K-report
 

Archiv do 03.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archiv do 03.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6341
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 10:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též oktávky pro načalstvo jsou předražené,

Hm, tady v DP máme oktávku jednu a to mám ještě pocit, že jde o soukromý vůz pana ředitele. Pak tu máme asi tři felicie a jednoho fiata (nebo co to je), o které se dělí "ti ostatní" - vedoucí střediska MHD, dispečeři, přepravní průzkum, ....
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 11:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně docela vyrazila dech částka 59 Kč/km. Když to porovnám s cenou za pronájem Solarisů...
Co se týká redukce zastávek, jsem všema deseti pro co nejvíc zastávek na znamení. Když to funguje jinde, proč ne v Plzni. Pokud vím, experimentovali s tím třeba v Budapešti (bylo na znamení všechno) a došli k úsporám paliva kolem 20%...
Co se týká redukce spojů do okrajových částí města, dokážu si představit, že by šlo hledat úspory i jinak. Kromě zmíněných nízkokapacitních vozidel mě takhle napadá třeba ukončení linky 28 u Intersparu v sedlech s GARANTOVANOU NÁVAZNOSTÍ na trolejbusy linky 10. Spojení se nezhorší, ušetří se vůz i vozokm a Interspar jim za to bude líbat i nohy a možná i něco přisype. Jen čuchám legislativní problém ve slovech napsaných velkými písmeny.
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 11:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A další vozokm: Kdyby linka 30 projížděla Zborovskou místo Průmyslovou, škodováci těch 50 metrů k nové zastávce dojdou a ušetří se
cca 100 spojů x 2 směry x 0,23km x 300 dní x 59 Kč/km = cca 800 000 ročně, tedy 46 km/den. Není to moc, ale je to možná 1 nezrušený šejdr na některé "okrajové" lince.
A věřím tomu, že takových míst se najde víc.
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 11:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: s plzeňskou kartou sice souhlasím, ale ta výtka by měla směřovat na město, které udělalo tohle politické rozhodnutí o plzeňské kartě a nešlo to přímo jen z peněz DP, ale z dalších peněz od města.
Co se týká zmiňovaných lakovaných souprav krátce před modernizací, tak to mohlo být díky reklamnímu polepu. Nevím z hlavy jak to časově odpovídá ale tyhle vozy měly reklamu a po sloupání mohl být lak poškozený a tak dostaly lak nový. V tom případě na lak přispívá, nebo zcela hradí inzerent reklamy, je to nějak smluvně ošetřené.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6342
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 12:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně docela vyrazila dech částka 59 Kč/km. Když to porovnám s cenou za pronájem Solarisů...

No ano, v těch penězích za Solarisy je jen cena za vozidlo. K tomu připočti naftu, plat řidiče, fixní náklady, ...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 12:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzeňská karta: Projek určitě šlo řešit skroměji, ale neslouží v momentální době rozhodně jak má. V Pardubicích mají automaty související s čipovkama po čtvrt roce od zavedení, ale do Plzně se pouze slibují. Je to projekt se špatnou koordinací, podobně jako IDP kterýmu jaxi hrozí zánik.
K penězům na MHD: Je to podle mne o tom jestli poteče víc peněz do kapsičky Rödlovi, nebo Krausovi.
Lakování vozů: Ano byla odstraněna reklama na tehdejší ZČE a tak tramvajky dostaly nový lak.
Wlasta tou 28 jako chceš odstříhnout od dopravy kterou polovinu města?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 14:22:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně nechápu zrovna převedení zastávky Malostranská na zastávku na znamení. Před pár lety se s velkou slávou všechny zastávky na znamení u trolejbusů zrušily a snad každý řidič potvrdí, že od té doby si konečně lidi zvykli je používat. Zrovna Malostranská je výborným přestupním bodem mezi a-30 a t-13, který lidi dost využívají. Využil jsem ji ve směru na Bory např. dnes dopoledne po deváté, a chumel cca 10 dalších cestujících toho byl dokladem!!
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad článek: tak tuto jestli se v Plzni udělá, tak osobně dojdu na radnici a odstřelim tam fšechny. Ale z tutoho článku taky nemusí být pravda ani slovo, protože to psala paní D.Veselá, která ve svých článcích opravdu velice přehání, mam pár známejch, kteří s ní moc dobré skušenosti nemají.
ICQ:323-503-678
Skype:rammstein997
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně nechápu zrovna převedení zastávky Malostranská na zastávku na znamení. Zrovna Malostranská je výborným přestupním bodem mezi a-30 a t-13, který lidi dost využívají

Převedení zastávky do režimu na znamení přece neznamená její zrušení! I šimpanz je schopen na pokyn stisknout správné tlačítko. A jestliže to v Budapešti ušetřilo pětinu nákladů na pohonné hmoty, tak v tom asi něco bude. A obzvlášť u rojzezdů do prudkého kopce, jako je právě Malostranská mi přijde toto opatření opodstatněné.

Wlasta tou 28 jako chceš odstříhnout od dopravy kterou polovinu města?

Rychtářku.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 22:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I šimpanz je schopen na pokyn stisknout správné tlačítko.
Primát ano ale co takový průměrný plzeňan nebo dokonce babička Kropáčková?
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6348
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 23:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Pardubicích mají automaty související s čipovkama po čtvrt roce od zavedení,

Zatím jeden, zato na velmi vhodném a frekventovaném místě.

Martin 100:
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 23:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý fotograf: úsek Stavební stroje - CAN (nebo Sady 35), který je obsluhován t-10. Proto tam taky píšu o té garantované návaznosti. Navíc, jak píšu, v Pdš ať to jezdí dál skrz.
ad zastávky na znamení: přesně jak píše Martin_L, v celé republice jsou lidi schopni to tlačítko stisknout, tvrzení, že v PLzni ne je jen účelová manipulace ospravedlňující čísi lenost nebo neschopnost vidět dál než za humna. Ještě jeden konkrétní příklad. V Jablonci nad Nisou před pár lety zavedli VŠECHNY zastávky na znamení. Byla kolem toho informační kampaň a v den D dostali řidiči pokyn, že pokud nikdo tlačítko nestiskne, musí projet zastávku, i kdyby bylo jasné, že tam bude vystupovat 50 lidí. Za 3 dny to uměli všichni ...
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.205
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 23:41:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes opět v provozu všechny K3R-NT: dvě na čtyřce (313...3/4, 311...10/4) a dvě na jedničce (312...5/1, 314...7/1 - mimo gar.pořadí!).Poprvé jsem viděl na jednotce 5 nízkopodlažních vozů včetně 3 Aster.Vyjela totiž i 304,kterou jsem zahlédl už včera na Z.J.Ta Špagetka má též instalovány plastové držáčky.Po 15.hodině byla na Košutce střídána souprava T3 284+285 kačenou 291.Dnes se houfně vyrojili revizoři,během dne jsem se s nimi setkal 3x. Vůz K3R-NT č.313 má počmáraný strop,T3R.P č.277 zase vnější zadní čelo!
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 6-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 10:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Kdyby linka 30 projížděla Zborovskou místo Průmyslovou...
S tímhle se podle SVSMP počítá, mělo to už být zavedeno dřív. Visí to možná na přidělení peněz - je třeba postavit zastávky - ale to jen spekuluji.

Martin_l: I šimpanz je schopen na pokyn stisknout správné tlačítko.
No ano, ale díky zvyku na plzeňský "skanzen" jsem se i já jednou na výletě přistihl, jak stojím u zavřených dveří tramvaje na zastávce. Trvalo mi to asi 1/2 sec, než mi to došlo... ale jinak jsem všemi deseti pro zavedení poptávky. A dle velice spolehlivých zdrojů v PMDP bychom se toho mohli ještě letos dočkat.

...v den D dostali řidiči pokyn, že pokud nikdo tlačítko nestiskne, musí projet zastávku, i kdyby bylo jasné, že tam bude vystupovat 50 lidí. Za 3 dny to uměli všichni...
Ano, velice účinné, ono by to po dalších třech dnech došlo i té "Urgrossmutter Kropatschek geborne Trabenpferd aus Bergreichenstein."

(Příspěvek byl editován uživatelem Jirka_Š.)
Práce neuteče, nemá nožičky.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Dobrá, jedna se v podstatě o duplicitní linku, ale Garantovanou návaznost v Plzni nezajistíš. U MHD je to nesmysl! Smysl to má u linek, které mají interval 45 minut. Jinak Malsičtí by ti asi taky poděkovali. Jinak 28 jezdí na sady a 10 Americkou, ale beru, že Práce a sady jsou pěšky tři minuty.
Jinak bych byl pro zavedení zastávek na znamení v určité době. Pro to jsou některé zapadákovy ideální! Dejme tomu od 20:00 do 4:00 vůz projíždí. Ono by to lidem došlo :-) a naštelovat hlásič aby v určitý čas dělal něco jinýho by snad nebyl problém, já softwaru BUSE docela věřím!
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Malesic může zajíždět 20.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 15:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Malesice: řešení je pochopitelně víc,zvlášť pokud by v Plzni fungoval (to není totéž jako existoval) organizátor IDS. Např:
současný stav: 3 pořadí a-28 + 1 pořadí ČSAD CAN - Malesice - Touškov (- Čemíny)
po úpravě: 2 pořadí Interspar - Bukovec + 1 pořadí CAN - Malesice - Touškov (- Čemíny)
Ušetřili jsme 1 vůz díky vynechání úseku obslouženého trolejbusy a koordinaci odjezdů do Malesic.
V obou případech pochopitelně doplněno šejdry.

ad garantovaná návaznost, Malý_fotograf: o víkendu 28 požadovaný interval (45 minut) má. V sedle Pd taky problém není, protože a-28 má interval 30 minut a t-10 má 15 minut.
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 17:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už pak linku 28 může celou v úseku CAN - Malesice jezdit ČSAD jako na městských linkách v Liberci. Kraviny do kravína, nepatří tohle do autobusů??? V Jablonci zastávky na znamení???
Já sem se tedy nevšiml. V centru města zastavují všechny busy. Šetřit se dá i jinde. V tom případě nechápu proč ještě jezdí L39. Stačil by tam jeden bus místo pěti. Když jede z BH na Košutka, Krašovská tak může odbočit již před Žel.stanicí kolem Bol. rybníka a Studenstkou až na K,K. 24 může jezdit jeden bus Bory - B.pole.
K ZČU jezdí 30ka a děti si můžou dojít. Od 4ky to není daleko. Aspoň udělají něco pro své zdraví, když celej den čučí v posluchárně nebo u compu.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 19:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dalo by se také ušetřit tím, kdybychom tady neměli tramvaje třeba typu 278+279 který žerou takovym způsobem......

(Příspěvek byl editován uživatelem Karel-Pl..)
Larry_blaster_grafs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 19:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes okolo 18:50 jsem viděl na trase jedničky(nevim jestli jela na Bolevec,ale viděl sem jí u zast.Vřesová)KT8D5 298 s označením POZOR,VADNÝ VŮZ!
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 20:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kája: Nezačínej s tím prosim. Kdybychom neměli některé "chytré hlavy" tak by se neměřily Kilowathodiny.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 21:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta_v: souhlasím s jediným, odpovím v autobusech.
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.205
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 23:54:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K3R-NT č.314 (dnes na 10/4)opět počmáraná na umakartu a na sedačce u zadních dveří /stejně jako tomu bylo už na odstraněném nápisu v nízkopodlažní části před několika dny/.Počmárání je i u zadní plošiny vč.skla.Dnes už na jedničce pouze tři nízkopodlažní vozy - Astry.
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 09:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ta 298 pak na před 20 hodinou na 4ce
ICQ:323-503-678
Skype:rammstein997
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.105
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:35:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta v: oslabovat Borská pole není inteligentní nápad, jenom lidi naženete do starých aut. Pěšky je to z Bor docela daleko, co teprv když máte nohu v sádře.
Jestli DP chce mermomocí šetřit, tak by mě zajímalo, zdali je nutno mít 8 oktávek. Chtělo by to zjistit, kolik kilometrů ročně ta auta najedou, případně půlku odprodat. Jestliže chtěj vozit nějaké delegace, na to jim bohatě stačí 1 autobus z té slavné cestovky - třeba Renault Illiade...pokud ho už neodprodali směr Romania, Bulgaria, Russia, Turkey...
Dantes
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.134.172
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:24:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Sirkové ul. spatřena v 11 hod Astra č. 310 na zkušební jízdě směrem na Slovany.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 13:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jen co jsem šel k doktoru, tak sem na jedničce zahlédl jen astry a to 303,304 a 309.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 14:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

007: přesuňme to do autobusů, už jsem tam v tomto smyslu odpovídal...
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 17:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k těm Astrám co jsem napsal výše doplním ještě 307 na jedničce, jinak na čtyřce na 3/4 je 311 a na 10/4 je 313 takže počítám, že zbytek bude na lince 2.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 18:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dvojce jsem viděl 314. Ovšem překvapen jsem byl na náměstí ze sóláče 247 na lince č. 1 a v šoku jsem byl, když za ním přijel sóláč 281 na lince. č. 2. Myslel jsem že už krize s nedostatkem souprav byla zažehnána, ale zdá se že ještě ne.
Na čtyřce již v provozu KT8D5 290.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.205
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 18:55:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také mě překvapil sóláč 281 na šejdru dvojky.Ta 314 se konečně projela na 5/2, Špagetka 312 asi zase nejezdí.Ovšem,pokud je nasazena K3R-NT místo Astry na dvojku,tak při tříminutovém intervalu a ještě k tomu v pátek odpoledne,nemá skoro co vozit.Vůbec v pátek po 16.hodině by cestující mohly vozit i sólo vozy - to už je malá frekvence. Na Koterovské třídě kolem výstavby nového obchoďáku a kruhového objezdu už
vznikají nové tramvajové ostrůvky budoucích přesunutých zastávek - počasí stavebnímu ruchu přeje.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 19:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po šesnácté hodině je možná tak tma v momentální době možná tak tma a tak vy jdete domů a přestáváte pozorovat provoz, ale skutečnost je, že dvojky jsou tak do tý sedmý plný ze skvrňan solidně a jedničky taktéž.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, dneska jsem byl v Praze a co jsem neviděl. Viděl jsem tam 9112 a 9113 myslím na lince 9 a 9118 na zkušebních jízdách. Wana nespatřena a ani po ni netoužim, protože je to prej bastlík jak něco.
ICQ:323-503-678
Skype:rammstein997
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 22:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, dnes 9113 a 9117 na l.9, 9112 na l.3, 9115 a 9118 na cvičných jízdách. T.j. asi největší možnost shlédnout 14T v ulicích.

Wana nejspíš nevyjela, bo o víkendech l.2 nejezdí.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.205
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 23:47:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na lince č.4 jely zasebou dvě K3R-NT: na 3/4 č.313 (mimo gar.pořadí),na 4/4 č.314.
Pampelišák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.126.229
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 13:38:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem se zase začetl do příspěvků a mám pár postřehů. Zastávky na znamení by byly vhodné, a to přesně ten typ, o kterém psal Malý_fotograf. Čili od 20 do 04 na znamení. To v Praze je a neni to problém. Mimochodem s Prahou souvisí masivní rozšíření počtu zastávek na znamení, více na www.ropid.cz .

Ten audit v PMDP nechápu, ostatně mi celý vedení Plzně, alespoň té dopravní části včetně DP příjde zparchantělý. A ovoce má přinést až v roce 2008? To je podezřelý. Snad se něco pohne k lepšímu. Budu doufat.

V pátek jezdilo spoustu NP tram. Zahlídl sem osobně 3 K3 a 5 Aster. Snad to už bude jen lepší.

A na závěr historka. V pátek na Mikulášskym náměstí na křížení s 12 směr Slovany uvízlo KT 294 na lince 1. Zezadu sme ho dojela Astra (myslim, že to byla 309, taky na 1). Chvíli se nic nedělo, pak se zvedl zadní pantograf a řidič popojel dozadu směrem Astře. Zajímavej pohled, jak jede tramvaj čelem proti tramvaji po nesprávný koleji :-) No a nakonec stáhl sběrač a odjel. K tomu se váže dotaz, proč nejel na zadní sběrač rovnou dopředu a nestáh si ho až na Slovanech? Výhybky by neměly být problém, když sou radiové...
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 14:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pampelišák: Výhybky by nebyly právě problém, ale pantografem si volíš kuličky na světlech a zadním pantografem si je nenavolíš!!! Bys tam na tich světlech stál a stál a stál a divil se proč pořád nejedeš.
Pampelišák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.72.20
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 10:26:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelpl: Dík, a v případě, že by tram jela na oba pantografy by se signalizace navolila a nebyl by to problém, viď? Protože ona je měla oba nahoře...
Tetta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.249.185
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 11:19:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pampelisak: Naprosto presne, Plzen je v područí mistniho podsveti. A to doslova!!!! Tak jakepak vedeni:-)))))))
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pampelišák: Ne to by se nezměnila, třeba když se opravoval most U Jána tak na lince 1 (Slovany-Hlavná nádraží ČD, Sirková) a na lince 2 (Světovar-Hl.n. ČD, Sirková) jezdili tramvaje KT8D5 s oběma pantografama nahoře... a také to nevadilo, úplně v klidu takhle můžou jezdit, ale pak když na to zapomeneš, že máš oba na hoře, tak počítáš přes sekci jen s jednim, našlápneš a tramvaj jen škubne
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5939
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 12:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

našlápneš a tramvaj jen škubne - tohle nechámu. ty smetáky jsou paraelně a tim pádem sekci nepoznáš vůbec né? teda u KT8
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 12:24:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pantografy u KT8 se odpojovačem přepojují (pantograf I, II, uzemněno) - takže funkční je vždy jen jeden. Takže škubnutí může být, pokud řidič jede na zadní, ale vypíná jízdu standardně v době, kdy je na děliči přední pantograf.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 12:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Což by ale znamenalo, že jízda na oba pantografy akorát tak brousí uhlíky, jinak to k nic dobrýho nenese.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5941
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 13:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha. vsjo jásno, dík
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf: Jasně, tim snižuješ životnost uhlíků, ale když spěcháš a potřebuješ z křižovatky rychle vypadnout, tak je tě jedno na jakej pantograf odjedeš, ale hlavně že tam odtad vypadneš.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v pripade namrazy na troleji se obcas pouzivaji oba sberace. Prednim se drti namraza a zadnim se bere proud.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.205
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 22:49:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V posledních třech dnech vždy jedna ze tří vypravených K3R-NT jela na negarantovaných pořadích,v úterý a ve středu č.312 na dvojce,dnes č.314 na šejdru 27/4.Jinak počmáranost vozů MHD na všech možných místech poslední dobou už nabývá obrovských rozměrů.To už nikdo nemá sílu tomu zabránit?
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 12:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Breník: Jak tomu chcete zabránit? Polepit tramvaje papírem a večer ve vozovně strhat počmárané papíry z vozu a dát tam nové aby mohli vyjet? Jedině jsi najmout nějakou firmu na odstranování, ale to bude stát šílené peníze!!!
Bilas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 13:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Breník: Jedině ty idioty co to dělaj začít střílet, pak by si to většina rozmyslela...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 13:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelpl: No, pro začátek by možná stačilo zaúkolovat vlastní uklízečky. Jestli už je teda někdo neoutsourcoval tak výhodně jako revizory pan Štrunc... O šílených penězích však nemůže být řeč. Šílené peníze stojí půlka věčně odstavených Aster.

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2809
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 16:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čmáranice ve vozidlech mhd mají na svědomí školní spratkové, takže by bylo nejvodnější začít v rodině...

a pokud někdo z vás někoho uvidí, že čmárá po voze, není nic jednoduššího než dotyčnýmu připomenout důrazným hlasem, aby toho čmárání okamžitě nechal. já vím, lehko se to povídá a hůř realizuje v praxi, ale řidič většinou nemá šanci ty fracky v plným voze vidět :-(
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 16:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PMDP maj nějakou externí firmu tuším najatou, ale nevím co mejou když ty "spejšl liháče" jdou utřít (rozmazat do vytracena) kapesníkem. Nebo tu firmu podniky měly najatou? Každopádně taková 212 stojí za to. A dětičky pomalu přicházej na to, že i po polstrování se dá fixkou čmárat. Asi okoukali v Praze v M1, nebo nevim. Pražáci maj i posprejovanou podlahu!
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 17:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"spejšl liháče" to mi připomíná školu,kdy nám učitelka napsala na bílou tabuli červeným liháčem úkol.Tak snad se jim to podaří sundat...
Šotouši všech zemí,...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 17:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo my taky nevíme kterej debil napsal v učebně A43 to P na tu magnetickou tabuli . Ale tenhle liháč si představuju jako něco mezi liháčem a gelovkou. Dobrý by bylo sehnat si ten fix, podrobit ho rozboru a potom by se vědělo jak to vymáznout pokud to fakt nejde. (jakože jde, kolega Plzák by mohl povídat)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 18:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: No důraznym hlasem mu říct aby toho nechal, řeknu to trochu jinak, řeknu mu to pěstí, za mě budou mluvit ruce a pokavad mě neuteče, tak ho dotáhnu na dispečink a tam at si s nim dělaž co chtěj!!!
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 18:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čím víc se po nich pude,tim víc jich pude kreslit.asi že je to větší adrenalin....
Šotouši všech zemí,...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 19:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je blbost paralene! Čim víc do nich tim líp. Dělaj to většinou puberťáčci a nebo žáci učilišť co nemaj odpoledne na co sahnout. Seřvat, nebo jim jinak dát na jevo, že napsat tři čáry na tramvaj fakt machrovina neni.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 21:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad malý fotograf: ano, já můžu povídat, zničil jsem si pěkně nehet, ale zase to šlo dolů beze zbytku
ICQ:323-503-678
Skype:rammstein997
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 23:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trest za srážku tramvají platí

Ústavní soud uzavřel případ nehody z roku 2002, kdy se v Plzni zranilo třicet lidí. Řidič dostal podmínku

Plzeň - Bývalý řidič plzeňských tramvají Václav Jánský neuspěl se svojí stížností u Ústavního soudu v Brně a definitivně tak platí trest, který mu vyměřili plzeňský soud. Za zavinění srážky pěti tramvají 18. června 2002, při které se zranilo na třicet lidí, dostal Jánský roční podmíněný trest s dvouletou zkušební lhůtou.

Jánský neustále před soudy vinu odmítal a opakoval, že kloubová tramvaj nebrzdila. Když s odvoláními neuspěl, jeho advokát Martin Vovsík podal vloni v létě stížnost k Ústavnímu soudu. „Dva znalecké posudky byly protichůdné. Měl být proto zpracován posudek revizní,“ vysvětlil Vovsík, když stížnost odeslal. Ústavní soud ale stížnosti Plzeňana nevyhověl. „Byla odmítnuta jako neopodstatněná. Se všemi námitkami, které se ve stížnosti objevily, se vyrovnal už Krajský soud v Plzni při odvolání,“ vysvětlil mluvčí Ústavního soudu Michal Spáčil.

Odsouzený muž s tramvají dojezdil. „V naší společnosti už není zaměstnán. Pravomocný rozsudek ale nebyl důvodem k ukončení pracovního poměru. Za zavinění nehody jsme v posledních letech nepropustili žádného řidiče,“ prohlásil dopravně-provozní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Jiří Klusoň.

Václav Jánský odešel do penze. „Měl jsem tuhle práci rád, byla mým koníčkem. Je to ale zaměstnání, kdy jste neustále jednou nohou v hrobě a druhou v kriminále,“ řekl včera Jánský. Stále lituje, že se havárie stala. Podle závěru soudů Jánský pozdě brzdil při výjezdu ze zatáčky pod rondelem a v pětatřicetikilometrové rychlosti narazil do tramvají před sebou. Jánský není zdaleka jediným řidičem dopravních podniků, stíhaným kvůli nehodě. Policie nyní vyšetřuje tři těžké nehody. Obviněn byl řidič autobusu, který se loni v červnu srazil na křižovatce U Pietasu s nákladním autem.„V současné době shromaždujeme zdravotní zprávy o zraněných,“ řekla Martina Hábrová z plzeňského policejního ředitelství. Při nehodě se zranilo nejméně šest lidí. Tři zraněné odvezli záchranáři loni na podzim, když dalšího řidiče obtěžoval v kabině autobusu hmyz natolik, že vozidlo sjelo do příkopu a narazilo do stromu. Policisté v současné době vyslýchají svědky srážky trolejbusu s autobusem na Doubravce, ke které vyjížděli začátkem letošního února. I tady byli zranění.

Pokud nabourá vozidlo městské hromadné dopravy, vyšetřovatelé dokáží přesně zmapovat, jak vypadaly poslední stovky metrů jízdy. Všechny trolejbusy a tramvaje mají takzvanou černou skříňku, do které se zapisují data o rychlosti, brzdění i zastavení. „Elektronickými záznamovými zařízeními jsou vybaveny i tři čtvrtiny autobusů. V budoucnu by měly být ve všech vozech,“ vysvětlila mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků Nataša Mitasová.

***

* Denně jedna nehoda vozů MHD v Plzni

Z dlouhodobých statistik vyplývá, že v průměru téměř každý den vyjíždějí alespoň jednou policisté v Plzni k nehodě, na níž se podílí městský autobus, trolejbus nebo tramvaj.

Asi třetinu nehod zaviní řidiči městské dopravy.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj
Autor: PETR JEŽEK
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 08:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi třetinu nehod zaviní řidiči městské dopravy.



Když vidim ty debili na silnicích, tak si řikam, že kdyby sme tady neměli některé tramvajáky, tak by tu byl průměr nehod tak 3 denně, protože ti řidiči co zachrání tolik hazardujících debilů, to neni ani možný!!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace