K-report
 

Archiv do 30.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 3. koridor » Archiv do 30.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.23.174
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:53:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vhd_sl : jo, znám... i když v kateřinkách už je to myslím zrušený?
jen tady u plzně se místo do Bohnic říká do Dobřan. zdálky docela pěknej zámek.

A nakonec jedna historka co se nám stala docela nedávno v zimě...
...vážou takhle chlapi výztuž, výkres výztuže je ale děsivá prasečina, spíš jen změt přerývajících se čar...dojde na most pán, ptá se chlapů: "tak jak se vám tu dělá, takhle v zimě?"...
odpověd : "robí se nám dobre, jen ten výkres urobil nějaký kok*t"........
pán se směje...."tak ten kok*t - to jsem byl já! "

pan projektant to vzal docela v legraci, sám nakonec nedokázal některé položky v tom výkresu vůbec poznat. Prý se to dělalo v noci, ráno se odevzdávalo...

faktem je že tak sebekritický přístup oceňuju, nakonec jsme to trochu zaimprovizovali a navíc tahle příhoda uprostřed únorového dne docela zahřála
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě a možná i někoho jiného, jaký je cenový rozdíl vexslí pro rychlost odbočkou 50/60/80/100 km/h?
Jinak Kozolupy bych už nechal být a raději bych uvítal nějaká aktuální fota. Co vy na to?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Např. jak zabránit dalším "Velenicím"
Já se na to dívám ze dvou úhlů. Z jedné stránky silné stavební lobby způsobuje realizaci zbytečných staveb typu Velenice (těžko se hledá další podobný úlet), ale na druhé straně dost možná zajistilo realizaci koridorů vůbec. Nebýt tlaku stavitelů na budování železnic, možná by koridor skončil během útlumu v roce 97 a poté se už pořádně nerozjel, nebo by realizace trvala podstatně déle. Vzhledem k celkovým silničím náladám ve společnosti je objem prostředků investovaný u nás do železniční infrastruktury nesporným úspěchem.

Po dokončení koridorů si stavební kapacity jistě prosadí další stavby, ale podobný "špek" jako Velenice snad zatím není na stole. Všechny ostatní návrhy (240, 323, 331, 291, 300, kladenská rychlodráha, Milovice) mají alespoň nějaký reálný základ. Pravda, čeká nás ještě druhá velenická
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je špatného na těch Velenicích?
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.23.174
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 16:00:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co máte všichni proti těm Velenicím?

Před 14ti dny jsme tam náhodou zajeli na kolech, maj tam takřka dokonalou nádražku, výborná plzeň i utopenci, celkem přátelský domorodci a ta atmosféra... pak jsem spali pod širákem-))
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.23.174
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 16:05:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Junkrs : to bylo nějaký spojení myslí, ne? a já se divil proč se mi to tak dlouho odesílá...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 16:12:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka : Ke "koridorizaci" by nás nejspíš tlačila EU tak jako tak. Souhlasím však, že by to tempo výstavby mohlo spíš připomínat PKP či ŽSR ...
Čili - jak omezit (vím, že není reálné to úplně zlikvidovat) vliv nejrůznějších "Macíčků", kteří bezohledně lobují za zájmy soukromých firem a přitom jsou placení státem ?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 16:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Junkrs:
Ceny výhybek VELMI zhruba takto:
50 - 2 300 000
60 - 3 100 000
80 - 3 900 000

Problém než v ceně samotných výhybek je mnohde spíš s konfigurací zhlaví, ona taková osmdesátková je téměř dvakrát delší a ještě odbočuje v téměř polovičním úhlu. Bez zkrácení staničních kolejí to leckde znamená terénní úpravy, demolice, úpravy mostů a posuny spojek někam do pryč.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 16:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - já myslel chebské zhlaví (část, která se právě staví... Betonové výhybky končí tou u váhy, pak dřevěnou odbočuje čtvrtá kolej od budovy, dřevěné jsou pak ještě všude, kudy prochází kolej od lokálky, což na druhou stranu chápu, tam toho od Chebu moc zajíždět nebude. Srovnejme ale s Křimicemi a pak ještě je betonová odbočka na váhu, ale dřevěná odbočka ze 4. na 5. kolej, kde je jisté "riziko", že tamtudy budou jezdit vlaky. :-)

Když už jsme u toho, tak během tří měsíců se mají příští rok na jaře udělat komplet Plešnice, most u Bdeněvsi a kdysi jsem tu četl, že i Pňovany-Stříbro? Docela by mě zajímalo, jestli je to reálné (bylo by to fajn).
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 18:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavitel:
projektant je taky jen člověk a ví, že ne vždy je všechno stoprocentní + že je od praxe přecijen moc daleko.. ;-) není problém být spokojený kok*t, když vám to jde dobře a dobereme se bez problémků společně cíle i s improvizací po pár slovech po telefonu nebo na místě.. : )

a víkendy a noci před termínem jsou běžná praxe i s tím, jak to potom vypadá.. : (
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 18:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303:
Hele, platí nějaká dokumentace ke koridorům a hlavním tratím. Je schválená ministerstvem dopravy a tam se praví, že ve všech hlavních kolejích bude nový svršek UIC60 na betonových pražcích (vč. výhybek). A ostatní koleje buď nový svršek, nebo regenerovaný, podle výpočtu zátěže (ojíždění).
A jestli mi nevěříš, tak si prohlídni fotky tady: ../28/126938.html
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 20:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: myslím tyto:
 
 

Což vůbec není v rozporu s tím, co říkáš o hlavních kolejích, ani s tím, co říkám já... Koleje jsem v druhém obrázku očísloval od budovy. Neříkám, co je a co není špatně, jen jsem řekl, že mě něco překvapilo nebo překvapuje... Za to se člověku opravdu nemusí nadávat.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 20:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303:
Tak ohledně umístění a druhu výhybek jsme se shodli.
Mne to nepřekvapuje, protože vím, jaké jsou předpisy pro druh svršku. Za to se člověku nadávat nemusí a taky ti nenadávám. No, holt někdy zbyde někde nějaká regeneraceschopná dřevopražcová výhybka a někdy ne. Musí mít vhodný tvar. Proto se někdy stane, že ve frekventovanější koleji se položí regenerovaná výhybka na dřevě a naopak někam do šturcu se strčí nová výhybka na betonu. Je to všude na koridorech i mimo ně.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 09:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: OK, takže když vám připomenu něco, co už jsem napsal jednou sem a jednou vám přímo do mailu, tak postupuju k prozření. Zajímavý.

Radek_Š: Já si možná nevidim do huby, ale zadavatel do peněženky. Až za dva roky na 170 kraj neobjedná v osobácích ani kolo a obsluhu za poloviční peníze zajistí autobusy, tak nad dokonalýma stanicema jenom zamručíme, že co se má stát se stane... (Nemaloval bych tu takový vize, ale podívejte se na KV kraj na Cheb - Vary - z hodinového taktu osobáků pětihodinové díry, o víkendu i víc - a taky má v dopravní koncepci bláboly o podpoře železnice jako páteře))
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 11:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si možná nevidim do huby, ale zadavatel do peněženky. Až za dva roky na 170 kraj neobjedná v osobácích ani kolo a obsluhu za poloviční peníze zajistí autobusy

Jasně - on je v tom doteď nějaký systém (pokud to nevíte, tak kraj je účastníkem staveního řízení a vyjadřuje se k tomu), ale je to špatně a SŽDC se má řídit logikou, "co kdyby mě zejtra zajelo auto".

PS: Taková kritika jakou tady ustavičně předvádíte musí být pro kritizované tzv. božím požehnáním - na rozdíl od jiných kritik si z toho nemusí dělat těžkou hlavu.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 12:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Jak teda chcete tuhle situaci řešit? Má snad projektant posoudit volební preference v krajích na 50 let dopředu a kde vyhraje ODS ubrat jedno ostrovní nástupiště?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 12:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, třeba se tak nerozmachovat, když je to investice s takovým rizikem všeobecně. A ještě ke všemu minimálně obydlená oblast.

Ale já vím, ty peníze se v tý stavbě ztratí a vůbec o nic nejde.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 13:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvě nástupiště považujete za "takový rozmach"? Já myslím že tenhle problém jsme tu už probrali, rozumná přestavba do stávajícího uspořádání by nebyla o moc levnější.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 14:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já nemyslel to provizorium, po němž se jezdí, ale tu "přístavbu" ke stávajícímu mostu směrem na Kozolupy. Znamená to, že most bude po výměně dvoukolejný?
Doufám, že mluvíme oba o stejným mostě přes silnici 605 Tak tento most bude dvoukolejný, každá kolej na samostatné konstrukci s otevřeným kol. ložem. Podélná spára mezi nimi bude zakryta mostním závěrem. Bohužel se nahoru moc nedostanu (jezdím hlavně pod mostem), takže nevím přesně jak daleko jsou se stavbou. Ta přístavba je asi část toho co se dá bez rozebrání stávajícího mostu postavit - opěrná zídka pro kolej č. 2 u plzeňské opěry. Předpokládám, že důvodem pro takový postup výstavby je zachování průjezdu pod mostem během celé rekonstrukce s vyjímkou osazování a demontáže MP, demontáže stavajícího mostu a osazovaní nových nosných konstrukcí.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 14:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Peta303:
Plešnice a okolí by se mělo dělat 7.3.08-11.6.08 a jestli mám správné informace, tak Pňovany-Stříbro 7.3.08-6.6.08. Jinak betonáž základů v úseku Pňovany -Stříbro je plánována v denních výlukách už od 18.10.07. Vyjmutí mostního provizoria u Bdeněvse je naplánováno na 22.9.07 . Tak se nechme překvapit, jak jim to půjde.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 15:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Masinka:
To s tím umístěním výhybek limitovaným terénem, profilem trati atd. mi bylo jasný, ale díky za info.
Ta poslední výhybka v Pňovanech bude na 80km/h?
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.120.33
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 15:36:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na 100 km/h
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 21:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkv - blbě jsem se vyjádřil, napsal jsem dvojkolejný, ale myslel jsem jednu konstrukci pro obě koleje (jako v Křimicích). Asi bych měl méně pracovat a víc po sobě číst.

Junkrs - tak to se taky těším a díky za informaci.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 09:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mcm:

Stovku do odbočky? To by bylo pěkný.
Maky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.62.148
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 15:54:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úsek Cheb-Lipová u Chebu:
Zatím se ještě nezačalo pracovat na 2.TK (Cheb-Lipová u Chebu) a sudé skupině staničních kolejí (žst Lipová u Chebu). Z toho vyplývá, že na www.zelpage.cz, sekce Koridory mají chybu (1.8-31.10).
Maky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.62.148
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 16:02:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím Vás, nevíte,
co se dělo na traťové koleji během nepřetržité výluky v úseku Stříbro-Pňovany v období út24.7 - čt2.8?
Děkuji.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 17:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patky, ale hlavně chebské zhlaví v Pňovanech a Pňovany samotné.

Tehdy sjízdné (nyní odstraněné) koleje od Plzně končily v Pňovanech ve šturcu a 1. kolej ještě nebyla hotová.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Mistráll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.87.108
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 22:03:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotoset z rána.Od Kozolup ku Stříbru.
 
 
 
Mistráll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.87.108
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 22:08:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedeme dál.
 
 
 
Mistráll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.87.108
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 22:12:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další sada
 
 
 
Mistráll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.87.108
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 22:16:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco.
 
 
 
Mistráll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.87.108
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 22:19:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pňovany vše uzavřou.
 
 
 
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 09:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A bude celý úsek Plzeň - Cheb dvoukolejný?
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.3.246
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 09:39:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, dvoukolejný zatím Plzeň-Pňovany (z toho Kozolupy-Pňovany od června 2008, zbytek už funguje), PŇovany-Stříbro jednokolejný, dál přesně nevím, ale tuším že až k Plané pořád jednokolejný, snad dál zase dvoukolejka...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 12:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne.
Plzeň - Pňovany 2kolejka
Pňovany - Lipová 1kolejka
Lipová - Cheb 2kolejka
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 16:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to je definitivní stav?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 16:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 03:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak někteří lidé kritizují optimalizaci Plzeň - Cheb, tak to moc nechápu. Sice se trať "koridorizuje", ale nestaví se na ní skoro žádné přeložky a ani se nezdvojkolejňuje. Vlastně jen taková generální rekonstrukce, ale ta by byla stejně nutná, i kdyby se bývala upřednostnila Domažlická (nebo dokonce VRT). Takže výkřiky odborníků do některých médií o nesmyslnosti reko trati Plzeň - Cheb moc nechápu.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 07:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita: ano, souhlas.
Jen je škoda, že těch 2k úseků zůstane tak málo, efekt mírného zvýšení rychlosti se často vyplýtvá na křižování.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 07:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ostatním díky za zajímavé fotky
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 19:09:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ke Kozolupům: asi tady nezaznělo, že budou tak nějak uprostřed dvoukolejného úseku Plzeň - Pňovany a třeba se tam předpokládá větší výskyt vlaků - dva se minou a třetí (osobáček) to odstojí vedle. Tak aby se měl kam uhnout - 3.hrana, v případě mimořádností 4.hrana. Sečteno a podtrženo: 4 hrany jsou tak akorát
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 22:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobáček to mohl odstát vedle i před přestavbou.

Jinak se doporučuju podívat na současný provoz a pak sledovat vývoj železniční dopravy u nás obecně, speciálně pak financování. Mám železnici rád, dobrým směrem se to ale bohužel nesype...:-(
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 12:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: To u nás v Brně po zavedení IDS zavádějí více osobáků, až to došlo do situace, že pro další posílení se hledají těžko lokomotivy a vagony. A kapacita tratě ve špičce je hodně plná, že se na dvojkolejce nedá vyloučit jedna kolej.
Tak snad po dokončení koridoru vám tam vlaky budou jezdit víc. Slyšel jsem něco o 30 minutovém intervalu do Pňovan.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 17:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ale chtělo by to na to nějakou elektrickou jednotku s menší kapacitou...

Na soupravu s plecháčem a B(d)t je jen několik osobáků (první dva ráno a oba odpoledně-večerní z Chebu do Plzně, odpolední (3, 5, 7) do Chebu z Plzně), tam je 5 vozů ideál, v pátek a v neděli ev. posílit. Naopak před polednem do Plzně (a obráceně) by stačily tak dva vozy.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Oliva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 17:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco z hotové optimalizace
 
 
 
 
 
 
 
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 08:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303: No, co jsem se s tím vozil já, tak 5 vozů je oprávněných akorát u osobáku v 15. hodin, a ráno možná u školního. Pokud se nepletu, v novém JŘ jeden osobák brzo ráno ubude, odpoledne bude naopak jeden navíc.

Vláďa2: Jenže u vás je Brno jednak větší samo o sobě, jednak traťě vedou směrem, kde někdo bydlí - trať na Cheb se pro příměstskou dopravu extrémě nehodí. Kdyby na ní měl být 30 minutový interval, to by musel být na Nepomuk, Rokycany a Nýřany 10 minutový. Bylo by to hezké, až na to, že na to nemáme peníze teď, když se ekonomice daří.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 16:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 3.11. se má začít patkovat v úseku Pňovany-Stříbro a 1. TK Cheb-Lipová u Chebu, takže někdy na jaře by se pak mohlo začít i s rekonstrukcí kolejí.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 17:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místy už patky dokonce jsou...
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 18:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by byli v předstihu?
Maky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.62.148
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 19:08:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V úseku Cheb - Lipová u Chebu zatím patky nejsou (viděno 25.8.2007).
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale mezi Stříbrem a Vranovem ano.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Maky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.62.148
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 09:13:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TO jsem viděl taky, máte pravdu.
V_M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.229.198
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 00:59:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a co dát úsek do Pňovan do souvislosti s tímhle:
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=37057
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2657
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 11:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pouze po přestavbě úseků Neuhof b. Mies - Weseritz a Tepl-Karlsbad do příslušnýho stavu jako úsek Przeň - Neuhof b. Mies, jinak je to celkem zabitá atrakce a utápění miliard bez většího přínosu
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: A nemohl bys nám to přeložit do češtiny?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad akce Teplá - Bezdružice: Příští rok by se měla dělat ekonomická studie záměru. Trasa dráhy by měla být již definitivně ukotvena v územních plánech obou městeček.

Momentálně jistý student ČVUT zpracovává diplomovou práci na téma představy provozu dráhy a místní autobusové veřejné dopravy po dostavění spojení.

Co se týče uvažovaných stavebních úprav trati Pňovany - Bezdružice: poměrně nenáročné přeložky u Trpíst a Kokašic + poněkud náročnější přeložka v údolí Hadovky. Trať Teplá - Vary relativně směrově vyhovuje - negativem je její špatný technický stav.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, Teplá - KV vyhovuje směrově na 60 - 90, pokud by se nová trať udělala aspoň na 70 a Bezdružická lokálka dala aspoň na souvislých 60, můžem se dostat na 1:30 jízdní doby pro spěšňák, který bude Pňovany - Teplá ZDO a ostatní úseky bude spěchat. Za miliardu investice a nějaké trvalé provozní dotace tak vznikne nové spojení, které současná silniční doprava zvládá bez dotací, za stejný čas a s častější frekvencí spojů. :-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 10:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_K: A v této linii???....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 17:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Plešnicích se právě nachází nějaký obytný zelený Bix či jaká potvora (možná 050)...

V Pňovanech začínají nahrnovat štěrk, v Kozolupech zahrnovat podchod (koleje už jim vedou od Plešnic až k výhybkám za přejezdem (kde už je nainstalováno nové ZZ a vypadá to na závory).
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 18:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Skoro. Pokud budeš chtít mít spojení odkudkoliv kamkoliv, bude tě to stát vždycky neuvěřitelný peníze. Já bych tam tu trať sice viděl rád, ale - je to fakt dost obtížně obhajitelný. Jestli to má být jenom pro místní, zvládne to autobus taky, jeslti to má být pro dálkovou, zvládají to autobusy už teď. Ale třeba se to povede, co já vím, na infrastrukturu je přece peněz dost, jak tu opakovaně zaznělo.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace