K-report
 

Archiv do 14.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archiv do 14.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 16:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle vyšlo dneska v Plzeňs. deníku. Nechtělo se mi to opisovat a tak jsem to vyskenoval:
ps: skenováno v rychlosti a upravováno, takže žádná kvalita
 
Astra 301 - nejlepší plzeňská tramvaj! Kam se na ní hrabe KT8D5-RN2 - mě nevadí, že je ve špičce dost narvaná...
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 23:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_bb: proč scanovat stačí se poohlídnout po netu: http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/tramvajenka_mhd_doprava_200709.html
nebo http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=208&r=mfzapadcech&c=815857
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 12:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem sestříhal další video, už neni tak strašný, ale mam pořád foťák na nic bez zvuku, tak jsem tam nechal původní hudbu. - http://youtube.com/watch?v=Jz3sln6DcDQ
Astra 301 - nejlepší plzeňská tramvaj! Kam se na ní hrabe KT8D5-RN2 - mě nevadí, že je ve špičce dost narvaná...
T-B-C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.143
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 13:21:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věrní fandové vědí, zapomnětlivým a váhajícím připomínáme, novým zájemcům vřele doporučujeme další setkání plzeňského Tram-Bus-Clubu již ve čtvrtek 13. září 2007 od 17 hodin v autoškole PMDP v Cukrovarské ulici. Do tašek přibalte zážitky z letních toulek za MHD...
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 12:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dám sem jednu fotku, fotka se týká kola na vozu 264 na zadním podvozku, já si myslím, že tohle už je hazard, nasazovat takovýto vůz do provozu, ta fotka je focena v půlce května, takže teď to bude ještě horší, takovéhle galusky ale nemá jen vůz 264!!!
 
Promiňte pánové z DP, ale rysku jsem na tom kole nenašel, už budeme za hranicí rysky a to už je fakt co říct!!!! A ten okolek už taky nevypadá moc dobře
Doufám, že se na to podívá nějaká osoba, co by mohla s tímto něco udělat, protože riskováni a hazardování s lidskými životy, když to tak řeknu, to už je asi moc, nemyslíte?

Teď se tu do mě klidně všichni navezte, ale s timhle budu mít hlavu svou.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 12:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že 264 čeká na VP takže se to u PMDP hrotit nebude a to vykolejení a pár lidí to jenom uspíší...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To chce klid, ryska je tam jasně viditelná.

A je-li to vůz těsně před VP, nemá cenu kvůli tomu převazovat.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 21:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Ty tam tu rysku vidíš?? Hele, koukal jsem na to kolo z blízka a neni a jinak jestli myslíš takovou tu tmavou čáru, tak to je mokré, protože ten den pršelo, ale to je vidět, že je mokrá i ''bačkora''. Jinak to neni jistý, jestli ten vůz pujde v brzké době na VP.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 22:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 264: za technický stav je vždy někdo zodpovědný a ten kdo to je, snad ví co si ještě může dovolit a co ne. Krom toho MF má pravdu, 264 zbývá několik dnů/týdnů a měla by jít do dílen.
A tady perlička k nedávné diskuzi o potávkovém otevírání dveří. O víkendu jsme navštívili polskou Wroclaw. A zde jsou poptávkovými tlačítky vybaveny všechny tramvaje, včetně starých konstalů 102Na (možná si je vybavíte jako kloubové T1). A u těchto vozů jsou tlačítka na otevření umístěny nad dveřmi na krytu dveřních pohonů (viz foto).
 
Je to sice dost nepraktické a tohle ani další věci z Wroclawy nejsou zrovna dobrým příkladem, jen ukazuji, že lidé se naučí, když se naučili tady a jde o zvyk.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 22:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevim, naživo sem to neviděl, ale suchej náboj, suchý 2/3 nákolku, pak mokrá ryska a zase suchá část...
Mokrý to bejt může, ale nejspíš právě v tý drážce.
Neřikam, že to tak je na stopro, ale viděl bych to jako nejpravděpodobnější.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 00:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po čase jsem sem zavítal :-)

Předně dék za chválu Ostravy. Co se týče vandalismu, tak největší problémy jsou s nápisy vyrytými v oknech, ale ani sprej není vyjímkou. Spíš jste měli štěstí na vozy, spousta jich je v děsném stavu (ikdyž na některé plzeňské vozy to nemá..).
V pokladnách ČD v rámci ODIS se dají pořídit i měsíčníky (časové jízdenky) na libovolnou dobu v rámci tarifu (měsíc, tři, pět).
No a otvírací doba centrálního předprodeje je už tuším od 5.30 (ostatně viz. web DPO).
Zastávku Svinov mosty čeká rekonstrukce v nejbližších letech, nejdřív se ale musí rozhodnout, co s vietnamci v nadchodu ke komunisty plánované nové svinovské odbavovací hale ala Hlavní nádraží. Naštěstí se tento záměr neuskutečnil a zůstalo jen torzo. V rámci obnovy Svinovského přestupního uzlu (viz. zastávka Svinov nádraží) se počítá i s mosty. Rekonstrukci též čeká zastávka u hlavního nádraží.
Jestli jste byli na jízdách, tak doufáme, že se Vám líbily, snaha byla :-)

No a teď proč jsem přišel:
Do našich dílen dorazily vaše tramvaje 187+188 a (teď se podržte) na VP. Při takové dálce bych čekal minimálně zwanění, ale prý je to jen VP. Doufám, že to tady ještě nezaznělo, jinak se omluvuju :-)

Jo a co naše/liberecká T2
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.141
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 11:29:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby PMDP zkrouhli plat řediteli o 75 procent, bylo by hned dost peněz na provoz. Tady jde o to, že ředitel má roční plat nějaké 4 miliony Kč + další 4 mega jako prémie, takže nás stojí celkem 8 milionů Kč ročně. To se pak nedivím, že nezbývá na slušné intervaly linek a pořádnou údržbu vozů. Třeba taková tramvaj 182, to je přímo trestný čin obecného ohrožení. Plošina pro kočárky se prohlá a je v ní díra. To PMDP čeká až se kočárek i s miminkem propadne do kolejiště ??? A navíc to boční obložení chytlo snad nějakou plíseň či co.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 12:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příspěvky 007 mne vždycky pobaví. Co se týká platu ředietele, tak čtyři milióny to bylo dohromady, tedy 2+2 milióny. Krom toho již prošlo tiskem, že plat je již zkrouhnutý 1 milion + maximálně druhý milion prémie. Chápu, že pro normální lidi jsou i tohle nepředstavitelná čísla, ale myslím, že kolem jistých vlivných podnikatelů, co dělají v Plzni i do politiky, se točí zajímavější peníze a dělají se horší svinstva, než legální pobírání platu.
Krom toho "v nákladech na údržbu a na slušné intervaly je těchto pár miliónů jako kapka v moři.
Ad Trolíno 15: o 187+188 to tu ještě nezaznělo a v tomto případě jde skutečně jen o VP. Se Zwaněním to však vypadá dobře (bohužel není asi žádoucí sem psát více), avšak doporučuji všem ještě fotit soupravu 183+182.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1773
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 12:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jamesi, 8 mega nemá, a je evidentní, že si neumíš představit, jak to může dopadnout, když bude v čele dopravního podniku levný blbec.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3410
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 15:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

007 nechápe, že vrcholovej manažer nebude dělat za 30.000 hrubých měsíčně. management je asi trošku jiná sorta lidí než 85% ostatního obyvatelstva.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:03:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi to jsou "lidé zvláštního ražení", jak se kdysi říkalo o členech Strany.
Budoucí vývoj PMDP asi ještě bude zajímavý.
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad kolo: zastávám se demona - ona hledaná ryska jest ta "mokrá" stopa. jde ještě o to zda se jedná o monoblok či "bandáž". Tvar a tloušťka okolu moc z fotky nejde poznat...
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu se "provětral" Křižík (zřejmě na objednané jízdě).
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

186+187: Doufám, že při tej VP alespoň v ostravě umejou ty vandalský nápisy...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vrcholovej manažer nebude dělat za 30.000 hrubých měsíčně. management je asi trošku jiná sorta lidí než 85% ostatního obyvatelstva.
Aha takže takovej malej českej übermensch
Pokud je mi známo tak i jakejkoli manažer je taky jen člověk co má do prdele stjenou díru jako vostatní.
Kecy že nebude dělat za 30 litrů sou zcestný.
Průser je v tom že ty platy se manažerum cpou kdyby se jim všude dávalo 30 litrů tak by buď byly spokojený nebo by šli do prdele

I ředitel DP je člověk jako každej jinej a tak by mu k běžnýmu životu měl stačit panelákovej byt a stejný množství žrádla jako ostatnim aby přežil.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100: A já se ještě zeptám, co ten ředitel dokázal tak převratného? Možná že díky němu máme v tramvajích záplavu samolepek na štípacích strojcích a na zádích vozů opět den bez aut, ale také díky němu budeme potom mít záplavu samolepek na oknech a sedačkách a na zádích vozů opět základovku...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.109.177.19
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:59:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
měl bych totázek, na jakém principu pracuje zrychlovač u T3 ? Díky.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3411
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 17:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin_100:
tady jde o to, že manažerstvo obecně má trochu jinou platovou úroveň než plebs. je to dáno trhem práce.

zeptej se kolik bere šéf plzeňskýho panasonicu, kolik bere ředitel škodovky (zapletal), ředitel prazdroje, kolik platí řediteli DP v praze, v brně, v ostravě. já bych si tipnul, že nikdo z nich pod 100.000 hrubých měsíčně nepůjde.

pokud mu srovnatelnej plat firma nenabídne, logicky poběží jinam, přičemž pro něj není prob přestěhovat se na druhej konec republiky a často ani na opačnou polokouli :-)

co pak ředitel za ty nemalý peníze předvádí je na posouzení dozorčí rady, majoritních akcionářů a dalších podobných hlavounů. když bude hodně plebs řvát, že ředitel je na >censored<, asi se hlavouni časem usnesou, že by stálo za to ho vyměnit.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 17:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M100 : Zajimavy ze ty platy cpou i jinde ve svete. A 30 000, dneska neni az tak zvlastni plat, v hrubym ho ma uz leckdo.V cistym je to horsi, ale i tak to neni az tak zvlastni.Za zakladni mzdu budou delat akorat lidi bez vzdelani, pripadne takovi co se jim delat moc nechce a snazit se nebudou.Jiank neni problem dneska ziskat solidne placeny misto. Ono totiz funguje pravidlo ze nikdo nikomu neda penize zadarmo. Budto se snazi a bude ohodnocen(nesmi se stydet si o penize rict), nebo ma smulu a bude sockarit. A kdyz se mi prachy nelibi, jdu jinam. Dneska me v zamestnani zajima pouze to: Jakou mam sanci na profesni rust, jaky mi zamestnavatel poskytne skoleni a certifikace, kolik mi to hodi a jakou mam pracovni dobu.
A pokud mam nejaky , znalosti ,praxi , tak proc bych mel mit prachy jak ostatni ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Pravdomluvka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.134.172
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 17:16:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj...nemá smysl rozebírat platy...prostě je to určitej post a k tomu příslušný plat. Jinak já panu řediteli děkuji - a to myslím zcela vážně - že mě kdysi před pár lety vyhodil z důvodu restrukturalizace podniku. Nebýt toho vyhazovu, dodnes asi hniju v tomto podniku za nicmocplat :-)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4457
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 17:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je mi známo tak i jakejkoli manažer je taky jen člověk co má do prdele stjenou díru jako vostatní.
Kecy že nebude dělat za 30 litrů sou zcestný.

Jediný problém je ten, že člověk na takovémto pracovním místě v pohodě zvládne vykonávat povolání např. řidiče, zatímco obráceně to neplatí... A o tom je celý trh práce.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 17:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dílna: Dejme tomu, že by to mokrý byla ryska, ale od května a te je září, tak už to bude ještě horší! Jinak okolek už nemá tloušťku jakou by měl mít... Jinak když jsem si šahal na nová kola u 247, tak zase v okolku byla jako vyřezaná díra, nevím čím, ale nebyl to záměr?? nemyslim jako jenom na jednom místě, ale po celém obvodu.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 18:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100 zřejmě vychází z předpokladu, že kdyby on měl řídit nějaký podnik, tak by mu možná ani těch třicet nedali...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 19:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mne Martin_100 říká, že manažeři mají platy hodně odstupňované od ostatních pracujících a stačilo by aby ten stupeň byl nižší. Pro něj je to třeba 30 000, pro mne tak 60... ale jde o věc a né o částku.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 19:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačilo by... A kdo to posoudí? Nějaká státní mzdová komise? V soukromém sektoru se výše platů reguluje pochopitelně sama a veřejný sektor by měl tuto úroveň sledovat. Jinými slovy, pokud bude ředitel PMDP brát výrazně méně než ředitelé srovnatelně velkých podniků, tak bude PMDP odsouzeno k tomu, že bude ředitelováno neschopnými lidmi. Protože o ty schopné projeví zájem jinde. A oni, jako každý, za lepší nabídkou půjdou.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2691
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 19:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proc by se to melo nejak urcovat ? Cenu urcuje trh a poptavka. Schopni si na sebe vydelaji, neschopni prodelaji i kalhoty. A pak zalezi na smouve a o tom jak ji ldo napsal. Pokud to je ze znamosti, tak akorat odejde jinam, pokud ej napsana solidne, muze i dost citelne pocitit nasledky.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 19:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však já se vás pánové ptám, kde jste vzali informaci, že ten ředitel je schopný? Neurčujete tu schopnost podle toho kolik bere? Nebo podle jeho předchozí kariéry, když byl z různých míst vyhozen? Myslím, že to neposoudí nikdo z nás a tak si všichni necháme tu svou pravdu. Jinak PMDP není zcela soukromý sektor. Je to akciovka vlastněná městem, tedy státem, to znamená né úplně soukromý sektor ne?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkově nemám nic proti osobě pana Krauze, dle mého názoru nic převratného pro PMDP neudělal, ale proč by měl svůj plat odmítat a žádat menší peníze? Nikdo z Vás by to neudělal! Pan Krauz je jinak znám tím, že už prolezl co mohl. V PMDP se zatím drží už nějak dlouho, tak uvidíme zda-li do roka nebude šéfovat vesmír, kde ještě neřediteloval ! Jinak snad byl už úplně všude
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pisnerurqell: Ano, ale to je všechno o jakési naší mentalitě. Když mám něco utratit ať je toho co nejméně. (tak se chová mnoho Čechů i pan ředitel) Když mám něco dostat, ať je toho co nejvíce. (tak se také chová mnoho z nás a i pan ředitel) Bohužel tohle se nemění ale když mě za levnější jízdné nabídluli PMDP kvalitnější slyžby tak zhoršení nemůžu přijnout. A to neudělá nikdo z nás! Všechno má rub i líc, ale tady je rub i líc velice podobný. Ale trumfy mají v ruce ti co jsou u korýtka...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomu nerozumím, ale nachal bych ředitele žít:

Dotaz: Pokud si vzpomínám (o čemž pochybuju, ale určitě mě někdo opraví): Různým tlakem na pedál jízdy se ve zrychlovači různě natáčí takové kartáče (dá-li se to tak nazvat) a spínají různé hodnoty odporů tak, aby byl rozjezd pokud možno plynulý.
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.136.34
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:13:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Díky, už přibližně chápu ....

Nenašel by se tu někdo kdo by měl chcéma zapojení zrychlovače u T3 ?
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mam ho já někde zahrabanej. Dejte mi kdyžtak nějaký kontakt, a až ho vyhrabu a nascanuju, tak pošlu.
PROSÍM POZOR, jsem velice všímavej šotouš a jsem alergickej na rejpavý lidi!
pravdomluvka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.134.172
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:21:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chlapi, navrhuju se už nebavit o platech...nemá to smysl a je to trapný....čiší z toho zase jen Česká závist...je demokracie a svoboda..nikdo nikoho nedrží dřepět třeba v Panasonicu za 11 hrubého...
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin 100 a Malý fotograf: Z těch vašich příspěvků trochu dýchá socialistická závist. Doba, kdy všichni budeme mít stejně bez ohledu na výši vzdělání, schopnosti či pracovní postavení stejný plat, je už naštěstí pryč. A manažer je mimo jiné odpovědný za chod celé firmy. Za to, že firma bude mít práci a zaměstnanci tím pádem výplaty. Z toho také plyne logicky vyšší ohodnocení.
A psát, že současného ředitele Pmdp odněkud vyhodili? Já to nevím a nechci to soudit, ale všímám si jedné věci. Že se mu z toho postsocialistického ušmudlaného komunálu jménem dopravní podniky daří dělat vcelku normální firmu
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že se mu z toho postsocialistického ušmudlaného komunálu jménem dopravní podniky daří dělat vcelku normální firmu

Vím, že udělal velký pokrok navenek, ale protože ty tramvajkou nejezdíš a legitku v infocentru, do kterého musíš trochu ironicky dojít od MHD spoustu kroků a pak vystát frontu nekupuješ. Vím, že reklama se třema slečinkama a nápisem PMDP by asi za kralování jiných nevznikla, ale mě jde především o službu kterou já využiji a né o vnější image podniku který jí provozuje. Ale zároveň také rozhodně netvrdím, že image je věc zbytečná. Mluvím jen o tom, že by bylo hezké aby kraloval někdo, kdo si vezme dobré věci z dob minulých, z dob dnešních a dobře zaseje i v místech nových.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzák...pochopitelně se také hlásím :-)

MF: Peněz je omezeně a na něco je a na něco už peníze nevyjdou. Takže bych byl rád za nové autobusy, tramvaje i trolejbusy a respektoval, že PMDP má jen ty peníze, které od města dostane.

A jen tak mezi řečí: Kolik dává město dotací?
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče zrychlovače tak se mi líbí toto video.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3412
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15:
řekl bych, že PMDP dostávají od města přes 500 mega ročně na provozní dotaci. v absolutním čísle je to hodně, kolik je to % z rozpočtu města a následně PMDP nevím. investice do nákupu nových vozů se započítávají jinam.

tadyhle jsou v pdf výroční zprávy, taxi to můžeš prostudovat:
http://www.pmdp.cz/index.php?menu=3&sub=3&layout=common

rozpočet města na 2006, nikdy jsem to neprohlížel:
http://info.plzen-city.cz/article.asp?itm=6306

ještě reakce na martina_100:
tys nezažil v praxi fronty na kdeco, od pomerančů na favority za 84.600 Kčs, tak nevíš jak to tenkrát fungovalo. doporučoval bych ti začít studovat ideologie marxismu-leninismu, komunismu, utopickýho socialismu atp.
předpokládám, že se pak budeš chtít odstěhovat na Kubu, tam tyhlety myšlenky ještě stále žijou. prej tam praxe za teorií ale značně pokulhává

studium můžeš začít třeba tady:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Socialismus
anebo in english language:
http://en.wikipedia.org/wiki/Communization
:-)

případně si zajdi do knihovny a optej se na učebnice dějepisu pro ZŠ z 80. let...

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 01:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za odpověď...

zajímalo mě to z toho důvodu, že u nás je to necelá miliarda plus to, co si DPO vydělá.

Možná proto máme moderní vozový park, interval deset minut, proklady, IDS, historické vozy a další moderní vymoženosti.
Nevím pochopitelně, jak to chodí v Plzni, ale myslím si, že cesta jak něco zlepšit není nadáváním na ředitelův plat (on ho sám sobě určitě nevymyslel a jako ředitel bych byl taky zticha, kdyby mi někdo - město - něco takového nabídlo), ale nadáváním na to, jak se město o svůj podnik stará.
Takže mám spíš pocit, že pláčete dobře, ale na špatném hrobě

Tolik můj čistě teoretický názor :-)

PS: Základy vědeckého ateismu jsem přelouskal já a ohromě jsem se u toho bavil, hlavně při čtení poznámek matčiny věřící kamarádky, které kniha patřila, co všechno není pravda a proč :-O
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 03:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15 : u nás je to necelá miliarda plus to, co si DPO vydělá

Ale nemůžeš porovnávat plzeňskou MHD a ostravskou. Myslím si, že co do velikosti a počtu linek je to nesrovnatelné. Takže možná, že v reálu máte peněz méně než v Plzni. Ale to není podstatné. Důležité je jak jsou investované, což bude asi také rozdílné.
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.109.177.19
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 09:50:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzák : Díky, tady je na mě kontakt m.skubal@seznam.cz
Borista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.15.147
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:01:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to vlastně s tím Plzeňským holdingem. Není (nebyl) to taky náhodou podnik vlastněný městem? Jaké vazby má dnes na Pmdp? Zabývá se dnes nějakou činností? Vždyť před časem se tradovalo, že vinou jeho případného zrušení může nastat rozvrat IDP.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzeňský holding je v řízené likvidaci, závazky plynoucí z organizace IDS přecházejí na Plzeňský kraj. Mnoho lidí však zastává názor, že zejména budoucí "podpora" IDS po krajských volbách příští rok, přivede systém k faktické likvidaci.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:18:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trollino o rychlovači:
V podstatě úplně špatně.
1) zrychlovač je buben, na jehož obvodu jsou svisle články z odporového plechu.
2) na horní straně zrychlovače je tzv "kříž" se dvěma kladkami, který se otáčí a klady přitlačují měděné palce n na sběrací kruh
3) otáčením kříže s kladkami mění počet odporových článků,kterými prochází trakční proud, a tím celkový odpor zrychlovače od maximální hodnoty k (těměř)nule (nula se docílí překlenutím zrychovače sepnutím stykače).
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavej článek dneska vyšel v Plzeňs. deníku - odkaz
Astra 301 - nejlepší plzeňská tramvaj! Kam se na ní hrabe KT8D5-RN2 - mě nevadí, že je ve špičce dost narvaná...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB:
K příspěvku na demnou: Tak nějak jsem to myslel, akorát už jsem zapomněl, jak to vypadalo uvitř :-O

K příspěvku pode mnou: Díky za vysvětlení

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:36:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dále:
4) otáčení kříže s kladkami zajišťuje elektromotor na 24V (tzv. pilotmotor) spínaný omezovacím relé
5) řidič volí sešlápnutím pedálu (jízdního nebo brzdového) v pěti stupních požadovanou velikost proudu v trakčním obvodu (a tedy hodnotu zrychlení při rozjezdu či zpomalení při elekrodynamické brzdě). Nikoliv tlakem, ale polohou - jízdní a brzdový řadič je vačkový
6) je-li skutečný proud nižší než proud nastavený pro jendotlivý z pěti stupňů řadiče, omezovací relé spíná pilotmotor, ten otáčí křížem z kladkami a odpor zrychlovače se postupně snižuje
7) je-li skutečný proud vyšší, než odpovídá stupní nastavenému pedálem na řadiči, omezovací relé vypne pilotmotor a chod zrychlovače se zastaví, dokud trakční proud nepoklesne
8) omezovací relé má 4 proudové cívky - proudovou (tou prochází trakční proud), řídící (tou prochází ovládací proud - napětí 24V - z řadiče, jeho hodnota se nastavuje regulačními odpůrky na řadiči), a tuším přerušovací a stabilizační
9) cívky OR působí silou proti tahu pružiny, když je síla cívek větší OR vypne. Znamená to, že silové působení proudové a ovládací cívky se sčítá. Při rozjezdu s malým odběrem proudu (malým zrychlením) je ovládací proud přiváděný na řídící cívku OR větší a k překonání tahu pružiny a rozepnutí OR stačí menší trakční proud. Při maximálním požadovaném proudu a zrychlení je malý (resp. nulový) a pro rozepnutí OR je třeba větší trakční proud.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:56:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 14:01:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak mi neodešel začátek:
 
 
 
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 14:11:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a ještě prostředek:
 
 
 
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.109.177.19
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 15:36:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB : Díky takle to uplně stačí....
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.109.177.19
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 12:33:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB : Tak jsem to až dnes dočetl, jen jsem se chtěk k tomu jeětě zeptat, ty ovládací pedály jsi mám představit jako proměnné odpory kterými nastavuji napětí od 0 - 24 V ? Díky
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 15:56:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V podstatě ano.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes na jedničce za sebou stroje 307 (3/1), 297 (4/1), 314 (21/1) a 301 (5/1)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 09:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno před osmou asi půhodinový tramvajový chaoz v centru. Dvojky od Skvrňan jezdily Palackého ulicí a přes sady se točily zpět do Skvrňan a jedničky jezdily z Bolevce na Bory. Příčinou rozlámaný sběrač na Astře 304 v Pražské ulici -> vypnutá trolej a kolony od Slovan a Světovaru.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace