K-report
 

Archiv do 02.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archiv do 02.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3184
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 11:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

h_k:
Ráno dva do centra, odpoledne dva z centra...
člověče ty asi nevíš co píšeš
uvědom si, že jsi v PLZNI, ne v západní evropě

to by musel někdo přemýšlet, aby ho něco takovýho napadlo a navíc by ty značky někdo musel neustále přehazovat. to asi neprojde...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6315
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 13:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a řidiči by to nepochopili.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3187
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 13:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no musely by se oba směry fyzicky oddělit, jako je to zvykem třeba na německých dálnicích, a to alespoň značkama...

jinak si koledujem o další případ Schneider (nedokončenej obchvat plzně po D5, trefil čelně kamión při předjíždění a nevěděl, že jede protisměrem)
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 6-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 13:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná, že by to i šlo... použít napůl sklopné značky, jako jsou na dálnicích v D, Ö i u nás na přechodech pro příležitostné fronty. Překlopení by v čas Čé zařídila Městská Polís. A nebo značky přenosné, radši (jsem v CZ) větší a s reflexním okrajem. To je ale utopie, že

Náhradní doprava zapůjčenými kloubovými Karosami z DP Praha ulicí Otýlie Benýškové
Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 13:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_Š: NAD Autobusy z Prachy. No myslim, že ne Time. Tady jde o to ušetřit co nejvíc prachů, takže si můžeš zřídit náhradní automobilovou dopravu a to v celé trase, rychleji a pohodlněji! Mě by v případě jednokolejky přišlo schůdné řešení, že každý třetí spoj linky 4 by jel na Bolevec a jedničky by jezdily Slovany-S35.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 14:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_f, H_Š: Zkusme se na to podívat nešotoušsky: Měla by být zvolena taková varianta, která způsobí menší kolaps v plzeňské dopravě. Pokud se zjistí, že tramvajová jednokolejka zpožďuje spoje v řádu jednotek minut (maximálně do čtvrt hodiny), pak není důvod zřizovat druhou provizorní kolej a je lepší zbylý prostor využít pro automobilovou dopravu. Nesmíme totiž zapomínat, že po tomto mostě jsou vedeny dvě silnice I. třídy, z toho jedna pro mezinárodní provoz, takže uzavírky na něm musí zachovávat určité průjezdní standardy. Protože když se tam pro auta nechá 1+1 pruh, tak budou fronty ráno až ke Globusu a odpoledne až do Litic. Každopádně se toto místo stane úzkým hrdlem a teď je na odpovědných, jestli zvolí řešení, které způsobí menší problémy.

K chodcům: Občas tam tudy projíždím na kole a z vlastních poznatků vím, že frekvence chodců není na takové úrovni, aby se musela stavět provisorní lávka a chodníky se můžou klidně dočasně zabrat pro IAD. Pěší doprava má většinou charakter jednoúčelového spojení S35 - Kaufland a tito lidé můžou na tramvaj Pod Záhorskem nebo autobusem do Otýlie Beníškové.

že se bude dělat dřív novej most na jateční kolem čističky je pro mě celkem novinka. myslel jsem si, že se to tak rychle nestihne, páč na tý přeložce tuším I/20 je víc problematických míst, hlavně co se výkupu pozemků a podobných přípravných činností týče

Podle mých informací je to ještě jinak. Pokud se podíváme do územního plánu, tak máme současný most určený výhledově pro pěší a cyklistickou dopravu, pak máme hned vedle něj nový most pro auta (to je ten, co se má brzy stavět) a dále tu máme čtyřproudý most na silnici I/20, na který si budeme muset ještě chvíli počkat. Takže v cílovém stavu tu budeme mít mosty tři. Jeden bude zaslouženě odpočívat s chodci a cyklisty, druhý, těsně sousedící, zajistí lokální dopravu Bílá Hora - Doubravka (a autobusy, protože vést je po průtahu, kde nikdo nanastupuje je hloupost) a třetí povede mezinárodní tranzit po komunikaci E49.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 14:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: Schneider měl jako bonus ještě něco v krvi, ne? No nic, pro to oddělení by stačily běžný přenosný svislý mrchy s červenobílejma pruhama, v poledne přenést, nad ránem zpátky. Během reko S35 řídili policajti dopravu osobně několik měsíců v kuse, tak dvakrát denně přenést značky na mostě by se snad taky zvládlo, myslim. A jinak ta jednokolejka snad nemusí zpožďovat tramvaje ani v řádu minut, je to kousek, na vjezd do S35 se jim dá pro sichr preference, dvojka se může po dobu problémů odklonit na Palackého. Na jednokolejce se taky ráno můžou preferovat tramvaje do centra, odpoledne naopak.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 14:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: Dovolil bych si ostře nesouhlasit s tím co píšeš! Ty jsi nepochopil, že tady nejde o šotoušská hlediska! Šotoušovi by se asi více líbila jednokolejka, protože je to z hlediska provozu větší vyjímka a dají se tak pořídit zajímavé šotky! Silnice první třídy nesilnice první třídy ten jeden pruh v jednom směru by prostě být měl. Ta silnice první třídy totiž slouží totiž ráno nejčastěji pro městský provoz. Máme tady dvě strany, jedna jezdí tramvají a šetří místo na silnicích a druhá jezdí autem a přitom v klidu může šetřit místo v tramvaji. Jsou tací, kteří to auto pro cestu do práce potřebují a potřebují ho i v práci, ale máme tu i ty, kteří jedou z Košutky na Bory autem, zaparkujou ho před pracovištěm a odpoledne stejnou cestu zpátky. Ať si tito sobci tedy počkají v zácpách a dělají tak potíže ještě jiným, kteří těmi auty jezdí protože musí a nebo se naučí jezdit tramvají, protože ti kteří s ní jezdí mají skutečně plné zuby jednokolejek a je jich s největší pravděpodobností i více než nějakých sobečků v autíčkách, kteří ale zabírají podstatně více místa. Navíc to má ten dopad, že mládež to vyžene z tramvaje do aut, protože tramvaj všude stojí a čeká. Jinak most pro pěší bude bez náhrady a je to dobrý, protože tam jednou za měsíc projedu a vidim tam dva lidi, který jdou. Ale dva lidi za minutu přejíždění znamená 120 lidí za hodinu a to málo neni

H_k: Na jednokolejce se taky ráno můžou preferovat tramvaje do centra, odpoledne naopak. Co to je za volovinu?! V ranní špičce jezdí do škol studenti a ty chceš říct, že z Košutky se míří do škol jenom do centra? Tramvají jezdí v obou směrech stejně a v obou směrech jsou narvané tak tady žádné kompromisy nevymýšlej. Já taky netvrdil, třicítky na BP budou jezdit ráno více tam a odpoledne více nazpět!

Jinak si opravdu myslím, že tohle není o šotoušském hledisku, ale o pravicových či levicových politických sklonech...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 15:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nic, pro to oddělení by stačily běžný přenosný svislý mrchy s červenobílejma pruhama, v poledne přenést, nad ránem zpátky.

Reditelstvi silnic a dalnic CR tohle zvladalo na D1 na moste pres Sazavu u Mirosovic. Nedelo se to sice kazdy den, ale jen "parkrat za tyden", ale slo to. Pro oddeleni smeru slouzili oranzovo bile znacky umistene kazdych 10m. Tak proc by to neslo v Plzni.

(Příspěvek byl editován uživatelem adam_r.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3189
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 16:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

h_k:
prej měl, tudíž to byl hlavně BLB. zaplaťpánbu zabil jen sebe. zajímavý na tom případu je jen to, že do tý doby všichni odpovědní činitelé svorně tvrdili, že značení odpovídá EU normám blablabla. musel se tam zabít PAN NĚKDO, aby konečně pomazaný hlavy začaly jednat.

m_f:
bylo by sqělý, kdyby většina populace pochopila, že pro hodně lidí je auto různý velikosti pracovním nástrojem, a že tedy nejezdí jen tak pro vlastní potěšení.

martin_l:
3 mosty, no to teda :-)
skoro bych se zeptal jestli to nebude zbytečnej luxus. o termínech něco nevíš?
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 19:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad m-f: Rekonstrukce mostu generála Pattona bude dopravní problém, to asi víme všichni. A je to o kompromisu, protože se dotkne všech.
Takže zavedeme jeden pruh pro auto, abychom potrestali ty "zlé" motoristy a necháme dvoukolejku pro tramvaj, protože ti "hodní", co jezdí tramvají si to zaslouží? Aut po mostě jezdí hodně a je jedno, jestli se jedná o lidi jedoucí autem do práce nebo o tranzit od Karlových Varů. To chceš lidi kádrovat a určovat, kdo smí čím jet a kam? Šotoušský mýtus je ten, že je třeba motoristům otravovat život a znepříjemńovat jim život a tím je nutit, aby jezdili veřejnou dopravou. Ale takhle to nefunguje.
Manažer, který má před domem klimatizovanou oktávku k volnému užívání se nikdy nesebere a nepůjde na tu tramvaj. Raději bude v té zácpě o hodinu déle, ale tím autem stejně pojede A já se zcela otevřeně přiznám, že se chovám naprosto stejně. Když prší, tak z práce jedu na náměstí autem a raději kroužím půl hodiny kolem a hledám místo na zaparkování, než bych chodil v dešti.
Další mýtus je ten o vyhánění lidí z MHD do aut. Pokud člověk má auto a je příjmově na nějaké úrovni, tak tím autem většinou jezdí dost intenzivně. Viz ten modelový manažer v oktávce. A MHD jezdí lidé, kteří k tomu mají důvod. Takže studenti, důchodci nebo lidé nevlastníci řidičák nebo ti, kterým to z nějakého důvodu vyhovuje.
Ale těžko si umím představit, že student, který bydlí u rodičů, kteří mu dávají nějaké kapesné, stačící tak na kredit a občasnou pařbu si po cestě narvanou tramvají řekne: Tak a teď si koupím auto. A vleze do nejbližšího autosalonu či bazaru a koupí si auto.
Ono je třeba ty věci posuzovat z několika hledisek a objektivně.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 20:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já říkám, že zavedeme jeden pruh pro auto, protože tramvaj je ve většině případů (ve tvém právě zrovna ne) schopna nahradit automobil. Automobil je tak v podstatě dobrovolná volba řidiče a za luxus se platí tak proč by skromní cestující v tramvaji museli doplácet na sobecké řidiče? Samozřejmě, že poučovat automobilisty je stejné jako poučovat kuřáky aby toho nechali, na to musí přijít zdravým rozumem. Ale když jim nevadí stát tak ať si tedy stojí, mě stát vadí ve všech tramvajích ve kterých je více lidí než v těch autech to vadí snad všem tak přece stát snad nemusíme ne? Student, kterému kapesné stačí na pařby jednou tu školu dodělá a po škole se vrhne na výdělek a díky jednokolejkám a dalším zbytečným čekáním na semaforech může být ten starej prorezlej fafouš, nebo jakékoliv jiné auto tím prvním na co si vydělá, protože se konečně zbaví zbytečných prodlev. To se v případě předchozí dobré zkušenosti stát nemusí. Když využívám první třídu ve vlaku, není to na úkor jiných, ale pokud používám auto a zbytečně tím ucpávám silnice, tak ten luxus kazím těm co jedou jiným autem a občas i těm, kteří mají tu tramvaj. Ta tramvaj je tu také právě od toho aby se stranila nutnosti využívat stejnou dopravní cestu jako auta a v těch zácpách nestála, takže by mělo být logické, že by neměla stát ani v tomto případě.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 21:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tohle se musi reagovat

Manažer, který má před domem klimatizovanou oktávku k volnému užívání se nikdy nesebere a nepůjde na tu tramvaj. Raději bude v té zácpě o hodinu déle, ale tím autem stejně pojede

Az na par lidi, kteri nevlezou do MHD "za zadnou cenu" nema zadny manazer tolik casu aby si mohl dovolit stravit hodinu zbytecne v aute. V takovem pripade pojede taktez verejnou dopravou (pokud tedy bude rozumne rychla a __spolehliva__).

Pokud člověk má auto a je příjmově na nějaké úrovni, tak tím autem většinou jezdí dost intenzivně. Viz ten modelový manažer v oktávce. A MHD jezdí lidé, kteří k tomu mají důvod.

Ale u spousty lidi ten duvod neni financni. Znam pomerne dost lidi, kteri jezdi MHD ne proto, ze by na auto nemeli ani proto, ze je to levnejsi, ale proto, ze je to pro ne nejakym zpusobem vyhodnejsi (cas, moznost precist si noviny cestou do prace, bezproblemove parkovani, muzu jeste trochu dospat, moznost pozit alkoholickych napoju, nemusim v zime rano skrabat sklo, ...). A tito lide casto pouzivaji i sotousi pomerne opovrhovanou kombinaci auto+verejna doprava. Dojedou na stanici tramvaje/metra/vlaku autem a pak dale pokracuji verejnou dopravou.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 21:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad m-f:Tvoje myšlenky jsou hezké, ale v podstatě to je princip socialismu. Znevýhodníme motoristy na úkor kolektivu. Nikdy jsem nebyl proti preferenci veřejné dopravy. Nikdy se nerozčiluju, pokud tramvaj dostane a auta musí čekat.
Ale dělat dopravní omezení systémem "ať si ti zlí autíčkáři" stoji v kolonách je nesmysl. Chce to systém, aby ta rekonstrukce komplikovala život všem co možná nejméně.
123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.14
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 06:51:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M-F: V těch kolonách nebudou stát pouze osobáky sobeckých jednotlivců, ale i autobusy veřejné dopravy, zásobování a nedej bože hasiči nebo sanitky...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6319
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 07:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mf- Automobil je tak v podstatě dobrovolná volba řidiče a za luxus se platí
takže když pojedů z varů k tetě, tak mam nechat auto na locháči a pak se plácat hodinu MHD?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3190
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 07:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

samozřejmě
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 09:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý fotografe, aspoň si vezmi jízdní řád do ruky. V čase 7.15 - 8.00 jezdí tramvaj 4 na Košutku v intervalu 3 - 4 minuty, většinou 4, z Košutky do S35 přijíždí v intervalu 2 - 3 minuty, většinou 2.

Já bych třeba nechal 2 koleje tramvajové, 2 pruhy pro auta normální, 2 pruhy pro auta na tramvajových kolejích - jenže takhle to nejde, jak se zbourá jeden most, padne jedna tramvajová kolej - dvě koleje pro tramvaje být nemůžou, leda by to byla přeložka... (v ose silničního pruhu, samozřejmě)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 10:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Než budeš napadat tak čti, nevím jestli v minulém, ale v příspěvku jsem psal, že myslím hlavně lidi, kteří auto používají pro pohyb ve městě ve směru do práce a z práce.

H_k: No Pan Vohradský na TBC tvrdil, že čtyři pruhy pro auta se na půlku mostu vlezou, když bude absence chodníků a jeden pruh pro tramvaj.... Takže já vycházím z tohoto tvrzení.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6325
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 11:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já nikoho nenapadám, jen poukazuju na to, že píšeš kraviny. jak poznáš, že ten konkrétní IGK jede jen po městě?
hele tohle nemá cenu.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 11:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně že nepoznám a že to nemá cenu, protože rozhodují jiní, ale já chtěl jenom říci, že těch co ten automobil v tom ústeku potřebují je skutečně jenom na tři pruhy a těch co tu tramvaj v tom úseku využívají na dva pruhy je :-)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 14:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_f: Jo, to se nevylučuje, já myslel, že budou 3 pruhy pro auta, jestli 4, tim líp.

Tramvaj bude v pohodě, když se to rozumě udělá. Před křižovatkou v S35 bude místo ještě na 3 soupravy dvojkolejky, pak cca 300 metrů jedna kolej, pak zase dvě - s trochou snahy by tam ani nemusely být semafory.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 14:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_f, č.1852: Ty jsi nepochopil, že tady nejde o šotoušská hlediska! Šotoušovi by se asi více líbila jednokolejka, protože je to z hlediska provozu větší vyjímka a dají se tak pořídit zajímavé šotky!

Tím šotoušským hlediskem jsem měl na mysli neustálé iracionální upřednostňování tramvají oproti individuální dopravě v situacích, kdy je to zjevně nevýhodné pro dopravu jako celek. Nemyslím preference na křižovatkách, ty jsou samozřejmě v pořádku a mělo by jich přibývat, ale tuto konkrétní situaci s mostem. Zkrátka si myslím, že kombinace 1 kolej + čtyři pruhy bez chodníku nadělá v plzeňské dopravě menší paseku než dvě koleje a dvoupruh.

Silnice první třídy nesilnice první třídy ten jeden pruh v jednom směru by prostě být měl. Ta silnice první třídy totiž slouží totiž ráno nejčastěji pro městský provoz

Pokud se podíváme v ranní špičce na složení vozidel, která po mostě projíždějí, tak jsou to zhruba z jedné třetiny plzeňská, z druhé třetiny nýřanská či kralovická (tedy ti, co bydlí v obcích plzeňské aglomerace a dojíždějí do práce) a zbytek je vnitrostátní a mezinárodní tranzit. A tito všichni, včetně těch, co jedou jen po městě tu jet musí, protože jiná cesta zatím není!


a za luxus se platí

Tak tuto větu znám jen z volebního programu KSČM. Za luxus se platí pouze tím způsobem, že když chce někdo auto za milion, tak si na něj musí vydělat. Ale pokud ten, co si koupí auto za dvě stě tisíc má platit DPH 19% a jiný, co za něj utratí osm set tisíc třeba 59%, pak je to obyčejná daň ze závisti.

Pavel2: 3 mosty, no to teda
skoro bych se zeptal jestli to nebude zbytečnej luxus. o termínech něco nevíš?


Zbytečné to není. Jeden most už máme a tomu musíme odlehčit. Druhý ho má nahradit a třetí má sloužit tomu, na co by ten druhý nestačil. A samotný třetí být nemůže, protože ten zase není schopen plnit účely toho druhého. O termínech bohužel nic nevím.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 14:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ten druhý a třetí by šly sloučit, že, ale asi ze to bude cálovat z jiných kasiček, tak proto... První by bylo nejrozumější zbourat, ale jestli je to památka nebo co - netuším - prostě teď se mu opraví povrch, a po výstavbě druhého zůstane první jako luxusní lávka pro pěší a cyklisty...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 15:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano je pravda, že z hlediska dopravní situace je opravdu menší zlo čtyři pruhy pro auta a jeden pro tramvaj, ale nevymluvíte mi, že tou tramvají tam ve špičce projede více lidí než v IAD.

Martil_L: Já už o tvém politickém postoji dost věcí slyšel. :-) Rovná daň je samozřejmě podle mne blbost, protože když budu platit 2x tak každej den za rohlík tak si na to auto budu šetřit dýl než když bych si ho koupil s vysokou daní. (Tímhle směrem jsi mířil ne?)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 16:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad m-f: "Já už o tvém politickém postoji slyšel dost věcí". Tohle mi připomíná proslov okresního tajemníka strany k majiteli velkostatku někdy v padesátých letech.
Nerozumím přesně daňové reformě, ale že by v návrhu stálo, že se zavede nová daň na rohlíky ve dvojnásobné výši současné DPH asi nebude pravda.
Ano ve špičce tam projede víc lidí tramvají, ale podle stejné logiky bychom mohli zakázat výstavbu rodinných domků. V paneláku přeci na daleko menší ploše taky najde bydlení o hodně víc lidí.
radnice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.4.58
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 16:41:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak aby jste se nehádali, tak provoz přes most přerušíme zcela, všichni budou chodit pěšky a nikdo nebude moci špekulovat, zda-li je znevýhodněn či nikoliv. A ještě se ušetří a most bude dříve hotov. Tečka.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 17:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k, č.1644: První by bylo nejrozumější zbourat

No, tak to jsem přeslechl... Nejsem si jistý, zda-li památkově chráněn, ale každopádně je to jeden z prvních železobetonových mostů na světě a navíc je krásnej. Z jedoucího Solarisu to moc poznat není, ale od řeky...

po výstavbě druhého zůstane první jako luxusní lávka pro pěší a cyklisty...

Luxusní moc ne. Je širokej akorát na to, aby se tam cyklisté s chodci celkem pohodlně míjeli.

ten druhý a třetí by šly sloučit, že, ale asi ze to bude cálovat z jiných kasiček, tak proto

To těžko. Pokud bychom je chtěli sloučit, tak musíme postavit dvoupatrový. Pak musíme nějak podkopat trať, abychom Jateční do toho spodního patra přivedli a zase odvedli. Myslím, že je jednodušší a levnější postavit dva mosty a to bez ohledu na to, že jeden bude silnice I. třídy a tudíž hrazený ze SFDI a druhý silnicí II. třídy a financovaný krajem.

/OT/M_f: Já jsem přesvědčen, že z každé koruny se má platit stejná daň bez ohledu na to, jak velkého výdělku je ta koruna součástí. A že si o mých postojích leccos slyšel? Tak to je v pořádku, naštěstí už nežijeme v době, kdy jsme své postoje museli skrývat. /konec OT/
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 17:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mf a jeho stále opakovaná fráze o "sobcích v autech"...
Omluvte vulgarismus ale: TAK SI KURVA UDĚLEJ ŘIDIČÁK, KUP AUTO A PAK MUDRUJ.
Taky sem velice prosazoval HMD když sem ještě neměl "věk" a musel sem mhd jezdit a nebo na kole.
Ano záviděl sem starším že můžou jezdit kdy chtěl a kam chtěj ale určitě sem proti nim nevystupoval tak bojovně ale těšil se až budu plnoletej a budu moci taky jezdit.

Dále to že študent doštuduje a koupí si co nejdří "nějaký" auto a začne jezdit:
No ale chlapče tak jde vývoj "normálního" člověka. Ty už taky (doufam) nelezeš po čtyřech a nejezdíš na tříkolce.
Nehledě na to že spousta lidí si auto koupí už ve škole a tasky jím do školy jezdí.
Někteří se zmůžou na škodifku za brigády, jiným "bohatí" rodiče koupí něco novějšího...

Vem si že by někdo na radnici řek tak bude uzavírka mostu tak velmi omezíme tramvaj abysme ty "socky" konečně naučili jezdit autem...vždyť z nich jde státu daleko víc peněz na daních.
Kravina že?

Až ta uzavírka bude tak to bude záhul pro dopravu komplet bez ohledu na MHD x IAD.

Taky nechápu nesmyslný odsuzování AID a chválení MHD.

A řeči jak má kdo kam jezdit sou nepřípustný stejně jako nikdo nevyhazuje kaštany z MHD nemá nikdo právo vyhazovat lidi z aut.
Doprava je jeden celek a tak se na ní musíme koukat!!!
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 17:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minulej týden jsem jel na výlet s kamarádem - zarytým motoristou.
Jeho slovík: JÁ mám problém s autem a ty debilové to nejsou schopni zařídit. JÁ nemám rád přechody, neb kvůli nim jsou zácpy a JÁ se včas pak nedostanu do Balatonu na pivo. JÁ se nechci zdržovat na kruhovém objezdu u Globusu, proč tam ti debilové neudělali mimoúrovňovou křižovatku. Na městě jsou všichni debilové a JÁ jsem....JÁ chci jezdit po dálnici 200 km/h ať je to bezpečné či nikoliv. JÁ si chci dát pivo, i když řídím, neb JÁ přeci jedno v pohodě zvládnu.

Veškerá racionální debata s ním naprosto zbytečná. Je to můj subjektivní dojem, že podobné exoty mezi motoristy najdu spíše, než u MHD šotoušků?
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 18:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastimil_L: Tak to bych v tom případě musel zakazovat čtyřproudovky všude a to jsem vůůůbec neřekl.

Martin_L: OK beru, to je věc názoru a hrabání na svůj píseček až budu brát jako ředitel PMDP tak taky budu rovnou daň chválit.

Martin_100: Já jezdit asi nebudu, ptž odmalička vyrůstám v rodině bez auta. Takže aby si každý koupil auto asi normální nebude... Nikdo nikoho z auta nevyhazuje, když chce ať jede, vy mě furt nechcete pobrat a já vás taky nepoberu. Říkám, že když chceš jet autem tak si jeď, ale nebudeš dělat problémy většině. Ale pokud by byla uzavírka tak by se té velké mase lidí v tramvaji problémy skutečně dělaly. Ale když zase omezíme auta tak masy aut můžou dělat velké problémy všem včetně MHD. Takže jsme v bludnym kruhu... Já nejsem ovlivněn reklamou vodafonu když něco tak pro všechny, ale tady bych to rád viděl kompromisně a né aby pykali skromní kvůli pohodlným. A prosím nerozjíždějte zase ty samé argumenty na které už jsem odpovídal jako třeba že někdo to auto opravdu potřebuje, vím beru navědomí.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3192
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 19:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

radnice:
a tak je to správně

h_k, jen jedna celkem OT poznámečka:
někdy si udělej pěší výlet po jateční, přelez po mostě železničním (samozřejmě vím, nesmí se to, ale dá se;-)) a pořádně si prohlídni ten starej ouzkej co přes něj mj. jezdí třicítka. možná budeš přeqapenej
od řeky taky vypadá jinak než ze silnice :-)

ta vlastíkovo připomínka okresního tajemníka strany je taky dobrá
bohužel to tak tenkrát zřejmě dovopravdy bylo, je to vidět téměř v každým starým tuzemským filmu/seriálu, takže si to asi jejich tvůrci nevymysleli :-)

všem co plácají blbosti, že za bolševika bylo líp bych přál, aby se mohli vrátit do roku dejme tomu 1984, ona by jim trošku spadla čelist jak to tady fungovalo. a to nemluvím o letech padesátých, roce 68 atp., který mě naštěstí minuly.

možná že by docela hodně velká skupina lidí poopravila svý politický postoje a víc by přemejšleli komu dají hlas ve volbách
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 20:51:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes opět po 17.hodině zajížděla z dvojky souprava T3 č.183+182 jako MIMO PROVOZ s otevřenými zadními dveřmi 183,to už je souprava zralá na dojetí!
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 03:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poradí mě někdo kde najdu prázdninové jízdní řády? Na webu PMDP je mrně hledám
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 08:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vim, jak ten most přes vypadá, nejrozumější by bylo ho zbourat z hlediska technicko - dopravního, je jasný, že jak je něco památka, tak jsou s tim akorát problémy.

A luxusní lávka to bude, novostavbu by takhle širokou pro pěšáky / cyklisty nikdo nedělal. Ale to je úplně jedno. Akorát dva mosty vedle sebe mi přijdou trochu jako blbost, ale třeba radnice ví, co dělá...
ofce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 21:52:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo tohle fakt nema smysl, podivej se co plká treba Martin l.....jak poznas, kdo je z Kralovic, Nyran apod? jezis to jsou slinty od lidi hrajicich si na chytre...bohuzel jen zde jsou chytri......a vzkaz pro radnici: Nauc se pravopis, nez zacnes psat rozkazovacnym zpusobem...realny obraz urovne mysleni lidi na soucasne radnici.....namyslení tupci. The end.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 21:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ofce: Tak v tomhle se Martina_L musim zastat, protože vím, že SPZ jsou jeho koníčkem. A tak má vysledováno které série se kde vydávají.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 23:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_f poslední dovětek.
Já jezdit asi nebudu, ptž odmalička vyrůstám v rodině bez auta.

Oki já sem taky vyrůstal v rodině bez auta (maminy trabant zůstal tatíkovi při rozvodu a to mě nebyly ani 3 roky)
A už se budu opakovat neb sem to zde psal mnohokrát: Právě že sme auto neměli a tudíž skoro nevužívali tak sem se hrozně těšil až se nějaký vlastní pořídim.

BTW Kdyby nebylo normální že jak člověk dospěje tak si koupí vozidlo tak sme doteď 100 let za opicema a možná ani na tich koních by sme nerajtovali
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3193
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 00:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2ofce:
i podle (krajských) RZ poznáš odkud kdo je, věř mi :-)
stačí to trochu sledovat a znát systém přidělování na ORP. pak není prob rozlišit třeba právě kralovice od nejřan nebo např. od klatov.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 15:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ofce V několika krajích ČR existují lidé, kteří si vzali za zábavný úkol rozkódovat, která konkrétní obec s rozšířenou působností vydala tu kterou sérii registračních značek. Pro náš kraj je tato tabulka k dispozici i veřejně na této stránce.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Pilsnerurquell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 18:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_f: Až budeš mít věk na řidičák a uděláš si ho, tak mi věř, že hodně rychle zapomeneš na své názory jak motoristé jsou zkázou, jak je to nemorální a špatné jezdit vozem. Těším se, až i ty dospěješ k tomuto názoru a věř, že se ho dočkáš. Podobných lidí je zde mnoho. Auto nemají z důvodu toho, že nemají řidičák a nebo finance na jeho provoz. Nic ve zlém, nerad bych někoho urazil. To jsou jen moje zkušenosti o kterých se dá psát a psát a psát ….
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 19:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj souhlas.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
ofce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 21:34:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ofce: v tom pripade se omlouvam i kdyz ta presnost asi nebude absolutni, viz. "hezka" cisla.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6963
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 22:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezká čísla odpovídají jednotlivým ORP, jde jen o to, že se vydávají mimo pořadí.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 01:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ofce To je v pořádku, většina veřejnosti netuší, že se z krajských RZ dá rozeznat i přesnější místo výdeje a když jsem se toho ve svém příspěvku dotkl, tak jsem podobnou reakci od někoho očekával. Ale oceňuji, že jste se dokázal omluvit, toho většina anonymů schopna není.

Jakékoli dotazy ohledně registračních značek jsem (nejen já) ochoten zodpovědět v příslušné diskuzi zde na fóru (sekce Auta, lodě a letadla).
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 06:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyberte nejhezčí tramvaj.

odkaz
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 07:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pilsnerurquell: ja ho napriklad nemam, nebot ho nechci. Nejsem tak pohodlnej clovek, abych si v nem musel vozit zadek a ve vetsine pripadu jedine ten vlastni. Btw. pokud tech aut bude porad probejvat a smrdet, tak budu proti nim porad zaujatej. Kdyz se uz ani u nas v centru treba u nabrezi neda pres ten hluk a smrad pekne projit, vsude se jen valej auta. Zaplat banbuh, ze nebydlim v centru ci na Pankraci, kde maj primo pod oknama tu slavnou magistralu. Jedinej ridicak, kterej vlastnim je na ruzne typy manipulacni techniky ve skladu a tak to taky zustane. Provoz IAD v centru velkych mest je potreba regulovat. Sem zvedavej jak to u nas nakonec dopadne s tim mytnym pro vjezd do centra.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 08:41:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 1099: naprostý souhlas.
Ad Martin_100: vadí mi především nerespektovaní daných předpisů ze strany motoristů a tolerování tohoto stavu za strany policie, resp. magistrátů (politiků).

 
 
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 10:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby měl někdo zájem jít s námi a lidmi kolem bezdružické lokálky na kafe a pokecat o nedostatcích a možnostech rozvoje veřejné dopravě v Plzeňském kraji, tak zde se může zúčastnit přednášky - besedy v Bezdružicích: http://spvd.cz/pnovanka



Doprava zpět do Plzně zdarma ŠL 11 kolem 22 h.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 10:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pilsnerurquell a jiní: Nesouhlasím. Mám věk, auto, řidičák i dostatek financí na jeho provoz, na kontě hezkejch pár desítek tisíc kilometrů a přesto nemám potřebu používat ho tam, kde to není nutné, zejména po městě. Autem jezdím tehdy, když potřebuju něco těžkého nebo objemného odvézt, když hooodně spěchám (to je tak 3x, 4x do roka) nebo když jedu někam s rodinou mimo Plzeň, antož mám doma malý mimino.
Čímž vyvracím vaše tvrzení a jsem zvědavej, co si vymyslíte za nesmysly, proč to dělám.
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 10:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RZ: no i kdyz se vi, kde ktera RZ byla vydana, tak presne urcit kde ten dotycny bydli nemuzes, jednak z toho ze muze bydlet klidne jinde, jen ma tam odkud ma RZ trvale bydliste, takze si to musel vyrizovat tam, nehlede na to, ze s tim autem muze jezdit klidne nekdo jinej, ne majitel ;)
ad odpurci auta: az budes potrebovat neco nekde odvezt, tak si vzpomen jaky by to bylo autem pekny, opravdu se nehodlam tahnout s 13kg pocitacem pres celou prahu a pak dalsi dve hodiny autobusem, nehlede na to, ze ta cesta autobusem muze byt opravdu velmi prijemna.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 11:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zůstává pouze vysvětlit, proč se příznivci motorismu nesestěhovávají ve městech do těsné blízkosti silničních průtahů, křižovatek a dálnic.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 11:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi před tejdnem sem čet článek v Plzeňskym deníku o tom, že PMDP chtějí zavést noční tramvaje s tim, že v každý soupravě bude jeden policajt.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 11:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_bb: Přijde mi to jako sci-fi ale proč né. Ale když jsem jel poslední tramvají (Košutka - Slovany) z jednoho maturáku tak jsem byl překvapen, že byla plná normálních lidí bez různé havěti. To už je horší jet v pátek mezi 20-23 hodinou...

Teď mě ještě napadlo, nekoresponduje to náhodou s tím, že PMDP chtěj dát podle té nejsadističtější JPP agentury autobusy? Tak N tak tramvaje a trolejbusy?

(Příspěvek byl editován uživatelem malý fotograf.)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 12:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf: To netušim, čet sem to jenom v rychlosti...
jarda_22653
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.52.245
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 14:06:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak hodnotíte tuhle hudbu? - odkaz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3196
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 14:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jardo, ty si koleduješ
má tvá muzika něco společnýho s tramvajema?
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 16:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: na takove veci nejsem proti, mozna sem se spatne vyjadril, ale mi vadi presne to, jak rikas, ze ty nedelas. Ovsem, tak ci onak tech aut je treba u nas v centru az prilis a je to neco odpornyho. A neni to jen o tom auto x MHD. Kdyz vidim nebo znam lidi, ktery si bez auta ani neus... A do prace se valej jedine autem, prece se nebudou snizovat k jizde "sockou" a jeste nadavaj jaky sou zacpy, ze autobusy a MHD celkove jim blokuje cestu. Btw dost z nich se k vozidlum MHD chovaj bezohledne napr. blokovanim prujezdneho profilu tramvaje, jizdou pres koleje, kde to maj zakazany atd. Rada z nich si asi mysli, ze sou mistri sveta kdyz jsou schopny to na krizovatce soupnout pred prave projizdejici tramvaji ... vzdyt ta preci zastavi, ale jaksi si asi neuvedomujou ze je to nekolikatunovej kolos, kterej nezastavi tak rychle jako treba osobak mno a pak tu mame treba to bouchly auto v kolejisti ....

(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 16:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jarda_22653: Jardo, tohle neni diskuze o HUDBĚ, ale o TRAMVAJÍCH
jestli chceš předvádět svojí hudbu, tak někde jinde a ne TADY
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 16:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB- vadí mi především nerespektovaní daných předpisů ze strany motoristů
Mě zas to samý a v daleko větší míře u chodců (především chodců) a hlavně cyklistů.
Hlavně cyklisté jsou sebevrazi.
Ono je vše dvojsečné a nelze jen říkat ten je špatnej.

Wlasta- a přesto nemám potřebu používat ho tam, kde to není nutné,
Ano tomu říkam rozumnej postoj.
Taky nejezdim (svým soukromým) autem do centra. Po plzni ano ale ne do centra páč to je:
1. blízko takže tam dojdu pěšky.
2. tak malý že se tam nevyplatí pohybovat autem.
3. když zaparkuju na velkym parkovišti poblíž tak stejně musim jít pěšky až kdoví kam.

Mě jen vadí tady ty fanatický kecy jak sou auta špatný.
A nejvíc tu řvou lidi co pořádně ani ještě nezkusili řídit tak ví prd o čem mluví.


BTW nejvíc mě pak baví když tuty militantní odpůrci gumokolů žebrají po kamarádech když něco někam potřebujou odvéz nebo chtějí jet někam kam se to VHD dá jen velmi komplikovaně.
(viz mikulášký jízdy v ML i v Plzni, různé vylepování JŘ apod)
To pak moje častá odpověď bývá:
Leda prd přece bych vás nemoh nahnat do zlýho autíčka, když můžete jet hodnou tramvajkou.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace