K-report
 

Archiv do 05.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archiv do 05.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 21:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně sól o víkendu na dvojce, bych měl strach hlavně v neděli večer, když přijíždí vlaky, to bývá hodně narváno študákama i teď a představa, že k nádraží přijede sólo na jedničce i na dvojce ... . Ale mnohdy by sóla v kratších intervalech asi stačila.

Kvuli prijizdejicim studentum vecernimi vlaky nemusi jezdit dvojice cely den. Staci si na vhodne misto pripravit par souprav a dle skutecnych prijezdu vlaku je zarazovat. Studenti obvykle jezdi stale stejnymi smery, ve stejnych casech a podobnych poctech. Pokud se nedaji rozumne tramvaje nikde odstavit, tak pak kloubovych autobusu to jisti. Navic se muze zaradit i spoj jinak neexistujici linky.
Kendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 22:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár poznámek" od 1.4.2oo7 se ruší o víkendu 6spojů,dále se opravdu uvažuje o soláčích na lince 2, a ta nešťastná rychlost-za tu nebyl nikdo potrestán to se jen tak pustilo do světa,jako že vlk se nažral a koza zůstala celá! Dp uznaly,že ta 15km rychlost v daném úseku už nemá 2roky co dělat a vše vyřešily,že 15km rychlost posunuly cca 80m dolů,kde už je to stejně jedno protože jsou tam výhybky a každý už tam jede 10km a vzlášť s ASTROU. A že jezdíme teď pomalu-bude hůř nikdo z nás se nenechá buzerovat,tak jsme se domluvily,že všichni budeme dodržovat do písmene úplně všechny předpisy,nařízení,rychlosti atd.To potom uvidíte věci,zpoždění,jízda jako s hnojem,přejezd křižovatky(příklad v Solní-Palackého)kdy už odbočující auta troubí a já s tramvají jedu podle předpisů a tak dále.Hlavně nechci rozpoutat zase Vaše nepřiměřené reakce,ale jen vysvětlit situaci.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 23:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kendy: A opravdu si myslíš, že je vhodné dávat informace tohoto rázu všem na odiv ?
Tedy samozřejmě je-li to co píšeš skutečně pravda...
Kendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 00:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda to je,protože jsem se o to moc zajímal. A jestli je to vhodné? No já si myslím,že jo. Měly byste to vědět,protože média a lidské mínění bylo jednostrané (řidiči průseráři).
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 06:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kendy. Já bych to tak dramaticky neviděl, lidi na vás řidiče nadávaj a budou nadávat ať se děje co se děje. Není třeba nad tím moc dumat. A pokud nikdo za rychlou jízdu nebyl potrestán (pokud je mi známo, tak to nebude pravda), myslíš že je rozumné to zveřejňovat? Pro dobrotu - na žebrotu, tohle si může říci někdo seshora, až příště budou mít řidiči nějaký malér a tak se na ně vyser....
ad Adam_R. Bohužel to tak v Plzni s těmi tramvajovlaky není úplně jednoduché. Vem si co vlak a den, to jiné zpoždění, zejména teď když se začali rýpat v koridoru.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 11:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kendy: Měly byste to vědět,protože média a lidské mínění bylo jednostrané...

Zatimco teď je to hned jasné ?
Co si myslíš, že si řeknou běžný, věci neznalí kaštani ?
"Řidiči jsou průseráři a vedení jejich průsery kryje."
Osobně bych informace tohoto typu na veřejnost(nebo na internet) moc netahal, protože se to může otočit (a taky nejspíš otočí) proti Vám.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 14:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel to tak v Plzni s těmi tramvajovlaky není úplně jednoduché. Vem si co vlak a den, to jiné zpoždění, zejména teď když se začali rýpat v koridoru.
Vsak jsem taky psal, ze by ty tramvaje/busy byly zarazovany podle skutecneho prijezdu vlaku (ne dle casu uvedenem v jizdnim radu). Vi se, ze 5 minut po prijezdu vlaku cislo ... se objevi na zastavce hafo lidi. Takze se pripravi souprava na vhodne misto a na zaklade informaci od CD (informace o aktualni poloze vlaku funguje jiz nekolik let s presnosti na minuty) ji dispecer posle. U busu je to jeste jednodussi.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 15:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No zní to hezky a logicky, ale tady jsme v Plzni a tady je to těžké sci-fi. Když jsme něco podobného navrhovali pro linku č. 24 pro študáky z Bor na Borská pole, že by tam byl autobus linky č. 24 posílován podle aktuální situace (aby třeba nejel prázdný za narvanou třicítkou), tak jsme slyšeli o nějakých legislativních důvodech proč to nejde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 16:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní MF DNES:
Dopraváci uberou spoje
Radnice souhlasila s omezením provozu linek městské hromadné dopravy v Plzni

Plzeň - S delší dobou čekání a větší tlačenicí ve vozech veřejné dopravy musejí od pondělí počítat cestující v Plzni. Dopravní podniky mění po dohodě s radnicí jízdní řády. Ubude spojů a změny se dotknou i nejvytíženějších linek. Provozní ředitel dopravních podniků Jiří Klusoň připouští: „Příjemné to nebude.“

Omezení dopravy pokládá za chybu bývalý člen představenstva dopravních podniků zastupitel Miroslav Zábranský. „Je to nešťastný krok. Může vést i k tomu, že někteří lidé veřejnou dopravu přestanou používat,“ prohlásil Zábranský.

Omezení veřejné dopravy v Plzni je ve hře od konce roku, kdy se dopravní podniky začaly dožadovat, aby jim radnice navýšila rozpočet o více než sto milionů korun. Dopraváci měli v rozpočtu města dotaci 514 milionů a žádali 619 milionů. Po jednání s vedením města nakonec dostali 594 milionů. To ale na udržení stejného dopravního výkonu jako loni nestačí.

„Výkon letos dosáhne 15 milionů a 99 tisíc kilometrů. To je o sto tisíc méně než loni,“ sdělil generální ředitel dopravních podniků Michal Kraus. Ten zdůraznil, že omezené jízdní řády vycházejí z objednávky města.

Nejvíc změn o víkendech

A s jakými konkrétními změnami mají cestující počítat? „Když budou o víkendu čekat na spoj o čtyři minuty déle, bude jim to samozřejmě nepříjemné. Ale sahali jsme záměrně do víkendových spojů, kde je poptávka cestujících nižší,“ vysvětluje Kraus. Jenomže jízdní řády se omezí i v pracovních dnech. „Ale změny by neměly zásadně snížit komfort pro cestující,“ tvrdí Michal Kraus.

Provozní ředitel dopravních podniků Jiří Klusoň tvrdí, že prodloužení víkendových intervalů nebude výrazné. „V průměru o minutu nebo dvě. Není to stejné na všech linkách,“ tvrdí Klusoň.

Se změnami ale musí počítat i cestující nejvytíženější autobusové linky 30 nebo trolejbusové linky 16, a to i ve všední dny. „Ale například na lince 30 omezujeme pouze období po osmé hodině do odpolední dopravní špičky. Neomezujeme dopravu ve špičkách na Borská pole. Bohužel ale ani nemáme možnost tam zavést posilové spoje,“ sdělil Klusoň. (Viz „Prodali dluhy...“ str. C2)

***

* Co se změní ve veřejné dopravě v Plzni Od pondělí začne platit nový jízdní řád, který sníží počet ujetých kilometrů autobusů, trolejbusů a tramvají v porovnání s loňskem o sto tisíc za rok. Cestující budou muset na některé spoje čekat na zastávkách déle. Změny se budou týkat hlavně víkendových spojů, ale také všedních dnů mimo špičku.
Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj
Autor: JAROSLAV NEDVĚD

Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2895
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 16:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adam_r:

tys asi v plzni nikdy nebyl, viď?

přijeď se sem někdy podívat, pozveme tě na schůzku t-b-c a legislativní problém ti ukážem
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2896
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 16:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honza_šlehofer:
bude to drastický. ftip je v tom, že toho, kdo si koupí starou zrezlou škodárnu už do mhd nedostaneš, protože si zvykne na to, že není omezenej jízdním řádem, trasou linky atd. atp...

jinak můj komentář je v sousední tykadlácký diskuzi.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 19:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fak sfinstfo! Napsat, že se jedná o minuty, jenže o minuty se jedná poslední dobou každej novej JŘ! A ty starý škodárny jsou svatá pravda, kluk si udělá řidičák, strejda mu jí dá, protože se vozí v ojetym favoušovi a škodárna jde do ulic, synek si zvykne na auto a do MHD už ho dostanou až zavřou v Rusku kohoutky.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 20:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoduše řečeno: DĚKUJEME PANE KLUSONI A NAŠE MILÁ RADNICE!!! Pěkně nám tu ženete tramvaje do zániku!!! PROSTĚ TO VŠECHNO POSRALI A MÁME SE NA CO TĚŠIT!!!
Dolda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 21:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co kdyby už mohla být MHD zadarmo, když to takhle po...?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 00:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to už by ji mohla ODS rovnou zrušit, protože tolik peněz nemají...
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 08:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Voni támhle vytunelujou kde co a nemaj peníze jo??? Hmm... to sou ale chudáčci!!! Nás pořád obíraj na daních!!!
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 03:03:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jel jsem v sobotu v podvečer Astrou č.302 na Bory.To co se tam dělo,jsem dlouho nezažil.Několik slovenských výrostků /asi zaměstnanců Panasonicu/ rozjařeně a s hulákáním pobíhalo po voze,naráželo do lidí a někteří i vyskakovali a opět naskakovali na zastávkách z tramvaje.Přitom je i dveře vozu zachytily.Ve voze navíc kouřili a když jsem vystupoval,byl jsem cítit,jako když jsem byl v zakouřené hospodě.Ve všední dny se zase malí školáci baví tím,že ve vozech K3 se houpají za jízdy na tyčích,starší lidé je většinou napomenou a pohrozí jim vyhazovem z vozu.Ten čmáral s fixem si stále nedá pokoj a pravidelně "zdobí" umakartové stěny K3R-NT nápisy na jednoho pracovníka turbin.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 03:38:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem se v sobotu trochu projet po Praze.Od čtvrtka je totiž nasazováno více vozů 14T na linky.Jezdí většinou 2 - 3 vozy na lince č.9 a po jednom na linkách 3,12 (o víkendu),14 (v prac.dny),22 a 26.Na linkách č.3 a 24 jezdí po dvou nízkopodlažní "kačeny" na lince č.1 pak další tři /negarantované/.Pokud je ještě nasazena "wana" na dvojku (v současnosti na linku 15),jezdí už po Praze až 15 nízkopodlažních tramvají - což je po letech úspěch.Do většiny pražských čtvrtí se dá už NP tramvají dostat.Bohužel na lince č.12 (resp.14) v úseku Sídliště Barrandov - Anděl bývá Poršetra dosti plná a taktéž i na velmi zatížené lince č.9,zato na linkách č.22 a 26 je to celkem příjemná a pohodová vyhlídková jízda.Vozíčkáře na ulicích potkávám,ovšem pro velký počet zastávek, které ještě nemají bezbariérový přístup,je v NP vozech zatím nevidím.Poměr NP kačen a 14T je už teď provozně vyrovnán - 7:7.Na té trati na Barrandov jezdí 14T nahoru krásně,dolů jedou z bezpečnostních důvodů pomaleji s omezenou rychlostí.Na cvičných jízdách bývají vidět další dvě až tři 14T.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 11:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se dnes stal svědkem zajímavé zkušební jízdy, na trasu po dlouhé době opět vyjelo trojče! Zkušební jízda proběhla na trase Vozovna - Košutka - Bory - Košutka - Vozovna (přes Světovar) Jel s tím známý a protože zastavovali zkušebně na každé zastávce asi jestli jsou schopni se rozjet tak mi dal na BUSE orientaci linky 4. Na závěr dokládám fotku a přeji příjemný dnešní den...
 
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 13:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Malý_fotograf: skoro jsi mě dostal :-) sice jsem nemohl pořád pochopit proč by ve městě kde přibývá solo kurzů zkoušeli trojče ale nakonec tě usvědčil EXIF :-)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 13:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Povedenej apríl
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Larry_blaster_grafs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve vozovně sem viděl 284+285 předkama k sobě a ta 285 neměla přední podvozek,nebo nějak tak,fotku přiložim večer,nebo zejtra.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 22:35:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka č.2 se poslední dobou stává o víkendech převážně nízkopodlažní.Dnes tam jely 2 Astry + 3 K3R-NT.Dokonce 3 nízkopodlažní vozy zasebou (313-poř.1,314-poř.2 a 302-poř.3.Dále ještě 312 a 308.V té 313 jsem zažil i kontrolu revizorů,včera též i v Praze ve 14T č.9121 ! Tedy i o víkendech se cestující kontrolují.
Larry_blaster_grafs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 14:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dvojce divná souprava 281+252,vypadá to,že neni zase dostatek souprav,nebo co?
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 14:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to tak. Ráno jsem viděl na jedničce sólo 246. Spoustu vozů čeká po montáži Buse na papíry (např. 270+271, 183+182 187+188, asi i 180+181, rozpracovaná je 278+279).
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.145
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 14:35:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PMDP mě vážně začínají štvát. Ve středu odpoledne jednička bourala u pražské výpadovky - od Prahy jelo k Tescu auto a do tramvaje vrazilo. Přitom nehodě šlo zabránit - že se do křižovatky řítí auto na červenou bylo vidět velmi dobře. Co se týče intervalů - kdyby PMDP měly platit každému kdo se do spoje nevejde taxík, tak by je ořezávání jízdních řádů velmi rychle přešlo. Hlavně že PMDP hospodařilo líp než čekalo, prodalo za nějakých 90 mega pohledávky za černé jízdy od roku 1980. Na spoje není, ale hlavně že je na 3 zlaté fontány na náměstí, jaké nemají ani v Dubaji. Jízdné je čímdál dražší, ale spoje čímdál narvanější.
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 15:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na 4ce je 280+253, rozpracované BUSE jsou 180+181, 183+182, 187+188, 270+271 a 278+279.Zase je nedostatek souprav a to nám chce náa milý pan reditel sebrat dals vozy a poslat nekam pryc
PROSÍM POZOR, jsem velice všímavej šotouš a jsem alergickej na rejpavý lidi!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31896
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 16:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PMDP mě vážně začínají štvát. Ve středu odpoledne jednička bourala u pražské výpadovky - od Prahy jelo k Tescu auto a do tramvaje vrazilo. Přitom nehodě šlo zabránit - že se do křižovatky řítí auto na červenou bylo vidět velmi dobře.

To opravdu myslíš vážně?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 17:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už toho začínam mít už taky dost!!!!! Tramvaje nejsou od toho, aby se tu mixovaly a aby se prohazovali vozy, viz 280+253 a 281+252 ale jsou tu od toho aby jezdily. Když se zdražuje jízdné, tak by mělo být v tich tramvajích alespon pohodlí, které si zaplatím a né stát na zastávce 7 minut a pak se ještě narvat do tramvaje kde budu nalepenej na tyči!!! To se pak těm DP na to můžu tak akorát !!! Pak budu jezdit na čero a budu zdrhat revizorům, protože revizoři jsou pomalí a tlustí, takže to je paráda!!! Kdyby tu byli takový namakaní revizoři, tak věřím tomu, že by se výdaje z jízdy na černo zvedly, ale to už jsou vedlejší věci. Znam spolužáka, kterej revizorovi utekl už 10 krát. To už by ted měli o 7 000 tisíc navíc DP
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 19:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je to tu zas
Už se budu opAkovat..ale kdo vás nutí s tim jezdit?!
Pokud nejsem spokojenej se službama jedný firmy tak se obrátim na konkurenci nebo si to vyřešim sám.

Existují nohy- to je to zahnutý na konci roztřepený co roste dole z
Pak má řada z vás bicykl - to je ta odporná změť trubek a drátů na který se šlape.
Nebo moped - viz předchozí, doplněno motorem.
A taky existují automobily - to je to hezké rychlé pohodlné...

Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 20:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky existují automobily - to je to hezké rychlé pohodlné...


Prej hezké rychlé pohodlné
Ale nene, je to hnusné, smradlavé a ze rychlé??? To vubec, sice kdyz si to po meste valis 80kou, tak jo, ale kdyz chytnes zacpu, tak jsi v
PROSÍM POZOR, jsem velice všímavej šotouš a jsem alergickej na rejpavý lidi!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6559
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 20:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaje nejsou od toho, aby se tu mixovaly a aby se prohazovali vozy, viz 280+253 a 281+252

Hele, a co je tobě jako cestujícímu do toho, jakou tramvají jedeš? Kdybys nadával, že jedeš nějakým vrakem, neřeknu, ale pokud jde o vozy s identickou úrovní cestování, může ti to být jedno.

budu zdrhat revizorům, protože revizoři jsou pomalí a tlustí

Ti, co mě kontrolovali v úterý (tedy vlastně nekontrolovali - mysleli, že jsem zaměstnanec), byli mladí kluci mého věku. Těm by se utíkalo špatně.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 23:42:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta nabouraná tramvaj je asi T3R.P č.248 ze soupravy 248+249.Včera v neděli jezdily 252,253,280 a 281 jako sólo na jedničce.Pravděpodobně je spojili do souprav v pořadí tak,jak zajely do vozovny.Bylo by asi zbytečné,aby je museli složitě převážet.Soupravy "ostravských Progressů" se totiž dají libovolně kombinovat.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2910
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 23:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ:
vsadím se, že tebe i mě by karelpl považoval taky za dědky
ono je to relativní :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6568
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 09:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vsadím se, že tebe i mě by karelpl považoval taky za dědky

Hm, když jsem se v roce 2003 stěhoval na koleje, trvalo mi dva dny, než jsem spolubydlícího donutil, aby mi přestal vykat A to jsem byl jen o tři roky starší než on - jenže už jsem slyšel od různých zdrojů, že prý v uniformě vypadám na třicet.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 09:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nejenom díky uniformě:-)

Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 10:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, a co je tobě jako cestujícímu do toho, jakou tramvají jedeš?

Berme to z pohledu šotouše, já tady nechci žádné zajímavé soupravy!!!


vsadím se, že tebe i mě by karelpl považoval taky za dědky


proč bych to dělal??? Nemam důvod!!! Tohle je zase debilní zámínka k hádce!!!}
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda dědci, tady to žije
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.141
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 14:56:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče revizorů, viděl jsem jednoho kolem 50 let jak honil nějakou holku a obě běželi jako by byli na atletickém stadionu. Je zajímavé, že Plzeň nemá na modernizace, ale chce dát 350 milionů do nového fotbalového olympijského stadionu.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 14:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jsou to ale perly.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 15:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je zajímavé, že zrovna ve městě, jehož fotbalový klub se celé generace plácá pouze u dna tabulky s návštěvností minimální. Skutečně potřebná investice.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
T.478.4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.249.185
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 16:41:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No zajimave na tom je akorat to, ze zase pribudou kulatý na konte par lidem......viz. treba "bruslici plast" na Lochotine u Impulsu..opravdu potrebna vec, kord kdyz Lochotin vypada tak moc pekne. No zvolili jste si je, tak ted čumte:-))) At zije ODS....po nás potopa!!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 17:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem ráno viděl pěkný prase za madlem tramvaje.
Cca v 7:58 sem vyjížděl jako druhý auto v pořadí z Bendovy ulice na Klatovskou. Předemnou byla fábie jejíž ridička chtěla pokračovat rovně přes Klatovskou.
Když padla zelená tak se pomalu rozjela a když byla těsně u kolejí tak ze stanice měr na Bory vystřelila souprava 241+242 a kdyby ta řidička fábie nebyla pohotová tak by z toho byla dost nehezká nehoda asi s dost nepříjemným zraněním.
Nehledě na to že jak sme museli všichni zabrzdit z toho taky koukal malej ťukanec kdyby někdo vyjel trochu razantněji.
Ten řidič tramvaje musel mít už hodně dlouho "kuličky" na stůj protože ta zelená nějakou chvilku svítila než se ta fábie rozjela.
Takže ten řidič tramvaje je pěknej zmrd a opravdu sem rád že s tramvají nejezdim kdeyž vidim co to řídí.
Škoda že to neviděli policajti těch 5 bodů a 5-10 tisíc pokuty bych tomu praseti oravdu přál.
A taky přes držku by zasloužil.
Ať si ty buzeranti jezdí na výhybkách jak chtěj ale na červenou jezdit to je na vraždu když ta souprava má 32 tun a jede po kolejích.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 17:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Když jsi tak rád že tou tramvají nejezdíš, tak to ani prosím tě neřeš!!! Je pravda že na červenou zrovna nemusel vyjet ze zastávky, ale nikdo nikdy neví, jestli ty semafory nejsou rozladěný!!! Viděl jsi ty kuličky na vlastní oči že byli vodorovně??? Asi ne, tak to neřeš
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 17:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: To je hezká historka, netvrdim že neni pravdivá, ale taky jednu přihodim...

Dneska jsem po Praze nalítal asi 300 kiláků a viděl jsem asi 683 řidičů gumokolů, který riskantně předjížděli, projížděli křižovatky na červenou, nedávali přednost v jízdě, otáčeli se na křižovatce a prováděli další zvěrstva.

Takže taky můžu říct, že ty řidiči gumokolů jsou pěkný zmrdi, ale bohužel nejsem rád že s gumokolem taky jezdim když vidim co to řídí....
Ale bohužel já musim a kdyby to všechno viděli policajti, tak sem do tejdne na silnici úplně sám a policajti maj hóóóóóóóódně bohatýho ježíška.

Tim chci říct, že paušalizování na základě jedný zkušenosti nepokládam za úplně normální.

Přeji hezký den
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 18:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D3 hele Plzeň neni Praha tam jezdí pořádný prasata.

Karelpl- Jak jako neřeš? Kdyby ta řidička nereagovala tak skončila v nemocnici a to je podle tebe v pořádku?!!!
A kecy o rozladěnym semaforu neberu když mi hezkou dobo svítí zelená tak ten tramvaják nemoh mít volno ani kdyby se po****.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 19:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v 7 jelo kolem CANu asi 5 tramvají skoro za sebou.(že by novej interval 30 s?)A nevíte co to bylo??na začátku byla 312.
Hrubá síla zvítězila nad lží a nenávistí.
Jako jsem já miloval vás,tak se i vy milujte navzájem (znalí pochopí,neznalí ignorují...)
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 23:31:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpráva pro fotografy a fandy: Ve čtvrtek 5.4.2007 navštíví Plzeň asi 27 zahraničních fandů železnic (Němci,Holanďan a Švýcar),kteří jezdí historickým motorákem KŽC po západních a jižních Čechách.Objednali si u PMDP jízdu historickou tramvají T1 č.121 po všech tratích v Plzni.Bude se vyjíždět z Palackého třídy (u synagogy) v 8.30 hod. Uvádím harmonogram jízdy /foto na konečných velkými písmeny/. SLOVANY,nám.M.Horákové 8.45, návštěva vozovny do 9.10, SVĚTOVAR 9.15, Solní,pošta 9.30, MOZARTOVA (smyčka) 9.40, BOLEVEC 9.55, V sadech Pětatřicátníků 10.10, BORY 10.20, KOŠUTKA 10.45, Jízdecká 11.00, MALESICKÁ (smyčka) 11.10, SKVRŇANY 11.25,průjezd Palackého 11.40, Hlavní nádraží ČD,Sirková 11.45 (výstup účastníků). Zároveň si připomeneme 50 let od zahájení provozu historické tramvaje č.121 (11.1.1957) a 20.výročí ukončení provozu tramvají typu T1 v Československu,které se konalo v Plzni 4.4.1987. Byl to vůz T1 č.115.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2922
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 03:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin_100:
za rozumný řešení bych považoval sepsání podnětu pro odbor dopravy ÚMO3, kde se ta křižovatka nachází, ať to pánové ouřednický prověří. ono tvrzení proti tvrzení se dost špatně prokazuje (tím neříkam, že ti nevěřím, spíš naopak), ale i cajti by při případný nehodě nakonec dělali vyšetřovací pokus (to se klidně vsadím...)
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 08:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Breník: není ta jízda náhodou neveřejná, kde si platící účastníci akce nepřejí davy fotících šotoušů? Já jenom aby Plzeň neměla mezinárodní ostudu ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 10:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,
dovoluji si připomenout, že dnes je tomu právě 20 let, co v Československu dojezdily vozy T1.
4.4.1987 jezdil v Plzni naposledy vůz T1 číslo 115 - dopoledne ještě na lince č. 2, odpoledne pak už pouze pro fotografy.

Pohyboval se tehdy ještě ve společnosti asi 15 vozů T2, které byly v naprosto původním stavu. Vozy T2 v Plzni byly legendou a vydržely až do jara 1989. Traduje se historka, že se tehdy náhodou podíval z okna radnice nějeký komunistický funkcionář, a když nešťastnou náhodou uviděl zrovna nějakou T2, kterých už v té době bylo jen několik, prohlásil: "No nazdar, co to tady jede??!". A to byl konec provozu plzeňských vozů T2.

Atmosféru dávnou minulou si můžeme přiblížit pomocí několika krásných fotografií například zde: http://tramvaje.plzenskamhd.net/t1.htm
 
Oběhy 350 - 2007   KNIHA JÁZD rušňov radu 350   Babitron   Aktuální poloha vlaku ČD
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 12:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, škoda že nevyšel námět na akci s T1 pro civilisty a případné fotiče koncem dubna.

Některé pozůstatky z této zamýšlené akce, snad budou k vidění během dne otevřených dveří ve vozovně.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: Já osobně jsem přesvědčen, že žádný semafory rozladěný nejsou, protože kdyby byly, tak má podnik AŽD Praha skandál na krku. Vysvětlení pro Martinem_100 popsanou situaci můžeme vídat dnes a denně na plzeňských kolejích, kdy tramvajáci vjíždějí do křižovatky na "hodně poslední" chvíli. Báchorku o semaforovém řadiči, který nastaví volno pro dva křížící se směry připisuji jen a pouze šotoušskému pohledu Karlapl, který zjevně pracuje s myšlenkou, že tramvajáci na červenou jezdit mohou, protože oni řídí ty hodné a všem prospěšné tramvaje a mají mít před zlými a ošklivými auty absolutní přednost.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neříkám, že k výše popsánému nedochází, ale také vídám pravidelně, jak kolona aut v sadech Pětatřicátníků táhnoucí se z Bor ucpává křižovatku a tramvaje odbočující do Prešovské nemůžou projet a čekají na uvolnění křižovatky. K tomu dochází zpravidla až když auta u synagogy od Bor dostávají opět zelenou a teprve tudy odbočuje tramvaj.
PS: na stránky přidáno opět pár snímků T1 a T2 i od kolegy Tomáše Palyzy.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuličky na stůj tramvajáci projíždí relativně běžně, ale situace popsaná Martinem 100 už asi tak běžná nebude. Pravidelné projíždění kuliček je když ti tam skočí stůj a ty to máš tak akorát prudce zabrzdit. Za plochy na voze ti někdo tak akorát bude vděčen a tak většina řidičů radši zrychlí a projede kuličky.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf:
Sluší se dodat, že "většina řidičů radši zrychlí a projede kuličky" přesně v souladu se zněním zákona o pravidlech provozu na pozemních komunikacích !!!
Leviathan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 22:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejen to, mezičasy v řadiči by na takovou situací měly být počítány, takže by se rozhodně nemělo stát, že padne zelená v kolizním směru.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 22:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo pokud by musel prudce brzdit tak bych pochopil že za držení zvoce to propálí.
Ale tuten stál v zastávce a když padla zelená v příčnym směru tak to odpích .
Jinak od podniku (kam sem tenhle příspěvek odleslal ve stejně vulgárním znění) přišel "předepsanej" mail:

Vážený pane,



Děkujeme za připomínku k tramvajového provozu.

Kontaktovali jsme řidiče, který uvedenou tramvaj řídil, ten jízdu na „stůj“ pro tramvaje vylučuje.

Tomuto řidiči bude věnována zvýšená pozornost našich kontrolních orgánů a případné

zjištěné nedostatky budou řešeny.

Rovněž bude provedena kontrola respektování SSZ.







S pozdravem




Mgr. Pavla Šťastná
Plzeňské městské dopravní podniky, a.s.

Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6047
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 07:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě by zajímalo, jak může bejt rozladěnej semafor. jako elektrikáře mě to hodně zajímá :-). projetí kuliček těsně po spadnutí musí být v programu a řiká se tomu vyklizovací doba.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 08:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:semafor jde normálně rozladit.Stačí když projedeš dvakrát na červenou a už je pekelně rozladěnej.Udobříš si ho tím že ho pohladíš a pochválíš mu to zelený světýlko

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace