K-report
 

Archiv do 07.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archiv do 07.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 22:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě k duchově peripetii se samo-o zónou:

byl jsem tuhle nakupovat v intersparu (celkem ho z řetězců v plzni řadím k těm lepším, ale kontrolovat je stále nutný). mají tam takový místo s hodně velkýma slevama - zboží co má blízko k uplynutí minimální doby trvanlivosti atp. zaujal mě tam balíček jedněch známých zahraničních oplatek. leč na místě se nenacházela cenovka... taxem vyhledal terminál s lcd obrazovkou a čtečkou čárových kódů... přiložím kód, čtečka pípne, displej stále nezobrazuje druh výrobku a cenu.

po asi sedmým pokusu mě došla trpělivost... na krabici s displejem bylo napájecí trafo jako od nb a do něj vedla přívodní šňůra... provedl jsem studenej restart

chvíle překvapení... krabice se ukázala... začaly probíhat POST testy!!!... procesor přítomen, RAMka taky, i hdd byl na místě. naběhly win xp, samo se to nalogovalo do sítě a ve finále se přes plochu s ikonama přetáhlo bílý pozadí s logem intersparu a vybídnutím k načtení kódu

samozřejmě funkčnost byla ouplně stejná jako před restartem

na oplatky jsem se tedy vykašlal, zaplatil a nahlásil prob na informacích... "jo, my o tom víme, ale máte tam u uzenin ještě jednu čtečku..." což mi bylo po zaplacení platný asi jako mrtvýmu zimník... holt příště:-/

kam tím mířím? překvapuje mě, kde všude se dnes klasický počítače třídy pc vyskytujou. pokud se to podělá, obyčejnej člověk to nespraví, je potřeba zavolat odborníka, aby to dal do kupy.... fuj.

ty samooblužný zóny budou ještě složitější než zasíťovaný počítače. pokud se něco po*ere, zavoláš odborníka a s tím si domluvíš termín nejdřív další pracovní den.

opravit okamžitě cokoli kladivem nebo jiným jednoduchým mechanickým způsobem je stále víc nemožný. vůbec se mi to nelíbí.
ale bohužel s tím nic nenadělám
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 22:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dnes odpoledne byl terminál "zamrzlej" na Borech i v ZČU. Bohužel chyběly klávesy CTRL+ALT+DELETE.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 02:30:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na šejdru linky č.1 už zase jezdila druhá NP kačena č.294.Zatím je krásně čistá a jela docela dobře.Pouze se ve voze šířil zápach pálejícího se elektrického zařízení.Za ní jezdila na 3/1 K3R-NT č.312.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 10:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 9/1 se včera objevila taky "populární" souprava 247+246.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vektra: Jako první tam vyjela 225+226 které nedobíjel první vůz, tak byla vyměněna soupravou 247+246 a jako sólo tam bylo pak 257.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 17:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastík -
No to je paráda zas drahý mašinky co sou téměř k ničemu.
Kdo tuto furt vymejšlí by měl dostat metál
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3478
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vlastík:
úúúúžasný. občas mi to přijde že ti dobře placení ingové na vedoucích pozicích po příchodu do zaměstnání automaticky vypínaj mozek
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předchvilkou ve městě chcípla 219+220!
PROSÍM POZOR, jsem velice všímavej šotouš a jsem alergickej na rejpavý lidi!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: No to je paráda zas drahý mašinky co sou téměř k ničemu.

Já myslím, že po vychytání chyb a dětských nemocí to bude celkem uspokojivě fungovat. Jinými slovy, kolikrát jsi poslední dobou slyšel v médiích o Pendolinu? Asi neslyšel, protože už jezdí naprosto bezproblémově (resp. s neovlivnitelnými problémy: přejetí sebevrazi) a to samozřejmě nikoho nezajímá. Ono se to časem podá, každá nová technologie potřebuje zaběhnout.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 23:44:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na pořadí 9/4 dnes NP kačena č.294 místo K3R-NT.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6587
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 09:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pendolíno zrovna bez problémů nejezdí - viz nedávná blava
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3480
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin_l:
akorát že samoo zóny už se měly testovat od začátku prázdnin (01.07.) a 01.09. mely být uvedeny do ostrýho provozu. tak by to myslím bylo logický. chyby by se v klidu vychytaly.

v plzni se k tomu ještě navíc ruší kamenný prodejny a když si někdo z novinářů nebo veřejnosti všimne podivnýho časovýho souběhu taxe z PMDP dozví, že jsou to dva různý projekty

někdo by asi zasloužil pěstí.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6590
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 12:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem zvědavej, jestli nejakej samoterminál vznikna na vš kolejích či jinde u PC :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1982
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě napadá Esterleho kombinovaný systém. Člověk se zaloguje na internetu zde zaškrtá co by chtěl a tak dále. Potom dojde do prodejny kde pouze předá kartu kterou si naloguje prodavačka. Ta po předání částky stiskne enter a na kartu se nahraje to jak si to mistr zaškrtal. Aby věděl co pokazil tak to bude mít napsané na paragonu. Funkci takové prodavačky by mohl vykonávat kde kdo. Podle mne by k tomu stačil program v kase a čtečka Plzeňek. No a nebo ještě dobíjení přes SAZKU. Je potřeba zaškolit více sázkařů tak budete škrtat políčka a poté přijde SMS s tím kolik bylo na Plzeňku se jménem dobito. Prostě když mají mladí spěch a umí obsloužit mašinu tak aby nestáli a zároveň aby obsluha nebyla závislá na nějakém unikántním nízkosériovém automatu.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 15:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Astra 302 je na boku vylepšená o nápis ASTRA.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1827
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 16:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Myslím, že už dávno musel vzniknout. :-) Včetně pokladny, v majetku šťastného vynálezce. :-)
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 16:37:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M-f:Nápisy na boku č.302 ASTRA jsou už delší dobu,taktéž např.vůz č.301 s tímto nápisem jezdí.Dnes ta souprava T3M 219+220 na zkušební jízdě,souprava 196+198 na cvičné jízdě.
Standa K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.43.148
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 19:18:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připadá mi dost chaotický, že dopravní podnik znovu umožňuje vrácení jízdného za zrušenou jednodení jízdenku, ještě včera jsem v některých vozech zaslechl, že je nutné projezdit kupón do konce měsíce září, více než polovina cestujících se jen pousmála a vypouštěla z úst glosy na účet PMDP:-))

Já byl v klidu, protože jsem o zrušení jednodenního kupónu věděl, tak jsem se jen zarazil nad tím že se hlásilo ve vozech ještě v říjnu, když vlastně už cestující neměl možnost tuto informaci prakticky využít :-) O to víc mě ale pobavila ona informace že se dají jednodenní jízdenky do konce roku vrátit.

Stále víc dává dopravní podnik veřejnosti najevo jaký chaoz co se týče organizace v něm vládne, ... což je škoda :-( Výsledné zdražení jízdného jenom více přikládá do kotle. Bohužel.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6592
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 06:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hk: :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 08:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět dochází tramvaje - ráno na jedničce sólo 205. Její zadní vůz 195 (poslední provozní s původnimi zářivkami) projde zřejmě v Ostravě VP.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 09:06:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

195 byla odeslána ve ČT na VP do Ostravy, jinak Astra 301 je údajně opět dlouhodobě odstavena
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36318
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 10:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v Metru (verze Plzeň a okolí, která je dneska k dispozici nejen v Táboře, ale i v takových Pbicích ), že v Plzni jako prvním městě samoobslužné terminály fungují.
Tak jak je to teda? :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 10:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já v pondělí mám focenou soupravu ještě 205+195 ale vím o tom, že odešla 195. Jinak bude určitě zase málo vozů, ale to je normální jev u PMDP.

Tak tady ta 205+195 z pondělka.
 

A tady ještě nějaké fotky z toho dne.
 
 
 
 
 
 


Edit: Třeba sem nepochopil, proč nešla ta 195 rovnou s tou 205 do Třemošné na prodělání VP, protože takhle je teď zbytečně málo vozů zase. Určitě by bylo teď o jednu soupravu více, kdyby to vozy prodělaly VP ve stejný čas. To mě prostě hlava nebere.

(Příspěvek byl editován uživatelem Karelpl.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3485
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 10:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
zdá se, že samoo zóny nakonec i budou dělat co mají, včera jsem se tý lochotínský (ÚMO 1, alej svobody - naproti geře/aréně) odvážil svěřit svojí "bezkontaktní" peachovou kartu. před tím jsem samozřejmě zkusil internet, nekouslo se to ani na stánkách třemošný, ani na hupiwebu čsad :-)

simuloval jsem dobíjení kreditu, ale platební kartu už jsem nevytahoval. jednak nebyl čas, za chviličku jela asi předposlední tramvaj do downtownu a druhak sežrání bankovní karty přystrojem třetího subjektu by mě vadilo podstatně víc než zabavení plzkarty strojem PMDP. nadto jsem ve středu ráno asi po půl roce potkal revizory (takže vím, že mám velkou šanci je další půlrok nevidět )

z testování toho elektronickýho zázraku mi zbyl suvenýr v podobě lístku termopapíru s infem o zrušený transakci. vypadá to skoro jako potvrzení z bankomatu. svědka dělal zde přítomný HŠ :-)

btw ti revizoři by se měli čas od času obměňovat, hned jak nalezli do trolejbusu jsem věděl kolik uhodilo
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 10:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: nějaké podobné zóny fungují už delší dobu v Hradci Králové viz. http://www.dpmhk.cz/DPMHKnew/client/content.asp?Action=DispDoc&IDCat=20&ID=103
Je to zřejmě jedna z obvyklých lží, které se v regionální úrovni objevují.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 16:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelpl. To mě prostě hlava nebere ...

zase hlava nebere, jak si každý myslí, že jen tak mávnutím proutku jde všechno samo. Pokud máš bezedný měšec můžeš ho nabídnout PMDP, možná Ti pak dají roční předplatné na MHD zdarma a vyznamenání Tě také nemine.

Hlava mi nebere, že nikdo nedokáže pochopit, že rozpočet města a vůbec celé ČR je tak napjatý, že šetřit se prostě musí všude. Stejně tak i v Plzni a tím pádem i v PMDP. Vykřikování hloupostí, že má ředitel PMDP 3 miliony za rok, a tím padem šíleně odčerpává z rozpočtu, atd. nemá žádný smysl. Možná, až povyrosteš a budeš chodit do práce pochopíš víc. Ono je jednoduché od monitoru jako fanda koukat a kritizovat, ale praxe je jiná nejen v PMDP.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 16:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pravda, šetřit se musí, tak se koupily cardmeny za 200 mega, automaty co neumí ani dva tarify za 35 mega, hlavně to nedělat jednoduše. Možná až ještě víc vyrostu a začnu pracovat v některé z dodavatelských firem, možná taky pochopím význam podobných státních zakázek.

Rozpočet města je napjatý, tak postavíme kašny který si nikdo nepřeje, rozpočet DP je napjatý, ale večerní a noční dopravu necháme zdarma pro všechny, jo, rozpočet, tím to bude...

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 17:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pilsnerurquell: I kdybych měl bezedný měšec, tak na DP bych nedal ani korunu, protože by skončila v kapse nějakého z ředitelů.

Hlava mi nebere, že nikdo nedokáže pochopit, že rozpočet města a vůbec celé ČR je tak napjatý, že šetřit se prostě musí všude.


Jo??? Šetří se jen na tramvajích, pokud vím, tak se nakupujou trolejbusy, autobusy, ale na tramvaje se zase nejvíc s*re. Je vidět, že tramvají nejezdíš asi moc často a že nevíš, jak jsou rozflákané koleje, víš, ono brát to jako řidič a jenom jako cestující stav kolejí, to je něco jiného, třeba technický stav vozů, to je děs. Jinak, když by ses chtěl obhajovat tím, že na tramvaje se nesere, že se dělaj nízkopodlažní KT8D5 a K3, tak to je z nouze cnost, aby se neřeklo, že se na ty tramvaje sere úplně a aby to tak prostě nevypadalo. Proč se šetří na tom, co se potřebuje a proč se vyhazuje na tom, co je k ničemu?? Třeba taková kačena nízkopodlažní, tak proč nemá plastové dveře a plošinu na elektriku?? Proč musí řidič vylézt a vysunout jí ručně?? Ukaž mi autobus nebo trolejbus, co by měl plošinu na ruku, žádnej sem zatím v Plzni neviděl.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 17:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pilsnerurquell: K tomu, vyhodili se někteří zaměstnanci DP co pracovali na dílně a čím si to DP pomohl?? Když se za den rozesere bůhví kolik tramvají, tak těch pár lidí, co tam je, tak to nestíhá, ale prostě se šetřilo, tak se šetřilo a teď jsou ve vozovně neprovozní vozy a provozních vozů je přes den sakra málo. Co myslíš, kde bude asi háček?? Možná že v tom 3 milionovém platu, co bere pan ředitel, který vlastně jen dělá to, že vyhazuje zaměstnance. Jak dlouhou má pracovní dobu v kanceláři? 5 nebo 6 hodin? Jé, to aby se nepředřel, za takový peníze, no nevim, to by tam měl kejsnout celý den.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 17:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je fakt, že trolejbusy se kupujou zbytečně za draho a autobusy se dají pronajímat a šetřit tak investiční prachy... Místo toho se vesele nakupujou krátký... A v tramvaji člověk přemýšlí, jesti propadne podlahou nebo ne...
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 18:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Tohle je moje řeč, v takové 182 už do propadnutí nemáš daleko. Taková 253 nebo 257 maj vibrace do podvozků šílený, jakmile jedou nad 40 km/h, tak jsou prostě cítit vibrace jako prase a myslim si, že to zrovna těm podvozkům neprospívá a celé kastli. 183 má prasklé čelní sklo. Je tohjo prostě moc a moc a prostě se to nedá zvládnout v tolika lidech, co je ve vozovně pracovníků. Co vůz, to plochy, málokdy jedu vozem, co nemá plochy, je sice podzim, někteří řidiči jezděj jak prasata, ale kdo ty plochy má poslouchat, třeba předevčírem sem jel tou 253 a má vibrace podvozků, k tomu plochy a ještě k tomu tam klepou plechy od topení, to byl tak děsnej hukot!!!


Edit: Když už jsem u tramvají, tak vemu i koleje. Kdyby byli silnice roztřískané tak, jako koleje v Plzni, tak trolejbusy a autobusy by museli mít měněné tlumiče pomalu každý měsíc, protože stav kolejí je neskutečný, zatím, co jsem byl v jiných městech, tak takhle roztřískané kolene nikde neměli. Když se přijíždí ke Zvonu od nádraží, tak na začátku refíže má levá kolej tloušťku možná 3 cm, možná i míň, kolej je nesčetněkrát svařovaná, je propadlá, ale nic se s tím nebude dělat, dokavaď tam něco nevykolejí. Výhybka u Lékařské fakulty u křižovatky, byl vyměněn jazyk, ale co je to platné, když se ta výhybka propadá po projetí vozu. Když se jede ze zastávky Macháčkova do Škvrňan, tak v tom oblouku jsou koleje vyvařované už také několikrát, ale úplně na nic... Stačí, aby se kolo kouslo a tramvaj pojede rovně, o esíčku co se jede pod Rondel, tak o tom ani nemluvim, to je děsné. Kdybych měl sečíst všechny propadlá místa ''jen'' na 3 tratích, tak se ani nedopočítám. Když někde prdne svár na koleji, tak né, že by ty z DP zvedli zadky, ta černá pracovní síla, ale radši tam daj Generální volbou, že se tam jezdí do 5 km/h a černá pracovní síla tam přijede až na večer, nebo další den, jen aby se neušpinili. Vjezd do zastávky Pod Záhorskem, tak to je taky děsný, ale to radši rozebírat nebudu, to by bylo na dlouho.

(Příspěvek byl editován uživatelem Karelpl.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3489
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 18:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

karelpl:
Ukaž mi autobus nebo trolejbus, co by měl plošinu na ruku, žádnej sem zatím v Plzni neviděl.

pane kolego, zdá se, že máte dosti zásadní mezery ve vědomostech, ručně ovládaný plošiny mají např. všechny 21 Tr. největší ostuda nastává ve chvíli, kdy řidič ten dekl překlopí ven a ukáže se písek, špína, bordel pod ním

blbý je, že pan šiditel za ty jeho prachy stále nepřišel na způsob jak přidělávat nuly na účtech PMDP nebo kopírovat bankovky
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 18:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak typ Škoda Ostrov 21 tuším ty ruční plošiny má a myslím, že většina nekolejových dopravních prostředků PMDP má plošinu na hák. Ale u tramvají by to přecejen mohlo být jinak. Tramvaj jezdí častěji přeplněná, je to delší vozidlo, když řidič opustí kabinu, může se najít nějakej floutek co mu do ní vnikne. Prostě na tramvajích by se šetřit nemělo. Slyšel jsem, že se rozbíjejí automatické plošinamy na astrách a tak je vozovna nechce, ale to není argument vozovna je od toho aby si je dala dopořádku. Pokud tedy nemá ještě jiný argument nebo složitější vysvětlení o kterém nevím. Když se člověk veze byť po rovném úseku tak se houpe jako na pouťové atrakci. Mě třeba přijdou vyhozené peníze za VP T3 187+188 ty tam byly nedávno. Za ty prachy se mohly schlamstnout snad i plastové dveře, klimoška nebo jiná výplň kloubů. Přijde mi, že se to hospodaření mění podle průběhu a podle toho koho budou vydírat a přispěje jim více a když nepřispěje tak se ušetří. A to ještě doufám, že mi někdo z depa splaší mycí prostředek na počmárané vagony, zkusil bych si s ním umýt nějakej nápis na zadní vůz a klidně bych to zrealizoval na video a na foťák, protože věřím že to jde. Ta výmluva o neumyvatelnosti fixy už je přes rok stará! To si někdo nemůže udělat nějakej chemickej rozbor?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 18:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: OK, beru, ale srovnej si, kdy byl vyroben trolejbus 21 Tr a kdy KT8D5. ''Můžeš vytáhnout tramvaj ze šrotu, ale šrot z tramvaje nikdy''

Edit: Teď udělali ve Škvrňanech to samé jako na Bolevci. Lidé z paneláků si stěžovali, že tramvaje skřípou v oblouku, a tak tam zabudovali mazání kolejí grafitovou vazelínou, myslím, že to udělali v pondělí. To jen tak, kdo by to nevěděl.

(Příspěvek byl editován uživatelem Karelpl.)
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 20:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelpl:

Tak to vezmu malinko popořádku a jen to nejdůležitější.

tak se nakupujou trolejbusy, autobusy, ale na tramvaje se zase nejvíc s*re“:
Je to tak, ale možná jsi si nejdříve měl položit otázku: proč?! Možná to nebude tak složité. Současné trolejbusy vydrží v provozu cca 15 let, autobusy si dovolím tvrdit ještě malinko méně, cca bych řekl 10 – 12 let (záleží jistě na ujetých km, jako u každého auta) Samozřejmě podle toho jak se o ně stará, jak často prochází prohlídkou, případné modernizace. Pokud se podíváme na tramvaje, tak nová tramvaj bude v provozu cca 30 let (což je jednou tak dlouho), při kvalitním servisu možná i déle (T3 101-102 tuším 40 let). Jistě mohou projít několikrát za životnost modernizací, u autobusu si dovolím říci, že max. jednou a při určitém stavu kilometrů prostě s autobusem nic neuděláš i když se posadíš na zadek.

„Je vidět, že tramvají nejezdíš“: Ano máš pravdu poslední dobou jsem přesedlal na auto, je to pohodlnější a rychlejší, tím ale nechci říci, že jsem se vzdal MHD. Mám předplacenou kartu na celý rok 2007 a pro příští rok stejně jako už řadu let si opět předplatím na stejné období.

„Jinak, když by ses chtěl obhajovat tím, že na tramvaje se nesere, že se dělaj nízkopodlažní KT8D5 a K3, tak to je z nouze cnost, aby se neřeklo, že se na ty tramvaje sere úplně a aby to tak prostě nevypadalo.“: No dovolím si nesouhlasit. Myslím, že to ani není tak složité, … Pokud tramvaj projde kompletní modernizací, tedy například z T3 na T3 Progress, či nízkopodlažní KT8D5, K3, případně jiné obnoví se životnost vozu o dalších minimálně 15 let a cena je ve srovnání s koupí nového vozu cca poloviční až třetinová. Jen tak pro ilustraci modernizace vozu T3 na Progress v loňském roce stála něco málo přes 7 000 000 Kč, což bude minimálně 1/3 ceny nové tramvaje. Myslím, že není třeba dál rozvádět, snad každý pochopí proč se jde cestou modernizací.

„proč nemá plošinu na elektriku??“: Opět můj pohled – zbytečné vyhazování peněz oknem. Kolikrát za směnu řidič musí vylézt z kabiny aby plošinu vyklopil? No myslím, že víc než 4 x to nebude, ano někdy se to může seběhnou to nepopírám, ale v průměru více než 4x asi určitě ne. Krom toho alespoň si řidič malinko protáhne tělo, když sedí celou směnu na sedačce, pro některé to může být příjemná změna. Bez elektricky výklopné plošiny mohou vozy MHD být, samozřejmě je to komfortnější, ano! Ale u vozu, kde je elektrické otvírání plošiny, bylo jistě montováno bez příplatku, tedy jako sériová výbava.


„Proč se šetří na tom, co se potřebuje …. Třeba taková kačena nízkopodlažní, tak proč nemá plastové dveře …“ :Chceš mi snad tvrdit, že s originálními dveřmi ta tramvaj nemůže jezdit? Ty dveře jsou jistě v takovém stavu, že je bylo možné renovovat a zpět vrátit. Toho, že jsou v modernizovaném voze dveře staré si všimne akorát šotouš, nikdo jiný. Věř mi, že běžného cestujícího to vůbec nezajímá. Pokud by se postupovalo dle tvého scénáře, tak si spočítej kolik dveří je v KT8, tuším, že 10, vynásob to cenou nových, samotné jedny dveře budou stát jistě dobrých 10 000 Kč. Předpokládám, že by se musel měnit i pohon, což by znamenalo další nemalé výdaje. (možná ne) Tak minimální cena za dveře ve voze KT8 bude 100 000 Kč a to je jistě hrubý odhad, ta cena se může pohybovat daleko někde jinde. Sečti další originální dveře, které jsou i v dalších vozech po modernizacích a dostaneme se na nějakou částku minimálně okolo 1 000 000 Kč, což není nikterak málo. A tato suma se mohla využít někde jinde, ač Ti to tak možná nepřijde, ale je to tak.

„K tomu, vyhodili se někteří zaměstnanci DP co pracovali na dílně a čím si to DP pomohl??“: Myslím si, že nemáš objektivní informace jak, proč a koho, … Tím pádem bych si dovolil tvrdit, že Ti nepřísluší tuto situaci hodnotit. Máš pouze povrchní informace, které prosákli ven. Jak se říká jedna paní povídala, ve tvé případě jeden, dva, … tramvajáci povídají. A ani oni nevědí opravdu jak to bylo. Tím nechci v tomto případě hájit PMDP.

„Možná že v tom 3 milionovém platu, co bere pan ředitel, který vlastně jen dělá to, že vyhazuje zaměstnance. Jak dlouhou má pracovní dobu v kanceláři? 5 nebo 6 hodin? Jé, to aby se nepředřel, za takový peníze, no nevim, to by tam měl kejsnout celý den“: No tak tahle odpověď mi utvrdila, že jsi typickej závistivej čecháček a bez urážky, kluk který ještě není ani náhodou dospělí. Pokud dobře počítám 250 000 Kč měsíčně není nikterak závratného na manažera podniku takového rozsahu, kterým PMDP a.s. je. Opět si dovolím tvrdit, že ty nemůžeš posoudit zda-li si ředitel tento plat zaslouží, nebo ne. Na hodnocení máme dozorčí radu (neznám přesný název), která hodnotí úspěchy a neúspěchy firmy, čili ředitele. A ujišťuji Tě, že jeho pracovní doba není zdaleka 5, nebo 6 hodin, to by jsi mi pobavil. Pokud se budeš dobře učit, třeba to taky dotáhneš na nějakého ředitele a až Ti nabídnou 500 000 Kč za měsíc, tak se budu těšit, jak řekneš: „ Nééé, tolik já nechci, nezbylo by na plastové dveře v mé oblíbené tramvaji „

Karle, shrnul jsem většinu tvých připomínek a odpověděl. Snad vcelku dobře. Měl by jsi se na nějaké plastové dveře a podobné detaily spíše dívat jako normální člověk a ne jako hobita. Jinak nepopírám, že se v PMDP dá hodně věcí zlepšit, v žádném případě se nezastávám PMDP, ale je třeba se na věc podívat i z jiného úhlu.

S pozdravem Pilsner Urquell

(Příspěvek byl editován uživatelem pilsner.urquell.)
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 22:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tady řešíte technický stav některých travají, příhodila se mi u vás ve středu docela zajímavá příhoda. Jel jsem ten den k večeru z Náměstí Republiky k CANu v zadním voze soupravy T3SUCS 270+271 a jak jsem z Ostravy zvyklý, před příjezdem tramvaje do zastávky jsem šáhl po tlačítku POD u zadních dveří 271 a k mému čirému překvapení se dveře docela ochotně otevřely. Koukal jsem na to nehápavě jako tučnák na velblouda, trochu ve mě hrklo, ale protože mám plánu ještě vydržet několik desetiletí na tomto světě, počkal jsem s vystoupením až vůz dobrzdí do zastávky.

U T3M 219+220 "umřel" řídící vůz, souprava zatahovala kolem půl páté na zadní vůz směrem do vozovny. Místo ní jsem pak zahlídl nedaleko Náměstí Republiky jako manipulační jízdu nějakou KT8D5 (288???).
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)

http://foto.prazsketramvaje.cz - fotky z českých, slovenských i zahraničních tramvajových provozů
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 09:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: No, tak je to tady zase. U 270+271 jsem jednou jel a nějaká paní ve voze 270 se opřela o tlačítko a dveře se sami otevřeli, štěstí bylo, že kluci ji chytli, jinak by vypadla, tramvajákovi bylo řečeno, že s tímto vozem to má dojezdit. Ve vozovně po příjezdu soupravy se do toho pustili, začali překopávat elektriku, ale koukám, že to udělali jen na voze 270 a na vůz 271 se vybodli.Jízda tramvají v Plzni je adrenalin, nemusí se lézt po skalách, ale stačí jet tramvají.

Třeba ve voze 268 chybělo jedno okno ve dveřích, ale vozovna nechala tento vůz vyjet na odpolední šejdr, no jo, se nedá nic dělat, jinak to mam i vyfocené, ale jen mobilem.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 09:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

při kvalitním servisu možná i déle (T3 101-102 tuším 40 let)


A o to tady právě jde, vůz 101+102 přišel z Prahy, kde se o tramvaje starají mnohem lépe, než tady v Plzni. To je o úroveň lepší údržba než tady v Plzni.Náš vozový park v Plzni by potřeboval projít ''omlazující'' kůrou. Protože stále polovina tramvají je v dezolátnim stavu. Jako omlazení vozového parku neberu Astry, protože ty přidělávají jen problémy a starosti. Sice si nakoupili Astry, ale na náhradní díly zapomněli. Teď mi asi řekneš, že bylo zbytečné vyhozovat peníze za náhradní díly, ale bez ND ta tramvaj dlouho jezdit nebude a suma 27 mega za tu Astru byla teda v celku zbytečná, protože proč mít něco, co nebude plnit účel, když nemam ND. To mohli poslat staré T3 na prohlídku a udělat z nich progresy.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 09:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jste se tady pustily do PMDP, tak také něco přidám. V páteční MF vyšel článek o úbytku zaměstnanců ve kterém se mimo jiné píše:
Snížit počet zaměstnanců a tím i mzdové náklady se trvale snaží Plzeňské městské dopravní podniky. Od příštího roku se tak počet pracovníků společnosti poprvé od roku 1988 dostane pod magickou hranici 1000 zaměstnanců. Ubyde i pracovníků v manažerských pozicích. Zlepšit se má také celková ekonomika společnosti. „Díky restrukturalizaci odešlo v letech 2004 – 2005 celkem 146 lidí, v tomto roce se stav pracovních sil u nás snížil o dalších 70 zaměstnanců,“ vysvětluje dopravně provozní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Ing. Václav Zikmund.

Nějak se zde ale nepíše, že mnohé činnosti, které do té doby dělal DP sám, nyní dělají externí firmy (kromě revizorů je toho podstatně více a podnik je rozprodáván). A právě by mně zajímalo, zda jsou v podobných článcích tyto údaje zahrnuté či ne. Protože v praxi to může fungovat tak, že část zaměstnanců pouze přešla pod soukromou firmu a počet zaměstanců PMDP se tedy snížil. Celkově se mi ale nechce věřit, že by tyto soukromé firmy byly schopné tyto činnosti dělat výrazně levněji. Zřejmě si ohlídají více vytíženost svých zaměstnanců, ale musí to přinášet i spoustu nevýhod a papírování na víc (objednávky mezi sebou na každý pšouk).

Ještě k tomuto: Třeba sem nepochopil, proč nešla ta 195 rovnou s tou 205 do Třemošné na prodělání VP

V DP chybí jakákoliv koncepce v obnově vozového parku tramvají i jejich modernizacích. Rozhodnutí a nařízení (někdy i politického rázu) přichází ze dne na den a třeba ty VP v Ostravě se letos dělat původně neměly. Peníze někde zbyly (nebo je to na úkor něčeho jiného), nebo se zjistilo, že se musí utratit do konce roku a dílny i Datatechnik jsou již vytížení. Ostrava zřejmě nějaké zakázky po dokončení Trií pro USA jen přivítala. Takže se poslaly vozy, které dle najetých km a stavu jsou na tom nejhůře (vynechme už nářky nad stavem 183+182 jejíž osud je jasný). Nicméně následkem toho že až ke konci roku takto neplánovaně odesílají další vozy do dílen může být opět i to, že zase nebude s čím jezdit a tak se zase potkáme ve špičce ze sólama na vytížených linkách.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 09:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelpl: To co mi tady píšeš je sice z části pravda, ale není to moc reakce na moje věty, spíše tvůj úhybný manévr. Čekal jsem, že mi vysvětlíš proč je tak nutné měnit všechny dveře za plastové, proč je důležité mít elektricky ovládanou plošinu ve voze, jak je to s pracovní dobou ředitele a případně s propouštěním v PMDP a.s. a další tvé námitky na které jsem včera odpověděl.
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 10:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale teď jse ještě vrátim k těm plošinám. U autobusu nebo trolejbusu tam je mít automaty přepich, ale u tramvají by se ty automaty sakra dělat měli, protože na 4ce než tramvaják vyleze vyklopí kočárek nebo bůh ví co najede zaklopí a zase zaleze do kabiny, tak jsou za nim další 2 soupravy, takže na tramvajích by jse tuto dělat mělo!!!!!
PROSÍM POZOR, jsem velice všímavej šotouš a jsem alergickej na rejpavý lidi!
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1989
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 10:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza Šlehofer: Přesně jak jsem popsal, nemuselo se šetřit a za ty prachy ze kterých se teď dělají zbytkové VP jsme mohli mít reprezentativnější a unifikovanější ostatní vozy.

Karel: Náš vozový park v Plzni by potřeboval projít ''omlazující'' kůrou. Protože stále polovina tramvají je v dezolátnim stavu.
Ne náš vozový park je po prohlídkách nedávno a myslím že na ně tramvaje chodí i docela často, ale mělo by se více prostředků i lidské vůle investovat do údržby, čištění a prostě aby to vypadalo tak že to je tři roky po opravě a né že jí to mělo před pěti lety už po roce.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 10:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, tak já to tedy shrnu.

Nevím jestli jsi si toho všiml, nebo i ostatní, ale dveře u KT8D5 jsou vlastně jejich nejslabším článkem. Ty dveře kdokoliv roztrhne a nemusí vyvíjet až takový tlak, kdežto, kdyby tam byli plastové dveře, tak si myslim, že by bylo ve vozech teplejš, nemaj takovou propustnost, lépe těsní, jen tak někdo je neroztrhne, protože v okamžiku, kdy ty roztrhneš dveře, tramvajákovi to automaticky vypíná jízdu a musí zastavit. Stávalo se to často v oblouku pod Rondelem, kdy při průjezdu tímto chatrným obloukem tramvaj sebou škubala a dveře se pootevírali a jezdit na blok dveří je o hubu.

K plošině, já nevím, ale teď budu mluvit z pohledu řidičů, tak řidiči, co jsem se zatím všech úptal, tak mi řekli, že je to děsná ptákovina a že je to jen otravuje, zamknout kabinu, jít vysunout plošinu atd... Neumím si představit, kdyby toto bylo v Sadech, nejfrekventovanější stanice a teď kdybys tam měl zamknout kabinu atd... to by byla ale kolonka tramvají... Také to toho řidiče z části otravuje.

Pracovní dobu ředitele řešit nebudu, ta je mi velice ukradená.

Propouštění, tak to bych taky nechal na pokoji, protože každý víme své.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 10:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf: Teď jsme si asi trochu nerozuměli, já myslel omladit vozový park tím, že by se měli nakoupit nové vozy a né, že by měli jít vozy na prohlídku. Co je to za omlazení? Sice to bude progres, ale v základu je to 30 let stará plechovka.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 11:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No sice tyhle "reinkarnace" starých tramvají nejsou zrovna ideální, ale osobně jsem docela rád, že se se nenakupují tramvaje podobné 14T. Když pominu porsche design, tak za tolik mega vůz s takovými jízdními vlastnostmi (pevné podvozky) a tak úděsným interiérem, tak to děkuji, to raději za stejné peníze několik "T3 Wan." A bohužel jiné vyzkoušené vozy náš trh nenabízí. Snad jedině 3-wana, ale to je tady asi politicky neprůchodné, jedině že by do ní nacpali výzbroj ze škodovky. Uvidíme jaká bude za rok 15T pro Prahu.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 11:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelpl:

dveře u KT8D5 jsou vlastně jejich nejslabším článkem: nemohu posoudit, nikdy jsem nezkoušel a ani nehodlám zkoušt za jízdy otvírat dveře, malinko bych se divil, že by tento problém, který popisuješ nebyl nikterak vyřešen.

protože v okamžiku, kdy ty roztrhneš dveře, tramvajákovi to automaticky vypíná jízdu a musí zastavit: Obávám se, že tohle nebude funkcí dveří z plastu, stejná funkce může být jistě i na původních dveřích.


že je to děsná ptákovina a že je to jen otravuje, zamknout kabinu, jít vysunout plošinu: No oni Ti pupkatí řidiči jsou možná raději, že se z kabiny nemusí soukat a tech pár kroků by jim asi jistě ublížilo. Občas je vidím když musí jít ven z vozu a tu plošinu otevřít a myslím, že to je jasné každému. Tedy šílené pohledy a smrt v očích za to, že ho postižený člověk vyruší, jelikož by rád nastoupil do vozu a bez pomoci řidiče to prostě nejde. Věřím, že člověk, řidič za pár měsíců řízení zleniví a je pro něj pak problém každý pohyb. Jsou profese kde se stojí celou směnu a nikomu to nepřipadá divné. O kolonách v Sadech 35 je zbytečné hovořit, je to hloupost. Celá akce netrvá déle než minutu, při intervalu tramvají na lince číslo 4 to není nic průserového. Tady jde spíše o pohodlnost řidičů.


Pracovní dobu ředitele řešit nebudu, ta je mi velice ukradená: Pokud si dobře pamatuji, právě ty jsi ji nakousnul a napadal ...


Propouštění, tak to bych taky nechal na pokoji, protože každý víme své.: Jak jsem napsal minule, ani řidiči tramvaje neví jak to opravdu na 100% je. Pouze jedna paní povídala a druhá si přidala aby to bylo malinko drama.

Je jen škoda, že jsi mi ještě nevysvětlil proč kupovat nové tramvaje a ne je jen modernizovat, taky bych rád znal důvod. Možná, že by tvůj poznatek PMDP a.s. uvítal

(Příspěvek byl editován uživatelem pilsner.urquell.)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1990
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 11:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá, nerozuměli jsme si... Ale jak tvrdí Honza ony ty astry ty jízdí vlastnosti neměly a nemají světový ale to že jsou nepopulární jim přidává to že žádná kromě asi už zrušené 300 neprošla větší opravou. 15T je pro Škodovku krok do neznáma a uvidíme, ale pokud nevyjde 15T tak máme možnost nakoupit Polskou 100% NP tramvaj, sic ten design je odporný tak vozítko vypadá slušně.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 11:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k těm dveřím: oni jsou dvě rozdílné věci plastové dveře a nové pohony. Např. 239+240 má plastové dveře s původními pohony (je to poznat dle rychlosti a zvuku otevírání) a jedna z kačen (294?) má (či měla) po opravě po nehodě také jedny přední dveře plastové.
Dveře s novými pohony na T3(M,P,K3) nejdou roztrhnout (pokud je nahoře neodblokuješ), ale pokud je právě někdo roztrhne násilým, či tam někde nahoře vypadně nějaké táhlo či co, tak ty dveře volně plandají klidně i za jízdy a řidič to nemusí poznat (pohon respektive kontakty dveřního mechanizmu si myslí, že jsou dveře zavřené a tramvaj jede i s plandajícími otevřenými dveřmi). Tohle se u původních starých pohonů T3 nestávalo.
K vaší hádce, osobně vidím větším nedostakem tu absenci elektricky ovládané plošiny, než nové dveře. Je fakt, že ten řidič zase tak často ven nepoběží, ale třeba i v zimně to může být ale docela nepříjemné v košily z vyhřáté kabiny ven do toho marastu a ve špičce si i to zdržování v S35 dokážu představit, tam občas jde o každou minutu, jinak se to tam štosuje.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 12:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že tohle nebude funkcí dveří z plastu, stejná funkce může být jistě i na původních dveřích.

Ne, tady nejde o to, že by to neměli i ty staré, nebo plastové, tady jde o to, že ty původní dveře nejsou tak stabilní, jak ty plastové. Plastové dveře jen tak neroztrhneš, za to normální dveře, jako jsou u KT8 jdou lehce roztrhnout. Odblokování dveří by mělo být zaplombováno, což není učiněno, v Praze tak učiněno je, tak nevím, proč by nemohlo být v Plzni. Ty dveře by správně neměli jít roztrhnout! Prostě si myslim, že kdyby se na tomto nešetřilo, tak by se vklad do té věci brzo vrátil.

Tož to já sem pracovní dobu ředitele nakousl, ale ty ses toho nemusel chytat jak hovno košile

Je jen škoda, že jsi mi ještě nevysvětlil proč kupovat nové tramvaje a ne je jen modernizovat

Sám si řikal, že na tramvajích jde prodloužit modernizací životnost o cca 15 let, tak proč nekoupit novou tramvaj, která vydrží dalších 30 let, modernizace na vozech T3 nejdou dělat do nekonečna.
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 12:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta kachna s plasťáky byla 296, ale nevím, jestli teď po VP tam budu pořád, ale myslím si, že ano. Proč je měnit, když si toho ty blbý lidi nevšimnou, ano tuto je bohužel uvažování některých pracovníků PMDP, ale nebudu jmenovat.
PROSÍM POZOR, jsem velice všímavej šotouš a jsem alergickej na rejpavý lidi!
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 12:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_Šlehofer: To KT8 bylo 296, které mělo nehodu pod Rondelem se 196+198. Jiný dveřní pohon neměla a zavírali se ba naopak rychlejš, než normální dveře

Jinak když dveře odblokuješ nahoře kolečkem, tak se tramvaj nerozjede Jakmile odblokuješ dveře, tak u T3(M,P,K3) ti zhasne kontrolka ''Dveře''. Ty zastavíš někde, ale už se nerozjedeš, když tě to někdo udělá za jízdy, tak je na tobě, jestli si toho všimneš, nebo ne, ale jakmile zastavíš, tak dál se už nehneš.
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 13:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PLZÁK:
Proč je měnit, když si toho ty blbý lidi nevšimnou, ano tuto je bohužel uvažování některých pracovníků PMDP, ale nebudu jmenovat.

Tak to jsou pecky Nejdříve zajimavé připomínky od Karlapl, bohužel své myšlenky nedokončil, ale nevadí Plzák nám to teď vysvětlil jak to chodí


Karlepl, pozorně si přečti co psal Plzák proč se nemění dveře v tramvajích ... Odpověď zní, protože cestující jsou „blbý“ a nevšimnou si toho. Tak proč je měnit Trefa do černého
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 13:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pilsnerurquell: Já si myslim, že v tom byla převážně ironie. Koukam že už ti na mě došli slova, to snad ne a mě to teď začalo bavit...
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 14:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slova mi jistě nedošla. Pouze mi připadá debata čím dál tím víc o ničem, vyprávíš mi tady jak se odblokovávají dveře apd. Na co mám reagovat? Na to, že víš které dveře lze rozrážet? Myslím, že tohle nebylo původně předmětem debaty. Normální cestující nebude rozrážet dveře za jízdy, pokud je to tvůj druh zábavy, tak k tomu Ti nemám co říci.

„Tož to já sem pracovní dobu ředitele nakousl, ale ty ses toho nemusel chytat jak hovno košile: Když chceš do něčeho šít a navíc veřejně někoho osočovat, že je v práci 6 hodin a nic nedělá měl by jsi nejdříve znát pravdu a poté psát.

„Je jen škoda, že jsi mi ještě nevysvětlil proč kupovat nové tramvaje a ne je jen modernizovat“ Nevím co bych dodal, předpokládám, že to bylo psáno srozumitelně a pro každého. Tak ještě jednou pro tebe: Modernizace sice nejde do nekonečna, ale půjde udělat několikrát a vyjde mnohonásobně levněji než pořízení nové tramvaje, co je na tom k nepochopení?

Jinak Plzákova věta nevyzněla moc ironicky, předpokládám, že to nyní bude tvrdit, ...
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 17:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jestli se dneska objevila 205 jako sólo na jedničce?
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1992
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 11:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechtěl jsem nikdy bonzovat na řidiče, ale musím:

Řidiči aster 301 a 310 jezdí v rozporu s bezpečností. První mistr, kterého všichni dobře známe dnes v astře 301 okolo 11:16 na zastávce Hlavní nádraží ČD, rozjel tramvaj s cestujícími již během zavírajících dveří. U něj běžný jev, nepsal bych to sem kdyby:
Řidič vozu 310 na lince 1 se dnes okolo 11:21 na zastávce Liliová rozjel se dveřmi otevřenými. Ale pozor, on k tomu "měl důvod." Tramvaj dobíhala slečna a za zvukového signálu již vstupovala do dveří a tramvaj se s otevřenými dveřmi rozjela! Nepomýšlím na to co se mohlo stát kdyby toto ten debil z kabiny udělal o setinu vteřiny déle! Rozjezd byl samozřejmě dost prudký jak to astry umí!

Takže tímto vyzívám PMDP aby zapečetili tlačítka umožňující odblokování dveří samolepkou a pokud bude pečeť přetržena musí být ve výkazu ze dne napsáno z jakého důvodu je páska přerušena. Druhého zmiňovaného řidiče/řidičku (nevím kdo tam seděl) bych vyhodil, protože jsem slyšel že na tramvajích je nadstav takže by to neměl být nějaký větší problém.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4276
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 13:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do teď jsem myslel, že pokud má tramvaj otevřené dveře tak se s ní nejde rozjet. U T3 tuším kromě předních.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 14:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: způsobů, jak se rozjet s otevřenými dveřmi je mnoho. Záleží na typu vozu, použitých pohonech a jejich zapojení.

(Příspěvek byl editován uživatelem tramvajak.)
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4281
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 19:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, o tom jsem neměl tušení, a ta možnost by neměla být vůbec... nikdy jsem to neviděl...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace