K-report
 

Archiv do 16.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 3. koridor » Archiv do 16.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Míra: Cyklobusy?:-) To jsem tě určitě nesepsul, jenom jsem vyzdvihoval, že někde není problém přepravovat kola busem na všech spojích a mít to normálně v tarifu, bez "projektu" a extra dotace a extra spoje. Navíc na lince, která jezdí bez dotací. Prostě, neleze to do veřejných peněz, jsem u toho zas.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Míra naposled:-) : Pokud si myslíš, že došlo v případě projektování k chybě či záměrnému zkreslení, je nutné to mít nějak podložené.

Promiň, pokud se někdo snaží úmyslně prodražit veřejnou stavbu, bude se maximálně snažit, aby to nešlo prokázat. To může být průtah Plzní, to může být stavba nemocnice, cokoliv. Ale to přece neznamená, že budu na estakádu přes Mži souhlasně kývat, protože nevím, jaké měl zpracovatel projektu podklady a nevím, jestli tam za 30 let nebude patřičně hustý provoz. Když vím, že ta naddimenzovaná stavba stejně absurdně ponechává úzké hrdlo hned za LF. A takových případů by bylo... Soused mlátí manželku - aspoň to tak je slyšet. Jenže já nevím, jestli nenacvičuje divadelní hru, tak to nechám plavat.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslím, že to němci nějak uměli dát i do reléovky.

Takoví pitomci zas nejsou.... . A i kdyby - kdo zaplatí vícenáklady s tím spojené ?

proto bych pro něj nechal raději územní rezervu.

Na železniční siti s už nově nesmí zřizovat úrovňové přechody přes koleje (viz.Šatov, Droužkovice). U nás nóvum, v cizině (DB? SNCF) tyhle zásady platí možná 80 let. Takže původní uspořádání Kozolup je pasé a máte na volbu ty varianty, co navrhuje mašinka.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad HK: Nenechat to plavat, ale rozvádět pavlačoví drby a až pak možná volat policajty je přesně věc, která je tu v podstatě kritizována.

Jsou věci, které jako projektant či investor na anonymních fórech otevřeně řešit nebude už jenom z principu, takže dobrat se zde objektivní pravdy je prakticky nemožné. K-report byla a bude v podstatě drbárna o nevážných věcech, pokud chceš něco takového vážného řešit budeš muset někam jinam.

Cyklobusy: Haha, je vidět že sis to pořádně celé nepřečetl. A nebo neporozuměl.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepřečetl. Ale za nic jsem tě přece nesepsul, ne?:-)

Jinak já prostě, v argumentaci proti hromadě perónů, dal do placu dopravní koncepci kraje. A nikdo ani nenaznačil, jaký dokument by jí ještě mohl přebít a z čeho jiného mohl čerpat zadavatel. A sám víš, jak i ta DK PK je SCI-FI, to se týče rozsahu provozu a neřešení financí.

RadekŠ: Původní uspořádání Kozolup nemělo žádný úrovňový přechod přes koleje, kromě služebního. Úrovňový přístup měly akorát Křimice. Tam se z nejbližší koleje udělal perón k průjezdné.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To naprosto chápu. A taky jasně vidím, co jsou Kozolupy za dopravně významný uzel.


Bohužel, nepochopil jste. Tady přeci vůbec nejde o Kozolupy jako takové, natož o frekvenci cestujících zde. Ta může bejt klidně pár lidí za den, ale přesto zde ze síťového pohledu může míst smysl postavení 2 perónů a nikoliv jednoho uprostřed.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

on s enebude dělat most nad silnicí před Bdeněvsí?
Ale bude . To co považujete za přistavěnou konstrukci je mostní provizorium. Ve tříměsíčním nickolejném provozu, který je v plánu, bude MP a stávající most demontován a nahrazen dvěmi ocelovými konstrukcemi vedle sebe.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: z čeho jiného mohl čerpat zadavatel
Vhd_sl :: Číslo příspěvku: 179 :: Úterý, 14. srpna 2007 - 21:03:46 ...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2289
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

argumentaci proti hromadě perónů, dal do placu dopravní koncepci kraje. A nikdo ani nenaznačil, jaký dokument by jí ještě mohl přebít

Dopravní koncepce kraje Vám nevyřeší dilema, jak udělat peróny či kolejové uspořádání v Kozolupech či jinde. Ta tohle neřeší. Je to pouhé politické zadání.

U každého projektu se pracuje s výhledovým rozsahem veškeré dopravy (který čerpá z nějaké koncepce kraje)a zpracovává se na to nějaký hypotetický GVD, ze kterého pak vyplynou požadavky na ty stavebně-technická řešení.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd: No já zapomněl, podle přestav, daných dohromady. Sice podobné představy v konkrétním dokumentu (stále neřešící drobnost - peníze) stejně nevyžadují něco takového, ale z cizího krev neteče a stejně je nějakých 15 mega drobnost, co se v tom vůbec šťourám, no jo...

Radek_Š: Ano, může. A nemusí. A když už teorie, tak dle teorií pro ITG bude jeden uzel v Plzni a druhý v Pňovanech. A doprava hustá jak někde v Mnichově, jů...

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_K: Nezapomeň, že podoba optimalizace byla schválena ještě před zpracováním zmíněné Koncepce (což je samo o sobě samozřejmě systémovou chybou).
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
by stačilo uspořádání stávají - mělo značné kapacitní rezervy
Takže preferujete pro osobní vlaky vždy a bez výjimky 50kou do odbočky, to je paráda . Mmj výstavba bočního perónu 550mm u budovy by taky něco stála. Sám jistě uznáte, že postavit boční perón u budovy a zároveň nechat stavební připravenost pro ostrov u té samé koleje z druhé strany je nesmysl. Jen úpravy podchodu pro budoucí napojení by stály tolik, že pár betonových tvárnic nástupiště je proti tomu sranda, navíc by se pak demontoval perón u budovy. To je vážně šílenost.

Ad Lipenka:
Problém nepřipojené vlečky tkví v tom, že dráhy požadovaly za připojení drátů (vlečka sama je zadrátovaná) nějakou sumičku, což majitel nechtěl zaplatit. To je zpackáné řešení na nejnižší úrovni, nemá to nic společného se správným rozhodnutím trať redrátovat. Mmj. až někdy budou v provozu ony elektrické motoráky, budou samozřejmě valit přímé vlaky z ČB až do Lipna.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Já myslel, že ta koncepce už je docela dlouho. I když, projekt se asi kreslil ještě dřív, matně vzpomínám, kdy byly termíny takovýho toho projednávání kde co bude v rámci města...

Masinka: Podle mého názoru je drahá šílenost betonový výlez z podchodu a ostrovní perón, místo hrany u baráku. Samozřejmě, jestli se s tím perónem zabije jedna dopravní kolej, tak je pak možné, že to vyjde i líp, než obnova té koleje. Jenom mi to pak nejde dohromady zase s tím, aby to tam frčelo i při podstatně vyšší intenzitě dopravy, ta redukce o jednu kolej... No nic. Na Lipenku teď nemůžou valit přímý vlaky s Budějek? Krom toho, až státní dráhy budou mít elektrický motoráky...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2606
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U každého projektu se pracuje s výhledovým rozsahem veškeré dopravy (který čerpá z nějaké koncepce kraje)a zpracovává se na to nějaký hypotetický GVD, ze kterého pak vyplynou požadavky na ty stavebně-technická řešení.
To je sice hezká pravda, ale přesto se nemůžu zbavit dojmu, že původní uspořádání žst. Kozolupy (3 hrany, 5 dop. kolejí) bylo provozně výhodnější, než uskutečněné (4 hrany, 4 dop. koleje, od zkrácení perónů abstrahujme), osobáku s 242 plazení se 40/50kou přes vexle nijak výrazně neubližuje (zejména pokud se zase o5 bude mezi Vochovem a Kozolupama plazit stejnou rychlostí v celým úseku, jenom proto, aby führer nemusel před Gosolup chňapat po brzdě). Doufám, že se pak taky stane, že se v rámci šetření po projebání 15 mega do perónu zapomene zřídit cestový návěstidla u 1. a 2. koleje.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Na Lipenku teď nemůžou valit přímý vlaky s Budějek?
Leda s objížděním v Rybníce, což jaxi není úplně praktické.

Krom toho, až státní dráhy budou mít elektrický motoráky...
Proč státní dráhy?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2291
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

osobáku s 242 plazení se 40/50kou přes vexle nijak výrazně neubližuje

Vzhledem k tomu že nejste blondýna, tak to beru jako pokus o vtip.:-)))

Podle mého názoru je drahá šílenost betonový výlez z podchodu a ostrovní perón, místo hrany u baráku.

To je furt dokola - když budete jezdit k budově, tak bude muset s Os systematicky odbočkou. Pokud nechcete jezdit odbočkou s každým Os pomalu, tak bude muset vytáhnout zhlaví (= další $$) a na něj dát štíhlé výhybky (= další $$). Podchod tam ovšem bude tak jako tak. Můžete samozřejmě zrušit předjízdnou kolej u budovy - to se ale asi z nějakého důvodu právě nechce, stejně jako nebyl důvod rušit stanici a udělat z ní obyč. zastávku.

A když tady rgumentuje tou cizinou, kde se to podle Vás dělá líp a levněji - DB Netz předělává nádraží v Bad Schandau, krom modernizace je cílem likvidace některých často používaných dopravních kolejí. A to včetně nějakých šturců, kde se odstraňují přepřahové čí právě přebývající lokomotivy, což přinese nákladním dopravcům zde působícím nemalé komplikace. To má člověk pocit, že tam myslí kolenem nebo jakým to orgánem....
Lenny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.137.201.19
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:11:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondeli byl zadano vyberove rizeni na zhotovení projektu stavby „Průjezd uzlem Plzeň ve směru III. TŽK“, včetně zajištění komplexního inženýringu a kompletních podkladů pro vydání stavebního povolení. Soutezni lhuta bezi do 8. rijna 2007. Termin dokonceni zakazky je 30. brezen 2009.

Veřejné projednání dokumentace EIA ke stavbe „Průjezd uzlem Plzeň ve směru III. TŽK a Uzel Plzeň“ se bude konat dne 20. srpna 2007 ve 14,00 hodin v zasedací místnosti č. 326,III. patro, Krajský úřad Plzeňského kraje, Škroupova 18, Plzeň.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že se pak taky stane, že se v rámci šetření po projebání 15 mega do perónu zapomene zřídit cestový návěstidla u 1. a 2. koleje.
Petr_k: co to tam zas vymejšlíte za prasečiny? : ) cesťáky se dávají jen jako nouzovka v případě, že jsou u vjezdů zatraceně velký problémy s viditelností (Uhříněves, Hostivař) nebo s délkou oddílu přes stanici tam, kde je potřeba dobrá propustnost (tytéž stanice).. důvodem je mimo jiné i obsluha v případě poruchy nebo výpadku dálkoviny, ve které jsou absolutní návěstidla zbytečnou komplikací (přivolávačkou) navíc.. v Kozolupech je neuvidíte ani náhodou a nebude to šetřením (i když, co se týče přenosu informací, tak v žilách/vláknech ano..)..

těch 50 přes veksle pojedete pěkně od vjezdů a brzdit na ně budete už od viditelnosti předvěsti, proto není vhodné jezdit křížem a i proto je vhodný ten druhý ostrov.. ;-)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koukám, že tady někdo spí a vůbec neví, jak budou Kozolupy vypadat...
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: velice rád se nechám poučit, pokud máte k dispozici nějaké aktuálnější schéma.. :-P krom vysunutých spojek na pňovanském zhlaví to není atyp a cesťáky ani zde nebudou..
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2609
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

právě ty vysunutý spojky, navíc za obloukem, dělají zhlaví dýlky přes půlkilometr - takže Os odjíždějící od baráku/ze 4. koleje směr Cheb jako opravdu pojede celou dobu 50kou, než definitivně opustí obvod vexlí přilehlých k návěstidlu S4, tedy až za spojky? To je teda řešení hodný vyznamenání cenou za technologickou hovadinu století v drážní dopravě.

Ale co, SENA to podle Experta spočítá sama a nikdo se s tim duševně namáhat nebude...
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 14:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cca 700m, abychom byli přesní.. a 60tkou, abychom byli ještě přesnější, protože 50 jsou jen spojky na křimickým zhlaví.. btw. kolik takových vlaků bude, když jste sám razil, že v Kozolupech chcípl pes? pokud se nepletu, tak důvodem pro ostrov mezi 2 a 4 byly právě ty vysunuté spojky..

do 2 km se oddíl přes stanici těsně vleze, propustnost vyšla, tak co řešíte.. v zabzař (a na DOZ zvlášť) to má naopak přínosy viz odůvodnění proč cesťáky ne.. jen na Vaše názory na ostrov mezi 2 a 4 to vrhá zcela jiné světlo.. : )
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.34.13
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 14:36:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

až to 10 let dodavatelsky kompletně postaví němci bez ptákovin a za menší peníze

NEPOSTAVÍ NIC. leda opravdu dodavatelsky = nechají si cca 15-20% za režii (vlastně čistý zisk, protože náklady na těch pár "manažerů" zas tak závratné nebudou)a za zbytek to postaví podzhotovitelé...a podzhotovitelé podzhotovitelů...atd.
takže z toho co stát zaplatí půjde na samotnou realizaci odhaduju tak 50%.
Možná že v součtu stát pro jednou pár procent ušetří (soukromá, navíc zahraniční firma přeci jen půjde po penězích víc než SŽDC), ale v důsledku to bude znamenat že si ta sqělá německá firma bude časem muset shánět zhotovitele někde nevím kde. A kvalita poroste a poroste...
Osatně PROČ by se proboha zrovna tahle firma nesnažila vytřískat ze státu co nejvíc a pak zatloukat zatloukat a zatloukat? měla by k tomu ideální podmínky.

Ale proč si nezanadávat - dneska je všechno špatně, ti co to dělají jsou idioti a měli by přijít němci(rusové, američané, marťani...) a udělat už konečně pořádek-))

No potrefená husa se zas jednou ozvala
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.34.13
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 14:49:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS pro zlepšení místní nálady alespoň nějaké nepříliš aktuální byť snad ne nejhorší foto ...

dvoucestný pokladač kolejových polí za t815, za zastávkou Pňovany cca 23.7.
 
 
 
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7130
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zahraniční stavební firmy to nepostaví levněji, neb velké "české" firmy mají právě stejné zahraniční vlastníky a ti určují jejich obchodní a cenovou politiku. To by se museli nahradit lidé zadávající a dozorující stavby čili investor, ministerstvo dopravy atd., kteří by z těch firem dokázali vyždímat maximum, zatímco v současnosti je to mnohdy naopak. Pomohla by lepší veřejná kontrola - to je možná to, čím někde v cizině v některých případech dokáží stlačit náklady na stavbu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7131
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna zpráva z černé kroniky:
Muž skočil pod rychlík, na místě byl mrtev
Devětačtyřicetiletý muž z Plzně skočil v noci na středu pod rychlík na trati Plzeň-Cheb. Na místě byl mrtev. K nehodě došlo asi tři sta metrů od železniční zastávky Kozolupy na Plzeňsku v úseku nového rychlostního koridoru.
15.8. 2007 09:27
PLZEŇ - "Strojvedoucí si na poslední chvíli všiml člověka, který stojí u protihlukové stěny. Ten se odlepil od zdi a skočil přímo před mašinu. Mašinfíra neměl šanci ani zareagovat," uvedl Josef Junk z Inspektorátu bezpečnosti železniční dopravy v Plzni.
Podle Junka jel rychlík 70kilometrovou rychlostí. Policie vyšetřuje událost jako sebevraždu. "Motiv ale zatím není jasný. Dopis na rozloučenou jsme nenašli," řekl policista Josef Aubrecht.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Veřejná kontrola, a třeba i lepší plánování a organizace práce a přiškrcení dodavatelů obecně. Ovšem málokdo si tady dokáže přiznat, že to neumíme tak dobře jako oni, můžem zůstat třeba u cestovek, ale jde to napříč celou ekonomikou... Stačí ukazatele typu kolik prachů vydělá zaměstnanec svému zaměstnavateli za hodinu... A kombinace německé vedení + češi jako podřízení se asi těžce vyplácí, pochybuju, že je tady tolik německých fabrik jen tak pro nic za nic. Přitom český fabriky by to teoreticky měli umět vyrobit stejně... (Až na cenu, termíny, spolehlivost, kvalitu...:-) )
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Co by soukromník dělal s elektrickýma motoráčkama... :-) Leda by s nima vyzobával nějakou hlavní trať, kde by mu to bylo v zápětí utnuto zákonem o veřejné dopravě, a mohl by akorát počítat, kolik milionů utratil v ideálech.:-) Kdepak, železnice u nás není pro každého...

Radek_Š: Vzhledem k tomu, že jsem, podobně jako Petr, jel na tý trati osobákem x-krát, tak vím, že vaty se v JŘ dávaly tak nějak do Kozolup. Nevím proč, ale když jel osobák načas, z Vochova už se plazil a v Kozolupech čekal na čas. No, samozřejmě, ve všeobjímající koncepci to může být naplánováno jinak.:-) Chybí jenom drobnost, aby to podle takové koncepce někdo chtěl, a pak ještě zaplatil.:-)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zahraniční stavební firmy to nepostaví levněji, neb velké "české" firmy mají právě stejné zahraniční vlastníky

Ti to lobbují a jsou za těmi články v novinách a týví (nehodnotím jejich pravdivost, v životě jsem žádné opravdu seriozní porovnání neviděl a to co jsem viděl mi připomínalo deník AHA !) jsou jiné zahraniční firmy, které tady nemají nic, protože tady např. nestihly nikoho koupit a tak podobně a snaží se na trh prodrat tudy*.

A jak už bylo řešeno - oni tady nemají žádné stavební kapacity, takže jsou schopny to zajistit leda dodavatelsky - pokud jim tedy bude ochoten někdo něco dodávat a nebudou muset lovit subdodavatele někde na Balkáně. Tam už postavili taky stovky km koridorů, takže subdodavatelská kvalita je zajištěna.

A ještě jedna věc - fascinuje mě, jak se míchá dohromady investor, projektant a zhotovitel. Myslet si že německá (americká, marťanská) stavební firma coby dodavatel nebude stavět třeba protihlukové zdi, které má namalovány v investorově projektu podle našich norem a za které pochopitelně zinkasuje peníze je mírně řečeno hodně naivní.

--------------------
*)Nápadně mi to připomíná schůzi BD, kde jeden družstevník propagoval zaručenou fy svého kamaráda na dodávku montáž oken (:já jsem stavař, BD kupuje všechno strašně draho, atd...). Když se prosadilo a udělalo VŘ, tak se ukázalo že kamarád toho pána nabízel poměrně dost draho lowcostová okna neodpovídající plně zadání. Takže asi tak
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veřejná kontrola, a třeba i lepší plánování a organizace práce a přiškrcení dodavatelů obecně.

Nelobte se ale to jsou nic neříkající slova. Jak chcete škrtit dodavatele ? Myslíte, že Vám někdo bude dobrovolně dělat pod cenou ?

tady tolik německých fabrik jen tak pro nic za nic. Přitom český fabriky by to teoreticky měli umět vyrobit stejně..

Probůh, tady vůbec nejde o umět vyrobit (co mí i v Číně), ale o technologie a kapitál plus postavení na trhu a obojí je důsledkem toho, že v západním německu nebyl 40 let socialismus a plánované hospodářství. Můžete mít sebešikovnější lidi, ale bez kapitálu a moderní technologie a slušných tržních podílů to nejde.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2610
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vhd_sl - asi si mě pletete s HK (to je K. úplně jinej a odjinud), ale na tom, že by tam měly být cestový návěstidla (nikoli opakovací předvěsti odjezdových, aby bylo zcela jasno) alespoň v sudým směru (od perónů k pňovanskýmu zhlaví), trvám. V popsaným řešení, který se bude realizovat, není - zbytečně - využito kapacity stanice. A že by byly plánovaný vexle z první na třetí a z druhý na čtvrtou z pňovanský strany na 80+, aby tam nebyly cesťáky potřeba, se mi nezdá - geniální řešení se v Česku nepoužívají.

Vysunutý spojky - důvodem je něco jinýho: nestavět atypický vexle v obloucích (hůř se počítá rychlost přes ně, resp. jednostranný obloukový vexle jsou delší a dražší pro stejnou stanovenou rychlost než vexle v rovný), záležitost perónu s tím nijak logicky nesouvisí (možná tak v logice nějakýho zvrácenýho pseudoarchitekta). Spojky mohly být klidně hned za obloukem, ne půl kilometru za jeho koncem, traťový oddíly si to mezi sebou vždycky přeberou (něco přes 100 m na jeden navíc).

Nebo jste to snad navrhoval Vy sám?

Stavitel - na týhle tatře od pokladače je krásně vidět, jak se pomocnýmu rámu pod kabinou nelíbí přední podvozek kolejovýho adaptéru.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 17:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k:
nemám pocit, že bych si Vás s kýmkoliv pletl..

je jasno (kupodivu je mi znám rozdíl mezi cestovým návěstidlem a opakovací předvěstí), ale z výše popsaných důvodů trvám zase já na správnosti realizovaného řešení..

není moje, ale udělal bych to stejně, protože případná kapacita, která by řešení využila /že by se něco nechalo stát mezi spojkami a odbočením předjízdné než se uvolní druhá a čtvrtá/, tam nikdy nebude - je to kousek za jednokolejkou -, u několika předjížděných Os to není tak zásadní problém a u nákladu je to omezení také spíš kosmetické s ohledem na rozjezd a brzdné dráhy..

preferoval bych jednoduchost pro nouzové ovládání a menší požadavky na vlákna pro přenos dat, tedy toto řešení... je to dost věcí názoru, v jiné stanici (např. Uhříněves) bych volil cesťáky kvůli tomu co píšete, protože tam to má smysl..

vysunutý spojky..

psal jsem, že jsou pravděpodobně příčinou volby varianty s druhým ostrovem ve smyslu minimalizace případů, kdy je nutno přejet s Os do liché skupiny a zbytečně tím zablokovat na poměrně dlouhou dobu (projetí cca 1 km 60km/h) opačný směr..

proč jsou navrhovány tak jak jsou navrhovány mi je známo, jen s tím narozdíl od Vás nemám problém (jednoduché výhybky budou pravděpodobně levnější jak investicí tak údržbou, takže se nedivim, že jsou preferovány..)..
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 21:35:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si tady početl zajímavou diskuzi a jde mi z toho
pro střelce do tmy H_k:
V KOZOLUPECH SE NESTAVÍ DVĚ OSTROVNÍ NÁSTUPIŠTĚ, ALE JEDNO

To jedno už tam i s podchodem bylo a jenom se zrekonstruovalo. I staré žulové schody z podchodu a kachlíčky zůstaly původní, pokud na ně před dokončením něco nenalepí. Z hotového podchodu se jen dělá díra na jediné nově zřízené nástupiště, které nahradí jednu hranu v odbočce přímo u výpravní budovy.

H_k srovnává s Křimicemi a vítězoslavně se táže, proč se to to tam tedy neudělalo taky tak. Inu proto: v Křimicích se posouvaly osy kolejí v oblouku směrem ke staniční budově za cenu zrušení jediné předjízdné koleje ve směru do Chebu. Průjezdná kolej tam vede přímo kolem peronu u budovy a ostrovní nástupiště se stěhovalo zcela mimo svou původní polohu.
V Kozolupech se osy kolejí nijak dramaticky neposouvají, druhé nástupiště zůstává mezi lichými kolejemi v podobné poloze, jako "odjakživa" Potřeba sudých kolejí se sníží, protože zde už nebudou čekat vlaky na křižování z jednokolejky, tak nebyl problém ze zbytečně předimenzované části kolejiště jednu kolej zrušit, udělat z ní peron a vyhrabat přístup do hotového podchodu.

Je pěkné se rozčilovat, že nástupiště by bylo víc než v Kozolupech potřeba v Plané. To je sice pravda, ale on ho z Kozolup, kde bylo i s podchodem hotové "odjakživa" asi nikdo nepřestěhuje. V Plané nikdy podchod ani ostrovní nástupiště nebyla, takže se tam z důvodu nemístného šetření bude realizovat bohužel co nejlevnější varianta.

Taky Vám připadám jako úplný blb? Klidně mi to napište, půjdu do sebe. Fakt mi tu někteří jedinci (naštěstí jen výjimky) připadají jako dunící prázdné sudy. (Možná je to jen můj subjektivní dojem.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 23:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkv - já nemyslel to provizorium, po němž se jezdí, ale tu "přístavbu" ke stávajícímu mostu směrem na Kozolupy. Znamená to, že most bude po výměně dvoukolejný?

EDIT - zbytek můžu odmazat, během dvou hodin otevřeného příspěvku Křivi napsal text, kde hodně vysvětlil, ale pořád tu je několik otázek...

Když byly finance na jedné straně k dispozici (Kozolupy), proč už nezbyly na návěstidla, případně výhybky v Pňovanech nebo na nějaké rozumné úpravy v Plané (např. samostatný odjezd na 184, pak by nevadily ani 3 hrany - lokálka + 1 vlak u ostrova a 1 vlak u budovy...) To je spíš to, oč se jedná.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 23:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303:

Asi jsem slepej, nebo blbej, anebo ty nový výhybky nahradili během posledních dvou dnů starejma, ale na Chebským zhlaví v Pňovanech jsou nejméně tři výhybky úplně nové na betonových pražcích a na Plzeňským zhlaví jich je nejmíň šest. A dokonce tam ty nový výhybky bejt musej, poněvadž při rekonstrukcích tratí TEN a Transevropských koridorů je povinnost vkládat do hlavních kolejí POUZE NOVÉ VÝHYBKY UIC60. A taky že v Pňovanech jsou.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 07:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303: v žádné stanici na této stavbě nechybí návěstidla z důvodu úspor investičních nákladů.. návěstidla byla takto dohodnuta v obou stupních přípravy stavby na profesních poradách se všemi, kteří do toho mohou mluvit vč. dopraváků + odsituována.. není tedy o čem diskutovat..

obecně, co se týče zabzař, je v této stavbě financema, opět s ohledem na podmínky použití zařízení na koridoru (zákaz decentralizace), víc než by se tam dalo na obdobné nekoridorové stavbě..
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 08:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Křivi: A jsme u toho - bez pořádných podkladů se nemá cenu tu dohadovat. Pak jsou z toho jen pavlačové drby.

Ale jinak dotaz. V Pňovanech bude jedno otrovní nástupiště a k tomu hrana u výpravní budovy a malá hrana pro čukálu (tedy pokud se nepletu) v odsunuté poloze. A ta mi vrtá v hlavě - proč není proti výpravní budově, ale dost vdaleko směrem na chebské zhlaví?
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.24.151
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 08:59:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Petr_k : já bych si něco takovýho na nos taky přidělat nenechal-)
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.24.151
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:08:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslet si že německá (americká, marťanská) stavební firma coby dodavatel nebude stavět třeba protihlukové zdi, které má namalovány v investorově projektu podle našich norem a za které pochopitelně zinkasuje peníze je mírně řečeno hodně naivní.

No i kdyby chtěla nepostavit, nejspíš prostě bude muset. Nevím jak u protihlukových zdá, ale u mostů už jsem nejednou zažil že se dělala věc která přišla zbytečná nejen nám (tj zhotoviteli), ale i stavebnímu dozoru (tj.zástupci SŽDC), kolikrát to stejně ani nebylo moc zaplacené, jenže - když je to v projektu, tak kdo si vezmë na triko to neudělat a pak být zodpovědný za průšvih kdyby náhodou něco neklapalo (velmi časté je to třeba u izolací masivních zasypaných betonových konstrukcí)? Bez souhlasu projektanta většinou nikdo. A shánět vyjádření projektanta, když běží termíny, prostoje stojí peníze nebo je nedejbože výluka? To není na půl dne...}
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Stavitel: Podobné je to ve strojírenství - projektant navrhne, ve zvyku napíše, sichruje se - subdodavatel subdodavatele vyrábí ve zběsilém termínu výrobek a když na to pak člověk v klidu kouká, zjistí že je to zbytečně předimenzované či použité nákladné komponety.

Proč strkat do manipulačního vozíku značková ložiska, když by stačila obyčejná za třetinovou cenu? Ale tohle se už stejně nestíhá řešit, hlavní je termín a penále. Otravovat s tím projektanta je na dlouhý lokte a s nejistým výsledkem. Když se to bude dělat často, hrozí že si zadavatel zařadí firmu mezi nespolehlivé spekulanty a to se nerado vidí. Takže kolikrát páni obchodníci mi zatrhli podobné pokusy dělat a bylo na mě jestli do vozíku koupím lacinější ložiska (na ty nikdo při přejímce nepřijde) a ušetřím tak domovské firmě nemalé náklady. Je to však na mé triko.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, a teď si vem státní zakázku.

Křivi: Děkuji za objevení ameriky. Už mi bylo vysvětleno, že nový perón za 15 mega je zadarmo, kdežto vexle jen na 50 jsou proto, že se "šetří". A hrana navíc bude zřejmě kvůli mnohem hustší dopravě v budoucnu, které ale zároveň nebude vadit chybějící dopravní kolej.

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavitel, M_k:
samozřejmě že se projektant sichruje.. : ) je menší průšvih když přebývá než když chybí.. ;-)

projektant je tam od toho, aby se mu zavolalo (to je jeden hovor s konkrétním člověkem a ne dlouhý lokte..) v případě nejasností - od toho je autorský dozor.. bohužel se volá většinou jen v případě, že se požadují vícepráce, nebo že se udělá něco po svém a zjistí se, že se to např. nevejde do místnosti.. i když výjimky potvrzují pravidlo.. ;-)

je to o lidech.. jsou investoři/projektanti/zhotovitelé, kteří přemýšlí a makají možná víc než je potřeba, aby se to v klidu postavilo co nejlíp (aby na ně pak měl někdo kecy, že šetří na návěstidlech..), a pak Ti, kteří si nekomplikují život a jdou cestou nejmenšího odporu, protože to vždycky nějak na stavbě udělali.. ale tak je to všude..
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: promluvte si o tom s někým z odboru investic ze SŽDC.. ;-) nebo s někým přes frustrace z věcí, které nemáte možnost ovlivnit? udělá Vám to dobře..

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
kdežto vexle jen na 50 jsou proto, že se "šetří"
Vy asi chápete pomaleji. Když 70% osobních vlaků pojede po průběžné koleji, nemusím cpát do odbočky rychlé vexle.

Ohledně počtu dopravních kolejí je to složitější, on byl požadavek na třetí kolej v jedné z lesních výhyben, což je vzhledem ke konfiguraci terénu bez obrovských nákladů téměř nemožné. I proto možná zůstanou v Plané dopravní koleje, které by zabralo další nástupiště, nevím. Mmj tamní manipulační koleje se nezadrátují z plezíru, ale kvůli předpokladu manipulace s vozy lokomotivou od Pn vlaků.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2297
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč strkat do manipulačního vozíku značková ložiska, když by stačila obyčejná za třetinovou cenu?

Kam tenhle přísup vede myslím dost lidí zakusilo na příkladu levných kočárků a nebo třeba levných kancelářských židlí za pár korun. Až se to rozsype, tak to můžete vyhodit (a prohlásit toto již nikdy ).

PS: Do
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vhd_sl: To že se projektant sichruje samo o sobě nekritizuji, je to logické. Jen mi mrzí, že díky systému honem a honem se kolikrát zbytečně flikuje práce či se zbytečně dělá něco co není potřeba. Má zkušenost ze strojírenství je taková, že i sehnání kontaktu na dotyčného projektanta je věc na dlouhé lokte díky systému subdodavatelů a inženýringu. Ale i to obchodníci neradi viděli, když měl někdo takovou inciativu neb hrozilo riziko špekulací, jestli ta dodavatelská firma dodavatele nehodlá věci flikovat za účelem snížení si nákladů. Tak se raději drží huba a honí se termín.

Projektant stejně kolikrát napíše šalamounské vyjádření - souhlasím s návrhem, pokud bude mít stejné technické parametry co můj původní záměr. Takže je to zase na nákupčím či technikovi, aby si v nastálé časové tísni tohle sám posoudil neb jiná osoba mu nepomůže.

Nákupčí či technik zase o ceně špekuluje díky tomu, že jsou ceny sešroubovány do minima a termíny dohodnuty na poslední chvíli. Takže pokud má nákupčí nějaký limit, do kterého se musí vejít (což bývá většinou problém), musí si sám kolikrát hledat cestu, kde rozumně ušetřit (ovšem za termínu honem honem).
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4430
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak už bylo řešeno - oni tady nemají žádné stavební kapacity, takže jsou schopny to zajistit leda dodavatelsky - pokud jim tedy bude ochoten někdo něco dodávat a nebudou muset lovit subdodavatele někde na Balkáně. Tam už postavili taky stovky km koridorů, takže subdodavatelská kvalita je zajištěna.

To je dneska ale normální - např. celý areál Hyundaie v Nošovicích staví jako generální dodavatel japonská Takenaka, resp. její dceřinná německá společnost Takenaka Europe GmbH. Samozřejmě se tam žádní Japonci v montérkách nevyskytují, protože generální dodavatel tu pouze řídí projekt a nese záruky, jinak všechno má zajištěné subdodavatelsky.
A to je obecný trend v investiční výstavbě - velké stavební firmy už prostě nemají vlastní dělníky v montérkách (protože jsou prostě moc drazí), kromě vysoce specializovaných profesí, jako třeba betonáři u Metrostavu nebo elektromontéři u EŽ apod. Veškeré ostatní manuální práce se dnes daleko levněji najímají u subdodavatelů (nenechte se mýlit, že všichni mají na montérkách na zádech třeba "SKANSKA" - i montérky se dnes subdodavatelům zapůjčují pro správný image.)
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ: Jenže ten projektant je tam dal ne proto, že by musel, ale proto že má nakázáno používat ložiska pouze od jedné jisté firmy + je tak zvyklej.
Něco jiného je spekulovat zda-li použiju obyčejná ložiska či značková do lokomotivy a nebo do manipulačního vozíku se kterým se popováží po hale svařence.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: pak je ale problém s dlouhými lokty jinde než u projektanta, který na stavbu vydává seznam zpracovatelů s mailem a telefonem.. to, že není zájem na autorském dozoru je věc jiná..

souhlasím s návrhem, pokud bude mít stejné technické parametry co můj původní záměr
: )) a co jiného napsat aby se člověk kryl pro případ, že by se ukázalo, že nebyly sděleny všechny skutečnosti a výsledek je nefunkční? ano, projektant vám napíše, udělejte si to jak chcete, ale dodržte požadované parametry a průšvihy z toho vzešlé řešte sami..

honem honem je to i u projektanta.. všude člověk dělá pod tlakem a mnohdy je výsledek kompromisem z časových důvodů - holt se nepodaří v termínu sehnat vyjádření všech, kteří do toho mluví, nebo jsou ostatní profese už dál a musely by vše předělat.. není to však nekvalitním nebo rozhazovačném řešením - snaha o dobré řešení je vždy...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vhd_sl: Popisuji postřehy a zkušenosti z menší strojírenské firmy. V případě velkých stavebních koridorových firem to asi funguje trochu jinak, podstaty chyb však zůstávají.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 10:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Štíhlé vexle - jenom jsem se tak zakoukal do Německa, no nic, nemáme na ně.

Vhd_sl: Mě spíš zaujalo, kolik lidí poznámka o zbytečném perónu popíchala a začali mi horečně vysvětlovat, jak je to stejně jenom špička ledovce a jak se 15 milionů ztratí a ať to neřeším, když tomu evidentně nerozumím. No jo, no, každej umíme něco. To je jak v KV to výběrko na hokejovou halu. Taky v naprostém pořádku.:-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 11:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K:
To o peronu od vás nebyla poznámka.
Neříkám, že tomu nerozumíte, ale když máte jen podezření, neříkejte, že to je faktum.
Výběrko na hokejovou halu bylo zveřejněno, narozdíl od důvodů, které vedly projektanty k tomuto řešení Kozolup.
Jenže vy si prostě chybu nepřiznáte, takže jakákoli diskuse o tom s vámi je zbytečná. Amen.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 11:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: začli horečně vysvětlovat, že může existovat hafo dobrých důvodů, kvůli kterým bylo zvoleno právě toto řešení, ze kterých projektant, narozdíl od Vás, vycházel.. snažili se Vám naznačit, že je trošku unfér dělat z projektanta blbce, který by to měl zaplatit, protože se Vám zdá, že je projekt určitě zlobbovaný zmetek, aby si někdo nahrabal..

pokud máte pocit, že ze své pozice máte šanci něco změnit, stavte se na jednom z výše doporučovaných míst nebo podejte podnět k prošetření příslušným orgánům... napadání lidí spojených se stavbou a její přípravou si laskavě odpusťte..
Stavitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.29.220
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 12:41:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebo s někým přes frustrace z věcí, které nemáte možnost ovlivnit

á, to je nádhera! Řekněte mi prosím kde se to nachází a strávím tám příští týden-)))

jinak mě mrzí jestli to vyznělo že kritizuju projektanty, to jsem nechtěl, chápu že jsou v úplně stejné situaci jako my, termíny takovýhle (--) a práce tolik : (---------------------).

Zvednout telefon je vážně věcí 20 vteřin, obvykle si voláme častěji takže čísla známe, ale některé věci se těžko rozhodují během 10 minut. Tak se dá vyřešit nějaký detil, ale nějaká zásadnější věc(nezanedbatelné ceny)? A navíc - když pak selže třeba i něco jiného, vždycky se najde nějaký šťoural který zaručeně najde tu souvislost s tím, že něco o kousek vedle není podle projektu... Prostě když už je jednou blbost na papíře = v investorem schváleném a orazítkovaném projektu (neřku-li rozloženém na kapotě od bagru), je už dost pozdě na takovéhle úvahy.
Myslím že hlavní chyba je v tom, že na akci o které se ví roky dopředu se stejně projekt zpracuje a připomínkuje v týdnových, maximálně měsícových termínech, tedy se tyhle blbosti z důvodu vytížení zodpovědných (alespoň myslím že tohle opravdu výrazně převažuje nad nedostatkem inteligence) přirozeně nevychytají... a pak si orazítkovaný projekt na který se tak spěchalo někde pár let i s těmi blbostmi poleží ¨ve skříni než se seženou peníze na (stejně hektickou)realizaci.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 12:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: Jednou jsem to psal sem, jednou vám v odpovědi do mailu, že jsem ochoten ten výrok změnit na to, že bych to nechal zacálovat zadavatele, a že z toho nehodlám vinit nadále ani projektanta, pokud to nebyla jeho iniciativa, ani bagristu. Ale pokud si to podle vás stále nepřiznávám, tak je jakákoliv diskuze s vámi zbytečná. Amen.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 12:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Štíhlé vexle - jenom jsem se tak zakoukal do Německa, no nic, nemáme na ně.

Kam jste se zakoukal ? Viděl jste vůbec někdy situační plány nějaké modernizované tratě v SRN ?

Proč chcete zrovna tady vyhazovat peníze za štíhlé výhybky (asi osmdesátkové), když je v rámci dopravního programu téhle stanice téměř vůbec nevyužijete (na rozdíl třeba od dvou perónů)? Mylíte že němci (nebo třeba Francouzi) jentak někde švihají štíhlé výhybky jenom proto, protože na ně mají $$$.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 13:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavitel: v Praze tam jezdí autobus 177 nebo 200, jinde je to prej někde v Kateřinkách atp. : ) taky se tam chystám už delší dobu.. ;-)

jj, tak nějak to je... bohužel..

H_k: jsem poctěn, že toto konstatování nevypadlo první ze mě.. : ) a uspokojen tím, že v honbě na čarodějnice v prostoru, kde se neorientujete, pomalinku postupujete k prozření.. ;-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 13:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Stavitel:
Já to znám takhle - kolega co dělal nabídky dostal z faxu vyjetý obrázek části stroje s pár základními údaji s tím, že má do druhého dne poslat nabídku. Podrobná dokumentace vesměs žádná, takže se vezme křišťálová koule nebo se zahledí dlouze do parku a vymyslí se cena. Ta cena se pak 2 měsíce licituje a když to dobře dopadne do měsíce chce zákazník mít věc vyrobenou. Teprve tehdy zákazník pustí podrobnější plány (pokud je má), věc projde základní přípravou a mě přinesou (přinesli) výpis materiálu. A začíná šou - tohle se nedá sehnat, tohle není momentálně na trhu, tohle je finančně nedostupné. Následuje pracné shánění projektanta.
Projektant:
„Proč nemůžete použít tohle, vždyť dle tabulek či katalogu výrobce materiál existuje??“
„Podle tabulek možná, ale není běžně na trhu“ Takže co s tím?“
„Jak to, zástupce firmy mi tvrdí, že jej normálně dodává?“
„Ale jen když bych si objednal 20 tun a čekal 2 měsíce na válcovací termín. Co budu dělat s 20 tunami, když potřebuji tunu a příští týden……“
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 13:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mailu, že jsem ochoten ten výrok změnit na to, že bych to nechal zacálovat zadavatele, a že z toho nehodlám vinit nadále ani projektanta

 


PS: Vy asi nemáte doma zrcátko a proto si nevidíte do úst. (howgh)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 13:42:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si celkové shrnutí :
- posoudit samostatně Kozolupy asi objektivně nelze
- problém je v normách,které někdy vyžadují takové řešení, které zřejmě není zrovna optimem (prachy+přírodní zákony neoblafneme). Zářným příkladem jsou ty péháesky.

Zajímavější dizkuze než konkrétní Kozolupy by tedy byla co změnit tak, aby leckde nedocházelo k neúměrnému plýtvání.
Např. jak zabránit dalším "Velenicím".

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace