K-report
 

Archiv do 27. dubna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 27. dubna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 13. dubna 2009 - 16:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- jo,jo. Dík. Současný model pro přestupy je hrozný.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 13. dubna 2009 - 18:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- jasná snaha o postupný "důkaz nepotřebnosti" Masny a dělostřelecká příprava pro její zrušení.
To už by bylo lepší jet přes Holešovice a NS (402) na Masnu a opravit Negrelliho viadukt. Ale vzniklo by v té době úzké hrdlo na 402 koleji. Bohužel nejde přejet jinak než po ní tam i zpět. Chtělo by to spojku 401 - 4. Jak je to tam s místem?
Pak by bylo možno operativně vést i dálkovinu přes Masnu, kdyby se něco na hlaváku dělo. ( Například Vindobona, nebo Excelsior ). Každopádně by rychlíky nemusely ploužením plazením přes Negrelák a obslouží se 2 tratě metra (C,B)
Jaký bude přístup nové hejtmanky Ústeckého kraje k veřejné dopravě ??,
Program útlumu teplických trolejbusů snad přešel do jejich rozvoje.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15147
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. dubna 2009 - 19:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta - jasná snaha o postupný "důkaz nepotřebnosti" Masny a dělostřelecká příprava pro její zrušení.

Jo? AA píše tohle:

"na Masně bude volná jediná kolej (zatím - po děčínských R)"

To mi jako nepotřebnost tedy nepřipadá.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.89.254
Odesláno Pondělí, 13. dubna 2009 - 19:54:49    Odkaz na tento příspěvek  

Z rekonstrukce mostů v Kyjích
Bar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.89.254
Odesláno Pondělí, 13. dubna 2009 - 20:06:39    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-, 750371:
"750371: Máš-li na mysli děčínské, tak MD o to velmi intenzivně usiluje od GVD 09/10 a zdá se, že to tak dopadne - Současný model pro přestupy je hrozný"

Pro přestupy asi ano, ale pro dojíždějící do práce (a těch je většina) je to neštěstí. Už teď jsou osobáky na 091 (v praci 1 x 451) místy tak narvané že se do nich lidi horko těžko dostanou. Když R přestanou brát část frekvence do Kralup, nevím, nevím.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3180
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 14. dubna 2009 - 14:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už teď jsou osobáky na 091 (v praci 1 x 451) místy tak narvané že se do nich lidi horko těžko dostanou.

Zas bych to tak nehrotil..Plné jsou, ano, ve špičkách se stojí, také. Ale že by se tam někdo nedostal?
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2761
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 14. dubna 2009 - 14:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R jsou především pro lidi od Roudnice dál, takže holt Kralupáci musí využívat Os.
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 20:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak z Lysé do Milovic se jezdí a dlouho bude na přivolávací návěst jak z Lysé tak i z Milovic.O svátcích se tam něco porouchalo včéra tam byly nějací technici a prý je tam rozbitá nějaká součástka která se vyrábí jen v německu docela jsem se musel smát když jsem viděl na trpaslíkovy v Milovicích přivolávačku místo klasiky 40 volno ale dnes jsem byl v Lysé a když i tam jsem to viděl tak to bylo zajímavé
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 22:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"S1, S2, S4 - vše 30/60 na Masnu ... S17 30/60 Řevnice - Český Brod (a možná Nymburk), S29 30/60 Strančice - Milovice,

Čili odjezdy do Klánovic a Úval střídavě z Masny a z hlaváku. To samé do Počernic a Čelákovic. Tomu bych se neodvážil říkat kvalitní městská linka. Nebylo by lepší vést všechno z Úval na Masnu a všechno z Čelákovic na hlavák?

.... "zbývají "tangenty" čili S49 Roztoky - Hostivař (podmíněná přesmykem v Libni), S71 Radotín (sídliště) - Smíchov - Malešice - Běchovice a možná někdy vizionářsky časem S72 Vysočany - Malešice - Krč - Radotín. "

To by ale byly odjezdy do Roztok střídavě z Masny a Buben, a z Holešovic. Co třeba jezdit s tangentou přes Bubny a trianglem okolo Masny, nebo dokonce přes Masnu? Tím by vzniklo cca 15 min. z Buben do Roztok. Nebo celou tu tangentu zkrátit jen na úsek Roztoky-Masna?

Obdobně Radotín - nebyla by škoda cpát část vlaků ze Smíchova do Vršovic místo na hlavák? Myslím, že v případě souběžné jízdy bez křížení tras se do úseku hlavák-Smíchov vejde víc vlaků.

V Praze a velmi blízkém okolí mi (z pohledu cestujících) přijde půlhodinový interval ve špičce jako docela dlouhý. Vkládat půlící vlaky, a přitom ten interval v praxi nerozpůlit, mi přijde jako zbytečné blokování dopravní cesty.

Co se týče tangent, tak by možná stálo za to udělat alternativní projekt rychlých autobusových tangent. Po zprovoznění celé jižní větve R1, a z toho plynoucímu odlehčení jižní spojky (obecně "městského okruhu") by mohly být autobusové tangenty uživatelsky daleko zajímavější, než železniční. Nemůžu si pomoct, ale mně všechny uvažované železniční tangenty (kvůli reálnému umístění žel. stanic a jejich návaznosti na MHD) přijdou odnikud nikam.

"jak se má pásmo chovat v půl jedenácté večer?"

Co jako jediný courák? Pochybuju, že by se v tuto hodinu našlo dost lidí pro dva vlaky. Totéž může někde platit pro sedlo i pro víkend. Marná sláva, větší poptávka po rychlém spojení do kdejakých Kotěhůlek bývá většinou jen ve špičce. Mimo špičku jezdívá jen minimum "denních dojížďáků", tak se delší jízdní doba spíš vsákne.

"R jsou především pro lidi od Roudnice dál, takže holt Kralupáci musí využívat Os."

Proč? Aby si co nejvíc lidí užilo co nejcouravějších vlaků?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 23:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: A pak hledejte o ROPIDu logiku. Z jedné strany preferuje silné autobusové metrolinky a z druhé vymyslí vlaky z Lysé na rozdílná nádraží. To budou mít lidi radost: třeba 00,30 z Masaryčky a 15,45 z hlavního.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2009 - 08:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když R přestanou brát část frekvence do Kralup, nevím, nevím.
Nemyslím si, že když budou R jezdit přes Holešovice a hlavák na Smíchov nebo do Vršovic, že se nějak rapidně zvýší obsazenost Os S4. Ona totiž spousta Kralupáků pracuje i na jiných místech Prahy než je Náměstí Republiky a odjezdy R ze Smíchova(Vršovic), Hlaváku a Holešovic budou pro ně naopak výhodnější a celkovou jízdní dobu jim to zkrátí (např. někteří již nebudou muset použít MHD k vlaku).
R jsou především pro lidi od Roudnice dál, takže holt Kralupáci musí využívat Os
Jinými slovy, z Roudnice i z Kralup by měla být podle Vás stejná jízdní doba do Prahy. Aby náhodou nebyla jízdní doba z Kralup příliš krátká, tak jim to prodlouží tím, že je poženeme do osobáku. Úžasné.

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
http://livingproof.webnode.cz
Stránky o mém modelovém kolejišti TT.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2009 - 09:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jako jediný courák? Pochybuju, že by se v tuto hodinu našlo dost lidí pro dva vlaky. Totéž může někde platit pro sedlo i pro víkend.

Zcela správně. Taky mnou navrhované řešení na pásmovaní v Poříčanech (vyvezení pásmového osobáku z Prahy za EC do Brna) je na toto ideálně připraveno, neb v současnosti se v Poříčanech stejně stojí relativně dlouho z důvodu předjetí zmíněným EC. Při pásmu v Brodě si ale neumím podobný model příliš představit.

Kam s tím v Praze? Na Wilson a Smíchov (a případně někam na 171). Naproti tomu "krátké" rameno (Poříčany -) Brod - Úvaly - Klánovice - Praha, nechť jezdí systematicky na TGM. Musím souhlasit s Bručounem, že zavést 15 minut do Brodu a střídat odjezdové nádraží nepřináší zkrácení intervalu na polovinu.

Nějak nevím, proč by se mělo s pásmováním na S1 čekat do soudného dne (pokud má běžet komplet nové územní řízení, tak 5 let nemusí být žádná míra). Až bude zřejmé, že Běchovice - Úvaly skutečně nepůjde rozdělit na dvě stavby a odkládá se na neurčito, tak by mělo jít spustit pásmování od nejbližšího možného grafikonu. Jinde se taky nečeká na dokončení infrastruktury, neb kdyby se čekalo, tak se nikdy nezavede nic.

Z hlediska frekvence bude při pásmu v Poříčanech (a přestupu lidí od Sadské) ešus bez problémů plný. Pokdu by se mělo pásmovat v Brodě, tak se za Brodem budou tahat zybtečně dlouhé soupravy nebo se bude muset spojovat.

Navíc: Pokud se uvažuje novostavba, Běchovice - Poříčany, tak by Brod stejně časem přepadl do zastávkových vlaků. Tedy mnou navrhovaný provozní koncept by se po dokončení novostavby (já vím, asi se jí nedožiju) z hlediska Českého Brodu neměnil.

Čte-li to zde K.A.F.:
V čem by se lišilo uvedení Běchovice - Úvaly do referentního stavu (oprava a výměna všeho, co se rozpadá a končí tomu životnost) od uvažované stavby? A to jak z hlediska financí (celkový objem, možnost čerpání z OPD), tak z hlediska parametrů trati? Na prostou obnovu ve stávajících parametrech (= údržba) předpokládám netřeba ÚR, ale asi to nepůjde financovat z OPD.

Pokud by padlo nyní rozhodnutí, že se chce novostavba podél D11 (a dají se na ni peníze), dá se odhadnout doba stavební přípravy (o kolik let to může být delší než nové projednání Běchovice - Úvaly)?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2009 - 21:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Přemýšlím, pro koho by bylo vhodné pásmování v Poříčanech. Vychází mi, že pro lidi jezdící Kolín-Praha a Nymburk-Praha spíš ne. Takže by tento pásmový vlak byl jen pro cesty ze Sadské a Peček do Prahy, plus ještě z několika vsí. Českému Brodu by směrem do Prahy zůstal jen courák, a do Kolína by přímé spojení zaniklo. Technologicky by to sice asi vyšlo, ale myslím, že užitek by nebyl velký.
(Vy na mně se souhlasem, já na Vás s nesouhlasem, tak to holt chodí ... )

Jinak, tou úvahou co s pásmovými vlaky mimo špičky, jsem ani nechtěl říct, že jsem nějak vyhraněně pro pásmování. Za určitých okolností udělají klasické spěšňáky obdobně kvalitní službu při nižších nárocích na kapacitu tratě.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 7-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2009 - 22:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 17. dubna 2009 - 13:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrbam

Už jsem také fotil,ale chci blíže k tomu lomu .... okolí je hezké ...
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. dubna 2009 - 13:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: musím souhlasit s Miblem. Pásmování v Poříčanech jedině dává smysl. Když se bude pásmovat v ČB, tak se českobrodníci logicky vrhnou na "dlouhé" vlaky a "krátkými" opovrhnou, čímž systém ztratí smysl: na krátkých vlacích bude stačit jeden ptg, na dlouhých budou potřeba dva v úseku Pha - ČBr, dál to poveze vzduch. Ekonomika jaxtehno.

Klasické spěšňáky neudělají obdobně kvalitní službu a už vůbec ne při nižších nárocích na kapacitu:
- pásmování přiláká cestující z vnějšího pásma ze stanic, kde by "klasický spěšňák" nestavěl
- pásmování je kapacitně velice výhodné, protože GVD se dá postavit tak, že se pomalá trasa dlouhého vlaku jakoby "zastiňuje" s pomalým krátkým vlakem - oba využívají stejný prostor, ve kterém se trasa rychlíku nemůže objevit.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2489
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 17. dubna 2009 - 15:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S kapacitou souprav máte pravdu, sice by z dlouhého ramene zmizely Úvaly a Klánovice, ale i tak by to bylo na dvoješus, který by byl za Poříčany dost prázdný. Jet na pásmo a pak ztrácet čas spojováním a rozpojováním nemá logiku, tedy by se jezdilo až do Kolína zbytečně dvojmo. Kolín z hlediska počtu hran taky není nafukovací, takže je otázka, jak by časově vycházelo spojování/rozpojování tam. Taky může v budoucnu nastat stav, že na to nebude čas u hrany.

Pokud se nechce rozpojit spojení z Brodu na východ, tak lze ještě uvažovat i o takových "legráckách", že by pásmová zrychlenka jela jen jednou za hodinu, zatímco ve špičce by v obrácené půlhodině v úseku Poříčany - Kolín jel pomalík (tj. vlak zastavující už z Prahy všude). Minimálně pro začátek by to v kladiva ve špičce takto stačilo a vidělo by se.

Dá se na to dívat i tak, že na nějaké izochroně jízdní doby je hranice, kdy jsou lidi ochotni dojíždět vlakem a právě pásmování na S1 by umožnilo si sáhnout o dost dále (dnes jsou např. Pečky na 60 minutách jízdní doby, což je až až).

Zajímavé je i to, že zatímco na D11, ač je ve špičce sice nacpaná, se stále relativně svižně jede, českobrodská ve srovnatelném čase u Běchovic stojí a poskakuje.

Mé úvahy o porovnání ekonomiky jetí dvou ešusů spojeně a odděleně dosud nikdo nezpochybnil. Že by nebyly úplně mimo?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 7-2003

Odesláno Pátek, 17. dubna 2009 - 15:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jnd: Jo hochu, tak to ti nevím, všude u dolu jsou buď ploty nebo dřeviny a keře s kopci.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 17. dubna 2009 - 15:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: jste si jistý, že máte dobře zmapované přepravní proudy? Pro které relace by byl pásmový osobák výhodný? Kolik lidí v těchto relacích reálně jezdí (může jezdit)?
Obávám se, že by pásmové osobáky, zastavující až v Poříčanech, vozily vzduch téměř v celé trase.
Taky mi přijde, že pásmování v Poříčanech je postavené na principu "nikdo nemá nárok jet z výchozí do cílové stanici bez zastavování v mezilehlých zastávkách". Jen ať se co nejvíc lidí do Prahy procourá.

Argument, že by se při pásmování v Brodě na půlce tratě vezl vzduch, považuju za neférový. Tak to totiž je téměř u všech "přípražských" vlaků, a nic s tím neuděláte. Tento klacek můžete použít proti libovolnému typu vlaků s konečnou v Praze, Brně, Ostravě,....

Podle mého názoru by pouze pásmování v Brodě dostatečně vytížilo vlak, který projíždí Úvaly a Klánovice, a zároveň je příliš pomalý pro cestu z Kolína do Prahy.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 17. dubna 2009 - 15:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obávám se, že by pásmové osobáky, zastavující až v Poříčanech, vozily vzduch téměř v celé trase.

Sólo ešus by se na nich po srsti bez problémů slušně naplnil (a to ve směru z Prahy až do cca 19:30 a ve směru do Prahy určitě ještě na příjezd v 9:30). Mnohem více vzduchu by vozily vlaky pásmující v Brodě, neb za Poříčany by to Kolína stačila jedna jednotka místo dvou.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 17. dubna 2009 - 17:16:27    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl 2484: náhrada vyžilých staveb (kolejový rošt, trakční vedení) by se z nákladů na provozuschopnost teoreticky hradit dala (v jiných částech sítě se to děje), rekonstrukce autobloku spíš ne. Bylo by to bez ÚR (možná AB s ÚR na kabelové trasy) v nezměněných parametrech (rychlost, nezajištění bezbariérovosti, Blatov kolejově bez změn).
Nešlo by to platit z OPD, v rozpočtu SFDI jsou investice a provozuschopnost samostatně bez možnosti přesouvání peněz mezi nimi.

ÚR je zrušeno s tím, že má pokračovat původní řízení. Jednou z variant je i to, že investor žádost o ÚR stáhne a podá novou - to není rozhodnuté.
Na trať podél D11 je studie, jinak nic. Odhaduji, že kdyby se moc chtělo, tak by se snad mohlo začít stavět tak za deset let.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 17. dubna 2009 - 20:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Nemyslel jsem, že by jezdil úplně prázdný. Ale přece jen, obsadit jednu z volných tras v úseku Praha-Poříčany vlakem, který veze lidi téměř jen do Poříčan a Peček mi přijde jako docela přepych. To je skoro jako pásmový osobák Praha-Plzeň, který projede Beroun a zastaví poprvé až v Králováku. Nebo jako pásmový Os směr Ústí, který poprvé zastaví v Nelahozevsi.

Nějak nerozumím, proč by měl být na přetížené 011 vhodný model, který by byl na ostatních tratích zjevně absurdní.

Právě proto, že v Českém Brodě všechny rychlíky projíždí, by zde tím spíš měly stavět všechny zrychlené Os a Sp, aby se úroveň cestování z Brodu do Prahy alespoň trochu přiblížila Lysé, Čerčanům, Kralupům a Berounu.

V Českém Brodě jsou nezanedbatelné autobusové přípoje. Přestupování na zastávkový Os do Prahy úroveň VHD věru nezvyšuje.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 17. dubna 2009 - 22:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak další výluka bude probíhat na trati 074. Zde dojde k výměně kolejových pásů a některých pražců. Údajně má být využit materiál z trati 221 takže to je materiál pro tuto trať plně dostačující
Radekc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2009 - 17:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: tak to je dobrá zpráva. A kdy by se vyluky měla konat? Máte tuto informaci ověřenou? Byl bych rád kdyby se trať opravila.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 18. dubna 2009 - 18:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekc: Ten materiál bude použit průběžně při výlukách(nejedná se o zásadní opravu, ale o zlepšení stávajícího stavu- většinu materiálu polkne trať 210), což i podle mého je dobré,jinak jednu informaci zásadní přece jenom mám v červenci bude provedena TSO přejezdů: Do Brázdimi a do Polerad. V Poleradech má být i upraveno zabzař protože ikdyž je to chráněný přejezd blikači, tak zde není kontrola průjezdu (něco o této stavební akci je i v plánu výluk 2009). Pro změnu na Čelákovice jsem se ničeho zásadnějšího nedopídil.
Jinak jedna denní výluka se bude konat příští týden.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5789
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 09:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: -aa- moje vizionářský kecy v podstatě potvrdil. Takže mlč ty.
ad pásmování: Cestující jistě uvítají, jak jim bude polovina vlaků projíždět nádražím, kde dřív zastavovaly. Tudy cesta nepovede.
Budoucnost patří bagrům!
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 21:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brucoun:
Čili odjezdy do Klánovic a Úval střídavě z Masny a z hlaváku. To samé do Počernic a Čelákovic. Tomu bych se neodvážil říkat kvalitní městská linka. Nebylo by lepší vést všechno z Úval na Masnu a všechno z Čelákovic na hlavák?

Ja bych to zas tak cerne nevidel, denne dojizdejicim to umoznuje navaznosti na ruzna metra, takze cestujici z rekneme Lyse na Pankrac a do Radlic pojedou uz z Lyse jinym vlakem, ale cesta jako takova se jim zkrati. Stejne i opacne, pri ceste z Prahy si uz v MHD naplanuje na ktere musi nadrazi, a i kdyz to cloveku pri (30+30 min intervalu) tesne ujede v pohode stihne dojit z Masny na Hlavak, ci opacne, zatimco dneska tu ctvrthodinku prozevluje na miste.
Komplikace to muze v nekterych pripadech byt pro nepravidelne cestujici odnekud z dali, klasicky s kufry a prilis se neorientujicimu. Takze si prinejhorsim pocka pulhodku, ale zase se nemusi nikam trmacet.
Idealni by samozrejme byl jediny bod pro vsechno, ale dokud nebude stanice Opera s prestupem na dve metra, prijdou mi stridave odjezdy jako nejlepsi reseni ze vsech dostupnych.


Co se týče tangent, tak by možná stálo za to udělat alternativní projekt rychlých autobusových tangent. Po zprovoznění celé jižní větve R1, a z toho plynoucímu odlehčení jižní spojky (obecně "městského okruhu") by mohly být autobusové tangenty uživatelsky daleko zajímavější, než železniční. Nemůžu si pomoct, ale mně všechny uvažované železniční tangenty (kvůli reálnému umístění žel. stanic a jejich návaznosti na MHD) přijdou odnikud nikam.

Tangenty jako takove odnikud nikam vesmes jsou, jejich smysl je/bude v rozvozu kastanu z kmenovych trati (Např. Revnice/Radotin/Krc/Zeleny Pruh), nebo vyhnuti se presunu Hlavak – Masna (Roztoky/Hostik/Svetice).
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 12:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Obávám se, že by pásmové osobáky, zastavující až v Poříčanech, vozily vzduch téměř v celé trase.
Pokud by tohle byla pravda, tak:
a) je nejvyšší čast zrušit všechny současné vlaky, zastavující Poříčany - Kolín zast., protože vozí vzduch;
b) je váš model pořád horší, než Miblův, protože vy ten vzduch vozíte dvojitým ptg, kdežto Mibl jen jednoduchým.

Argument, že by se při pásmování v Brodě na půlce tratě vezl vzduch, považuju za neférový. Tak to totiž je téměř u všech "přípražských" vlaků, a nic s tím neuděláte. Tento klacek můžete použít proti libovolnému typu vlaků s konečnou v Praze, Brně, Ostravě,....
Ale udělám: právě vhodně zvolené pásmování dokáže vzduchovození snížit. V Miblově modelu např. tím, že vozidla, potřebná pro odvezení českobrodníků, v Brodě končí, kdežto ve vašem modelu vesele pokračují někam na Pardubice...

Ale přece jen, obsadit jednu z volných tras v úseku Praha-Poříčany vlakem, který veze lidi téměř jen do Poříčan a Peček mi přijde jako docela přepych.
Naopak. On totiž neobsazuje žádnou volnou trasu. Račte si to nakreslit (podmínka: vlak do bližšího pásma vyjíždí z Prahy těsně za vlakem do vzdálenějšího pásma).

Nějak nerozumím, proč by měl být na přetížené 011 vhodný model, který by byl na ostatních tratích zjevně absurdní.
Právě proto, že 011 JE přetížená.

Právě proto, že v Českém Brodě všechny rychlíky projíždí, by zde tím spíš měly stavět všechny zrychlené Os a Sp, aby se úroveň cestování z Brodu do Prahy alespoň trochu přiblížila Lysé, Čerčanům, Kralupům a Berounu.
Lysé a Čerčanům se Brod brzy přiblíží, aniž by se na 011 muselo cokoliv měnit

V Českém Brodě jsou nezanedbatelné autobusové přípoje. Přestupování na zastávkový Os do Prahy úroveň VHD věru nezvyšuje.
Dneska už tam takhle přestupujou. V Miblově modelu by si alespoň mohli v každém vlaku sednout k vokýnku
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2493
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 12:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak už je možné se bavit pouze o tom, zda by díky hustému intervalu rychlých vlaků do Brodu nebylo možné českobrodníky rozložit do více vlaků (s tím, že některé budou v Brodě končit), ale to by předpokládalo čtyři rychlé trasy Libeň - Brod v hodině pro regionálku a pak už si neumím příliš představit, jak by se vešly patnáctiminutové osobáky.

Naproti tomu, já zmiňuju jetí jedou za hodinu s pásmem v Poříčanech a nevyžírám trasu potenciálně použitelnou pro rychlík, neb není použitelná ani jako trasa rychlíku ani jako spěšňáku.

V Miblově modelu např. tím, že vozidla, potřebná pro odvezení českobrodníků, v Brodě končí
Nestyděl bych se to kvůli přestupu dovézt do Poříčan. Tady by to kapacitně vadit nemělo.

Všude jinde by bylo takovéto pásmování absurdní, ale např. na 221 před časem v GVD obecně zmiňoval Pryž úvahy o obdobném modelu (pásmo Strančice a jetí takto zrychleně jen jednou za hodinu, neb uvažovat o pásmu v Říčanech nemá smysl, jelikožby se pak nenaplnila osobáková patnáctiminuta.). Čerčany budou dříve či později (myslím, že spíše dříve) rychlíky zase systematicky projížděny.

I Lysá by měla, co se týká rychlíků, jednou padnout. Pokusy o to už byly a je jen otázkou času, kdy k tomu bude zase na straně objednatele sebrána odvaha nebo kdy dopravci dojdou vozy v takovém rozsahu, že to bude po objednateli sám požadovat (to je pravděpodobnější scénář ).

Ještě je tu jeden zásadní rozdíl a totiž zatímco mnohde jinde se dráha snaží díky dobře zvolenému provoznímu konceptu vyžírat lidi ze silnice, tak z Českého Brodu, Úval a Klánovic netřeba jezdit rychle, ale stačí jen jezdit dostatečně hustě, neb silnice je na tom tak, že i zastávkový vlak je rychlejší než auto a zároveň zastavuje za cestu možné i méně krát než auto. Naproti tomu Pečky, Sadská a oblast kolem a za nimi mají alternativu v D11, která už poskytuje srovnatelný čas jen s tím rozdílem, že si to pak člověk odstají v metru.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5801
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 13:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já tvrdím že budoucnost jsou kapacitnější soupravy ale méně často.
Budoucnost patří bagrům!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2494
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 13:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu? Proč třeba nejezdí tramvaje dvakrát delší než dnes a to v dvojnásobném intervalu?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5811
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 21:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čerčany budou dříve či později (myslím, že spíše dříve) rychlíky zase systematicky projížděny.

Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 21:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nestyděl bych se to kvůli přestupu dovézt do Poříčan. Tady by to kapacitně vadit nemělo.
No jo, samozřejmě, omlouvám se, musí do pásmové stanice.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5806
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 09:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Inu třeba proto, že zákonitosti městské, příměstské a meziměstské dopravy nejsou totožné. Už třeba v tom, jak lidé své cesty plánují. To je furt dokola, ještě že mám takovou svatou trpělivost (kterou někteří zaměňují s otravností)
Budoucnost patří bagrům!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 09:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inu třeba proto, že zákonitosti městské, příměstské a meziměstské dopravy nejsou totožné

Bingo. To jen ty vše srovnáváš podle tramvají :-).
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 09:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.:
Díky za vysvětlení.

Měl bych ještě jeden dotaz: Zabýval se někdo kapacitou současné 011 po dosazení ETCS L3 za předpokladu rovnoběžného grafikonu dálkovky (dva svazky v hodině) s vmax = 140 km/h mezi Prahou a Poříčany?

Předpokládám, že taková studie při rozhodování o novostavbě stejně dříve či později bude muset být udělána a dosazení nového zabzař by mělo být výrazně levnější než zmíněná novostavba a snad by to aspoň na nějakou dobu uhasilo největší kapacitní požár.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.208.72.73
Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 11:02:27    Odkaz na tento příspěvek  

Poslední šance vidět kralupské nádraží zasklené
V sobotu se bude odstřelovat komín co zbyl po lihovaru. V povolení je psáno, že "odpočítávání" začne po odjezdu Os na Prahu v 12:44. Odstřel v 12:50. Do 12:55 si musí sednout prach a bude ukončen odstřel. Plán uvádí i průjezd rychlíku v 12:58.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 16:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpy: A ví to ten prach?
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.208.72.73
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2009 - 08:51:48    Odkaz na tento příspěvek  

johny11: no to nevím. Asi mu to bude nařízeno Ve schváleném plánu na to má jen čtyři minuty!
peca_p
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.224.41
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2009 - 22:12:27    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem si cestou domů (rychlík s odjezdem v 16:10 z Prahy do Trutnova) pěkně užil Nymburk rozbilo se prý zabezpečovací zařízení. My jsme tam zústali hodinu a to jsme byli první vlak, který odjel směr Poděbrady. Stálo tam plno vlaků, nejen osobáky ale i nákladní.
Jak dlouho to tam trvalo? A byl to opravdu problém se zabezpečovacím zařízením? Jinak informovanost docela dobrá...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 07:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připravuje se významná a rozsáhlá 2.změna GVD na tratích 170, 171 a 172. SŽDC dostala dodatečně přiděleny finance na stavbu Rokycany - Holoubkov se zahájením ještě v tomto roce. Jedná se o úsek, kde se potkávají taktové rychlíky. Proto by od 2.změny mělo dojít k jejich posunu ve směru z Prahy o cca 5 min. dříve, resp. ve směru do Prahy o cca 5 min. později. V souvislosti s tím se pravděpodobně posunou všechny vlaky na trati 171 o stejné časové hodnoty (posun celého taktu). Stříbrný vítr si rozdílových 5 min. zřejmě někde odstojí (asi v Berouně). Návazně bude upravena i trať 172, která si vyžaduje větší zásahy. A bude jen na objednateli, jaký bude rozsah tohoto zásahu (zajištění ideálních přípojů v ZT i Lochovicích vyžaduje posun o cca 45 min., ale to už by nemuselo vyhovovat pro "místní dopravu").
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 08:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Kdyby raději těch 5 minut u Stříbrného větru využili na prodloužení JD z Březnice do Příbrami. Zde jsou JD tak našponované, že se nedají stíhat...
Budějčáááááák
BEZDREV byl vlak, jezdil jako drak!!! (* 20.5.1951 + 13.12.2008) Za tichou vzpomínku děkujeme. Bude se nám stýskat!!!

Klub železničních modelářů České Budějovice - http://www.kzmcb.net/
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 09:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: a co 173, tam se s taktem hýbat nebude? pokud ne, tak by to znamenalo zhoršení při přestupu na Smíchově z a na hl.n.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 09:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Ono to moc dobře nejde, protože křižování v Řeporyjích. Takže to vidím na prodloužení přestupu o 5 minut.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3311
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 09:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal_čb: Jízdní doby rychlíků mezi Příbramí a Březnicí není možné prodlužovat, protože jsou limitovány křižováním rychlíků v Příbrami a v Písku.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 10:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Já myslel upravit JD a přeložit křižování rychlíků do Milína. Ale jak se na to dívám podrobněji, tak by to vyšlo krásně doprostřed tratě Příbram - Milín...
Budějčáááááák
BEZDREV byl vlak, jezdil jako drak!!! (* 20.5.1951 + 13.12.2008) Za tichou vzpomínku děkujeme. Bude se nám stýskat!!!

Klub železničních modelářů České Budějovice - http://www.kzmcb.net/
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 10:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna opožděná reakce:

Sants: "vhodně zvolené pásmování dokáže vzduchovození snížit"

Souhlasím. Otázka ale je, jak daleko se má s prvoplánovou ekonomičností zajít. Systém, který není "uživatelsky přítulný" pro většinu cestujících, bývá v konečném důsledku neekonomický, protože bude neoblíbený.

"vozidla, potřebná pro odvezení českobrodníků, v Brodě končí, kdežto ve vašem modelu vesele pokračují někam na Pardubice..."

spěšňák může být přitažlivý pro lidi z Kolína, Kolína zastávky, Chvaletic, K.Hory, Nyburka, prostě podle toho, odkud který ten vlak jede. Tyto spěšňáky by tedy byly za Brodem nejspíš daleko plnější, než pásmové osobáky. Lze si představit i vlak, který staví z Pardubic do Kolína jako zastávkový, a z Kolína do Prahy zastaví jen Kolín,zast., Pečky, Č.Brod.

"neobsazuje žádnou volnou trasu. Račte si to nakreslit (podmínka: vlak do bližšího pásma vyjíždí z Prahy těsně za vlakem do vzdálenějšího pásma)."

Kreslení 011 přenechám znalejším. Rozhodně ale je stabilnější systém, kde je o jeden vlak méně. Volná trasa se může hodit i pro zpožděný nebo mimořádný rychlík jedoucí přískokem, nebo pro rychlejší náklad.

Mibl: "Pak už je možné se bavit pouze o tom, zda by díky hustému intervalu rychlých vlaků do Brodu nebylo možné českobrodníky rozložit do více vlaků (s tím, že některé budou v Brodě končit), ale to by předpokládalo čtyři rychlé trasy Libeň - Brod v hodině pro regionálku "

Zas tak moc bych to nehrotil. Část lidí z Brodu do Prahy můžou odvézt spěšňáky. Zrychlená regonálka po 15 minutách by byla moc.

"Čerčany budou dříve či později (myslím, že spíše dříve) rychlíky zase systematicky projížděny."

... a budou tam zase stavět jen couráky. Aneb cesta tam a zase zpět.

"mnohde jinde se dráha snaží díky dobře zvolenému provoznímu konceptu vyžírat lidi ze silnice, tak z Českého Brodu, Úval a Klánovic netřeba jezdit rychle, ale stačí jen jezdit dostatečně hustě"

To je takový mefistofelský přístup. Co to vzít opačně, z pohledu sumy veřejných služeb? Ze směrů, odkud je rychlá silnice, může rychlé a husté spojení zajistit autobus (Nymburk, Kralupy, Kladno, Beroun, Příbram ...), ale ze směrů, odkud je rychlá jen železnice, by rychlé spojení měla zajistit právě dráha.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 12:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: takže se bude hejbat na 170 i osobákama? Jinak totiž se dřív jedoucí R od Prahy potká s Os od Plzně někde na přejezdu u cementárny v KD, t.j. ve výluce.

A pokud R od Plzně pojedou +5, t.j. v Berouně budou XX.17, tak osobák na Plzeň sotva odjede v XX.11. Zejména když za ním jedoucí Švejk jede z Berouna XX.19.....

To jsem zvědavej jakej vliv pak na celý JZ Čechy bude mít blbejch +20 u nějakýho R z jiný výluky.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5822
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 12:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aneb cesta tam a zase zpět.
Nebo po novu "cesta do pekel a zpět" v inverzním podání.
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2996
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 12:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Jejej, to budou všichni v okolí nadšeni. "Filajové" kartičky prosím zahoďte. A ty šedivé můžete také....
Jen doufám, že díky tomu nebudem muset překopávat celý turnusy, protože dovolenou jsem plánoval s ohledem k tomu stávajícímu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5823
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 14:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celá ta vaše slavná taktová doprava....
Budoucnost patří bagrům!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2521
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 23:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

t.j. v Berouně budou XX.17, tak osobák na Plzeň sotva odjede v XX.11. Zejména když za ním jedoucí Švejk jede z Berouna XX.19.....

Já se divím, že zrovna vás nenapadlo zastavit R-200 v Králováku a v Popovicích a osobák v úseku Beroun - Zdice odříct. :-)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 00:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zastavit R-200 v Králováku a v Popovicích a osobák v úseku Beroun - Zdice odříct"

To je fajn nápad. To bych bral. V Králováku je to o pár kroků míň na autobus, než v Berouně, a ještě si člověk ušetří poskakování busu přes Beroun. Mohly by tak stavět i plzeňáky. Jediná nevýhoda by byla určitý výskyt hnědočechů podél cesty.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 15:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady jedno videjko:
http://www.youtube.com/watch?v=yWm0YpbG654&feature=channel
Dnes je na tom zastávka na Zápské takto
Odstřel pod tratí 074:
http://www.youtube.com/watch?v=pyXw90btC1I&feature=channel
V tomto videu je zajímavá poslední pasáž kde se přeměřuje jestli se koleje nepohly.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 15:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak k prvnímu videu ještě doplním, abyste jse koukli kolik lidí jezdí v těch vlacích ten druhý projíždějící motor byl evidentně přepněný.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 11:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak to zastavení Švejků v Králováku a vedení Os jen Zdice - Plzeň mohlo bejt už od GVD. Jenže by to zanmenalo i stavět v Popovicích, kde je frekvence mnohdy větší než v KD protože busy pouze v podání parodie MHD A a pro půl vsi nad tratí to je k nim dál. Navíc nová zastávka přiblíží vlak dalším - bohužel to bude ilegálním - výlezem z peronu a po pešunku na druhým konci peronu.....
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 12:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonyme, na tom videu je evidentní, že ani v druhém motoru není jediný stojící pasažér. Odhaduju to maximálně na dvacet lidí dohromady. To odveze i minibus :-) Zkuste udělat nějaké akčnější video, třeba až k vám přijede výlet skautů :-)

PS: Už tam na Borku staví to mezinárodní letiště? :-)
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 12:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Web: NN Se omlouvám sem si všiml, že ty stojící stromy tvořili jako by stojící lidi. Moje video to není, to sem našel na youtube. Na Borku se to odkládá developer nemá prachy.Jinak v tom druhém vlaku budea asi tak 30-35lidí a v tom vlaku od Čelákovic 15.Ale ranní vlak z Čelákovic sem hodim v úterý fotky, takhle přetíženej šukafon sem naposledy viděl na trati 035 kdy při výluce z Plavů do ŽB v pátek Jela místo rychlíkové soupravy sólo 810 to jsme byly jako sardinky.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 20:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Budeme předělávat vše. Oslavenec z pátku je nadšen.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
....Milý Mirku, nevím jak myslíš ty, ale zaplať Pánbůh, že si konečně mácháš tu svou hubu v bahně. Co jsi se navyváděl za posledního půlroku...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 27. dubna 2009 - 11:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak od odbočky Popovice do Berouna se dnes už jelo po "novém". Zdá se, že do 14.6. stihnou dodělat i druhou kolej a problém s potkáváním na jednokolejce nenastane.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!