K-report
 

Archiv do 10.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 10.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4087
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 08:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V I. VT proběhne příští rok rekonstrukce kolejí.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3437
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
A důvod, proč padne nádraží Strašnice?
Esp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 11:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin : Nová poloha kolejí je navržena v lokalitě bývalého seřaďovacího nádraží. Za zrušenou zast. Strašnice vznikne v prostoru mostu přes ul. Průběžná nový přestupní uzel Zahradní Město.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3442
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 14:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esp:
A nemohlo by to fungovat jak s nádražím Strašnice, tak s přestupním uzlem Zahradní Město? Ať si rychlíky jezděj přímo, ale pro osobáky mi přijde zrušení Strašnic, jako škoda.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: sídliště na Zahradním Městě ti nepřipadá dostatečně atraktivní počtem obyvatelstva...?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemohlo, trat pres zastavku Strasnice bude zrusena. Ono je to logicke, dnes tato trat spolu s byvalym seradovacim nadrazim obepina dost velkou plochu, cele oblasti prospeje, kdyz to tam draha nebude tak delit. Ve smeru od Vrsovic do teto oblasti jsou potreba ctyri koleje a ty se podel dnesni benesovske trati nevejdou, tak povedou pres byvaly ranzir. Navic to bude primo, bliz a jeste po jiz pripravenem pozemku. Zastavka na Zahradnim meste bude mit podle me lepsi vazby na MHD, nez ma zastavka ve Strasnicich - diky moznosti prestupu na bus na Skalku.
Zajimalo by me, jak bude vypadat odboceni z techto 4 koleji ve smeru do Malesic. Vi se to uz?
Hajnej: Ono je ale dost daleko, stejne by se na nej muselo dojet busem. Navic vetsinu cestujicich vlakem tvori (a to se nezmeni)mimoprazsti dojizdejici do mesta, pro ne jsou dulezite prestupni vazby. Ty se podle me zlepsi.

(Příspěvek byl editován uživatelem brr.)
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Benešov - dnešní pohled od výhybky č.9 po 1.koleji do stanice
 

a takto zblízka vypadá ohřev výměn
 
IV.koridor-2.etapa aktualizace 5.10.2007 ZLODĚJINA
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 16:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Strašnice: už se těším na formu petice za zachování strašnické zastávky - už jsem takové hlasy zaslechl.
Když nikdo jiný, tak koloobčané s ní určitě přijdou. Obden u nás vznikají nové a nové petice, někteří by se tím mohli už i slušně živit... Teď se zrovna jedna v souvislosti se železnicí rodí
Ich verstehe Bahnhof....
Kdo má informace, má moc....
Doprava je prostředkem k dosažení cíle...
Kdyby rychlíků na 221 nebylo, jak krásně a pohodově by se tu žilo...
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 16:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Udělal jsem panoramatickou fotku žst.Benešov od budovy skladiště. Má to 1,3 MB
IV.koridor-2.etapa aktualizace 5.10.2007 ZLODĚJINA
davies
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.33.131
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 16:53:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Strašnice a spol.- nevíte někdo, kdy bychom se mohli konečně dočkat několik let slibovaného zprovoznění nákladní spojky Libeň - Malešice - Hostivař pro osobní vlaky? Souvisí to jen s NS, nebo tam drhne i něco dalšího? Mně osobně by se ty Malešice dost hodily...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3094
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbyněk: Mě ale nejde o stav tunelové trouby nebo dokonce o odpadky, ale o to vrzání, skřípání a rachtání, které mi rve uši při každém dojezdu na hlavák, resp. odjezdu z něj. Projevuje se to zejména v té starší, dvoukolejné části.

Strašnice: Jsem jednoznačně pro čtyřkolejku přes ranžír. (A kolovratský hov..a, nechť se raději řádně věnují svému zaměstnání.)

Plešoun:
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4510
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strašnice ve stávající poloze jsou naopak ideální pro obyvatele Strašnic, vše je v docházkové vzdálenosti, ideální pro budoucí S-Bahn. Přeložka trati do prostoru ranžíru je naopak zrůdnost, zastávka prostě pro nikoho. Kde by jako měla být zastávka Zahradní Město? To se k ní bude chodit přes Mitasku nebo naopak kilometr daleko nějakou lávkou přes Jižní spojku? Uvědomuje si vůbec nějaký propagátor tohoto řešení, o čem vlastně mluví?
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7398
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávka Zahradní Město by měla být v prostoru podjezdu čili nad tramvajemi, bude jako uzlová sloužit k přestupům mezi linkami od Hostivaře/Malešic a Vršovic/Krče.
Ve Strašnicích je především tlak města a developerů na pozemek stávající trati, neb celý tento prostor mezi ranžírem a Strašnicemi hodlají zastavět a trať je velkou překážkou (no, raději bych tam viděl park nebo něco takového, než další multi-obytně-obchodně-skladištní zástavbu).

davies: na lince Hostivař - Malešice - Libeň drhne úplně všechno, je pouze jednokolejná (malá kapacita), chybí mimoúrovňové zapojení do Libně (kříží hlavní trať od Kolína), chybí nástupiště v Malešicích (úrovňová mezi kolejemi nikdo nepovolí)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Gillx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo jestli už je nebo kdy by měl být uvolněn výlukový jízdní řád od 20.10.?
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 18:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten výlukáč už na stránkách ČD je: http://www.cdrail.cz/gvd/k221vyluka04.pdf
Ich verstehe Bahnhof....
Kdo má informace, má moc....
Doprava je prostředkem k dosažení cíle...
Kdyby rychlíků na 221 nebylo, jak krásně a pohodově by se tu žilo...
davies
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.33.131
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 18:16:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poborskiii: Díky za vyčerpávající, ač dost pesimisticky vyhlížející info:-( podle toho soudím, že ani mimoúroveň Libeň - Malešice není součástí optimalizace Libeň - Běchovice, takže kdo ví kdy se s tím začne a jestli se toho vůbec dožiju, že jo??
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3446
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 18:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej:
Ale já se Zahradnímu Městu nebráním. Jen bych ty Strašnice nechal. To se přeci mezi sebou nevylučuje?

Brr:
Tomu už rozumím.
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.175.39.98
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 18:53:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strašnická zastávka je podle mě naprosto ideálně položená, protože od ní není daleko k autobusovým zastávkám a k tramvaji. Na stanici metra Strašnická je to deset minut klidné chůze z kopce, takže taky OK. Klidně ať postaví novou trať po pozemcích bývalého seřaďovacího nádraží, kde to budou moci rychlíky od Prahy hned rozjet na 140 (a tu dodržovat až do Uhříněvsi), než ať ruší zastávku, na kterou jsme ve Strašnicích zvyklí. Kromě toho je ta zastávku slušně využívaná a dost lidí odtamtud jde houfně na tramvaj a na metro...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3447
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 18:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

psík Albi:
Taky bych rád viděl pro Os Strašnice zachované a R ať si jezdí přes seř. nádr.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4090
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 19:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Případné rozdělení rychlíkové trati přes ranžír a regionální přes Strašnice by bylo vhodné mimoúrovňově, což by vzhledem existenci tratě Vršovice - Malešice nebylo snadné.

S potenciálem Zahradního města bych příliš nepočítal, pro obsluhu sídliště by trať nebyla žádné terno a pouze pro přestupní terminál je jedno, jak moc je okolí obydleno.
Hranice smysluplnosti "S-Bahnu" pro každodenní dojíždění do Prahy je nejdál v Uhřněvsi.

Současná zastávka Strašnice není nikterak úchvatně umístěná, přestupní vazby na tramvaj nikterak oslňující, autobusy doplňkové, metro daleko. Potenciál jejího (bezprostředního) okolí pro dojíždění - práce, školy, úřady, zábava, zdravotnictví,... minimální, tudíš její zrušení a vybudování náhrad v místech s alespoň skutečným přestupním terminálem není problém.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7400
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 19:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dosahu zastávky Zahradní město by krom tramvají měla být také stanice prodloužené trasy Metra A, ale přesnou polohu stanice resp. vestibulů nevím.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 19:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychle info z jihu:
- v useku Plana - odb. Doubi jiz sviti vsechna "svetla"
- na Sezimaku v oblouku se jiz prohnal sterkovy pluh a odpoledne svou praci zacali EŽ
- probiha priprava plane pro 2.TK v oblouku
- sundane bedneni z jizniho pilire pres Kozsky potok
- severne od mostu pres Kozsky potok stoji souprava 2 obytne vozy + ??? + jerab, vedle lezi konstukce noveho mostu (asi jednokolejny), viz foto

All: kdopak se to vecer kolem 18:15 motal s reflexni vestou a fotakem kolem mostarny?

Tomas Kremen: porid si Firefox a vyuzij funkce Kopirovat adresu obrazku

 
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.ic.cz
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4511
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 21:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Strašnicích je především tlak města a developerů na pozemek stávající trati, neb celý tento prostor mezi ranžírem a Strašnicemi hodlají zastavět a trať je velkou překážkou

Konečně někdo, kdo to umí pojmenovat a neohání se tu nesmysly, jak bude přeložka úchvatná. Samozřejmě, že jde o tohle, ale pro Strašnice by to byla tragédie. Došlo by totiž k propojení prostoru tzv. Masarykovy kolonie (prostor kolem ulic Bylanská, Pod altánem a Na hrázi) s tzv. kolonií strojvůdců (prostor kolem ulice U trati, dosud přístupný pouze podchodem pod tratí z ulice Pod altánem nebo po silnici z ulice V korytech), čímž by došlo k totální devastaci dvou dosud naprosto klidných rezidenčních lokalit se všemi doprovodnými efekty (tranzitní provoz IGK novou alternativní trasou od Edenu do Záběhlic mimo Průběžnou, mimo U vršovického hřbitova) apod. Po plánované likvidaci Slatin a skrytě plánované likvidaci stadionu Bohemians je opravdu nač se v Praze 10 těšit...

Současná zastávka Strašnice není nikterak úchvatně umístěná, přestupní vazby na tramvaj nikterak oslňující, autobusy doplňkové, metro daleko. Potenciál jejího (bezprostředního) okolí pro dojíždění - práce, školy, úřady, zábava, zdravotnictví,... minimální, tudíš její zrušení a vybudování náhrad v místech s alespoň skutečným přestupním terminálem není problém.

A na to jsi přišel jak?
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 22:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

devastaci dvou dosud naprosto klidných rezidenčních lokalit

Tuhle lokalitu neznam, ale znam jina mista oddelena trati na dve poloviny. Klidne ctvrti jsou hezka vec, ale trochu zivota neskodi. Ctvrti v centru a na okraji mesta zaroven jsou aspon podle mne po setmeni docela nebezpecne, staci se podivat na pocmarane opustene zastavky MHD, odpadky v prikopech a podobne. Pro mesto nema smysl zde renovovat osvetleni, chodniky ani ty lavicky. V zime tady TS neodklizi snih, krom toho obchodnici nemaji trzby a na prkny vyplnene vylohy obchodu je smutny pohled.
Nerikam,ze mym snem je bydlet u hlavni silnice, ale branit se jakemukoli dopravnimu propojeni nepovazuji za nejlepsi
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.ic.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4093
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 22:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na to jsi přišel jak?

A jak jsi přišel na to, že to tak není? Vážně, bez ironie, tak moc to tam zase neznám. Ale kolik kolik je v blízkosti nádraží Strašnice obchodních a kancelářských prostor, kolik je tam nákupních příležitostí, kolik je tam úřadů a zdravotnických zařízení, zkrátka důvodů k dojíždění?

Přestup na tramvajové linky 22, 24, 26... Jak moc velká je to výhoda, zejm. pokud by byla zastávka někde mezi Slávií a Edenem?

Přestup na metro Strašnická je spíše turistika, než vážně bratelná příležitost.

A jak moc je pro obyvatele Strašnic atraktivní byť moderní železnice (15 min. interval, jednotky 471) pro cesty do centra, zejm. v porovnání s "konvenční" MHD?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 23:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Simyv:
Jde o oblast s rodinnými domky a vilkami, žádné prkna ve výlohách opuštěné ruiny apod. Na procházky vyčistit si hlavu ideální oblast. Moc rád bych tam bydlel, ani provoz na 221 by mi nevadil, ale schází pár mega . Ale jak se tu píše tahle oblast se pravděpodobně dost změní. Údajně by v místě dnešní trati měla být cyklostezka, ale komunální politici nás přesvědčí, že není potřeba/nejsou na ní peníze/nedostanou za ní peníze... .

Černé skládky, zničené lampy, ruiny a křoví s bezdomovci je u této lokality také. Ale jen v blízkosti pozemků SŽDC. Minulý podzim shrnuli vigvamy z dob ranžíru buldozerem a zvětšili tak velkoskládku sutí a recyklovaného štěrku. Bezďáci co tam vegetili, sbírali kovy a hrabali kabely na ranžíru a v okolí ONJ se tak rozprchli do oblasti Slatin.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4514
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 08:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak jsi přišel na to, že to tak není?

Žiju tam. Samotné Strašnice (katastr) mají cca 37.000 obyvatel, což je víc, než většina okresních měst a proto si prostě zaslouží svojí zastávku někde poblíž svého centra.

Ale kolik je v blízkosti nádraží Strašnice obchodních a kancelářských prostor, kolik je tam nákupních příležitostí, kolik je tam úřadů a zdravotnických zařízení, zkrátka důvodů k dojíždění?

Stejně tak se mohu zeptat, co je v okolí Edenu nebo na Zahradním Městě k dojíždění? Ve Strašnicích je ze stávající zastávky přirozená vazba na staré Strašnice a dále na východní část Vinohrad. A v okolí Starostrašnické ulice, východní části Vinohradské ulice a ulice V Olšinách je podle mě dost obchodních a kancelářských prostor.

A jak moc je pro obyvatele Strašnic atraktivní byť moderní železnice

Za určitých podmínek je její použití atraktivní i dnes - např. cesta z hlavního nádraží trvá 8 minut. Pokud by existoval skutečný S-Bahn, tzn. ze Strašnic by se dalo jet třeba na Smíchov, do Libně apod., nebylo by co řešit.

Jde o oblast s rodinnými domky a vilkami, žádné prkna ve výlohách opuštěné ruiny apod. Na procházky vyčistit si hlavu ideální oblast.

Naprostý souhlas.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 09:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si přidat hlas pro zastávku Strašnice, ve špičce poměrně silná frekvence a to i ráno směr Benešov. V sobotu dopoledne ani nemluvě. A výstupu ráno z vlaků z Benešova je srovnatelný s příjezdem metra na Strašnickou. Poměrně mnoho lidí vystupuje i odpoledne.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.162.108
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 09:53:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Bohužel se chystají mezi Bylanskou a ulicí u Hranic zbourat bývalou mateřskou školku a postavit na jejím místě blok domů:-( Aspoň tak mi to říkal soused, který sedí v zastupitelstvu.
Bkp: Nikdo nic nemá proti tomu, aby byla postavena zastávka v Edenu, neboť to určitě bude mít smysl (hypermarket tam už stojí, nový stadion Slavie se dokončuje atd.), ale zastávka ve Strašnicích by mohla zůstat. Pokud má pražská železnice plnit úlohu S-Bahn, mají být k dispozici i zastávky - a Strašnice mají slušnou frekvenci. Zrušení Strašnic nikomu nepomůže a stovkám lidí zkomplikuje život.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak (už zas) nějaký shodil nosník u Černých mostů :-(

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: Potvrzuji, http://taborsky.denik.cz/kratce/kratce_region/128621.html
Fakt nekdo nezna znacky nebo vysku sveho auta. Je tam asi 5 ceduli z kazdy strany mostu
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.ic.cz
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne se zda, ze v okoli Strasnicke zastavky toho tak moc neni - obytna ctvrt je jen na sever od trati, na jih jsou jen nejake prumyslove objekty, sklady a podobne. (Mimochodem, jestli se ma tenhle binec nahradit obytnou vystavbou, tak teda nevim, co proti tomu kdo ma - nebo se to Strasnicakum vazne libi? Tohle do techto mist nepatri, na to jsou Strasnice prilis blizko centra => prilis cenna lokalita.) Prestup na tramvaj az tak idealni neni, u zastavky ZM bude lepsi. Do vsech mist, o kterych tu byla rec v souvislosti s tim, jak se z nich dobre dostanete od strasnicke zastavky, se dostanete lip ze ZM: tramvaje stejne jako ve Strasnicich (krom 24), navic hafo busu na metro (vic nez ve Strasnicich), lepsi spojeni busem i na sever od Skalky. Navic - ted me sezerte :-) - plocha vjezdove skupiny bude idealni k vystavbe obchodni zony - vyborne spojeni silnici (Jizni spojka, Prubezna), MHD a nakonec i vlak. Ta by byla taky cilem mnoho cest. Ze zastavky u Slavie bude dobre spojeni do vychodni casti Vinohrad, to taky dneska chybi. Skoro se mi zda, ze bude zbytecne zastavovani na nadrazi ve Vrsovicich.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrušení Strašnic nikomu nepomůže a stovkám lidí zkomplikuje život.
Proč by nepomohlo, v okolí Zahraďáku je osídlení ještě více. Navíc se podstatně zlepší vazba na tram, v budoucnu i na metro. Dokud nebude metro hotové, bude docházková vzdálenost na Skalku stejná jako ze Strašnic na Strašnickou. Podle mé zkušenosti valná část cestujících ze Strašnic přesedá právě na tram, tj. pro ty to bude lepší. Pro část z nich navíc poslouží zastávka u Slavie.

Quex:
Přeložka trati do prostoru ranžíru je naopak zrůdnost, zastávka prostě pro nikoho.
To jsou hodně silná slova, podle mého to naopak více lidem pomůže. Ty jseš bohužel jeden z těch kterým ne (i když cesta na vlak se ti prodlouží sotva o 150 metrů), ovšem jak často používáš vlak?

A s tou devastací to nijak závratně nevidím, prostor mezi ranžírem a dnešní tratí je de facto zastavěn - vilky nebudou žádnou tranzitní dopravu generovat a i pokud na Slatinách vyroste nějaký drakomrap, vše odjede na spojku, Vršovický hřbitov nebo do Koryt. Přes Strašnice vzhledem k existující zástavbě nelze žádnou použitelnou silnici protáhnout...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prestup na tramvaj az tak idealni neni, u zastavky ZM bude lepsi.

Ve strašnicích je to na tramvaj 150 m, to bude na ZM kratší? Předpokladám, že i na ZM bude nějaký nadchod/podchod.


Skoro se mi zda, ze bude zbytecne zastavovani na nadrazi ve Vrsovicich

Taky ve Strašnicích nastupuje do osobáku na Benešov nastupuje víc lidí než ve Vrškách.
;-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 12:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je fakt, že ze Strašnic bude na vlak dál, ale na druhou stranu, proč udržovat dvě paralelně jdoucí dvoukolejné železniční tratě v různých koridorech, když je mohu mít vedle sebe? Já bych táké byl radši, kdyby se zcela opustil ranžír a obě dvojkolejky vedly přes zastávku Strašnice. Ale to jaxi nejde.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 13:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to bude na ZM kratší? Nevim, jak to bude ve skutecnosti vypadat, ale mohlo by. V idealnim pripade zastavka tramvaje a busu pod zeleznicnim mostem se schody primo z nastupiste. (Predpokladam, ze podjezd Prubezne pod 221 a ranzirem se rozsiri.)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4515
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 13:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V idealnim pripade zastavka tramvaje a busu pod zeleznicnim mostem se schody primo z nastupiste. (Predpokladam, ze podjezd Prubezne pod 221 a ranzirem se rozsiri.)

No to bych tedy chtěl vidět, jak se to za provozu rozšiřuje - dopravní kolaps v polovině Prahy 10... Jinak se jedná už o ulici Na padesátém, ne o Průběžnou, ta končí na předchozí křižovatce.

A s tou devastací to nijak závratně nevidím, prostor mezi ranžírem a dnešní tratí je de facto zastavěn - vilky nebudou žádnou tranzitní dopravu generovat a i pokud na Slatinách vyroste nějaký drakomrap, vše odjede na spojku, Vršovický hřbitov nebo do Koryt.

Zastavěn romantickou rezidenční lokalitou a sportovišti (PSK Union), kde si jeden připadá jak na venkově, ačkoliv uprostřed města. Samozřejmě, že vilky žádný tranzit IGK negenerují, ten si najde sám velice rychle alternativní cestu z prostoru Vršovice/Vinohrady do prostoru Záběhlice/Spořilov.

Tohle do techto mist nepatri, na to jsou Strasnice prilis blizko centra => prilis cenna lokalita.)

To říká kdo? To jako že je nějaká lokalita "cenná", je nutno ji bezpodmínečně zastavět různými sterilními "projekty"?
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4100
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 14:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
Samotné Strašnice (katastr) mají cca 37.000 obyvatel, což je víc, než většina okresních měst a proto si prostě zaslouží svojí zastávku někde poblíž svého centra.

Počet obyvatel není zásluha na existenci železniční zastávky. Její existence je zdůvodnitelná skutečnou frekvencí cestujících.

Ve Strašnicích je ze stávající zastávky přirozená vazba na staré Strašnice a dále na východní část Vinohrad.

A tyto vazby se jinou polohou zastávek na trati 221 zlepší, zhorší, anebo zůstanou stejné. A prosím, nezaměňujme pojmy a dojmy.

Za určitých podmínek je její použití atraktivní i dnes - např. cesta z hlavního nádraží trvá 8 minut. Pokud by existoval skutečný S-Bahn, tzn. ze Strašnic by se dalo jet třeba na Smíchov, do Libně apod., nebylo by co řešit.

A kolik lidí směřuje na hlavní nádraží? V jakých celkových relacích ze Strašnic do centra by S-Bahn byl výhodnější, než klasická MHD? Jedu-li třeba na Václavské náměstí, tak metro A mě doveze na oba jeho konce, zatímco hl. n. (7. nástupiště) je poněkud z ruky. Smíchov - no, kolik by se tam dalo procpat vlaků (zejm. úsekem odb. Vršovice - Vyšehrad - Smíchov)?

Zastavěn romantickou rezidenční lokalitou a sportovišti (PSK Union), kde si jeden připadá jak na venkově, ačkoliv uprostřed města.

Proč ne? Třeba já jsem z těch, kteří téměř uprostřed města romantickou lokalitu jak na venkově nevyhledávají. Stejně jako na venkově nevyhledávám možnosti města...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 14:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tam tahle mysi dira zustane navzdy?
Romanticka rezidencni lokalita tam mozna taky je, ale hlavne tam vidavam sklady, fabriky a neporadek, moc romanticke mi to nepripada. Specialne za strasnickou zastavkou. Kdyby se to tam zastavelo různými sterilními "projekty", tak by se vam tam bydlelo lip, ne?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4102
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 14:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

psík Albi:
Klidně ať postaví novou trať po pozemcích bývalého seřaďovacího nádraží, kde to budou moci rychlíky od Prahy hned rozjet na 140 (a tu dodržovat až do Uhříněvsi)

mezi Vršovicemi (za) a Hostivaří má být (pokud mě paměť neklame) 120 km/h.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4516
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 14:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tyto vazby se jinou polohou zastávek na trati 221 zlepší, zhorší, anebo zůstanou stejné.

Tyto vazby se jinou polohou zastávek na trati 221 zhorší.

Počet obyvatel není zásluha na existenci železniční zastávky. Její existence je zdůvodnitelná skutečnou frekvencí cestujících.

Samozřejmě, k frekvenci stávající zastávky viz příspěvky výše.

V jakých celkových relacích ze Strašnic do centra by S-Bahn byl výhodnější, než klasická MHD?

Bavíme se samozřejmě o životaschopném S-Bahnu, nikoliv o jednokolejce přes Malešice nebo stávající trati Vršovice - Smíchov. Předpokladem by taky bylo obnovení stanice Praha - Vyšehrad (a vůbec dalších stanic a zastávek) a klidně i zastávky Královské Vinohrady u tunelu.

Třeba já jsem z těch, kteří téměř uprostřed města romantickou lokalitu jak na venkově nevyhledávají.

To je věc názoru, ale oázy klidu a podobná zákoutí jsou prostě k životu zapotřebí.

Romanticka rezidencni lokalita tam mozna taky je, ale hlavne tam vidavam sklady, fabriky a neporadek, moc romanticke mi to nepripada. Specialne za strasnickou zastavkou. Kdyby se to tam zastavelo různými sterilními "projekty", tak by se vam tam bydlelo lip, ne?

Tak sklady apod. jsou jen okolo ulice V korytech (včetně nákladového nádraží Strašnice), ale ne ve výše zmiňovaných prostorech. A kvalita bydlení podle mě nespočívá nutně v počtu hypermarketů a nákupních center na kilometr čtvereční (čím vyšší, tím lépe).
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4103
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 14:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyto vazby se jinou polohou zastávek na trati 221 zhorší.

Možná ano, možná ne, ale stejně si myslím, že uzavíráme účet bez hostinského, když neznáme návrh poloh nových zastávek, návazné dopravy, přepravní proudy,... takže navrhuji příměří

Bavíme se samozřejmě o životaschopném S-Bahnu, nikoliv o jednokolejce přes Malešice nebo stávající trati Vršovice - Smíchov. Předpokladem by taky bylo obnovení stanice Praha - Vyšehrad (a vůbec dalších stanic a zastávek) a klidně i zastávky Královské Vinohrady u tunelu.

Tzn. jedno za 15 minut Strančice - hlavní (- Libeň/Vysočany/...) a jednou za 30 minut něco Hostivař/Malešice - Smíchov. Víc toho tam neprojede. Zastávky v maximálním rozsahu. Takže v jakýchže to relacích to bude výhodnější?

To je věc názoru, ale oázy klidu a podobná zákoutí jsou prostě k životu zapotřebí.

Ano to je věc názoru, třeba mě jako oáza klidu stačí mé oblíbené kavárny.

A kvalita bydlení podle mě nespočívá nutně v počtu hypermarketů a nákupních center na kilometr čtvereční (čím vyšší, tím lépe).

No třeba ne, ale jak jednou někde řekl starosta nějaké zapadlé vsi, klídek je sice hezký, ale neuživí nás...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2201
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 17:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
No to bych tedy chtěl vidět, jak se to za provozu rozšiřuje - dopravní kolaps v polovině Prahy 10
Opět zbytečně silná slova a soudy bez informací - co jsem viděl výkresy, měl by vzniknout zcela nový podjezd pro a stávající po rekonstrukci zůstane jen tram s přímými výstupy na peróny. Kratší už to být ani nemůže...

Samozřejmě, že vilky žádný tranzit IGK negenerují, ten si najde sám velice rychle alternativní cestu z prostoru Vršovice/Vinohrady do prostoru Záběhlice/Spořilov.
A co by tam probůh dělal? Prostě mezi Slavií a Koryty nevznikne žádná nová komunikace, která by tranzit přiváděla. Jednoduše není kde by vznikla...

Tyto vazby se jinou polohou zastávek na trati 221 zhorší.
Ovšem zase jiné vazby vzniknou, dle mého evidentně podstatně důležitější.
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 21:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychle informace z jihu:
- Postaveno vjezdove navestedlo do Plane ze smeru od Tabora, je az u MP u byv. autobazaru. Nadrazi v Plane se nam nejak rozrusta do delky
- Pripravuje se umisteni nosne konstrukce mostu pres Kozsky potok. Na moste stoji 2 jeraby a mezi sebou maji onu konstrukci. Divadlo zacne co nevidet (asi uz zitra). Takze jestli mate nekdo chut a cas, muzete zkusit udelat par fotek
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.ic.cz
Greyfin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 21:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz, pořád se píše o úseku Tábor - Doubí, ale co jsem viděl tak koridorová stavba končí za Planou u mostu, přes který vede silnice I3. Kdy se bude tedy pokračovat směrem k Doubí a je nutné kvůli tomu rozšiřovat silniční most, který je součástí silnice I3 ? Pokud se bude rozšiřovat, tak to nepřežiju, zažil jsem kolapsy vyvolané rekonstrukcí mostu v Soběslavi a tohle by bylo ještě horší.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy se bude tedy pokračovat směrem k Doubí a je nutné kvůli tomu rozšiřovat silniční most, který je součástí silnice I3 ?
Kdepak, do Soběslavi trať povede v nové stopě, v souběhu s D3. U odb. Doubí se uhne doleva do lesíka.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4114
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavba Doubí - Veselí začne v horizontu dvou až tří let.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7402
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 23:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říčany:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
ScoP10
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.68.220
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 00:33:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, podle této mapy (poslední územní plán Prahy 10)
http://www.praha10.cz/rozvoj/default.asp?id=44
bude stanice metra Nádraží Strašnice dost daleko od výše zmiňovaného podjezdu v ulici Na Padesátém...
Tak nevím, jak to s tím "uzlem" bude.
Bydlím na Zahradním Městě a rozhodně bych uvítal metro raději nahoře na kopci, než dole u tramvaje.
Z pohledu pro a proti Strašnické žel. zastávky přidávám ještě jedno proti: pokud se ta trať nezruší, hlavně ať se rozšiří podjezd v ulici v Korytech, je tam po ránu celkem dopravní kolaps a tvoří se tam kolony :-(
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 08:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je nádhera, a co budeme dělat s tím cancourem za miliardu k DH?

Mimochodem proč stavět metro tam kde vedou již dva kolejové systémy?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Greyfin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 08:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bkp, Koudy : Díky, trochu mě to překvapilo.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3469
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:
Nemusíš se obávat. Postup prací bude asi následovný:
2013: Dejvická-Nemocnice Motol
2015: Pankrác-Nové Dvory
2017: Nemocnice Motol-Dlouhá Míle
2018: Dlouhá Míle-Letiště Ruzyně
2020: Nové Dvory-Písnice
2024: Pankrác-Hlavní nádraží

A to je optimistická verze magistrátu. Vše bude tak o 2-6 let později. Takže jestli má dojít na větev do Hostivaře někdy kolem roku 2030, jsem bez obav. V té době se může na tuhle rovnoběžku s tramvajema a vlakem dávno zapomenout.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 10:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tý brďo, takhle že to půjde rychle? ;-)) No snad nikoho nenapadne po dopudování koridoru ještě cpát do Hostivaře metro, ale ve výhledu roku 2030-2040 budu vesele obývat svůj domeček 50 km od Prahy, který jsem před měsícem dostavil a tak problémy metra do Hostivaře mi budou šumafuk... ;-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 13:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ScoP10:
bude stanice metra Nádraží Strašnice dost daleko od výše zmiňovaného podjezdu v ulici Na Padesátém...
Tak nevím, jak to s tím "uzlem" bude.

No už na tom obrázku vidíte celkem jasně výlezy na peróny, umístěné přímo ve vestibulu metra. Nástupiště železniční zastávky bude dlouhé, uvažuje se i se zastavováním rychlíků - druhý konec perónů vyjde někam nad tramvaj...

Bydlím na Zahradním Městě a rozhodně bych uvítal metro raději nahoře na kopci, než dole u tramvaje.
Kam asi metro povede dál z Nádraží Strašnice
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 13:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ke strhnutí traverzy Černých mostů v Táboře
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7404
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 14:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: podle té mapky vychází vzdálenost mezi metrem a tramvají na 500 metrů, což je hodně i pro případná mezilehlá nástupiště. Jenže je to jen z nějaké studie, na webu není datovaná. Chtělo by to znát aktuální podobu návrhu železničních nástupišť.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 17:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dal jsem sice odkaz do zab.zař., ale patří to především sem. Šokující fotogalerie z Benešova od "Przechýla"
IV.koridor-2.etapa aktualizace 5.10.2007 ZLODĚJINA
20.října sraz v Benešově! Víc v sekci "Setkání členů..."
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7406
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 18:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nic šokujícího nevidím, na fotkách je akorát trochu stavebního bordelu. Kontrast to sice je, ale tak to vypadá/alo na celé stavbě.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.10.37
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 20:46:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

plešoun: přečti si zásady modernizace, kde se píše o rozsahu rekonstrukce jednotlivých kolejích. např. v uhříněvsi koleje pro nákladní vlaky taky rekonstruovány nebyly.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 21:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dám to i sem všem zdejším "stavebníkům"
Sobota 13.10.07 je otevřeným dnem na stavbách.
Seznam otevřených staveb:
http://www.sps.cz/DSA/dod_stavby.asp#jk

Ze železničního prostředí je tam pouze možnost prohlídky Nového spojení – tunely pod Vítkovem, což by ale mohlo být zajímavé...
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace