K-report
 

Archiv do 25.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Staré archivy » Archiv do 25.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 16:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: nějak jsem z toho nezjistil kam ze stanice Buchanan St. jel. V Glasgow je okružní trasa tak mohl jet klidně soupravě naproti
Pokud je trasa v BVE udělaná podle skutečnosti, tak je tam max. rychlost 55 kmh, což zase nemusí být tak rozhodující pokud jsou krátké mezistaniční vzdálenosti.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 17:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Na povrchových stanicích to mají ošetřené akorát detekcí pádu do kolejiště. Proč to tak je nevím. Co jsem si všiml, používají dva systémy. Na některých stanicích infra, na dalších zřejmě mikrovlnu nebo nějakou kombinaci. Jsou to ty bílé desky po stranách
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 12:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PjP:
Pokud nevadi nespolehlivost vyrobce. Pokud bude prazsky DP ochoten si ty vlaky dodelat v depu nebo cekat nekolik let na to, nez chyby odstrani Ansaldo... I kdyz to penale taky nemusi byt nezajimave pokud bude slusne sepsana smlouva.

Cesky nazev vychazi pravdepodobne z fonetickeho prepisu vyslovnosti. V kodanskem nareci se jmeno mesta vyslovuje "ko-han".
:-)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 12:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevsiml jsem si, ze bych propagoval konkretni koncepci ci jeste konkretniho vyrobce, muzete me citovat ? Nebo zase dalsi flame war na obzoru ?
A nejak co to je - nespolehlivost, nevsiml jsem si, ze by to nejak nedojelo kam ma, ci zastavovalo +-5m proti predpkladu a podobne.
A pokud mate Siemens synonymum 100% spolehlivosti, tak si nejsem jist, co to podle Vas vlastne ta spolehlivost potom je.
Ale zadnou flame war tu dale generovat a ani zivit nemam v nejmensim umyslu. Ostatne kdo chce, najde si co treba na netu ...
A za objasneni vzniku Kodane dik.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ne, to neni flame war. Jen upozorneni na mozne drobne nedostatky italskych reseni.
Ono se obcas stalo ze to nedojelo a cestujici se pekne prosli tunelem. Taky se obcas stalo ze to jelo s otevrenymi dvermi - a potom to pochopitelne nekolik dni nejezdilo vubec nez se podarilo najit chybu a napravit ji.
Neporovnavam s vyrobky Siemens, nemam moznost porovnavat.
:-)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mam obavy, ze tyto "drobne" nedostatky v ruznych variacich se netykaji pouze italskych reseni ... :-( ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 23:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se obcas stalo ze to nedojelo a cestujici se pekne prosli tunelem.

Kdyz prodluzovali M14 v Parizi na Saint-Lazare, tak se jim ta linka cela "zakousla" a metra zustali stat. Nejvice to ocenili cestujici mezi stanicemi Chatelet a Gare de Lyon. Usek ma odhadem 3 kilometry.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 13:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky.cz-Na sedm stovek cestujících uvázlo v londýnském metru po vykolejení soupravy metra. Britské úřady vyšetřují, zda nebyla na kolejích nastražena překážka. Podle vyjádření policie vykolejila souprava během ranní dopravní špičky.

5.7. 2007 11:02 - 13:53 Aktualizováno
LONDÝN - Mimo trasu se ocitlo šest vagónů na východě metropole mezi stanicemi Mile End a Bethnal Green.

Podle mluvčího Britské dopravní policie jeden člověk utrpěl lehčí zranění nohy. Přímo na místě zasahovali zdravotníci, kteří ošetřili na dvacet osob většinou s lehčími zraněními. Lidé si stěžovali zejména na dýchací problémy.

Na místě pomáhali s vysvobozením cestujících i londýnští hasiči, vyslali na místo 14 jednotek včetně záchranářské techniky.

Nešlo o explozi
Cestující byli velmi vyděšení, protože si v první chvíli mysleli, že v podzemí vybuchla bomba. K uklidnění situace podle očitých svědků přispěl řidič soupravy, který informoval cestující, že se nejedná o explozi.

Zatím nic nenaznačuje, že by za nehodou metra mohl být nějaký teroristický čin. Británie je ve stavu pohotovosti kvůli pátečním a sobotním nezdařeným pokusům o teroristické útoky v Londýně a Glasgowě.

V souvislosti s jejich vyšetřováním byl zatčeno už osm osob a ve středu večer tamní úřady snížily stupeň ohrožení teroristickými útoky z nejvyššího, kritického, na druhý nejvyšší, který znamená vážnou hrozbu.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 17:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v sobotu 7.7.2007 se koná přetah Plzeň - Praha a Praha - Plzeň.
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 20:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dva dotazy:
1) O jaký přetah se bude jednat? Jedna souprava na modernizaci a druhá z modernizace?
2) Kdo namluvil hlášení u linky A a C? Vím, že u B je to Eva Jurinová. Není to na Áčku Jana Klusáková?
Basnik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 20:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak trochu OT..
K té nehodě a článku na novinkách.cz:

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/index_view.php?id=260962

Doporučuji si ten článek přečíst pořádně, je to opravdu skvost.

Nehodu podle posledních zpráv způsobil strojvůdce, který viděl překážku na trati.
Dávejte si pozor, dnes už nemusíte pro zavinění nehody do překážky narazit, stačí ji jen vidět a je to ..!! Překážky jsou holt potvory ...

Strojvůdce sdělil, že viděl něco bílého se třepotat v dáli, a proto začal brzdit. Vlak zastavil na vzdálenost 240 metrů od překážky. Mimo koleje se ocitly dvě přední nápravy.
Že by nějaký fantóm? Nebo bílá velryba? Podle textu bych řekl, že strojvedoucí stačil dobrzdit, ale pak se asi něčeho tak lekl, až to vyhodilo přední podvozek z kolejí ...?! Nebo pak ta překážka ten zbytek doběhla a ten vlak vykolejila (víme přece co jsou překážky zač,ne? Tak bacha na ně! :-) )? A co Jan Tleskač?


Nejsem žádný jazykový purista, nebo češtyn guru, ale TAKOVÝHLE článek bych si nezapsal ani do deníčku, kdybych si ho vedl
Pravda bolí ... většinou toho, kdo ji řekne ...
http://pejsekakocicka.unas.cz
xyz1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.224.231
Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 20:47:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel:
pokud mě paměť neklame, tak na trase A hlášení namluvila Světlana Lavičková (moderátorka ČRo2- Praha). A na trase C je to, myslím, Tomáš Černý (hlasatel a moderátor ČRo2- Praha a ČRo3- Vltava)
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 18:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo přibližný čas toho sobotního přetahu ?
Díky
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 09:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno (cca v 8.45 z Kobylis směr Háje) jsem zažil dost zvláštní hlášení - byl to určitě jiný hlas než obvykle, a k běžným názvům zastávek přidával ještě informaci o tom, jak se stanice jmenovala dříve (třeba "příští stanice Nádraží Holešovice, dříve Fučíkova"). Zprvu jsem si myslel, že si řidič dělá srandu, ale znělo to jako nahrávka. Nevíte, o co šlo - zda to byl fórek u všech dnešních vlaků na céčku? Na trase B už bylo hlášení normální
Zerr0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 11:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla to souprava 4185/86, pořadí číslo 7. Vzhledem k tomu, že nefungovaly BUSE ukazatele ve vozech, tak jsem předpokládal, že se jedná o hlášení řidiče (i když vždy zněly s velmi podobnou intonací), o čemž svědčí i poměrně osobní hlášky, já třeba k výše zmíněné slyšel ještě dodatek "... Fučíkova, to byla dost tragická postava." Na tram-fóru je zmíněna jiná hláška, ale také s odkazem na vlak na sedmém pořadí, tak to opravdu asi bude řidič. Ale bavil jsem se dobře, skoro jsem uvažoval, že o pár stanic přejedu a do práce přijdu později :-)
Jediné, co mně pomáhá udržet si smysl pro realitu, je přátelství s mou sbírkou zpívajících brambor.
Mipol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 12:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidé, čtěte :
http://zpravy.idnes.cz/praha.asp?c=A070710_102837_praha_mr
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 17:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak z tomu sobotnímu přetahu.

z Plzně dorazila 81-77M čísel 3334-3485-3482-3461-3337 a do Plzně odjela 81-71 a to čísel 2329-2442-2484-2493-2340.
Ráno se jede z Plzně dopoledne jsou v Praze a hned se jede nazpět do Plzně

Ad hlášení vlakového rozhlasu:
ZerrO je to strojvedoucí a ne řidič mají to napsáno přímo v prac. smlouvě
Hlášení vlakové rozhlasu:jde o akci ČT s prac.názvem Medek k tomu byly vyčleněny čtyři sv.typu M1 čísla z hlavy nevím.ČT natáčí dokument z metra k původnímu názvu stanice je ještě slyšet původní název stanice např.Holešovice/Fučíkova.
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 06:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera dopoledne jsem hlášení "akce Medek" slyšel v soupravě 4109+4213+4214+4215+4110.

Ozvalo se mj.: "Příští stanice - Vyšehrad, dříve Gottwaldova. Zaplaťpánbůh, že teď už ne."
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 14:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes akce " MEDEK" končí
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 16:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti panu Medkovi, ale "Zaplaťpánbůh, kdo to vůbec byl?"
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 21:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Zaplaťpánbůh, kdo to vůbec byl?"

Ivan Medek byl v devadesátých letech big bossem v kanceláři Václava Havla a neúspěšným kandidátem do senátu. Před plyšákem působil jako publicista - nejprve hudební kritik a od podpisu Charty 77 jako kritik režimu. Po emigraci působil ve Svobodné Evropě a Hlasu Ameriky. S metrem snad neměl až do dnešních dnů nic společného...

...
Teď čtu v Respektu, že záměrem televizních tvůrců bylo zjistit, jestli si lidé ještě Medkův hlas z doby bolševika pamatují a jak na něj reagují.

(Příspěvek byl editován uživatelem Markýz.)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 22:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Markýz: Já vím, jen jsem držka a tohle mi nahrálo
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 23:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: tak sorry, teď tu vypadám jak "chytrolín"
no mohli mi napovědět ty uvozovky...

Vzpomínám si, když se přejmenovávaly stanice, jak jsme se s kluky na táboře hádali, jestli je Anděl nebo Moskevská. Bohužel jsem je nepřesvědčil a ani vedoucí mi nepomohla, protože nezaznamenala změnu. Tehdy se mi ale slovo "Anděl" nelíbilo.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9621
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po emigraci působil ve Svobodné Evropě a Hlasu Ameriky.

Hlavně v Hlasu Ameriky.

"Ivan Medek, Hlas Ameriky, Vídeň". To bývala klasika.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9622
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tehdy se mi ale slovo "Anděl" nelíbilo.

Mě se "tehdy" nelíbilo ani slovo "Masaryčka". A na "Wilzón" jsem si nezvyk dodnes.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 09:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naštěstí hlavní nádraží přejmenováno nebylo. Někde doma mám Večerní Prahu z roku 1990 plnou šílených návrhů typu přejmenovat Gottvaldovu na Studentskou, Náměstí Republiky na Masarykovu (podle nádraží), Hlavní nádraží na Wilsonovu a podobné hrůzy zase cpoucí jména lidí do zázvů stanic. No vlastně mě napadá, že to nemám "doma", ale nad Dědkem (Mc Bain bude vědět)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že pánové jsou pamětníci. Já na začátku devadesátých let ještě šotoušstvím netrpěl, jen jsem chodil okukovat žabotlamy na Smíchov (prvotní příznaky). I toho Medka znám až ze školy.

Jak to bylo s přejmenováním Sokolovské? Souviselo také s přejmenovávací mánií (ani nevím, jestli ulice je pojmenována podle našeho Sokolova nebo Sokolova na Ukrajině) nebo by k němu došlo stejně kvůli prodloužení MB do Vysočan?
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:55:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Markýz. Řekl bych, že ex. Sokolovská byla pojmenována podle Sokolova na Ukrajině kde došlo k boji 1. čs. praporu (v SSSR) s německou armádou za II. sv. války (ona byla v 70. létech taková doba, dokonce mám pocit, že tam byl před plyšákem i jakýsi obraz (mozaika) v podchodu "znázorňující" tuto událost. Sokolov v sev. Čechách je víceméně překlad původního německého (byly to Sudety) názvu města Falkenau, počeštile Falknov.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1415
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 12:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, sokolovská byla podle bojiště. Povídali mi o tom pionýři při otvírání trasy IB a i když to bylo pro mě prašotoušství, tak si to pamauju.

To je strašný, člověku není ani 30 a je označen za pamětníka.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9625
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 12:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že ex. Sokolovská byla pojmenována podle Sokolova na Ukrajině kde došlo k boji 1. čs. praporu (v SSSR) s německou armádou za II. sv. války (ona byla v 70. létech taková doba, dokonce mám pocit, že tam byl před plyšákem i jakýsi obraz (mozaika) v podchodu "znázorňující" tuto událost.

Já bych řekl, že stanice metra Sokolovská se jmenovala podle Sokolovské ulice, která tento název (skutečně podle zmíněného bojiště) nese dodnes.
Otázkou skutečně je, jestli název Florenc není z geografického hlediska vhodnější (bez ohledu na politiku), jelikož trasa B má pod Sokolovskou ulicí nebo v její těsné blízkosti šest stanic.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 12:55:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mcbain. Já bych řekl že ne. Sokolovská ulice je hrozně dlouhá a z hlediska orintace dosti nepřehledná (začíná na Florenci a končí snad až na Balabence). Florenc je jasný bod (křížení tras), Křižíkova to samé, Invalidovna též, Palmovka jakbysmet atd. To spíž mi připadají nesmyslné názvy jako Malostranská (správněji určitě Klárov), Hradčanská (třída Milady Horákové či Nádraží Dejvice) nebo Dejvická (Vítězné náměstí). No vrchol je Vltavská (pravda tam kdysi byla ulice Vltavská) jež je spíše Bubenské nábřeží. On i Vyšehrad je nesmysl, spíše Nuselský most. ty stanice na ..á jsou taky trochu zbytky rusismů při označení (ještě si z Moskvy pamatuji hlášení z metra "Ostorožno, dveri zakryvajutsa, sleduščaja stancija Puškinskaja")
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 12:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s touto debatou: v době výstavby úseku Florenc - Českomoravská, ještě před plyšákem, se pro budoucí stanice uvažovaly nějaké názvy. Plánek tehdy vyšel snad v časopise "Praha", který jsme měli doma, ale byl jsem ještě dítě. Pamatuju si jen, že jedna ze stanic se měla jmenovat Hakenova (komunistický prvorepublikový politik), snad Palmovka nebo Invalidovna. Ostaní názvy si už nepamatuju, některé byly jako ty současné, jiné možná ne. Nevíte někdo?

Edit ad Dali: Sokolovská končí až na náměstí OSN, někdejším náměstí Lidových milicí (jakpak by se ta stanice asi jmenovala tehdy?). Ad Vltavská: v nějakém praplánku jsem viděl uvažovaný název Dopraváků, podle někdejšího sídla DP.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kubrt.)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4386
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 13:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Hakenova měla být Invalidovna, ostatní bylo beze změn.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 13:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměla být náhodou na prodloužení do Vysočan i jedna stanice "A.Zápotockého"? Tušim, že Českomoravská...?
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 13:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt, Quex: ještě byly zvažovány Zápotockého (Českomoravská) a na následném úseku ČKD (Kolbenova).

Dali: kdybychom už chtěli přejmenovávat hradčanskou, klonil bych se k "Nádraží Dejvice" - třída Milady Horákové je moc dlouhá na orientační bod a navíc je dlouhý i ten název (jo kdyby to bylo po prastaru Belcrediho, tak by to bylo ještě snesitelné. Stejně tak raději jen "Bubny":o). Ale nevím, jestli nemá nádr v Dejvicích vzít za své při stavbě "rychlodráhy"?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 13:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Ad Vltavská: v nějakém praplánku jsem viděl uvažovaný název Dopraváků, podle někdejšího sídla DP

Což nakonec neprošlo stranickým schvalováním, protože "proč by měla mít profese dopraváků vlastní stanici, když jiné (mnohem významnější dělnické) profese ji nemají".

Kdekdo: přejmenovávat Hradčanskou, klonil bych se k "Nádraží Dejvice"

Jen to ne - ještě by to mohlo budit dojem, že tam nějaké nádraží někde v dosahu je. Pokud mi chce někdo argumentovat tím, že obvod žst Dejvice a st.metra HR se dokonce stýkají, pak bych se jako cestující dožadoval "pěší zóny" až k nástupišti vlaku - s tím, že jako chodec mám přednost. Původní návrh byl Špejchar, jenže ten byl pro schvalovače "nic neříkající" ... a dnes už vlastně vůbec z něj nic nezbylo, hlavně ta hospoda neexistuje.
Navíc by se Nádr.Dejvice pletlo s Dejvickou. Ta by se sice mohla přejmenovat na logický název "Kulaťák", jenže podle plánů Phy 6 to do budoucna až tak kulaté náměstí už nebude.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 14:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl u Hradčanské prapůvodní uvažovovaný název Bruska? Jinak z místopisného hlediska moc nechápu Pražského povstání. Až se skoro divím, že tato stanice na náměstí Hrdinů v této debatě zůstala stranou.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 15:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prapůvodní uvažovovaný název Bruska

Že by? Ale to by ani rodilí pražáci nevěděli co/kde to je a dělnická třída by si z toho dělala srandu.
P.S. Kde to vlastně je/bylo? Pamatuji název nějaké ulice "U brusky", ale mapy.cz uvádějí jen hospodu Bruska skoro naproti žst Dejvice.

nechápu Pražského povstání ... na náměstí Hrdinů

To by se mohlo chápat jako "hrdinů na Soudním náměstí" (aneb jak se při prvním sjezdu KSČ v Paláci kultury politicky šprýmovalo, zda i na budově soudu - nejmonumentálnější v okolí PaKulu - bude obří nápis "Vítáme delegáty Sjezdu"). Jinak prostor mezi Svatoslavkou a Dolinami byl z hlediska počtu obětí mezi 5.-8.květnem 1945 snad nejhorším místem v Praze.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 16:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: K vyvražďování civilistů patřily k nejhorším také oblasti Zelená liška a Pražačka, neskutečná zvěrstva se děla v prostoru Masarykova nádraží. Pražské povstání navždy bude spojeno s osudem Staroměstského náměstí a jeho okolí. A dalo by se pokračovat.

No já jen k té přijaté uzanci pojmenovávat tady a teď zastávky MHD a tedy i stanice metra místopisně, s čímž mi název Pražského povstání nekoresponduje, název dejme tomu Náměstí Hrdinů by jistě také nepošpinil pietní myšlenku pojmenování stanice. Když důsledně, tak důsledně
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 18:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dokumentaci IC je ještě název Náměstí Hrdinů, takže do doby zpracování realizační dokumentace technologie se to alespoň pracovně takto jmenovalo. To omšelé desky Pankráce mají název přeškrtnutý 2x - prapůvodní Autobusové nádraží bylo nahrazeno Mládežnickou. 2x je přeškrtnut i Vyšehrad, kdy před Klementem tam je Nuselský most. I na Budějovické je lehká korekce z Budějovického náměstí. Ono i VB má škrtnuté skvostné názvy jako ČSLA. Mám dojem že Vysočanská měla mít původně jiný název, ale to bych se musel hrábnout archlívem, protože to byl na nějaké hodně nízkém stupni dokumentace.

(Příspěvek byl editován uživatelem drak.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9632
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 19:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dojem že Vysočanská měla mít původně jiný název

Podle mě to měla být Lidových milicí, podle náměstí.

A na druhé straně Béčka jsme měli Švermovu a Dukelskou.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 16:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zličín - SNP
Luka - Generála Svobody
Hůrka - Československé armády
Nové Butovice - Dukelská
Jinonice - Švermova
Anděl - Moskevská
Florenc - Sokolovská
Invalidovna - Hakenova
Českomoravská - Zápotockého
Vysočanská - Vysočanská radnice - Lidových milicí
Kolbenova - ČKD
Rajská zahrada - Černý most I.
Černý most - Počernická - Černý most II.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3044
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 12:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skeeve:
Černý Most II se měl také jmenovat jako Počernická
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 18:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud si dobře pamatuji tak Hůrka se měla jmenovat Únorového Vítězství a Lužiny měly být ČSLA.

Jinak oni jsou docela zajímavé i zkratky kolejových obvodů u některých stanic (neodpovídají oficiálně používaným) a opačně číslováné výhybky na Náměstí Míru než je dáno předpisem.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 08:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arj: Bruska je alternativní název Písecké brány a pochází od potoka Bruska (dneska se říká Brusnice), co protékal Jelením příkopem. Pokud se nepletu, nějaká strouha je v Jelením příkopu dodnes, ale potok to už asi není Název Bruska se pak z brány přenesl na celé okolí, pokud se nepletu, tak první koňské nádraží v Dejvicích se taky jmenovalo Bruska.
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Názvy jsou někdy z roku 86, kdy v časopise Zápisník vyšel článek o rozvoji metra. Tam bylo ještě Černý most I. a II., Počernická se uváděla až při stavbě.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Jo, trať Bruska - Lány. Dost dlouho mi trvalo, než jsem kdysi našel, kdeže ta Bruska je. Ale v názvech obchodů a různých provozoven v okolí dejvického nádraží se ten název objevuje vícekrát. Brusnice teče Jelením příkopem dodnes. Za Havla dokonce Metrostav provrtal Prašným mostem romantický tunýlek.

Co mi ale stále uniká je název "Písecká brána". Jihočeský Písek je od hradu opačným směrem, podle jakého písku dostala jméno?
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
Písecká brána byla třetí toho jména: první byla od 13. st. ve Valdštejnské ulici a byla zbořena při výstavbě Valdštejnského paláce a druhá stála nad Klárovem do r. 1829 u čp. 132. Název Písecká pochází od jména malostranské osady Na Písku. Dnešní Písecká brána leží přímo proti Chotkovým sadům. Bráně se říká také Bruská podle potoka Bruska, jehož řečiště vedlo Jelením příkopem k Vltavě, nebo Karlova po císaři Karlu VI., za jehož vlády byla vystavěna.
Tolik Pražská informační služba.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Sedlakh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sháním technický výkres metra m1, kvůli stavbě modelu. máte ho někdo? díky
Autobusy a trolejbusy, to je moje
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 18:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jedné soupravě 81-71M jezdící na lince A jsem zahlédl nápis Depo Kačerov Nepochází tento popisek ještě z doby, kdy tyto soupravy jezdily na Céčku?
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 19:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel: ty co jezdily na Ccku jsou v depu Zlicin. 2 by snad mely mit ARSku a jezdit na Bcku ostatni jsou asi jeste odstaveny.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 07:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Momentálně na B žádná rekonstrukce původem z trasy C nejezdí - dokonce obě soupravy nejsou uváděny ani v ROSu (rozpis oběhu souprav).
A nápis depo Kačerov je skoro na všech vozech metra. O skutečném umístění tento nápis totiž vůbec nic neříká.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 14:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedlakh: jentak mimo ... Pro jakou hru bys ho rad stavel ? Ja jen ze treba pro MSTS vsechny soupravy prazskyho metra uz existujou.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 16:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Třeba si chce postavit normální model - třeba z papíru.

Sedlakh: Stačí mrknout na metroweb:
nákres 1 nákres 2

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavel_h.)
e-mail: hlavac.h @ quick.cz (bez mezer)
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 18:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem si nápisu Depo Kačerov všiml na M1 (tam je snad na všech soupravách), ale na 81-71M jen na té jedné, kterou jsem se vezl viděl v pondělí na Áčku.
Ad Kulík: Myslel jsem si, že to je jako u ČD...
Richard Moser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.170
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 09:42:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, chtěl bych vědět, zda je možné se dostat k vyřazeným vozům metra u depa Hostivař, jestli to je volně přístupné a odkud se tam dá jít. Dík
Citytrans
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.195.92
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 09:48:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zahájen zkušební provoz fotogalerie www.citytrans.info
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 16:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zahájen zkušební provoz fotogalerie ...

No, jsou tam pěkné fotky - aspoň podle toho mála, co jsem si stihl prohlédnout (poté, co jsem se proklikal od "upoutávkových sloganů" až k fotkám). Ale docela by mne zajímalo, zda autor (či pozůstalí po něm) - např. oné fotky T-busu 9402 na lince 57 (čili někdy z doby kolem 1965) tuší, že copyright na jeho dílo má Citytrans?
Anebo další dotaz - je provozovatel Citytransu skutečně spolumajitelem koncernu Škoda, když si osvojuje práva na jejich T-bus 301?

Takže mám pocit, že vhodný clipart je buď nebo ještě spíše .
Pokud jsou obrázky skutečně (C) pokryty, pak se provozovateli stránek omlouvám.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9697
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 13:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale docela by mne zajímalo, zda autor (či pozůstalí po něm) - např. oné fotky T-busu 9402 na lince 57 (čili někdy z doby kolem 1965) tuší, že copyright na jeho dílo má Citytrans?

Dost o tom pochybuju.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
B.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 08:54:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V čekárně u zubaře jsem dnes viděl noviny ŠÍP z 4.7.2007. Byla zde krátká informace "METRO UŽ JEZDÍ SAMO" o automatickém obracení souprav ve stanici Dejvická. Víte o tom někdo něco ?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace