K-report
 

Archiv do 12.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archiv do 12.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6010
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin J. Teď kecáš!! Ty a minerálka?? Vždyť by jsi dostal otravu!

M_K: Důkaz místo slibů:

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já si taky rejpnu: Martine od kdy je Dobrá voda minerálkou? Pokud vím, tak je to sycená pramenitá voda z Novohradských hor
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_j- u koho si tu flašku tak rychle uzmul?
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A protože se před nedávnem probíralo to jak se baví studenti Mikuláškého gymnázia tak tady mám pro vás exkluzivní příklad jak se baví někteří studenti dopravky.

Nový systém praxe si zavedli sami a jak vidíte naučí se při něm i komunikovat s cestujícími. Četu železničářů tvořil průvodčí, skladnice přepravy a výpravčí. Průvodčí překontroloval jízdenky a v zastávce Ulice Boženy němcové byl nucen vyhodit cestující bez jízdenky jedoucí kamsi na Bory.

 
 
 

takže soukromí revizoři mají takovou soukromou konkureci
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 22:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Ale ten průvodčí byl docela voráchlej, taky mohl někdo vyhodit z tramvaje jeho.
Když je řeč o "soukromých" revizorech, tak se mi zdá, že jsou nyní aktivnější. Potkávám je docela často, od začátku roku jsem byl kontrolován už 3x a to jezdím stejně často jako dříve, kdy se mi to poštěstívalo maximálně jednou za dva měsíce.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3089
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 00:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že to byla neoficiální akce a že DP Plzeň o tom neměl tušení ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2674
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 01:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bilas:
já myslím, že by se na náměstí vedle kostela docela vyjímal takovej pěknej novej šedivej pravúhle úhlednej parkovací dům střeženej městskýma slívama, magistrátníci se přece musí soustředit na svou náročnou práci pro město a né se zdržovat hledáním místa k zaparkování...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5776
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 07:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenom vedle kostela? to by bylo moc malý. co s kostelem, když se v něm parkovat nedá.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 08:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou, velkej je dost, jenom trochu rozšířit vjezd...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 08:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyhazovali předem smluvené lidi, jinak já soukromé revizory ještě nepotkal a to taky jezdím stejně jako vloni. Asi změnili teritoria.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 09:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakou má soukromý revizor pravomoc kromě toho, že mě může nabonzovat řidiči který mě následně vyhodí? I přesto bych neměl být povinen prokazovat se jízdním dokladem takže až si mě nabonzuje tak řidiči tu tramvajenku ukážu a revizor nejspíš schytá za zdržování (popř za pomluvu :-) )
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 09:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor, teď se tu pletou dvě věci ...
Jedna je ta recese co proběhla a co ní píše Malý fotograf.
A pak je tu skutečnost, že od nového roku převzala revizory PMDP soukromá firma, která zajišťuje pro dopravní podnik kontroly cestujícíh. Měla by tedy mít stejné pravomoci jako dřívější revizoři, avšak možná by jsme se při pdorbném právním rozboru divili.
Většina revizorů pod ní asi přešla. V sobotu večer jsem třeba ale viděl jak šel chlápek se ženskou, měli jen jednu čtečku a jeden odznak a ten chlápek působil dost nejistým dojmem, patrně byl nováčkem.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3970
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 09:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakou má soukromý revizor pravomoc kromě toho, že mě může nabonzovat řidiči který mě následně vyhodí?

Je to docela zajímavá právní otázka, protože zákon řeší pouze "oprávněného pracovníka dopravce", nikoliv že to bude provádět na základě smlouvy třetí subjekt. Ale na druhou stranu to není výslovně vyloučeno, nikde není stanoveno, že revizor musí být vysloveně kmenový zaměstnanec DP ve smyslu zákoníku práce. Nicméně oprávněným pracovníkem dopravce je i řidič, a neprokázání totožnosti ze strany cestujícího v případě porušení tarifní kázně je přestupek dle obecně závazných právních předpisů, takže v takovém případě může zasáhnout i policie.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 09:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kacena 288 ma za ridicem plakat Esa 363 119 tusim , no je to postovni sporitelna. Sorry poud to uz vite:-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6013
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 09:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A například Technické služby Havlíčkův Brod si revizory půjčujou, protože kdyby měli jednoho vlastního, tak ho az chvilku bude znát celé město a účinnost práce bude nula.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5783
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 12:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zákon řeší pouze "oprávněného pracovníka dopravce", - no právě, je tam to slovo pracovník.
může sem vyší moc z prahy napsat číslo toho zákona, kde se to řeší? já už si to najdu :-) dík.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 12:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už sme u toho. Když revizorovi neukážu ani lístek ani občanku tak mi v podstatě nic nemůže.
Beru to tak že zadržet mě do příjezdu policie nesmí takže když mu řeknu nazdar a uteču tam má smůlu. Nebo se pletu?
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum
Kendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 13:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Než řešit co je a co není právní,zkuste vyřešit jak by to mělo fungovat aby všichni cestující platily. Protože PmDp není sociální ústav,aby někoho vozily zadarmo.Mě se nezdá,že 12korun je moc protože to stejně není plnohodnotné jízdé,ale dotované městem.Výdaje na provoz jsou obrovské,ceny elektřiny a nafty neúměrné.A to všechno okolo to laik nespočítá. Apak tu máme poloviční jízdé,jízdné zadarmo(třeba důchodci),a ty jsou mi trnem v oku,proč mají mít jízdé za polovičku nebo dokonce zadarmo!Přece doma platí taky za elektriku stejně jako všichni a přitom jezdí ze všech lidí nejvíc .
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5789
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 13:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

12 neni moc? když jedeš s přestupem, je to 24 a když zpět tak zase. a ve 2 lidech... to už je lepší stálý obyvatel má ovšem lítačku, takže tohle řešit nemusí...
tupá vačka - já mam takovej nápadnej dojem, že revizor tě zadržet může.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, k těm cenám jízdného: busy za světový ceny, náhradní díly za světový ceny, nafta za světový ceny, elektřinu u nás prodává ČEZ dráž než do Helmutenlandu ... takže levnější jsou tady jen platy řidičů ... a zkuste někde na západ od Rozvadova koupit lístek za ani ne půl Eura...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...zkuste vyřešit jak by to mělo fungovat aby všichni cestující platily...
Podle mě by stačilo více kontrol, aby se počet černých pasažérů snížil. Před pár lety jsem si jen tak pro zajímavost psal, kdy jsem byl kontrolován a bohatě by se mi vyplatilo jezdit na černo, včetně případných zaplacených pokut v době kontrol. Jako propagátor a fanda MHD jsem však i nadále platil předplatné, jen mě to zajímalo.
A cena jízdného bude asi brzo aktuální otázkou. Ke konci roku se začalo mluvit o mohutném seškrtávání vozokilometrů od nového roku, protože současný rozsah se nevejde do letošního rozpočtu PMDP. Zatím od ledna naštěstí k seškrtání nedošlo, ale pokud se nepodaří zvýšit dotaci od města, dojde brzy k omezení dopravy.
Jedním z navýšených nákladů jsou třeba i nové věrnostní příplatky autobusákům (je jich nedostatek, tak aby neodcházeli).

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2676
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 15:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nové věrnostní příplatky autobusákům (je jich nedostatek, tak aby neodcházeli)

no vidíš, a v tisku (plz. drbník) to bylo napsáno takovým způsobem, že si každej čtenář pomyslí jaký jsou to darmošlapové ti řidiči... , jsou zvýšený náklady na jejich mzdy.

přitom všichni šoféři mhd (tramvajáky samozřejmě nevyjímaje) jsou v práci od nevidím do nevidím a ty peníze, který za ty hodiny mají jsou pod úrovní průměrný mzdy v CZ. za všechnu tu odpovědnost a riziko a provoz ve městě.

pokud by mzdy řidičů mhd stagnovaly nebo šly nedejbože dolů, buďte si jistí, že nás zanedlouho vozí řidiči ze slovenska, polska, ukrajiny, bulharska a dalších východoevropských států...
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 16:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to se ale uz deje. Busem vas vozi ukrajinec ( stahlich) a nebude dlouho trvat a ridic tramvaje vam nebude rozumet:-)) Bude to treba Kazach.
Souhlasim s Kendym o tech duchodcich. Skoda, ze takova privilegia, jako maji ted hulkari, az bude nase generace v duchodu, mit nebudeme....
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5792
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 16:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vono je to celý o našich ne éú platech a éú cenách
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 17:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pošlete mi někdo odkaz nato,co psal PD o stabilizačním příspěvku pro řidiče,já vám potom napíši,jak se věci mají.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No hele já nevim ale když je teda 12 korun lidovka tak proč na to nemůžu ject třeba půl hodiny s přestupama jako kdekoli jinde? Teda pokud nejsem plzeňák s VIPíčkartou žejo
Malej příklad - se šéfem sme počítali nakolik ho vyjde návštěva maminky když za ní pojede s celou rodinou na jednorázovky. Jsou 4 a trasa by byla z Božkova do S.K.Vrňan. To máme 2 jízdenky na osobu tam a 2 lístky na osobu/cesta z5. Takže 4 lupeny/osoba/1 návštěva.
To znamená za každýho to dělá 48 kč/jedno odpoledne u babičky, pro celou rodinu pak 192 kč
Takže to se mu vyplatí vzít za 192 kč naftu do auta...to máme při dnešních cenách 27kč/l něco málo přes 7 litrů. Auto žere 9 litrů/100km. Cesta je dlouhá 9 km takže 18 km obousměrně. Auto sežere za tu cestu nedelý 2 litry a tudíž autem může jet za stejný utracený peníze na návštěvu třiktát a pohodleně bez mrznutí na stanicích a přestupů

nechci tu rozpoutat flame war ale je to tak že se lidem bez karty nevyplatí cestovat po našem malinkym městě MHD.
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum
Kendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O stabilizačním příspěvku:je to tak,že musíš odpracovat celý měsíc(norma hodin),když budeš marodit třeba 4směny+2volno(příklad)nemáš nárok na stab.přís.ani když budeš mít(příklad)2dny dovolenou.Zkrátka musíš makat pořád jinak nemáš nárok-tak takle nám letos přidal ředitel!!!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2677
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

štáhlicha sem netahejte, to je magor a všichni to ví.
Kendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě odpovědˇ Martinovi100,máš pravdu ve výpočtu,ale takhle se to přeci nemůže porovnávat!Když natankuješ jedeš s rodinou a nic víc!!! PmDp má také své náklady ,právě tu naftu,nebo elektriku musí zaplatit,taky řidič nechodí do práce zadarmo dále dispečéři údržba,opraváři atd. Jiný porovnání:spočítej si kolik zaplatíš za taxi z Božkova do Skvrnˇan. Dp opravdu není socka,aby někoho dotovala!Kdyby tu najednou nebyla dotace od města tak jízdné je v tu chvíly tak drahé,že by nikdo nejezdil,chodil by raději pěšky nebo jezdil svým autem. a Dp by se zrušilo!Mě šlo jen o to,že tu máme větší část cestujících kteří nemusí platit nebo platí polovičku a pak ty co jezdí zadara.Kdyby ovšem platily všichni stejně a řádně tak by se mohlo platit mínˇ nebo by se alesponˇ nemuselo zdražovat!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 19:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kendy nevěř tomu že kdyby LSáci museli platit že by pak jízdný bylo levnější.
De spíš o to že MHD je služba občanům a ne výdělečnej podnik. Na to aby člověka živnost uživila si nezaloží MHD ale začne třeba taxikařit nebo prodávat mobily.... Je mi taky jasný že bez dotací by to jízdný stálo raketu. Ale z čeho sou dotace? Z městskýho rozpočtu a ten je z našich daní a tudíž si za MHD platíme nepřímo dvakrát a dokonce na něj platí i lidi co s tim nejezdí.
je to v pořádku stejně tak si na daních platíme veřejný osvětlení,chodníky atd. Jenže kdyby MHD mělo větší dotace a nižší, výrazně nižší cenu tak by možná ubylo lidí co raději jedou autem.
Na drahý MHD stejně akorát doplácejí ti co auto nemají nebo nemůžou řídit případně nemůžou chodit pěšky.
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 20:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100:
Chytrá rodinka nezaplatí 192, ale jen 160 pěněz. Protože si koupí čtyři celodenní lístky za čtyřicet korun českých.
Když nevíš, logaritmuj!
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 20:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulihrášek: TO je sice pravda, ale v kontextu Martinova příspěvku nepodstatný detail.
PLně obsazené osobní auto bude vždy levnější než VHD prostě proto, že neplatíš řidiče a jedeš přesně a jen tam kam chceš (a to i v případě, že neopomeneš jako Martin započítat ostatní náklady na jeho provoz :-P).
Problém ale není v PLNĚ OBSAZENÝCH soukromých autech, ale v těch ostatních :-D
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 20:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro všechny korektory: omlouvám se za překlepy a pravopisnou chybu, vím o nich :-D
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 21:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PLně obsazené osobní auto
Jen detail! Šéfík má Mitsibishi L300 a tudíž obsazení 4 osobami je sotva 50ti procentní (má to 9 míst)

a to i v případě, že neopomeneš jako Martin započítat ostatní náklady
Ty sem nebral v úvahu schválně páč sem bral momentální náklady na tu dopravu
Páč to už bych pak moh uvažovat amortizaci bot při chůzi mezi zastávkami, potřebnou potravu za vydanou energii která musí bej vydaná při chůzi na MHD atd ale to už sem na úrovni absurdity
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum
Kendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 21:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine,problém je to že v Dp pořád utíkají všude možně peníze a jeden kanál jsou ti co neplatí nebo jen polovic.Samozřejmě,že je to veřejná služba občanům i to,že si to platíme z daních,ale radnice má taky omezený rozpočet.Takže kdyby platily všichni a stejně tak by byly vyšší dotace a pak nižší cena!
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.81
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 23:09:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 8/1 sólo T3R.P č.276 !
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 08:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100 má samozřejmě částečně pravdu s těmi náklady, ovšem chybí mu tam odpisy vozidla na jednu takovou jízdu. Navíc viděti plně naložený automobil jest také vzácnost, v Německu se udává koeficient průměrné obsazenosti 1,3!!
Taková rodinka však i ve městě nevyžije jen s jedním dopravním prostředkem - buď jich bude muset mít víc a nebo část rodiny bude nucena používat MHD (kteroužto stejně stát a město bude nějakým způsobem podporovat stále kvůli poloslepým důchodcím a dětičkám)
P.S: Ovšem Martine i my "MHD"disti částečně doplácíme na IAD a to nejen ve zhoršených životních podmínkách. Také platíme daně - z nichž se budují dálnice za miliardy. Jejich stavba se zdaleka neplatí jen z naftovného....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.149
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 10:38:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem potkal revizora a dnes po ránu revizorku, pro mě neznámí lidé chovající se vcelku příjemně.
Je nutno říct, že MHD nikde na světě není výdělečný podnik. Čím víc lidí pojede MHD (o trolejbusech a tramvaji to platí dvojnásob), tím méně bude individuální dopravy, obzvláště starých smradlavých křápů (traboš, wartburg, žigul či škodárna na technický benzín), a tím méně astmatických dětí, tudíž i zdravotnímu systému se uleví. Ve Francii třeba MHD v menších městech stojí 0,6 Eura (Arles), v Paříži je dražší, nicméně francouzský plat je daleko vyšší než u nás. Prostě a jednoduše si frantík za svůj plat koupí daleko více jízdenek než Plzeňák a na předplatné vydělává kratší dobu. Z tohoto pohledu je pro nás jízdné větší pálka než pro Francouze.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 10:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pan primátor se ukázal jako opravdový milovník (velkých) aut:

Nechceme z centra města skanzen
Dopisy

Plzeň je moderním městem a zůstane jím, bude-li její centrum žít. Již léta se v Plzni kříží dvě představy, které jdou proti sobě a bohužel tím omezují i další rozvoj centra.

Pokusím se to vysvětlit na extrémech. Jedna skupina lidí tvrdí, že jezdit by se mělo úplně všude, že život města bez aut je nemyslitelný. Opakem je pak názor, který automobily na vědomí nebere a tvrdí, že do města automobily nepatří.

Myslím si, že pravdu nemá ani jedna strana. Historické centrum města není a nemá být parkovištěm. Má být příjemné pro lidi a ne, aby se tu dobře, či dnes již spíše špatně parkovalo. Automobily ale existují, existovat budou, bude jich zatím stále více. Myslím si, že tento vývoj musíme respektovat i ve městě. Čím bude větší rozpor mezi potřebami lidí a urbanistickým řešením města, tím méně budou město lidé využívat a tím hůře bude fungovat.

Dnes je jasně vidět, že představa o tom, že auta mohou vždy a všude, není dobrá. Na náměstí máme místo hospod a hospůdek naprosto nevyužitou plochu. Ale i kdyby tam kavárna se slunečníky byla, já bych si do ní sednout a dívat se na ten provoz okolo mne nešel. Ovšem jako občana mne neláká ani představa druhá. Těžko si představit, že se svými známými v sobotu po obědě se doma zvednu, zajdu na stanici MHD na Rokycanskou, počkám na první trolejbus, těch 15 minut čekání vyplníme pozorováním projíždějících kamionů, pak popojedeme k náměstí a zajdeme si sednout do kavárny. Chtěl bych, abychom sedli do auta, zaparkovali ho blízko centra a pomalou procházkou si zašli sednout na náměstí do kavárny a já se mohl vytahovat, jaká je ta Plzeň hezká.

Z toho vychází i kompromis, který navrhujeme. Udělejme krásné historické centrum města bez aut a umožněme lidem parkovat těsně u něj, aby je mohli, ale hlavně chtěli využívat. Vše něco stojí. Ano, chceme-li žijící centrum, musíme se smířit s tím, že okolo něj budou stát parkovací domy. K životu patří krásné stavby i auta. Ano, ty stavby jsou neskonale cennější než ty parkovací domy. Ale na co nám budou, když k nim a do nich nedostaneme lidi? Není přece smyslem našeho počínání udělat z centra města mrtvý skanzen.

O autorovi| PAVEL RÖDL, primátor města Plzně

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj


Co dodat? No že on nemluví jako kompromis, ale jako ta druhá strana aneb IAD všude...
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 10:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Primátor Plzně je gumokolní mr*ka.

Loni jsem jezdil po Plzni IAD až to nebylo hezké.

A zaparkoval jsem i v tom blbym centru.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 12:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele teď je tu zas ten obvyklej úkaz.
Šotouši dávaj na odiv jak nenávidí autíčka. Pan primátor má pravdu. Já bych se taky přikláněl k tomu aby se centrum bez aut nějak vytyčlio...např. "magistrála"-rychtářka-S53-americká-denisovo nábřeží-U jána. Uvnitř tohoto placu by měli auta vjezd pouze na povolení-tedy zásobování a popř. hosté hotelů ale IAD ne. V okolí by mohli vzninout parkovací domy na již stávajících "hluchých"
místech - na Rychtářce,u "magistrály" za vinárnou Rosso, S35 na "cirkuspatzu" atd.

Pan primátor má pravdu v tom že málokoho láká čekat někde po nedělnm obědě na ušmudlanej trolejbus než se uráčí přiject. Většina lidí (šotouše neberu v úvahu) si raději pohodlně sedne do auta a k centru si dojede. Tam to chce mít ovšem možnost kvalitního parkování. A pak si rádi udělají procházku centrem kde nebudou poslouchat hluk projíždějících aut a čuchat jejich výfukový smrady.
Vize je to hezká a kvalitní. Dokonce by nebylo těžké jí realizovat kdyby byla politická vůle. Myslím si že i EU by na takovéto zklidnění centra pustila chlup.

Takže nevim co zas tady řešíte.
Hupi asi si to moc pozorně nečet primátor chce klidný centrum dosažitelní pomocí IAD a ne centrum plný IAD.

Absolut Primátor Plzně je gumokolní mr*ka.
Co to má kua znamenat?!? Laskavě se mírni ve výrazech na radnici určitě nikdo nemluví o příznivcích MHD jako o nějakých "šotouších mr*kách.
Idyž ty bys to asi zasloužil.
Pan Rödl konečně píše rozumnej článek kde navrhuje částečný řešení a popisuje svou představu.

Kurnik vy někteří šotouši ste militantnější než Taliban

BTW Absolute uvědom si že tady píšeš veřejně a tenhle tvuj "názor" je krásně žalovatelnej!

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 13:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: ono je právě otázkou co je to "blízko centra". Ten kdo chodí pěšky+MHD a je zvyklý ze svého bydliště chodit denně třeba 300 až 500 metrů na zastávku, považuje určitě za bližší centrum např. Americkou.
Ten kdo jezdí spíše autem má pak pochopitelně cítění jiné a pod slovem bližší si představu tak 100 metrovou vzdálenost, čemuž odpovídají i ty návrhy park. domů u Zvonu apod. Takže asi tak.
A když tak se "pořádně" do řádků pana Rödla začítám, tak na co vlastně tu MHD máme?!? Všichni vlastně můžou jezdit autama. Kdo ne, tomu radnice zaplatí taxík či jinou přepravní službu.
A vytahovat se tím, je Plzeň hezká, když je tu tedy plno těch kamiónů a na trolejbus (asi myslel linku 11) se čeká 15 minut, tak to nevím nevím pane starosto ;-)))
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29273
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 13:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna dneska v rádiu říkali, jaké mají názory na Plzeň cizinci. Dopadla prý nejhůř z celé republiky...
Jen bohužel nevím, odkud tu zprávu převzali.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 13:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Primátor: Dneska mám fakt blbej den a vytočí mě cokoliv, takže bych to nejradši taky napsal bez argumentů a stručně pomocí hanlivých slov. Ale Pan primátor si to představuje opět tak šalamounsky, že se zruší tramvaj, následně se zůží silnice, která bude stejně šalamounsky vyprojektována tak aby se dala v případě problémů otevřít. Myslím, že by stačilo rozsázet po náměstí zákazy zastavení! Nějak nemám můzu chci toho mnoho říct, ale mám v hlavě nepořádek, takže se podívejte na tenhle odkaz a buďte naštvaný dál. Jenže tady plyne můj vztek nejen na primátora, ale i na PMDP, protože mi přijde, že ten další sponzoring je někomu do kapsičky, nebo pro rozvoj dopravního podniku v dalších aktivitách typu cestovka, pohyblivá reklamní a info-centra.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100:

Tedy to jsem zvědav, jak mě bude někdo žalovat za slovo s hvězdičkou uprostřed napsané na veřejném fóru. V Americe naštěstí ještě nejsme. No, moc by ses divil, jak se mluví v některých kruzích o šotouších a hlavně o voličích, kteří nejezdí jen IAD a není tedy možné se jim zavděčit silnicí a musí se opravit koleje a ještě koupit tramvaj - hrozné náklady. Bohužel i takoví lidé mezi námi žijí a je jim někdy potřeba zaplácnout pusu. Docela bych Ti přál aspoň na jedno volební období si přičuchnout ke komunální politice, vím o čem mluvím, ale nemůžu, nechci a nebudu to na diskusi rozvádět, protože to už by bohužel podle našeho práva opravdu žalovatelné bylo.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je nutné ocenit, že pan primátor je schopný reagovat. Jeho přístup k řešení problému je však jasně gumokolní, ovšem alespoň relativně rozumný.
A proč je gumokolní? Motoristé mají o přijatelné docházkové vzdálenosti poněkud jiná měřítka než MHDisti. Kupodivu je v tom podporuje i dopravní literatura. Nepochopil jsem například, proč je doporučená maximální vzdálenost parkovacího místa od bydliště 300 metrů, kdežto MHdisti mají pro zastávky tuto hranici posunutu na 500 metrů??

Před volbami jsem se na stránkách ODS s p. Rödlem bavil na téma bazén na Denisově nábřeží. Pan primátor mluvil o problému stavby parkovacích míst a jejich nákladnosti v daném místě. Namítal jsem, že ODS hodlá vybudovat za několik desítek milionů podchod z Pařížské do podzemního parkoviště pod ulicí U trati (tj. na hranici zklidněného centra města). Což je v docházkové vzdálenosti – podle pana primátora je to prý moc daleko, dětičky by mohli ofouknout a tak se raději bude shánět komerční projekt, který by nové garáže zaplatil. Tak mi to připadá nějaké celé postavené na hlavu.

P.S.: Co se takhle složit, koupit nějaký pěkný rámeček na A4, vytisknout zastávkový JŘ linky č.11 a panu Rödlovi poslat s věnováním a návodem, jak JŘ používat No provokace by to byla nádherná.

P.P.S. Příště, až mi budete tahat večer do šumu v centru, tak s Vámi nejdu. Mohl bych totiž čekat 15 minut na šalinu, poslouchat hučící kamiony na Lidické ženoucí se na průtah městem a to by jste jistě po mě teď už nemohli žádat, že?
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hergot o rušení MHD se tam nepíše ani čárka
Ale je jistý že se stou situací musí něco dělat. Parkovací dům u zvonu je kravina ale za Rossem je místo kde se stejně stojí a jinak je to ostudnej kus města.
Rovněž primátor nepíše že "všichni můžem jezdit autama". Hele já vás nějak nechápu. Furt řvete aby bylo centrum bez aut a když primátor napíše že se mu auta v centru nelíbí tak se zase bouříte.
Sakra to je asi taková šotouší povaha nad všim remcat a nadávat ale něco kloudně* vymyslet to ne.

* tím nemyslím vaše chorý představy o zrušení IAD na celym ůzemí města ale myslim tim řešení kde IAD a MHD budou řešený tak aby to většině lidí vyhovovalo.

A mam takovej dojem že to co pan Rödl napsal je velice rozumný řešení.
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docházková vzdálenost od parkovacího místa předpokládá, že taháš z auta víc věcí, než z MHD - např. víkendový nákup, věci na rybaření atd., zatímco na MHD jdeš s cílem běžných cest do práce, školy a za zábavou - t.j. maximálně jedna taška. V naší dopravní literatuře je to obšlehnuté podle studíí z Francie někdy z 1975, kde se to počítalo pro auto/autobus za předpokladu, že auto má každá rodina, ale denně za prací jich vyjíždí jen cca 30%. Proč tenhle model převzali autoři skript a posléze knih z našich technických univerzit je mi záhadou, asi jiný model nebyl.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže se tady píše o parkování, ne o zastavení. V tom je rozdíl. K vyložení krámů z auta ti stačí vhodné místo k zastavení, k odstavení vozidla by mělo sloužit jiné místo.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však jo - parkování. Přijedeš z ryb, zaparkuješ a všechny bebechy neseš těch max. 300 m. Zastavení quli stěhování na blikačku před barákem se neuvažuje do parkovacích míst nikdy.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3973
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se to náhodou líbí, jak to v Plzni funguje - když potřebuji, mohu IGK zaparkovat klidně na náměstí a to je náhodou super a daleko lepší, než udělat z náměstí nějaký sterilní skansen bez aut. Teď čekám zuřivou reakci od ortodoxních šotoušů.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tradiční provokace od gumokolních šotoušů......
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem to také jako řidič v Plzni celý loňský rok využíval. Ale myslím si, že je hloupost to město ještě víc podřizovat IAD a stavět přímo v centru veliké garáže, dokonce nadzemní. Je to krátkozraké řešení, neboť to centrum se bude v příštích 20-30 letech jistě rozvíjet. Jaká je životnost budovy s patrovými garážemi? Kromě toho nabídka parkovacích míst v centru tam naláká jet autem i lidi, co by klidně jeli jinak MHD - a tady mi ani nejde o propagaci MHD, ale o to, že se zvýší intenzity na komunikacích, bude potřeba kapacitnější komunikace.

Mimochodem, zamýšlel se tady někdo nad tím, jak situovat na S35 vjezd do toho parkovacího domu?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šmarjá nevim od kdy je rychtářka centrum?
Stejně je to akorát parkoviště tak nevidim důvod proč tam nepostavit parkovací dům.
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 15:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však říkám, krátkozraké. Na dvě až tři volební období.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 15:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak jako krátkozraký myslíš jako že za xy let by chtěl někdo na rychtářce něco stavět? A neni to náhodou zátopový území?
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2219
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 16:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko si představit, že se svými známými v sobotu po obědě se doma zvednu, zajdu na stanici MHD na Rokycanskou, počkám na první trolejbus, těch 15 minut čekání vyplníme pozorováním projíždějících kamionů, pak popojedeme k náměstí a zajdeme si sednout do kavárny. Chtěl bych, abychom sedli do auta, zaparkovali ho blízko centra a pomalou procházkou si zašli sednout na náměstí do kavárny a já se mohl vytahovat, jaká je ta Plzeň hezká.

Až na tenhle kousek, přestože na tom něco je, to řekl primátor dobře. Na tom kousku to nebyl šťastná formulace.

Nicméně, tady je důležitý ten kompromis. Pokud okolí centra dokáže absorbovat parkující vozy, je to v pořádku. Centrum (v Plzni to náměstí) určitě bez aut. Pokud do okolí absorbovat nedokáže je tu problém. Parkovací domy nic nevyřeší. Je to nevábné nepřívětivé prostředí. Může tu nastav výrazná prodleva, než si auto odvezete/přivezete z/do parkhausu. O estetičnosti takového domu, který bude svou architekturou zafinancovatelný, nemluvě.

Primátor má pravdu. Tím autem je to fajn, tam se známými takhle zajet. Udělal bych to stejně. Jenže v tom centru je jen X těch park, míst. Pokud tam bude X+n aut, budou tam nervózní řidičí popojíždět a hledat dokola místo. To tak sníží atraktivitu předzahrádek restaurací a celého místa, že centrum ztratí nádech toho chtěného a požadovaného klidu.

S posledním odstavcem primátora souhlas. Tak to má asi být. Jak ovšem udělat, toť otázka!

Quex: Zbytečná provokace nehodná roli administrátora
Ono na náměstí je hezké parkovat, ale všichni se tam se svými auty nevejdou. Jak to řešit? To bude kádrovat, kdo tam může a kdo né?

Na těhle diskusích je nejlepší pozorovat formulace pravd a názorů jednotlivců. Já je také používám.
Ale Quexi takhle je dobrá: ...daleko lepší, než udělat z náměstí nějaký sterilní skansen bez aut Daleko lepší podle koho? Podle všech? Podle Quexe?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 19:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parkovací dům na S35 je blbost - dal bych tam podzemní garáže a v úrovni terénu cokoliv lepšího - park, vodotrysk, kavárničku pro primátora...:-) U Zvonu už vůbec, to je podle mého názoru moc v centru na takovou stavbu, jedině za řeku, těch 100 m navíc už nikoho nezabije.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 20:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Ad PS s jízdním řádem - jdu do toho. Když to chudákovi furt ujíždí...:-)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 20:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to v S35 udělal stejne je ta ostudná plocha nevzhledná. A to že tam 2x za rok stojí cirkus pro mě neni argumet. A když sem u toho raději uvidim hezkej parkovací dům než rozježděnou blátivou plochu kde se stejně načerno parkuje
http://tupavacka.wz.cz/
http://www.vwbusforum.net/
http://www.liaz.cz/forum

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace