K-report
 

Archiv do 17.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zabezpečovací zařízení na železnici » Archiv do 17.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman 77: ESA s KOA je ve Strančicích, Uhříněvsi a bude v Benešově.
To, že PN řeže okruh červené se mi nezdá. PN uřízne okruh návěstního relé, to musí, ale červenou nevím nevím. Koukni se pořádně do výkresu.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 3.10.2007 ZLODĚJINA
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 18:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://aukro.cz/item251866379_zapisnik_volnosti_a_postaveni_vlak_cesty_csd.html - Zápisaník o volnosti vlakové cesty...
S pozdravem Alzon
ICQ => 310-582-272
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 19:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon: to je nějaká sranda???
signalman: co když je PN na návěstidlo dodělavaná, tedy když je to zvlášť svítilna na návěstidle?
http://www.kromerizske-drahy.com/
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 05:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takhle nějak to bude vypadat v Č.Lípě,foto ?jen dokumentační


Zatímco nedokumentační foto (asi je tím míněno něco jako šhotoumělecké ) monitoru JOP by bylo foceno z mírného nadhledu, z náspu a se sluncem v zádech.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 20:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy nevím, jak kde, ale u nás ve všech stanicích (SZ Čechy), od elektromechaniky po ESy, je-li přivolávačka zřízena, nikdy rozsvícená kmitavá bílá nezhasíná červenou, zapojení relé F bývá různé, zpravidla řeže návěstní relé N, které však v odpadlé poloze nezhasíná červené světlo.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 22:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman77:
Se rozčiluju proto, protože si nějaký vlivný blbec svérázně vykládá předpisová ustanovení. PN je POUZE KMITAVÁ BÍLÁ, nic jiného. Červená je STŮJ. Když na klacku je kmitavá bílá a zároveň červená, jsou na tom klacku DVĚ NÁVĚSTI - PŘIVOLÁVACÍ NÁVĚST A STŮJ. A žádné ustanovení předpisu, ani TNŽ, či jiné normy nenařizuje pořadí těchto dvou návěstí na klacku. To si ten iniciativní blbec vycucal z prstu. A rozčiluju se hlavně proto, že ten iniciativní blbec je schopný ovlivňovat úpravy zabzař, zbytečně prudit a nechat měnit zrovna ta jednoznačná ustanovení předpisů. Je to krásný příklad toho, jak někdo z papalášů nemá co na práci (možná mu i hrozí vyhazov), tak ze sebe dělá důležitýho a potřebuje dokázat svou nezastupitelnost. Takhle "chytří" lidé řídí největší železniční podnik v ČR, v tomto konkrétním případě mají vliv na celou dráhu. Hnus! Přitom SSZT není schopna DVA měsíce vyměnit vadné ASE na přejezdu s jedním s největších dopravních momentů v dopravní síti ČR, protože prej nejsou peníze.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 06:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, zmátnul mě jeden obrázek, který jsem si pořádně neprohlédnul (Križan, Žel. zab. technika, str. 160, obr. 157). Přepínací kontakt FV zapíná okruh bílé a současně řeže okruh žluté.

Plešoun: Funguje to, jak jsi napsal. Rozpínací kontakt F řeže okruh N. V principu ale nic nebrání tomu, aby se rozpínal také okruh červeného světla. Proč se to tak nedělá? Čemu by to mohlo vadit?
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 06:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: O jaké se jedná ASE? SSZT nemá žádné v záloze? Takže na tom přejezdu už dva měsíce nejde anulace? No, to silně "posiluje" důvěru uživatelů silniční komunikace v PZS. Můžou si to vykládat následovně: "Klidně tu výstrahu projedu, tady to bliká furt." Zvlášť tehdy, pokud je ve vzdalováku nějaká zastávka nebo pomalá jízda.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 08:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, SSZT neměla ASE. 19. 9. to opravili, šlo o PZZ v km 20,514 v Dobřichovicích. Zrovna tehdy byla přes tento přejezd odkloněna většina dopravy z rekonstruované silnice č. 115 Radotín - Dobřichovice a tak auta stála u přejezdu někdy až 20 minut. Kolony dlouhé až dva kilometry (až do obce Všenory). O tom, jak si to vykládají řidiči, si myslím totéž, co Vy. Místní zabezpečováci byli také pěkně nasraní.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman: Si děláte srandu? Proč by asi neměla červená žárovka zhášet? Protože při opakovaném rozsvícení je u ní jako u každé žárovky větší riziko, že se přepálí vlákno, než v průběhu těch pár desítek sekund klidného svícení.
Jak již bylo řečeno, relé F řeže obvod relé N a dále pak obvod žlutého světla - zbývá dodat, že (přinejmenším u RZZ AŽD-71) zejména proto, že mu "krade" světelné relé 1ŽBS.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, červenou bych opravdu neřezal. Z hlediska bezpečnosti je určitě lepší, když na návěstidle svítí červená současně s přivolávačkou. Při poruše PN by se mohlo stát, že se červená znovu nerozsvítí (žárovka, pojistka, přechoďák na kontaktu ČS relé apod.), takže ji necháme svítit. Někdo třeba vymýšlí blbosti aby se zviditelnil, ale červená je přece jen lepší krytí dopravny než zhaslý klacek.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 5.10.2007 ZLODĚJINA
20.října sraz v Benešově! Víc v sekci "Setkání členů..."
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 06:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: A při rozsvícení volnoznaku se snad nezháší červená?! Přivolávačka se rozsvěcí jednou za uherský rok. No, a když by se červená přepálila po skončení přivolávačky, tak žádnou JC ke zhasnutému návěstidlu nepostavíte. Takže bych to jako prohřešek vůči zabezpečovací technice neviděl. Režim zhasnutých návěstidel v Metru známe, že ano. Jo, to daleko horší je, když někomu tahá kolejový obvod pod vlakem a pak dělá, že se jako nic nestalo ;-).

Plešoun: Nastínil jsem to jen jako hypotézu. Nepotřebuju se zviditelňovat. Od toho jsou tady jiní. Proč se sveřepě držet zavedených řešení? Proč taky někdy nepoužít vlastní hlavu? Zajímalo by mě, jak u EIP zajišťujete "bezpečné" svícení červené..? Ta červená prostě svítit nemusí - třeba z důvodu poruchy EIP nebo když praskne žárovka. S tím se zkrátka musí počítat. Jinak se samozřejmě shodneme, že návěst Stůj je na návěstidle lepší, než neosvětlené návěstidlo.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 17:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman 77: hehe, to nebylo myšleno na tebe, ale na jednoho člověka z výšin úřadu, který se na to prý chystá

Jsou závažnější věci na dráze, které přímo vybízejí k řešení. Za chvíli dokážu fotkami z Benešova. Dám vědět.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 5.10.2007 ZLODĚJINA
20.října sraz v Benešově! Víc v sekci "Setkání členů..."
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 17:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman: a jéje, když dojdou argumenty, tak se začnou bít černoši. Kterejpak že KO měl zas komu tahat pod vlakem?

Otázkou je, proč bych měl tahat další kontakty do obvodu červeného světla než ty, které tam být nezbytně musí (N+DS, M+2ŽBS)? Třeba u takových Ericssonů v Chrasti šli ještě dál, až do extrému: červená se nevypínala, ale zkratovala (byla napájena z měkkého zdroje, který to snesl), jen aby ten obvod zůstával pěkně uzavřen.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 17:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak plním slib. Šokující fotogalerie pro silné nátury
IV.koridor-2.etapa aktualizace 5.10.2007 ZLODĚJINA
20.října sraz v Benešově! Víc v sekci "Setkání členů..."
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 20:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě k této fotografii:
http://www.4koridor.cz/storage/Benesov_10_10_07/slides/P1000954.html

Proč se zde návěstí 40 (50) + výstraha na nedostatečnou zábrzdnou vzdálenost? Nestačila by jen bílá a horní žlutá?

OK, asi to bude proto, že to tak někdo udělal, nebo proto, že je to tak v závěrové tabulce, ale proč? Je to k něčemu potřeba, k něčemu dobré, a nebo nějaká konvence?
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 22:50:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Marek: Chápu to jako úmysl donutit fíru, aby kolem nástupiště projížděl nejvýše padesátkou, byť traťová Vmax bude asi vyšší. Podobné návěštění bývalo kdysi na Kyjickém koridoru v dobách, kdy se tam léta jezdilo 40 km/h - oddílová návěstidla dávala 40/očekávej 40 i na trati bez kolejového rozvětvení.
JirikP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.36.163
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 23:21:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marek: Možná to souvisí s tím, o čem se tu už někdy diskutovalo, totiž že pokud by na dalším návěstidle na zkrácenou vzdálenost bylo stůj a mohlo by se rozsvítit 40 a něco, tak je nutné na tom návěstidle rozsvítit 40+opakovaná výstraha (místo opakované výstrahy). PROČ to tak je, tu zatím nikdo nevysvětlil, bohužel.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 23:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JirikP: Protože při postupném stavění průjezdu by mohla opakovaná výstraha přeskočit na 40 a výstraha. (změna návěstního znaku na znak nařizující nižší rychlost)
JirikP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.36.163
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 00:26:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulda: A proč by to neskočilo na opakovaných 40? (Alternativně, proč by tam nemohla zůstat opakovaná výstraha?)
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 06:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Vyhodnocení volného KO při jeho obsazení vlakem. Moc rád bych tady o tom zveřejnil konkrétní údaje, ale s ohledem na svého zaměstnavatele nemůžu. Pokud budete chtít, pošlu vám o tom oficiální zprávu mailem, ale divil bych se, že byste o tom ještě nevěděl.

Plešoun: Ok, nějak jsem si to dal do souvislosti se svým komentářem. Samozřejmě je nesmysl upravovat stávající RZZ. Dalo by se o tom však uvažovat u nových SZZ.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 08:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by Běchovice?

JirikP: Souvisí, protože je to dané normou, která udává návěstní znaky v závislosti na následujícím hlavním návěstidle, která vychází i ze způsobu jízdy při návěštění pouze horním světlem a návěštění i spodním světlem...
asdad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 10:14:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Marek:

No, tak jak to svítí na tom obrázku čili 4/0N -4/0N - "Stůj" to fyzicky znamená dvě nedostatečné zábr.vzdálenosti za sebou, které - když se to sečte zase dávají nedostatečnou zábrzdnou vzdálenost (!!!)...

Pokud je to postavený VJEZD, tak na vjezdovém klacku svítí klasika - 4/0.


Zdravím...
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.22.78
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 10:57:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhľadom na rýchlosť 50 km/h už od (vchodového) prvého návestidla s 4/0N, sa mi zdá zbytočne dogmatické pridržiavať sa zábrzdnej vzdialenosti určenej pre trať, neverím, že by hociktorý vlak "neubrzdil" z 50 km/h od prvého návestidla po to tretie s návesťou "Stoj".
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 16:28:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hééj? A co takový manipulák se stanovenou rychlostí 50 km/h, protože má nějakých jánevím 20 brzdicích procent, u toho se vám taky zdá dogmatické dodržovat zábrzdnou vzdálenost od vjezdu s návěstěnou čtyřicítkou?
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.22.78
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 18:52:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Niekedy si prelistujte tabuľky predpísaných brzdiacich % a zistíte, že napríklad pri Vašich modelových skutočných 20% bude mať ten manipulák dávno písomný rozkaz s obmedzením tej stanovenej rýchlosti 50 km/h na nižšiu.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 20:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esíčko: Toto je k vidění v ex-DDR. Je-li ke Stůj kilometr, svítí Výstraha. Nevychází-li kilometr, svítí 100 a výstraha, případně 60 a výstraha (80 nemají), případně 40 a výstraha. Takže při postupném stavění průjezdu fíra vidí žlutou, ta přeskočí na blikavou zelenou, která se po chvilce ustálí :-)
Nová návěstní soustava je ještě brutálnější, ta umožňuje stupňovat po 10 km/h :-)
Rudolf 33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.42.147
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 20:45:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále si myslím, že návěst "výstraha na nedostatečnou zábrzdnou vzdálenost" je povážlivější než "50 km/výstraha na nedostatečnou z.v.". Ono totiž tšch "50" může být za jistých okolností moc. Mám za to, že před "stůj" by nemělo být nic jiného než "výstraha",event. doplněná upozorněním (na cestových, vložených a pod.) na zkrácenou, popř. nedostatečnou zábrzdnou vzdálenost. Potom změna znaku na odjezdu nemůže vyvolat jakékoli pochybnosti na cestových a nebo vložených návěstidlech, které by na takovou změnu mohla reagovat pouze rozsvícením méně povážlivého návěstního znaku - jako když se blížíte k předvěsti a výpravčí změní v tom okamžiku "stůj" na vjezdu na "volno"
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky všem, napsal jsem tak dlouhý příspěvek, že nešel ani odeslat, a až v tom jsem si uvědomil, že jestli je výhybka 23 na obrázku postavená do odbočky (vjezd přes pátou kolej na třetí), což není bohužel vidět, bylo by všecho OK, dle očekávání a D1.
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.22.78
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 22:14:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33 návesť "výstraha na nedostatečnou zábrzdnou vzdálenost", správne "Opakovanie návesti Výstraha" nie je povážlivejšia ako "50 a opakovanie Výstraha", a viete prečo? Lebo pri nesvietení dolného žltého svetla (prípadne doplneného svetelnými pruhmi alebo bielym číslom), môže ísť vlak najvyššou dovolenou rýchlosťou vyplývajúcou z traťovej rýchlosti (posledný rýchlostník který fíra videl) a stanovenej rýchlosti jeho cestovným poriadkom. Takže môže ísť kľudne aj 100 ak si trúfne.
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 23:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf 33: V tomhle souhlasím s Esíčkem. Návěst "Rychlost 50 km·h-1 a opakování návěsti Výstraha" je více omezující než návěst "Opakování návěsti Výstraha", právě o tu omezenou rychlost jízdy k dalšímu návěstidlu.
Navíc rychlost 50 km.h-1 neurčuje fírovi rychlost, kterou musí jet, ale určuje nejvyšší dovolenou rychlost, kterou smí jet. Takže řešit, jestli je 50 moc nebo ne, je podle mě irelevantní...

P.S.: Vložené návěstidlo "umí" jen návěst "Stůj", "Posun zakázán", "Posun dovolen" a návěst "Odjezdové návěstidlo dovoluje jízdu" - neumí návěstit návěsti nedostatečné zábrzdné vzdálenosti.
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.22.78
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 23:38:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ESA11 som až donedávna považoval za najlepšie elektronické stavadlo, čo poznám. Logicky som očakával, že dokáže minimálne to, čo reléovka. Zistil som a mám to overené, že nedokáže určité triviálne úkony pri posune, ktoré reléovka zvláda ľavou zadnou. Preto na kvalitatívne lepšom zariadení robiť posun na modro, alebo stále núdzovo rušiť záver, sa mi zdá v roku 2007 nie to pravé orechové. Kde sa stala chyba soudruzi? Nápoveda: funkcia relé C pri odpadnutých U v blokoch A, B, C a vzájomne prepojené svorky 320 a 220 medzi blokmi C ak sú tieto "prdelí k sobě".
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 00:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esíčko: Dobrým příkladem je stavba Jihlavy. Ta ukázala, kolik možností konfigurace stanice software neumí a muselo se kvůli tomu měnit např. situování návěstidel, závěrová tabulka a z požadovaného předávání souhlasu mezi szz a vlečkou, vzniká jen "informativní fce" :-)
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 06:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Slovensku se prý na koridorech ruší KO a místo nich se tam dávají PN. Nevíte někdo, jaká je tam povolena nejvyšší rychlost, když jim nejde LVZ?
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 06:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: A jaký typ ASE byl na tom přejezdu v Dobřichovicích? Svého času jsem opravil několik ASE-3. Běžně na nich odcházely elektronky v zesilovacím stupni (po tolika letech provozu žádný div). Protože pomalu docházely, tak jsme měli s kolegy v plánu místo nich použít vysokonapěťové tranzistory (ASE-3T). Bohužel zůstalo jen u plánu, protože nám bylo shora sděleno, že to není naše náplň práce.

Trend je zřejmý: Dráha se do budoucna zbaví veškeré údržby a servisu. Zůstanou pouze bílé límečky, které budou vše potřebné zajišťovat u soukromníků. Potom se už snad nebude stávat, že někde na přejezdu nepůjde dva měsíce anulace...

(Příspěvek byl editován uživatelem Signalman_77.)
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.22.78
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 08:03:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Slovensku je bez prenosu informácií na vedúce hnacie vozidlo povolená najvyššia rýchlosť 120 km/h.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 08:31:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esíčko: v podstatě jste si odpověděl sám. Existuje určitá výměra brzdicích procent (v závislosti na rozhodném sklonu tratě apod.), od které se už nemusí vydávat žádný písemný rozkaz na omezení stanovené rychlosti vlaku. No a pokud ta skutečná procenta odpovídají právě stanovené padesátce, pak posloupnost "očekávej 50*)" - "50 nakrátko" - "stůj" pro takovýto vlak docela vražedná.

*) abyste mě nechytal za slovíčko: svítí tam samozřejmě "očekávej 40", ale protože je na vjezdu plechová pětka, na kterou má fíra seznání, tak tu kmitavou žlutou automaticky transformuje na "očekávej 50" a čeká na vjezdu "50 a výstraha".
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 08:35:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do poslední věty těla příspěvku (před poznámku) doplňte laskavě přísudek "je".
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 11:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman: máte-li na mysli to, na co naráží Steamer, tak jsem se mezitím cosi dozvěděl, ale rozhodně musím popřít, že by se k tomu někdo stavěl "jakoby nic".

V první chvíli mě napadlo, že narážíte na fámu, která vznikla z nesprávně vyhodnoceného pozorování ve stanici, již zde má jeden diskutující v "erbu", a která byla vyvrácena.

Ať tak či tak, pořád nechápu, proč je to použito jako protiargument proti názoru, že červenou je při přivolávačce lepší nezhášet.

Mimochodem, argument, že k návěstidlu bez červené nepostavím, má hnad dvě citelné díry:
1. co když je předcházející návěstidlo mechanika (nebo dokonce červená čepice) v sousední stanici - tu taky nepostavím?
2. co když sice už nově postavit nelze, ale ten vlak je už na cestě?

Ne každé návěstidlo, je cesťák ve stanici, někdy je to taky vjezd po 10 km širé tratě...
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 16:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej : Potvrdzujem, že na RZZ ( AŽD 71 ), sa vchodová vlaková cesta nepostaví, ak je červené svetlo na odchodovom návestidle, ktoré ukončuje vlakovú cestu, zhasnuté. Mal som v praxi niekoľkokrát takéto prípady. Väčšinou som použil inú koľaj, ako bola možnosť. Ak nie, používal som jeden trik, ktorý však samozrejme nebudem na verejnosti prezrádzať.
Okrem toho, nezáleží na tom, či je trať obsadená vlakom, alebo nie. Ten personál o tom nemusí vedieť.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 16:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Ano, mám na mysli přesně to, na co naráží Steamer. Chtěl jsem jenom podotknout, že existují problémy a "problémy". Nadzvedlo mě to vaše: "Si děláte srandu? Proč by asi neměla červená žárovka zhášet?" A proč by neměla? Tvrdím, že zhasnutí červené při PN nemá prakticky žádný vliv na životnost žárovky červeného světla. Mimochodem jsem se právě dnes dozvěděl, že u nás jsou stanice, kde relé F řeže nejenom N, ale i okruh červeného světla.

A k tomu vjezdu: Každé vjezdové návěstidlo přece má předvěst, ne?
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 20:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: Postavit na odjezdu posun? :-)
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 18:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že je lepší tam pro fíru tu červenou nechat a přisvítit k ní přerušovanou bílou – jen ať si uvědomí, že cesta nemusí být zabezpečená. Když jede na přerušovanou bílou, tak jede na barvu – jinou než červenou Tady bych technické aspekty nechal výjimečně stranou. Přece jen, když tu červenou před sebou vidí, ví, že něco není úplně v pořádku a to je myslím dobře...
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 06:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marcik: Jo, na tom něco je. Psychologické aspekty by se také měly uvažovat. Pak se ale musí počítat s tím, že ta červená nemusí svítit vždy. Třeba z důvodu prasklé žárovky.

Pořád mně není jasné, jaké nesmyslné úpravy zab. zař. se mají na pokyn "shora" provádět v souvislosti s PN..?

Rk_kn: Nespočívá náhodou ten trik v tom, že se napřed postaví odjezd (na volnoznak) a pak vjezd? Např. u K-2002 to tak lze udělat. Norma ani žádný jiný předpis to nezakazuje.
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.14.85
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 07:49:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Hajnej, že vy máte doma všechny vypínače žárovkového osvětlení přemostěny rezistory patřičných parameterů? :-)
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 07:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve fóru o 380-ce jsem se dočetl, že tam jako VZ bude Mirel. Nevíte někdo, v jakém vývojovém stadiu je LS-06, respektive národní (STM) modul ETCS?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 08:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalmann77 : Trik spočíva v tom, že na tom odchodovom návestidle musí svietiť nejaké svetlo. Susednú stanicu som nechcel plašiť, tak som použil tú návesť, o ktorej on nemusel vedieť. A zostala na vchod len návesť Výstraha, prípadne " vchod 40 a výstraha". Takže tak ...
Výhodu som mal v tom, že trať bola v oblúku od vch. náv. až po úsek koľaje za vch. výmenami. Len bolo treba sledovať polohu vlaku a včas tú pomocnú návesť zrušiť.
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 09:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: Tak to jste docela koumák. Předpokládám, že na odjezdu stavíte posunovou cestu. Ale něco mě na tom nesedí. Obávám se, že takový způsob stavění vjezdové VC je v rozporu s předpisy. Vlak vlastně přijede před zhasnuté návěstidlo... Je dovoleno stavět k neosvětlenému návěstidlu jinou, než nouzovou JC?

Je však pravda, že pokračování VC za zhasnuté návěstidlo bude zajištěno (úplný závěr). Ne však pro vlak, ale pro posun.

(Příspěvek byl editován uživatelem Signalman_77.)
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 11:48:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, v jakém vývojovém stadiu je LS-06, respektive národní (STM) modul ETCS?
Pár metrů vedle té zmiňované 380-ky probíhá v těchto dnech montáž STM-ka. Stačí?
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 13:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AL: Díky. LS-06 bude tedy už schválený, když probíhá jeho montáž. A k čemu je tam pak ten Mirel, kvůli Slovákům?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 14:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman: co jsem slyšel, tak jedna 380 bude tak a druhá zase tak. Původně měly být na obou Mirely, ale ty neřeší STM VZ při budoucí ETCSizaci, proto se nakonec zvolilo obojí.

Drzý amatér: právěže nemám, a proto mi žárovky praskají zásadně při rozsvícení.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 18:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman77 : Jednalo sa o končiace nákl. vlaky, rušňovodič ( ten istý ), bol vyrozumený rádiofonicky. Používalo sa to vtedy, keď nebola iná koľaj voľná. Na priebežnej koľaji sme okamžite avizovali náv. majstra, nakoľko to by malo vplyv aj na činnosť TZZ.
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 21:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman_77: "Je však pravda, že pokračování VC za zhasnuté návěstidlo bude zajištěno (úplný závěr). Ne však pro vlak, ale pro posun."

To bych skoro pochyboval, protože vlak, jak tu píšete, vjíždí na návěst "Rychlost 40 km.h-1 a výstraha". Při rušení posunové cesty na odjezdu se rozeběhne, při obsazené staniční koleji, časový soubor odměřující 1 minutu. Během 1 minuty ujede vlak jedoucí rychlostí 40 km.h-1 dráhu 666,7 m, tj. než projede staniční kolej, bude po závěru posunové cesty..samozřejmě záleží na místních poměrem, ale 600m stanice by se našla...
Marcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 21:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...i 700metrová
Signalman_77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 06:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Díky za info.

Marcik: Máte pravdu, taková bezpečnostní díra by se tu našla. Navíc zajišťovat VC jako posun nelze. Proto by se ke zhasnutému návěstidlu mělo jezdit na PN. Nebo napřed postavit odjezd (VC) a pak vjezd. Potom je pokračování VC zajištěno i za zhasnuté návěstidlo. Trochu problém může být PZS na odjezdovém zhlaví nebo v záhlaví, pokud tam je, a pokud vlak ve stanici zastavuje.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 08:32:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Signalman: schválený asi ještě nebude, protože po montáži začne zkušební provoz, na jehož konci bude (doufejme) ono kýžené nádherné kulaté červené razítko s dvouocasou kočičkou.
zvedavy amater
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.6
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 11:26:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste k cervenym zarovkam na navestidlech:

V nekterych ucebnicich pro zacinajici a pokrocile navestni mistry se uvadi, ze cervene zarovky na navestidlech se meni preventivne po nejakych "odsvicenych" hodinach. Tyto zarovky se pak pry pouzivaji do nejakych mene vyznamnych navestidel, treba do ranzirek.
Je to pravda nebo to je jen fantazie autora ucebnic?
Žárovka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 12:25:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zvedavy amater:

No, nevím jestli to platí generálně všude, ale poté, co červená nasvítí svých 800 tabulkových hodin životnosti (nebo kolik má ten typ NARVA..), tak se dá do pozice horní žluté, horní žlutá do dolní atd., atd, se to celé posune až tuším na bílou (??)(...prostě podle schématu nejvíce >>>> nejméně důležité světlo..), která se vyhodí do koše....

Teda aspoň takhle jsem to kdysi od někoho kdo dělal návěstního mistra či co v Brně slyšel....takže bez záruky, jinak každá žárovka má v sérii zapojené dohlédací světelné relé, čili bezpečnost je pochopitelně zaručena.....

Zdravím....
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 19:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zvedavy amater:
Červená se mění 1 za rok na vjezdových návěstidlech a na návěstidle automatického hradla.Žárovku můžu použít do jakéhokoliv světla,kromě přivolávací návěsti.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.ssztcbe.wz.cz/zapisy/archiv1.pdf
http://www.ssztcbe.wz.cz/zapisy/archiv2.pdf
To jsem dneska nasel pri hledani ouplne neceho jineho ...
Ale treba to nekoho zaujme.
A kdyz jsem nenasel to ouplne jine, tak se zeptam a nejsem si uplne jist, zda uz to tu nebylo, ale spis ne, takze - kde vsade se nachazela ESP navestidla ? Ze soucastnosti to jest Mlada Boleslav, neco Praha Bubny a jeste nekde, ale tim si moc jist nejsem, tak to tu radsi nepisi.
Predem dik.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace