K-report
 

Archiv do 28. října 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 28. října 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 18:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky: Číst pořádně! Hrbdrb potřebuje 6 minut, úvrať i s programováním (které není při úvrati na vjezdu do Neratovic jistě nutné ) lze samozřejmě stihnout rychleji (na to nemusím jezdit až do Starkoče ).

Ad Anonym: Provoz na neratovických lokálkách je nejefektivnější nyní (3 sólo 809, provoz bez průvodčích), cokoli dalšího (nasazení vozidel 814, nasazení přívěsných vozů) provoz po kolejích prodražuje. Tím nechci tvrdit, že ty 809 tam zůstanou navěky, (zejména při měnícím se počtu cestujících) avšak ptáte se na efektivitu, tak odpovídám.

Samozřejmě infrastrukturníci by mohli ušetřit zavedením provozu dle D3 (předělat BnL na dopravnu dle D3 (samovraty, rdst) a zrušit tam výpravčího), ovšem ovlivní to nějak poplatek za dopravní cestu?
PEVA
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 18:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Ten perónek u přejezdu (nebo kde, prostě v místě kde je trať za úvratí nejblíž budově) je mým dlouholetým snem - ono už to tak někdy bylo? Proč už není?

Ad doba obratu 814: Dopravce si prostě neměl kupovat taková vozidla nebo psát takové předpisy, které tyto technologické časy prodlužují. Naco se kurňa zadává jak u blbejch na dvorečku do el. rychloměrů údaje o soupravě? Proč ještě existuje kniha předávky (na moderních vozidlech)? Atd.
Takže dopravce si holt nasadí průvodčího, protože tenhle zbytečný opruz je jeho problém. Tak to vidím aspoň já.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 18:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Ok, díky. Třeba 5361 Pardubice-Chrudim má stíhat obrat v Rosicích za minutu.
Každopádně nějaká posila asi bude na 074 třeba. Možná by ledacos vyřešila ranní půhodina Čelákovice-Brandýs, ale nejsem si úplně jist, že z ekonomického hlediska je to úplně dobrý nápad, pokud ještě vememe v úvahu, že kolem trati jezdí souběžný autobus, a cena za vlak stoupá do horentních výšin (obzvlášť, pokud by měl odkroužit tři kola ráno a pak celý zbytek dne hnít v depu.
Každopádně, když se tady probírá 074, dokáže mi někdo ze znalých řící, jaký je nárůst počtu cestujících oproti minulém GVD? Jaký vliv tedy měla taktizace?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 19:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Mě jako cestujícího nezajímá efektivita aby jste ušetřili, mě zajímá jen to aby si cestující měli kam sednout. Efektivita a prodražení je už věc dopravce.Kde je poptávka musí být i nabídka a nevozit jinde vzduch. Co potřebujete k tomu aby jste zavedl Btax.?? Copak je to tragický růst nákladů?? Když by to měli zaplatit samotní cestující?? Nebo je tam nějaký neřešitelný problém?? Nebo vytvářet ostré přestupy v Čelákovicích, když tam ten vlak kvůli zpoždění, že fíra musí prodávat lístky, tak ve stanovený čas nedojede?? Nebo nechávat maminky s kočárky napospas v přecpaném vlaku?? To Vám doopravdy vyhovuje?? Pevo nevim jestli jste dělal řád pro 076, ale ta regína tam mi hnula pěkně žlučí, kór potom co jste mi psal o tom, že jsou potřebnější tratě, kde má být nasazena.A po mé občasné zkšenosti (do 9ti lidí ve špičce) to je doopravdy jak u blbečků na dvorečku.Přitom já chci jenom btax, Kterých je poměrně dost a který zastakovým požadavkem není.
Jinak autobusy zrovna na Neratovice toho moc neřeší poněvač při nejvyšší snaze jsou v Neratovicích za 38 minut (protože v Kostelci a Jiřicích je povolena 30Km/h) a s tím nic neuděláme.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3513
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 19:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš záruba: Takže dopravce si holt nasadí průvodčího, protože tenhle zbytečný opruz je jeho problém.

Nevím co všechno se háže do rychloměru, jen vím, že každá souprava se musí stejně sepsat na POPu a uložit do paměti. Zvlášť u pantografů, popř. sólo motoráků je to pro dopravce určitě cenná informace...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 20:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale nemusí se nic, viz Bad Brambach (a jiné "cesty do pravěku")...
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 20:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jaký vliv na rychlost obratu má sepisování údajů o vlaku?
To sepíše vlakvedoucí jednou za 24 hodin,zadá se to do rychloměru a je to tam do té doby,než se to změní(změna hmotnosti vlaku,brzd.procento..).
Časově náročné je přepisování čísla stanice,vlaku(i s rozlišením,zda je vozidlo v čele vlaku,na postrku,neobsazené,vlakové atd..).Navíc se to často provádí 2x(Rm na řídícím a hnacím voze).
pif
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.210.59
Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 22:11:07    Odkaz na tento příspěvek  

Údaje o vlaku ( výkaz vozidel) musí strojvedoucí zadat do POPu před každým vlakem. Minutka k minutce...
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 22:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonyme, v příspěvku 520 jste se ptal na tohle:
Jaké závěry budete činit pro to aby se trať a její provoz zefektivnil??
Dostal jste tedy odpověď na svou otázku. Nebo již pojem "efektivita provozu" nemá nic společného s penězi? Třeba nám někdo z ekonomů, kteří navštěvují k-report podá vystětlení

Kdybyste se zeptal na něco jiného, třeba "jak byste trať zatraktivnil pro cestující?" dostal byste odpověď jinou.

Na trati 076 (a na 064 mezi Mladějovem a Lomnicí) nyní řada 814 jezdí i v pracovní dny proto, že na to zbyl čas mezi výkony na tratích 070 a 064 a personál si tak může ověřit vlastnosti vozidla i v kopcovitém terénu (je to 100x lepší, než ji nechat stát v depu jen proto, že nějaký šotouš je nespokojen s tím, že na "jeho" lokálce nejezdí a jinde ano). Od 12.prosince se tam objevovat takřka nebude.
Kdyby mohl PEVA sám sestavit oběh i pro současný provoz 814 okolo MB, tak by jezdila výhradně po tratích 071 a 064 (do Mšena by se podívala jednou o víkendu)
Posílat nyní (1.září-11.prosinec 2009) jednu ze tří boleslavských 814 náhodně na čtyřdenní kolečko po tratích 092 a 074 nemá s efektivitou, po které jste se ptal, již zhola nic společného (814 dosud chybí zařízení pro 0/0-S provoz) Máte tušení, co stojí např. zácvik strojvedoucích?

Orky: Ranní půlhodinu na 074 Čel-BnL bychom rádi, infrastruktura ji však neumožňuje (jen jakési "pseudo" 17-43-17-43) a samozřejmě by to znamenalo 3. vozidlo a 3. strojvedoucího. Třeba nám pomůže chystaná aktivace "uhelného dolu Toušeň"...
PEVA
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6164
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 23:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ji nechat stát v depu jen proto, že nějaký šotouš je nespokojen s tím, že na "jeho" lokálce nejezdí a jinde ano
... aneb když nemám kozu já, ať chcípne i sousedovi. Zrovna o tom psali ve čtvrtek v Magazínu DNES.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 07:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Veselý špás" se právě rozjíždí v Praze-Klánovicích. Začíná tam sedmidenní výluka na výměnu kolejnic ve 2.koleji (směr do Prahy). Při předešlých výlukách byla situace řešena prostřednictvím velmi provizorního nástupiště u 0.koleje, jehož technický stav byl objektivně hrozný. Nějaký cestující si na jeho stav stěžoval a snad dokonce Drážní úřad zákazal jeho využití. Výsledek je, že při stávající výluce byla možná v zásadě 3 opatření:
1. zrušit zastavování vlaků směr Praha v Klánovicích
2. jezdit s osobními vlaky po 1.koleji, která však nemá obousměrný autoblok - výsledkem by bylo odřeknutí nezanedbatelé části vlaků
3. jezdit se všemi vlaky, k 0.koleji provizorní nástupiště výškově a kvalitativně patřičných parametrů, avšak délky pouze na první dveře, vlaky s automaticky neblokovanými dveřmi musí projet.
Čtvrtá varianta by byla, že SŽDC vybuduje pořádné provizorní nástupiště, ale znáte jak to chodí....
Tedy byla zvolena varianta 3, což zejména v pracovní dny ráno bude jistě velmi zajímavé. Nástupy v Klánovicích jsou v mnoha desítkách, všichni se budou po úzkém nástupišti muset procpat do vlaku prvními dveřmi prvního vozu, který je díky svému postavení na Masně ve šturcu obvykle již značně obsazen. A obzvláště bude-li v čele hnací vůz 471, kde cestující můžou pokračovat pouze do spodního oddílu, bude prodlužování pobytů pravděpodobně obvyklou záležitostí. Neboli cestující svojí stížností tentokrát dostali opravdu výrazné zlepšení kvality.... Přitom jediné rozumné řešení je postavit opravdu dlouhé provizorní nástupiště, je otázka zda toto je v podstatě za noc technicky možné (vzpomeňme na délku výstavby Gymnazijní, i když zde by samozřejmě bylo poněkud provizornější).
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 08:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stále sa rieši 074. Napadlo už niekomu konečne tam osadiť automaty na lístky?
* Neratovice majú pokladňu, takže v pokladni.
* Nera. město je "nová" zastávka - mohli tam s automatom počítať … :-(
* Lobkovice majú snaď dosť malú frekvenciu aby stačil fíra
* Jiřice majú frekvenciu priamo nulovú
* Kostelec by asi chcel automat
* Polerady frekvencia malá ba priam skoro žiadna
* Brandýs má pokladňu
* Zápská má namontovanú aj prípravu (nohu s kabelážou) na automat (alebo je to na označovač PID?), len ten tam chýba :-(
* Brandýs zastávka … frekvencia po otvorení Zápské poklesla, ale neviem.
* Toušeň - tam to ten automat určite chce
* Čelákovice zastávka … keď vynecháme fakt, že úsek Čelákovice zastávka-Čelákovice (a späť) jazdí asi najviac čiernych pasažierov (i keď menšiny z Toušně …), tu by sa automat hodil.
* Čelákovice majú pokladňu, takže no cemment, no problem.

A netreba presúvať žiadnych sprievodcov. Akurát asi bude nutné zabezpečiť údržbu a dopĺňanie automatov, ale to by v celom okolí Prahy mohol zvládnuť jeden človek (dvaja ak zarátame aj dovolenky). Ostatne na niektorých staniciach v Prahe už automaty sú a niekto ich už asi udržuje (a nepredpokladám, že by k nim dochádzal metrom/vlakom), takže stačí jeho pôsobnosť rozšíriť o 074 - to už si autom ošéfuje.

Ešte by to na automate chcelo výrazné svetlo (vysokosvietivá LED dostatočne spĺňa), aby prípadne fíra videl, že je automat v poruche.
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1986
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 09:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeffer: Automaty na lístky PID? Nemožné. Středočeský kraj se svým postojem k PIDu nikdy nedovolí. Takže jedině automaty na lístky ČD.
-aa-: A co takhle NAD do Běchovic? Nebylo by to nakonec nejmenší zlo?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 10:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Ranní půlhodinu na 074 Čel-BnL bychom rádi, infrastruktura ji však neumožňuje (jen jakési "pseudo" 17-43-17-43) a samozřejmě by to znamenalo 3. vozidlo a 3. strojvedoucího. Třeba nám pomůže chystaná aktivace "uhelného dolu Toušeň"..

Co to je za novinku, o tom sem neslyšel?? A ani Toušeň není registrován jako uhelný revír, nejbližší je za Starou Boleslaví (přesněji Předměřice nad Jizerou)?? Můžete povědět bližší informace??
Jinak Bdtax ano nebo ne??
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 11:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Nemůžu odpovědět, zeptejte se autora tohoto komentáře :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 11:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Sorry neupravil jsem to jako citaci, ale jestli to je pravda, tak 074 od doby používání trati je zralá na přeřazení do skupiny tratí celonárodního významu.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 12:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: A co takhle rekonstrukce ve dvou (třech) krocích:

1) Provizorní spojky (na zámek, asi jako Karviná-Darkov) těsně vedle stávající zastávky z 0.TK do 2.TK a zpět (pokud se bude něco dít i od Klánovic na Blatov) zároveň s velmi urychlenou rekonstrukcí prostoru zastávky (řekněme jeden víkend s odřeknutím části vlaků, jízda po 1.TK a 0.TK (zde v noci vložení vexle, jednokolejný provoz).

2) Rekonstrukce 2.TK Úvaly - Klánovice (mimo) a popř. Klánovice (mimo) - Blatov v týdnu, vlaky jezdí ve dvoukolejném režimu po 1. a 0.TK s tím, že nultá je v Klánovicích "ohnutá" ke stávajícímu perónu.

3) Další víkendovou noc + popř. části So/Ne vyjmutí provizorní vexle, dokončení opravy na zbývajících cca 100 metrech.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1990
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 12:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: Ta výluka má trvat týden, ne půl roku. Proč kvůli týdnu instalovat výhybky? Domnívám se, že přivezení, instalace výhybek, jejich demontáž a odvezení, práce navíc a další technologické úkony budou dražší než zavést přímou KB linku odpovídající poptávce na Čerňák na metro.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6166
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 13:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Proti dřívějšímu stavu se mi zdá, že je teď (co tam od konce září pravidelněji jezdím) po obou stranách 0.TK podstatně víc štěrku - to nestačí?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 14:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeffer: On ten automat překvapivě není zadarmo. A na některých zastávkách, kde uvádíte jeho instalaci jako vhodnou, by si možná nevydělal za celou kariéru ani na pořizovací cenu....

Orky: V podmínkách ranní špičky Újezd - Běchovice by to situaci příliš neulehčilo. Aspoň lidem z Klánovic. Je pravda, že by to nezdržovalo lidi odjinud. No jo, ale kdo by tu srandu zaplatil? Autobusy nejezdí zadarmo a na vlacích by náklady zsůtaly stejné (úsporu za jedno zastavení a rozjezd snad počítat nebudeme).

Anonym: V Dymokurech taky není žádný uhelný revír a zajeďte se tam podívat a co uvidíte? Hromadu uhlí jak u dolu někde na Ostravsku. A jelikož místní obyvatelstvo s tímto způsobem "těžby" nějak nesouhlasí, hledá se náhradní lokalita pro otevření "těžby".

TZ: Člověče neblázni - tohle kvůli týdenní výluce? Nejsme v Curychu Tohle naše SŽDC nesežere a nikdo ji k tomu nedonutí (ani Ty, však víš jak dopadl jeden podobně smýšlející dopis a jak dopadl jeho autor). Jediné co se trošku nezvládlo je, že výluka mohla být o týden později. Tedy jen 2 pracovní dny běžné a 2 prázdninové.

Hroch: Drážnímu úřadu nebo kdo to zakázal asi ne. Možná se zkusí v pondělí ráno metoda zkoušky průšvihem. Nebo možná průšvih nenastane a já jen zbytečně plaším....
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 18:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Kde Jeffe uvádí automat, tak tam se frekvence cestujících pohybuje v řádu stovek za den, takže rozhodně by si na sebe vydělal.
město, Kostelec, Zápská i Toušeň jsou frekventované zastávky.
Ještě jiná otázka jak se těží v Dymokurech??(povrchově, nebo hlubinně)?? Hnědé nebo černé uhlí??
Jinak to by asi také znamenalo prodloužení kolejišť ve stanicích na 074?? Mohl by jste napsat všechno co víte??
Předem díky za odpověď
Mladá
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.203.9
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 18:15:06    Odkaz na tento příspěvek  

Nekecám a fotím

Milovice - Lysá aktuálně:

Mladá
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.203.9
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 18:16:22    Odkaz na tento příspěvek  

a pokračujeme dále

vševědoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.75.179
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 20:00:58    Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Žádné uhlí se v Dymokurech, jak velí zdravej rozum, netěží - jen se tam míchá polské a ukrajinské uhlí v prostorách bývalého cukrovaru
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 20:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vševědoucí: Taky jsem se divil, protože sem zkoumal mapu uhelných revírů a tam nic o Dymokurech, nebo Toušeni nebylo.
Takže v Toušeni v bývalém cukrovaru se bude mixovat uhlí?? To by mi ani nevadilo, narozdíl od dolu.
A ještě by to pomohlo trati 074.
Ještě jedna otázka:Bude to v Toušeni??
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 01:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- a další: Ten dopis dopadl nějak jinak než "prostě nijak"? To ani nevím...

Jinak primární problém není že nejsme v Curychu apod. Tam by totiž taková situace ani ve zlém snu nenastala, SBB například loni vyměnili kolejnice na 1/12 délky sítě. Skoro všechno řeší kvalitní preventivní údržbou a nic jako naše "stavby koridorů" dělat prostě nepotřebujou; všechny investiční prostředky jdou potom do skutečného rozvoje a tedy i s nominálně cca stejným balíkem jako my dokážou dělat zajímavé věci.

Problém vidím momentálně na MD. Že jde Gusta na ruku ČD by ani takový problém nebyl, jen kdyby nechtěli jít všichni cestou nejmenšího odporu. Takže místo aby ČD přesvědčili ministra, aby donutil SŽDC platit dopravcům náhrady za odškodné cestujícím (dle směrnice EU), v případě kdy zpoždění způsobil provozovatel dráhy (či jiný dopravce, po kterém si to pak vyžádá), tak se opatření prostě odložilo. Výsledek = denní výluky na sekání křoví a jednostranná optimalizace nákladů na straně údržby (= minimum nočních prací, postupy levné ale dlouhé a tak dále).

Nechápu, že se nezvedla ostrá vlna nevole ostatních objednatelů (příslušná složka MD si to samozřejmě nemůže dovolit), zvlášť kdyby teď ČSSD-kraje mohly ukazovat na neschopnost ODS-ministra bez problémů se "stranickou kázní." Jenže když on každej řeší akorát p94oviny jako ŽJ, resp. detaily budoucího linkového (ne)vedení za 30 let...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 07:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Když uvážíme, jaký máme v PIDu poměr předplatní vs. jednotlivé jízdenky, tak se Vám ty stovky celkem úspěšně scvrkávají na jednotlivce.

vševědoucí: Škoda, mohli jsme ještě chvíli Anonyma potrápit Přitom stačí málo - prošmejdit příslušnou regionálně příslušnou diskuzi.

Anonym: Vám by to možná nevadilo, ale při převládajícím směru větrů uvidíme, co na to budou říkat obyvatelé lázeňské obce. Podle mého ta Toušeň neprojde a pokud ano, pak to bude ještě kratší epizoda, než hrozí u Dymokur.

TZ: Počkej až přestanou řešit ty p94oviny. Jako že ta doba se už blíží

(Příspěvek byl editován uživatelem -aa-.)
vševědoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.75.179
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 11:32:33    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- : doplním moudro o převládajících směrech větru zhruba o to, že zdaleka nejen meteorologicky..
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 11:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Při převládajících SZ větrech se to celé Toušeni vyhne a půjde to někam nad Labe, a do Káraného 2Km to nedojde a nebo to bude jen minimální množství. Cukrovar je zcela mimo obec takže nic moc se nestane, někde se to hold musí vykonávat.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 12:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Já si nemůžu pomoct, ona ta Toušeň je od cukrovaru zrovna tak nějak na jihovýchod.... A když k tomu připočteme, že obyvatelstvo v Dymokurech si nejvíc stěžuje na hluk (a to vlastní Dymokury leží od svého cukrovaru celkem daleko). Inu uvidíme.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 12:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toušeň leží na jih a vlastní lázeňské zařízení na jihozápad. Já si osobně myslím, že to projde, to je něco podobného jako aféra kolem Otradovické pískovny, kde se nakonec těžaři dohodli s vedením Skorkova o zaplacení plynofikace atd.
Asi chápete co tím naznačuji+ že v Toušeni jsou na toto zvyklí protože zde v minulosti fungovalo hodně průmyslových závodů.
A ke všemu na tento druh podnikání narozdíl od dolu se nedělá studie EIA, takže si neumím představit co by tomuto záměru mohlo stát v cestě.
Brandýský stavební úřad bude vycházet z územního plánu, který tuto lokalitu považuje jako průmyslovou oblast, takže bez problému rozhodne a udělí stavební povolení.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 16:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Tak teď si vyberte: Buď neumíte světové strany nebo netušíte kde je v Toušeni bývalý cukrovar. Protože jestli něco leží na jihozápad od cukrovaru, pak to rozhodně nejsou toušeňské lázně. To co se tam nachází bych já pojmenoval Zápy. Kdybyste řekl že Toušeň leží na východ, tak neceknu (správný směr je východojihovýchod, azimut už měřit nebudeme), ale jih a jihozápad? Teda člověče, že čekáte statisíce na papeže, to bych ještě pochopil, ale že budete otáčet světové strany, to už je teda silný.
Jinak v Dymokurech se taky nedělala EIA, areál vyhovuje, doprava OK (možná díky působení Středočeského kraje ve sféře veřejné dopravy tam bude brzo ještě snazší) a přesto Havelka uvažuje o stěhování jinam. Čím to asi je. A to vlastní Dymokury leží daleko dál, než by byla Toušeň. Jo a na hromadu uhlí asi stavební úřad povolení udělovat nemusí.... Tam není co stavět. Maximálně tak pár pásových dopravníků a ty mají kolečka a stavební povolení nepotřebují.
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 18:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym - Pochybuji, že víte, kde se nachází Toušeň, neboť zde byla pouze Prefa, takže nevím, kde berete ty průmyslové závody.
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 19:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u toho toušeňského cukrovaru, neví někdo, kdy zde došlo k ukončení provozu? Pamatuji si, že v 70. letech sloužil areál podniku ZZN.
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 16:07:48    Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si trochu nenáročné ilustrace k Toušeni. Vlečka do areálu bývalé Prefy, původně do cukrovaru, vychází z brandýského zhlaví. Cca před 10 lety byl zlikvidován samostatný výjezd vlečky s dvojitou kolejovou spojkou.

Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 16:13:40    Odkaz na tento příspěvek  

pokračujeme kolem cukrovaru


Původně měla Prefa samostatnou vlečku z širé trati, asi po odstavenní cukrovaru byla do Prefy prodloužena cukrovarská.
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 16:18:41    Odkaz na tento příspěvek  

náhled do prefského areálu:

Přímo u budovy cukrovaru se zachovalo něco kolejí (na straně hlavní silnice):

A nakonec základní kámen cukrovaru:
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 19:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet: Ano, pamatuji si, že v 70. letech na brandýském zhlaví žst. Toušeň mezi prvním polním a druhým silničním přejezdem bývala původní výměna do cukrovaru. (dosud se mi nepodařilo vypátrat, kdy bylo postaveno nové zaústění vlečky do žst. Toušeň). Dále si pamatuji, že na přelomu let 1969/70 možná déle měla Prefa Toušeň vlečku, která původně odbočovala výměnou naproti bývalé vrátnici Prefy, u silničního přejezdu od Záp u bývalého rybníku Kabelín (dodnes znatelné zadláždění trasy vlečky)
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 20:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádné uhlí se v Dymokurech, jak velí zdravej rozum, netěží - jen se tam míchá polské a ukrajinské uhlí v prostorách bývalého cukrovaru

Žádné uhlí se v Dymokurech, jak velí zdravej rozum, nemíchá - jen se tam třídí ruské a možná semtam ukrajinské uhlí v prostorách bývalého cukrovaru.

Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 22:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu zmiňuje dymokurský cukrovar: Zaslechl jsem, že se chystá jeho demolice.
ICQ: 216 533 068
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2450
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 22:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by to patřilo spíš do nějakého všeobecného tématu, ale zase se to týká jen středočeského kraje. Tak to umisťuju sem. Třeba kvůli těm děsným cedulkám na žákovské jízdné s podpisem "ó velikého" hejtmana, co jsou na každém vlaku a na každém autobuse.

Středočeští studenti vyzývají Ratha k demisi

"Studenti z občanského sdružení Kraj bez Ratha zaslali v úterý středočeskému hejtmanovi otevřený dopis. Rath se podle nich stal zosobněním cynismu, klientelismu a arogance v české politice, proto ho vyzývají k demisi, informovali ve středu Mediafax.

Spolupráce Ratha s komunisty vyvolává atmosféru strachu v kraji, alarmují studenti. "David Rath rozhodně není dobrým hejtmanem. Už jenom fakt, že mnoho lidí má dnes strach o dění v kraji mluvit na veřejnosti, je dokladem toho jaký politický styl středočeský hejtman preferuje," uvedl jeden ze zakladatelů sdružení Kraj bez Ratha Daniel Truxa.

Studenti upozorňují také na to, že hejtman zneužívá krajské peníze k sebepropagaci. "Krajský úřad si také nechává vyrábět za peníze obyvatel kraje čtvrtletník s názvem Středočeský magazín, který je v podstatě jednou velkou ódou na osobu Davida Ratha," poznamenal Truxa.

Sdružení eviduje celou řadu pochybení ze strany hejtmana. "V poslední době je to například snaha o přestěhování dětského domova z Pyšel do Chocerad, kdy se s dětmi zachází jako by to byly jen nějaké předměty, u kterých je jedno, kde zrovna stojí. David Rath navíc nemá k dispozici žádnou odbornou studii, která by říkala, že přestěhování dětem neuškodí," vysvětlil Truxa. Podle něj jde Rathovi o dům v Pyšelích, ze kterého chce hejtman nechat udělat krajské školící středisko

Občanské sdružení Kraj bez Ratha založili vysokoškolští studenti. Sdružení sepsalo petici za Rathovo odvolání. Tu podepsalo již více než 300 lidí. "V naší činnosti budeme pokračovat až do té doby, než David Rath odstoupí z funkce a přestane středním Čechám škodit," uzavřel Truxa."


(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 07:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: David Rath asi hned tak neodstoupí, ale podle tradičně důvěryhodné JPP končí ke konci října na vlastní žádost stávající vedoucí odboru dopravy Středočeského kraje.

(Příspěvek byl editován uživatelem -aa-.)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 18:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A už za něj někoho DrRáth má?
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice http://zmzlonice.draha.net
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 19:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Žmz:
To je s.Rath. A věřil bych, že do takhle exponované funkce zase někdo z LOK. Ti jako doktoři byli vhodní pouze na patologii, tak na dopravě se určitě chytnou.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2455
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 19:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: To, že skončí stávající vedoucí odboru dopravy Středočeského kraje je asi v zásadě dobře. Nejen kvůli veřejné dopravě, ale i kvůli špatnému řízení údržby silnic. SÚS v kraji fungují navzdory vedení odboru, nikoli jeho zásluhou.

Může se ale stát, že tam DRáth nasadí někoho ještě horšího. Dráthovi lidi, to jsou převážně patolízalští neschopáci, nebo všehoschopní darebáci.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 23. října 2009 - 06:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím koho tam nasadí, ale na odboru dopravy odešel podobně dobrovolně vedoucí oddělení veřejné dopravy již před několika měsíci a náhrada neustále žádná, pouze Ing. Růžička stále pověřený vedením oddělení. A když vzpomenu, jak Suchopára dlouho sháněli, netipoval bych rychlý nástup nástupce. Spíš zase nějké dlouhé "pověření řízením".
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 23. října 2009 - 07:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V letošním roce zřejmě nevyjdou včas kartičkové jízdní řády vydávané ROPIDem. České dráhy totiž dosud nebyly schopny poskytnout data, přestože knižní JŘ se již tiskne. SŽDC tvrdí, že má od ČD zákaz data poskytovat, ČD tvrdí, že jízdní řád od SŽDC zatím nedostaly, protože není uzavřena nějaká smlouva o poskytování dat. Nejhorší je, že se nelze dopátrat člověka, který je na ČD schopen v této věci něco udělat. Zkrátka totální Kocourkov.
Bohužel již uplynuly prakticky všechny lhůty, aby se dala stihnout technická příprava, korektury, tisk a distribuce včas (v minulých letech byla data k dispozici třeba i koncem září!).
Druhé bohužel je, že objednatelé nemají dosud k dispozici konečný jízdní řád, a tak těžko stavět návaznosti autobusů. Řídit se lze pouze Konečným návrhem JŘ, který je neoficiální (oficiálně existuje pouze Návrh JŘ, který je zase nepoužitelný) a jelikož třeba MD ČR po Konečném návrhu ještě omezovalo vlaky, nelze vyloučit že někde nějaký autobus pojede k vlaku, který nepojede nebo pokud někde SŽDC něco posunula na poslední chvíli, pojede autobus k vlaku, který mu těsně ujede a naopak. Přátelé, je to bordel, bordel a ještě jednou bordel
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3421
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 23. října 2009 - 08:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A věřil bych, že do takhle exponované funkce zase někdo z LOK

Jistě, doktor půjde doslova za pár šupů dělat ředitele na KÚ, ještěktomu v Praze.
Bordel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.244
Odesláno Pátek, 23. října 2009 - 09:02:11    Odkaz na tento příspěvek  

>>> Přátelé, je to bordel, bordel a ještě jednou bordel

V zájmu otevírání trhu se na takové detaily nesmí hledět!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2459
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 23. října 2009 - 12:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Utajení GVD před objednatelem dopravy? Za to by měly padat hlavy. A pěkně rychle.

Jako by nestačilo, že ČD a SŽDC dělají blbce z daňových poplatníků a z obecních samospráv.
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 23. října 2009 - 19:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V nejbližších týdnech bude zrušena stanice Praha-Hlubočepy a hláska Praha-Holyně. Z Hlubočep bude už jen zastávka, místo mechanických závor u Holyně budou blikače (zastávka Holyně zůstane zachována). Návěstidla v Hlubočepích i Holyni budou zrušena a v trati mezi nimi budou postavena nová oddílová návěstidla, dělící trať Smíchov - Řeporyje na dva oddíly. V Hlubočepích i Holyni bude následně zrušena dopravní služba...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 23. října 2009 - 20:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Hlubočep bude už jen zastávka
Předpokládám, že s x.

místo mechanických závor u Holyně budou blikače
Už jsou osazeny, stejně jako ta oddílová návěstidla (vlastně ze třech "oddílů" budou jen dva) + přejezdníky. Někdy začátkem listopadu by se to snad mělo zapnout do zkušebního provozu a snad 27.11. definitivně předat, ale to jsem jen tak zaslechl, přesné termity neznám.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 24. října 2009 - 15:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Takové místo by se spíše hodilo pro někoho, kdo pro "nadbytečnost" s odstupným opustí v dohledné době ČD a takto finančně zajištěn bude chtít bývalé "kolegy" trochu poškádlit
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice http://zmzlonice.draha.net
vševědoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.75.179
Odesláno Sobota, 24. října 2009 - 23:03:47    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_cargo : Ano, ale i to polský. A míchají to taky. Ovšem technologií jak za krále klacka...
Risha_cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 26. října 2009 - 00:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím. Konečně se mi podařilo svézt se po "Hrbatý" ze Smíchova do Nučic. Zlepšení "kolejiva" je na některých místech velmi znatelné. Zjevně se tam "nahoře" podbíječka (kdysi jsem zahlédl odstavenou v Nučicích) slušně vyřádila. BK je fajn. A jízda mezi Rudnou a Nučicemi po pořádně zrekonstruovaným "esíčku" je prakticky výborná - ani tam nevadí, že se jede v 810 (samozřejmě při cestě výběhem do Nučic ). Jen houšť a větší kapky. Škoda že na "nučickém" kraji Rudné není zabezpečení přejezdu. Neplánuje se náhodou?
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 26. října 2009 - 11:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risha_cz: já jsem se včera projel z Rudné do Zbuzan a přišlo mi, že ta pomalá v oblouku u Zbuzan je tam pořád (byla už tma a koukal jsem na druhou stranu) a s 810 to vypadalo že i při hodně pomalé rychlosti vykolejí
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3536
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 26. října 2009 - 15:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: U Zbuzan byla ta pomalá ještě ve čtvrtek a pochybuju, že se od té doby něco změnilo. Zatím se tam mění pražce, teprve potom nejspíš najede podbíječka, protože jinak by ty pražce asi vyrvala (dle stavu těch co se tam válí).


Na většině zastávek a stanic na 171 se mění lampy. V Řevnicích a Dobřichovicích jsou připraveny k výměně i ty vysoké, tak jsem zvědavej jak to budou mezi drátama kácet a stavět, ale očekávám napěťové výluky.
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.58.205
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 10:58:15    Odkaz na tento příspěvek  

Já se rozhodně neúčastním této šarády. Středočeský kraj neuznávám. Celé tisíciletí fungovalo zemské zřízení, ba co víc více jak tisíciletí. Kraje fungovaly pouze jako jednotky státní správy jednotlivých zemích. A teď si hrajeme na "federaci" 14 území, jejichž pravomoci a finanční vliv je směšný. Navíc díky složení z okresů 1960, které neodpovídají přirozeným mikroregionům, dělí krajskými hranicemi i oblasti, které k sobě kulturně patří. Bylo by na čase se zamyslet nad "posvátnou krávou" Antonína Novotného a jeho soudruhů, kterou vytvořili v památném roce 1960.
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 13:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po Buštěhradce se řítí do Rakovníka pracovní vlak SGJW, modrá loko 740 + dva plošinové vozy s felicií a nějakým válcem. Teď to projelo Hostivicema.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 09:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Momentalne se tu nic neresi, tak snad nebude vadit male OT: http://strach.cz/prazsky-obchvat-verze-20/