K-report
 

Archiv do 23.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD platný » Archiv do 23.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.166.62
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:43:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se přihodila v lednu příhoda (pravda, bylo to asi měsíc po začátku platnosti té tarifní nabídky, takže to lze částečně pochopit), kdy ve vlaku EC107 Praha mi bylo po předložení eLišky Plzeň - Ostrava (vydává se automaticky via ČB) řečeno, že jelikož jedu jinudy (přes Prahu), musím zaplatit doplatek. Na moji námitku, že jde o kraší trasu, mi bylo řečeno, že to se musí ověřit a průvodčí i s eLiškou zmizela kdesi v útrobách vlaku. Vrátila se již za Pardubicemi (asi za hodinu) s tím, že se to tedy nějak uzná, ale příště si to mám nechat vydat správným směrem.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5634
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls:
Mám přesně ten samý pocit. Podle mě je tarif rok od roku složitější a přestávají už se v něm orientovat i někteří pokladní, průvodčí apod.

Ladis, Marin2:
Vidím, že sem rozhodně nebyl sám... Ale kdyby mi to nevydali, tak si okamžitě stěžuju. Kdyby ani to nepomohlo, tak si ji zkusím koupit jinde.
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 13:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Po patnácti minutách hádání, s frontou dalších naštvanejch cestujících (v pondělí ráno otevřeny hned dvě pokladny) a s vědomím že EC71 je už někde v Bílovicích jsem si radši koupil plnou za 810. Říkal jsem si že by ty dvě stovky o který mě připravili snad věnují na obnovu vozového parku...
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8
Dost bylo 021!! 854 na vláru!!!
"A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám nalezou všude, a strašně rychle se množí."
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 23:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem zvědavý na obsazenost nových expresů Brno - Praha a moc mě to nepřekvapilo. Jel jsem včera 18:43 z Brna (tj. v neděli večer) a obsazenost na tuto dobu dost luxusní. Ve vagónu, kde jsem byl, a v sousedním bylo po 19 lidech. Asi půlka z nich vystupovala v Pardubicích. Jak to tam vypadá v průběhu týdne nevím. Možná je to lepší nevědět.:-)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 00:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ojin: Díky za zajímavou zpávu. Prý se chystá nějaká stická relační sleva, aby s tím vůbec někdo jel. Tak jsem zvědav.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38117
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 00:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, mluvilo se o Brnu a Chomutovu.

Co se týče obsazenosti, tak už jsem k tomu psal někde jinde, že soudit to po pár dnech provozu a navíc dle tohoto spoje je minimálně docela zavádějící...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 20:16:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom navážu na to, co psal někdo do aktuálních diskusí ohledně Galilea a jeho zastávek. Přiznám se, že se vůbec nebráním tomu, aby to zastavovalo přes noc co nejméně. Na západě normální model, stavím max do jedné hodiny ráno a pak jedu nonstop do 4 hodin do rána. Galileo se o to trochu snaží. Přiznám se ale, že si nedokážu představit, kdo by jel ve 3:35 z Brna, nebo do Brna. Proto bych to asi udělal jinak, přetrasoval bych Galilea nahoru a jako jezdí vídeňský lůžko, tak přes Přerov dolů. Musel by ale vyjíždět kapku dřív tak, aby naposled zastavil v Olomouci a pak až v Břeclavi-Kútech a do Bratislavi. Na Brno by se pak hodila Panononka a trasovat tam tudy například něco na Ostravu. Já vím, je to blbej nápad, ale co kdyby. Myslím, že by se zájemci našli. Prostě vnitro Nachtzugy.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 21:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Michawel: Já bych zase noční zastavování nerušil, záleží na frekvenci cestujících. Čili je-li to jeden cestující, tak nestavět, ale je-li jich více, tak ano. V tomto případě si myslím, že zájemců o půlnoční cestu z Prahy do Brna bude použitelný počet (různé cesty za kulturou apod.). Podobné spoje do významných spojů z Prahy jezdí na všechny strany a drží se stále.
Podstatné pochopitelně je, aby se noční cestující vyspali a nebyli okradeni. Na druhou stranu pár desítek půlnočních cestujících do Pardubic či Brna může vylepšit ekonomiku provozu. Současný model zastavování myslím celkem slušně odpovídá potřebám a neměnil bych ho.
Měl bych tu ještě jeden nedokázaný argument. Chce-li železniční doprava získat cestující z aut, musí nabídnout komfort, rychlost a hlavně slušnou nabídku spojů. KLasický automobilista prostě nemsí mít pocit nějakého omezení ze strany jízdního řádu. Cena pak není až tak podstatná. A z tohoto pohledu může pouhá možnost cestovat o půlnoci rozhodnout o tom, že cestující budou přelézat z aut do vlaků, i když většina jich tím půlnočákem nikdy nepojede.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 21:15:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Neříkám, že by musel jezdit jen takový spoj, který by nestavěl. Doplnil bych stávající nabídku také těmito spoji. Práve z Vámi zmíněného důvodu. Ale mě právě chybí ten komfort nebát se o to, abych byl okraden :-) Třeba ta Panonka by to Brno mohla obsluhovat tímto způsobem. Nahoru na Ostravu jsou spoje v dostatečné kapacitě. Ale zrovna to, co jsem zmiňoval, by pomohlo ulevit hlavně pátečním nočním vlakům směr Slovensko v úseku Praha - Olomouc. Pravda filosofie :-)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 22:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Michawel: Panonka tímto způsobm funguje, ale pochopitelně ne pro spojení Prahy a Brna, ta je dobrá pro Kutnou Horu nebo Havl.Brod. Navíc teď odjíždí dost brzy, odjezd v 10,00 např. pro návrat z divadla nestačí.
Okradení by se mělo řešit systematicky. Jednak omezit vstup do ubytovacích vozů, aby se tam ta zlodějská chamraď prostě nedostala. Dále nasazováním velkoprostorových a osvětlených sedačkových vozů, kde bude zloději dobře vidět a nebude mít klid na práci. Kdo se chce pořádně vyspat, nechť si koupí lůžko nebo lehátko. A dále nasazovat na tyto kritické vlaky vybrané průvodčí - gorily, aby měly zloději hrůzu z nich a ne naopak. Kromě toho je třeba spolupráce s policií, která by měla skutečně hlídat. Projít vlak a prospat zbytek cesty v jedničce rozhodně nestačí.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 23:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm brněnským expresům: Chápu, že usuzovat z jednoho spoje je hodně povrchní, ale přijde mi, že neděle večer je doba, kdy většina vlaků praská ve švech pod náporem studentů, a v ostatní dny jsou řekněme normálně obsazené. Proto se obávám, že ve zbytku týdne to bude i tady ještě slabší.
Je pravda, že je to docela novinka a hodně lidí o tom neví, ne každý hned po vydání jízdního řádu běží na nádraží, aby si ho mohl číst večer před spaním:-). Ale kromě toho, že se o nich cestující dozví, musí mít důvod s nimi jezdit mezi Prahou a Brnem, což při jízdní době 2h 40min a v béčkových vozech (i když přečalouněných a s vtipnou reklamní výzdobou) bez nějaké té slevy asi mít nebudou. A frekvence do Pardubic to asi nezachrání.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem jel ve 12:33 do Brna, byl skoro prázdný. V Pardubicích výstup i nástup cca 20 cestujících. Zpátky jsem jel 18:43, situace byla specifická tím, že Hašek měl více jak hodinu a jel až za expresem, ale obsazenost nic moc, přitom na Haška čekalo na vedlejším nástupišti dost lidí. V Pardubicích byly oba vlaky u stejného nástupiště, hodně lidí do expresu vlezlo (přijel první), ale taky hodně čekalo na ten "lepší vlak" - ten, který jsme pak v Kolíně předjeli, navíc Hašek jede přes Malešice. Je to tedy asi o zvyku, lidi jsou zvyklí, že jede "Hašek". Chce to čas.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský a brněnské expresy: Co se týče obsazenosti, tak už jsem k tomu psal někde jinde, že soudit to po pár dnech provozu a navíc dle tohoto spoje je minimálně docela zavádějící

Zavádějící soudy by to byly v případě, že by byl zaveden vlak v relaci, ve které dosud nejezdil. Pak bychom mohli mluvit o tom, že bude nějaký ten týden nebo měsíc trvat, než se vlak "chytne". O tom však v relaci Praha - Brno nemůže být řeč, to je relace, která existuje bez přerušení od doby, kdy existuje mezi Prahou a Brnem železnice.
To bych mohl stejně tvrdit, že bude x týdnů trvat, než si lidé zvyknout jezdit vlakem EC 106 Praha z Ostravy do Prahy (jezdí v letošní trase nově), jenže tenhle vlak jezdí narvaný.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38155
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 20:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200:
To je pravda. Jenže do Brna se vlakem dalo víceméně pouze vlaky EC, což značnou část lidí odrazovalo (obyčejné jízdné a ještě příplatek), a naprostá většina pravidelných cestujících jezdila (a jezdí) autobusy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.166
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:25:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Galileo:
Ty absence zastávek považuji za zhovadilost prvního kalibru. U nočních vlaků není požadavek na rychlost vlaku taková , jako ve dne. Kdyby vzniklo třeba 6 nových zastávek oproti současnému stavu, jízdní doba by se protáhla o cca 15-20 minut ( což není u tohoto typu vlaku rohodující) a dráhy by mohli získat další cestující.

ad Expresy Praha-Brno:
zde se projevuje , že ČD jsou totálně specifickou firmou. Pokud vytvoří propadák , nic se neděje. Já působím v managementu soukromé logisticko-spediční firmy. Každý měsíc musím reportovat majitelům , kolik peněz jsem utratil a kolik získal.Mám pocit , že kdybych se choval jak někteří "kompetentní" , asi by se mnou majitelé spokojeni moc nebyli.
ČD mají hold výhodu , že mají za zadkem stát , který každou nepovedenou akci zamázne z našich společných peněz.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 22:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Pokud se nenašlo dost cestujících pro brněnské expresy ihned v prvním týdnu provozu, je naivní se domnívat, že se to beze změny podmínek někdy změní.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4621
Registrován: 9-2002


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 22:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vracim se k diskuzi o nezastavování některých spojů v ČT z aktuálních postřehů:

Nádražák:
Na něco sem se tě ptal a bez odpovědi, asi by ti to bylo fuk že??
A dále vubec neřešim, co jezdí či nejezdí někde na Zábřeh, mě jde o spojení ČT Brno, kde ubylo zastavování třech důležitých spojů, Galileo tam i zpět a ranní EC 370 z Brna do ČT, nejvíc ale řešim toho Galilea...
To že vymysleli užasný spojení expresama které ČT taky vynechávají a jezdí v tom pár lidí, to taky hážu za hlavu..
Cargo v plném proudu...a některé jeho ovečky jsou vcelku zmatené...vivat CARGOOOOOOOO!!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 09:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těma brněnskejma Ex jezdí ke konci týdne (Čt, Pá) študáci z Brna do Pic (a dál), přijíždí to neprázdné (v každém kupé min. 3 lidi). Jenže: otázkou je, nakolik se zde jedná o přesun cestujících z jiných vlaků. Řekl bych, že v naprosté většině, protože jak jinak by se ti cestující vyskytli, když nemohli být "jen tak" vygenerováni a o přetah z busů se jedná jen dost těžko?
Dál do Prahy je to prázdný. Některá kupé volná.

Je to propadák. Ale někdo měl dost dobrou motivaci je zavést.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 10:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Brněnské expresy : Jel jsem v pátek 14. v 16:33, vlak byl narvaný, v každém kupé 5-6 lidí, ale z mého kupé vystoupilo např. všech 5 lidí už v Pardubicích.
Pokud si nědo všimne nově zavedených vlaků ještě teď před Novým rokem, tak si nechá udělat In-kartu a za 140/35 Kč může jezdit až za měsíc (jak jistě víte, výroba plastové In-karty trvá pouhých 28 dní ). Do té doby do vlaku nevleze-stačí říct u pokladny Brno na In-kartu a pokladní zašveholí nějakou začínající "dvě-stě", což je v současné době vzhledem ke konkurenčnímu boji mezi bus dopravci jak z Marsu :-D. Jinak nová B se mi líbí :-), ještě by to chtělo ve vlaku doplňkové služby (aspoň restaurační vůz). Zpět jsem jel druhý den Hungarií - také za 35 Kč, což už je konkurenceschopná cena .
Takže s nějakým hodnocením bych čekal aspoň měsíc. Bez eLišky to nemá cenu...
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 12:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=517015
Výborně zastavovat od dne vyhlášení lze, ale nezastavovat od dne vyhlášení nelze.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 13:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mořepetr:
A zrušit zastavování od první změny JŘ v březnu by asi chtělo moc iniciativy.

Ale nezastavovat ode dne vyhlášení určitě jde, svého času (za ČD, neblahé paměti) to tak snad fungovalo na trati JH-Obrataň, v zastávce Dolní Radouň se snad zastavovalo jen do konce září (tehdy JŘ vycházel ještě na přelomu května a června).
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5646
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 13:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom ať to klidně vydrží co nejdýl, zastavování Ex a IC v Mostech mi totiž vyhovuje víc než dost
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 13:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Euroovečka?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 13:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
přesně tak, euroovečka
Nemá užitnou hodnotu a je zcela určena k okrasným účelům; není v podstatě určen k zábavě osob, a proto nemá povahu hraček
Odkud ji znáte? (Pokud si tedy pravidelně nečtete právo EU)

Jinak hezký článek o euroovečce je tady:
http://jinepravo.blogspot.com/2006/11/eurooveka-o.html
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38184
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 14:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naroznej:
Můžeme o tom sice spekulovat, ale ty expresy jsou výtvorem MD, a to si je objednalo a platí.

S200:
Podmínky se údajně mají změnit od ledna. Jinak ale souhlasím, že minimálně nyní jezdí nejvíc lidí z Prahy do Pardubic a z Pardubic do Brna, z Prahy do Brna je to docela slabé.
Tedy tyto vlaky zatím vyřešily špičky, kdy to mezi Brnem a Pardubicema (Prahou) bylo ostudné i přes případné posily EC. To se dalo řešit i pohými posilami, ale bylo zvoleno řešení jiné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, já zaslechnu mnohé věci. Jen nechápu, k čemu má vlastně sloužit:-) Ale je roztomilá.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono nějak obecně substrátu není moc a to je předvánoční týden.

V po podvečerní Ex do Zlína - v B se celou cestu našly prázdný kupé a ostatní obsazeny 1 max 2 ks (přerovská část). R od Šalingradu do Ostravy taky prázdný kupé - budiž, byl večer.... .
Zpět včera 16,33 z Ovy R na Šalingrad bůhví jestli aspoň 30% obsazení (a to je špička...), Fatra z Hranic na příjezdu v prvním Bpeer 0, v druhým 3 ks a víc než 10 ks ve voze celou cestu nepobylo. Ony asi 3 vlaky z Olomoéuce najednou (pomalík + TIS + Ex) trojnásobek substrátu nevygenerujou. Naopak asi ho degeneruje taky zdražení
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Slouží přece k okrasným účelům (Ale pozor, hrát si s ní nikdo nesmí!)

Tohle je taky vynikající: Výrobek ve tvaru ovce, vysoký přibližně 10 cm. Většinu keramického těla pokrývá pletenina, která přestavuje ovčí rouno, přičemž zůstává viditelná část hlavy a čtyři kopyta. Textilie je na keramickém těle nalepena
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 18:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

narozenej:
Jak tak pozoruju, tak máte vskutku zajímavé názory (i vedle v "nejotřesnějších zážitcích")...

ad Galileo: Už jsem to jednou psal, nejde o rychlost, ale o komfort cesty a minimalizaci "klinetů bez platného cestovního dokladu". Když jedu přes noc do Bratislavy, tak nějak nepotřebuju, aby se mnou vlak každých čtvrt hodiny - dvacet minut brzdil a zase se rozjížděl.

ad bE: kolik peněz jsem utratil a kolik získal
MD si za ty expresy zaplatilo úplně stejně jako za jiné vlaky, takže pro ČD je to výdělek jako každý jiný.
Mmch i pro ostatní - já bych s hodnocením opravdu ještě vyčkal. Hodnotit ani ne po čtrnácti dnech, kdy ještě skoro půlku času z toho byly neočekávané problémy (,které už doufám nenastanou) není moc OK.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 10:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Expresy bE:

po 14 dnech nelze nic posoudit --> priklad: "Ex" Praha - UNL - Cheb v gvd 06/07 zacaly z duvodu rekonstrukce UNL,hl.n. zastavovat vsechny na UNL,zapad. Cestujici min 1/2 roku nepochopili, ze tim mohou jezdit rano v 7:15 do Prahy a tlacili se do dvou vozu EN urcenych pro vnitrostatni prepravu jedoucich z Hl.N. U dalsich spoju v teto relaci totez. A to nebyla zadna novinka:: R v relaci UNL, zapad - Praha jezdily az na vyjimky vzdy.

Dale: i kdyby byl bE neuspesny projekt, nemohou padat hlavy na CD, zde je vse v poradku. Objednavatel si je objednal, realizator zakazku plni a dostava za ni zaplaceno. Hotovo. Tecka. Blaboly nekterych spoludiskutujicich na tom tezko neco zmeni.

Uvidime za 1/2 roku.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 13:44:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Xanri05:
Nemyslím , si že tento proces funguje tak , že moudré MD něco vytvoří a pak pověří někoho zakázkou.
Spíše ČD něco vytvoří , přijdou s tím na MD a MD to objedná . Nevěřím tomu , že na MD a krajích sedí lidi , kteří dokáží vymýšlet a tvořit koncepce hromadné dopravy. To jsou pouze úředníci schopni razítkovat papíry. Opravdové specialisty stát nezaměstnává , protože je nezaplatí.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38225
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 14:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslet si můžete (a můžeme), co chcete (chceme).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 16:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brněnské expresy jsou výborný nápad. V kterém jiném vlaku bych měl v pátek před Vánocemi celé kupé pro sebe. Na to si ze svých daní rád přispěju.

Zkulturnění interiéru použitých B lze taky hodnotit pozitivně, kéž by se v tom pokračovalo a postupně by byla vylepšena všechna B (i A).
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 17:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_ct: Pokud by mi rušili v mém místě vlaky, pochopitelně by mi to to hodně vadilo, jenže to jaksi nění případ Třebové. Jedinou vyjímkou je Galileo a tak už poněkolikáté říkám. Galilea klidně ve Třebové zastavit, ale podstatně zredukovat zastavování Ex/IC/EC přes den.

Ad brněnské Ex: Jedním slovem - BÍDA. Ať už se to týká kvality (v tomto případě spíš nekvality) vozů či (ne)vytíženosi těchto spojů.. Byl to zase jednou krok vedle, jak je na ČD už bohužel zvykem. Takový výkřik do tmy...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 18:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k vedení EC/IC přes Lideč a následnému zrušení příplatků. Z popisu známého: jede prakticky prázdné EC do Vsetína, tam se naplní, dojede do ValMezu a tam se zase vyprázdní. Opravdu si nejsem jistý, zda jsou vlaky kategorie EC/IC tím nejlepším pro regionální dopravu.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4658
Registrován: 9-2002


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 19:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák:
řekni mi jedinej rozumnej důvod proč??
Cargo v plném proudu...a některé jeho ovečky jsou vcelku zmatené...vivat CARGOOOOOOOO!!
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 19:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Přes Valachy už žádné EC nejezdí,jezdí to v kategorii Ex.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 19:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johnson: Máte pravdu, omlouvám se. Ale na podstatě věci to nic nemění.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 23:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_ct: není poptávka dostatečně silná na to, aby zde byl důvod zastavovat během dovu hodin 3xEx/IC/EC a 2x R.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 15:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: A podle čeho tak soudíš, chodíš to každý den sledovat? Co je podle tebe silná a dostatečná poptávka, aby bylo rozhodnuto zastavovat, či nezastavovat v té, či oné stanici.
Chápu pendolína,brněnské expresy, ale co ještě podle tebe nemá v ČT zastavovat, abys byl spokojen.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 16:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký je rozdíl mezi Českou Třebovou a dejme tomu jejím okresním městem Ústím nad Orlicí, co do platící, opakuji PLATÍCÍ poptávky, včetně přípojových návazností?
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 18:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: Kdo zaseje vítr, sklidí bouři
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 20:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Past: No jezdím přes Třebovou téměř každej den už 5. rokoem takže o tom mám docela přhled. Neměly by tam stavět letos zavedení Ex/EC (Košičan, Mojmír,...) a brněnské EC.

Sants: ...jaký je rozdíl co do platící poptávky? Ve Třebové tak 30% nastupujících cestující jsou režisti oproti ostatním stanicím. A nezlobte se na mě, ale z režistů dráhy nic nemaj, takže by měly zastavovat pro "obyčejné" platící cestující a ne pro režisty. Jinde jsem tento fenomén v takovémto rozsahu neviděl.
John: A nemám snad pravdu??
Jinak dnešní cesta EC 147 děs a utrpení. V Zábřeze vystoupilo asi 120-150 lidí, přesto jsem měl problém se vecpat alespoň k záchodu.
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 21:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: ad EC 147: repete ze čtvrtka
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 21:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

John: No ja, ale 2x horší, dneska jsem měl vážně strach že půjdu pěšo . Byste neřekli, kolik lidí se vejde na předsatvek velkoprostoráku
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 22:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: Tak větší hovadinu jsi nemohl už zplodit.
1. ČT už dávno není město železničářů. Za posledních 10 let tady došlo k významnému snížení zaměstnanců ČD a tím i ke snížení počtu režistů.Co se týče poměru režistů proti nerežistům, asi to bude srovnatelné třeba s Nymburkem, Kolínem nebo třeba Ostravou.
2. Dráhy sice na režistech asi opravdu moc nevydělají, ale od 1.1.2008 opět těch cca 50 tisíc zaměstnanců + rodinní příslušníci + důchodci ČD v celé republice mají šanci podle příslušného předpisu o zaměstnaneckém jízdném zaplatit příslušnou částku na rok 2008. Zaměstnanci 500,- Kč. tak si to vynásob, jsou to peníze, které spadnou do pokladny ČD a ta nemusí vlastně pohnout prstem. Ale už dnes celá řada zaměstnanců neplatí a tím nemají režíjku (mají auta a tak se jim režíjka nevyplatí)
3 Stále mi uniká proč by ve Třebové neměly zastavovat vlaky Ex, IC a EC.Přestupují zde cestující mezi vlaky, já to zase vidím tak, že oproti počtu obyvatel města je zde docela frčák.
4. Nemohu se zbavit dojmu, že z tebe mluví závist, možná i nenávist vůči režistům. Nic Ti tedy nebrání dát se do služeb ČD. Pak budeš mít taky režíjku. Jesti si myslíš, že ta režíjka je zadarmo, prosím. Můžeš to zkusit: noční směny, turnusovou službu, jednou nohou v hrobě, druhou v kriminále atd, atd. Já taky nezávidím zaměstnancům ČEZ levnější elektřinu, nebo jiným oborům jiné výhody, které plynou z podstaty práce a smluv.
5 Je mi jasné, že Tě nepřesvědčím, budeš mít stále svoji pravdu.Prostě s tím nic nenadělám. Ale mohu Tě ubezpečit dráhy dělají vše pro to aby zde další vlaky nestavěly a také počet režistů se v dalších letech významně sníží. Alespoň tedy budeš spokojený.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 23:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se projíždění MuN líbí
I tak tam denně zastavuje podstatně více vlaků než v kdejakém obdobně velkém městě.
Rychlíky v ČT staví a dá se jimi dosáhnout více cílů bez přestupu než IC, EC. Osob co jezdí například relaci ČT - Vídeň, Berlín apod, kam jezdí jen EC asi takové množství nebude. I OVA je bez přestupu dostupná z ČT každé dvě hodiny.
Zkrátka to sere nejvíce místní nádražáky.
Ostatně po zrušení EC přísmradků jedu do Brna raději pomaleji ale pohodlněji přes Vysočinu
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4668
Registrován: 9-2002


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 00:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maxipes fík:
Zkrátka to sere nejvíce místní nádražáky
No tak to zdaleka ne když sem to řikal mým známým co za hovada sem píše o tom jak sou rádi že se tady zastavování snaží co nejvíce snížit, tak pěkně držkovali, kdyby vás chytrolíny potkali tak se neudržej...ale to je nepodstatný

nádražák:
ty chytráku jeden kdybys seděl na tom hausu v Prase tak ty bys byl první na koho bych poslal al kaidu, ještěže si jen remcal co s tim nic nenadělá, za sebe jsem rád že tady ta EC zastavují a doufám, že dlouho budou, vubec tady nejde o to, jestli je Třebová malá nebo velká, tady je to peřstupní bod mezi jihem, východem a západem a o to tady jde...ne nadarmo se hlavní první koridor vedl přes ČT, mohl taky vést před Brod, ale co z toho že jo...
vivat CARGOOOOOOOO!!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 09:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba se jednou dočkáme tunelového obchvatu ČT - Trať od Krasíkova bude u Rudoltic pokračovat rovně do tunelu a vynoří se za Dlouhou Třebovou. To není úplný nesmysl. V Jindřišské věži v Praze je teď výstava o vodní cestě Labe - Dunaj (-Odra) a propojení Orlice a Moravské Sázavy se navrhuje řešit tunely po vzoru žekeznice a ten tunelový obchvat ČT tam nakreslený je. A kolejová varianta tunelu bude jistě levnější než ta průplavová.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 10:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alespoň konečně budou mít nepřátelé České Třebové pokoj a budou se otírat o nějaké jíné místo. Naštěstí se ale toho nedočkám.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.166
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 11:14:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi , co do sebe tak agresivně a vulgárně šijete. Vždyť jsou vánoce.A navíc jde téměř o "nic".
Já bych to viděl následovně. Jaká je průjezdní rychlost přes ČT? 40 nebo 60 km/h ?. Jaké budou náklady na rozjezd EC/IC vlaku , pokud tento vlak zastaví a bude se rozjíždět na průjezdní rychlost ?
Pokud vybrané tržby od lidí z ČT , kteří tyto vlaky využívají budou větší než tyto náklady , poté má zastavení své opodstatnění. Doprava v Čechách nevypadá tak , že každé dvě hodiny je požadavek na přepravu 1000 lidí z Prahy do Brna či Ostravy. Dnes je jakékoliv podnikání v dopravě zaměřeno na boj o každého zákazníka.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.166
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 11:16:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi , co do sebe tak agresivně a vulgárně šijete. Vždyť jsou vánoce.A navíc jde téměř o "nic".
Já bych to viděl následovně. Jaká je průjezdní rychlost přes ČT? 40 nebo 60 km/h ?. Jaké budou náklady na rozjezd EC/IC vlaku , pokud tento vlak zastaví a bude se rozjíždět na průjezdní rychlost ?
Pokud vybrané tržby od lidí z ČT , kteří tyto vlaky využívají budou větší než tyto náklady , poté má zastavení své opodstatnění. Doprava v Čechách nevypadá tak , že každé dvě hodiny je požadavek na přepravu 1000 lidí z Prahy do Brna či Ostravy. Dnes je jakékoliv podnikání v dopravě zaměřeno na boj o každého zákazníka.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 11:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jeden hloupý nápad, když je tato diskuze tak plodná. Co kdyby u Drážďan začali Němci kopat tunel pod celou ČR a jedna větev by vyběhla ze země u Vídně, druhá u Bratislavy. Alespoň by byl pokoj od diskuzí zda zastavovat EC a IC v té, či oné stanici. Všechny podjedou republiku a basta.Ten pod Třebovou by pak mohl sloužit jen pro vlaky EC a IC směr Slovensko. Ušetřila by se podzemní vyhybna pro Třebovou směr Brno. Taky to bude levnější.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.166
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 11:17:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi , co do sebe tak agresivně a vulgárně šijete. Vždyť jsou vánoce.A navíc jde téměř o "nic".
Já bych to viděl následovně. Jaká je průjezdní rychlost přes ČT? 40 nebo 60 km/h ?. Jaké budou náklady na rozjezd EC/IC vlaku , pokud tento vlak zastaví a bude se rozjíždět na průjezdní rychlost ?
Pokud vybrané tržby od lidí z ČT , kteří tyto vlaky využívají budou větší než tyto náklady , poté má zastavení své opodstatnění. Doprava v Čechách nevypadá tak , že každé dvě hodiny je požadavek na přepravu 1000 lidí z Prahy do Brna či Ostravy. Dnes je jakékoliv podnikání v dopravě zaměřeno na boj o každého zákazníka.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 11:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jeden hloupý nápad, když je tato diskuze tak plodná. Co kdyby u Drážďan začali Němci kopat tunel pod celou ČR a jedna větev by vyběhla ze země u Vídně, druhá u Bratislavy. Alespoň by byl pokoj od diskuzí zda zastavovat EC a IC v té, či oné stanici. Všechny podjedou republiku a basta.Ten pod Třebovou by pak mohl sloužit jen pro vlaky EC a IC směr Slovensko. Ušetřila by se podzemní vyhybna pro Třebovou směr Brno. Taky to bude levnější.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 11:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narozenej: Taky to tak vidím, když bude rozumná návaznost na vlaky vyšší kategorie, kterými se člověk dostane v rozumný čas někam dále (třeba Vídeň, Praha, Slovensko atd) tak pro mš za mě ať ve Třebové tedy nestaví. Pendolína a brněnský expresy jezdí přes den a myslím si, že to nevadí.Jiných spojů je dost.Jak už jsem napsal několikrát, vadí mi nestavění Galilea ve Třebové, protože v minulém grafikonu z něj přestupovalo a vystupovalo vždy dost lidí, tedy dost na noční provoz. A ten není nijak oslnivý ani v daleko větších městech než je Třebová. Nakonec vše záleží na ČD, když se rozhodnou že od 1.změny zde nebudou stavět ani osobáky, nikdo s tím nic nenadělá, jako nikdo neudělal s Galileem. Když začaly být protesty citelnější, udělaly z něj ČD EN vlak, i když výmluvy o bezpečnosti cestujících proti zlodějům jsou směšné. Zloději si vlezou do vlaku třeba v Pardubicích a zastaví si kde chtějí, byl jsem toho několikrát svědkem v nočních vlacích.Tím končím tuto neplodnou diskuzi, jejíž záměrem bylo zase nas..t pár lidí z ČT.
Přeji všem příjemné Vánoce, mnoho štěstí , zdraví a pohody v novém roce.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 11:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nemám nic proti tomu, aby na orlickoústecku stavěly vlaky i lepších kategorií - jsou tam sice jen samá maličká městečka, za to jich je tam celý houf blízko u sebe. No a vzhledem k převažující spádovosti na Prahu je potřeba zastavovat v uzlu nejbližším ku Praze (aby se žádní cestující nemuseli vracet prostisměrnou jízdou) - a takovým uzlem je Choceň. Takže ano, EC, IC, expresy zastavovat, ale ne ve Třebové, ale v Chocni.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.166
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:27:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych nechal vše vlaky zastavovat ne ve Třebové , ne v Chocni , ale v Bezpráví
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1944
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se zdá, s novým GVD i končí vlaky lepších kategorií, zrušením příplatku je možno zpoždění navyšovat neomezeně a jako vozy řadit cokoliv. Tohle byl podle mě hlavní důvod zrušení příplatku. ČD nejsou schopny udržet kvalitu těchto vlaků.
Nebo nám vznikne nová kategorie, HC alias Humus City. To pak už bude úplně jedno, co pojede a kdy, a kde to bude stavět.

Trochu vážněji, kde je těch 100 ojetých vozů od DB?
A co se bezpečnosti týká, policejní doprovody mají zpravidla jedinou činnost, projít vlakem, najít nejbližší jedničku a prospat se než budou zas muset vystupovat. To jsou vyhozené prachy, nikoliv nějaké zastavení v ČT navíc, které naopak dokáže zaplatit to pohodlné ubytování pro PČR.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Past: Hlavně že tvoje argumetny jsou geniální. Já ať koukám jak koukám tak ten tvůj "frčák" tu prostě nevidím. Tahle diskuze ale asi nemá smysl, protože pár obyvatel Třebové a blízkého okolí si bude tvrdohlavě stát na svém a zuby nehty bránit svoje vratké argumenty bez ohledu na to, že 5 vlaků na Prahu za dvě hodiny je prostě zhovadilost a zbytečně to obtěžuje ostatní substrát projíždějící z Moravy na Prahu. Podle mě kdo má moc chce ještě víc a tady to platí dvojnásob. (Viz dřívější článek na netu, kde si raní z Třebové stěžovali že jim tu nebudou stavět brněnské Ex). Tomu říkám opravdu nenasytnost!! Kdyby tu stavěly "brněnské" a "moravské" R + v taktu jednou za dvě hodiny jedno IC/EC, BOHATĚ by to stačilo.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace