K-report
 

Archiv do 15.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 3. koridor » Archiv do 15.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3821
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 22:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v Kozolupech bych projektanta nechal ty peachoviny zaplatit z vlasní kapsy.

Z toho bych neobviňoval ani tak projektanta, ale toho, kdo stanovil normy, jak má vypadat koridorová stanice.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 22:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
A ono je někde stanoveno, že v koridorové stanici musí být 4 bezbariérové nástupní hrany? Vždyť i v Řevnicích a Dobřichovicích měly být při koridorizaci jen tři nástupní hrany (dnes 40 párů zastavujících Os).
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 07:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, nemusí tam být žádná, když na to přijde...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 09:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počet nástupních hran samozřejmě není na libovůli projektanta, to vychází z předpokládané intenzity a charakteru provozu v budoucnu.

Mmj ty strakaté prothlukové stěny jsou dílem jednoho lehce potrhlého architekta (což je ale v šedé konformitě koridorů docela dobře) a jestli si pamatuju, jedna ze stěn měla být v barvách pendolína a na konci zakončena takovou betonovou šarádou ve tvaru jeho čela! To už existuje nebo ne?

Každopádně je to slabý odvárek toho, co vás z jeho dílny čeká na dalších stavbách směrem k Chebu
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 10:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No doufám, že z protihlukovek už nic.

Už vidím, jak se to za 10 let slavnostně řeže...

Kozolupy určitě nevycházejí z předpokládané intenzity a charakteru provozu v budoucnu. Tři hrany na 8 párů zastavujících osobáků byly až až, a to to byl ještě začátek jednokolejky, tak tam občas zastavovali rychlíky před výlukou - to odpadne.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 10:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
A z čeho ten počet hran v Kozolupech teda vychází? Když to tak kritizujete, tak to zřejmě víte.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 10:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, asi z toho, z čeho vychází tři metry vysoké betonové protihlukové stěny chránící hraboše polní, ne? Kápne na to z fondů EU, tak je potřeba "zainvestovat"...
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 12:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: pokud nebudete pracovat podle přání svého chlebodárce, patrně velmi rychle poletíte na dlažbu jako diletant.. stejnětak poletí firma, která v rámci řešení nebude ctít normy, na kterých investor trvá.. investor na normách trvá proto, že by za ně byl popotahován, resp. že by bez nich stavba nemohla být uvedena do provozu (nebo financována z prostředků EU co se nástupišť týče) a někdo by musel sehnat spousty peněz na vícepráce..

vžijte se do postavení investora a představte si např. stavbu svého domku.. opravdu půjdete do řešení, o kterém víte že nebude zkolaudováno?

pokud máte problém s normami, staňte se tím, kdo ovlivňuje jejich obsah a nedělejte ignoranty (tuneláře) z těch, kteří podle nich pracují.. :-/

ad.Kozolupy.. není tam počítáno s předjížděním Os rychlíky + s podstatným zahuštěním Os (příměstská doprava v úseku Pňovany - Plzeň)?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 12:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K:
Tři metry vysoké PHS vycházejí POUZE z ujetých norem platných v ČR.

Počet hran se vypočítává podle plánované dopravy (počet zastavujících vlaků os dopravy a jejich předjíždění, křižování, přestupy a podobně.

VHD_SL: Ano, nejspíš se s něčím takovým počítá, jinak pro současnou dopravu by stačil jeden ostrov. Mne zajímá, kde kritici došli k názoru, že 4 hrany v Kozolupech jsou vyhozené peníze, ale zatím to vypadá, že kritici o plánované dopravě a dalších důvodech 4 hran nevědí vůbec nic.
Ke mně se donesla pouze útržkovitá informace, že Plzeň - Pňovany má být půlhodinový takt ve špičkách s proklady nějakými zrychlenkami.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 13:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle původního návrhu Koncepce dopravy v Plzeňském kraji se s půlhodinových taktem v budoucnu počítalo, ovšem jakou významnou frekvenci zde budu moci vozit, to mi uniká.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 13:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Ale no tak - Vochov odporuje normám a bude se dostavovat ještě metr a půl?

Počet hran se počítá podle plánované dopravy??? A ta bude v Kozolupech podstatně vyšší než v Křimicích? No já zírám, jak to do sebe zapadá...:-(

M_k: Jo, i pro ten půlhodinovej takt ze šílený koncepce by původní 3 hrany stačily víc než bohatě... Krom toho, že tam ten interval 120 minut a často poloprázdný soupravy bude ještě dlouho, myslím... Ale Plzeň je holt betonová...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 13:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K:
Já vám jen píšu, že o plánech dopravy nevím skoro nic. Vy jo? A Počet hran se skutečně dělá podle plánované dopravy. Ne jen podle počtu spojů, ale podle organizování dopravy na daném úseku - předjíždění, dělení vlaků, přestupy, obraty vlaků a podobně. A znovu se vás ptám: Vy víte, jak se tam bude organizovat doprava po dokončení? Vy znáte skutečné důvody tohoto řešení, nebo jen kritizujete, protože se vám "to nezdá"?

PHS: Vsaďte se, že nízké i vysoké PHS jsou přesně v souladu s platnými normami. A že ty vysoké nejde jen tak snížit a ty nízké nemusí být zvýšeny.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 14:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z jiného soudku (položení nejdelší výhybky na západě Čech):
http://www.webset.info/zak07/video_view.asp?video=07-08-2007
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 14:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Souhlas, nejsou všichni kolem stavby takoví blbci jak se bez informací může zdát.

Junkrs:
Hezká reprtáž, až na tu "Zkušební dráhu v Říčanech u Prahy"

A ještě hezčí moderátorka .
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 14:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy víte, jak se tam bude organizovat doprava po dokončení?
jen doplním otázku Qěcy o "v době životnosti stavby..", protože stavíme na dobu odpisování, která je podle profese 20 - 50 let a ne na okamžik dokončení stavby..

Qěcy: ostrov by asi stačil (nevim, neviděl jsem technologii..), ale z nějakého kolejářského důvodu (snad údržba..) nejsou moc populární a hodí se spíš tam, kde je stanice v oblouku na obou zhlavích (Kozolupy důvěrně neznám) a netvoří se oblouky navíc (např. Lukavice)...

H_k: součástí projektu byla dopravní a provozní technologie (vzniklá jako konsensus všech zainteresovaných v téhle oblasti) na základě které byl projekt zpracován.. pokud nemám navržený budoucí grafikon a technologii práce na 20 let dopředu a neznám predikci dopravních toků v oblasti na tuto dobu, nestavěl bych tvrzení o opodstatnění počtu hran na tom, že myslim..
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 15:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, s tímto předpokladem nemůžu tvrdit vůbec nic. A může se mi zdát naprosto normální, že v Kozolupech bude víc hran než v Křimicích, protože kraj třeba za 20 let nebude šetřit, ale rozhazovat a objedná daleko víc osobních vlaků, a nebude to řídce obydlená oblast, ale hustě zastavěná, a ještě se do Kozolup vybuduje asi přípojná lokálka, aby ty peróny měly smysl... Tak to jo... Aneb vzdejte se selskému rozumu a věřte v plánování na 50 let dopředu... Na české železnici...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 15:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Trapné. Uvažování dopředu naopak umožní ušetřit nejednu korunku a další trable s přestavbou již hotového.

Kdyby se například vědělo o plánované stavbě poldru Žichlínek nějaký pátek dopředu, mohl se propust pod tratí postavit rovnou a vyhnuli bychom se dnešním dlouhým výlukám na hotovém koridoru. To by se vám předpokládám opět nelíbilo, že se staví "most na louce". Zrovna tak jste dodnes mohl křičet, proč nad pražskou Palmovkou vedou po mostě tři koleje, které se za ním spojují do jedné - dnes můžeme soudruhům jen děkovat, že mysleli na tehdy utopické Nové spojení.

Takových příkladů by se našlo více a dokud si někdo z nás nezjistí důvod pro čtyři hrany v Kozolupech, těžko může tahle diskuse nějak rozumně pokračovat.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 15:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hehe - právě že Kozolupy znám, tak oroto tvrdím, že...

Navíc pro perón a bezb. výlez z podchodu můžu nechat prostorovou rezervu pro případné pozdější dodělání. Cena peněz vám asi nic neříká, že? Pár desítek milionů za dvacet let, co to je, ze státního krev neteče...
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 15:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: máte pocit, že se v nejbližších 30-ti letech na tuto trať s výjimkou úprav kvůli zapojení do CDP (bude-li) najdou peníze v investicích?

investorská/projekční činnost není o selském rozumu, ale o technickém řešení (v souladu s platnými normami), na které jsou prostředky a které bude vyhovovat za jakýchkoliv předvídatelných okolností po celou dobu životnosti investice..

pokud víte, že na něco, na co při stavbě baráku máte nyní (např. sklep), už v budoucnu nebudete mít, protože to bude podstatně dražší (náklady nové stavby, narušení novostavby, realizovatelnost - pro přestup ze zrychlenky do výchozího Os je vhodnější přestup na jednom ostrovním nástupišti mezi hlavní a předjízdnou kolejí /viz Stránčice/..) a navíc nebudou prostředky, selským rozumem to uděláte již v době, kdy stavíte poprvé.. případný budoucí podchod k novému zadnímu bočnímu nástupišti se čtvrtou hranou je ten samý případ..
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 15:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten zadní nemyslím, určitě má smysl mít nádraží průchozí skrz a možná si to připlatila i sama obec. Naprosto nesmyslné jsou ale dva ostrovy. Vzhledem k tomu, jak česká železnice svorně brečí, že nejsou peníze, je právě takovéhle vyhazování peněz dost tragické. Přeju investorovi (SŽDC, s.o.) aby na stavbu Planá - Cheb radši nenašel ani korunu a odložil jí, než aby dál páchal takovýhle paskvily. Třeba se za 10 let vymění lidi a dodavatelsky to kompletně postaví němci bez ptákovin a za menší peníze. Což se po SŽDC už taky povídá, co tato organizace existuje, že se prostě ví, že (třeba) němci staví štreky levněji... Vlastně nejen drážní... Ale co, asi je to specificky český příspěvek za výhled do budoucna a velká prozíravost...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 16:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K:
Aha, takže na dvojkolejce uděláme peron jen mezi třeba druhou a čtvrtou kolejí a mezi první a třetí necháme mezeru a vlaky jednoho směru budou jezdit k peronu a od něj vždycky křížem, jo?
Druhou variantou je postavit peron mezi první a druhou kolejí, jenže při celkovém počtu 4 kolejí pak další dvě hrany budu dodělávat jako boční samostatná dvě nástupiště, což je ještě dražší.

Jinak němci a ptákoviny...rakouské nádraží Sankt Beton am Arlberg není ptákovina...berlínské ústřední nádraží stavěné na mostě nad řekou a jeho architektonické řešení není předražená ptákovina

Ano, ze státního krev neteče. Ale doposud jste nenapsal, proč konkrétně jsou ta nástupiště v Kozolupech zbytečná. Pořád jen nějaké vaše domněnky a selský rozum. Když neznáte všechny důvody a varianty, pak vám selský rozum nepomůže. Selským rozumem by stačilo tasm zbouchat dřevěný peron 550 mm/TK.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 16:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: na stavbě Planá - Cheb nejsou dva ostrovy v žádné stanici.. k čemu taky na jednokolejce (ani v Lipové - tam je to ovšem za cenu snížení rychlosti k nástupišti, které se redukovalo rychlejší výhybkou..)..

za 10 let? hm, možná by stálo za to zamyslet se, proč se vlastně dělá všechno najednou v jedné stavbě a jak dlouho je udržitelné stávající zabezpečovací zařízení Plzeň - Cheb..

pokud by nešel koridor, šlo by to jako stavba (racionalizace) zabezpečovacího zařízení.. v samotné stavbě by se musely provédst kolejové úpravy ve stanicích, aby se neplýtvalo na zabezpečování zbytného, upravit podle předpisů nástupiště, dát ohřevy, dohled kamerami, sdělovací zařízení, zabezpečení objektů...

v případné následné stavbě za 10 let by se zlikvidovala komplet celá investice související se zabzař, protože by se dělaly kolejové úpravy, nový spodek, plus navíc by byly další přerušení provozu atp. ... čímž by se následující stavba dostala mimo návratnost (lidi ve stanicích uspořila již racionalizace), protože by šetřila jen jízdní doby a navýšila náklady stavby o zmařenou investici stavby předchozí.. nebyla by realizována, i když by vyšla možná levněji..
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 16:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

právě takovéhle vyhazování peněz
Člověče vy tušíte co tam chce místní IDS za dopravu a jaké další důvody vedly k tomuhle uspořádání? Já ne a proto nedělám takové přiblblé soudy.

se prostě ví, že (třeba) němci staví štreky levněji... Vlastně nejen drážní...
To jsou jen oblíbené mediální bludy. V životě jsem neviděl žádná čísla, jen obskurní srovnávání ceny několika dálničních mostů, což je zcela nesrovnatelné, a zběsilé výkřiky nejmenovaného senátora ODS na adresu "zbytečných sjezdů", souběžných komunikací a biokoridorů.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2281
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 16:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

určitě má smysl mít nádraží průchozí skrz a možná si to připlatila i sama obec.

Pokus o scifi ?

Vzhledem k tomu, jak česká železnice svorně brečí, že nejsou peníze, je právě takovéhle vyhazování peněz dost tragické.

Jeden ostrov stojí cca 15 milionů - kolik % či spíše promile na celkové ceně stavby to je ?
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 17:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Masinka:
Asi spíš mysleli Poříčany a výhybku na 120, ne?
A ty nástupní hrany museli v Kozolupech udělat čtyři, aby to šlo pěkne za sebou: Křimice 3, Kozolupy 4, Pňovany 5 .....
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 18:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Gosolup jsou čtyři hrany jenom proto, že někoho napadlo, aby hrana byla i u průjezdný koleje směr Cheb. Předchozí uspořádání se třema hranama vyhovovalo provozu bezezbytku (nevšiml jsem si, že hrana "u baráku" brzdila) a že by se musel počet vlaků zvýšit tak, aby se obsadily všechny hrany, to by musely začít do Kozolup asi jezdit tramvaje ze škvrňan...

Mnohem větší průser budou tři hrany v Planý, což jednomu z plánů nevyhovuje (potřeba by jich bylo minimálně o jednu, spíš o dvě víc, případně se vlaky budou křižovat na trati... na jednokolejný trati), hlavně že budou všude bezbariérových 550 mm vysoko...
Jako vyslovená zbytečnost v Planý je zadrátování zbytku manipulačních kolejí - vlečku StoraEnso samozřejmě nezadrátují, aby to mělo opravdu smysl.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 19:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Proboha - zajímám se o obojí (kocepce PK i ceny staveb obecně), proto to kritizuju.

Vhd_sl: v případné následné stavbě za 10 let by se zlikvidovala komplet celá investice související se zabzař, protože by se dělaly kolejové úpravy, nový spodek,

Děláte u SKANSKY nebo u METROSTAVU?

Já nevim, zrovna jsem četl, že i NKÚ došel k závěru, že se jedná o trochu zbytečnou a drahou stavbu. Ale předpokládám, že mi vysvětlíte, že i na NKÚ je to samý blbec.

Junkrs: To je asi nejpravděpodobnější.:-) Jižní předměstí - dvě - sedí to bezezbytku. (Třetí se tam používá vyjímečně a jen pro výstup)

Petr_K: Přesně - utopí se peníze v podělanejch Kozolupech a v Planý, kde navazuje lokálka a staví rychlíci se udělají hrany tři. Děs. O koncepci drátování už se vůbec nemá cenu bavit, viz Lipenka, Velenice...

Qěcy: Pamatujete si vůbec původní uspořádání Kozolup a to, jak to v pohodě stačilo, přestože tam začínala jednokolejka a čekalo se na křižování? Teď tam ale ta jednokolejka začínat nebude! Je to naprostá pr..l, minimální osídlení, nejméně vytížený osobákový směr z Plzně. V nejšílenější koncepci PK ( http://www.kr-plzensky.cz/file.asp?name=1004923070517074211.pdf&folder=252 ) je tam 30 minutový interval osobáků po roce 2030 - ale skrz, v Kozolupech nic nekončí.
Berlín hbf - až budeme mít HDP jako němci a podobně velké hlavní město s podobně intenzivní dopravou...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 19:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_Š: V Plzni si třeba spoustu podjezdů, podchodů i lávek platilo město, warum sci-fi? Maj podchod pod tratí v Křimicích, co ústí bezbariérově do pole - když si ho zaplatili a chtěj tam třeba stavět rodiný domky, proč ne.

Jinak - 15 milionů není nic, to je fakt. Pak drobných ukápne na správná místa a za chvíli budem stavět třeba ranžír v Sulislavi...
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 19:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k:

Kozolupy.. stávajícímu provozu ano, budoucímu zvažovanému dopravní technologií projektu (cca 20 let dopředu) pravděpodobně ne.. stačí jeden odstavený náklad na to, aby se jelo k hraně křížem zhlavím tam a zase zpátky a zbytečně se tak zblokovala trať, stačí jeden končící "S-bahn" s přestupem na zrychlenku a jeden předjížděný náklad na to, aby najednou chyběla hrana.. radši pro fikci ani netvořit podmínky..

Planá.. holt tam na další ostrovní perón nezbylo místo - byl příliš zájem o koleje na odstavování.. od Tachova se pojede do Mariánek (kde bude přestup na/z R), mezi Planou a Mariánkama je Chodová Planá (cca 2-3 oddíly od Planý) + autobloky + dálkové ovládání celé trati jedním dispečerem, takže i velmi slušná a hlavně výpočty prokázaná propustnost na to, aby se ten Tachov procpal i bez hran v Planý...

někoho napadlo, vyhovovalo provozu bezezbytku, tramvaje ze škvrňan, nevšiml jsem si, průser budou, křižovat na jednokolejný trati, hlavně že budou, vyslovená zbytečnost v Planý, samozřejmě aby to mělo smysl...

opravdu? : ) jujky to je ale všude ignorantů.. měl byste jít pracovat do těhle sfér (investor, projektanti), aby se někdo probudil.. ;-)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 19:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šmarjá - PK si nechal zpracovat jakousi koncepci dopravy, z železničního pohledu spíš šílenou vizi, ve které se všude zčtyřnásobí provoz - a ani tam (!!!) nejsou žádné zrychlenky, ani S-Bahn končící v Kozolupech. Plzeň neni Mnichov a nebude ani za 50 let. Samozřejmě, zhotovitel stavby má zisk v podobě procenta nákladů, tlak na maximální cenu je tedy naprosto pochopitelný. Škoda jenom, že se neprotlačuje v užitečnější formě.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 19:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: mimo, ale profesně mě svými výlevy urážíte, pročež se Vám snažím poskytnout informace, které Vám k problematice chybí..

nepopírám závěry NKÚ, ale vidím to problémové v jiné rovině.. v té, že SŽDC nemá studii, která by investice k realizaci seřadila podle návratnosti (jak v úsporách na nákladech na dopravní cestu tak ve výnosech z dopravní cesty), v té, že si SŽDC nevede ceníky, podle kterých by se centrálně počítaly náklady staveb i náklady na údržbu a provozování, v té, že nebýval příliš účinný dohled na výdaje na stavbách a připouštěly se vícepráce, v té, že se koridory řeší dluhy na údržbě, a v dalších..

špatná identifikace opravdových problémů ze strany NKÚ a medializace ale vede jen k tomu, že se teď SŽDC v rámci svých akcí bojí investic do věcí, které by uvolnily prostor jiným, a chce po jiném investorovi.. jako aby si např. město zkrácení zhlaví platilo samo v samostatné akci, čímž vznikají státu jako celku daleko větší výdaje...

jde mi pouze o to, abyste alespoň zkusil hledat podněty než začnete soudit a lynčovat.. ;-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 20:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K:
Jak Kozolupy vypadaly, vím moc dobře, mj. jsem autorem několika sérií koridorizačních fotek. Pro stávající provoz stačí v Kozo jedna nástupní hrana. Ale doposud jsem od Vás neslyšel žádný důvod, proč to takhle vyprojektovali, abyste mohl bezostyšně tvrdit, že to je naddimenzované. Mně to také připadá naddimenzované, ale jen PŘIPADÁ. Tvrdit to nemohu.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 20:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: Čím urážím? Kozolupy jsou do očí bijící, to je vidět na první pohled, ale když ne, jde nakouknout i do té šílené koncepce PK a i pro tu je to předimenzované... Silně mi vadí, že na tohle se najde 15 milionů sem, 15 milionů tam, aby pak byly ve stanicích padesátkové vexle, protože se "šetří"... (Beton lobuje líp než ocel?) Nehledě na tom, kolik na těch 4 perónech bude stát osvětlení, informační systém a jeho údržba, elektroinstalace, přístřešky, úklid sněhu... Po těch 20 let, než... Než to stejně nebude potřeba...

Zabzař - jo, nelze nevzpomenout třeba reko zabezpečovačky ve Varech, kde se 3 roky "staré" návěstidla AŽD nahrazovala naprosto stejnými novými, samozřejmě o metr vedle, takže nové základy...

Qěci: Ano, proč to takto vyprojektovali...:-) Plzeň má v betonu novodobou tradici, doporučuju obejít stavbu silnice u Trati, objevíte věcí...

Ale třeba to není předražování staveb, třeba je to odsunuté hlavní nádraží, a velice levné. :-)

Naše země si s tou neúctou k penězům musí nabít hubu, jinak to nevidím.

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 20:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Ale předpokládám, že mi vysvětlíte, že i na NKÚ je to samý blbec.
Já z nikoho blbce nedělám, vy celkem bezdůvodně z projektantů. Trať je zkrátka navržena na požadovaný rozsah dopravy, což je jedna z podmínek modernizace koridorů. Nic víc, nic míň. Prosím ukažte mi příklad jak se v Německu modernizují obdobně zanedbané tratě za polovic a staví v obdobných geografických podmínkách levnější dálnice.

O koncepci drátování už se vůbec nemá cenu bavit, viz Lipenka, Velenice...
Víte vůbec proč se reelktrizovala Lipenka? Asi ne Vůbec všechny podstatné tratě u nás jsou už zadrátované, takže další elektrizace budou spíše takové výkřiky do tmy, těžko můžeme vytvořit nějakou ucelenou koncepci jako soudruh v roce 1950.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 20:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto, aby bylo měly diesly na nákladech co očoudit? Nebo si někdo myslí, že souprava 120 tun v elektrické trakci na osobním vlaku je "ekologická" proti 25 - 40 tunám motoráčku? Nic proti, ale nejsem slepý a vidím i provoz. To už můžem drátovat všechny lokálky.

A nehodlám teď dvě hodiny hledat konkrétní příklady, abyste jim stejně nevěřil. Vaše věc. Levněji se staví dálnice po fjordech, umí se na západě levnější letenky, zájezdy, a češi jenom nechápou a mektaj že to jinak nejde, že je to podvod, že cena se nemůže uvádět celá a že je to dražší asi od přírody... Asi národní tradice...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 20:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A požadovaný rozsah dopravy - kdo byl osloven? Investor je něco jako správa silnic - takže bylo osloveno MD a kraj, a oba řekli ano, dopravu zčtyřnásobíme a ještě se to tam bude předjíždět a točit, i když i naše odvážné oficiální dokumenty tvrdí něco jiného? Nebo se předpokládá, že tam budou šílet soukromníci? (V osobní místní dopravě?)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 20:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vhd_sl:stačí jeden odstavený náklad a ejhle, máme tak jako tak o hranu míň, protože koleje bez hran (2. a 4.), kde stojící vlak ničemu výrazně nevadil, prostě nejsou... A kolik v týhle situaci máme hran a kolejí? Možnost vyhnání do trati, aby pak následující vlak brzdil, vynechme. A to ještě zanedbávám nárůst počtu vlaků, danej plánovanou rekonstrukcí domažlický...
Mmch. nevšiml jsem si, že by před přestavbou pravidelně jezdily Os od Chebu k baráku a pak křížem.

od Tachova se pojede do Mariánek
To bych prosil praktikovat, až to bude možný bez placení cesty Planá-ML dvakrát. Vlastně je to možný zavést klidně ihned, z Planý jezdí jenom neschopný blbci, co neumí dojet do ML...

Jo, doufám, že ten šturc u lokálního nástupiště v Pňovanech je opravdu jenom provizorní a čeká se na to, až zmizí ty hromady sajrajtu z rampy, aby ji bylo možný následně extrahovat.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 20:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Qěcy a Masinka Vám to vysvětlili za mě.. ;-)

Karlovy Vary? důvodem byla vzdálenost návěstidel od námezdníku podle TNŽ 34 2620 platné tuším od 1.7.2002 a nové požadavky na elektrickou pevnost návěstidel.. btw. pro klidné spaní, ty návěstidla a základy byly na Varech to nejlevnější - teď tam vyplul v souvislosti s další stavbou lepší pármilionový špek, který moh být, kdyby se nešetřilo a usoudilo, že se ta stavba bude jednou dělat.. žel nikoho nenapadlo..

ještě nějaký problém?
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A požadovaný rozsah dopravy - kdo byl osloven?
co vim (jen orientačně), tak se to dělá podle představ ČD, které si dají představy dohromady s kraji a ministerstvem..
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vysvětlili mi to jasně - mam držet hubu a platit, "odborníci" tomu rozumí líp. :-) Kvůli novým požadavkům na EP návěstidel se musely měnit 3 roky starý návěstidla ve stanici, dávno zadrátovaný, bez toho by nešla elmechanika nahradit Esou? Nestačim se divit. Samozřejmě vím, že to je jenom vrcholek ledovce.:-) Další pármegašpek - vždyť už tam zbývá jenom Sokolov, o kterém se dávno mluvilo, že bude "hned" následovat, aspoň doufám... Každopádně, ještě že se KV nedělaly jako "modernizace", to by tam sice byly furt 40/50 vexle, ale asi 50 perónů pro šnůru turistických vlaků v roce 2050+.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:27:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K : Buď klidnej. V rámci DOZ do Potůčků jistě opět ty ex.varský návěstidla v Nový Roli vymění za fungl nová :-)
Vhd sl : Jakej špek ve Varech ? Zapojení DOZ na 142 ?
Jinak ten Sokolov mě pěkně kaká, kdo má pořád tou špínou chodit do práce ? Těšil jsem se, že v rámci stavby se aspoň uklidí ten bordel na nádraží, který zřejmě zaměstnancům přirostl k srdci (bo ho nikdo za dobu mého bydlení zde neuklidil, šajze...)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_K, H_K - měl bych prosbu - lze nějak získat přesnější podobu návrhu Plané? Z kusých informací jsem toho moc vydedukoval a popis v článku je poměrně chaotický. :-) A rovnou k tomu dotaz - udělá se něco s výjezdem na Tachov, aby to nebrzdilo provoz? Myšleno příjezd osobáku vlaky na 170.

ad Kozolupy - mně to přijde taky jako blbost, už při srovnání s Křimicemi a pokud je pravda to o Plané...

Pňovany vypadají, že budou mít jednu hranu u budovy, dvě na ostrůvku a jednu pro lokálku - tak akorát, což by bylo ideální i v Plané. A překvapují mě dřevěné výhybky (téměř všechny na chebském zhlaví, Křimice jsou udělány velkoryseji)

Fajn by bylo mít z Brodu dvojkolejku, podmínky jsou do Chodovky (mimo mostu a zářezu u Anky v Plané) dobré, dál do Chebu by to nejspíš také šlo (snad až na Skláře).

A ještě jedna věc - on s enebude dělat most nad silnicí před Bdeněvsí? Kousek je přistavěn, dnes už tam ale byl uválcovaný štěrk...

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: vysvětlili Vám, že nemáte dělat blbce z kohokoliv v případě, že pouze myslíte.. ;-) ptát se je normální stejně jako pokoušet se ovlivňovat přes politiky.. soudit bez znalosti věci je na odstřel..

u Varů nekoukejte jen pod drátama, ale taky z jara do hor.. víc k tomu psát nebudu, je to jiné téma.. btw. ve Varech málem ani ta ESA nebyla kvůli šetření - mohla to být supr samostatná stavbička za x mega navíc..
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W.: návěstidla v NR jen trošku.. :-P optika..
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to bych se nedivil, kdyby v KV ESA nebyla - podobně jako na 149 se udělaly všude samovraty, stavba se vyhodnotila jako užitečná a rychle návratná - akorát na Bečov se zapomnělo, tak nějak úplně.

Jinak v Kozolupech právě znám stav věcí - znám velice odvážnou koncepci Plz kraje, kde se ani v roce 2030 neuvažuje nic končit, pro předjíždění vyhovovaly v původní dispozici, zrychlenky vůbec nehrozí, je to nejmíň osídlený směr z Plzně, samotné Kozolupy mají necelých 900 (!) obyvatel... Ale nádraží, jaký můžou krajský Karlovy Vary jenom závidět... Prostě děs.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 22:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HK - já už delší dobu mám takovej divnej pocit, že se na Bečov zapomnělo zcela záměrně - aby šotivci měli kde šotit vláčky s mechanikama na vjezdu od dvoukolejky.

Peta303 - zkusím někde vyhrabat náčrtek, co jsem si udělal po rozhovoru s jedním známým po prezentaci "koridoru" v ML někdy loni na podzim (bohužel osobně jsem to prošvihnul), doufám, že jsem to nevyhodil.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 22:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šak v reichu umí i elektricky ovládané mechaniky...:-) Jejda, už jsem zas u zlých němců, tak nic.:-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 22:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K:
Právě že asi neznáte v Kozolupech stav věcí, jelikož jste stále nebyl schopen doložit, PROČ se tam staví zbytečně moc nástupních hran. Nedoložil jste ty důvody, které projektanty vedly k výstavbě tolika hran.
Znova vám opakuju, že mně to také připadá předimenzované, ale jen připadá. Kdežto vy tvrdíte, že to předimenzované JE na základě vašich domněnek, přitom příčinu výstavby tolika hran vůbec neznáte. V té vámi odkazované studii se o nutném počtu hran nic nepíše.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 08:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, viz df ČD.. Pokud se budu snažit prodražit státní zakázku, bude můj jediný cíl, aby to nešlo dokázat.

Podle vás se vražda, ke které nejsou přímé důkazy, nestala, a nešťastník se jenom nešikovně zkroutil do sudu a skutálel do přehrady?:-) Přítelkyně trávila na doučování desátou noc u spolužáka, asi má ty školy hodně, ještě že je mi věrná?:-) V Kozolupech to je akorát, protože možná existuje dokument s šílenou vizí a tím se zadavetel řídil?:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 08:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Mohl byste konkrétně jmenovat kdo se snaží prodražit státní zakázku a jakým způsobem to dělá? Investor, projektant, konkrétní stavební firma, konkrétní člověk? Třeba to pak již bude žalovatelné a někdo Vám vysvětlí nakolik je vhodné a beztrestné o někom prohlašovat, že je zloděj a všichni to ví..

Chce se po vás pouze to, abyste rozlišoval mezi JE a PŘIPADÁ VÁM a bezdůvodně svými veřejnými křivými obviněními neurážel a nepoškozoval zúčastněné.. na JE potřebujete podklady, argumenty k prokázání Vašich domněnek, které jste nepředložil.. na PŘIPADÁ Vám stačí selský rozum..
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šak v reichu umí i elektricky ovládané mechaniky...

To bylo samozřejmě i nás - u elektrodynamických stavědel v Děčíně a Bohumíně a za první republiky to zkušebně chodilo i na nějaké elektrodynamice ČKD. Akorát mi není jasné, co je na tom pokrokového či výhodného v porovnání se světelnými návěstidly.

Ale nádraží, jaký můžou krajský Karlovy Vary jenom závidět... Prostě děs.

Jezusmankote, kvůli tomu že ušetříte směšných pár milionů (v porovnání s cenou stavby, natož s výdajů na drážní infrastrukturu) klidně může vést k tomu, že v těch Kozolopech nebude možné předjíždění vlaků, což může docela zásadně negativním způsobem ovlivnit tvorbu jízdního řádu v půlce západních Čech (tím že si vyredukujete počet možných řešení a ž Chebu nepůjde třeba odjíždět jinak, než v **:23). Tady vůbec nejde o frekvenci cestujících v Kozolupech s 900 obyvateli.


PS: Vaše starost o těch 10-15 milionů mně dojímá - zrovna v těchto týdnech byl proti plánu zvýšen roypo4et SFDI asi o 10 miliard (čili 1000x větší částka, než o které se bavíme)a stavebníci na dráze asi nebudou vědět, kam dřív skočit...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z železničního pohledu spíš šílenou vizi, ve které se všude zčtyřnásobí provoz - a ani tam (!!!) nejsou žádné zrychlenky, ani S-Bahn končící v Kozolupech.

ML Libeń Roztoky by byla před 5 lety označována za šílenou vizi. Pak s tím někdo přišel a byl označován za šílence. Pak to začalo jezdit a počet lidí začal růst. Dneska o ML asi nikdo nepochybuje.

A v tom roce 2002 taky někdo určitě považoval 5 dopravních kolejí v Roztokách za nemístný luxus. Přitom stačí jeden odstavený náklad a není kde předjíždět.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No příměstská v Praze je snad trochu jiná liga. Doporučuju se jít podívat na místo činu, když nedáte jinak. 5 dopravních kolejí tam bylo a předjíždění umožňovaly, dopravně to bylo naprosto bez problémů, přestože tam začínala jednokolejka a čekalo se na křižování a končilo se při výlukách s rychlíkama, což odpadne. Jasně, 15 milionů je pakatel, ale vrazíme všude vexle na 50, protože "šetříme". Opravdu efektivní využití prostředků.

Mechaniky - elektricky ovládané by se hodily pro muzeální dráhy, kde by se zároveň nevyplatilo držet živé signalisty, maximálně voskové. :-)

Vhd_sl: No, kdo má zájem na prodražení jakékoliv veřejné zakázky je přece jasné. Premisa, že co nemůžu dokázat se nestalo, mi přijde dost zoufalá. Za zloděje jsem nikoho neoznačil, jenom jsem napsal, že bych to projektanta nechal zaplatit z vlastní kapsy. Pokud to dělal na přímý rozkaz zadavatele, pak opravuji výrok - nechal bych to z vlastní kapsy platit zadavatele.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_K: Honzo, mě některá řešení na III. koridoru také připadají podivná, avšak stejně jako ty jsem organizaci železničního provozu či stavebnictví nestudoval, ani to nedělám a takové ty hospodní radikální výkřiky typu všichni jsou blbci a tuneláři mi přijdou nemístné.
Ale ozřejmění záležitosti s těmi nástupištními hranami by mi také ze strany investora zajímalo.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Míro, a kde křičím, že všichni jsou blbci a tuneláři? Napsal jsem akorát, že bych blbosti v Kozolupech nechal projektanta zaplatit z vlastní kapsy, a jsem ochoten to změnit na výrok, že bych to nechal zaplatit z vlastní kapsy investora, pokud to byla jeho vůle. A zdá se mi, že je tu nějak moc potrefených hus.

Jinak, na hornoslavkovské lokálce třeba SDC vyčíslila vyčištění od náletových dřevin na 10 milionů korun. Nechtěli za žádnou cenu říct, jak k tomu došli, ale prý se takové ceny běžně používají. Ano, nemám přímé důkazy o páchání trestného činu, přesto je to pokus o předražení veřejné zakázky. (Kdyby tam stát obnovoval provoz, tak v rozpočtu deset mega na odlesnění jistě bude (resp., v rozpočtu na obnovu to je))
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Proto, aby bylo měly diesly na nákladech co očoudit?
No vždyť píšu, že to nevíte. Lipenka po reelektrizaci slouží jako napájecí vedení pro hlavní trať, které by se muselo postavit tak jako tak. Takhle se to vtipně spojilo a pomohlo dobré věci. Současná díra ve vozovém parku ČD (lehké elektrické motoráky) na tom nic nemění.

Ale zpět k těm Kozolupům, co byste si teda představoval za uspořádání? Já vidím tak čtyři varianty:

-stávající, kdy k jediné hraně směr Cheb je to na příjezdu dvakrát 40 do odbočky a na odjezdu némlich totéž. Pokud by vám vadila po přestavbě jízda padesátkou v délce 1km na příjezdu a cca 700m na odjezdu, zbývá jen umístění štíhlých vexlí, což zkracuje koleje a zvyšuje náklady, možná i nad cenu ostrovního perónu.

-jeden ostrov mezi 1. a 2. kolejí považuju na dvoukolejce za zrůdnost, provozní nesmysl

-pak třeba ostrov mezi druhou a šestou a boční ve svahu u třetí - to je ještě větší zrůdnost, opět problém s výhybkami.

-no a zbývá varianta s dvěma ostrovními peróny, možná že i relativně nejlevnější.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mechaniky - elektricky ovládané by se hodily pro muzeální dráhy, kde by se zároveň nevyplatilo držet živé signalisty,

Ale ta elektricky ovládaná mechanika toho signalistu stejně má. Akorát jí neovládá pákou a drátovody, ale otočením elektrodymického řadiče a kabelem. Jedíné co ušetříte je signalistova námahavá práce s těma pákama a seřizování drátovodů. Pokud máte představu, že tu mechaniku bude tahat ESA - tak to mu přijde jako hodně drahé šotoscifi.

Jasně, 15 milionů je pakatel, ale vrazíme všude vexle na 50, protože "šetříme". Opravdu efektivní využití prostředků.

Dovedete pochopit že v řadě případů je mnohem lepší (efektivněší) řešení dát někam "jenom" pedesátkové wexle a postavit perón navíc ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2286
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napsal jsem akorát, že bych blbosti v Kozolupech nechal projektanta zaplatit z vlastní kapsy

Jestli tomu dobře rozumím, tak Vy tomu nerozumíte, ale hodláte se vozit po lidech co tomu rozumí (lépe než Vy).

To je ideální kvalifikace pro politika:-)))

PS: Já nejsem přesvědčen, že to v těch Kozolupech je blbost.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_K: Přečti si po sobě své příspěvky - jakým stylem jsou napsány a možná pochopíš, v čem děláš si zbytečně zle.

Pokud si myslíš, že došlo v případě projektování k chybě či záměrnému zkreslení, je nutné to mít nějak podložené. A to ty nemáš, akorát nadáváš jak důchodce v hospodě, co si stěžuje že si na radnici zas vyměnili okna. A tyhle řeči jsou vesměs k ničemu.

Mě si nedávno po "svém" veřejně sepsul na K_reportu, že dělám jistou zbytečnou práci, ale zase to bylo o tom, že sis tu práci pořádně nepřečetl, ač jsem ti to posílal. Kdybych tě neznal - tak vzápětí jak potrefená husa zareaguji také....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_Š: To naprosto chápu. A taky jasně vidím, co jsou Kozolupy za dopravně významný uzel.

Ta elmechanika - myslím, že to němci nějak uměli dát i do reléovky. To je jedno, až budu mít muzejní dráhu, zjistím si to přesně.:-) Drahé šotoscifi mi spíš přijde živý signalista, tedy, pokud to nebude herec - ochotník. :-)

Masinka: Ve stanici s minimální osobní dopravou, jakou jsou Kozolupy, by stačilo uspořádání stávají - mělo značné kapacitní rezervy. Možná, jako třešnička na dortu, by šel udělat další ostrov - nicméně, nechtěl bych to obhajovat před ekonomem, proto bych pro něj nechal raději územní rezervu. Nejen pro investiční náklady, ale i pro průběžné, než za nějakých 20 let přijde teoreticky jeho čas - nebo nepřijde. To je celé.

Lipnenka vtipně přispěla k tomu, že tam jezdí nákladní vlaky v dieslu - paráda. Napájecí vedení je OK, nebylo by ale levnější vedle nezadrátované lokálky? Já vím, na peníze se nemám ohlížet. A budou Velenice, a další Velenice, a Cheb státní hranice, a pak třeba Železná Ruda, aby EŽ neumřeli hlady...

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace