K-report
 

Archiv do 2. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Trať Zdice - Protivín a blatenské lokálky » Archiv do 2. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 15:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z tohoto tu jsem poučen pro příště, vůbec nic nedělat a bude klid na všech frontách.
Hyvrysák: Nemotej dvě věci dohromady, jízdu Albíka si objednala tentkrát soukromá firma a nepřála si žádné zveřejňování informací.
Tu jsem se ti jen snažil vysvětlit s dps,že včera nebylo nic na černo, bohužel marně.
Vím,že je nepochopitelné pro někoho,že Cé nula byla zdarma,ale je to tak. . a psát sem zase nějaké další odpovědi mě už nebaví, natož někomu vracet prémie,když je projel svoji vlastní blbostí. Nazdar
Pal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.192.59
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 16:16:20    Odkaz na tento příspěvek  

Naivně jsme si myslel, že nasazení historického vozidla na pravidelný vlak( pokud splňuje parametry ) je jeho nejlevnější prezentace. Jak hluboce se člověk mýlí, na dráze holt platí jiná pravidla. Ještě si pamatuju, jak před lety byl zrušen první osobní vlak ze Strakonic do Vimperka v úseku ST - Čkyně. Přitom 810 vyjížděla ze Strakonic a do Čkyně jela zhasnutá a z dopravních důvodů stavěla ve Strunkovicích a Volyni. To jste měli vidět ty naštvaný lidi, když jim bylo řečeno, že se musí nějak dopravit do Čkyně, protože jako vlak se jede až odtud. A kdo tyhle strandy zaplatil - to nikoho nezajímalo a takovýchto neveřejných vlaků bylo docela dost!!! A nějaké to zpoždění - stojíte na nádraží a jediné do Vám řeknou, že rychlík má 30 minut zpoždění. Jenže když jedete do práce, tak si to musíte nadělat nebo můžete mít neplacené volno. A to všechno za neustále vyšší jízdné. A tak mnoho lidí ( i já ) přešlo raději na dojíždění autem, protože už ve dvou je to jednak levnější a za druhé jste v práci včas. Proto vážení přátelé, neřešte jednu jízdu ( mimochodem nádhernou ) pomeranče, ale zaměřte se raději na běžná zpoždění, špínu, atd. Tomu laskavě věnujte svoji energii. L.P.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6201
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 16:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pal: Ale ono se to tu řeší. Ony Švejci vůbec nejsou v pořádku a ještě jsou na nich takový excesy.
Už budete mít klid. Dál už se hádejte beze mě, miláškové. Tři dny budu kontrolovat provoz na trati 273 a 275 a a pak týden na trati 203. Varujte diskutující v diskusích o hanáckých lokálkách

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 16:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Vy jste opravdu hodně jednoduchej člověk.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 16:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa:
třeba vysloveně nerozumím stanovisku jtb: "...nejlepší nostalgická jízda roku...
Třeba proto, že mě ten virvál v Lužné už nějak neláká? Nebo proto, že na tuhle akci jeli skutečně jen ti nejskalnější nadšenci, tudíž žádní nevrlí dědci a rozbroje na flekách?

Chápu, že velká část fotičů prahne po tom, aby jejich fotky byly (aspoň zdánlivě) historické a vypadaly co nejvíc autenticky. Snad je to poslední záchvěv oidypovského komplexu, taková umanutá snaha vyfotit něco, co mohli jen naši tatínkové...

Já to mám postavené trochu jinak. Snahu o dokonalé retro jsem už víceméně vzdal, i kdyby měl člověk štěstí, stejně bude ta fotka někde uvnitř prázdná a povrchní. Rozdíl, jaký je mezi originálem a levnou napodobeninou.
Stejné je to i s pomerančem na 200 - nepotřebuju vědět, že tudy kdysi jezdil, nepotřebuju za ním vidět nějakou cirkusovou, "historickou" soupravu. Nechci se tvářit, že fotka vznikla v roce 1967, když tomu tak není. Jel jsem si jen poslechnout brumlání a vyfotit krásnou mašinku na krásných místech. Proto mi zelenobílá souprava vůbec nevadí.

Nabízí se srovnání s akcemi v Lužné. I když si jich velmi vážím, trochu se mi začínají zajídat vlaky odnikud nikam (Lužná-Milostín, atd.), které jezdí jen pro potěchu oka (a kamer). Zato pomeranč, který dokáže zaskočit v provozu, odvést kus práce a svézt několik set lidí, je dle mého mnohem, mnohem upřímnější.

V neposlední řadě mi udělal radost i způsob provedení akce. Bez velkých davů a vzteklých páprdů, přesto celkem solidní zájem lidí. Byl všední den, žádné reklamy, přesto nikoli utajení. Věděl o tom ten, kdo sleduje aktuální dění, a tak si čas udělali jen skuteční nadšenci. Výsledek? Žádné bitky na flecích, samí pohodoví lidé a i večerní focení na hlavním nádraží se odehrálo v neskutečně klidné atmosféře. Stačilo, když jsem navrhl, že uděláme rojnici, abychom si navzájem nepřekáželi - a už se vedle mě začali řadit další lidé.

Pokud to pro ně byla odměna shůry za věrnost a entuziasmus, bylo by krásné to ještě někdy zopakovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem JTB.)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3658
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 16:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jtb

Jo tahle bych to nějak také řekl ....

Trocha vzpomínek na trat 200 ... Večerní osobák ...



(Příspěvek byl editován uživatelem jnd.)
Zamracenej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 16:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jtb: naprostý souhlas
Ale jinak dobrá diskuze, hlavně že je o čem se bavit .
Brejláky a Barči, ty já mám nejradši. Akvárko ve šrotu je dobrá služba cestujícím!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5041
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 17:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naivně jsme si myslel, že nasazení historického vozidla na pravidelný vlak( pokud splňuje parametry ) je jeho nejlevnější prezentace ... Nostalgická jízda roku

Nostalgická jídza (roku), nebo prezentace spoje, to může být pouze pro skalní šotouše, protože substrát opravdu neocení, že vlak vede jen o něco málo méně historická lokomotiva, než obvykle.
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
erz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.54
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 18:27:50    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se rád zeptal, kdy budou ukončeny nostalgické jízdy na trati 200 a historické soupravy nahrazeny od chápavých a vstřícných pánů z GŘ něčím moderním?
A ještě, jestli si chápaví a vstřícní pánové na GŘ opravdu myslí, že jim dráha patří, nebo to jen tak navenek vypadá?
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 19:20:08    Odkaz na tento příspěvek  

Jtb:
Dobrý.
Díky za rozvedení a názor. Jenom to ukazuje, že těch poddruhů šotoušů se "geneticky" vyvinulo přece jenom vícero (viz nynější rozbory v příslušné sekci) a že každého bere něco jiného. Kupříkladu já jsem před časem po práci vyrazil do Radotína a čekal v tom deštivém počasí, až se na hodinu zpožděném "Švejkovi" bude vracet 750.409. Nad pomerančem jsem jen pokrčil rameny (třebaže mám mohutně napracováno a ani bych si nemusel brát dovolenou). I když samozřejmě, kdybych se ocitnul shodou okolností poblíž tratě, tak bych tu jednu ilustrační fotku, že se něco takového událo, taky dal (ostatně těch se vyskytne příští rok v kalendářích a různých ročenkových přehledech hafo).

Sice by se dalo v tomto konkrétním případě polemizovat nad pojem nostalgická jízda - už jen proto, že pravděpodobně ani vy ani já jsme pomeranče v pravidelném provozu nezažili (natožpak v Čechách!), tudíž je v tom opět a zase ten Oidipovův komplex - zažit něco, co naši tátové.
Dále třeba nad tím, že kupříkladu cesta do Lužné v patráku hned za mašinou musela poskytovat téměř srovnatelný zážitek (no vlastně ne, beru zpět, z Bpjo se nedá moc vyklánět z otevřeného okna...)

Zajímavá je ta analýza retrofocení. Ano, musím se přiznat - když už tak vyrazím na nějakou tu parní akci, podvědomě se snažím o jakoby "historické" obrázky. A aby to tedy nebylo tak trapné, tak jsem to počínání "zlegalizoval" alespoň technologicky: obyčejná praktica a černobílý Fomapan - skoro jako tátové před těmi třiceti lety. Blbý je to, že pokud si nenajmu kompars, tak babky v šátcích, dědky s faječkami, fotry v klobouku a koženými aktovkami v ruce dneska jen tak nikde neseženu, ach jo. Takže to jsou skutečně jen takový "sterilní" traťovky.

Jen škoda, že jsem tady neviděl ani jednu fotku, jak Švejk s Pomerančem vjíždí do stanice, kde ho očekává jízdy chtivé zákaznictvo. Třeba takto:

A taky už skoro slyším ty nadávky fotografů, když by jim těsně před příjezdem vlaku zastavila na jinak zapadlém přejezdu nejnovější Mazda a trošku to tak oživila.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 19:20:50    Odkaz na tento příspěvek  

Nu a ta Lužná... Slyšel jsem spoustu lidí: už nikdy!.. a stejně tam jedou další rok znova. Protože některé události (různá ta setkání) se již nemusí nikdy opakovat. Je to jen o tom nadhledu a oproštění se od konzumní potřeby mít úplně všechno nafoceno a nafilmováno (pokud možno bez lidí).
Ropnroll
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 19:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi to.Ač neneplňuji pořekadlo o potrefené huse,něco pravdy na tom přece - tady kejhaj husy potrefené jedna přes druhou,ale husy za nic nemůžou,přesvědčili mě zde někteří "odborníci",že husa vykazuje proti nim zhruba o 775% vyšší inteligenci..No comment,opravdu gratuluji,realita mentality"šotouštva"předčila očekávání,škoda,že nežije Carl Gustav Jung,ten by to vtipně analyzoval a glosoval vážení..Normálně se stydim,ale věřím,že lidé kteří něco umí a něčemu rozumí zůstávají nad věcí,co jim také jiného zbývá..Nemáte na ně pacienti, a vy to dobře víte,tak kejhejte klíďo dál
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 19:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl- a co ještě umíš, vyjma štvaní lidí, výhrůžek a bonzování ? Dost chudej a ubohej repertoár. Tebe potkat to by byla rozkoš. Něco jako setkání třetího druhu.
Tvůj otec propásl jedinečnou možnost jak vylepšit tento podlý svět. Bohužel!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4053
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 20:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sleduji se zájmem tuto diskusi, která bohužel sklouzává od diskuse věcné k osobním narážkám a demagogii.
Měl bych jeden dotaz:

ČmoudČmoudík: Na otázku "Píšete, že to stálo stejně jako zamráča. Oranžová mašinka má stejnou spotřebu? Nebo se to s naftou NĚJAK udělalo? Neberte to jako rýpání, jen mi hlava nebere, jak to šlo elegantně pořešit..." jste odpověděl "Jednoduše, tentokráte to pro ČD bylo bez odpisů za hnací vozidlo. Teď už víte."

Znamená to, že u "zamračených" dosud dochází k účetním odpisům? Nebo jste to myslel jinak?
Díky za odpověď.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 20:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nechte už prosím této nesmyslné diskuze, která nic neřeší a hlavně se od diskuze přichýlila spíše k urážkám a nadávkám hospodského typu. Prostě pomeranč se projel do ČB a zpět a na tom již nikdo nic nezmění. A raději někdo napište co se stalo, že R 1255 má půl hodiny a 1254 přes hodinu...
Budějčáááááák
BEZDREV byl vlak, jezdil jako drak!!! (* 20.5.1951 + 13.12.2008) Za tichou vzpomínku děkujeme. Bude se nám stýskat!!!

Klub železničních modelářů České Budějovice - http://www.kzmcb.net/
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 20:32:06    Odkaz na tento příspěvek  

viz:
ČD omezení provozu
povodeň v úseku Zdice - Lochovice
Silver25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 20:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak akce s pomerančem byla super. Pořadatelům týhle akce patří velký dík. Bylo to zase něco jinýho než stereotyp zamračenejch. Doufám že vás neodradí negativní a od některých dokonce i závistivý kecy a bude ještě nějaká taková akce.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4171
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 20:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal ČB - konečně rozumný slovo ...

Doufám,že tu již každý projevil svoje ... a vrátíme se k provozu ...

Má někdo aktuel info o provozu na tr. 200 ? Mám na myslu tu záplavu v Lochovicích ...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 22:02:38    Odkaz na tento příspěvek  

NE, to je velmi racionální diskuze.
A zásadní a silný argument má David.
Skutečně podle čmoudíka lze dovodit, že dochází k účetním odpisům "zamračených"???????
Šotoodpad řešte jinde prosím.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4828
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 22:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tvůj otec propásl jedinečnou možnost jak vylepšit tento podlý svět.
Vážený pane, tenhle slovník si příště nechte zavřený doma v knihovně, sem ho opravdu nepřepisujte. Místo tu mají různé názory, ne takovéhle ubohosti.

a od některých dokonce i závistivý kecy
Z příspěvků kritiků této akce je myslím zřejmé, že nejsou z těch, kdo by musel jet v prvním okně za mašinou...

Pépa Rákos:
Píšou sesuv zeminy na koleje v úseku Zdice - Lochovice, takže buď někde u Zdic, případně kousek pod Libomyšlí.

Šotoodpad řešte jinde prosím.
NE, místo je tu i pro provoz.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 22:13:49    Odkaz na tento příspěvek  

MAšinka: Dobře, v pořádku.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 22:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Znamená to, že u "zamračených" dosud dochází k účetním odpisům?"

Účetní odpisy jsou (mimo rok pořízení) výdaji jen na papíře. Stojící mašina zabírá místo v depu, a rezne, jinak s ní nejsou žádné výdaje. Skutečné provozní výdaje jsou prakticky přímo úměrné projetým km. Veškeré pravidelné servisní úkony jsou podle projetých km. Množství poruch taky souvisí s tím, jak moc jsou stroje olítané.
Srovnejte to třeba s tím, že někteří lidi mají dodnes Škodu 120, ještě nenajeli ani 100 tisíc km, pečlivě se starají aby nezrezla, a ta škodovka pořád jezdí. Kdyby nalítali 20 tisíc ročně, tak už je dávno ve šrotu.

Tolik obecně. O vyúčtování akce "pomeranč" pochopitelně nic nevím.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4057
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 23:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Účetní odpisy jsou (mimo rok pořízení) výdaji jen na papíře.
To vím. Však mi nejde o výši výdajů, ale o případnou výši nákladů. Předpokládám, že ztráta, kterou ČD vykazují a požadují její dorovnání od objednatelů, je rozdílem výnosů a nákladů, nikoliv příjmů a výdajů, takže směrodatné jsou ty výnosy a náklady (což jsou v některých případech opravdu jen "čísla na papíře", ale rozhodují).
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 23:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: účetní odpisy jsou náklady po celou dobu amortizace, i kdyby ses rozkrájel. To co s tím chybně směšuješ je cash flow, což je docela jiný ukazatel.

Baruny by měly být jakožto "stroje a dopravní zařízení" daňově odepisovatelné 20 let, což znamená, že už je v této kolonce nula (pokud si ČD inteně neodepisují mašiny 50 let). Zároveň ale do rozvahy promlouvají opravy (neplést s oprávkami, což jsou inverzní odpisy), které také zatěžují nákladovou stranu.
Navíc, nejsem si jistý,jestli v téhle atypické účetní skupině nejsou zvlášť odepisované velké opravy typu MVy aj. Každopádně pokud mají ČD v kalkulaci i položku "údržba" a je rozpočítaná na ujeté vlkm, pak bych se nedivil, kdyby to u té 749 opravdu vycházelo na tolik, kolik stála nafta navíc.

(Příspěvek byl editován uživatelem JTB.)

(Příspěvek byl editován uživatelem JTB.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 23:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"účetní odpisy jsou výdaje po celou dobu amortizace, i kdyby ses rozkrájel. To, co s tím chybně směšuješ, je cash flow, což je docela jiný ukazatel"

Kolik firma komu zaplatí za účetní odpisy? Odpisy se platí bankovním převodem? Hotově?

Vy berete slovo výdaj jen v úzce účetním slova smyslu. Nic nesměšuju, pouze používám slovo výdaj v nejobecnějším slova smyslu. Chtěl jsem jen podotknout, že odpisy jsou výdaji jen z hlediska účetnictví, a firmu nic nestojí. Z hlediska skutečně "vydaných výdajů" je jedno zda je mašina odepsaná, nebo ne. Výdaje na servis a opravy jsou naproti tomu reálně vydané peníze.
surikata nádherná
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.74.9
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 00:04:37    Odkaz na tento příspěvek  

Všimli jste si, že ČDC jela aktivně odpoledne fofrem do Milína s jedním vozem metanolu, protože v Primagře docházel????
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50052
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 02:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze středečního provozu:
R 1243 - 749.244+BDs (158)+Bdt279 (068)+Bdt279 navíc (045)
...
R 1252 - 749.011+BDs (421)+Bdt279 (195)
R 1254 - 749.011+Bdt279 (068)+BDs (158)

Pokus o posilu nebo náhoda?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 06:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun- nejsem odborník na účetnictví ale v naší velkofirmě byla praxe taková,že když se stroj odpisy dostal na nulovou hodnotu byl znovu oceněn a pak znovu odepisován. Tak se stalo, že byly odepisovány v roce 1980 nůžky strojní,které pomatovali ještě firmu Aero. Jak je to dnes nevím.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 07:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Masinka-
Vy mi vidíte do hlavy ? Pokud ne, tak si odpusťte plky o ubohostech. Vy sám jste příliš málo morální než abyste mi mohl kázat o morálce či slušnosti. Pokud tedy nevíte bezpečně, co jsem tím myslel, nehodnoťe obsah mé knihovny a starejte se o svou.
Petr__pj_blatná
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 08:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové typu Mad_noodle2, Bručoun .... Jednou to tu snad už někdo utnul, tak byste taky mohli končit? Už mě to probírání několikastránkového balastu, který řeší jednu a tu samou otázku vcelku nebaví. HOWGH!

810.193 má komplet pluh. Kus čela obdrží z 810.331 (ex DKV Otrava) a druhý kus 810.195, která drapla o sajtnu vleku za traktor.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 08:20:57    Odkaz na tento příspěvek  

ČD si mohou DHM odepisovat podle účetních odpisů odlišně než se podle zák. uplatňují daňové odpisy.
U oprávek bych řekl, že se nedá říct zjedodušeně, že jde o inverzní odpisy, ale o sumu již odepsanou z nějakýho majetku k určitému datu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3314
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 08:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejsem odborník na účetnictví ale v naší velkofirmě byla praxe taková,že když se stroj odpisy dostal na nulovou hodnotu byl znovu oceněn a pak znovu odepisován.

To opravdu dávno neplatí.

Já nevím komu ten T678.0012 patří, pokud ŽSR, tak už je dávno odepsaný. Pokud ho ŽSR někomu prodalo, tak ten ho může znovu odepisovat - samozřejmě jen tu kupní cenu - a to by byly stejně jen drobné.

Jinak samozřejmě vícenákladem je cca 2x vyšší hmotnost celého vlaku, páč nafta a DC něco stojí.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3315
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 08:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD si mohou DHM odepisovat podle účetních odpisů odlišně než se podle zák. uplatňují daňové odpisy.


To může kdokoliv, ale účetní (nikoliv dańové) odpisy u HV jsou u ČD stanoveny už nějakou dobu na 25 let, čili u 40 a víc let starých mašin je to dávno bezpředmětná debata.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 08:41:18    Odkaz na tento příspěvek  

Čili když toto uzavřeme, tak co mi z toho vyplývá?
Podle mého skromného názoru to, že uvažovat jakékoli odpisy ať již pro pomeranče nebo zamračený je zcela mimo mísu, neboť vše je již dááávno odepsáno.
Takže čmoudík argumentoval zavádějícím způsobem.
Nebo je to jinak?
E499035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.85.178
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 08:56:22    Odkaz na tento příspěvek  

Jestli to třeba Čmoudík nemyslel tak, že o těch 400km byla ušetřena mašina ČD (provozní ošetření, údržba, opravy a kdesicosi je u tý mašiny jakoby o 400km dál, protože si ty Budějce jednou nestřihla ač měla), a přitom lidi od pomeranče za těch 400km ze stejného důvodu nic nechtěli?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 09:00:00    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, to mohl myslet. Ale z účetního hlediska je vše odepsáno.
Nicméně pořád zbývají ty vícenáklady cca 2x vyšší hmotnost celého vlaku, páč nafta a DC něco stojí....
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 09:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pj Blatná- souhlas. A co bylo na 200 ? Vzestup Litavky nebo jen lokální záplava z Bouře ?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2954
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 09:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa:
Foto . Ostatně tenhle typ fotek taky občas rád fotím, neb se nejedná jen o stroje, ale ukazuje to, že osobní doprava je zde pro cestující.

MZ a posila:
Ryze spekulativně: Nemohlo to souviset s karambolem na 221?

Mad_noodle2:
Promiňte, ale na Vaše osobní útoky nehodlám reagovat. Mám svůj názor, který se poněkud liší od zastánců a "pořadatelů" akce a za ním si stojím. Vlaky objednávané v závazku veřejné služby jsou zde v prvním kole pro cestující, cirkus ať si na nich klidně jede, ale jen v podobě takové, že bude dodrženo řazení a poskytované služby (OK, to stalo, nic nenamítám) a že to spolehlivě (bez pochybností a že tady jsou sakra hluboké) dokáže sject jízdní doby. Všimněte si prosím, že v případě, že by to jelo jako SonderZug, tak bych neměl jedinou námitku a celé akci bych fandil. A to už vůbec neuvažuju o tom, že běžný cestující není zvědavý na dav (pravděpodobně) hlučných šotoušů, kteří v každé stanici vyskakují a prodlužují pobyty.

Čmoudík:
Doufám, že Vám vydrží vaše rozhodnutí a příště se na to v této podobě vykašlete. Pak si Vás snad i začnu vážit.

Peníze celkově řešit nehodlám (vysvětlení zase nevypadá tak nevěrohodně), ale jak psal výše erz, tak by bylo na čase, aby desira přestala na GŘ chtít pouze malá skupina (zbytkem pravověrných "modrých" utlačovaná), ale aby si to vzala firma za své a udělala vše pro to, aby nostalgie v podobě historických souprav nebyla na trati 200 denní záležitostí.

Má úcta
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4174
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 09:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ranní R 1240/45 - 749 008
R 1242/49 =749 039
Posláno z mobilu.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Ano zde tyto názory mě přesvědčili o tom,že opravdu tu v české kotlině nemá cenu nic dělat, protože si akorát člověk nasere do bot. Takže na skoro již připravený sraz velkých evropských parních lokomotiv zapomeňte. Nejsem uražen, jen mě to prostě přestalo bavit.
První stížnost na to úterý je již na světě a to přímo na ministerstvu. Dotyčného jen chci upozornit, musí ji doložit platnou jízdenkou, navíc měl informovat vlakvedoucího, pokud vůbec tím vlakem jel, aby zavolal a autobus NAd z Budějovic na něho počkal.
Takže vážení děkujeme za přízeň.
Petr__pj_blatná
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Upřímně toho blba, který to nahlásil lituji.

Nemůžu se ale divit, pořád žijeme v ČR. Souhlas s Čmoudíkem.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4175
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ranní R 1240/45 - 749 008
R 1242/49 =749 039
Posláno z mobilu.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RŠ: Odpisy HV -lokomotivy 20 let,el.jednotky 25 let /proto taky problémy se šrotací Krakena/.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4176
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 1244/49 - 749 244
Posláno z mobilu.
Michal_Šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šotouši se chvali vzorně a fotili jen při delších pobytech zde křižování.

www.michalsimek.borec.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5045
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano zde tyto názory mě přesvědčili o tom,že opravdu tu v české kotlině nemá cenu nic dělat, protože si akorát člověk nasere do bot.

Hele, klid váženej. Klidně si dělejte, co uznáte za vhodné, ale laskavě vezměte na vědomí, že z kratochvíle pro úzkou skupinů zúčastněných, která mnohým jiným nadělá více škody, než užitku, ostatní jen obdivně nepadnou na pr*el, ale holt se ozvou.

První stížnost na to úterý je již na světě a to přímo na ministerstvu. Dotyčného jen chci upozornit, musí ji doložit platnou jízdenkou, navíc měl informovat vlakvedoucího, pokud vůbec tím vlakem jel, aby zavolal a autobus NAd z Budějovic na něho počkal.

Jestli tomu dobře rozumím, tak dotyčný si stěžoval, že mu ujet přípoj od vlaku vedeného Pomerančem. Jestli zpoždění nebylo vinou této mmořádné soupravy, není ve vztahu k ní co řešit. Jestli ale daná souprava zhoršila zpoždění oproti řádné soupravě, tak je stížnost plně oprávněná.
No a jestli tomu dobře nerozumím, tak se omlouvám.

(Příspěvek byl editován uživatelem bkp.)
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

opravdu tu v české kotlině nemá cenu nic dělat, protože si akorát člověk nasere do bot. Takže na skoro již připravený sraz velkých evropských parních lokomotiv zapomeňte. Nejsem uražen, jen mě to prostě přestalo bavit.

???? Za trest vám naseru ???

Jinak můj názor k pomerančovému rychlíku : Když na pravidle,tak tam,kde to nebude díky ostrým časům mít vliv na jízdní doby-takže třeba Os Plzeň-Domažlice,v nejhorším R Praha-Turnov apod.
Ono dělat takovou to jízdu ve stresu ze zpoždění,davu neukázněných fotičů-to je lepší ten zvl.vl. Ovšem není to za peníze Dráhy.
Mmch by mne tedy zajímalo,zdali si pomerančovníci něco účtovali za tu jízdu a jak to bylo s naftou.
Děkuji.

Domnívám se,že systémově je to špatně,sondrzug je řešení lepší,ale když už to jelo,tak netřeba být takový hyperkorektní suchoprd a dělat z toho aféru.
Na šotoakce už léta nejezdím,protože je tam opravdu hodně duševně nemocných :-) a často nepříjemná atmosféra,takže mě /ne/ nasazení pomeranče zas tak z míry nevyvedlo,když mám fotky ještě z provozu. Mmch na takový Pn-ce by to taky bylo celkem šoto.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2955
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmoudík:
Buďte v klidu, já žádnou stížnost nepsal, byť jsem při vaší sebevědomé a přezíravé argumentaci (stylem stejně mi to zkončí na stole, a tak to zametu pod něj) měl sto chutí to udělat.

musí ji doložit platnou jízdenkou
Nemáte Vy modré vidění? Psal jste někdy stížnost přes obálku? Nikdy nikdo po mně nechtěl platnou jízdenku jakožto podklad pro to, aby byla stížnost vůbec brána v úvahu. A kdyby o to šlo, tak se jistě někdo se síťovkou ochotný do toho jít najde.

Petr_pj_:
přímně toho blba, který to nahlásil lituji.

Nemůžu se ale divit, pořád žijeme v ČR. Souhlas s Čmoudíkem.


Vzpomeň si na tato slova až pánové ze šotoGŘ podobnou akci zopakují a Tobě ujede přípoj a nestihneš něco důležitého. Vlaky veřejné dopravy tu prostě nejsou pro potěchu šotoušů z GŘ. Buďme rádi, že někdo sebral odvahu do toho jít. To není bonzování, ale jednoznačná a správná snaha ukázat, že dráha pánům z GŘ nepatří a že jejich dojem, že tomu tak je, je mylný.

Co je partyzánština a na které straně je právo? Domáhat se práva (a vůbec plnění práv a výkonu povinností) je špatně?

P.S.: Invektivy a úrážky mi můžete psát do mailu. Nemusí to tady číst všichni a moderátorům ušetříte práci s mazáním.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: nikdo si nemusí sedat na prdel, ale na druhou stranu nemusí psát, s odpuštěním, pí******, když tam nebyl a jak už jsem jednou napsal, tak vám to zopakuji: Můj osobní dojem po jízdě je, že se vše dá svést na lokomotivu nebo strojní personál. Ještě k zpoždění,prostudujte si předpis D1, D2 a další,pak se zamyslete na tím,jaké bylo počasí (když to vypadalo,jako kdyby nad váma někdo převrátil necky) a pak možná pochopíte,že to zpoždění mohlo být i daleko větší. Ale to by jste tam musel být a znát předpisy.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4058
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Odpisy HV -lokomotivy 20 let,el.jednotky 25 let /proto taky problémy se šrotací Krakena/.
Díky, myslel jsem si, že tak nějak ta čísla vypadají. Tím více nechápu údaj, že tentokráte to pro ČD bylo bez odpisů za hnací vozidlo.
(o tom, jak někdy na počátku roku 2006 při výběrových řízeních na dvě rychlíkové trasy uváděly ČD vozidla 843/043/943, tehdy cca 10 let stará, jako účetně odepsaná, ani nemluvě).
Petr__pj_blatná
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 12:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se prostě zapojit musím. Nedá mi to. I kdyby na tom jela bára s klasikou, vsadím se, že díky nevhodné organizaci dopravy (viz. osobák v BLerouně, přeložená křižování...) by si "sekeru" přivezl stejně ( + se mi zmenší riziko neschopnosti stroje, když nasadím muzejní ale PEČLIVĚ UDRŽOVANÝ stroj. Toto u báry z Vršovic nehrozí.) A nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že odvoz jednoho páru vlaků mimo turnus jedině ulehčí (vzhledem k aktuálním neschopnostem 749).

A k ujetí NAD. Když tedy vím, že vlak má zpoždění, dám vědět vlakvedoucímu, aby na mě NAD počkala. Kolem a kolem. Kde byla v tu dobu NAD? Na Dvořišťské? Tak proč dotyčný nejel raději po 220? Všechny ostatní směry jsou "proti srsti".
Na 190? Byl by velký problém domluvit mimořádné zastavení?
Na 220? Pak bych to nechápal - zajíždět si přes Příbram...
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 12:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:¨
Vy rychleji píšete, než myslíte (pokud vůbec myslíte). Kde jste přišel na to, že vlak byl opožděn z důvodu nasazení pomeranče místo 749? Příště si rozmyslete, co napíšete.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 12:48:46    Odkaz na tento příspěvek  

Můj osobní dojem po jízdě je, že se vše dá svést na lokomotivu nebo strojní personál
Zatím to vypadá, že Vy jste to sváděl na odpisy vozidel mnoho let již odepsaných.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 12:50:53    Odkaz na tento příspěvek  

než myslíte (pokud vůbec myslíte)
Ehm, pana Mibla jsem měl možnost poznat osobně a troufám si tvrdit, že inteligencí většinu diskutujících zde výrazně převyšuje.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 12:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr__pj_blatná: No právě ta NAD byla na 220 v úseku Č.Budějovice - Ševětín (jen některé vlaky),Ševětín - Veselí nad Lužnicí (všechny).
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 13:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W. : Ach jo, tak po lopatě. Jakmile provedete opravu na vozidle X let starého za X tisíc nebo milionu,to je teď jedno, začnete opět znova odepisovat. Otázka je jak dlouho a jakou částku.viz třeba albík po velké opravě ve Velenicích apod. Fakt někdy si připadám jak na jiné planetě. Zkuste si to vozidlo půjčit od ČD, když vše si sám dodáte z vlastních zdrojů(pohonné hmoty, olej, fíru atd.),tak mi chcete říci,že ho dostanu od ČD zdarma,když už je vozidlo vlastně odepsané. Pronájem by měl být tedy zdarma. Trošku divný ,ne ???
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2956
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 13:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj osobní dojem po jízdě je, že se vše dá svést na lokomotivu nebo strojní personál.

Vy rychleji píšete, než myslíte (pokud vůbec myslíte).


A jak myslíte, že by dopadlo, kdyby Váš chlebodárce přišel na SENU s tím, že chce současný provozní koncept na 200 sjezdit s pomeranči? Opravdu si myslíte, že by to vyšlo a ještě ke všemu na 5 vozů?

Nebo jinak:
Představme si, že např. PŠ by na nějaký SonderZug počítal s Desirem, ale jelikož by tyto nakonec neměl k dispozici, tak by využil starých německých motoráků. Pak by nastala nemilá situace, že by někde nedodrželi jízdní doby a opozdili pravidelné vlaky (k tomu stačí někde jízda ve sledu na D3). Jak moc by se PŠ bál, že od provozovatele dráhy přijde faktura za zpoždění způsobená vlakům jiného dopravce?

P.S.: Předpokládám/doufám, že to tu PŠ sleduje a potvrdí/vyvrátí.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 13:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2958
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 13:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmoudík 806:
Dobře tím jste vysvětlil, že jste neplatili odpisy za technické zhodnocení investičního majetku. Nic více, nic méně. Kdybyste to takto napsal rovnou, tak se do vás nikdo nepustil.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2959
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 13:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

by si "sekeru" přivezl stejně

Přivezl, ale zatímco bára něco nakrátí (ten GVD je konstruován tak, aby tam vata byla), tak u toho cirkusu tomu prostě nevěřím a nikdo mě dosud nepřesvědčil o opaku a rád si to nechám vysvětlit. Jeslti mě chcte přesvědčit, tak sem někdo vypište z TTP jednotlivá omezení na "kulaté" a přihoďte porovnání výkonu pomeranče a zamračené.

Pokud by Prohlášení o dráze bylo co k čemu, tak by nasazení trakčně nevyhovujícího vozidla klasifikovalo jako využití kapacity DC v rozporu s podmínkami přídělce a dopravce by platil jako mourovatý. Snad se této změny v Prohlášení o dráze dočkáme brzy (něco jsem zaslechl o příštím roce), neb bez úpravy tohoto nelze rozumně provozovat spoje 2 dopravců na stejné infrastruktuře a jelikož jsme se vydali cestou "rozkulačení" unitární železnice, tak se k tomu musí dospět.

Už vám dochází, kde je celý zásadní průšvih, ze kterého se tentokrát třeba vylžete, ale do budoucna to prostě nepůjde (tedy pokud výpravčí nebudou zpoždění krýt tak, že jako příčiny nedodržení GVD budou psát něco jiného než nedodržení jízdní doby)?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!