K-report
 

Archiv do 06.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje se skříní VarCB3 » Archiv do 06.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 14:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín:

Snad chcete navrhnout, ze "nezadouci osoby" maji casove predplatne jizdenky? :D Nebo ty dve vety nepatrili dohromady?

Jo, ja bych je nerusil, resp. kdyz se bude muset z jizdneho zaplatit ta "studie" Deloittu, tak mi to stejne asi bude jedno, protoze prestanu koketovat s pokusy dojizdet hromadne hromadnou, byt me k tomu vede pocit enviromentalni zodpovednosti a fakt, ze tu hodinu (jedna cesta) ve vlaku/metru si mohu cist, zatimco tech 30 minut v aute musim ridit. Ostatne oboje resi prace z domova. ;)
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 21:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda, věty platí zvlášť. Hlavně jsem myslel, např znovuzavedení turniketů v metru, nočních průvodčí, ... .Ale hlavní výhodou by byl neustálý přepravní průzkum.
Asi jsem z jiného světa.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 22:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevydržel jsem. Napadat Jenkiho to je vrchol. Je to člověk, který určitou dobu vytvářel know-hoow v DP a teď v jiné soukromé firmě. Sami tady chválíte OV modernizace a celkově stav, ale nadruhou stranu ho kamenujete co to háže na Prahu. Ale on se podílel na tom jak dnes vypadají vozy v OVě.

A v tomhle mám stejný názor na pražské T3R.P. Je to lepší než nic, ale bastlit starou rezavou skříň a pak dělat socka verzi je ubohé. Třeba i na PTG dávat na hlavici vypružení pomocí kočárkových pružin, když dnes máme tlumící prvky jak Lekov tak i Stemman. Nožní řadič, radši nic. A sedačky pro cestující- znám je s autobusu sou humus. Po delší době na nich bolí prdel.

A Retro Wany. Pánové je to lepší než ty vaše vysokopodlažky. Kdyby místo nákladné opravy se wanizovalo, lidi by to ocenili.

Wany nemůžu jen chválit, mají mouchy, ale není to nic katastrofálního. (Hlavně to dejte do kurzívy a převracejte, jak máte ve zvyku)

Počkejte až DP bude muset valit šílené prachy do 14 T, pokuď už netečou nehorázné kačky. Proč? Nechte se překvapit v Ově stojí hodně údržba NP vozů s pevnými podvozky.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 23:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresák: Ano wany nejsou špatným rešením na překlenovací překlenování do doby než bude na plnohodnotná NP vozidla, ale neni způsob na generační obnovu vozového parku. To že se wany prezentují jako nová vozidla nebo se vymýšlý nové jejich variace mě osobně přijde jako snaha výrobců ND pro vozidla ČKD si zajistit další zakázky a další zisky v delšim časovém horizontu. Když bych to měl srovnat z autobusama tak cenová kategorie produkce Škody a Inekonu je obdobou Irisbusu nebo Solarisu. Kdež to pragoimex a jeho wana bude jen obdobou vozidel na urovni SOR-u nebo tureckýho Mercedesu.

Co se týká posledních dvou vět naprostý souhlas, on jak DPP tak magistrát doposud netuší do čeho vstoupili nákupem nových vozidel 14T. Je více méně jisté že to co se dá za nákup těchto vozů, bude muset se ještě přinejmenší stejná suma peněz investovat do infrastruktůry. To ještě zatim na magistrátě nevědi nebo nechtějí vědět a pokuď dojde ke škrtum ve financích tak to bude prvotně nejvíce znát v rozpočtu města.
M1 - Maracaibo
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 23:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já byh vyděl cestu i v elektronickém jízdném a samozřejmě ve zrušení časově předplatných jízdenek, které absolutně nevystihují reálnou potřebu cestujícího.

Je zajimave, ze temer vsechna mesta s dobrou MHD maji jizdenky na neomezeny pocet jizd.

Hlavně jsem myslel, např znovuzavedení turniketů v metru, nočních průvodčí, ...
A ty si myslis, ze turnikety odstrani cerne cestujici? Pokud ano, tak doporucuji navstevu Parize (nebo nejakeho jineho jizniho mesta). Staci 10 minut postat a koukat na turnikety, jakymi ruznymi zpusoby se bezne obchazeji.

Pruvodci je jina vec. Tady se neda, nez souhlasit. Ten ale klidne muze kontrolovat a vydavat papirove (=jednodussi a levnejsi) jizdenky.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 23:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajimave, ze temer vsechna mesta s dobrou MHD maji jizdenky na neomezeny pocet jizd.

Tak na Kladně když MHD přešlo na čipové karty byly občanské měsíční omezeny na 50/70 jízd a přestupů do půl hodiny s platností jeden měsíc. Před takovým rokem a půl možná dvěma roky se od tohoto omezení ustoupilo a jeden z důvodů byl pokles prodeje měsíčních kuponů resp. nabití karty. Místo omezení na jízdy je možnost délky platnosti kuponu na týden, měsíc a tři měsíce s platností v příslušném pásmu. Tim se nehodlam zastávat kladenské MHD, ale i zde se prokázalo že omezení na jízdy neni příliš praktické a vede k odlivu lidí z VHD.
M1 - Maracaibo
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 08:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom případě není jiné východisko než zdražit jízdné a to docela hodně, když se chce dojít přes 50% zisku z jízdného. Nebo zavést kupony s oblastním omezením ... .
Ve finále tyto kroky povedou tak jako tak k odlivu cestujicích. Myslím, ne každému bude vhod kupon za 10 000 s platností na celou Prahu, když potřebuje jen do práce. Strašně rád bych vyděl tarif v němž je odraženo jak daleko se jezdí a možná i jak často.
Opakuji znovu: T3RP jsou vozy kterým dávám 10 let. Tzn jakákoli investice navíc je zbytečná.
Asi jsem z jiného světa.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 08:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad sedačky, Mě se také nesedělo dobře, ale jen na prvním typu s tvarovaným podprdelníkem a opěrátkem na boku. Dnes OK. Další otázkou je životnost těchto sedadel ( v T6 2x-3x kompletně měněno).
A to sedačka v metpu od Škodovky. to je teprve regál na bednu od televize, jak říkal můj kamarád.
Asi jsem z jiného světa.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 10:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Demon3:prosím,prosím nebylo by výrobní číslo nové skříně wany 8353
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 13:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u těch čísel, neznáte někdo prosím v.č. skříně pro čtvrté brněnské Vario (1523)?
Ď.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 13:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

njn: zřejmě myslíš 8253 - tak to je 035/2007
Fotožurnál, toť mé dítko
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 22:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresák: Není to o napadání, ale o diskuzi. Jenkiho neznam a nepotřebuju ho nijak napadat, jen mám názor odlišný od toho jeho.

U pražské T3R.P nejde o bastlení staré rezavé skříně (je stará, ale po opískování a výměně vadných dílů není rezavá), ani o sockaverzi (tomuto označení určitě víc odpovídá brněnská T3P nebo ostravská T3G).
Jde jen o snahu získat maximum možného za minimum ceny pro udržení současné vypravenosti, kvůli dlouhému odkladu obnovy vozového parku tramvají v Praze.
Co se týká technického řešení (PTG, řadič, sedačky), tak tady se asi neshodnem, ale faktem je, že část vozů které jsem měl možnost vidět v ostravském provozu (KT8,T3), by po pražských kolejích z důvodů technické zastaralosti jezdit nemohla.
Neměla by nárok splnit podmínky dané TK a DÚ.

Na jejich obranu nutno podotknout, že v tom ty ostravské nejsou osamocené...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 00:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Mohl bys prosím uvést něco konkrétnějšího, co je na ostravských negenerálkovaných KT8 zastaralého, že by v Praze neprošly?

Co se týče pražského provedení rekonstrukcí, sedačky bych nechal, ty jsou pohodlné, ale proč wana nemá ruční řadič nebo polopantograf, to mi neleze do hlavy. Pražská wana je de facto T3R.PV s nízkopodlažní částí, ale zácviky se na ni dělat musely. Brněnská wana má oproti dejme tomu T3R.EV poměrně hodně odlišné ovládání, ale probíhalo pouze krátké seznámení s vozem. Zajímavé...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 06:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba KB, na ostravských jsou co podvozek, to jiný typ...
"Pětkové" - originál ČKD už se z důvodu nízký přítažný síly nesmí používat ani na T3 a Ostrava je má i na kachnách, kde nikdy nebyly (právě naopak, původně tam měly být ještě silnější "sedmičkový")

Důvod je DÚ, ač jedna instituce, je velký rozdíl mezi Prahou a ostatními...
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 17:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se 5t KB nesmí používat? Zábrzdná dráha vyhovuje TP, tak proč vyhazovat dobré KB a kupovat zbytečně nové?
U KT8 to beru, protože na voze mají být všechny KB stejné, a ne že někdo nemá rezervní 6t tak tam vrazí 5t.
Některé staré 5t mají předělané závěsy podle 6t a má se za to, že změnou závěsu se zmenší únik magnetického toku přes závěs a KB má větší přítažnou sílu.

Docela rád bych věděl, jakým způsobem a kdy došlo na pražských podvozcích T3 k úpravě koncovek podélníků. Důvod je jasný, závrtné šrouby na spodní straně praskají a u starších podélníků s dírama zase vznikaly trhliny na "tvrdém" konci podélníku.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 22:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony nám tramvaje T3 od dob jejich sjetí z výrobní linky s kolejovkami TR37 (vida co všechno v té době nebylo typ TR37...) o síle 50 kN maličko přibyly na váze, takže zatimco klasická T3 vážila kdysi 16t, tak T3SU váží 17t a T3M a T3R.P už atakujou 17,5t a na to už stařičká 50kN KB nestačí a zábrzdná dráha už NEvyhovuje současným předpisům (nebo je na hraně).

Na 38t vážící KT, která měla už z výroby předepsaný 70kN kolejovky a 60kN se používaj jen z důvodu unifikace, může ještě slabší kolejky naroubovat jen kaskadér...

Jasně že je škoda vyhazovat starý dobrý pětituny, ale zrovna tak argumentuju v případě PTG KExx nebo řadiče a to tyhle komponenty nemaj ani zdaleka takovej vliv na bezpečnost, jako brzdy.

O úpravách koncovek podélníků nemam naprosto šajn...
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 06:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, že první T3 měly ještě vycpaná sedadla s koženkovým potahem a pak se přešlo na laminát, nemyslím si, že by např. T3SUCS byly nějak podstatně těžší. V konstrukci spodku ubyly boční rozvody vzduchu a u 1. a 3. dveří už není mohutný šikmý příčník. Odpadl koženkový polep interiéru a desítky metrů hliníkového olištování venku i uvnitř. Není ani stanoviště průvodčí. Sice postupně rostl průměr nových kol až na 700 mm, u nejnovějších sérií je skříň stykačů zářivek, přibylo boční topení, bočníky motorů mají taky vlastní skříň. Velké střešní ventilačky měly těžké poklopy, malé jsou lehčí, ale zase tím přibylo trochu váhy na střeše, ale celková hmotnost bude ve výsledku +/- stejná jako T3 z roku 1962.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 08:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už dorazila 8254 do Práglu ?
Ad Mop: díky jasně,že 8253
terminál
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.86.82
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 11:45:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adDemon3:tak si tady čtu polemiku o KB na vozidlech T3. Je třeba rozlišovat mezi podmínkami, které stanovuje pražská TK a která platí dle platných podmínek norem, která jsou odkazem v zákonu o drahách.
Trochu z historie: stejný typ KB (5t)měly již tramvaje T2, které byly o 2,3t těžší, než současné T3. T3 určitě od zahájení výroby neztěškly. Řekl bych, že naopak díky použitým materiálům jsou váhově stejné, i když se doplňují některé drobnosti, např. přidává se topení do bočnic atd.
Kolejovky 5t bohatě vyhovují dokonce i u provedení T3R.PLF. Ono to je především o seřízení dosedací plochy (ty boční pružiny tam skutečně nejsou pouze na ozdobu) a občasné kontrole.Nestačí pouze seřídít vzduchovou mezeru.Pražské TK nechci hodnotit, ale ostatní města si plní platné normy a nejsou tak bohatá, aby mohla měnit zařízení v řádech desítek tisíc na jeden vůz.Při kontrole mně stáhl příslušný orgán vozidla přímo z trati a nebyl problém s KB.
Souhlasím s kolegou Borisem, že o váze vozidla to není. Naopak modernější výzbroje vozidel dokáží reagovat rychleji od "příkazu" k zahájení "činnosti" KB. To je taky jeden z faktorů účinnosti KB.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 14:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris & terminál:
ad hmotnost - technická dokumentace říká něco jinýho než píšete vy, nic víc k tomu nemůžu říct, nikdy sem tramvaj nevážil... (snad jen to, že se i přidávalo, ne jen ubíralo - OIS, Apex, přídavný topení, pneusedačka, pár stykačů, měnič je taky podstatně těžší než zrychl...)

KB 5t na T3PLF - je fakt, že liberecké wany s nimi jezdí, ovšem zkušenosti s velmi krátkým provozem vozu 48 v Praze jsou takové, že prostě nebrzdil.
Navíc tady byla první wana původně na šestkách, už zábrzdka byla o prsa a na vozovně s tim kvůli brzdám nikdo nechtěl jezdit, takže byla dlouho kvůli nim odstavená.
Zábrzdka se pochopitelně dělá na nově ofrézovaných bočnicích a seřízených brzdách který se postupem času nezlepšujou, takže lze předpokládat jen další zhoršení vlastností.
O přísnějších podmínkách TK nad rámec norem pochopitelně vim, ale ač jde někdy o zbytečnosti, tak tady to je celkem v pořádku.

Nin: zatim nedorazila, ale koho to překvapuje, že...
terminál
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.86.82
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 14:23:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adDemon3: malá připomínka: vůz 48 v Praze byl samozřejmě na brzdy přezkoušen. Sami chlapci z TK potvrdili, že KB brzdila velmi dobře. Zkušenosti s provozem tohoto vozu v Praze nemůžete mít, neboť Vám to bylo jistým představitelem vyloženě zakázáno (protože to není pražské a má k těmto vozidlům vyložený odpor). Jezdil s tím jeden vybraný pracovník, a ten jízdní vlastnosti hodnotil dobře. Proto bych prosil, uvádějte pouze ověřené informace a do této diskuse nevnášejte osobní doměnky. Pokud si myslíte, že kolejová vozidla mají mít stejné vlastnosti jako gumokola, tak si to myslete klidně dál. Dále bych chtěl upozornit, že KB není provozní brzda, takže Vaše další vyjádření je dosti na pováženou. Další zhoršování vlastností je poněkud na vrub pravidelné údržbě. Nechce se mi ani věřit, že by se nedělaly v Praze pravidelné kontroly brzd dle příslušných předpisů v pravidelných intervalech.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 14:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No u brutálnějších modernizací bych připustil určitý přírůstek hmotnosti oproti původní T3SUCS, ale jen nějaký ten metrák. Přesně jsem to nikdy nezkoušel zjišťovat. Používat 5t KB u takto modernizovaných vozů bych asi taky považoval za blbost, ale na klasických T3 bohatě stačí a TV8 brzdí dokonce silněji, než zrychl s hloupým regulátorem ERPM3.

T2 měly odlišné kolejnicové brzdy!!! Vypadaly sice podobně, ale měly širší jádro a cívku a byly taky těžší. A kolik že to vážila T2?
terminál
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.86.82
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 14:35:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Boris: ano, máš pravdu, původníKB na T2 byly odlišné, ale jak šel čas, tak se postupně s implantací výzbroje TR37 do T2 sjednocovaly i podvozky. Tedy možná v Ostravě né, ale jinde rozhodně.
Rozdíl hmotnosti T3 a T2 je dle dostupné dokumentace.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 14:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a jaký teda je?!

KB na T2 v Ově se pochopitelně později taky míchaly s typem TR37, praktický rozdíl byl asi opravdu jenom ve hmotnosti a ne v účinku.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 15:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dobře, běžně se uvádí T3: 16 000 kg; hmotnost T2 orientačně 17 500 kg.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 16:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Ještě ke kolejnicovým brzdám na KT8: Ověřovací serie byly dodávány nepletu-li se se 7t KB a seriová výroba byly "standardní" 5t. V Brně byly na ověřovačkách sedmitunové nahrazeny 5t, 7t (originální) jsou jen na KT8D5N. Zábrzdná dráha je vyhovující.

Naopak 7t kolejovky byly dodatečně domontovány na služební T2 používané na odtah vadných tramvají.
Varia mají též 7t.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 16:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Ne/pleteš, ověřovací série skutečně FC34 7t, sériové standartně FC33 6t !

Boris: T2 dle dokumentace 18 100 kg, ostatní jsem psal výše.

terminál: V Praze toho teda k sjednocování mezi T2 a T3 moc nebylo...
Rozhodně neprezentuju svoje osobní doměnky, nýbrž výhradně fakta ! S historií provozu č.48 v Praze sem naprosto detailně obeznámen, byl jsem u příjezdu, provozu i odjezdu.
O tom, že bych zastával názor "že kolejová vozidla mají mít stejné vlastnosti jako gumokola" z mé strany nepadlo ani slovo, takže prosím nefabulovat !
To že KB není čistě provozní brzdou je mi známo stejně jako vám, ale nic to nemění na faktu, že na postupném zhoršování jejích vlastností má (pochopitelně vedle údržby) vliv i nerovnoměrné opotřebování dosedacích ploch bočnic vlivem běžného provozu.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 17:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z jakých ostravských vozů T3 jsou ostravské wany čísel 1321-1326 a jaké je jejich přesné označení? Děkuji ..........

Výrobní čísla wan resp.skříní ,které zatím znám:

001-008 - Ostrava
009-016 - Liberec
017-020 - ????
021-023 - Brno
024-025 - Olomouc
026 - ??????
027-028 - Praha
029-034 - ?????
035 - Praha
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 17:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě. Údaj 18 100 kg se týká pouze prototypů T2. U sériových vozů došlo k zeslabení některých prvků kostry a plechového obložení, nárazníky byly jen jednoduché, čímž hmotnost klesla o několik set kg. V průběhu výroby pak docházelo k dalším úpravám, jako např. použití drážkované podlahové gumy místo gumy a dřevěných rohoží, zjednodušení oplechování a použití výklopných oken, postupně se začal používat taky laminát, hypoidní převodovky a jiné prvky, takže hmotnost novějších sérií dosáhla přibližně hodnoty 17 500 kg. K dalšímu odlehčení pak docházelo při generálních opravách apod. použitím novějších lehčích vodičů, novějších sedadel, odstraněním původního těžkého ochranného zařízení atp., i když přibývající vrstvy nátěru naopak na hmotnosti postupně přidávaly.
Tímto chci vyvrátit všeobecné povědomí, že tramvaje T2 byly těžké a v provozu energeticky náročné. Podívejte se na vozy T6 - i když mají hospodárnější regulaci, přece jenom mají znatelně vyšší rozjezdové proudy, což je (z hlediska odběrových špiček) energeticky nepříznivé. Vozidla Vario jsou ještě těžší a přitom jejich obsaditelnost není nijak závratná. Trakční vlastnosti jsou sice příznivé, ale nikde ve voze není trakční ampérmetr ukazující odběr proudu při rozjezdu (mohl by být připojen na vstupu do trakčního měniče), pouze ukazatel poměrného tahu, který nemá příliš velký význam.

Ještě k té hmotnosti. Staré dveře T3 byly zatraceně těžké a novější provedení je lehčí, což opět hovoří proti znatelně vyšší hmotnosti novějších sérií T3.

(Příspěvek byl editován uživatelem boris.)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 18:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: takže můžu si to přeložit tak (když odbočím od diskuse), že T6 jsou "žíznivé" a při rozjezdu "ekonomicky zrádné" a LFka jsou na tom ještě hůře (ještě žíznivější a ždímající trolej při rozjezdu)? ANO/NE/JINAK... Tohle jsou informace, které nemáme, ač vozy nějakou dobu už máme...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 19:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Nin: tady je nějaký seznam wanpírek odkaz.
Nejvyšší wanpírkou co jsem spatřil na vlastní oči je zatím 1323
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 19:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozjet těžší vůz srovnatelným zrychlením přece jasně vyžaduje vyšší proud... Bez ohledu na způsob regulace. S tím se nedá nic dělat. Jediný rozdíl je v tom, že u T3 se při rozjezdu část elektrického výkonu použije jako příspěvek ke globálnímu oteplování zeměkoule, zatímco u T6 při stejném zadaném rozjezdovém proudu se v teplo přemění jen velmi malá část energie (to je podstata pulsní regulace - na motory se přivádí trvale plné napětí 600 V, ale to je tak rychle "nasekané" a proložené napětím 0 V, že vzniká prakticky libovolné efektivní napětí v rozmezí 0 až 600 V podle okamžité potřeby).
Můžu se pokusit experimentálně zjistit nejvyšší hodnoty rozjezdového proudu Varia, ale bude to jenom orientační.
Motory ve Variu nejsou výkonově plně využity (mají 90 kW každý). Kdyby v rámci možností adheze a provozních poměrů byly využity více, provoz by byl podstatně nákladnější. Výhodou asynchronních motorů ovšem není ani tak jejich výkon (i když to taky není bez významu), jako spíš absence kontaktního přenosu energie mezi statorem a rotorem.
Go_go
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 20:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad odběr Varia:
Netřeba měřit, údaje dodám: výkonová hyperbola je pro každý podvozek nastavena na 150 kW (tzn. - pokud je v síti 600 V, tak pohon odebírá 250 A na podvozek, pokud je napětí vyšší, tak ....). Výkonové hyperboly se dosahuje v rychlosti cca 25 km/h. Pokud se tedy děje celý rozjezd na 7. stupeň (při napětí 600 V), tak odebíraný síťový proud z troleje lineárně narůstá z nuly až na zmiňovanou hodnotu 250 A v rychlosti cca 25 km/h a pak se drží stále na této hodnotě (tedy ono je to pak trochu složitější = právě proto, aby vycházela energetická náročnost pohonu lépe).
Ukazatel poměrného tahu je na střídavém pohonu mnohem užitečnější, neboť udává poměrné zatížení MOTORU - je to obraz proudu, který vytváří moment = tažnou sílu pohonu. Měřit odebíraný proud ze sítě nevydává informaci o tom, "jak se táhne".
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 20:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží na tom, pro koho ta informace je. Z hlediska trakčního má význam ten poměrný tah, z hlediska zatížení sítě by to byl ampérmetr na stejnosměrné straně.

A jak to přesně vychází s tím odběrem motorové skupiny při vyšších rychlostech? Docela by bodla nějaká grafická ukázka. Na T3 člověk může pozorovat ten ampérmetr nebo si to vydedukuje z charakteristiky motoru, ale u AC to nejde, protože tam vlastně furt běží nějaká regulace.
Go_go
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 21:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá - (nemám prostor kreslit, tak popis v souřadnicích rychlost/proud-sítě resp. rychlost/výkon):
Od rychlosti cca 40 km/h se začne měnit (= snižovat, podle skutečné rychlosti) požadovaná výkonová hyperbola tak, aby v maximální rychlosti byl žádaný výkon cca 90 kW (tj odebíraný proud cca 150 A). V reálném případě pak vypadá proudová charakteristika asi takto:
- 0 až cca 25 km/h proud sítě lineárně narůstá z nuly až na 250 A
- 25 až cca 40 km/h proud sítě je konstatní, 250 A
- 40 až cca 70 km/h proud sítě podle rychlosti klesá (křivka je polytropa) na cca 150 A
To vše platí pro jízdní režim, pořád 7. stupeň a tvrdé napětí 600 V.
Protože v rychlostech nad 40 už není žádoucí, aby pohon tolik odebíral (to je dobré akorát pro pocit řidiče, že má letadlo), tak tím se redukuje energetická náročnost pohonu (elektroměr tak nemlaská ).
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 08:49:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono taky asi hodně dělá technika jízdy řidiče. Spotřeba při jízdě stylem jízda / brzda bude asi jiná,než když řidič jede plynule a dle možností využívá jízdu výběhem.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vario LF („WANA”) a T3R.EV („BULWA”).

Trochu zavádějící podtext k tématu. Nebo se to tu týká jen Ovských tramvají?
rádoby kompletní evidence vozidel brněnského Tourbusu na www.bmhd.cz
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 18:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož máme v Brně i Wany i EVčka se shodnou výzbrojí, tak by se chtělo tvrdit, že je tu něco k poučení i pro nás

(Příspěvek byl editován uživatelem izidor.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3744
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 18:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tato diskuze začínala, a hledal se pro ní podnázev, navrhoval jsem "garážová výroba tramvají". Bylo by to naprosto jednoznačné a nemuseli nyní být nejasnosti, co do této diskuze vlastně patří, a co ne.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 19:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to tu nazval:
Pragoimex + KOS & Pars naše staré/nové tramvaje.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 21:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak PARS tady moc co dělat nemá.

Spíš jsem chtěl naznačit, že sem patří i T3R.PV a T3R.EV nemusí být zákonitě "bulwa".
rádoby kompletní evidence vozidel brněnského Tourbusu na www.bmhd.cz
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 10:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kardaus nebo Pelikán přeci je to stejný krám

Ale Pars jak píše na svých stránkách je taky výrobce tramvají i tramvajových skříní různých provedení
* K2
* KT4
* KT8
* T6 A5
* T6 B5
* T6 A2
* T5 C5
* a dalších subtypů
, naše 1753/4 jsou defakto novostavby,tudíž jistá podobnost tu je, nicméně mají teď starosti s megazakázkou od ČD na Regionovy a 954
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2489
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 11:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že PARS získal podklady na výrobu kastlí, aby je v případě potřeby mohl sešvajcovat jako náhradní díl, ještě neznamená, že je výrobcem tramvají... Doba, kdy se tramvaje dělaly centrálně v jednom provedení pro všechny města stejně (a kdo chtěl něco jinýho, byl označen za brzdu rozvoje socializmu), už dávno skončila.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 13:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izidor: No jo, jenomže Pars nevyrábí skšíně VarCB3 (případně VarCB3LF). Pro K3 je tu diskuse "Tramvaje Tatra typů T a K".
rádoby kompletní evidence vozidel brněnského Tourbusu na www.bmhd.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3912
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 22:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Pars jak píše na svých stránkách je taky výrobce tramvají i tramvajových skříní různých provedení
* K2
* KT4
* KT8
* T6 A5
* T6 B5
* T6 A2
* T5 C5
* a dalších subtypů


Lze tyto vozidla přihlásit v ČR jako nová nebo v rámci rekonstrukce něčeho na něco?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 16:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už dorazila do Prahy 8254 ?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 21:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nin: Ano, skříň vozu 8254 je tu už od 16.7.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 01:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Nepletu-li se, lze je použít pouze jako náhradní díl, tj. na TP starého vozidla.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Olomouci jsou LF jako nová vozidla, všude jinde jako rekonstrukce stávajících.
Fotožurnál, toť mé dítko
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 11:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem si jistý, ale do Olomouce nejspíš VarioLF nedodával Pars, ale Pragoimex.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 12:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: V Olomouci jsou Varia LF prozatím jako nová vozidla. Na podzim by mělo dorazit poslední "nové" Vario LF ev.č. 253 a potom by další Varia měla být formou rekonstrukce té trojek. Ovšem ve stávajícím provedení, takže žádná "socka"

Demon3: A copak někam Varia dodával Pars?
I seek you: 246-442-983
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řeč byla o Parsu a dodávkách nových VariíLF do Olomouce...
Jasně že nedodával.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, nečetl jsem pozorně, odpovídal jsem obecně k tématu kastle. VarioLF samozřejmě dodává Pragoimex. Jak zde bylo řečeno, pouze Olomoucké první tři kusy Várií (počítám i tu třetí co přijde zanedlouho) jsou brány jako nová vozidla, ostatní jsou modernizace původních.
Fotožurnál, toť mé dítko
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MOp: No ještě že sis posypal hlavu jako první, protože sem to zrovna chtěl udělat já...

Blbě sem to pochopil, no...
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 16:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: Ale v Ostravě je snad také nejméně jedno VarioLF vedené jako novostavba (nové vozidlo), nebo se pletu?

(Příspěvek byl editován uživatelem kresta.)
http://www.22.wz.cz - alt se nechápe, alt se přijímá
Sirius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 17:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím všechny (1311 až 1323) jsou ozn. VarioLFR.E - tedy "rekonstrukce" T3. Jedná se o sólo vozy. Novostavby jsou pouze "dvojwana" a "trojwany" 1601 a 1602.

(Příspěvek byl editován uživatelem sirius.)
! původně pod přezdívkou "1313"
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 17:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kresta: jo, LF2 a LF3, ale krátké žádné.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 17:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sirius to stihl o pár sekund dřív :-)
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 09:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Demon3: a prosím jaké má KOS-ácké výrobní číslo 8254?Díky...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 15:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kouknu se v práci, ale nemáš náhodou výrobní číslo T3R.PV 8178 ?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace