K-report
 

Archiv do 01.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 340 - 346 „Vlára” » Staré archivy » Archiv do 01.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 08:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karelpl: Mno a pak budeme mít krásný brejláky ss, st a ss+st
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 09:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vcera na Nesovice 754.021 a hlavne 754.046 s takovym divnym firou- nejakym Krysoletim klonem. Foto bude v po.
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 10:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bocheer:
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 14:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jih Moravy křižují žluté regiovlaky

SLOVÁCKÉ PENDOLINO

Veselí nad Moravou - Pokusy říkat nově upravenému vlaku třeba regiohad se moc neujaly, cestující ho po pár jízdách nazvali Slovácké pendolino. Ve Veselí nad Moravou je včera dopoledne slavnostně pokřtil hejtman Stanislav Juránek (na snímku). Podobně upravených vlaků již v zemi jezdí více, Jihomoravský kraj si však na rozdíl od jiných vymínil, že nebude mít dva, ale tři vozy. Podobají se trochu brněnským tramvajím, kde prostřední vůz má sníženou plošinu, aby se do něj snadněji nastupovalo lidem s postižením.

Dva vagony kraji nestačily

Z Veselí jezdí nově upravený motorový vlak. Lidem s postižením by se v něm mělo lépe cestovat

Veselí nadMoravou - Z Veselí až do stanice Vrbovce na Slovensku jezdí po kolejích žlutý vlak a druhý, podobný, už za několik dnů nasadí České dráhy na trať Veselí-Strážnice.

Oficiálně se nově upravenému vlaku se třemi vozy říká Regionova Trio. Stačilo však několik jízd, a místní cestující už mu neřeknou jinak než Slovácké pendolino.

Nejezdí sice tak rychle jako skutečné pendolino, ale může to „vytáhnout“ až na osmdesátku. Je také modernější, má širší uličky, pohodlnější sedadla a několik dalších vylepšení, aby se v něm lépe cestovalo, zvláště lidem s postižením.

Původně však na jižní Moravě měl jezdit trochu jiný vlak, stejný jako ve většině ostatních krajů.

„Asi před třemi lety přišly České dráhy s tím, že se budou rekonstruovat asi dvě desítky motorových vlaků a s některými z nich počítají i pro nás. Jenže my jsme namítali, že pokud bude mít jen dva vagony, tak to je pro naše tratě málo. Slíbili nám tedy, že pro nás připraví třívozový vlak, jen musíme počkat,“ popsal vedoucí odboru dopravy Jihomoravského kraje Jan Pavlíček, jak to s motorovými vlaky pro jižní Moravu vlastně začalo.

Podobný vlak pojede i do Harrachova

Třívozovou verzi za 37 milionů korun si nakonec objednal i Liberecký kraj a bude jezdit na trase Harrachov-Tanvald. Tam však na tuto novinku na železnici ještě čekají.

Motoráky se dvěma vozy už jezdí ve dvanácti krajích a jeho prototyp získal zlatou medaili na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Ten, který bude přepravovat cestující na trati Veselí-Strážnice, je již také vyrobený, na pár dnů si ho však ještě vypůjčili do Ostravy. Je to jeden z exponátů tamní výstavy kolejové techniky.

České dráhy i kraj si od nově upravených motorových vlaků také slibují, že zviditelní domácí turistický ruch. Cestující na něm již při nastupování uvidí logo kraje a podle ředitele marketingu Českých drah Aleše Ondrůje budou uvnitř stojánky s informacemi o zajímavých místech i památkách jižní Moravy. A z letáků se lidé také dozvědí více o zdejší železnici.

V kraji by motoráků v novém kabátě mělo časem jezdit sedm. „Na kterých tratích budou nasazeny, o tom teprve jednáme,“ uvedl Jan Pavlíček. Předpokládá však, že v okolí Brna se zřejmě neobjeví.

„Mají 135 míst a taková kapacita je pro zdejší tratě malá. Do Brna ze všech směrů jezdí vlaky se čtyřmi pěti vagony,“ dodal.

Motorové vlaky vyráběla kdysi Vagónka Studénka, nyní je upravil šumperský Pars. Mimo jiné tak, aby se do nich vešla větší zavazadla a nevidoucí si mohli otevřít dveře pomocí slepecké vysílačky.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava
Autor: (vha)
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 16:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já tím slováckým pendolínem už jel,ale nechci kritizovat je to správný krok,ale čekal sem víc.Jen se mně z toho článku zdá že DKV Brno musí mět vždy něco extra, když si vydupalo 3
850
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.59.46
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 18:41:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslim, že právě DKV Brno bude hlavním iniciátorem třívozových reionov
Navíc je taková souprava idealni pro více krajů, třeba na nedalekou trat 331, co tam nekdy předvádí za soupravy v kombinaci s 814 ..se asi brňáci potřebovali trochu pochválit, jak si to uměli zařídit
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 18:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq: s takovym divnym firou- nejakym Krysoletim klonem

A jéje, Krysoletí klon To bude mít desperát radost...
Brejlovci na trati 251
754_0123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 14:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdí ve Veselí nad Moravou ještě nějaké nákladní vlaky?
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 15:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na podzim jezdil manas odpoledne v Veselí a v Ostrohu se křižoval s jinym. TO MI ALE ŘÍKAL VÝPRAVČÍ V OSTROHU ,OSOBNĚ JSEM TO NEVIDĚL.
Na vláru do Brna se snad jezdí jen v noci s brejlovcem. V kyjově je sklárna a posunuje se tam.
754_037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 17:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

844 001: Jo, přesně tak. Není to nádhera???!!!

Karelpl: Už se na ňu třepu
Karelpl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 17:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

754_037: třep, třep, ale stejně se tam do Brna nikdy nedostane...
Kabrňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 23:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq: a jéje jak něco není z USA tak se to pánovi nelíbí, no jen počkej. Prej se Ti nelíbilo, že jsem Ti zatáhl žaluzky na 4075?! Dobře Ti tak.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 08:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kabr : jasně, prostě welcome! Se žaluzkama si dělej co chceš, ty seš domácí (btw. nejsem jako .oman abych ti kvůli takové peachovině nadával...). Ale že sis včera mákl, co ?
 
 
Kabrňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 00:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq: Ale říct sis mohl, to by nebyl problém, já bych Ti je zase vytáhl. Bylo to strašně náročný, já věděl, že si mám vybrat Slatinu. Na tu stranu jsou vůbec nejlepší napěťovky a je tam klid. Kdybych byl v Tišnově, tak bych si musel vzít pytel přes hlavu, protože tam bylo tolik lidí, kteří by rádi odstřelili desperáda...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3927
Registrován: 9-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 00:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq:
Takhle se vydělávaj kačky holt no...:-)
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 07:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco z Vláry
 
 
 
 
 
Radovan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 18:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno po 341 se konala zvláštní jízda "Kolem Zlínského kraje", jeli tam nějací ředitelé, viz foto
 
ICQ : 267-189-083
Skype: radek.seffl
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 18:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radovan: no viz foto spíš ředitelka
Brejlovci na trati 251
Rere
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 19:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanisko: To MVTV sem viděl v Bojkovicách.Sem si říkal co to tam dělá.Tak teď už to vím.
Jo a kdosi to tam , nebyl jsi to ty?
FEDERACE ZLÍNSKÝCH FOTIČŮ
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 12:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebyyl
754_037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 23:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HMMMMMMM, vidím, že 013 už zase jezdí na svém. Taky si ju už mohli nechat v Brně nafurt, 076 je hezčí.
Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 07:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

076 sice je ale moc se tady nevyskytuje.Spíš Petruška 067.To je nádherný stroj.I ta 013 má něco do sebe.Ale buďme rádi, že jezdí.
Nevíte, co se dělo posledních 14 dní s kvatry.Viděl sem je dvakrát nebo třikrát jak někam jelo solo kvatro.Bylo to vždy směrem z Újezdce do Brodu.Jednou to bylo ráno,potom večer.Díky za info
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 20:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak včera sem měl možnost se po hóóódně dlouhé době svézt vlakem taženým motorem a to konkrétně z Luhačovic do Hradišťa strojem 754045 a jak ten hulil!!! Tak sem se chtěl zeptat jestli čadí v normě nebo je to extračmoud, páč sme si v "Béčku" museli aji okno zavřít jaký to byl smrad. A aby toho nebylo málo, tak dnes sem se vezl z Popovic se 1732 do Kunovic a táhla to 750.119. A druhá otázka: místo které čtverky jela?
Radovan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 20:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bocher: asi se něco stalo 012 když jela za ni 0.119
ICQ : 267-189-083
Skype: radek.seffl
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 20:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radovan: Mno, ještě sem zapomněl dodat, že 754.013 stála v Kunovicích odstavená s několika Bdmtee a 754.012 jela dle oběhu na 4167 (křižování v Kun)
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tam stojí odstavená a nemá co dělat ta 13, tak ji pošlete za mnou do mojich Kunovic. Tam se nudit nebude
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula: předpokládám 303, a co by tam v NE dělala?
Radovan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 22:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bocheer: Sorry, ja sem si spletl 1732 a 1734, jinak ta 119 jezdi za 075
ICQ : 267-189-083
Skype: radek.seffl
754_037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 07:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bocheer: 754 016 čadí víc.
 

Ale houby, já kecám. Toto se z ní vychrlilo při startování. Ale mám pocit, že 045 hulí čím dál víc.
Pjotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 21:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radovan: Přednostové SDC Zlín a další papaláši si udělali v pátek 15.6. Okružní jízdu Mandelinkou po zlínskén kraji. Udělali kolo Otrokovice - Hulín - Val. Mez. - Horní Lideč - Bylnice - St. Město - Otrokovice (vystupovat konečná). Určitě se jim líbilo. Ta paní nahoře to má jak v sauně jen jí tam chybí bazén.
Bouřka = Fialovo = Dopravní kolaps

NEBRAT
Petad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 21:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, nevíte někdo o nějakým pěkným fleku kolem Bylnice, Štítné nad Vláří nebo Bohuslavic nad Vláří,případně jinde na horní Vláře, kde bych mohl vyfotit nasvícený Os 4305 a Sp 1727 ?Nejsem s těch krajů a jak se tak koukám na mapu, nějak mě to nejde do hlavy.Děkuji moc za typy.
webové stránky: www.petatrains.wz.cz
ICQ: 327584807
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 22:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petad: asi jen Pitín, jinak jedou oba vláčky se slunkem v zádech:

 

 

Daleko interesantnější je ovšem vlak 4376: takto vypadá u Bylnice.

A něco mi říká, že příští rok už brýlovec bude jen na spěšňáku...
Follow the reaper...
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 09:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud máš na mysli vlak 4305 tak ten v úseku Uh.Hradiště - Uh.Brod - Bojkovice jezdí pěkně plný mládeží vracející se ze škol. Pokud to nepoveze klasa, tak to půjde zase kultura cestování pěkně dole. Samozřejmě vozit tu klasiku až do Vlárského Průsmyku je asi pochybné.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 10:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud máš na mysli vlak 4305 tak ten v úseku Uh.Hradiště - Uh.Brod - Bojkovice jezdí pěkně plný mládeží vracející se ze škol.

To je sice hezké, ale nepodstatné. Já se jen snažím ctěné šotoušstvo mající zájem o fotku brýlovce z dalekého východu upozornit, že příští rok už zřejmě o jednu atrakci přijdou, pročež by návštěvu tohoto kraje neměli odkládat. On stejně 4305 moc fotogenický není, jede odpoledne směrem na východ, tudíž mu zoncna rumpluje do hřbetu. Pravou šotopastvou je ale návrat soupravy z Vláry do Bojkund pod číslem 4376. Vzhledem k časové poloze tohoto vlaku ovšem nelze jeho lov odkládat, dny už se začaly pomalu krátit. Tož tak...
Follow the reaper...
Radovan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 12:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně ta 4376 bude jezdit zanedlouho jako Sv vlak , jezdí tam denně tak 3-4 cestující a i to někdy je moc a s tu 4305 pokud nepojede klasika tak to chcu vidět jak to pobere např. 842 + 2x 021 popř. 2x050, ale při přemýšlení na vyšších pozicích tam su schopni dat 810 + 010 + 010, to bude teprv sranda, to bude řevu od lidí
ICQ : 267-189-083
Skype: radek.seffl
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 19:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera v Kyjově
 
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 07:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanisko: na jiném místě zde na webu jste před.časem psal o výletu po zrušené trati do Ždánic? termín byl osmého července? Platí to?
Mohu znát bližší podrobnosti na mail? Díky za info
Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 11:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jestli nebude na 4305 klasika, tak se můžu zahrabat.Když ráno jezdí 4336(842+3x Btx) tak mám až do maturit problém si sednout.V 4305 se často až do Újezdce stojí,takže si nemyslím,že by to mělo hrozit.A když tady pan Krysolet říkal,že klasiky jen na Sp,tak jak to udělají s těmi,které přechází na Os?Doufám že je všechny nenahradí 842+něco.Jestli by vytvořili nové Sp tak to jo,ale to asi pochybuju
754_0123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 19:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neíte, jestli budou jezdit zase rychlíky do Brna z Veselí nad Moravou, nebo z Vlárského průsmyku?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2513
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 19:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neíte, jestli budou jezdit zase rychlíky do Brna z Veselí nad Moravou, nebo z Vlárského průsmyku?

Nebudou. Místo dvou párů rychlíků denně jezdí spěšňáky ve dvouhodinovém taktu. Rychlíky nikomu nechybí.

(Stát chtěl svého času rychlíky vést po šílené trase přes Břeaclav a Staré Město. Když krajníci státníkům naznačili, že je to kravina, páč ty vlaky vozí lidi do Bučovic, Kyjova a Veselí, státníci se nakrkli a žádné šnelcúgy neobjednali. No a krajníci si vynalezi spěšňáky, které slouží k všeobecné spokojenosti. A pohádky je KOHEU )
Follow the reaper...
Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 19:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ty rychlíky měli přece jen jednu výhodu.Bylo to opravdu rychlé spojení Brna a Slovácka.Teď ty spěšné až na 1727 zastavují v každé na celé horní vláře
Ramon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 20:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v čele Os 4104 ve Slatině chcípla 754.025. Cestující zachránil Sp 1720 v čele s Petruškou (754.067), který mimořádně zastavil jak ve Slatině, tak i v Černovicích.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 20:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shane: Slovácko není jen okolí Brodu. Spěšňáky spojují Brno především s kyjovskem a veselskem. Možná se to nezdá, ale na těch zhruba 20 kilometrech od Kyjova po Veselí žije nějakých 35000 obyvatel (a hned za Veselím následují další nemalé obce a města - Uh. Ostroh, ONV, s přestupem Vnorovy a Strážnica) a sp jim umožňují dojíždět za prací nebo vzděláním do krajského města. Tím myslím denní dojíždění - z Brodu už asi moc lidí do Brna do práce jezdit nebude, na denní dojíždění už je to daleko. Nesmíme přehlížet ani tlustou čáru na mapě, která vyznačuje hranice dvou krajů a která prochází mezi Veselím a Ostrohem - na jízdní řády vlaků má určitě taky nemalý vliv.
Kromě toho dnešní Sp 1727 jede v trase někdejšího rychlíku, takže tento "rychlý" spoj zůstal zachován.
Follow the reaper...
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 21:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak kdyby vezdily ty rychlíky v trase přes Břeclav a St.Město, tak pochybuji, že by tím někdo cestoval např. z Brna do Uh.Brodu. To by všichni přešli do autobusů!
Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 21:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

krysolet:s tím s Vámi souhlasím.Obrat cestujících před nebo okolo Veselí je vyšší než na Brodsku a okolo.Z tama opravdu jezdí denně hodně lidí.Já sem chtěl jen podotknout, že tak 2 páry Sp by mohly být po způsobu R.Jet vlakem o půl hodiny méně je přece znát.Fungovalo to dřív a byl jsem spokojen a nejen já.Teď je sice míň cestujících,ale stačí mně pohled na ten 1727 a vím jakou roli tady hraje rychlost.Lidé radši jedou autobusy protože to mají rychlejší,kromě té 1727.Ta je solidně zaplněná.Jinak to Veselí je opravdu jiná stránka.Jde vidět už na tom řazení Os a průjezdů Sp po 340.Opravdu to pobere ty lidi a valí do Brna.Jako je to můj názor na věc.Třeba těch cestujích moc už nejezdí nevím,já posuzuji podle toho co vidím.Některé vlaky už opravdy zejí prázdnotou.Některé naopak nikoli.A rychlost pro cestující je hlavní důvod proč vybrat ten či onen prostředek
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 22:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shane: díky krajům za ta spěchadla ! On stát a Ministerstvo dopravy skutečno došlo se šíleným návrhem zavést rychlíky v trase Brno - Bř - StM - UB - Boj - By (možná), ale zcela opoměli (nebo to z Pragocentra nejde vidět), že substrát, který ta dálková spojení vytěžuje, do toho leze na jižním Vyškovsku, Kyjovsku, Veselsku, a pak kolem UH a UB. Z toho plyne, že ač by byl čas kratší (navzdory dvojí úvrati), trasa pak delší a tudíž dražší jízdné a hlavně by to ztratilo základní smysl.
To, že dnešní "spěšné" vlaky na tzv. horní Vláře jedou jako zastávkové osobní, je kompromis - namísto osobních tam plní základní dopravní obslužnost a současně jsou přímým spojením s Brnem. Přece jen ne ve všem se jede na kraj do Zlína. Ono když už, tak busem. Staré krajské vazby i přes novou "politickou" a umělou hranici ještě žijí a žít budou. Ne nadarmo existují celky typu NUTS 1 a 2 výš a naše "kraje" tam jsou dva současně.
754_012
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 10:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, proč by měli jezdit R na trase Brno - Bř - StM - UB - Boj - By. Nesmysl. Snad lepší je Brno - Veselí nad Moravou - Bojkovice - Bylnice a i dál. Jednak je Veselí velká stanice a také tam vystupuje velké množství lidí.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 15:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aniž bych do toho chtěl nějak rejpat, myslím že z Kyjovska do Brna už dnes jezdí vlakem jenom důchodci na In-senior a ti jsou za ty Sp vděční. Ostatní lidé jezdí autobusem, prostě proto, že je levnější. A to o dost.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 18:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale já bych si taky jen trošililenku rýpnul:
Asi tak před dvěma roky sem jezdil vždy v neděli z Hradišťa do Blanska a cesta s více přestupy přez Břeclav vyšla rychleji a to i s necelým půlhodinovým čekáním v BV. A pak zrušili rychlíky z BV a platit příplatky za EC/IC se mě nechtělo platit tak sem začal jezdit po Vláře... Ale dnes už jezdím jinak a jinam...
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 19:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A abych to dokončil: Tak co takhle páteční/nedělní posilu přež BV/Hodonín/Veselí? Asi utopie, co?
Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 22:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blofeld:Tak o těch rychlících to sem nevěděl.To musím přiznat.Je to zajisté jistý kompromis a musím uznat,že lepší něco než nic.Ale přece by něco šlo.No kecat umí každý a nikdo nic nedělá že? Tak se aspoň budu snažit nějak zpravit když sem tady rýpal

Jinak k tomu ohni co už zuří 8 hodin v Brodě.Žár je tak velký, že dokonale ohnul koleje na jedné vlečce v blízkosti požáru.To je tak pro představu, co je tam za peklo

(Příspěvek byl editován uživatelem shane.)
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2525
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 12:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Aniž bych do toho chtěl nějak rejpat, myslím že z Kyjovska do Brna už dnes jezdí vlakem jenom důchodci na In-senior a ti jsou za ty Sp vděční. Ostatní lidé jezdí autobusem, prostě proto, že je levnější. A to o dost.

Myslet znamená hov..ouby vědět. Všichni jezdí z Kyjova do Brna autobusy a právě z toho důvodu tam mezi 6:30 a 9:20 žádný nejede - asi v tu dobu jezdí jen vděční důchodci vlakem...


Bocheer: nikdo nepopírá, že je to z UH do Brna vlakmo rychlejší přes BV, pokud je přípoj. Tím sice nabídnete rychlejší vlakové spojení z UH, ale to bude pořád sotva srovnatelné se spojením autobosovým, takže ten vlak asi sotva zaplníte. A takový vlak objede Ostrožskou New Ves (cca 3500 obyv.), Uh. Ostroh (4500), Veselí (13000), Bzenec (4500), Vracov (4500) a Kyjov (13000) - tedy podstatně víc lidí, než kolik jich žije v samotném UH. A to nepočítám obce ležící na vedlejších tratích v blízkosti uzlu Veselí.

Myšlenka kličkujícího rychlíku byla zřejmě inspirována snahou o propojení okresních měst s Brnem, ale na ostatní města a městečka zvysoka kálela.
Follow the reaper...
Ramon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 14:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska na Os 4107 854.209.
754_012
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 16:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska na Os 4107 854.209.

854? Ta jela výjimečně, nebo bude jezdit? Bylo by super, kdyby zase jezdil nějaký nový motorový vůz do Veselí.
844_001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 16:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak před 10 minutama byl v Křenovicích spatřen nehoďák, jak uhání směr Veselí. Prý směřuje do Lípy nad Dřevnící Třebas se někomu zadaří
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 20:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Je sice pravda, že ze strany dopravce je přinejmenším podivné, že mu mezi 6:30 a 9:20 nejede žádný autobus do Brna, ale přesto si troufnu říct, že těch 6:30 je pro denně dojíždějící poslední možnost. Později už jezdí opravdu jen důchodci, případně lidé na nákupy nebo na úřady či na pracovní jednání a ti rozhodně nejezdí každý den. Přesto, bydlet v Kyjově, asi bych na dopravce tlačil, aby tam nějaké dva spoje přidali. Prázdné by určitě nebyly, tím jsem si jistý. Ostatně, příkladem budiž linka Hodonín - Brno, kde dopravce přidal za poslední rok několik nových spojů a prázdnotou rozhodně nezejí. I když, tady je situace pro autobusy trochu jednodušší, protože neexistuje přímá železniční konkurence.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2532
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 11:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dalším studiem IDOSu jsem zjistil, že bus s odjezdem v 9:20 je zastávkový spoj s jízdní dobou delší než osobní vlak, stejně tak další spoj ČSAD Kyjov, který odjíždí takřka vzápětí - už ve 12:40... Pro úplnost dodávám, že okolo desáté jedou ještě dva mezinárodní a jeden vnitrostátní dákový bus, ale jejich hlavním úkolem určitě není přeprava nevděčných kyjovských nedůchodců do Brna.

Takže se zkuste zeptat ČSAD Kyjov, proč nesbírá ty tisícovky, jimiž je silnice mezi Kyjovem a Brnem doslova posetá. On i kraj v této relaci nepokrytě preferuje železnici. Zřejmě i proto, že vlaky vyjíždí z Veselí - tedy obslouží území mezi těmito městy (Ves - Kyj) a navíc ještě spojují celou oblast s Brnem. Přímý bus Veselí - Brno nejede (vyjma těch tří po sobě jedoucích dálkových spojů zmíněných výše).

Srovnání s trasou Hodonín - Brno je naprosto zcestné, tam je úplně jiná situace. Slovní spojení "želeníční/autbusová konkurence" bych nechal spát. Kordis se snaží vytvořit fungující dopravní síť po celém JMK, daří se mu to velmi dobře i díky tomu, že busy a vlaky spolupracují a nekonkurují si. Na trase Veselí - Kyjov - Slavkov - Brno byla jako páteř zvolena železnice doplněná navazujícími autobusy.

Mmch: na ty důchodce jste přišel jak? Máte k dispozici nějaké statistiké údaje (sčítání cestujících apod.) nebo se jen domníváte?
Follow the reaper...
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 17:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se včera byl podívat kousek za Kyjovem na Mutěnku čekal jsem smutné rezavé koleje a vypadá to že tam něco jelo a ne jen jednou neví někdo něco je to prakticky jak v posledním roku provozu a ještě nedávno to bylo dost rezlé je to až za čističkou takže šroubárny tam nejezdí...
Stínovlas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 12:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jelo jenom PMD (asi MUV 69) či neco takového, prostě nějaký vozík
Se 749,751,851 a T478.1002 na věčné časy a nikdy jinak.
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 12:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Udržba je holt potřeba........

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace