K-report
 

Archiv do 03.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 » Staré archivy » Archiv do 03.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co bude pomalu způlky drahé jak samotná drátizace??

Ať tam budou dráty nebo ne, tak dopravci (ne jen ČD) budou muset do vozidel investovat. Elektrických mašin pro potenciální provoz na 240 nemá žádný dopravce na zbyt. Leda koupit v Rumunsku nějaké 060 EA, to by byl hukot

velké diesly čd mají

Tak jsme se přece jen dohodli, na co utrácet za nové elektrické mašiny, když tam můžou jezdit dvojčata brejlovců, to tu říkám už rok
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:

Dobré je to k tomu,že čd by i po 40 letech provozu měly svižné jednotky,protože pochybuji v nějaký zázrak,který by vedl k zlevnění vozidel či ve větším přísunu peněz do vozového parku.Třeba srovnejte elektriku 451 a hydru 850/1.Stejně staré a přeci je na jedné znát,že vlivem opotřebení ztratila na svém výkonu značnou část.

Proboha jsi snad starý jako řada 451, nebo řada 851, že jsi je zažil ještě jako nemluvňata? Já jsem určitě starší nežli Ty, ale rozhodně nejsem tak starý jako výše zmíněné řady. Vysvětli mi tento rozpor, mozek mi to nějak nebere.........
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 15:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne tak starý skutečně nejsem :-).Jen se snažím naznačit,že vozidlo závislé trakce je po dobu své existence finančně méně nákladné a opotřebením neztrácí na výkonu.Kdyžto u vozidla nezávislé trakce je to naopak.
V žádném případě netvrdím,že jsem nadšený z nějakého 40 let starého keplu a rád bych si taky přál,aby tu po 15 ti letech provozu se vozidla vyměňovala za nové.Ale to je totální unreal,takže počítám s vozidlem ,které tu bude smrdět 40 let,protože není a patrně asi moc nebude peněz nazbyt.Pokud se mají vozidla tedy dožít vysokého věku,jsou právě na tom vozidla elektrická podstatně lépe.Diesl vydrží méně,takže ho za tu éru života vozidla bude potřeba vyměnit (viz 854) a celé se to vlastně prodraží.Takže v konečném důsledku a započítání všech aspektů elektrizace nebude zase tak moc drahá.Je potřeba počítat se vším i vbudoucnosti.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 15:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať tam budou dráty nebo ne, tak dopravci (ne jen ČD) budou muset do vozidel investovat. Elektrických mašin pro potenciální provoz na 240 nemá žádný dopravce na zbyt. Leda koupit v Rumunsku nějaké 060 EA, to by byl hukot

To je holý fakt,že elektrik je prostě nedostatek.Pokud se nakoupí jednotky pro osobní regionální přepravu,tak vyzískám na mnoha místech řadu 242 či 363 a ty mohu použít na trati 240 na rychlících.Navíc možná vlivem omezených přepřahů jich nebude muset být tolik.Omezeným přepřahem mám na mysli nákup řídících vozů,tak aby se v Jihlacě a Budějkách nemuselo čumákovat.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1991
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 16:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
1) No dobře, na tu úvrať jsem zapomněl . To je ale jeden argument z mnoha, odpovědi na ostatní se jen elegantně vyhýbáte...

2) To už jsem tu popisoval, že drátizace jde poněkud z jiných peněz než nákup vozidel. Kde sežene SFDI pět miliard vím, kde je v nejbližší seženou ČD nevím.
Kabrňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 00:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: S tebou mě baví svět.
1.Spalovací motor bude po 40ti letech v provozu nepoužitelný,zatímco elektromotor bude ve stálé kondici,pokud bude dobře udělán.

Ad 1. Za poslední tři roky bylo havárií spalovacích motorů na řadě 754 poskrovnu (jen jedna výměna spalovacího motoru, tuším z 754.041, k tomu pár vyměněných vložek), oproti téměř všedním problémům s trakčními motory a generátory. Liazka do Vsetína jezdí skoro každý týden s kotvama na převíjení. Prostě obrazně řečeno: 1závada na spalovacím motoru ku 100 závadám na el. točivých strojích.
Opět samé vize.

Jinak v týdnu 668 z Brna +9 čekání na opožděný vlak patrně Bohumín (to taky nevyřeší elektrifikace) v Zastávce +7, v Rapálu +9, v Okříškách +14 (křižování s Os v Kralicích, s R v Náměšti a 3min pobyt v Třebíči) v Jihlavě +12. Příhody, které nebudou mít vliv na postavení či nepostavení pitomých sloupů a prádelních šňůr.
Vlak 663: z Jihlavy +46 v Okřechách +42 Tetčice, 3min čekání na os od Brna a na státní silnici + heršpice dohromady cca +4min bo zpožděné Ec177 a to je přece důležitější.Do Brna příjezd 21:22 to je +48. Opět dopravní pitomosti.

Vlak 663 následně zpozdil kromě sebe další 2 vlaky na trati 240.

Tady pomůže jedině:
1.dvojkolejka do Náměště + tunel pod Rapoticema aby se jezdilo rovně a v rovině (tedy bez zatáček a kopců), dále na trati zavést muzejní provoz, kde se budou na všech vlacích prohánět brýlovci. Předpokládáná investice nebude větší jak postavení Kolínské řepařské drážky a hradit to bude z půlky kraj a EU.

2. Přemístit Třebíč někam k trati 250, tam už přece elektrizace je a stavající město ponechat vojákům jako cvičný prostor. Trať 240 bych od Náměště ku Jihlavě nechal zarůst mechem a nakoupil bych ze Studenénky know how na výrobu motorového vozu řady 810. Rychlíky by samozřejmě byly vedeny po trati 250. Předpokládaná investice je nákup třiceti tisíc stanů (omlouvám se jestli jsem Třebíči přidal nebo ubral, nemám představu kolik tam žije lidí) a zajištění přepravy obyvatel do nového stanového města hned u tratě 250 nějakou z renomovaných autobusových společností.
A můžeme o tom hlasovat.
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 00:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ka(brňák z pardubic) a happy : podtrženo a sečteno, hoši kdo si myslí, že drátizace štreky 240 by přinesla nějaká pozitiva, nechť zvedne pravou ruku a vystoupí z řady...bude následně zastřelen
Happy čeče 363 na rychlících ?!? tak tobě asi fakt hrklo, proč tuhle řadu honit na jedný soustavě když těch mašin není zase tak moc a vůbec nezkoušej argumentovat tím, že by to mohlo jet z Bohumína až do Plzně a následně třeba točít nějaký rychlý číslo do Prahy, páč bys snad už mohl aspoň odsud vědět, že existuje něco jako oběh HV a vozební ramena jednotlivejkch DKV !!! Teda jestli se to k vám do školy doneslo...Další věc : "čumákování v Jihlavě a Budějkách" chlapče obě stanice jsou udělaný tak, že rychlíky pokračují úvraťově, tudíž přepřah je nezbytný ať už jde o výměnu HV, nebo jen obyč. objetí (by časově bylo ještě horší)a následuje co ??? No jasnýýýý JZB...
a teď se zeptej kolegy Kabrňáka - já osobně už na Jihlavu s brejlema nejezdím, ale moc dobře si pamatuju, že obrat v JI je nějakejch 6 minut !!! A tzn. a teď přesně - najedu, ovladač BSE přestavím do polohy "Z" povolím Bp, zhasnu si světla, stopnu motor, vypnu řízení, odstrčím sedačku, otevřu dveře, podám kliku od topení posunovačovi, dostanu od něj kartu která ho opravňuje k manipulaci s topnými spojkami....on to pošilíchá, vrátí mi klíč, já jemu průkazku...zabouchnu dveře a zamču je (občas na dlouho, páč loko má dvěře 4, zatímco já mám na kroužku klíčů 6 a teď šmudlo vyber ten správnej)...O.K. ovedlo se, beru na rameno "aminu", do levý ruky klíče od mašiny a taky sešiťák, popř. ještě knížku oprav a předávky (mimochodem pokud mám řadu 750 tak ještě do kapes strkám klíček od brzdiče BS2 a do pravý ruky páku od reverzu - což opravdu nabírá na zajímavosti)otevírám dveře do strojovny, běžím mezi kychtama...následuje ostrá levá, kdy se pravou nohavicí chytneš za křídlovku od nafty a s výkřikem :"Kdo to sem kur...va dal ?!?" točíš ostrou pravou a dusáš koukolem motoru K12V230DR zběsile dál (v mezičase se stihneš podívat na hodinky, bys zjistil, kolik už šustruješ) následuje velice exponované místo u škatule VZ, kde se jebneš do palice o příčku pod stropem...otevíráš dveře a hurá - jsi na 1. stanovišti !!! kabelou řízneš na flek nalevo a zoufale se snažíš na tom svazku co máš stále v levé ruce najít ten správnej klíč, bys odemknul dveře a od vlakvedoucího převzal vlakovou dokumentaci, zatímco rukou druhou rveš do pultu klíč řízení a hledáš čudlík "start"....vyhrál jsi...papíry máš, mašinu jsi nahodil, plníš potrubí, uděláš JZB a můžeš se nechat vypravit...takže tolik v hodně velký zkratce k tomu čumákování

Jo a mimochodem...občas se taky stane, že tu potvoru nenastartuješ, nebo nastartuješ, ale ona jaksi...ehmm...nejede...no a potom je to ještě zajímavější.

(Příspěvek byl editován uživatelem v.morry.)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 01:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kabrňák:
S tebou mě baví svět.
díky,mě s tebou taky :-)

Za poslední tři roky bylo havárií spalovacích motorů na řadě 754 poskrovnu (jen jedna výměna spalovacího motoru, tuším z 754.041, k tomu pár vyměněných vložek), oproti téměř všedním problémům s trakčními motory a generátory. Liazka do Vsetína jezdí skoro každý týden s kotvama na převíjení. Prostě obrazně řečeno: 1závada na spalovacím motoru ku 100 závadám na el. točivých strojích.
Opět samé vize

Ale,stejnosměry se seriovým buzením jsou dnes out!Mluvím třeba o kvalitních asynchronech ze škodovky a musím říct,že technologie jsou dnes úplně jinde.Materiály taktéž.Stejnosměrný motor je mnohem nákladnější na údržbu než asynchron.Ale to je fuk.Pokud je motor kvalitně udělaný,tak si vezme při určitém napětí stejně velký proud a je jedno,jestli to bude po výrobě nebo za 40 let a dosáhne stále stejného momentu a výkonu.Bohužel čím víc se něco převíjí a poopravuje,tak to stojí za větší prd.Nikdo to neudělá lépe než výrobce při stavbě elektromotoru.

dvojkolejka do Náměště + tunel pod Rapoticema aby se jezdilo rovně a v rovině (tedy bez zatáček a kopců), dále na trati zavést muzejní provoz, kde se budou na všech vlacích prohánět brýlovci. Předpokládáná investice nebude větší jak postavení Kolínské řepařské drážky a hradit to bude z půlky kraj a EU.

Koukám,že seš víc "happy" než já.:-).To je samozřejmě absurdní :-).A ještě k tomu napsat spisovně brýlovec.Brejlovec to je :-):-)(ach ta brněnská spisovnost,která nejlépe zní se sprostým slovem třeba: "pičo to je to dobrÉÉÉÉÉ")

a k bodu 2:
Myslím,že si nasral pár tisíc lidí :-):-).Bacha abys neskončil někde v kopřivách až tě požene linčující dav
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 01:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy : a ještě dotaz si dovolím....jak je to s tím rozdílným počtem stupňů řad 230/240/242 ?!? Hele chlape tady jsi se řádně uťal a nepomůže ti ani tučný písmo a srovnávání se seriema a 842
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 01:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad vmorry:
Jistěže jsou 363 potřeba někde jinde,mluvil sem o budoucnosti.Tj po drátizaci a až se uvolní fůra jiných loko z oběhů,kde budou nahrazeny nějakou novou jednotkou.To nebude za dříve než cca 10 let.A to budou jaksi 363 mít svoji největší éru za sebou.Primárně počítám s řadou 242 upravenou k tomu,aby komunikovala s nějakým řídícím vozem.Takže by to pak prakticky táhla (strkala) jedna loko z Brna až do Pilsnu.Takže by si holt musel pobíhat po peronu :-) z loko do řidičáku.časovou úsporu nepovažuji za rozhodující,ale mělo by to své ekonomické plus.
Úspora loko a personálu :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 01:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud mě paměť neklame,tak by to mělo být takto:
230.... 32 jízd + 4 šunt
240.... 32 jízd + 3 šunt
242.... 32 jízd + 4 šunt
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 01:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy : pokud mám na rukách ještě dost prstů, tak pokud vezmu počet rychlíků a počet mašin, se na tom točí, tak tady nula od nuly pojde protože...počítej třeba jen 666/661 a 668/663 mě na tomhle vychází 12 mašin...pokud bys hnal na každým vlaku jeden plech s nějakým řídícím bazmekem, tak se dostaneš na počet 4 HV ... O.K. to vypadá skvěle, jenomže....ten nebohej stroj by udělal 3-násobnej proběh kilometrů a tím pádem ti naskakují další náklady na údržbu, nemyslíš ? No a protože to zrovna funglovky nejsou, tak by to asi fakt nabylo jen opilování stykačů atp...pravděpodobně by se v brzký době objevily problémy s podvozkama.

A jinak pobíhat po peronu ?? proč ne...se širokým úsměvem a vajglem v koutku, všem dotěrným cestujícím odpovídajíce zvesela :"Obraťte se na tiskového mluvčího daného podniku..."

No a úspora personálu...další skvělej nápad, doufám, že tvé kroky směřují na mašinu a nepochybně se už těšíš, jak budeš dělat za šichtu 744 kilometrů ...teda pokud budeš Plzeň - Brno točit jenom jednou
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 01:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy : paměť tě klame, všechny řady mají shunty 4
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 01:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy : jak čtu zpět o věcech který jsou "out" čeče proč se asynchron na dráze neujal víš ?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 02:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

paměť tě klame, všechny řady mají shunty 4
Díky :-) aspoň si opravím neznalosti :-)

jenomže....ten nebohej stroj by udělal 3-násobnej proběh kilometrů a tím pádem ti naskakují další náklady na údržbu, nemyslíš ? No a protože to zrovna funglovky nejsou, tak by to asi fakt nabylo jen opilování stykačů atp...pravděpodobně by se v brzký době objevily problémy s podvozkama.

Aspoň by se holky nenudily v depu :-):-).Tak bych upravil oběhy loko tak,aby v týdením průměru se proběhy nezvyšovaly.Tím pádem úspora nebude tak veliká.
Lokomotiva by měla být ovšem od toho,aby jezdila a ne se cembala v depu.To může dělat nějakej muzejní stroj.U busů či soukromých spedičních firem je to ale trošku jiné.Tam prostě všechno jezdí a až se to odhoní,tak se to šrotne a koupí nové.To ovšem nelze za této situace chtít po parku hnacích vozidel čd.Takže uznávám,že ve zvýšených probězích by tyto "stařenky" dostaly pěkně na zadek.O jejich údržbě raději lepší pomlčet.

No a úspora personálu...další skvělej nápad, doufám, že tvé kroky směřují na mašinu a nepochybně se už těšíš, jak budeš dělat za šichtu 744 kilometrů ...teda pokud budeš Plzeň - Brno točit jenom jednou

jj těšil bych se :-):-)
Uznávám i to,že je asi patrně nemyslitelné,aby se na jeden oběh (Br-Pl a zpět) použil jeden fíra.Takže nutnost střídání je jasná.ALe to zase lze vhodně udělat tak,aby si fíra odpočinul a přitom se nenudil(tím v žádném případě nechci říct,že vás zaměstnavatel málo protěžuje,myslím si spíš opak).V úspoře personálu sem myslel posunovače.Cargo se bez posunovačů neobejde,ale u osobky by to teoreticky mohlo jít.A pokud by posun byl nutný,tak by se třeba na krátké intervaly dali zaměstnanci pronajmout.No uvidíme ,jak to bude fungovat po rozdělení :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 02:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad vmorry: Ale ujal.Nemyslím tu lokomotivu s tou přezdívkou.Tam to podle mě krachlo na financích,ale to je fuk,když už ten stroj ani fyzicky neexistuje.
Elektromotory se prostě dneska jiné než asynchronní do hnacích vozidel nedávají.A proč?? Protože jsou méně náročné na údržbu(skoro ji nevyžadují),jsou asi cca o1/3 menší (geometricky) než stejnosměrné stroje stejného výkonu a k jejich regulaci se dá použít frekvenčně napětový měnič (nejsolidnější regulace asynchronu).Takže ať koupím loko ze škody či siemensu,tak hnací ústrojí bude poháněno asynchronním motorem s frekvenčně napěťovým měničem :-):-):-) "Dneska" to jsou 471,680 a "zítra" tu budou 380 :-):-).A jen tak pro zajímavost as. elektromotor řady 380 nebude geometricky o moc větší než ss elektromotor laminy
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 09:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo tu dvojkolejku by to chtělo rzšířit víc než do Zastávky! :-)
No kdyby na kraji Vysočina nebylo stádo blbců tak na to mohli bejt prachy
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2707
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vmorry č. 111: Ovšem pozor - zásadně porušuješ předpis v tomto bodě:
...podám kliku od topení posunovačovi, dostanu od něj kartu která ho opravňuje k manipulaci s topnými spojkami...

Jak mu můžeš dát do ruky klíč, když sis ještě nezkontroloval platnost průkazky? Takže to bude znít asi takto: ...vemu si od posunovače průkazku, která ho opravňuje k manipulaci s topnou spojkou, minutu hledám v kabeli brejle na čtení, pak přelouskám, že průkazka je platná, že posunovač se jmenuje Karel a že měl včera narozeniny. Pak mu předám závěrný klíč topení, on to tam pošolíchá, já vylezu, zkontroluju správnost svěšení, vrátím šupákovi průkazku a on mně klíč, vyhrabu se na stanoviště, tam zakopnu o kabelu, kterou jsem přehlédl, páč mám na nose ještě furt ty čtecí brejle a do dálky přes ně nevidím... No a pak teprv můžeš zamykat a stěhovat kabele na opačnou stranu. Při průchodu strojovnou pochopiteně vypneš VZ, protože při startu motoru musí být vypnutá, takže během startu si nemůžeš naplnit potrubí. Pokud trefíš na mašinu, která nemá reko "teplý start", budeš startovat rovnou minutu. Potom zpátky do strojovny zapnout VZ, naplnit průběžné potrubí, vozmistr počká, až povolí brzda, pak teprv může započnout zkoušeti brzdu. Do toho vlakvedoucí s papírama, výpravčí s rozkazem, nakonec kuleťuk s brzděnkou, kterou si prostuduju a porovnám se sešiťákem, zdalipak je souprava pro můj úsek dostatečně brzděná, pak se podepíšu a můžem vyrazit na další souboj s časem. A on si zatím každý myslí, že se tam během přepřahu fýra levou rukou škrábe v rozkroku a pravou na ...

Anebo jinak - začnu se pohybovat zvýšenou rychlostí, jsem rychlý při předávání průkazky i při kontrole svěšení, při průchodu strojovnou jsem rychlejší než zkažený rybí salát. Zkrácený start funguje tak jak má, všichni jsou na značkách, radost pohledět na tu snaživou tlupu svižných železničářů - za čtyři minuty jsme připraveni ke startu. Ale stojí opodál a znuděně pozoruje oblohu nad červeně svítícím návěstidlem. On už totiž ví, že nejdřív musí ještě projet dlouhatánský náklad z Jiměsta
 , takže nakonec se pobyt protáhne o dalších 5 minut... A když se k tomu, připočtou špičkové výkony po cestě, kdy přednost má protijedoucí rychlík řítící se s pětiminutovým náskokem (který samozřejmě musí srovnat v první stanici s pobytem pro výstup a nástup), dále osobník, který o stanici dál ukončí svoji jízdu a nakonec si postojíme v HH, neboť leštěnému prdu musí stát deset minut před aktem (žádné dvojsmysly, bavíme se pořád o železnici!), tak to pak vypadá tak jak to vypadá. Tohle nespasí ani šestkrát šuntující laminátka, která vytáhne přes Rapál i Orient expres stodvacítkou...
Follow the reaper...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:
Jak to čtu, měli by vám zřídit na lokomotivě krom stanoviště ještě kancelář s podatelnou

Laminátka to nespasí. Částečně tomu ale pomůže dálkové řízení (míň lidí = míň blbců). Jasně že by pro moderní taktovou dopravu byla dvoukolejka terno, ale ty prašulky prostě nejsou a nebudou.

Argument že "zatím vozidla jsou" je trochu mimo, protože drátizace stejně dosáhne nějaké rozumné podoby až v době, kdy už pan brejlovec půjde do starobního důchodu. Do té doby nikdo moderní motorové jednotky nepořídí, neb ČD považují stávající park (814, 842, 843, 854) za svou pýchu (tedy krom leštěného ***).
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 19:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: ses minul povoláním né, jako bavič by ses určitě uživil, nejlepší je to škrábání ...
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: jj :-))) a jěště si zapoměl zavést nízkotlaké přebití a počkat cca 3 min jak nařizuje V15 § 165.Pak se ti jěště může stát že na dveře zaklepe "pan důležitý" a položí ti duchaplnou otázku "Jedu na kontrolu návěstidel mohu se s vámi svézt?" a nebo je rovnou tak drzý že otevře dveře a sápe se rovnou na stanoviště...no rozhodně přepřahy nuda nejsou (:-)))
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Jak to čtu, měli by vám zřídit na lokomotivě krom stanoviště ještě kancelář s podatelnou

Bohatě by postačila osobní sekretářka.

Oldcerry: a jěště si zapoměl zavést nízkotlaké přebití a počkat cca 3 min jak nařizuje V15 §

Fíha! To jsem zralý na mimořádné přezkoušení! Každopádně bych chtěl vidět, jak by se plácačka tvářil, kdybych mu řekl, že dle předpisu jsem nízkotlace přebil a teď budu 3 minuty odvětrávat... To by byl cirkus!
Follow the reaper...
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: ad křižování s rychlíkem: Ono to není až tak jednoduché, na jedné straně výpravčí, který jezdí tak aby nedostal po prémijích, nebo nad svou prácí přemýšlí a kombinuje. Na druhé straně strojvedoucí, kteří jezdí stále stejně pomalu i s 20 minutama zpoždění (také jezdí tak aby si tu směnu odkroutili a šli domu) a na druhé straně zase takoví co si musí dokazovat svou mužnost a kotlit to, tak že ve výsledků jedou s nejednou minutou náskoku. I když ne vždy je to strojvedoucím, samozřejmě taky záleží na kvalitě stroje. Závěr je, že těžko se dá jednoduše řídit doprava, když se stejným vlake ve stejném úseku jsou rozdíly ve skutečných jízdních dobách několikaminutové. A ještě nakonec, jako strojvedoucí vidíš jen svůj vlak a nemáš ani páru o tom co vůbec vedlo k tomu řešení co ty považuješ za úplně hloupé, jestli v další stanici by byla kolej, někde úplně jinde něco nefunguje, zabezpečováci potřebujou odstranit nějakou závadu a díky tomu neobdržíš třeba rozkaz Op a jiné.

Jedna malá historka: Strojvedoucí zastaví ve stanici a jde se rozčilovat do dopravní kanceláře, proč celý den jezdí do odbočky, když nekřižoval ani jednou? Odpověď byla. Zda se mu chce jezdit na přivolávačky tak příště pojede rovno! Byla závada na kolejovém obvodu a tedy z venku neviditelná. A odpovězte si sami všichni dopravní zaměstnanci je lepší jezdit odbočkou zabezpečenou cestou nebo na přivolávačky. Traťová rychlost 50 Km/h.

PS: já osobně se divím že to všechno funguje aspoň tak jak to funguje.

Omlouvám se za referát.
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2712
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VSDM: čekal jsem, že se nějaký ozve. Ale neboj, v tomto případě dobře vím, jak to bylo a co se kde pohybovalo.
Follow the reaper...
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: No ono to ani nebylo tak na tebe jako spíš pro všechny ostatní šotouše a projížděče aby si uvědomili že čára na paíře v grafikonu může mít v provozu mnoho podob úklonů. Samozřejmě že nepopírám Krysoletí obzor na domovské trati, ale když už ses dotkl toho tématu, tož jsem trochu ze svého papiňáku vypustil sem do této diskuze.

S pozdravem šotouš, který stále uniká Krysoletímu zraku
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet riskuje...
Klub objektivních: GlEx, Martin_zlivský, Jakuza, Manemb, Kralupan, Martin_hrubeš, Saša, Locutus. Ti, kteří mně nikdy neviděli a neznají mne, nechť si ponechají soudy o mé osobě pro sebe. Nejsem jim na to zvědav. Obzvláště to platí pro neregistrované hosty. Mám spoustu přátel a někteří lidé mě mají dokonce i rádi. A věřte nebo ne, jsou mezi nimi i osoby něžného pohlaví.
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 18:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka : co si musí dokazovat svou mužnost a kotlit to, tak že ve výsledků jedou s nejednou minutou náskoku

máš recht,je to tlupa impotentních exhibicionistů - krácení jízdních dob zvedá krevní tlak a kdovícoještě, výpravčí se klaněj, přednostové salutují a cestující po zastavení chodí děkovat a nosí drobné pozornosti A o tom to je paní, ne ?
 
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2717
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 18:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cestující po zastavení chodí děkovat a nosí drobné pozornosti

Už ti dojel poděkovat volkswagen nebo se snad přišlo rozloučit uhlí a děkovalo, že díky tobě shoří ve VOEST Alpine o deset minut dřív?
Follow the reaper...
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 18:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet : nooo popravdě ještě ne, ale zase na druhou stranu se mi ještě nestalo, aby po zastavení přišel nějakej kontejner a začal do mě kérovat, že to někde při tom "brždění" cukalo
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2718
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 22:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vmorry: kontejner si sice stěžovat nepřišel, ale podobný zážitek mám kupodivu z cargo dopravy:

Někdy loni v září jsme přijeli do Miroslavi pro vlak - 742 plus dvojče 742 a pár prázdných vozů. Přistanem u dopravy, výpravčí nám řekne, že počkáme na křižování osobáků a pak začnem tvořit. Tedy utichne motor vlakové lokomotivy a vychutnáváme klid odlehlé stanie rušený pouze hlukem z nedaleké hlavní silnice. Znuděně piju kafe, pozoruju okolí a díky tomu zaregistruju asi padesátiletou babu, která stojí před vlakem a divoce gestikuluje. Vystrčím tedy hlavu z okna a zjistím, že čarodejnice po mně žádá, abych popojel zhruba o dva vozy, páč v tom místě je zvyklá přecházet přes koleje - ona totiž netuší, že přestavení nákladního vlaku na dopravní koleji je administrativně daleko složitější operace než převezení koleček ložených řepou od kolny ke sklepu... A to už nemluvím o tom, že kdyby měla z vlastního zaplatit pouhý start lokomotivního motoru, tak bude radši dvě hodiny stát na jedné noze, byť by jí to při její váze činilo nepochybně značné problémy...
Ilustrační foto:
 

Na druhou stranu už jsem se dočkal jednoho poděkování od cestujícího za precizní jízdu a dvojího uznání od plácačky - jednou za krácení zpoždění a jednou za bleskové objetí soupravy (chtěl jsem stihnout ještě kafe z automatu ). Počet nadávek typu "Ty genitále, neumíš zastavit blíž?" neuvádím, páč do tolika počítat neumím...

Ale jinak souhlas - A o tom to je paní, ne ?
 
Follow the reaper...
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 00:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

krysolet : jsi šťastlivec..jediná pochvala který jsem se za poslední leta na vozbě osobní dočkal já, byla po příjezdu na hlavní, kdy došel vlakvedoucí a děl:"Ty vole, tys dneska jel fakt jako hovado " mi tenkrát fakt udělal radost, bo těch minut co jsem z Okříšek nahnal bylo víc jak deset

A teď hledám nějakou podobnou fotku bych tě trumfnul a mám ji !!! rychlost sice jen 80km/h, ovšem za zády 600 metrů a 1600 tun, spád 15promile a při tomhle tlaku v potrubí ti souprava akorát drží rychlost....Jo krabice, mám rád
 
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 00:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To taky musí bejt příjemný, fotit si pult a dostat do očí bleskem odraženým od čelního skla...
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2721
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 00:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bo těch minut co jsem z Okříšek nahnal bylo víc jak deset

Deset se považuje za normál, kór na osobníku.

To taky musí bejt příjemný, fotit si pult a dostat do očí bleskem odraženým od čelního skla...

A to si tam mám v tom kile vybalit osvětlovací reflektor? To radši mrknu v rozhodujícím okamžiku očima, výsledek je stejný. Nežer tolik té chytrosti, ať z toho nezblbneš...
Follow the reaper...
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 00:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 04:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji páni fírové, už dlouho jsem se tady tak nebavil.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
...zadíval jsem se na její posmutnělý chrup a řekl:"Jó pani, nikdo nejsme komplet." (M.Šimek)
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 11:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet : To foto na stanovišti ,,Brejláču" s rychlostí 100km/h je v úseku Bzenec - Veselí n/Mor.??? A kolikátka je to Brejláč s tak pěkným řídícím pultem?A ještě otázečka,nemáš těch fotek víc z pohledu fíry na trať?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35654
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak se děje v Rapálu, že tam stojí R 664 a ještě jeden osobák ze Šalingradu k tomu? Anebo snad jen chybí údaj v CDS?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35656
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nic, naštěstí byl asi jen líný zadat odjezd, rychlík už se ohlásil od Třebíči... :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 13:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet, Vmorry: Podobně jako Jqcp:
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2723
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 00:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petan363:
To foto na stanovišti ,,Brejláču" s rychlostí 100km/h je v úseku Bzenec - Veselí n/Mor.???

Ano, pane.

A kolikátka je to Brejláč s tak pěkným řídícím pultem?

754.016-4, pane.

A ještě otázečka,nemáš těch fotek víc z pohledu fíry na trať?

Jistě, pane.
Follow the reaper...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4171
Registrován: 9-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 16:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuci kuci... hezký:-)

No zkusil sem to tzv hnát z Jihlavy do Brna a trochu se i zadařilo...kdybych nemusel křižovat hnedka v Luce u Jihlavy, tak sem měl vcelku hladký a svižný průjezd celou štrekou...když teda ještě pominu ta malá stoupání za Vladislaví a do rapálu kde sem se coural celých 25km/h...
Z jihlavy +25, po cestě sem si zahrál na ultrašotouše a poslal si smsku na 7755 ve tvaru POZ 663 a přišla mi když jsem již rapál sjížděl sms že se nacházim zrovna v Kralicích +18...:-)
No nevim jak se to povedlo ale k peronu v Brně sem přistál +12, víc už to opravdu nešlo..

A R668 do Jihlavy jen +5 a to sem jel skoro celou dobu na čas i v rapálu křižování na čas jen v Luce to opět nevyšlo...holt člověk se muže snažit jak chce a občas se s tim nedá stejně nic dělat...
Hlavně když funguje spolupráce na všech stranách...:-)
Krysolet na laminátku !!!
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 17:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_ct : a kterou laminátku jsi na tom měl ??
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 18:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny na fóru.Jezdím jako sponzor ČD na trati 240 v úseku Třebíč-Brno denně. Takže především bych chtěl poděkovat snaživým fýrům, za to , že se snaží občas nahnat zpoždění a ne je ještě prodloužit loudavou jízdou.Vždycky to nevýjde ale snaha se cení
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 20:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DKV Brno po nezdařených pokusech s proudovými motory osazenou řadou 799 (při poslední pokusné jízdě, která se konala za asistence záchranných složek a Civilní Obrany se stroj vedený zkušenou rukou kolegy Fofráška splašil a následně zašprajcoval v tunelu č1 na výhybně Hády )se jednotka rozhodnula pro začátek přistoupit pouze k rekonstrukcím menšího rozsahu. Jako první bylo uskutečněno dosazení 5-ti bodového zádržného systému Maxi-Čísi (viz foto) na sedáky strojvedoucího. Dle informací kolujících v kuloárech, bylo toto uskutečněno na časté podněty nejmenovaného kolegy Krysoleta, kterýžto je znám svojí poněkud lehčí tělesnou konstrukcí a velice často v kilometru 12.100 padal na zem (z tratě se vracel samá boule a modřina,čímž neúměrně zatěžoval svoji zdravotní pojišťovnu)

O výsledcích zkušebního provozu budeme nadále informovat.
 
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4181
Registrován: 9-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 20:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vmorry:
No myslim že byla čísla 026nj zadrátovaná dvojkolejka do Střelic se už plně využívá
Krysolet na laminátku !!!
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2724
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 21:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No že zrovna ty ryješ do lehkých konstrukcí, tlusťochu!
Follow the reaper...
Vmorry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 23:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet : ta červená ti fakt sekne
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.48.253
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 23:16:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hláska / výhybna Gránice mezi Olbramkostelem a Znojmem:
km poloha: 105,215
původní český název: Velké Mašovice
01.05.1915 zřízena výhybna a hláska, 01.06.1923 uzavřena, 04.06.1923 převedena na hlásku, 21.09.1928 hláska zrušena, kolëje výhybny vytrhány a návěstidla odstraněna, 15.05.1931 znovu aktivována hláska s novým názvem Hláska Gránice, v r. 1957 vložena do traťové koleje výhybka a kusá kolej jako nakládací kolej kamenolomu Mašovice, vlečka zrušena r. 1964, od května 1991 provoz hlásky pouze v denní dobu, od 23.05.1993 hláska vedena jako dočasně uzavřená dopravna, 28.05.1995 zrušena.
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 13:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A neměl by někdo podobný info o Hlásce Smrk v úseku Vladislav-Studenec, která byla nedávno zbourána?
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 13:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nedávno zbourána

Ta už je dole dávno. Já tam pamatuju už jen základy, který jsou už taky pryč.
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.

Noisia massive!
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 13:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že je dávno zbouraná není pravda, nejvíc 3 roky zpět. Dobře si pamatuju na celkem dobře viditelný černý nápis na omítce HL Smrk a ty základy tam jsou, jen ten beton co byl rozpadlej zozhrnuly a je to jen zarostlý!!!
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vmorry: jinak ten pes viditelný na obrázku ve tvém příspěvku (psaném pod vlivem kdovíčeho ) je velmi solidní lapač prachu. Takže se konečně stalo to, co se stát muselo...
 
Follow the reaper...
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 10:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze stránek EŽ Praha: Gratuluji Znojmu k přesunu na Hanou }
Dokončením elektrizace úseku Šatov - st. hranice došlo k propojení obce u Znojma s rakouským Retzem. Tato stavba leží na trati Znojmo - Retz - Vídeň a navazuje na elektrizaci úseku Retz - st. hranice, kterou realizovala ÖBB. Zbývající část trasy do Znojma by měla být elektrifikována v příštím roce a po jejím dokončení by mělo dojít ke zkvalitnění osobní dopravy mezi hanáckou metropolí a hlavním městem Rakouska a ke zkrácení jízdní doby v obou směrech až o 15 min.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile Atha: Třeba tudy budou jezdit rychlíky Olomouc - Vídeň . Rychleji než přes Břeclav až o 15 minut
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 13:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to psáno vůbec nějakým divným stylem:

Dokončením elektrizace úseku Šatov - st. hranice došlo k propojení obce u Znojma s rakouským Retzem

Jako by předtím Šatov s Retzem propojen nebyl. Mají aspoň napsat čím propojen.

PS: Takže su původem Hanák!!
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 13:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Noo, zas tak moc bych se neradoval, ono z toho vůbec nevyplývá, že tou hanáckou metropolí je myšleno Znojmo. Ale onehdy jsem viděl mapu nářečí ČR a nářečí hanácké zasahovalo až na Znojemsko a Třebíčsko. Takže podle tohoto ukazatele jsi skutečně původem Hanák (nikoli Venca - pozn. pro znalé, tj. pro Nutse).
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Regent:Hanácko zasahovalo až na třebíčsko??Buď se autor mapy nářečí zbláznil,nebo sem polohluchý.Nebylo tam náhodou horácko?? Třebíčsko je horácko,ale to tam zase nesedí znojemsko....
680
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.229
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:34:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za OT

VÝZVA PRO STROJVEDOUCÍ CO SE TU POHYBUJÍ:
Nebrat na stanoviště žádné fandy do železnice!!!

Nedávno přišel na GŘČD dopis od jistého PETRA ŠTĚPKY. Jel Pendolínem, a protože se hodně zajímá o železnici, tak se dal v Holešovicích do řeči se strojvedoucím a před odjezdem se zeptal, zda by se mohl svézt? Strojvedoucí ho pozval k sobě za jízdy, ale řekl mu, že nemá na nic šahat a trochu si s ním povídal. Toto všechno výše uvedený pán napsal do dopisu nebo spíše dotazu a jako závěr vznesl dotaz, zda strojvedoucí může brát na mašinu koho chce a děkuje za zodpovězení kuriózního dotazu...
Přesné znění nemám po ruce, ale v tomto duchu to je napsané.

Přeju hezký den, Vaše 680
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2007


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

680: přesně tak na stanovišti u strojvedoucího nemá nikdo co pohledávat,to si holt každý musí uvědomit.Hlavně nikdy nevíš co na tebe číhá za obloukem -viz teď Prachaticko a nebo Ptení. Bohužel ještě dnes je u ČD dost lidí,kteří toto povolení na staniviště mají,a dovolím si napsat, že i zcela zbytečně! Dokonce ani páni vlakvedoucí si to do dnes neuvědomují, že jejich místo-práce je mezi lidma v odddíle,nebo maximálně na zadním stanovišti mot.vozu.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 16:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regent a jiní OT: Znojmo samotné sice bylo německé, ale české osídlení sahalo až k němu a skutečně zdejší nářečí patří/patřilo do znojemského podtypu středomoravských (též hanáckých) nářečí. Kupř obec Únanov známá nedalekou těžbou kaolínu (který jsem mimochodem jednou viděl nakládat i do Easů na znojemské žst.) nazývána místními byla Honanov (pozor, nikoli Onanov!!).
Z nejhoršího jsme uvnitř!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace