K-report
 

Archiv do 16.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archiv do 16.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 00:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_z: Řidič nesmí
...
b) obtěžovat ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích ani jiné osoby (...) zbytečným ponecháním motoru stojícího vozidla v chodu


Řekněme, že to nebude zdaleka jediný případ, kdy je Martin_100 v kolizi nejen s platnou legislativou ale i zdravým rozumem. Zřejmě má během své pracovní doby tolik volného zbytečného času, že může několikrát denně čekat čtvrthodiny ve stínu, až se mu auto zchladí. Jo, to je život...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7114
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 01:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, kdy je nejbližší schůzka Tram-Bus-Clubu?

Určitě až po prázdninách, pokud budeš sledovat tuhle diskuzi, včas se dozvíš.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3258
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 01:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vy jste vodporný, a jak byste chtěli např. vykonávat povinnou přestávku v rozpáleným kamiónu co stojí v horkým létě na parkovišti na sluníčku? uvědomte si, že nejde motor = nejde ani klima a při 50°C se pořádně odpočívat nedá. to samý platí o zimě když je třeba deset pod nulou, teplo velice rychle uteče.

kdybysme brali všechny příkazy, zákazy, nařízení, směrnice a podobný regule úplně doslova taxe ani nevymočíme do křoví když není v dosahu žádný WC...

aneb jaxe říká: všeho s mírou
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34900
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 01:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže bereš za správný, že místo úpravy normy se veřejně toleruje její porušování? Pak se však nemůžeme divit, jak to (nejen) na silnicích vypadá.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3262
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 02:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

správný to není, ale zákon nezměníš za půl hodiny, že... tak co s tím?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 08:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Takže budem dál strašit malý děti, to je smutný.:-( Zdražení dopravy o 15 - 20 % - tramaje jezdí za 2 koruny od kilometru???

Kritik: Já jenom nemam rád manipulaci s číslama, byť v sebesvatějším zájmu. Natož proti klimatizaci.:-)

Ano, v celkové sumě by ta klimatizace tramvají - všech tramvají - v Plzni, stála ročně cca 1,1 milionu korun na energii navíc, oproti předchozímu stavu. Další cca milion a půl předpokládám údržbu, když to ještě pro sichr nadsadím. Kolik je roční dotace - 350 mega? Tak to 2,5 milionu za klimu nedáme, aby už mládež měla za životní sen pořádnou klimatizovanou káru?

To je jedno, jenom jsem chtěl poukázat na to, že to žádné strašné peníze opravdu nejsou.

Nejhorší je, že s podobnými argumenty se v zimě vypíná topení. Vzhledem k tomu, že je o něco méně energeticky náročné a nepotřebuje prakticky žádnou údržbu, můžete si všichni udělat představu, jakej balík DP přes zimu ušetří za to, že nám v tramvaji přimrzaj ruce k madlům...

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 08:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_bb.: Na TBC čekat nemusíš. Zkus přijít příští čtvrtek večer do bolevecký sokolovny - chodíme tam na pivo (převážná většina zde debatujících). Tento čtvrtek máme akci - besedu ve Spáleném Poříčí, odjezd Ešelkou v 15:30 z konečné linky č.1 na Slovanech, návrat do 22 h. Můžeš(te) se přidat.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34904
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 11:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2:
A ono se to ví jen půl hodiny?
Nových verzí 361 už bylo mnoho, ale asi to zatím nikomu nevadí, takže ani na parkovištích kamionů, kde by to asi nikoho neobtěžovalo, by to správně měl řidič chcípnout.

(Netušíl jsem, že se vzedme taková debata, spíš jsem to chtěl jen tak bokem podotknout. - Co pokračovat radši třeba někde v silniční diskusi?)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 17:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad klimatizace: Včera jsem se musel předčasně vrátit z železničního ježdění po Švýcarsku, protože jsem nastydnul v klimatizovanejch německejch vagónech...
Helmuti tam měli fakt zimu a častý přestupy mě dorazily.
Myslím, že klima má v našich (tj. středoevropských) podmínkách ze zdravotních i energetických důvodů především zajišťovat, aby se z vozu nestala prádelna (ale ani chladírna) Takže bych spíš navrhoval následující teplotní režim:

< 15°C - vytápí vůz na 15°C
15 - 23°C - větrá, pasivně udržuje teplotu okolí
> 23°C - chladí, udržuje teplotu o 2-3 °C nižší než je teplota okolí

V uvedeném režimu sníží spotřeba (i počty nemocnejch :-D) a nikdo nebude kolabovat z horka ani z prudkých změn teploty.
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U KT8D5-RN2 č.297 začínají pěkně vrzat klouby
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta, jo, taky si myslim, stačí 24, menší teplotu by to nemělo ani konstrukčně umožňovat, k tomu není důvod. Je hafo zemí na jihu, kde je klimatizovaný všechno možný, ale neni z toho půlka národa non-stop nemocná. Holt se to nesmí přehánět. Stejně jako třeba topení s porouchanou regulací, různě k vidění na ČD - jednak to neni zdravý a lidi stejně větraj, jednak to zbytečně žere.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Holt se Češi budou muset s klimatizací napřed naučit, jako například jižané a pak se teprve může rozšířit. Je to stejné jako s cyklostezkama. V západní Evropě existujou čtyřicet let, u nás se pomalu šířej patnáct let a stále se na nich značná část obyvatelstva (jak pěšího, tak cyklistického) neumí chovat.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34940
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 22:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a stále se je projektanti nenaučili projektovat, aby krom splnění norem šly taky používat (což je u secího stroje docela užitečné)...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 16:55:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes NP kačena č.297 na celodenním 7/2.Včera jezdila ještě na lince č.1.Na čtyřce opět zaskakuje Astra č.302 za K3R-NT č.313.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_hh:

Nebo můžete platit tyqema,ve Vašem případě udělají PMDP vyjímku,vážený pane.A pamatujte,že nejlepší tyqve jsou chlazené z klimatizace...


Vážený pane z vás mluví pouhá závist neb nesnesete pohled z té svojí prosklené kukaně na lidi v klimatizovaných automobilech, jenž si jízdu užívají.
Narozdíl od vás který se tam pečete a potíte se jako prase.

A já také nemohu za to že vy ste si koupil starý pekáč od skopčáků který klimu nemá...vaše chyba.
Tak vás prosím, zalezte si někam do stínu a neobtěžujte zde slušné lidi.
HOWGH

Tolik k pánovi co mu trolejbus leze na mozek.


Martin_l - Zřejmě má během své pracovní doby tolik volného zbytečného času, že může několikrát denně čekat čtvrthodiny ve stínu, až se mu auto zchladí.
Tak za prvé nevím kdes vzal ten blábol o pracovní době?
Já k práci využívám služení vůz bez klimy!
A za druhé proč zrovna 1/4 hodiny když na vychlazení rozpálený feliny na přijatelnou teplotu stačí cca2-3 minuty chodu klimy naplno.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 21:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vim že to sem nepatří, ale dneska jsem byl v Praze fotit a tak sem přidám pár fotek, co jsem dneska nafotil z pražské mhd:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 00:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100, č.1469: Svým sarkastickým příspěvkem jsem chtěl celou trapnou situaci obrátit v žert a proto jsem si některé nevyřčené skutečnosti poupravil natolik, aby vytvářely dostatečně ironický celek. Takže to vůbec neber vážně.

Martin_zlivský, č.34940: To, že město postaví do cyklostezky lavičku, projektant ovlivnit neumí...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 01:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: ale to, že je přerušovaná průměrně po 200 m, s tím už projektant něco dělat může.
H_k: nojo, ale neni to na jihu klimatizovaný tak, aby tam jeden musel nosit svetr ... a to rozhodně nejsem zimomřivej, doma máme studenej odchov :-D
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34976
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 04:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l:
Kdyby jen o lavičku šlo, to by bylo na cyklostezce nádherně...

Ale snad ještě horší jsou majitelé psů - nechali by je snad pobíhat po silnici, tak jak to v klidu dělají na cyklostezkách? Ohrožují tak svou tupostí nejen nebohé zvíře, ale i cyklisty...
Když pak na řadu přijdou ještě naprojektované (a jinými způsoby zavedené) zprzněnosti, nedá se po takové stezce někam dopravovat, ale leda tak se projíždět, když nemá člověk nic lepšího na práci. Takže nakonec pak půlka lidí jede po souběžné silnici a nasírá/omezuje/ohrožuje nevrlé řidiče.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2007


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 11:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T3 Č.183+182 dneska ráno na zkušebce.
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 12:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, co je to za KT8???
 
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 22:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohla by to být 296, pokud už jí kus přivezli z Datatechniku ...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 22:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bych to viděl na 296 fotil jsem jí na mobil, protože foťák jsem po chvilce přemejšlení zavrhl a nechal doma :-) Nojo zákon schválnosti. Jinak mi přišlo že ten článek měl letáky v boxech...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 08:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a 295 už je konečně po VP - dneska ráno na zkušebce (fotka neni, viděl sem jí jenom z okna)
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2007


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 21:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dneska jel s bratrem do Skvrňan s Astrou č. 308 no a on si tam vzal kolo, no a po chvíli vylez řidič (takovej hnusnej potící se) a řval tam na něj přes celou tramvaj: Vypadni s tim kolem, nebo dostaneš přes držku!. Nechápu, jak takovej debil udělal nervový testy... Nemá přece řvát a když už ho chce vyhodit, tak ať mu to řekne normálně A např. v Liberci se do tramvaje s kolem může, dokonce je tam cedule na místo pro jízdní kolo... To by nebylo špatný ani zavést do Plzně...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3987
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě by řidič neměl na cestujícího řvát, ale měl by mu to v klidu vysvětlit.

Kolo není od toho, aby se vozidlo v prostředcích v městské dopravě. Převážení kola má svoje nevýhody: zabírá hodně místa, ve špišce ho do vozu nedostaneš, můžeš někoho ušpinit. Kolo je od toho, aby se na něm jezdilo...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2007


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:
Jo, jasně, ale za prví to bylo malý kolo o velikosti freestylového a chápu, ža se nemá převážet v MHD, ale to hlavní, že udělal ostudu, jako KRÁVA!
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberec potvrzuji ...
 
Problém přepravy kol v MHD není zase tak jednoduchý. Možná nám k tomu napíše něco MK, který se to několik let snaží/snažil prosadit.
Ale co když pak to kolo na někoho spadne, někoho zraní, někomu něco poškodí, vozidla MHD na toto nejsopu vybavena.
Pokud by se to mělo zavést, musela by být také nějaká jasná pravidla o tom, kdy a za jakých podmínek by se kolo smělo přepravovat. Tedy např. jen mimo špičku a nástup jen se souhlasem řidiče. Ten by dal souhlas pouze pokud je prázdné vozidlo, tak aby kolo nepřekáželo např. invalidnímu vozíku či kočárku. Je to ale bohužel i o ohleduplnosti a snášenlivosti a v tomto je naše společnost čím dál tím horší. Když jsi zrovna viděl, že se neumí chovat i někteří řidiči a co potom mnozí cestující. Zda by pak např. cestující s kolem nedělal nepříjemnosti, když by v půlce cesty musel s kolem opustit vozidlo a uvolnit místo např. tomu kočárku. PMDP asi jdou cestou nejmenšího odporu a nechce konflikty mezi cestujícími, když v dnešní době si každý hned na vše stěžuje a je tedy jednodušší nic takového nezavádět.
Ještě k tomu Liberci - liberečáci prominou - ale je to takový téměř venkovský provoz a zřejmě lidé tam budou slušnější. Vzpomínám, jak mi vyprávěl jeden z plzeňských řidičů, který tam nedávno nějakou dobu jezdil s tramvají, jak tam jsou cestující oproti Plzni slušní. Jak tam běžně večer zdravili při nástupu (no večer se nastupuje jen předem a ukazují se jízdenky - což si ale v Plzni nedovedu představit ani u autobusů), ale třeba i při výstupu, či mu přáli příjemnou službu a celkově to tam byla prý taková pohoda.


(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:55:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už je lidmi využíván nově vybudovaný přechod pro chodce od tramvajových ostrůvků u nádraží v Sirkové ulici k Tescu.Funguje i světelná signalizace,pouze se dodělává chodník v oblouku do Americké třídy k trolejbusovým zastávkám.Kolaudace tedy ještě neproběhla.Dnes "Prazdrojskou kačenu" č.297 na obvyklém pořadí 7/1 řídil řidič v zácviku.Přestože nejde o garantované pořadí,spatřil jsem ve voze i dva vozíčkáře a několik kočárků.I v K3R-NT na čtyřce dnes byli často vozíčkáři,asi využívají pěkného letního počasí k vyjížďkám.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3298
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 23:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lubos_bb:
ty vis jak to bylo, jak jste se chovali s brachou, jak se projevil ridic. pokud si myslis ze vas mohl "vyhodit" s kolem normalne, stezuj si na nej pisemne. mejlem nebo klasickym dopisem. hovada je treba likvidovat.
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 07:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2:
Hm... Bratrovi je 17 a chovali sme se úplně normálně... jestli to chceš popsat, můžu:
On si chtěl zaject do stateparku - nastoupil v zast. Nám. generála Píky do Astry - slušně si držel kolo a koupil jízdenku... Čekali jsme a pak vylez řidič, kterej na něj začal histericky řvát... KONEC
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7171
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 14:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, asi takhle. Některé DP přepravu kol výslovně zakazují:

http://www.dpmp.cz/index.php?str=15
čl.5, odstavec 2:
Přeprava kočárků používaných pro jiné účely než je přeprava dítěte, přeprava jízdních kol a přeprava tříkolek není povolena.

A Plzeň:
http://www.pmdp.cz/index.php?menu=4&sub=3&layout=common

Tady není přeprava kol jako taková vyloženě zakázaná, jen se nesmí přepravovat předměty přesahující určité rozměry. Taky jsme se v minulosti setkali s tím, že jsme vezli nějaké malé dětské kolo, které se do těch rozměrů vešlo, řidič se nás snažil vyhodit, ale měl smůlu, protože táta jako bývalý revizor znal přepravní řád.

Z přepravního řádu cituji:

Ručním zavazadlem je zavazadlo, které má cestující právo vzít s sebou do vozidla bezplatně a jehož rozměry nedosahují rozměrů spoluzavazadla.
Spoluzavazadlem je zavazadlo, jehož i jen jeden rozměr přesáhne rozměry 25 x 40 x 60 cm, v případě úzkých (tyčových) předmětů přesáhne 150 cm a v případě tvaru desky přesáhne rozměry 5 x 80 x 100 cm.


Tedy kolo by bylo spoluzavazadlo a mělo by se za něj platit.

Nastoupit a vystoupit s rozměrným zavazadlem je cestujícímu dovoleno pouze se souhlasem řidiče.

A tohle je první věc, kterou jste porušili. Nevím, jak si ten souhlas kdo představuje, tam u nás to funguje tak, že když vjíždím do zastávky, kde stojí třeba paní s kočárkem, paní ukáže na kočárek, já kývnu hlavou a je to. Případně paní přijde za mnou, zaklepe na přední dveře a normálně se zeptá.
Ale moment....

# Požadavek na nástup cestujícího s kočárkem, s invalidním vozíkem, s rozměrným zavazadlem nebo se psem, cestující čekající v zastávce signalizuje zdvižením ruky. Souhlas či nesouhlas s nástupem projeví řidič posunkem nebo ústně.

Přátelé, upřímně. Zažili jste někdy, že by tohle někdo v Plzni dodržoval? Já teda ne...

Cestující smí vzít s sebou do vozidla nejvýše tři zavazadla, z nichž žádné nesmí přesáhnout rozměry 50 x 60 x 80 cm, nebo průměr 20 x 300 cm (válec), nebo 100 x 150 cm (deska). Hmotnost všech zavazadel dohromady nesmí přesáhnout 50 kg. Stanovené rozměry může výjimečně v jednom rozměru překročit hudební nástroj včetně jeho obalu.

Tak, a jak velké je kolo? Přesahuje rozměry 50x60x80? Já myslím, že jo. Takže bych to viděl tak, že vás řidič vyhodil zcela právem. Ovšem vyhodit cestujícího se slovy Vypadni s tim kolem, nebo dostaneš přes držku!, to je fakt na stížnost. U nás v DP máme bohužel taky pár takových primitivů, kteří jsou něčeho takového schopní.

A z vyprávění jsem slyšel, že v Praze přišla stížnost na řidiče tramvaje, že byl sprostý na cestující. No a tak si ho zavolal vedoucí na kobereček, zeptal se ho, co měla ta stížnost znamenat a řidič odpověděl, že je to blbost, on prý je slušně vychovaný a sprosté slovo by neřekl ani za pytel ču**ků.

Jinak, moje zkušenost, v minulosti se mi dvakrát stalo, že se mi kdesi v Černicích rozbilo kolo do stavu naprosto nepojízdného (prasklý řetěz a tak), takže jsem došel pěšky na Slovany a poprosil řidičku jedničky, jestli by mě vzala s kolem na Bolevec (odtud to mám domů na Košutku kousek). Jedna souhlasila bez výhrad, druhá si vyžádala svolení dispečerky a já si pak dal kolo do zadního vozu dozadu. Ještě doplním, že jednou to bylo o víkendu, podruhé v pracovní den někdy v podvečer.

No a co z toho všeho vyplývá? Pokud už budete psát stížnost, pište jí stylem "Vím, že tam to kolo nemělo co dělat, ale snad mi to mohl říct slušně."
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 16:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:
Jo, souhlasim s tebou, ale na stížnost se vykašlu, ještě by z toho byly nějaké problémy...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 22:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboši nevim kolik je tobě ale jak píšeš tak bráchovi je 17.
Byli ste 2 on jeden a drzej.
Z toho mi jasně vyplývá vaše pochybení.
Jaké?
Přes držku měl dostat on od vás!
Jak se říká: "Za držku, přes držku"

Zmrdi se musí tvrdě vychovávat jinak by to byl bordel.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7177
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 01:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš: Asi máš pravdu, mohlo by se to obrátit kvůli tobě.

Dostala se mi kdysi do ruky stížnost, určitě jsem to tu už někdy vyprávěl, jen nevím, jestli v plzeňské nabo jiné diskuzi. Šlo o to, že důchodce nakrmil pejska masem z nuceného výseku, pejsek znečistil vozidlo MHD a řidič nejen že to nešel okamžitě a s úsměvem odklidit, ale ještě byl na pána zlý.

Tak nějak jsme si pak s kolegy říkali, že podle přepravního řádu pokud cestující znečistí vozidlo, může mu být předepsán k úhradě úklid. No a jak by se asi pán tvářil, když by si ho pozvali na DP a sdělili mu, že se tím dopisem přiznal k porušení přepravního řádu a DP po něm tedy požaduje úhradu nákladů na úklid ve výši ... Kč.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3306
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 11:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ:
nojo, ale jízdní kola většinou nemají ve zvyku kakat na podlahu
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 11:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100:
Luboši nevim kolik je tobě ale jak píšeš tak bráchovi je 17 - budeš se divit, ale mě je bohužel ještě 14
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7180
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 12:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To sice ne, ale aby se nestalo, že DP prohlásí "Přepravoval jste jízdní kolo tramvají, porušil jste přepravní řád, sám jste se k tomu přiznal, pokuta je ..., uhraďte do týdne nebo na vás pošleme exekutora, který vám to kolo sebere."
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 15:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: jízdní kola většinou nemají ve zvyku kakat na podlahu

Samo od sebe asi ne, ale pokud se cyklista před nástupem pohyboval s kolem třeba po kravíně, tak z pneumatik budou odpadávat kousky ne nesrovnatelné s psím lejnem.

Asi kolem čtrnácté hodiny se vytvořila menší fronta tramvají před konečnou Světovar, kde z jedné soupravy odmítl vystoupit opilec. Součástí kolony byla i 311 na zkušební jízdě.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 17:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono to ani nemusí být kolo že.
Vzpomeňme na projížďku s 24Tr v rámci TBC.
Když tam nejmenovaný *_* přinesl nevědomky na botě jistou nevonící věc a ve snaze se jí zbavit jí roznes po celý plošině kočárky.
To byla vůně neb to bylo v chladnějším období takže topení dílo zkázy dokončilo.
Tak nevím jestli je lepší pokakaný kolo nebo cosi v podrážce Mírovo pohorky
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 20:26:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes už nejméně potřetí kačena č.295 na zkušební jízdě po VP.Už druhý den zaskakuje za asi porouchanou K3R-NT č.313 na čtyřce Astra č.310,alespoň propaguje zítřejší fotbalový zápas se Spartou.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 00:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Zažili jste někdy, že by tohle někdo v Plzni dodržoval? Já teda ne...

Vzhledem k tomu, že vlastním kočárek i s obsahem, snažím se při příjezdu vozu do stanice na kočárek zuřivě ukazovat a koukat přitom řidiči tázavě do očí. Asi v tom nejsem dost dobrej, protože zhruba každý třetí řidič odvrátí zrak a tváří se, že tam nejsem...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7185
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 02:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně vlastní kočárek nevedu a nemám to ani v dohledné době v plánu. Poslední kočárek, který se v naší rodině vyskytl, patřil mému dnes 21-letému bratrovi. I když naše rodina byla celkem školená v přepravním řádu (otec revizor ve VPP), dodržovalo se u nás jen dvojí zmáčknutí tlačítka před výstupem (ovšem kolik lidí neudělá ani to), gesto před nástupem žádné. Druhá věc, nevím, jak jsou v tomhle směru školení řidiči v Plzni, fakt je, že tam na východě mě na ono gesto maminek s kočárkem naučili kolegové reagovat poměrně rychle, ještě v zácviku, hned jak zjistili, že nevím, že mám takovéhle gesto vůbec očekávat a že mám na něj zareagovat nějakým souhlasným posuňkem.

snažím se při příjezdu vozu do stanice na kočárek zuřivě ukazovat a koukat

A to prosím z vlastní iniciativy a nebo je to důsledek přečtení přepravního řádu? Nechci být rejpal, ale tohle by mě fakt zajímalo. Taková cesta do hlubin cestujícího duše

Přeprava kočárků je vůbec zábavný moment běžného pracuvního dne. Některé typy (B730, 14 Tr) mají plošinu na kočárky vzadu, jiné typy (21 Tr, 24 Tr, Citybus, B 931?, B 951) jí mají uprostřed. Pro některé cestující je to velký problém pochopit. Zažil jsem cikánku, která mi v 21 Tr nakládala kočárek dopředu (my máme v 21 Tr malé kabiny a přední dveře nejsou půlené), v mojí B 732 mi zase jedna mladá maminka naložila kočárek doprostřed a vůbec jí nevadilo, že je tam na schodech uprostřed dělící tyč, aby každý pochopil, že sem kočárky nepatří.

Na jedné vesnické lince s hodinovým intervalem jsme se zase v devět ráno snažli do jedné B731 naložit tři maminky, tři kočárky a asi čtyři další volně ložené děti, a to v takovém pořadí, aby
a) se všechno vešlo
b) měla každá maminka své volně ložené děti na dosah a na dohled
c) bylo vše naloženo v tom pořadí, v jakém to bude zase vystupovat
Takový malý hlavolam to byl. Ale zvládli jsme to

Jo, a zkušenost mých rodičů praví, že v každém sebevíc plném vozidle MHD je vždy dost místa na to, aby se tam ještě ten jeden kočárek vešel.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 09:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jel v KV minulý víkend linkou č.8, na chvilku se vykoupat, nějaká karosa, a na plošině si tam nějaká holka vezla kolo... Zaujalo mě to, hlavně proto, že se tam vešlo naprosto v pohodě a nikomu tam nepřekáželo... V KV se o víkendu nastupuje předem, takže nejdřív musela poprosit řidiče, né jako v Plz tramvajích, kde musí člověk doufat, že ho ten pilot bojového vrtulníku přehlédne....

Škoda, že to v tom buse v KV nefunguje běžně, je to linka, co překonává převýšení asi 200 metrů, takže by o to byl zájem jistě velký.

Do přepravního řádu stačí dát, že přeprava kočárků má přednost. Takhle to řeší dráhy, v případě motoráčku 810 není místa o nic víc než v autobuse, spíš naopak...

Jinak bych se opravdu nebál, že může na někoho spadnout nebo někoho ušpinit - dráhy to taky umí ošetřit a když může cestovat půlmetrovej pes a zabahněný kočárky, tak nějaký kolo...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 10:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j z perňýkova- v každém sebevíc plném vozidle MHD je vždy dost místa na to, aby se tam ještě ten jeden kočárek vešel.
Kočárek se vejít nemusí.
Stačí že se vejde mamina s děckem a kočárek se nechá gimucukem připevnit za vůz dle vzoru Obecná škola

(kčemu si myslíš že konstruktéři karosy řady 7xx navrhli na dekl motoru to krásné černé madlo)
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 20:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_Š: Venkovský provoz. Je vidět, že se snažíš u nás tu autobusovou síť radši nevidět a soudíš velikost provozu dle dvou páteřních TT, jako všichni. No, nebudu nic dodávat. Snad jen, že 6. největší město ČR by snad nutně vidlákov být nemusel.
Ale teď už k dotazu. Tuhle jste tu nadávali na provoz sól. Jsou sóla o víkendu běžná (dnes na 1 skoro samé sólo), nebo se ty stížnosti vztahovaly na celý týden? Omluvte, prosím, neznalost, v Plzni jsem byl dosud vždy jen o PD, o víkendu teprve dnes.
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 21:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po 22 hodině se soupravy na lince 1 mění za sóla. Nevím jestli teď, ale jindy byla v provozu v noci jedna souprava a zbytek sóla. Kvůli změnám za sóla není dle mé teorie tolik počmáraná 297. Takže díky těm co jí dovedou rozumně napsat. O víkendu a o svátcích jezdí na jedničce sóla celodenně.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 23:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V diskusi virtuální basltlení dal PvvS jednu krásnou modernizaci Astry. Myslím, že něco podobného se při současném trendu objeví i v Plzeňských ulicích
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 18:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dneska asi ve 12:45 viděl u zast. Olšová zatahovat T3M č.221+222 jako POZOR, VADNÝ VŮZ a měla otevřený dveře - natočil jsem jí - http://youtube.com/watch?v=BPjOZn9lbH4 , můžete se podívat na moje první sestríhaný video o plzeňských tramvajích... - http://youtube.com/watch?v=NETgJRc8oe4
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 19:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad luboš bb:Povedené. Jen z vlastní zkušenosti - i kamera si zaslouží stativ. A "švenk a zuum" - někdy méně znamená více. Neber to jako kritiku,jan rada někoho kdo si s tím také hraje p.s.v čem stříháš a mícháš?
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 19:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jěště dotaz - do kdy se budou v Plzni používat MOCky?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 21:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_bb, č.44, Dílna, č.26: Tramvaje v Plzni - Trams in Pilsen
Já to považuji za standartní amatérské video, se všemi chybami, které to přináší, jako roztřesený obraz, "hadicování", přehlídka všech prolínaček, které mám k dispozici apod. Pokud v tom nehledáme Ingmara Bergmanna, tak je to celkem koukatelné, jen bych to zkrátil. Sedm minut je skutečně moc.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 21:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dílna - č.26 - Něco stříham ve WMM (Windows Movie Maker) a něco v Nero Vision 4

Martin_l: Budu si pořizovat lepší foťák - momentálně vlastnim Canon Power Shot A410. Potom můžu stříhat videa, který se nesekaj a je to čistej obraz. Že je to roztřesený, právě proto, že to bylo moje první video a ještě jsem moc ''neuměl střihat'' a natáčet. U příštího videa se zlepšim
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzpomínáte?
http://www.spvd.cz/?p=cz/plzen/vyvoj/povoden2002.html&m=cz/plzen/vyvoj/menu_vyvoj.html
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 15:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Hezky clanek!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3314
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 17:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_k:
móóóóóóc pěkný. otazníků kolem lokality u zvonu je stále přehršel
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 20:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš: videa na youtube stejně čistá nebudou. Ten server si to po nahrání stejně zkomprimuje a zmenší.
Jinak jsem dnes k večeru jel domů 183+182. Už od nádraží nepěkně škubala a při rozjezdech mlaskala skákala a prokluzovala. Zřejmě přilepený palec na zrychlovači, či tak něco. U pošty řidič vysadil lidi, ale pouze z předního vozu. Na zadní zřejmě pozapomněl a ten zůstal poměrně narvaný a odbočil s námi do sadů (a při tom ještě hlásil příští zastávka Výstaviště). Po vystoupení v sadech už tam měl sice Mimo provoz, ale pár nadávek od cestujících na jeho adresu šlo. Následující kačena při úžasném prázdninovém intervalu měla co dělat, aby to pobrala.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Trolejbus497
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

t3p 233 je pekne pocmarana vcera jsem s ni jel na ctyrce
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.144
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 12:38:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera mimo provoz 215+216, od Sadů byly cítit zablokované brzdy. U nádraží se souprava zastavila úplně a muselo se čekat 10 minut na příjezd řidiče do druhého vozu porouchané soupravy.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 16:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: muselo se čekat 10 minut na příjezd řidiče do druhého vozu porouchané soupravy.


Čekali na zálohu, takže porucha to pak byla asi vážnější a na prvním voze se kousli čelisťovky, protože jinak by se záloha volat nemusela...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace