K-report
 

Archiv do 26.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zabezpečovací zařízení na železnici » Archiv do 26.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 16:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tej dvoustovce dodá zabzař AŽD? Doufám, že to nebude taková prasečina, jako na stošedesátce, kde se nedá ani normálně posunovat.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 18:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz: rozšířená symbolika, jako žlutý nebo bíle podbarvený symbol návěstidla, je už součástí JOP nebo to je pouze addon AŽD? V obou případech, nemohl byste sem někdo popsat/dát link, jaký mají přesně nové barevné kombinace význam? Moc díky.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 11:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Pravděpodobně ano. Jiní dodavatelé zab. zař. příliš šancí nemají. Divide et impera!
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2007


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 11:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže co se týče těch symbolů návěstidla na JOP, tak bíle podbarvený symbol (pokud tedy myslíš barvu hlavního návěstidla) je "povolující návěst pro posun" a o tom, že by na návěstidle byl žlutý symbol nic nevím. Je jen šedý, zelený, bílý, červený, černý.

Nevím kde je link na netu, ale je to asi takto:
Černý podklad šedá barva - základní stav
Černý podklad zelená barva - povolující návěst pro vlak (kromě PN)
Černý podklad bílá barva - povolující návěst pro posun
Černý podklad bílá barva přerušovaně - PN
Černý podklad šedé střední pozadí černá barva - zhaslé
Černý podklad červená barva - zablokované
Černý podklad červené střední pozadí černá barva - zhaslé + zablokované
Zelený podklad šedá barva základní stav + volba vlakové cesty
Tmavě zelený podklad zelená barva - povolující návěst pro vlak (mimo PN) + volba vlakové cesty
Vše zelené - povolující návěst pro vlak (mimo PN) + volba vlakové cesty
Zelené podklad šedé střední pozadí zelená barva - zhaslé + volba vlakové cesty
Zelený podklad červená barva - zablokované + volba vlakové cesty
Zelené podklad červené střední pozadí zelená barva - zablokované + zhaslé + volba vlakové cesty
Bílý podklad šedá barva - základní stav + volba posunové cesty
Modrý podklad šedá barva - základní stav + volba nouzové cesty
Černý podklad fialové střední pozadí černá barva - přerušená komunikace
Černý podklad zelená šipka - povolující návěst (mimo PN) + automatická činnost (AB)
Černý podklad šedá šipka v poloze stůj + automatická činnost (AB)
Černý podklad šedé střední pozadí černá šipka zhaslé + automatická činnost

O tom kdo dodává zab. zař. na trať 200 zatím nevím, ale každopádně DOZ tam od AŽD bude, jelikož tu jiné firmy neumí (tedy, alespoň zatím). Samotné zab. zař je schopné tam dát i jiná firma např. Starmon, který má zab. zař. např. na trati ČB - Horní Dvořiště. Pokusím se zítra zjístit kdo je dodavatelem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ziki.)
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 12:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ziki: Díky, ale minimálně na DOZ "Holešovice" je žlutá (min. výstraha), žlutá s bílým pozadím (min. opakovaná výstraha):
JOP
a ještě jsem viděl žlutou s hnědým pozadím (?).
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2002
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 13:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, ale minimálně na DOZ "Holešovice" je žlutá (min. výstraha), žlutá s bílým pozadím (min. opakovaná výstraha):
Pokud si dobře pamatuju, tak systém na DOZ Holešovice byl navrhován nezávisle na nejrozšířenější implementaci JOPky (je to vidět mj. i na vykreslování některých detailů), takže se přikláním k názoru, že některé rozdíly od ZTP papírově ošetřené tam být mohou. Mám jakési tušení, že na sestavení prvních ZTP JOP měli lidé z Holešovic jakýsi vliv.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 13:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: Abych to upřesnil, přímo v Holešovicích myslím tuhle rozšířenou symboliku nevidí, jenom ve stanicích kolem (hlavní, Libeň, Bubny, ...).
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 17:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sonic: JOPka na Vítkově,v Holešovicích, Bubenči... apod. je atipická. Prvně se touto JOPkou ovládá RZZ AŽD 71. Proto jsou ve všech stanicích zřízené, nebo tomu tak bylo, "panel nouzové obsluhy". To je původní RZZ. Symbolika, o které mluvíte je jenom zde a je to vyjádření návěstního znaku návěstidla. Proto tedy poznáte např. opakovanou výstrahu, r.60 a volno apod. Taky to jde vypnout a mít klasicky šedé/zelené náv. Je to i v návodu pro obsluhu této konkrétní JOPky.
http://www.kromerizske-drahy.com/
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 10-2007


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 20:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neuvědomil jsem si, že narážíš na Holešovickou DOZ, tam je to skutečně tak jak píše Jezisek, s tím, že atypické je to, že je tam jedna z nejstarších Jopek proto jsou tam některé rozdílnosti, které se již později nepoužívali (např. ta opakovačka již není dnes nijak odlišená od ostatních návěstí hlavního návěstidla), protože to že je JOP na releovce nebo Testu nic zvláštního není, to je na více místech. Ono vlastně ESA ETB je také v podstatě releovka.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 06:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ziki:
Není DOZ jako DOZ. Technologie zab. zař. s DOZ úzce souvisí. Je velký rozdíl mezi DOZ Přerov - Břeclav a DOZ Plzeň - Žatec. Roztroušená ESA neumožňuje plnohodnotnou místní obsluhu (panel nouzových obsluh).
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2007


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s tebou souhlasím, ale JOP je všude stejná a je jedno na čem je nasazená. Roztroušená ESA se proto také používá tam kde se nepředpokládá ,že by se příliš využívala místní obsluha (vyhybny, odbočky, atd.)
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 09:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ziki:
Roztroušená ESA se proto také používá tam kde se nepředpokládá, že by se příliš využívala místní obsluha (vyhybny, odbočky, atd.)

A to je případ stošedesátky? Obvyklé stížnosti vlakových čet jsou: souběžné peróny bez podchodů (bez jasného ukončení VC při křižování) -> ohrožena bezpečnost cestujících, nezabezpečený posun, výhybky na manipulační koleje jen ručně stavěné -> zdlouhavý posun.

Za ty souběžné peróny samozřejmě žádný dodavatel zab. zař. nemůže. A za to ostatní? Co si dráha zaplatí, to má.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2471
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 09:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obvyklé stížnosti vlakových čet jsou: souběžné peróny bez podchodů (bez jasného ukončení VC při křižování)

Zajeďte si do CH, tam máte takových stanic mraky.

nezabezpečený posun, výhybky na manipulační koleje jen ručně stavěné -> zdlouhavý posun.

Stejně jako v CH.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 12:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CH jako Chomutov?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 12:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CH jako Švýcarsko.
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 10-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 12:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obvyklé stížnosti vlakových čet jsou: souběžné peróny bez podchodů (bez jasného ukončení VC při křižování) - a v čem je problém, přes vysílačku zpravím strojvedoucího, aby zastavil tak, že neohrozí cestující druhého vlaku.

nezabezpečený posun, výhybky na manipulační koleje jen ručně stavěné -> zdlouhavý posun - tam kde se roztroušená ESA se většinou mnoho neposunuje a nebo je tam na posun mezi vlaky dost času.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 12:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ -> A neni to v CH v pohode, protoze stejne jako Nemci jednoznacne definuji, kde ktery vlak ma zastavit pomoci ruznych navesti (s pismenem) "H" s ruznymi a ledasjakymi pridavnymi cedulkami ("AKN","Kurzzug","S-Bahn 66m", ...) ?
Pavel
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6874
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 13:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u nás taková návěst taky existuje.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem, kteří zde kritizují dálkovinu na 160, nebo obecně cokoliv, doporučuji rozlišovat mezi následujícími funkcemi v procesu stavby:

1. Zákonodárce a tvůrce norem (mají podíl na tom, jaká řešení vznikají)
2. Výrobce zařízení (musí respektovat zákovy a normy)
3. Projektant (musí respektovat zákony, normy a pokyny výrobce, a to vše dát do souladu s požadavky investora)
4. Dodavatel (staví podle schváleného projektu)
5. Investor (schvaluje projekt - objednává konkrétní řešení)
6. Provozovatel (mohl by připomínkovat projekt)

Pokud se tedy chceme dobrat, kde vznikla chyba, bylo by dobré vědět, kdo jak co navrhl, kdo co seškrtal, apod.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neni to v CH v pohode, protoze stejne jako Nemci jednoznacne definuji,

V CH zdaleka ne vždy, na uzkých většinou vůbec ne.

následujícími funkcemi v procesu stavby:

Bod 7: Vlakové četa musí hejbat í, zatímco doteď tam běhal/házel signalista a oni zajisťovali provedení zevlování.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zas, drobna poznamka - normy jsou dnes POUZE DOPORUCENE, jejich vyzadovani je POUZE NA ZADAVATELI ci pripadne SCHVALOVATELI, cili na normy se laskave at nikdo nevymlouva. Nemluve o prkotine - daji se zmenit ci sepsat jine, vlastni (lepsi ?).
Pavel
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ziki:
Jenže na 160ce se posunuje a to docela dost.
A s těma vysílačkama - sám dobře víš, že na trati 171 je TRSka slyšet pouze na dvou třetinách délky.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jak je to na trati 160 s vysílačkama, ale na trati 300 je také pokrytí vysílačkou po celé trati. Nikde není psaný, že zde musí být TRSka a i s tou se dá technicky pokrýt celá trať, záleží jen na tom, zda se skutečně chce. Možná se zde posunuje dost, ale pokud vím tak nejvíce v Kaznějově, Blatně a Mladoticích a zde kromě Mladotic ESA je. Otázkou je proč ji SŽDC nechce využít.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ziki:
V čem je problém? I když budeš mít rádiem pokrytou celou trať, čas od času dojde k poruše spojení. A jako naschvál tehdy, když to nejvíce potřebuješ. Takže opírat bezpečnost cestujících jen o vysílačku nelze.

Dodatečně jsem si vzpomněl, že na CDP v Přerově i dálkově posunujou, dokonce na dálku hází vexly při západkové zkoušce. Na 160-ce by to šlo jenom tam, kde jsou elektromotorické přestavníky .
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já o tu vysílačku neopírám bezpečnost, jen jsem chtěl ukázat jak např. řešit to reptání vlakových čet. Jinak jen pro připomínku, jakpak se např. křížuje na D3. A funguje to tam již mnoho let. Nemluvě o tom, že narozdíl od D3 jsou cestující zde dálkově informováni o příjezdu vlaku.
Ano v Přerově je kompletní obsluha z CDP. Jinak např. v Lípě je také roztroušená ESA a přesto se veškerý posun řídí z Lípy (tzn. že se staví posunové cesty), vysílačka je zde rozdělená na místní okruhy, což jak si teď vzpomínám je i v Přerově a Blatně. Tudiž pokud vypadne, tak jen v jedné stanici nebo v mezistaničním úseku. Je to spíše o tom, že v Blatně to jaksi SŽDC nějak nevychytalo a proto se tam nestaví posunové cesty.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ziki.)
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ziki: D3 bych radši ani nezmiňoval. Na takových tratích už bylo pár velkých nehod.
Regionova: Za málo peněz hodně muziky… teda spíš hluku…
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 20:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně tak na tratích které jsou kompletně řízeny ESOu a sedí v ní výpravčí a jsou tam ostrovní nástupiště.
Já zde narážel na to, že by do lidí vjel vlak, to se zas tak často nestává a jak říkám, zde jsou informační systémy. Tebou zmiňované nehody jsou zase o něčem jiném.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 06:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slabinou všech stávajících ES je nezálohovaný prováděcí počítač. Když vypadne, zbývá vám panel nouzových obsluh (neplnohodnotná obsluha). Tento problém se podařilo vyřešit až s příchodem EIP, které lze provozovat buď jako systém 2 ze 2 nebo 2 ze 3.
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 07:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti, ale toto zas tak pravda není. Vždy běží 2 ZPC a pokud vypadnou tak se to automaticky nebo manualně přepíná na jiné 2 ZPC, které jsou do té doby vypnuty. Veškeré zálohy jsou prováděny křížově. To platí u DOZ a u stanic mohou být jen dva, ale nevím o tom, že by byl někde jen jeden a pokud tak ne od AŽD.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 07:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ziki: Prováděcí počítač a ZPC (máte na mysli spíš TPC, ne?) není to samé ;-)
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 07:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, není .

Ziki:
Máš v tom hokej.

Zadávací počítač (ZPC), který má výpravčí na stole, komunikuje s dvojicí technologických počítačů TPC1, TPC2 (dvojice kvůli bezpečnosti). V případě poruchy ZPC je někde v DK ještě záložní ZPC. V případě poruchy dvojice TPC1, TPC2 výpravčí přepne na záložní dvojici TPC3, TPC4.

Prováděcí počítač (PP) je v panelu reléových vazeb (Prv) a není zálohovaný. PP komunikuje buď s TPC1,TPC2 nebo s TPC3,TPC4. PP plní pouze funkci snímání vstupů a buzení výstupů, není v něm žádná logika.

U roztroušené ESy jsou tedy v každé stanici pouze nezálohované prováděcí počítače. Místní obsluhu lze provést jedině přes panel nouzových obsluh.

(Příspěvek byl editován uživatelem Signalman_77.)
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 09:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se v rychlosti jsem si ráno neuvědomil, že mám na mysli počítač v Prv. V tom případě máš samozřejmě pravdu.
Velkej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 20:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EIP neni 2 ze 3, je 2x 2 ze 2
M B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.57.182
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 21:45:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy:Pokud si dobře pamatuju, tak systém na DOZ Holešovice byl navrhován nezávisle na nejrozšířenější implementaci

Nikoliv nezávisle, ale před. Pak se upravoval, ale jen tuším do druhého nebo třetího vydání.

Koudy:Mám jakési tušení, že na sestavení prvních ZTP JOP měli lidé z Holešovic jakýsi vliv.

Tušení je správné..Ježiš to už je tak dávno..Co jenom dalo práce zlikvidovat červený symbol návěstidla v zákl. stavu a podobně.

Ta diagnostika je tam opravdu volitelně, někteří jí používají, jiní ne.
M B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.57.182
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 21:54:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signálman 77:

Všech ne. Světlou výjimkou je Káčko od Starmonů, ač mi srdci byla blíže 2000 než 2002 nemůžu si na ní stěžovat. Tam je ta duplicita kanálů (aktivního, záložního) dovedena až do prováděcí úrovně.

Jenže hvězdáři jsou na indexu. To je tak chodit na obra bez děda vševěda...
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 06:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MB:
Omlouvám se za tu mystifikaci o EIP. Jak jsem koupil od přátel z AŽD, tak jsem prodal.

Když jsem psal "všech ES", myslel jsem tím všechny ESy, ne elektronická stavědla .

U K-2000, K-2002 a ESy 11M jsou všechny elektronické obvody zálohovány. Nově se káčko buduje už jen s horkou zálohou (první aplikace tohoto druhu na ČD je ve Slatiňanech). Něco málo o tom vím, poněvadž u hvězdářů pracuju . Jsem rád, že se Vám káčko líbí, jenom nechápu, proč Vám bylo bližší K-2000? K-2002 je mnohem dál. Filozofie návrhu vychází z K-2000, ale hlavně po konstrukční stránce se jedná o úplně nové zařízení.

Pro všechny zájemce:
odkaz

A k tomu indexu: Ono to zas tak horké nebude. S obrem v mnoha oblastech úspěšně spolupracujeme. Ale to víte, vodsaď pocaď.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 16:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M B: Díky za uvedení na pravou míru. Kdy vlastně byla JOPka na Holešovicích uvedena do provozu? A kdy se vůbec začlo pracovat na ZTP JOP? Já kdysi viděl verzi psanou ještě v legendárním T602, rok odhaduji asi 1994? Už je to taky dávno :-)

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 20:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Koudy: Viz spz.logout.cz
M B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.51
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 10:41:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy:
První verze běžela asi od podzimu 1994, pracovalo se na ní již v roce 1993. Současná s modifikacemi od 1996. Práce na JOPu se datují někdy kolem stavby ETS Úvaly tedy taky cca 1994. Ale už mi to mizí v šeru dávnověku. Kdo dnes vzpomene na tyrkysový reliéf ;-)Na DOZ se pak zkoušely některé bláznivé nápady tvůrců ZTP. Někde jsme vyhráli, ovšem za cenu ústupků jinde. Nebude dlouho trvat a i ona zmizí v propadlišti dějin. Snad její nástupci přinesou alespoň srovnatelný komfort v dopravní informatice jako ona...
M B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.51
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 10:52:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman_77

Ty nešťastné reléové bloky. Kdyby to zůstalo ve volné vazbě, ač třeba ve skříních, nemám připomínek. Chápu snahu o minimalizaci,ale nejsem si jist, zda to zrovna takto bylo úplně nejsprávnější. Jinak přeji hodně úspěchů, ESA potřebuje konkurenci.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 13:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MB:
Ta averze proti reléovým kazetám, to je věc, kterou nechápu. Reléové kazety jsou potřeba při montáži káčka do technologických skříní, což upřednostňujeme. Relé ve volné vazbě by byla příliš utopená a prostor ve skříni by zůstal nevyužitý. Při montáži do stojanů se stále používají relé ve volné vazbě. Zákazník si může sám vybrat, které konstrukční řešení preferuje.

Díky reléovým kazetám se v místě montáže neprovádí žádné pájené spoje, blok se zasune do konektorové patice, z druhé strany jsou wago svorky.

Seskupení do bloků snad ocení i údržbáři. Na čelním panelu jsou stavové LED indikace, boční kryt je na přání dráhy z plexiskla, aby bylo vidět na kontakty relé. Problém by snad mohl nastat, pokud potřebujete proklemovat nějaký zapínací kontakt. Ale i to se na wago svorkách dá udělat.

Také Vám přeji hodně úspěchů a pohody v novém roce 2008!

(Příspěvek byl editován uživatelem Signalman_77.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 18:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dokumentaci EIA k k tratím z Klatov na Šumavu se shodně píše:

Před spuštěním nového zabezpečovacího zařízení musí být vyjmuty veškeré postradatelné výhybky a zároveň musí dojít z důvodu špatné stavu železničního svršku výhybek k jejich rekonstrukci, popřípadě ke změně konfigurace zhlaví, neboť jejích následné vyjmutí nebude možné z důvodu velmi nákladné úpravy SW vybavení. Zároveň musí být realizováno odvodnění kolejí a výhybek.

To je myšleno vážně? Opravdu jsou úpravy SW tak drahé? Nebo je to jen pseudoargument pro vyškubání všeho v současnosti nepotřebného, aby se ušetřilo např. na elektrickém ohřevu a dalším?
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 19:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to spíš blbě vyjádřené, protože to není jen o SW. Pokud už je prohlášení o postradatelnosti, tak by byla blbost, aby se vybudovalo zařízení, pak se zrušily postradatelné prvky a poté se nové zařízení upravilo na změněnou konfiguraci kolejiště.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, po tomhle vysvětlení už to dává smysl. Ono je tam těch věcí napsaných blbě více a navíc je znát, že všechny tři dokumenty jsou vytvořené podle jednoho mustru.

Ještě se optám, jak je s možností přidávat do takovýchto systémů případné další výhybky? Tedy, zda je reálné, že něco, co se při racionalizaci logicky zruší, je možné zase obnovit bez kompletního překopání zabzař.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mibl: To by mě taky zajímalo, podle mých představ je výhoda elektronických stavědel oproti třeba elektromechanice v tom, že se dá poměrně snadno měnit konfigurace kolejiště v ZZ (což by se určitě hodilo třeba teď v Praze na hlavním). Takže kdo nám řekne, jak to je s dodatečnými úpravami ES (nemyslím jen ESy jako Signalman_77) ve skutečnosti?
Regionova: Za málo peněz hodně muziky… teda spíš hluku…
M B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.51
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:00:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:

Jde všechno, jest jen otázkou za jakou cenu. Protože tyto stavby mají charakter racionalizace, dělá se jen to nejnutněší. Vzpomínám si na jednu hádku, kde v rac. stanici vznikla potřeba dopnit výstražník na PZZ do nepokrytého směru za cca 80,-kKč, protože protokol o tech. prohlídce a zk. by na takové zařízení vydal jen sebevrah a investičák ječel, že se to musí zaplatit z jiných peněz. Takže ve stavědle by bylo potřeba doplnit hw výbavičku, samozřejmě venkovní prvky a nebude na ně dimenzována kabelizace (asi ani páteř i když je povinná 10 prc rezerva). Kapitolou samo o sobě je překopání adresného sw, které je díky cenové politice dodavatele pěkně mastné. Následuje kompletní přezkoušení (pokud dodavatel nedodá změny k přezkoušení)a papírové uvedení do provozu. Hlavní výhoda ES by měla být právě možnost průžně reagovat na změny svršku. Skutečnost je však taková, že investor i provozovatel zařízení se veškeré rekonstrukce snaží dělat na definitivní sw. Ušetří nemálo peněz a nervů i za cenu dalších komplikací.
M B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.51
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:19:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mirekm: Viz můj příspěvek výše. Jde to, ale je to komplikované a drahé. Proto je snaha na všechny stavební etapy použít jeden def. sw. Ono to není jen o tom to doplnit, či přepojit, upravit adresný sw, ale taky třeba přezkoušet celou stanici pokud to změna vyžaduje. Hl.n. se připravuje na def. sw. včetně změn spojených se západní částí. Drobnosti, které budou vyžadovat stavební postupy se upraví v rámci možností jinak.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 11:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm:
Vaše představa je správná. Výhoda E.S. (elektronických stavědel) skutečně spočívá v možnosti snadno něco doplňovat a měnit. Ostatně to je zřejmě důvod, proč SŽDC nově připouští na koridory pouze elektronická zab. zařízení (zkuste upravit reléovku na ETCS L2).

Díky zálohování logiky E.S. můžete leckdy změnu provést prakticky za provozu, bez nutnosti ROVZZ. Změna HW E.S. spočívá pouze v doplnění/zrušení vstupů/výstupů. Pokud něco rušíte, jsou náklady na úpravu HW téměř nulové. V případě, že něco doplňujete, musíte zaplatit venkovní prvky (návěstidla, přestavníky,...) a případně kabelizaci, pokud nejsou rezervy, což může vyjít velmi draho.

K cenové politice úprav SW nemůžu mluvit ani za hvězdáře, protože nepracuji na obchodním oddělení. Nicméně cena K-2002 je na úrovni RZZ, viz náš web.

(Příspěvek byl editován uživatelem Signalman_77.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 13:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Které typy KO byly nově instalovány na trati Jihlava - HavlBrod ? Děkuji
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 14:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V ŽST Jihlava jsou KOA1 275Hz, v mezistaničních úsecích a ŽST Dobronín/Šlapanov jsou/budou KOA1 75Hz.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 11:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Signalmann 77:
Mé zkušenosti z praxe jsou poněkud odlišné. Ano, propagačních letácích a na konferencích typu Č.Budějovice se v záplavě chvalozpěvů dozvíte i o možnosti snadné úpravy SZZ dle npř.změn konfigurace kolejiště a pod. Do naplnění této hlavní výhody je však třeba ještě dlouhé cesty. O finanční náročnosti změn SW již bylo řečeno a je fakt, že při organizaci stavby se raději betonuje a štěrkuje, než by se měl měnit SW. Např. původně se v Teplicích měl nejprve změnit SW a pak se měl přizpůsobovat podle postupující rekonstrukce kolejiště. Nakonec se ukázalo výhodnější upravovat provozovaný slepenec elektromechaniky s RZZ a ESu pustit až po ukončení kolejových úprav.
Dalším nedotaženým jevem je přezkušování zařízení po úpravách, kdy se na několik dní celá stanice vypne a dopravě se na několik dní dají k dispozici kliky od přestavníků a klíče od pozamykaných výměn a tvrdé přivolávačky od vjezdů. Jaký rozvrat v dopravě taková akce může přivodit netřeba rozvádět.
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 20:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: Ve stanicích taky 75Hz KO?
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 20:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve stanicích nejspíše taky 275 Hz.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 20:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marcik: V Dobroníně jsou 75 Hz obvody a ve Šlapanově budou taky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 21:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KOA1 275Hz i KOA1 75Hz vydrží jízdu rozzuřeného rudého býka? (1016 až 1216 OeBB) a dalších vozidel (TRAXX, prndolíno bez ledničky)?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 23:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to už někde jsou 75Hz obvody ve stanicích, nebo to je nějaká specialitka pana F. a jeho zázračných KOA1??
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 23:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Papírově by vydržet měly, ale člověk nikdy neví ...

Marcik: Sám jsem se s tím ještě nesetkal, ale možná ještě někde budou. Tady byl důvod v úspoře za 275 Hz měniče do UNZet, protože kolejové obvody jsou jen na záhlaví, 1. koleji a výhybkách mezi nimi (obvody na výhybkách jsou jen pro kódování, ne pro zjišťování volnosti).
M B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.51
Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 07:03:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer:

Aha, takže zbytek zajišťují AZF?
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 09:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, zjišťování volnosti ostatních úseků zajišťují Frauschery.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 13:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy, Marcik:
Chlapi, že vás to baví kazit si svátky psaním příspěvků o KOA. Je to boj s větrnými mlýny...

Jenom pro zajímavost: rušení Tauruse na střídavé trakci v pásmu 75 Hz je kolem 160 mA, v pásmu 275 Hz je menší, než 100 mA. Na stejnosměrné trakci je to prý o něco horší, přesné hodnoty neznám. Určitě však není důvod požadovat v TSI odolnost KO minimálně 1A.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace