K-report
 

Archiv do 14. srpna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 14. srpna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 14:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si sem nakopírovat odpověď ROPIDU na mých pár dotazů a připomínek k návrhu JŘ 173/S6 na období 2009/10

Vážený pane,
v současné době nepředpokládáme prodloužení víkendových vlaků z trati 173 do stanice Praha hl.n. Nejen traťový úsek Praha-Smíchov - Praha hl.n., ale i vlastní stanice Praha hl.n. je zatížena na hranici kapacity. Toto vytížení je o víkendu sice nižší, avšak pouze nepatrně. Vlaky dálkové dopravy jezdí o víkendu zhruba ve stejném rozsahu jako v pracovní dny, pokles je u vlaků příměstské dopravy ve špičkách pracovního dne. Vzhledem k tomu, že na tyto vlaky jsou nasazovány (narozdíl od víkendových vlaků z trati 173) vratné soupravy, neřeší jejich víkendový nižší počet možnost umístění vlaků z trati 173. Ve stanici Praha hl.n. totiž prakticky není prostor pro objíždění soupravy vlaku z trati 173. Kromě toho vzhledem k délce obratu ve stanici Praha-Smíchov není ani technicky možné zájezd až na hlavní nádraží realizovat. Řešením by bylo buď snížení počtu vlaků na trati 173 nebo nasazení druhé soupravy, což je ekonomicky náročné. Obě možnosti jsou pro objednatele neakceptovatelné. Kromě toho je doprava mezi stanicemi Praha-Smíchov a Praha hl.n. i o víkendu zajištěna dostatečně jinými vlaky a dále je možné ze Smíchovského nádraží pro cestu do centra Prahy využít i metro linky B.

Prodloužení vlaků z trati 173 v pracovní dny je technicky nemožné a objednatel předpokládá i do budoucna preferenci vytíženějšího směru od Radotína (linka S7). Linka S6 je svou povahou typickým napaječem k páteřním linkám PID (metru B a lince Eska S7) podobně, jako je tomu u autobusových linek PID vedených ke stanicím metra. V současné době se snažíme s provozovatelem dohodnout takovou sestavu jízdního řádu, aby došlo ke zvýšení spolehlivosti přestupu mezi linkami S6 a S7 ve stanici Praha-Smíchov (prodloužení přestupní doby).

Domníváme se, že jízdní řád trati 173 je již dostatečně komplikovaný díky úplnému rozdělení vlaků v pracovní dny a o víkendech, které však bylo naprosto nezbytné z technických důvodů. Další dělení na letní a zimní víkendový provoz již nepovažujeme za přínosné. Určitým řešením by dle našeho názoru bylo sjednocení jízdních dob na zimní variantu s tím, že v případě vozby přívěsného vozu by vlak v letním období jel mírně opožděn (vzhledem k tomu, že po trati nejsou žádné další návaznosti, mohlo by to být i pro cestující ještě akceptovatelné). S tímto řešením však dopravce a především provozovatel dráhy (zpracovávající technicky jízdní řád) nesouhlasí.

Železniční zastávka Praha-Hlubočepy není železniční zastávkou, nýbrž železniční stanicí. Podle platných předpisů přitom nelze v železniční stanici zřizovat zastávky na znamení. Z toho důvodu zde toto opatření není uplatněno. Naopak ve Zbuzanech k němu bylo přistoupeno, ačkoli zastávka patří mezi frekventované. Přesto však může dojít k případu, kdy žádný výstup ani nástup není požadován a je-li možnost průjezdu, kterým dojde k časové, ale především finanční úspoře, není důvod proč ji nevyužít.


takže ani náznak zlepšení, pokud nepočítám, že v návrhu jsou zatím 4 páry vlaků mmimo špičku navíc. Obávám se ale, že ty v případě nějakých redukcí půjdou ihned pryč a s nimi ještě další...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3292
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 15:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: takže ani náznak zlepšení
Já bych byl rád, že to zatím vůbec jezdí, viz. poslední věta.
Tahat víkendové vlaky na hlavák si myslím není nutné, narozdíl od těch ve všední dny, které by tím přitáhly další lidi.
Hlubočepy jsou zatím plácačkové, ale kabel je už natažen a co jsem dneska koukal, tak se zapojuje. Pochybuju, že by se pak nechaly bez křížku.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 15:16:01    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: ano, k prosincové změně GVD mají být z Hlubočep i Holyně jen zastávky.
K. A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 15:18:33    Odkaz na tento příspěvek  

Hlubočepy a Holyně by od prosince měly být jen zastávky.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 18:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Já si myslím, že 173 se v nedávné době dočkala zlepšení velmi dostatečného. Vzpomeňte si, že to není tak dlouho, kdy na této trati Středočeský kraj nechtěl objednat žádnou dopravu. Tedy to co tam je bych hodnotil jako celkem velký úspěch. Rozsah dopravy se každým rokem trošku zvyšuje, letos je skutečně otázka, zda na posílení avizované v návrhu skutečně dojde. Peníze zkrátka nejsou a bez nich se tak nějak jezdit nedá....

Prodloužení na hl.n. je technicky nemožné, přednost dostávají vytíženější směry a dálková doprava (ty dálkové vlaky z hl.n. zkrátka někam odjet musí, pokud by neodjely, pak by na hl.n. nejezdilo třeba ani vše od Radotína, neboť by s tím nebylo kam "zaparkovat"). Myslím že přestup na Smíchově není tak traumatizující záležitostí, aby se nedal zvládat.

Co se týká Hlubočep, tak pokud SŽDC "stavební" včas oznámí SŽDC "provozní" (komunikace mezi těmito dvěma částmi jedné státní organizace vázne snad čím dál více), že Hlubočepy budou zastávka, pak není důvod zastávku na znamení neudělat. Do doby, než to bude oficiální, to tam ty křížky konstruktér grafikonu zkrátka nenamaluje.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 18:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: Se zrušením zastávky Hlubočepy oficiálně nesouhlasil dopravce provozující zde vlaky osobní dopravy, nesouhlasil s tím objednatel regionální dopravy, avšak majitel infrastruktury se rozhodl místo obnovení výhybny stejně vybudovat (zbytečné, avšak složkami řízení provozu požadované) automatické hradlo a stanici definitivně zrušit. Krycím heslem byl havarijní stav zab.zař. přejezdu a nesouhlasící strany sporu byly obviňovány z ohrožování bezpečnosti. Byla z toho tenkrát na Stavební správě Praha docela pěkná hádka, přesto si však investor udělal co chtěl a na stanoviska ostatních nebral zřetel.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6069
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 18:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Myslím že přestup na Smíchově není tak traumatizující záležitostí, aby se nedal zvládat.
... za předpokladu, že S7 funguje a ne jako v posledních týdnech.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 19:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Možná by stálo za to zauvažovat, zda na hlavák neprotáhnout alespoň víkendové vlaky Rudenky. (třeba v cca polohách posilových vlaků do Radotína v PD)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 19:14:20    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: spor vypukl v době, kdy už dávno byla v Hlubočepech jen jedna kolej. Na jednání část ČD chtěla výhybnu (a nebo tedy nedělat nic) a část ČD (spolu se SŽDC) požadovala zrušení "bývalé stanice" (tak to nazval DÚ) s náhradou AH. Protože představa, že výh. Hlubočepy se dostane do plánu staveb, je z říše snů, jediná reálná alternativa byla zachovat stávající stav - kdy se nedá křižovat taky.

Kdyby mělo někdy v budoucnu ke zřízení výhybny dojít, nebude její stavba o nic složitější než teď; do té doby se AH zaplatí úsporou pracovních míst. Problémem případné stavby výhybny je to, že sama o sobě je využitelná "jen" pro mimořádnosti. Aby se v ní mohly křižovat taktové Os vlaky linky S6, musel by se ještě zdvoukolejnit úsek Zbuzany - Rudná...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 19:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: S tím souhlasím. 170+171 v posledních dnech opravdu prožívá "silné" období.

Orky: Takže objíždění na hlaváku? Ono tam o víkendu není těch vlaků o mnoho méně, než v pracovní dny.

K.A.F.: Dlužno dodat, že část ČD požadující výhybnu byla ta, která provozuje osobní dopravu, zatímco část ČD požadující zrušení byla ta, která řídí provoz a má již několik let nakročeno do SŽDC....
Víš, že s názorem, že výhybna nemusí být v Hlubočepích souhlasím. Mám však obavy, že doby, než se AHr nejméně třikrát zaplatí budeme slýchat, že takto nová investice nemůže přijít nazmar a tudíž žádná výhybna nebude. Čili zkrácení intervalu na Rudence se skutečně v dohledné době neblíží (nejen z ekonomických důvodů). Ale potenciál ta trať má, to se musí nechat. Obzvlášť jestli se povede vybudovat zastávku v Chýni (popř. i jinde) a oživit provoz mezi Hostivicí a Rudnou. O Rudné město ani nemluvě.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 21:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jestli se povede vybudovat zastávku v Chýni (popř. i jinde) a oživit provoz mezi Hostivicí a Rudnou."

Zastávka, z které je to do středu obce 1,5 km, to je fakt terno. Tangenciální linka, která ani na jedné straně nemá stanici přímo ve městě jakbysmet.
Zastávku, která jedněm přiblíží dopravu, a druhým znemožní zkrácení intervalu autobusů, nebrat.

Kdyby Ropid místo šotosnů raději posílil a zrychlil autobusové linky. Za stejné peníze, které by se utopily v nadbytečných vlacích, by se daly zkulturnit a zrychlit špičky hned na několika autobusových linkách.
Za prachy, které se utopí v zastávce, by bylo 100 krásných autobusových budek.

Fakt mi není jasné, za co Ropid trestá lidi, co to mají daleko na nádraží. To, co na většině linek ve špičkách jezdí, jsou pomalé přeplněné dobytčáky, a ne autobusy městské či příměstské dopravy.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 22:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ropidu to nevyprávějte, zkuste to vyprávět starostce Chýně a zastupitelce Středočeského kraje, která neví co si má počítat se stovkama až tisíci nově přistěhovalých obyvatel, kteří si satelitní městečko rozbili v sousedtsví železniční tratě.... Akorát ještě musíte vykoumat, kam s těmi autobusy. Na Zličín se nevejdou. A rozšířit terminál není kam.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 22:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Re -aa-: když budete budovat zastávku Rudná - město, proč budovat zast. Chýně? Krom toho samotná (T)Chýně leží docela daleko od štreky (autobus PID jezdí přímo do obce a ev. do Litovic k busu to není daleko).
Ex stanice Litovice je zastávka spíše ze setrvačnosti a neochotě ji zrušit, když tam nic nejedzí. Pro zajimavost - v Litovicích se nechají najít zbtky po mechanikách.
Hlubočepy určitě obnovit! Když se "něco" děje (a děje se často a dít se bude) tak se na 173 zbytečně zasekají všechny vlaky - k tomu postačuje jeden nutný pomocný vlak a je vymalováno. To je pro mě dostatečný důvod pro držená výh. i když se tam nekřižuje. Nedej bože posunout zastávku k přejezdu a udělat z HLČ opravdu jen výhybnu z vekslama na 60 km/h. Ty keci o havarijnám stavu ZZ je opravdu k zasmání, vždyť z venkovního ZZ nezůstalo skoro nic...
Zapa: neblbni! Vždyť jsme v Čechostánu, to by tak (rozumně) nešlo, zrušit Lodenice a dát to do něčeho účelného, neblázni...
Ještě bych si dovolil dotaz k historii 173: v dodatku z.r. 1948 je hláska Zbuzany v místech dnešní zastávky (zbytek oddílového návěstidla je pořád k nalezení). To je zhruba v poměru délek úseků ŘE-ZB-RU 1:3. Nebyla někdy hláska v místech u strážního domku blýže k Rudné? Mohl by to prosím někdo zkusit dohledat ve starších materiálech? Hl. Zbuzany byla kousek od Řeporyjí asi kvůli velkému stoupání, ale na můj vkus až moc blýzko.
http://www.kromerizske-drahy.com/
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 23:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "ještě musíte vykoumat, kam s těmi autobusy. Na Zličín se nevejdou. A rozšířit terminál není kam."

Zbytečně dramatizujete. Ušetřit místo na Zličíně se dá:
1) lepší koordinací linek C19+40+41, C20 a 380 a
snížením počtu variant tras C20. Triviální, stačí oboustranně chtít.

2) převedení zrychlených linek, přijíždějících po dálnici, do Butovic, nebo do Stodůlek. Stodůlky znamenají jen nepatrný nárůst km, Butovice zase zkrácení celkové jízdní doby asi o 5 minut. V současnosti jezdí mimo Zličín prakticky jen C19+40+41 (do Butovic). Při nedostatečné kapacitě by mimo Zličín mohly jezdit také 100, C20 a A24. Opět celkem jednoduché opatření.

3) vypovězením všech linek na Plzeň (SA, ČSAD, Štáhlich). Náhrada Knížecí (aspoň by Jančík nemohl mít roupy AN rušit), Butovice, nebo Stodůlky. Opět kategorie jednoduchých opatření.

4) Prodloužení linek MHD od Řep k Tescu a Ikei, event. také Globusu. Z několika koncových linek by se stal poloviční počet průjezdních. Dnešní stav, kdy se musí ze sídliště do obchodů přestupovat, stejně není ideální. Sice by se z veřejných zdrojů najezdilo nepatrně víc km, ale uživatelsky by to bylo výhodné. Opět kategorie poměrně jednoduchých opatření.

5) zřízení jedné nebo dvou zastávek v přilehlé ulici Řevnická. Zde by mohly zastavovat linky, které ve Zličíně nekončí. To už by bylo složitější, hlavně na jednání s policií, ale kdyby se chtělo, muselo by to jít. VHD by měla mít přednost před IAD.

6) vybudováním zastávky Rudná,město, prodloužením S6 na hlavák, a navázání některých autobusových linek na vlaky. Tím by vzrostl počet vlakových cestujících, a mohly by se redukovat (resp. nenavyšovat) busy od Rudné.
Místo oblíbené mantry "nejde to" bude třeba hledat řešení, kam jinam s dálkovými vlaky od východu, nebo jak modernizovat zabzař, aby všechno projelo. Možná se přijde na to, že se nemají prodávat pozemky bývalého vršovického ranžíru, nebo že by se měl jinak řešit vjezd na ONJ. Toto už není triviální ani jednoduché, a stálo by to peníze. Ale kdyby se chtělo, muselo by to jít.

To by v tom byl čert, aby ani jedno z uvedených řešení nešlo provést. Problémy s kapacitou jsou od toho, aby se řešily. A ne aby se na ně Ropid vymlouval, a nechal lidi ve špičce jezdit jako dobytek.

Zastávka Chýně a obnovení provozu na tangentě mi skutečně připadá jak z jiného světa, protože se vlaky odsud nedají dovést ani do centra Prahy, ani k metru. Podle mě jde o jeden z mnoha nápadů, který při střízlivém uvažování o možném linkovém vedení musí skončit v koši.

Občas mi přijde, že na K-reportu testujete, co všechno Vám ještě někdo sežere. Jinak si to neumím vysvětlit.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 23:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brucoun: Vami navrhovane konceni busu jinde nez na Zlicine mi prijde nestastne. Dost cestujicich a to i dalkovych generuji zlicinske obchody.
Zastavky na Revnicke jsou dobry napad, mely tam byt uz davno.
Jinak mi Zlicin prijde jako hodne nesikovne resene AN. Vsechny autobusy projedou par metru od vstupu do metra, ale na zastavky jako takove je to spis parset metru.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 23:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: O víkendu na hlaváku stejně vlaků jako v PD? A co nejedoucí S29, vložené Radotíny (4 vlaky do hodiny). A obracení na hlaváku? Pokud je to takový problém s obratem, nechť se na Rudenku o víkendu hodí Regína z ML. Pokud by se chtělo, šlo by to. Trasa zajištěna po trase posilových Radotínů (dle návrhu X:24/54 a návrat X:08/38
Bručoun: Donutit ROPID (tedy Prahu) a středočeský kraj k domluvě v oblasti dopravy? To je snad reálnější donutit politiky jezdit veřejnou dopravou.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 23:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Zličín zase je nešikovný pro lidi, jedoucí metrem do centra. Linky, o kterých v bodech 2) a 3) uvažuju k převedení na jiná AN, rozhodně vozí víc lidí na metro, než do obchodních center. Konkrétně:
- 100: z letiště do OC jezdí nepatrná menšina.
- A 24: Kladno má vlastní nákupní centra, pro většinu lidí nemá smysl jezdit do Zličína.
- C 20, Loděnice, Beroun: existuje couravá alternativa 380, kterou by mohli použít lidi, co nepřestupují na metro, ale z nějakého důvodu potřebují přímo do Zličína. (C 20 by nebylo vhodné převádět do Stodůlek, nýbrž do Butovic. Tím by se sjednotila nástupní zastávka s C19+40+41.)
- Plzeň - má vlastní nákupní centra.
Mimoto, na vyhození zmíněných linek ze Zličína nijak netrvám, beru to jen jako jednu z možných variant.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 23:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pokud je to takový problém s obratem, nechť se na Rudenku o víkendu hodí Regína z ML."

Na trati 120 jezdí o víkendu na osobácích zbytečně zdvojené regíny. Například v neděli v podvečer jsem viděl přijíždět do Dejvic osobák od Kladna, v kterém bylo pouhých 10 lidí. Kdyby se o víkendu na 120 udělaly oběhy souprav nezávisle na kladivových, a kapacita vlaků se dimenzovala na reálnou víkendovou poptávku, tak by byly volné další dvě až tři regíny.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 00:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Me se principielne nelibi drobeni dopravniho uzlu do vice lokalit.
K tem obchodum: Je to pro me obtizne pochopitelne, ale lide si jezdi na Zlicin nakoupit a hlavne pracovat i z vetsi dalky nez z Phy a StcK.
Ale mozna by se daly poslat jinam linky SIDu, tam se o nejake logice a systemu mluvit vubec neda, tak at si pro me za me navazi lidi z Berounska treba do Uval .
Ale jsem tu off topic.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 07:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: Doporučoval bych exkurzi do Chýně a zajít se podívat do těch polí, kterými prochází v okolí obce železniční trať. A pak bych doporučil vyhledat nejbližší autobusovou zastávku.
S potřebností Hlubočep souhlasím, i když si dovedu představit, že by nebyly přesně tam, kde bývaly kdysi. Zastávka u přejezdu souhlas.

Bručoun: Vaše rady bych označil jako hraběcí. Nevím co se chystá kdo žrát mě, ale já Vám tohle žrát nebudu. A tudíž se ani nebudu obtěžovat s nějakou reakcí. Zkuste vykoumat něco reálně proveditelného (tím neříkám, že něco z Vámi napsaného nelze provést, ale drtivá většina jsou - s prominutím - blbosti).

Orky: Jediné co o víkendu chybí je linka S29 a Řevnice z S7. Radotíny z S7 (mám na mysli část zajišťovanou v klasikách) na hl.n. jedou jako Sv. Kolej po S29 asi těžko pro S6 použít, neboť to fyzicky nejde a je otázka, zda lze přeskládat celé nádraží, aby se ta volná kolej přemístila od 7.perónu až nejméně ke 4., aby se na něj S6 dostala. Kromě toho pevně doufáme, že na tuto kolej zaparkujeme S8+S80, která o víkdendu přece jen jezdí trošku víc, než v pracovní dny.
Kolej po řevnických S7 volná bude, ale zase to má drobný háček. Bude to šturc. S velkou pravděpodobností je možné, že na druhé straně koleje bude stát něco od severu. Kromě toho je zapotřebí někudy objet a je zapotřebí to udělat extrémně rychle, jinak se rozsype celý JŘ S6 (nebo se musí přidat náležitost). Ragína z ML má jiné úkoly. Takže ono toho volna moc není. Pravda, Bručoun by si jistě poradil. Našel by řešení kam s vlaky z východu a modernizoval moderní zab.zař. na hlaváku (mimochodem dnes po ránu opět ukázalo svoje přednosti) a hned by bylo volných hran!

Bručoun: Otázka je, jestli všechny vlaky zajišťované v průběhu dne těmito náležitostmi mají využití těch "10 lidí". A to se obávám pravda není. Čili pak je pro S6 volný kulový. Zase jedna taková hraběcí?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 08:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Pokud je pravda, že je Zličín přetížený, tak budete muset nejméně jednu "hraběcí radu" použít, nebo vymyslet něco chytřejšího. To jsem zvědavý co vymyslíte, pane -aa-.

Nasadit na všechny spoje vozy s většinou míst k stání vede k sockizaci VHD, tudy cesta nevede. Zřídit novou vlakovou linku pro pár stovek obyvatel (víc jich v dosahu uvažovaných zastávek není), tudy cesta také nevede.

Třeba přijdete s tím, že se pár nových špičkových posil na Zličín ještě vejde, a že nebude třeba "hraběcí rady" použít. Původně jsem to chtěl napsat jako bod 7), ale pak jsem si řekl, že z Vás nebudu dělat vola, a vyčkám Vaší reakce na prvních 6. Bohužel jste "nezklamal".

Mám neodbytný dojem, že stejně jako, v případě Vaší rovnice cena vlaku = cena busu + poplatek za DC, z nás všech děláte voly. Musím říct, že propagací této evidentní pitmostí jste mě dost nažhavil, takže se musím zamýšlet, co Vašimi příspěvky sledujete. Obávám se, že je to upřednostnění železnice za každou cenu, na úkor lidí, kteří nemají železniční zastávku v docházkové vzdálenosti.
Zvažované obnovení provozu Hostivice-Rudná, zastávka Chýně, spolu s "nemožností" posílit autobusy", k této dikriminaci lidí mimo dráhu zřetelně patří.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 08:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Doporučoval bych exkurzi do Chýně a zajít se podívat do těch polí, kterými prochází v okolí obce železniční trať. A pak bych doporučil vyhledat nejbližší autobusovou zastávku."

Co brání zřízení autobusové linky (nebo nových spojů v rámci stávající linky), které obslouží jak stávající ves, tak novou zástavbu? Sorry, ale řešit problém tím, že se zřídí vlaková linka výhradně pro novou zástavbu, bez obsluhy staré zástavby, a bez možnosti vést ji k metru, to není rozumné řešení. Určitě stojí za zamyšlení, proč tangenta vozila před zrušením do 5 lidí ve špičce, a jestli se něco zásadního změnilo.
I kdyby chyběla vůle přidávat spoje na Zličín, tak se dá zřídit nová autobusová linka paralelně s tratí, která obsáhne jak vesnici, tak novou zástavbu.
Nejsou náhodou "zličínský problém" a "chýňský problém" dělostřelecká příprava na "nezbytnost" Dlouhé míle?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 09:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Ano, Regína má jiné úkoly. Ale pokud by se chtělo, mít by nemusela. Hlavní problém je ta trasa a ta o víkendu je.
Jinak v principu řešení dopravních problémů musím souhlasit s Bručounem. Bručoun se tady snažil najít nějaké řešení. Možná není úplně skvělé, ale je alespoň nějaké. Čeho se za to dočkal? Reakce, že je to kravina a že nemá co do toho kecat. Přesně přístup pražského koordinátora. To naše je nejlepší a vy nám do toho nemáte co kecat. A pak to dopadne jeko v Radotíně, kde se systém za půl roku měnil 3x.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.13.181.145
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 09:12:49    Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz nejspíš na -aa-: chystá se něco na 011? Libeň-Běchovice bude hotovo, Běchovice-Úvaly jen tak kvůli odvolávání se nezačne, takže na chvíli bude nerozkopáno. Co třeba ten v dáli slibovaný 15-minutový interval?
(Vím, že v návrhu na 2009/10 nic takového není.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6342
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 09:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak že by víkendová 173 jezdila v sestavě 810+810? To by se objíždět na Hlaváku nemuselo, že? Tak co vymyslíte pane -aa- proti tomuhle, když tedy ta regina "má jiné úkoly" (jaké?).
Budoucnost patří bagrům!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 10:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Což takhle víc využít železnici, jejíž potenciál je v regionu zatěžujícím terminál Zličín (jak VHD, tak IAD) naprosto nevyužitý? Autobusy na kolejovou dopravu můžou navazovat úplně stejně jako na Zličíně např. i v Nučicích u nádraží.
S Dlouhou Mílí to opravdu nemá nic společného. Ačkoli nebude-li využito železnice na Rudensku, nejspíš nezbyde než ta Dlouhá Míle.
Proč myslíte, že železnice z Chýně nemůže jet k metru? Ono na Smíchově není metro?

Orky: Nejlepší možná ne, ale je to reálně projednatelné. Když hlavní nádraží odmítá vlaky z S8 a S80 (a to i o víkendu), protože se na hl.n. nevejdou (a tak skončí ve Vršovicích, kde není pořádná doprava), tak tam nebudu cpát ještě Rudnou(která u metra končí). Čili Bručoun řešení nabízí, ale jsou to řešení reálně nepoužitelná. Blábol o vyřešení rychlíků od východu jinak a modernizaci zab.zař. je hezký, ale opravdu poněkud "hraběcí". Čili kecejte do toho jak chcete, ale prosím se zřetelem na reálie. Jinak jsou to prostě bláboly o ničem a k ničemu.
Co se týká Radotína, tam jste mohl v praxi vidět, kterak dopadlo řešení, jež se udělalo tak trošku dopravně-inženýrsky, bez zřetele na zvyky (aktivní části) obyvatelstva. Přesně tak by dopadla většina Bručounových rad. Podobně dopadla causa Depo Hostivař - Háje apod. Zkrátka dnes to není o tom "jak by to mělo být", ale spíš o tom, "jak si to někdo aktivní a na důležitém místě postavený nebo mající známosti přeje" a současně tak "na co jsou nebo na co někdo dá peníze".

V.Špinka: 011 - jednoduché. Nejsou peníze, Středočeský kraj reálně avizuje, že neobjedná ani ty v návrhu uvedené vlaky do Českého Brodu (které nyní končí v Úvalech). Ani na území Prahy nejsou finance. Kromě toho by výluka Úvaly - Běchovice v dohledné době několika let začít měla a nevím zda je úplně rozumné lákat nové cestující posílením dopravy, aby jim pak bylo v období výluky sděleno, že mají jezdit nějak jinak, protože se nevejdou.

Káem: Zvýšené náklady budete platit Vy? Pak by to asi nemusel být problém.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6343
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 10:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaké zvýšené náklady na hnací vozidlo nečinné = chovající se jako vlečňák? OK, pokud nejsou peníze, to je jiná. Ovšem pak předpokládám že nebudou peníze ani na jiné vlaky zatěžující hl.n. a to bude zejt prázdnotou a 173 se tam vejde. Začarovaný kruh, co?
Radotín je především ostuda těch dopravních inženýrů, protože nedokázali současné řešení navrhnout jako první, nedokázali to vysvětlit, nedokázali analyzovat, že si stěžují především lidé o víkendech a večer nejezdící (čili je co by kdyby) a nedokázali prodloužit 245 a 246 a odklonit 165 na sídliště Radotín aby bylo spojení z nádraží lepší.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6344
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 10:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě -aa- : Že tak rychle přesunujete ty zvýšené náklady na mě? Co kdyby daňový poplatník chtěl nechat zaplatit zvýšené náklady na Švejky toho, kdo místo Desira nesehnal 854 ale 749? Co? Že nezačnete tady? Nebo toho, kdo kvůli JEDNOMU 020 připřáhne k vlaku celou další lokomotivu 714, která takový 020 utáhne 4???

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 11:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "Proč myslíte, že železnice z Chýně nemůže jet k metru? Ono na Smíchově není metro?"

Jak to chcete technicky provést? Po semmeringu? Nebo přes Řeporyje, půlku do Nučic, a půlku do Chýně? Spojováním dvou sólo 810? Ani v jednom nevidím výhodu, adekvátní vynaloženým penězům, a počtu obyvatel v dosahu zvažované zastávky.

"Autobusy na kolejovou dopravu můžou navazovat úplně stejně jako na Zličíně např. i v Nučicích u nádraží"

To by musel vlak jezdit na hlavák, aby se tomu dalo říkat slušná VHD. To ale vytrvale odmítáte. Při ukončení vlaku na Smíchově je přestup z busu na vlak kontraproduktivní, protože celkově jde příliš mnoho přestupů (resp. bylo by to výhodné pro málo lidí).

"Zkuste vykoumat něco reálně proveditelného (tím neříkám, že něco z Vámi napsaného nelze provést, ale drtivá většina jsou - s prominutím - blbosti)."

Tím nepřímo přiznáváte, že některé z mých bodů 1-5 by v případě nutnosti šly použít. Už jsem zažil v této oblasti dost piruet, a jsem si poměrně jasně vědom, jaká úskalí který bod skrývá. Pokud jste vše šmahem označil za hraběcí rady, tak to buď znamená, že zatím není nutnost, nebo že chcete zastávku u Chýně prosadit navzdory ekonomice a "uživatelské přítulnosti".

"Bručoun řešení nabízí, ale jsou to řešení reálně nepoužitelná. Blábol o vyřešení rychlíků od východu jinak a modernizaci zab.zař. je hezký, ale opravdu poněkud "hraběcí". Čili kecejte do toho jak chcete, ale prosím se zřetelem na reálie. Jinak jsou to prostě bláboly o ničem a k ničemu."

Občas vídám vlaky linky S6. Vytíženost jak kdy, v průměru i ve směru špičky slabota. Bez zastávky Rudná,město, bez protažení na hlavák, bez zastávky Vyšehrad, a bez kulturnějšího vozidla než 810, to nikdy nebude velká sláva. Buď se zjistí, že se některé "hraběcí rady" dají použít, nebo je linka S6 odsouzena k přežívání v režii sólo 810 či k zániku.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 11:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Předpokládáte (doufám) špatně. Tahat 810 jako vlečňák nepovažuji za zrovna moc vhodný nápad. Přiznám se že ani nevím, jestli to jde.

A Radotín? Ono to není taky jen o tom vymyslet. Já si osobně nemyslím, že stávající řešení je to zcela správné. Jsou tam ještě dvě věci - jedna navíc, jedna chybí.

Co se týká Švějků, tak 854 se nečarují z klobouku. Nadto nesjedou stanovené jízdní doby. Řešení posily Kladna nepovažuji za ideální (měl jsem jiný nápad). Ovšem jelikož nejsem ani objednatelem ani dopravcem těch vlaků, tak s tím nic nenadělám. ČD to označily za jediné možné řešení.

Bručoun: Přes Řeporyje, klidně se spojováním. V Rudné narozdíl od Poříčan nebude trvat 10 minut.

Dále si uvědomte jeden rozdíl. Já na hlavák jezdit NEODMÍTÁM, já pouze konstatuji, že to NENÍ TECHNICKY MOŽNÉ. Chápete alespoň, že je v tom určitý rozdíl? Jiná věc je, jaké je oficiální stanovisko objednatele dopravy. A to je takové (a takto je to zadáváno i zpracovatelům různých výhledových studií), že trať od Rudné pokračuje ze Smíchova směr Vršovice a dále na Malešice a Běchovice. Můžu mít tisíckrát jiný názor, je mi to houby platný. Asi tak jako Vám. Jenom to současně znamená, že až někdo bude počítat propustnost Vyšehrad - hl.n., tak s vlaky z linky S6 nebude počítat, čili na ně nebude vytvořena kapacita. A moc mě neprovokujte svými kecy nebo začnu taky ODMÍTAT (věřte, bylo by to jednodušší), abyste byl spokojen. Aspoň přestanu být za černou ovci a možná si tím zvýším čtvrtletní prémie.

Vaše body 1 - 5 jsou realizovatelné, samozřejmě, akorát jsou třeba neprosaditelné, nerealizovatelné nebo nekoncepční nebo dokonce nevhodné. To že jsem je šmahem označil za hraběcí rady souvisí jednak s napsaným o větu výše, jednak s tím, že nepovažuji za nutné s Vámi o tom zde zdlouhavě diskutovat.

Vsaďte se, že linka S6 k zániku z těchto důvodů odsouzena není. Já bych její využití zase tak kriticky neviděl. Některá zlepšení budou, jiná asi těžko. Kultura se zlepší již brzo (byť řadou 811 a snad někdy bude i líp), Vyšehrad třeba taky časem bude (i když osobně o tom pochybuji, protože jediná vhodná = prosaditelná poloha je teď na Výtoni a ta bude možná jen při novém mostu pod Vyšehradem a ten je díky postoji památkářů a přátel staré Prahy v nedohlednu), s hlavákem to vidím bledě, Rudná město záleží na dotyčném městě, které ji bezmála 10 let jen zapracovávalo do svého územního plánu. Cestujících přibyde, o to nemám obavy. Pokud je linka S6 něčím akutně ohrožená, pak je to značný nedostatek financí. Ale to platí o desítkách podobných tratí po celé republice.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 12:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: samozřejmě jsem si vědom k jakému obrovskému zlepšení na S6 došlo zejména v tomto roce z hlediska počtu spojů, to je bez diskuse. Ale pak jsou tady ty záležitosti provozní, které taky mají svou váhu. Co třeba ty víkendové vlaky v zimě - kapacitně by na všech stačila sólo 810, ale protože není možné udělat grafikon zimní a letní (prý by to bylo už moc komplikované), tak se v zimě sólo 810 plazí tak, že když to trochu přeženu by se vedle ní dalo jít pěšky - časový rozdíl v úseku Smíchov-Rudná činí 8 minut z celkového času 22 resp. 30 minut, a to je sakra hodně a to ještě v pracovní dny probíhá křižování v Řeporyjích. Proč se v zimě na některých víkendových vlacích tahá přívěšák - to je také vyhazování peněz oknem.

Přestup na Smíchově - budiž, jinak to nejde, ale např. bez informačního systému v příjezdovém podchodu je vpodstatě každý nucen použít odjezdový podchod (nejvíc to škodí při přestupu z metra nebo od autobusových zastávek na Smíchově), protože spoléhat na to, že to vždy jede z IIIa nelze a IIIa jak známo je zas pár set metů z odbvovací haly. Ano, přestupovat se dá, ale zrovna ten přestup mezi S6 a S7 (případně jinou MHD) je uživatelsky velmi nepříjemný
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 12:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Přes Řeporyje, klidně se spojováním"

Dost drahá, a přitom málo účinná legrace. Tak velká ta chýňská nová kolonie není, aby se vyplatil další motor (nebo dokonce dva motory).

"oficiální stanovisko objednatele dopravy. A to je takové, že trať od Rudné pokračuje ze Smíchova směr Vršovice a dále na Malešice a Běchovice ...... až někdo bude počítat propustnost Vyšehrad - hl.n., tak s vlaky z linky S6 nebude počítat, čili na ně nebude vytvořena kapacita. "

A jsme u jádra pudla. Oficiální stanovisko objednatele dopravy je, tak jako v mnoha jiných případech, pro dopravu z "příměsta" do "města" škodlivé. Ropid je příliš svázaný s hlavním městem, než aby účinně řešil problémy denního dojíždění z větších vzdáleností, než je první vesnice za Prahou. Kdo by na Ropid mohl tlačit, ten se nestará, a kdo by tlačit chtěl a mohl, ten nemá účinné páky. Výsledek mají možnost denně "ochutnávat" desetitisíce lidí, kteří se ke svému cíli prostojí a procourají po mnoha dlouhých desítkách minut. Expanzivnost Ropidu v kombinaci s jeho svázaností s Prahou, a neschopnost odboru dopravy Stk, nesou dost nevábné ovoce.

Je to paradox, ale chaotický model á la Stk by od určité vzdálenosti od Prahy nejspíš přinesl rychlejší a pohodlnější model denního dojíždění, než zajišťuje Ropid. Příkladem budiž autobusové linky ve směru od Kladna (teď nemám na mysli rychlíkové, ale couravé a polocouravé). Pro obyvatele "postižených" obcí přinášejí rychlejší a pohodlnější dopravu do škol a do práce, než by kdy zorganizoval Ropid. Prakticky jediná nevýhoda je tarifní nepropojenost s pražskou MHD.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 12:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: To máte pravdu, ale ten guláš v jízdním řádu už mi přijde takhle dost velký. Ono vytvářet variantu varianty taky může být pěkně o hubu a může to skončit nějakou pěknou železárnou. Jéje, on dneska nejel ten letní, ale ten zimní. Možná se zkusím na příští rok (spíš 2010/11) zamyslet, jestli by nešlo sloučit alespoň některé polohy zimní s polohami kladivovými.
Přívěšák o víkendu byl požadován na vlak v 9 z Prahy celoročně. Faktem je, že tam byla v průzkumech čísla, která opravňovala jej zařadit.

Smíchov se zlepšení dočká asi až s modernizací. Na druhou stranu si myslím, že z toho děláte větší problém, než to je. Existuje taky staniční rozhlas. A při příchodu od autobusových zastávek zase není takový problém vystoupit na III. nástupiště a tam poměrně rychle zjistit, odkud to na Nučice jede. Z II. a I. to tedy asi jezdí opravdu jen málokdy. A od příjezdového podchodu Pragotrony pro III. a IIIa. uvidíte.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3009
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 12:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tahat 810 jako vlečňák nepovažuji za zrovna moc vhodný nápad. Přiznám se že ani nevím, jestli to jde.

Řešilo se to cca před 14 dny v diskusi o trati 200. Úplně bez problémů to není.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 12:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Jak tedy "malá" je?

Jinak nechcete na ten Ropid nastoupit? Jestli by Vás vzali. Ale aspoň bych přestal se svými některými názory být černá ovce. Dál to radši nebudu komentovat, ač si o tom myslím též svoje.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 12:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Ještě dodatek: Nad tím sloučením tras se zamyslím samozřejmě pouze v případě, bude-li v tom období ještě nějaký zimní víkendový provoz na S6 vykonáván....
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 13:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: rozhlas je nanic při přestupu od busů a z metra, je malá pravděpodobnost, že budou hlásit zrovna v tom okamžiku, kdy se rohodujete odkud to asi jede. O víkendu to občas jezdí z I.nástupiště a občas i v pracovní den, když se děje nějaký chaos. A když se děje chaos, tak i na nějaká hlášení není moc spolehnutí, protože se třeba stává, že se rozhlas raději odmlčí úplně. Pro příklad, kdy hlášení a vlastně i pragotrony nefungovaly úplně košer (hlášení o zpoždění) není třeba chodit daleko, stačí si vzpomenout na minulý týden, kdy se 171 pěkně sypala a díky tomu se sesypala i 173.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6072
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 13:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do hádek Bručoun vs. -aa- se míchat nehodlám.

Jenom bych si dovolil vyslovit svůj názor, že tahat ze Smíchova do Rudné 2 motory (+2 fíry) mi vzhledem k tomu, co jsem tam kdy viděl za počty cestujících, přijde jako plýtvání.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 13:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: ještě k tomu přívěšáku v zimě na páru 19903/19904 - nevím jak je to v úseku Rudná-Beroun, ale nepřišlo mi, že by v přípražském úseku, docházelo k nějakému přeplňování (v zimě tuplem), a to tím asi jezdím častěji než s jakou frekvencí se provádí sčítání. Pokud by se tím něco ušetřilo, jako že určitě jo, tak přívěšák netahat. To radši občas snesu našlapanou krabičku než úplně zrušenej vlak.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6345
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 14:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad -aa- A hele, to není špatný nápad to stanovisko objednatele dopravy. Co prodloužit S6 do Vršovic? Nové nebývalé spojení by si jistě kaštany našlo. Nakonec z SN do okolí vršovického nádraží musíte v MHD až dvakrát přesedat, že...
Budoucnost patří bagrům!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 17:09:46    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: verzi s S6 ..- Řeporyje - Smíchov - Vršovice - .. ještě neznám a podle mne to není reálné ani výhledově, vyžralo by to trasy vlakům na hlavní. Poslední, cos po nás chtěl, byla vršovická tangenta protažená do Radotína a S6 na hlavní.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 20:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-, ad Chýně: "Jak tedy "malá" je?"

Až se to celé dostaví, tak hádám cca 500 až 1000 obyvatel v docházkové vzdálenosti uvažované zastávky. Kdyby šlo o starousedlíky, tak by takový počet obyvatel mohl generovat cca 100 až 200 cestujících za jednu špičku. Má to ale tři háčky: značná část novousedlíků jezdí autem, v docházkové vzdálenosti je i autobus, a vlak nezajistí přepravu ke škole druhého stupně (1.stupeň je myslím přímo v obci). Tím se počty cestujících příslušně pokrátí, hádal bych tak zhruba 50 až 100 lidí za celou ranní špičku. Pro hodinový interval přímého vlaku na Smíchov by byly potřeba dva motory. Ve světle tvrdých faktů opravdu nesdílím nadšení pro chýňskou zastávku (a že jsem si ji kdysi představoval zhruba v místech, které se nyní navrhuje ...)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3295
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 21:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: S velkou pravděpodobností je možné, že na druhé straně koleje bude stát něco od severu.

Tak jako dnes?

Podotýkám, že u celé hrany byla vyvěšena jako cílová stanice Beroun. Ještě že máme mobily.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 12. srpna 2009 - 21:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"nechcete na ten Ropid nastoupit? Jestli by Vás vzali."

... jako že bych z hobby udělal své zaměstnání, a dosavadní odbornost pustil k vodě? Nikdy neříkej nikdy, nicméně moje stávající práce mě živí už léta ...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 07:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F. Ty ještě ne, SUDOP ale už určitě ano. Jinak kdyby bylo na mně, tak bych to po Vás chtěl pořád stejně, tak jestli SŽDC přihlédne k požadavkům fyzické osoby -aa- spíše, než k požadavku objednatele, -aa- se zlobit nebude
Samozřejmě je jasné, že realizace S6 spojená s tangentou je technicky možná až po zkapacitnění úseku hlavní - Vyšehrad - Smíchov.

Zapa: Tak nějak. Tohle by měl prý být v příštím roce trošku četnější obrázek. Pendolino na severní části nástupiště a něco proti tomu od jihu.

Bručoun: Vidíte, já když to někdy v té dopravě vidím, tak bych mnohdy zamířil raději k nějaké jiné odbornosti.
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 10:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad S6 do Vršovic, z Vyšehradu do Vršovic by měla vlastní kolej, nějak se mi nechce věřit, že by se na ten kousek přes most nevešla. Nebo pak zase není kde zastavit ve Vršovicích?
Ad rozhlas a pragotron na Smíchově: Dost často se stává že v odjezdové hale je S6 psána na III. a než dojdete na nástupiště je změna na IIIa. IIIa nastupiste neni rozhodně na chození na poslední chvíli a než došlo k posunu časů na S7 nebyl přestup na S6 ve směru z centra taky moc spolehlivý.
To, že Hradecké rychlíky jezdí na Smíchov je docela dobré, ale o víkendech hradecký rychlík přijíždí ve stejný čas jako odjížídí S6 je bezva. Ale kvůli jednomu kaštanovi to není třeba měnit
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 11:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: Věřit se Vám možná nechce, ale na mostě místa opravdu mnoho není. Navíc ve směru na Smíchov je to buď křížem přes protisměr nebo nutno jet proti správnému směru Vyšehrad - Smíchov. Obě řešení při silné dopravě dosti nevhodná.
Zkoordinovat hradecké rychlíky a S6 už opravdu v té silné dopravě nejde. Zkrátka nějak to vyjde. Taky jsem nebyl nadšen, když jsem jel ze šotoušení ve Zbuzanech a musel jsem vyčkat 30 min. na Smíchově. A v okamžiku, kdy se náš rychlík rozjel, zastavila o pár desítek metrů dál další S6. Je to těžký. Hradecký rychlík má dané polohy taktovým uzlem Chlumec n.C. 30, plzeňský rychlík má dané časové polohy taktovým uzlem Plzeň 00. Podle plzeňského rychlíku se rovná S7, následně S6 se rovná podle S7. Nadto se S7, plzeňské i hradecké rychlíky musí srovnat mezi Smíchov a hlavní. V novém GVD pojedou hradecké rychlíky jen na hl.n. a dále soupravově na otočení do Vršovic, protože na nově silně zatíženém severovýchodním zhlaví hl.n. nebude již kapacitně vhodné přejíždět s rychlíky přijíždějícími od Balabenky křížem přes všechny koleje tak, aby se dostaly na Smíchov. Čili v zásadě bude platit, že co přijede od Balabenky pojede do Vršovic, do přijede od Libně pojede na Smíchov (samozřejmě netýká se vlaků mířících na ONJ, které budou jezdit do prostředního tunelu z obou větví NS).
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 11:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

GVD pojedou hradecké rychlíky jen na hl.n. a dále soupravově na otočení do Vršovic To se budou otáčet mimo perony, že budou muset jet jako souprava?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4484
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 11:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

GVD pojedou hradecké rychlíky jen na hl.n. a dále soupravově na otočení do Vršovic
A co brání tomu, aby do těch Vršovic jely "nesoupravově"?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6347
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 14:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Průběžná info, aby -aa- přeci jen ty modrý patra stáhnul z těch jižních čech
ČTK
Místenky na zářijové bohoslužby s papežem Benediktem XVI. si zatím objednalo 104.000 lidí. Přitom na mši v Brně o ně požádalo 69.000 lidí, o bohoslužbu ve Staré Boleslavi má v současné době zájem zhruba 35.000 poutníků. Vyplývá to z předběžných součtů objednávek místenek. Hlava katolické církve navštíví Česko ve dnech 26. až 28. září.
Na brněnskou mši přijde podle odhadů organizátorů více než 100.000 lidí, oznámili dnes představitelé brněnského biskupství. V médiích se objevovaly i mnohem vyšší odhady, podle biskupství ale nebyly reálné. Dějištěm mše bude 27. září letištní plocha v Brně-Tuřanech. Pro brněnskou diecézi je to mimořádná událost. Benedikt XVI. je prvním papežem, který ji navštíví.
Mladoboleslavská bohoslužba bude o den později. "Zájem o papežskou návštěvu je podle očekávání velký. Místenky do Staré Boleslavi si objednalo již více jak očekávaných 30.000 poutníků, nyní je počet zhruba 35.000," řekl dnes ČTK Vít Zatloukal z České biskupské konference. Objednávky místenek přes farnosti jsou podle něj již oficiálně ukončeny.
To ale neznamená, že by si vstupenku, která je zdarma, nemohli lidé zajistit. "Po vytištění místenek budou k dispozici od 10. do 24. září na jednotlivých biskupstvích a v síti prodejen Karmelitánského nakladatelství," poznamenal Zatloukal.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6348
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 14:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je s*aní s jednim motorákem S6. Stejně si myslim, že až se někdo ze zastupitelů projede Radotínem, tak těch 15´do R. zatrhne a rázem bude mostě místo. Jakkoliv je Praha k VHD vstřícná.
Budoucnost patří bagrům!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3297
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 15:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Tak záleží, kdy se tím "Radotínem" sveze a hlavně jakým směrem. Obdobně by se mohly rušit všechny ostatní vlaky.

Místo na mostě třeba bude, ale pochybuju, že by se to nahradilo něčím s vyšší frekvencí, když tohle se zruší...
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 16:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Zapa:
Radotínské vlaky je pokus zlikvidovat busy 172 (204 už se povedlo) a 244.
Už jsem tady párkrát nadnesl, že maminy s kočárky, důchodci jsou fakt ZVÝHODNĚNI. Pominu kvalitu nastupování směrem na Prahu (zkuste kdokoliv), ale ze sídliště je to 8 minut ostré chůze. Radotínští jsou vzteky bez sebe a co vím, už chtějí vědět i jméno idiota, co tohle vymyslel. Oj, jsou v tom tři. Zatím nehodlám napovídat, čekám na návrh jř od 13.12. Pak hodlám spáchat přestupek proti ochraně osobních údajů: pro příslušné úředníky zveřejním vše: adresy, telefony, čísla kanceláří, rodná čísla, prostě úplně vše.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5095
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 17:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak hodlám spáchat přestupek proti ochraně osobních údajů: pro příslušné úředníky zveřejním vše: adresy

Ach jo, je podobné "frajerství" opravdu nutné?
Pro všechny DJs: Hrát toto léto Já vítám déšť je tak trochu nešťastné...
(I když uznávám, že pan Krečmar ten text myslel tak trochu jinak ;-))))
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 17:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- : ty hradecke rychliky kontra S6 musime brat s rezervou, kolik lidi asi takhle jezdi?
Smerem od S6 jsou na přestup 2min, opačně nic, dokonce jsem vymejslel ze kdyz by R prijel na hl.n. s naskokem tak se teoreticky dala stihnout S7 a na Smichove pak S6 ale jinak si myslim ze tech lidi co potrebuji takhle jet bude max 50 za rok
Sopko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 18:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Boblick:
Pak hodlám spáchat přestupek proti ochraně osobních údajů: pro příslušné úředníky zveřejním vše: adresy, telefony, čísla kanceláří, rodná čísla, prostě úplně vše.


jseš normální? To je stejná prasárna jako udělal mistr Rath, když se mu nelíbil výrok soudu, tak nechal zveřejnit mobil a adresu soudkyně. Co příště? Bude se na ulici lynčovat kvůli tomu, že někdo změní linku autobusu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Sopko.)
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 18:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v Lysé jsou už stroje na elektrifikaci do milovic viz. odkaz http://picasaweb.google.cz/kuba750/StrojeNaElektrifikaciTrat232#
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 19:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanikofil: Tak tak. Ale ještě to není definitivně uzavřeno.

David: Nedostatek nástupištních hran. Pokud se to nějak nevykoumá.

Káem: -aa- klidně objedná, ale to to musí nejdřív někdo zaplatit. Středočeský kraj neobjednal nic, takže se s regionálními vlaky nepočítá. I když na druhou stranu zrovna z jižních Čech zřejmě přijede až do StB zvláštní rychlík.
Ohledně Radotína - zatím tomu rozhodně nic nenasvědčuje. Mimochodem již dle dubnového sčítání cestujících se radotín probojoval na čtvrté místo mezi pražskými stanicemi ohledně obratu cestujících v regionální dopravě. Zařadil se za Masaryčku, hlavní a Smíchov. Za ním zůstávají třeba Vysočany, Vršovice nebo Libeň....

Boblick: Nezapomeňte přitom zveřejnit taky svoje údaje, aby to bylo na férovku.

Giba: Přihlásil jsete se k tomu Vy, já jsem tak jel jednou tam a jednou zpět. Tak to jsme dva

Sopko: Já bych byl zvědavý, jestli Boblick aspoň tuší, kdo jsou ti skuteční pachatelé přečinů proti jeho zájmům. Doktor Rath to měl na papíře i s razítkem podepsané, ale jsem zvědavej, jak toho správného našel Boblick. Soudě že píše o úřednících si nejsem tak úplně jist, zda je na správné stopě....

Kuba 750: No vida, odvolací lhůta běž až do neděle, ale jak se zdá, zřejmě se nikdo neodvolá

A když už jsme u těch Milovic, tak před pár hodinami proběhlo jednání ohledně podoby jízdního řádu, tak se z něj pokusím vynést nějaké ty "tajné" informace (ono stejně není co tajit...). Vše je pravděpodobné cca na 80 - 90%, dohodlo se co by se tak zhruba chtělo udělat, nicméně je zapotřebí samozřejmě ještě udělat technické zpracování, tj. jak z hlediska konstrukce GVD, tak z hlediska oběhů náležitostí. A zde se může něco zadrhnout a bude třeba vše částečně přeřešit.
Tedy v pracovní dny se Milovice dočkají přímého spojení s Prahou, a to zřejmě 17 vlaky Milovice - Praha a 15 vlaky Praha - Milovice. Vlaky z Milovic do Prahy pojedou cca v xx:48 od 5:48 do 21:48, vlaky z Prahy Masarykova n. do Milovic zřejmě v xx:24 od 7:24 do 21:24. V průběhu dne i ráno v pracovní den by jednotky řady 471 měly zajišťovat i vozbu pendlů Milovice - Lysá coby přípojů k vlakům od/do Nymburka. Ve večerním období od cca 22:30 hodin bude nasazen vůz řady 810.
O víkendu objednatel z ekonomických důvodů není schopen zajistit přímé vlaky Milovice - Praha, proto bude (prozatím?) víceméně zachován stávající model obsluhy. Tedy vlaky Kolín - Praha a ně přípojné motorové vlaky z Milovic. Ty pojedou v intervalu 60 min. po celý den.
Zpět k pracovním dnům: Pro zajištění přímých vlaků z Nymburka v ranní špičce dvakrát za hodinu budou vytvořeny z vlaků 2206+9430 a 2210+9432 (čísla dle návrhu) jakési klony vlaku 2200. Tedy vlaky 2206 a 2210 pojedou z Kolína do Nymburka zastávkově, pak zastaví pouze v Kostomlatech a od Lysé již pojedou v trase vlaků 9430 a 9432. V úseku Nymburk - Lysá budou v trase vlaků 2206 a 2210 vedeny zastávkové vlaky, které budou v Lysé n.L. tvořit přípoj k vlakům od Milovic jedoucích v trase 2206 a 2210 dále do Prahy. Vlak 2214 bude ve směru z Kolína ukončen v Lysé nad Labem a zde se bude přestupovat na vlak z Milovic, který pojede v trase vlaku 2214 do Prahy.
Večer se bude ve směru Nymburk přesedat v Lysé u vlaků (jedoucích do Milovic) 9405, 9407 a 9453 (ten sice dle Návrhu končí v Lysé, ale bude mít nově přípoj do Nymburka, naopak vlak 9411 pojede do Milovic, v úseku Lysá - Nymburk nepojede vůbec). V ranní špičce bude zřejmě v pracovní dny přestup v Nymburce u vlaků 2201, 2207/5847 (je již uvedeno v Návrhu) a 2211.
Na trati 231 budou působit zřejmě i nadále žabotlamy, a to dokonce dva. Budou nasazeny na relativně méně důležité vlaky v rámci ranní špičky (nějaké se vybrat musely). Konkrétně to vypadá na 2275/2206+9430 (na 9430 jezdí i letos) a 5847/2214 do Lysé, tedy výkon, který bude zřejmě nejméně frekvenčně využit v rámci ranní špičky.
Vše je však návrh, technické zpracování musí proběhnout v nejbližších dnech, změna tedy vyhrazena. Když vše dobře dopadne, tak Stč. kraj snad i upraví autobusy na sídlišti v Milovicích tak, aby byl na přímé vlaky zajištěn přípoj k nádraží v Milovicích.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 22:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Díky za info. Ještě by se "Milovická MHD" mohla hodit do PIDu, ale to je za současné dopravně-politické situace asi nereálné.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 06:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Nevím, zástupci kraje prezentovali názor, že by se milovické autobusy (zřejmě včetně linky Milovice - Lysá) měly nějak tarifně propojit s PIDem tak, aby si cestující nemusel kupovat dvě jízdenky. Co si pod tím představují však těžko říct. Předpokládám jízdenku PID+SID na jednom lístku. Moc bych se divil, kdyby bylo umožněno např. jet na jízdenku PID (aspoň předplatní pro začátek) platnou pro 4.pásmo SIDibusem po Milovicích (a žádná jiná varianta propojení prakticky nemá přínos pro cestující). Ale kdo ví....