K-report
 

Archiv do 29.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 3. koridor » Archiv do 29.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
V_M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.222.89
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 14:42:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_k: Myslím, že to spojení z Bezdružic do Teplé by určitě využití našlo, ať už pro přímé spojení KV-Plzeň v regionální dopravě, tak i pro dálkovou dopravu KV-Plzeň-Praha-Morava-Slovensko...(kdo by v Praze přestupoval při cestě do lázní s kuframa někam na autobus, když může jet přímo, i když momentálně s vyhlídkovou jízdou přes severní Čechy...)
při nejmenším by to mohla být odklonová trasa při mimořádnostech v úseku Pňovany-Mariánské lázně
a jestli počítám dobře, tak úsek Bezdružice-Teplá by mohl mít nějakým 16-17km (i s nějakou rezervou), čili KV-Plzeň 98km, KV-Praha 212 (a to by mohlo u rychlíku vyjít na nějaké 2,5 hod)
pokud se pletu, opravte mě....
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 18:49:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že skupinu diskutujících, tvrdících, že optimalizace chebské je zbytečná a skupinu diskutujících, tvrdících že trať Teplá - Bezdružice má ekonomické opodstatnění lze vzájemně vykrátit a tím diskuzi zjednodušit.
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.27.157
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 08:58:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k : téma diplomové práce zajímavé, nicméně o potřebnosti/opodstatněnosti a pravděpodobnosti realizace to nic nevypovídá, témata se vybírají obvykle tak aby z toho vyšel rozsahem splnitelný a obvykle i relativně zajímavý úkol, s využitím výsledku pro praxi je to (alespoň podle mých znalostí) na fsv čvut slabší.
Já například dělal (2005) studii prodloužení a výškového vyrovnání letištní dráhy v karlových varech. A to i přes to, že stávající dráha provozu beoingů 737 vyhovuje, byť nemohou dálkové verze nemohou při plném zatížení vzlétat s plnými nádržemi. Ale vzhledem k tomu že létají stejně "jen" do Moskvy a dalších metropolí našeho východního ex-souseda je to celkem jedno, tam doletí bez potíží....
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 10:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, co jsem slyšel, kraj chce dráhu ještě prodloužit a ještě rozšířit. Neb Rynair a asi strach z toho, že se to bude opakovat.
Pm1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 11:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s optimalizací stanice Planá u M.lázní??? co jsem se dočetl tak optimalizace trati bude bez nádraží v Plané,je to tak?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 13:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pm1:
Ne, na Planou nikdo nezapomněl - je ale součástí stavby Planá - Stříbro, nikoliv stavby Cheb - Planá, která začne v nejbližší době.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 17:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak píšu opět pozdě. :-)

Tak bych se jen chtěl zeptat, jak bude vypadat po optimalizaci (nevyhnutelné poměrně velké změny v kolejišti, odjezd na 184, atd.) Díky za odpověď.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 09:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303:
Koukněte třeba sem, matně si vzpomínám že by měl být jen jeden ostrov a jeden vnější perón pro lokálku, druhá kolej k lokálce by snad být měla.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 16:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka - díky. O článku vím, jen mě zajímalo, zda to nebude jinak (v diskusi lehce nastíněno).
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to se včas dozvíme, až budou nejrůznější presentace pro prostý (šoto)lid... Zatím to není na pořadu dne.
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 11:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

13.9. by měla zkončit výluka sudé skupuny v Kozolupech a 2. traťové koleje z Kozolup na Plešnice? Nevíte někdo, jak to tam vypadá?
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.25.102
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 17:45:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vedení stavby se zuby nehty brání prodloužení výluky, firmy které příjdou naposled (dráteníci, zabzař) už jsou celí nas*** že je tam ti před nimi pustí pozdě a budou muset šturmovat... ale pokud vím tak zatím se má končit v původním termínu. Když vidim to počasí, nezávidim jim, no na jejich místě bych teda moc nechtěl.
My sme si trochu podobné radosti užili v červenci, když sme také poněkud narychlo předávali spodkařům mosty k zásypu, ale to bylo aspoň "pěkně" (+35 ve stínu, na sluníčku jsme neměli odvahu měřit-)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 15:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kozolupech dnes zajímavý host ;-)
 
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 18:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsou zprovozněné celé Kozolupy? Z fotky od Peti303 to vypadá ještě na výluku. Tak nevím, nevím...
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 18:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě je tam výluka, jedna kolej už je položena v celé délce (poprvé se taky objevil původní koridorový svršek), nástupiště se staví, fotky dodám hned... Pňovany jsou na tom skoro podobně.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ta 753 je tady po ořezu a v trochu lepší kvalitě, moc s tím udělat nešlo - bez přípravy, z vlaku a za hodně špatného světla.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 21:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kozolupy minimálně už včera v provozu (osobní vlaky ale stále jezdí po stávající části, protože není dokončené nástupiště, výhled mi ale zakryl náklad se dvěma laminátkami. Z Plešnic se už jezdí na vexli rovně, provizorium sundáno. Fotky stojí za houby, takže zas někd ypříště.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 14:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netušíte někdo, kdy zmizí "90" v úseku Křimice - Kozolopy a bude tam osazena plánovaná "110" a kdy se začne 110 jezdit na rekonstruovaných částech v provozu? Pomalá jízda mezi Jižním a Křimicema na novostavbě už zmizela, ale neřekl bych, že se tam už těch 110 jezdí.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 01:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a pak tam některé z Bp vyletí z kolejí*. ;-)

*) mám plyšáky rád, ale tak od jara čím dál víc vozů za jízdy nechutně "dupe" a vibruje ranami od dvojkolí. Z dřívějška to vůbec nepamatuju, celkově Bp začínají chátrat, ale vždy je to lepší volba, než většinou špinavá Bčka (mastné načernalé sedačky), která na chebských rychlících jezdí.

Abych jen planě neplácal, tak Kozolupy už jsou (až na druhé ostrovní nástupiště) na pohled hotovy. V Pňovanech se také finišuje, propustek je zasypaný... Pokud tam příští týden udělají tolik, co tento, mohlo by už být i položeno. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 11:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No snad tam nenechají "90", když to už tam bylo před reko a ve 2. TK bylo dokonce "100".
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 16:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303 - obutý kola na Bp (ale i na ostatních vozech s GP200) jsou celkem běžná věc, hlavně na hradeckejch - najít neobutej je skoro zázrak. Neřekl bych, že se to nějak rozšiřuje.
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 18:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr K:
Taky mi připadá, že obutost vozů ČD je stejná. U nákladních nižší.
Když se protismyk řádně udržuje, tak i GP200 můžou jezdit potichu a klidně - slyš Bomz, Bymee a býv. Bymee DB.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 18:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to spíše tím, že tam na západě máte konečně kousek pořádného svršku, takže tu obutost slyšíte. Ta tu byla, je a asi s přístupem ČD bude. Jde o to, že na tom starém tankodromu klapání obutých kol zanikalo v dalších zvucích generovaných: špatnými svary, defekty v hlavě kolejnice, horizontální vlnkovitosí, nestálým rozchodem, špatným podložím (kdy se část kolejového pole pod projíždějícím vlakem pravidelně prosedá). A staré nepružné upevnění také hraje svoji roli. Dále je to tvar pražců. Staré SB8 netlumí kvůli svému tvaru vibrace tolik jako nové "vřetenovité" a o trochu delší B91S.

Nyní když je svršek luxusní, tak holt bude každá nerovnost na pojížděné ploše kola slyšet.
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 20.6.2007)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 19:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005:
No tak na trati 171 je svršek (zejména kolejnice) naprosto katastrofální - sjetý a vlnkovaný i v přímé koleji a to v délkách i přes kilometr. A přesto lze krásně slyšet rozdíl mezi udržovaným GP200 a neudržovaným GP200.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 19:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice se to netýká přímo 3. koridoru, ale přesto budou touto zprávou možná někteří potěšeni:
Zítra 29.9. by měl jet VSOE (orient expres) z Prahy (14:05) přes Plzeň (15:39-15:49) a dále do Německa přes Domažlice. Takže fotiči, připravte se!!!
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 11:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud mám správné informace, tak co se týká Pňovan:
- plánovaná výluka sudých kolejí je do 11.10., do 17.10. by se pak mělo dodělávat nástupiště a dokončovací zemní práce
- 18.-31.10. by mělo přijít na řadu dodělání mostu v 1 SK
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 18:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální informace o předpokládaných termínech optimalizací na trati Plzeň-Cheb:
stavba Cheb(mimo)- Planá u M.L.(mimo) 1.3.2008 - 15.12.2010, bude se začínat od Chebu
stavba Stříbro - Planá u M.L. 1.4.2008 - 13.12.2011, začínat se bude Stříbrem
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 19:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Junkrs: A co se plánuje mezi Stříbrem a Planou? Tam bych to viděl nanejvýš na výměnu mostů, ale jinak tam cokoli dělat je dle mě vyhazování peněz. Rychlost se tam stejně zvýšit nedá a podle mě ta trať v tak špatném stavu není. Nebo mi to aspoň přijde, když po ni jedu vlakem.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 22:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi Stříbrem a Planou nečekejme žádné zázraky:
- trať optimalizována ve stávající stopě
- menší úpravy stanic (nové ostrovní nástupiště ve Stříbře, ve Svojšíně a v Plané, v Pavlovicích budou pouze dvě koleje, drobné změny v uspořádání SK ve Stříbře a v Plané)
Jinak na jaře 08(už o tom psali i v MF Dnes) bude tří měsíční výluka KOzolupy-Stříbro, z důvodu optimalizace Pňovany-Stříbro a dodělávky Plešnic a okolí.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 13:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pouhé dvě koleje v Pavlovicích není dobrý nápad... Už dlouho se využívají jako "odkladiště" nějakého vlaku, který by pak překážel (dvě koleje v Ošelíně, dvě v Brodě, Pavlovice jsou vhodné místo, kam uklidit vlak, který by nestihl dojet do Svojšína, resp. Plané).

Pravda, teď, když se kutá, tam moc nákaldů nejezdí, ale jindy se stávalo pravidelně, že v Pavlovicích se vykřížily dva rychlíky a ještě tam čekal náklad... Z tohoto pohledu si říkám, že třetí kolej mohla zůstat i v Plešnicích.
Výpravčíkařízek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 15:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to vypadá s termíny na "přažské" části koridoru? Začím by se mělo již na jaře přístí rok hned dvěma stavbami.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 17:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Pavlovicích bude bo jednu kolej méně než v současnosti, pokud je mi známo. Resp. je to věc, která mi utkvěla v paměti při čtení nějakého materiálu. Rozhodně jich bude více než dvě! Teď jsou tam myslím čtyři?
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2795
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 20:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

, tři dopravní + manipulační u rampy
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 20:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud dobře čtu v dokumentaci, tak Pavlovice budou skutečně dvoukolejné. Chcete-li to někdo poslat mailem, může být. Sem se to nevejde, má to skoro 1MB.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 14:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

junkrs:
Jo, pošli mi tu dokumentaci mejlem.
Díky.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4073
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 17:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výpravčíkařízek:
Přehled aktuálních koridorových staveb jsem napsal do sousední diskuze.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Oliva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 20:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli jsem navštívil kousek koridoru mezi Bděněvsí a Plešnicemi, trochu jsem i zadokumentoval:
 
 
 
 
 
 
 
 
a kousek železnice u Jižního v Plzni:
 
 
 
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 20:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...téměř nerozeznatelné rozdíly traťového svršku
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 22:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U takovýchhle obrázků si teprve člověk uvědomí, co je to vlastně za fantastické spojení kolo-kolejnice a co to všechno vydrží a udrží...když si představím ty šílené dynamické účinky 80 tun mašiny a pak vozů v např. šedesáti...osmedesátikilometrové rychlosti na takovémhle svršku - myšleno hlavně to Jižní...:-)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 00:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyhle obrázky ukázat pánům, tvrdícím, že rekonstrukce 170 je nesmysl (nekoridorově by to podle mě o moc levnější nebylo). Spíš bych raději viděl urychlení prací (po Stříbře rovnou navázat na Planou a dál an Cheb, jak rychle to jen půjde...)

No a když už se tak pěkně obnovuje trať, nebylo by od věci poslat na revize Bpčka (přesoustružit kola potřebují skoro všechny, některé i přečalounit prošoupané sedačky), no a na umytí sedaček v některých B by už pomohla leda kyselina...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 08:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stříbro - Planá - začít se má na podzim 2008. A rovnou Stříbrem.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem jel rychlíkem z Plzně do Stříbra a zpět a řeknu Vám, že už je nejvyšší čas, aby ty Plešnice a okolí udělali, protože to už silně připomíná tankodrom. Zvlášť po přejetí z opravených úseků.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 01:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze Stříbra dál to není lepší. Je aspoň na co se těšit (když jsem začal studovat, byly první výluky kvůli tunelům), tak jsem zvědav, zda dřív pojedu domů po koridorové trati (a bez debilního přepřahu), nebo dosáhnu PhD.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 09:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a bez debilního přepřahu

A jak je to na turnusové potřeby mašin?

Nyní předpokládám jezdí na rychlících na PlChu 4 plecháče (tj. 2h obrat v Plzni i FL) a eso má dvouhodinový obrat v Plzni. Až bude hotovo (2011?), tak by se snad mělo dát ve FL točit ostře, a tím pádem by se přidáním jednoho esa ušetřily 4 střídavky. Pokud je v mých úvahách někde chyba (např. v Plzni je oběh 242 svázán s nějakými osobáky), tak mě prosím někdo opravte.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 11:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Asi by nebyl problém to do té podoby, kterou uvádíte, upravit, ale skutečnost se má trochu jinak: Většinu rychlíků na PlChu odvozí stroje z 9 denní "chebské" TS207 (která má na starosti téměř veškerou osobní dopravu na rameni Plzeň - Klášterec n. O.), ale rychlíky vozí i stroje z TS 201 (2 páry), TS 202 (1 pár) a o víkendu se do Frantovek zatoulá i plecháč z "klatovské" TS 205. No a s těmi esy je to ještě trošku složitější .
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 12:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No es je asi všeobecně nedostatek a se vzrůstající poptávkou přepravy po železnici bude situace ještě horší. A 20 ks objednaných 380-tek to nevytrhne. Nepočítám s tím, že by vůbec kdy v pravidelným provozu zajížděly do Plzně
Mixer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.102.235
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 10:15:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat, jak se to asi mezi stříbrem a Planou bude dělat, bude to dost složité, když tam nebude dvojkolejka, tak podle mě to bude furt vyloučené, nebo jak to vydíte, že se tam na dva roky zastaví provoz?
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 10:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemělo by to být zavřeno po celé tři roky nonstop, ale budou se tam střídat několikaměsíční a několikadenní výluky. Moc se tam toho tedy stejně nenajezdí.
Nemáte někdo už fotky hotových Pňovan?
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 11:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba jenom na 3 měsíce každou část. :-)

Můj tip je Planá-Svojšín (velmi problematické) a Stříbro-Svojšín (méně problematické). Peklo bude i až se bude dělat Stříbro, Planá a ten Svojšín.

Plus ještě nějaké výluky až se bude kutat od Chebu do Plané.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plány výluk Stříbro - Planá se mají asi takto:
- Stříbro plzeňské zhlaví 37 dnů 1.5.08-6.6.08
- Stříbro chebské zhlaví- Svojšín (mimo) 190 dnů 7.6.08-13.12.08
- Svojšín-Pavlovice (mimo) 184 dnů 1.3.09-31.8.09
- Stříbro lichá skupina (SK1,3) 92 dnů 1.6.09-31.8.09
- Stříbro sudá skupina (SK 2,4) 104dny 1.9.09-13.12.09
- Pavlovice 104dny 1.9.09-13.12.09
- Pavlovice (mimo)-Planá (mimo)199 dnů 1.3.10-15.9.10
- sanace úseku Svojšín (mimo)- Brod n. T. (mimo) a dokončovací práce ve Svojšíně a Brodu 16.9.10-13.12.10
- Planá ve čtyřech etapách 221 dní 1.3.11-16.8.11
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tak koukám na ten plán výluk, tak jen doufám, že oběhy es budou udělané tak, že umožní zajíždět až do Kozolup či Stříbra, odpadne tak přepřah v Plzni a tím budou eliminována zpoždění do zbytku sítě.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4155
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 19:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Junkrs:
Hodím otázku do pranice: To nešlo soustředit finanční síly i technické kapacity k ucelenějším výlukám, třeba rovnou Stříbro - Pavlovice (Planá), to se to musí dělat na třikrát půl roku, navíc jak to bude koordionováno se stavbou Planá - Cheb? To třeba příští rok budou dvě výluky s dvěma NAD, anebo bude třeba NAD jezdit z Plzně do Chebu?

A ještě obecnější dotaz: Jak moc se při výlukách Svojšín - Planá počítá s tachovskou lokálkou pro odklony?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Mixer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.102.235
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 20:07:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:Taky by mě to zajímalo, proč esa nejezdí až do Chebu.
Junks:Podle mě by bylo lepší udělat jen rychlíkyy Praha-Plzeň (popř. Stříbro), osobní vlaky Plzeň-Stříbro do Planý bych to nechal bez provozu a dál zase jen osobní vlaky do Chebu, to by možná bylo za rok hotový, kdyby se tam pracovalo nonstop a ty vlaky by se tam "nepletly"
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2875
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 20:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a co bys tam odkláněl? Wapky?

NAD by měla jezdit dle potřeby Kozolupy/Stříbro - Planá/ML/Cheb (nic lepšího a jednoduššího se vymyslet nedá). Skoro všechny rychlíkový stanice jsou na jedný kvalitní silnici.
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 20:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by mě to zajímalo, proč esa nejezdí až do Chebu.

Důvodů je asi více, především nedostatek es a pak taky snaha je nezavírat za výlukou a nekomplikovat tím pádem oběhy. Vzhledem k tomu, že po PlChu nikam necestuji, tak mě tato relace zajímá jen z důvodů nepřenášení zpoždění do zbytku sítě (v mém případě na 170 a 190). A právě proto bych považoval za vhodné, aby když bude NAD, jelo eso ve směru do Prahy už ze Stříbra či Kozolup, a tím pádem by vynechaný přepřah v Plzni byl vatou na zpoždění způsobené NAD.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 13:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by asi z provozních důvodů bylo lepší třeba to celé 28.2. zavřít, 1.3.-30.11. provádět rekonstrukci a 1.12. to zprovoznit. Nejsem sice odborníkem na stavitelství, ale z technologických důvodů to asi možné není. Muselo by se například pracovat prakticky v celém úseku najednou a tolik stavební mechanizace a pracovních sil by se dohromady asi ani nedalo. Navíc v některých úsecích není přístup ke trati možný přímo ze silnice ani z lesní či polní cesty, ale musí se pro odvoz a přívoz materiálu používat drážního tělesa. A když někde budou jeztit Tatry, nemůžou tam rovnou tahat kabely, dělat odvodnění, pokládat koleje atd. To by nám všem objasnil nejlépe někdo přímo ze stavby.
S lokálkou Planá-Svojšín bych pro odklony já osobně asi moc nepočítal. Zaprvé je v Tachově (snad se nepletu) koncové nádraží a muselo by tak docházet k dalším přepřahům a zadruhé ta trať už asi nebude schopna snést nějakou větší zátěž.
A těch ES je opravdu nedostatek, ale v případě výluk by bylo opravdu nejlepší, aby jezdila z Prahy až do stanice, od které výluka začíná a časovou rezervu v Plzni nechat na zpoždění, jak už psal výše Mibl.
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.19.42
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:03:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z pohledu mostaře : Jedním z důvodů délky výluk jsou technologické doby zrání betonů u mostů - lehčí techniku na most můžete pustit po cca 7 dnech, ale podepřený by měl být (mluvím o větších mostech, u propustků se to tak vážně nebere-) dle požadavku projektantů 21-28 dnů...
Jízda tater po plání není zas až tak zásadní, většinou se zřizují cesty lesem okolo, pro mosty je to stejně potřeba a ty se pak využívaj i pro tatry s hlínou, štěrkem apod., po pláni se jezdí až ten poslední úsek, špatně se tam totiž manévruje a vyhýbá. Ale v tom terénu co je za Stříbrem to bude asi docela mazec, tam se vážně hodně bude muset vážně asi dělat přímo z trati. Ale to je zas dost náročné zkoordinovat tak aby byla plán pořád průjezdná. Přeci jen, když je to z lesa na trať slabých 20metrů ... tedy vertikálně...
No bude to sranda, zvášť až zaprší, ani tatra nevyjede všechno a ty dnešní "super"stroje IVECO, MAN apod škoda mluvit. Na silnice je to krása, klimatizovaná kabinka, zářivé barvy ,ale stačí trocha bláta a.... před týdnem jsme po betonážitahali zapadlou pumpu (asi 16tun na silničním podvozku)- bagr nebyl, tak pěkně ručně 8-mi lidmi na kladce. Prostě burlaci na Mži, 21. století-)
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.19.42
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:19:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS - ad ten nedostatek es - dneska kolem 13.30 (velmi přibližně) jedu kolem nádr Plešnice a tam stojí a čeká náklad, nějaké vagóny s těmi 4 sýpkami nejspíš na cement ... vepředu eso... jedu dál a na druhým konci (čímž sem ztratil jistotu co je "vepředu")... zase eso! no to sem čuměl-)))

ten pohled mě bude hřát vždycky když budu cestou do prahy v plzni čekat až se přepřáhne (teda když ČD zrovna zvítězí nad služebním autem, mému zaměstnavateli nevadí zaplatit caa 500 kč za naftu, ale proplatit cesťák na lístky za 2*140kč, to je úřad na 14dní, fakt jen pro skalní příznivce-(
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavitel:
A co takhle v těch zářezech napřed na staré koleji zapatkovat sloupy TV, zrubat křoví, stromy a přečnívající skály a potom nasadit obnovovací kombajn, který vymění štěrkové lože i pláň spodku a položí geotextilii a pak vyměnit svršek strojem SUM1000?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.19.42
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:11:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci : v zářezech proč ne (i když rubání přečnívajících skal fuj fuj-) ale v náspech (i jinde) obvykle bývaj mosty, a pokud jim projektant nevyvěští (protože jinak se to asi nazvat nedá) ještě 100 let života, budou se bourat a stavět nový...I přes to že někdy vypadaj ty původní velmi zdravě. Žula je žula, možná by vydržely dýl než ty nový železobetonový-))) To bez jiného přístupu než po pláni nestojí za moc. I když dá se. A tam v těch roklích to asi bude občas i potřeba.

Je fakt že pokud bude optimalizace za Stříbrem spočívat jen úpravě pláně a novém svršku (tj. bez napřimování trasy, navíc tuším že za planou ale má být i zdvoukolejnění...), asi se to opravdu bude dělat takhle.
Ale co vím kdesi u Plané se už soutěží 6-8 velkých mostů - kompletní přestavba, tj. víceméně nové mosty... a to tyhle vychytané mašinky (i když uznávám že vypadají impozantně) zatím neumí
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavitel:
Ony se napřed mosty nahradí novými s průběžným štěrkovým ložem a položí se na ně kolej. Pak se to projede durch i s mostama těma kombajnama.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace