K-report
 

Archiv do 20.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv do 20.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 06:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, a ještě pár rychlých fotek z Doupova zde
odkaz 1
odkaz 2
motorová myš
Komotauer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.26.42
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 08:58:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

konrád+tačud: je sice pěkné, že se "mstíte" za za profesora "Kladiva" (pokud jedna z IP ares nepatří přímo jemu), ale ten kdo do toho vidí, se docela dobře baví .
Bohužel je to smutné, ale tak už to asi v českém železničním muzejnictví chodí, že Zeithammere ?

Bohužel, tvoje kopání kolem sebe je zbytečné a trapné. Jestli si chceš dělat další problémy, tak si je dělej, ale nezapomeň, že Sýkora má právnické vzdělání

Opět jsem nucen se omluvit všem slušným účastníkům, čtenářůma adminům této diskuze, ale sMát na hlavu si nenecháme.

Jestli to uzná administrátor za vhodné, tak nechť to buďto smaže nebo přesune třeba do stejně "veselé" diskuze o Mladějovu nebo do všeobecné neželezniční diskuze. Díky.

A aby byla diskuze alespoň trochu věcná:
http://www.ntm.cz/cs/zpravy/2007/86
http://www.ntm.cz/cs/zpravy/2007/87
http://www.ntm.cz/cs/zpravy/2007/88
Konrad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.135.163
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 09:44:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Komotauer. Za nikoho se nemstíme,pouze konstatuji neodiskutovatelná fakta. Vaše sebeprezentace na citovaných stránkách je k smíchu a napadá mě srovnání s dítětem a cukříčkem,aby nezlobilo.Jinak nechápu,
při právnickém vzdělání pana Sýkory,proč se instaloval na ne zrovna nejlépe placené místo v NTM,když jako právník by jistě našel lukrativnější pozici v advokátní praxi,nebo privátním sektoru.
To znovu potvrzuje,že z této své pozice chtěl a inicioval jednání o transakci s pozemky a budovami bývalého depa na Masaryčce.Jako právník s praxí realitního makléře Raiffeisen banky je jeho kvalifikace výborná,narozdíl od kvalifikačního předpokladu k vedení a správě jakékoliv muzejní sbírky.
Pro administrátora: myslím si ,že pokud je diskuse vedena kultivovaným a slušným jazykem,není důvodu ji v demokratické zemi cenzurovat.Děkuji
Pro Chomutovského alias Herr Komotauer: Pan Zeithammer nemá s těmito maily nic společného a věřte,že i já mám velmi kvalitní právní povědomí s praxí v oblasti trestněprávní...
Konrad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.135.163
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 09:55:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě drobnost pro pana Chomutovského: Oprava 534 027 do vystavovatelného stavu bylo opět dohodnuta p.Zeithammerem přímo s p.Sedláčkem a dík dlouholetému přátelství obou pánů za cenu velmi,velmi pro NTM výhodnou.
Herr Komotauer,nic osobního,ale pravda je jen jedna!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2268
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 10:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pravda je jen jedna
Omyl, pravd je tolik, kolik lidí si s nima pod sebou podestýlá - vůbec slovo pravda takovíhle blbečci devalvují na pouhou vycpávku svejch výlevů závisti, nenávisti a vlastní ubohosti. Dokud někdo z nich nepoloží na stůl jednoznačný důkazy o tom, že on MÁ pravdu, nikdo z ostatních mu těžko bude věřit (a i když by důkazy byly, stejně věřit taky nebude). Dokud nejsou důkazy, jsou všechno jenom prázdná tvrzení proti tvrzením.

Admini, nešlo by vytvořit komoru pouze pro vzájemné urážení se a kydání špíny na druhý? Mohla by to bejt dobrá zábava...
ČESKÝ NÁROD JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 10:57:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

23-24.6 vyjede na trať Doupovský expres s motorovým vozem 851 008. Podrobnosti o akci jsou zde:
odkaz
 
Tačud
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.49.21
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 11:09:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komotauer : Konrad. Pravda je subjektivní názor jedince, či skupiny. Mistra Jana pro ní upálili. Přátelé,máme možnost vést tuto diskusi,zachovejme si ale VĚCNOST. Trocha nadhledu není na škodu, vždyť i reakce páně profesora Zeithammera osobně, by ledacos osvětlila. Zachovejte si úroveň, jinak Vás k této diskusi opět "VELKÝ BRATR", nepustí. Toto téma, je na velmi tenkém ledu.
P.S. 534.027 ??????????!!
Konrad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.135.163
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 11:28:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Petr K. Pokud vím,nikoho neurážím,pouze konstatuji nesporná fakta. Jinak se nemusíte obávat,celá kauza o Masaryčce bude včas zveřejněna celostátními médii.Důkazů jak jsem již napsal je spousta od kopií interních dokumentů NTM,které jsou podepsány p.Kupcem a p.Sýkorou,jasně dokazujícím záměr vyměnit nemovitý majetek v řádu miliard na Masaryčce za majetek v hodnotě milionů v Děčíně,po rozhodnutí vlády,korespondenci p.primátora,stanoviska různých odborných institucí apod..
Má snaha je na těchto stránkách objasnit a hlavně učinit celou kauzu transparentní.
Pokud si myslíte,že jsem blbeček, nu prosím ona se vždy potrefená husa ozve první.
A vaše snahy o odstranění této diskuse jen svědčí,že vám je velmi,ale velmi nepříjemná a necht' si ostatní učiní vlastní nezávislý názor.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2270
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 13:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konrad - čekal jsem, že to bude píchnutí do sršního hnízda a že si někteří moje pravidelný výroky vezmou až příliš osobně, poslední dobou se mi to stává často. (Asi mám moc často pravdu.)
Mmch. máte-li k dispozici ony důkazní materiály (určitě je máte, když o nich tak zapáleně a plamenně píšete - tak pozor, abyste nepohořel), nečekejte, až je dramaturgové v médiích vhodí do vysílání, a vložte je SEM. Do té doby nebudu věřit ničemu, co jste napsal (a spousta lidí se tím tady taky bude jenom bavit jako nad dojemným pomníkem lidský blbosti), protože teď to má hodnotu prostého výlevu zlosti/závisti/nenávisti/neúcty/nadbytku sebevědomí/nedostatku soudnosti (nehodící se škrtněte), a tím kauza transparentní opravdu bude, ne že se o nějaký transparentnosti tu bude jenom planě plkat. Kreport je taky médium veřejné.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
ČESKÝ NÁROD JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ.
Ivoš_novotný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 20:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nerad rusim vasi velmi plodnou diskuzi, ale tohle bylo v patek v Udalostech z regionu : odkaz
v case 34:40 je o Zubrnicich.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 22:12:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, bratři, soudruzi... K Masaryčce a NTM se diskutovalo již dříve, odkazy na dost výmluvné dokumenty tu taky byly (viz Hornická matice aj.) a závěr, že p. Kupec byla zcela nekompetentní osoba je těžko oddiskutovatelný (také samo ministerstvo to konstatovalo).
Pokud jde o p. Sýkoru a Zeithammera, můžeme soudit pouze jejich činy. A o těch toho moc nevíme - mmch výroční zpráva NTM za 2006 dosud není (aspoň na webu). A ani jeden z obou pánů se v komunikaci s odbornou veřejností zrovna nepřetrhl (třeba zveřejněním své koncepce).
Domnívám se, že nejčistější řešení bude konkurz na vedoucí (některých) oddělení NTM - dosud byli vedoucí "NŽM" pouze dosazováni. Troufám si tvrdit, že jsou jistě odborně zdatnější osoby než oba dva pánové (a třeba i s muzeologickým vzděláním).
Ad Petr_k a admini: dovoluji si upozornit, že zápatím zpráv Petra_k si kolegujete o trestní stíhání z hanobení národa, rasy, přesvědčení...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 23:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Kunt - konečně se našel někdo, kdo je schopen tuhle hloupou, zbytečnou a nicneřešící diskuzi jednoznačně a rázně utnout. Lidi, co tu na sebe kydali hnůj, by si měli sáhnout to vlastního svědomí, má-li smysl hádat se o něčem, co nejsou sami schopni vyřešit ani nijak výrazně ovlivnit, na formu nehledě. Vím a chápu, že jsem k vyhrocení dnes velmi výrazně přispěl, ale ono je občas takového důrazného nakopnutí potřeba.
K podpisu - čekal jsem, že se někdo ozve, ale vůbec jsem nečekal, že až takhle pozdě . Teď už je to lepší?

Boj s lidskou hloupostí je nekonečnej, pojďme se radši bavit o něčem jiným, snad pozitivnějším...
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Komotauer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.26.42
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 00:00:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konrád s tačudem: na vaší straně pravda opravu, ale opravdu není. A dobře to víte. Lžete, jako když Rudé právo tiskne.
Tak sem s těma důkazama !
Celkem se mi líbí to vaše bolševické vyhrožování médii

To házení milionama a miliardama mě taktéž velice zajímá...kdy přijdou na řadu biliony a triliony ?

Nečtete náhodou Solženicyna ? Některé pasáže mi z vašich "mejlů" mi připomínají předválečný sovětský svaz.
Jestliže máte to "právní povědomí" (to má každej druhej, ale ani náhodou se to nerovná "právnickému" vzdělání), tak proč to nejprve neoznámíte policii ? (to se pak trestného činu doupouštíte oba). Kdy teda se bude konat konat to "odhalení spiknutí v NTM" ?
A jak si prakticky představujete to "vytunelování" Masaryčky ?

Pan Zeithammer nemá s těmito maily nic společného Čirou náhodou...nepodřekl ses ?
Komotauer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.26.42
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 00:19:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Kunt: ano, Kupec je blb. Pan Sýkora sice zrovna nemá "glejt" na svůj odborně železničně-muzejně-historický přehled (prakticky to vzdělání), ale prakticky jej má. Mmch.: ředitel pražského dopravního podniku také nemá vzdělání v dopravě, šéf českého telecomu asi taky nebyl vyučený spojař atd.
To, co se v minulých letech zanedbalo, se teď musí dohánět. Bohužel, ale priority jsou jiné, než komunikaci s odbornou veřejností. Nicméně komunikace s odbornou i neodbornou veřejností tu je (viz proběhlé exkurze v Chomutově). Na vhodnost či nevhodnost má každý jiný názor, mým názorem je, že nyní se v ŽM NTM pořádně maká.
Komotauer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.26.42
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 00:28:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh na ukončení této přiblblé "diskuze":
tačud s henleinem mi můžou psát jejich liebesbriefy na můj mail komotauer@centrum.cz a nezásirat to zde.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 00:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přestaňte tu po sobě štěkat..kdo to má číst ,bolej z toho oči a hlavu si člověk může ukroutit..stejně nic nezměníte jak tu zaznělo..Jen se proboha neohánějte bolševismem a pod.. to už je vážně trapný..
..pořádná mašina má kotel a komín..
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 07:27:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komotauer: Pokud si komunikaci s odbornou veřejností představujete tak, že uděláte den otevřených dveří v depozitáři tak to není zrovna v době internetu a jiných komunikačních prostředků ta pravá komunikace. Samožřejmně NTM udělalá záslužný čin, že stáhuje své exponáty pod svá (né jiná) křídla. Je to nesnadné, protože mnoho spolků si určitě dělá různé nároky. Ale co si nadrobilo, tak si má také sníst. NTM bylo na tuto skutečnost seriozním způsobe v minulosti upozorněno. Na čin, který se odehrál začátkem devadesátých let (zapůjčeníí svých exponátů různým spolkům a nejen exponátů) doplatilo. Vím že Vaše paměť tak daleko nesahá, ale takovýchto činů bylo v NTM i v jiných sbírkových oblastech více. Výsedek byl často stejný, vrátila se bednička plná nepoužitelných dílů. Pan Kunt opravdu správně říká, že ani jeden z dnešních pánů neukázal svoji koncepci. Ale jsou povinni nám "čtenářům" ukázat svoji koncepci? Na internetových stránkách NTM stále je, možná byla odvolávka na ŽM NTM, ve které byl náčrtek budoucího muzea, to snad nebyl výtvor profesionála. V té by mělo být to hlavní, co s obsahem depa Chomutov dál, nepříjde další pán, který vzhledem k bezvýsledné situaci udělá to, co se nejednou už udělalo? Oznámí různý spolkům, že dveře jsou otevřeny a příjďte si vybrat. Otázka bude zda spolky příjdou, protože některé exponáty nemají cenu ani pro ty spolky. Jinak to smazání předešlých rozhovorů patřilo sice do období před sametovou revolucí, ale bylo účinné. Pomohlo to zatím k slušnému jednání mezi diskutujícími.
Dvavašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 14:25:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Povídání a kidání.Co takhle něco pracování?Předpoklad asi tento.den otevřených vrátek při příležitosti DŽ (či jiné).Můžete si zajet do depozice a zde trošičku exponáty napulírovat aby případně v očích veřejnosti nebyly zaprášené?Můžete si zde vybreptat svoje a případně pokračovat v diskusi někde u žejdlíčku večír.To jen aby z těch řečí moc nevysychalo a byl dodržen režim pitný,pro člověka poslední dobou velice nezbytný.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 14:43:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co takhle něco pracování?
Ano, takhle končí vždy jakákoli snaha o skutečnou diskusi. Ten, kdo polemizuje je obviněn, že nic nedělá a nemá tudíž do toho co kecat. Já jezdil na průmyslovce s Bekem st. pulírovat do Čelákovic. To bylo ještě předtím, než byla vozidla ponechána k tomu, o čem píše pozorovatel. Co jste dělal(a) tehdy vy Dvavašedesátko?

Potenciál železniční sbírky NTM Praha přesahuje možnosti jakékoli jednotlivé lokality (...) Důležitým prvkem je také zřízení depozitáře (...) v Chomutově, kde by mělo být postupem doby zřízeno (..) pracoviště, zabývající se restaurováním historických vozidel.
Z webu NTM - tohle trochu za koncepci považuji (předtím dost jasná zmínka o Masarykově nádraží, o Děčínu ani slovo). P. Z. vyplodil cosi jako koncepci ve Zprávách pampéče 4/2004. Z p. Sýkory nic podobného (hlavně lepšího) bohužel dosud nevypadlo.

Mmch.: ředitel pražského dopravního podniku také nemá vzdělání v dopravě, šéf českého telecomu asi taky nebyl vyučený spojař atd.
Ale to vzdělání a/nebo znalosti mají jistě jejich podřízení - alespoň na úrovni oddělení. Nikdo netvrdil, že ředitel NTM musí být historik nebo muzejník. Nemusel by ani vedoucí NŽM, kdyby měl kolem sebe takový aparát jako výše zmínění pánové.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 14:46:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel, ale priority jsou jiné, než komunikaci s odbornou veřejností.
A to je právě ta tragédie. On bude asi vůbec problém v komunikaci. Když jsem poslal slušný dotaz na fámu, která se zde vyrojila okolo Chomutova (klacky ve sběru), nikdo z NTM odpovědět neráčil (šlo na obecný mail). To bychom si u nás v takyúřadě nedovolili (byť se z mého hlediska ptá leckdo na kraviny).
Když se rekonstruoval Komarek, tak dokumentaci sháněl ing. Sedláček z ŽOS. Od p. Z. měl jen notoricky známý náčrtek kotle. Teprve díky S., který se spojil se mnou a ZdePa, který měl o většině dokumentace již povědomost se tato téměř kompletně našla. Jak vůbec mohlo NTM nechávat "stavebně-historický" průzkum na dílnách? Ale p. Z. vždy věděl vše nejlépe, viz diskuse v sekci Knižní monitor. Také jeho tanečky kolem zveřejňování fotek z opravy Komarka stojí za připomenutí.
Pro posouzení "výkonu" by možná stačilo: jak je to s evidencí v CESu (http://www.mkcr.cz/ces/cz/psb.php?idpsb=819) a jak se ji podařilo doplnit za jednotlivých vedoucích NŽM? Proběhla revize inventarizace exponátů a je přehled o všech zápůjčkách?
Kdo je autorem návrhu smluv o zapůjčení vozidel NTM? Doufám, že ne p. Sýkora, když je právník. Měl jsem možnost nahlédnout .
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 14:56:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco: neobviňoval bych pány Kupce nebo Sýkoru z čachrů kolem Masny. Maximálně z osobní nestatečnosti v této věci (styl "kdo chce s vlky...") - kdo ví, jak by se zachoval kdokoli z nás. Tam je třeba koukat hodně výš. Mmch ve středečních(?) lidovkách byla obdobná polemika o Klementinu. Zástupce Prahy 1, takto radní pro územní rozvoj zde prohlásil "Klementinum musí sloužit lidem místo knihám", jestli si to pamatuju dobře - bylo to i v nadpisu. Čti zájmům šmelinářů s pozemky a objekty.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 15:20:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvaašedesátko: Vám moje připomínka připadá jako kydání? Moc se asi nemýlím když řeknu, že podle současných zákonů a vyhlášek do depozitáře nesmím, natož bych tam pracoval. S názorem p. Kunta také souhlasím. Za vše může ředitel, a je to opravdu jen ředitel? Není to náhodou někdo, kdo celou situaci v NTM (ale i jiné kulturní organizaci) hluboce podcenil případně se jí nevěnoval? Zarážející je, že současné zákony nějaký takový postup jaký byl zvolen u Masarykova depa dovolují. Už vidím jak se na to tváří ten, kdo tento objekt daroval. Mohl ho prodat také sám, a bylo by třeba na roury u kamen na všech stavědlech po celé republice.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 15:42:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s M. Kuntem. Diskuze o tom, že ředitel Zoo nemusí být veterinář, ale musí umět sehnat peníze pro své odborné pracovníky tu již proběhla. A stejně je tomu i v případě jiných institucí. Těžko může v nemocnici (kde ředitel může být třeba ekonom) řídit oddělení primář - nedoktor. Asi bychom tam nikdo na operaci nešel.... Ale slyšel jsem nedávno dobrou definici, která odpovídá skutečnosti: "Dneska dělá do muzejnictví každej, kdo má v prdeli díru!" (doufám, že příspěvek nebude vrámci demokratizace této diskuze smazán, již teď se omlouvám za nevhodnost výrazu "v prdeli díru" a provedu doma před zrcadlem sebekritiku a podepíšu souhlas se vstupem )
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 19:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řepáci si pokládají koleje vlastníma silama http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie motorová myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 20:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postup na je zde http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie motorová myš
Vlado
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Společnost železniční výtopna Jaroměř Vás srdečně zve na akci "Parním vlakem na Potštejnskou pouť"
 
Firazrako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 19:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách www.kphv.cz byly do fotogalerie přidány fotografie ze Zahájení sezony v muzeu Lužná...Především samozřejmě se strojem 354.195. Nuže, hlasujte, komentujte, prohlížejte :o)
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsme si v sobotu vyzkoušeli, jak se pracovalo se svrškem XXIVa na normálním rozchodu. Věřím, že pokud se na nás "shora" stavitelé naší železniční sítě v 19. století dívali, asi by nevěřili svým očím. Práce se odehrávaly na části koleje č.110 v žst. Velké Březno. Tato kolej byla postavena jako odvrat na chytání vozu, díky čemuž je na ní původní svršek z roku 1890. Samozřejmě, že je ukryt pod nánosy škváry, hlíny a zahrádkářského odpadu. Díky kvalitnímu materiálu se vše kovové dochovalo v celkem použitelném stavu, z pražců jsou již jen fragmenty. Zajímavostí bylo střídání celých a dělených pražců. Protože s kolejí se i nadále počítá, bude postupně obnovena, protože by však bylo škoda tak pěkný svršek zase zaházet škvárou, půjde již do štěrku. Hřeby se používají nové, jen ty pražce se dnes dělají poněkud mohutnější.
 
 
 
 
 
 

Pokud by někdo mohl postrádat i za úplatu 4 ks klínových podkladnic na svršek XXIVa (3 hřeby, jeden vně, dva uvnitř), ať mi dá vědět. Předem dík.
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 09:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MK: Pošli mi fotku a rozměry, nebo to dej sem. Já se podívám. Možná by se něco našlo. Musím se podívat do skládku haraburdí.Když to najdu, máte to od pardubáků grátis-za odvoz.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Firazrako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 18:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do fotogalerie na webu www.kphv.cz přidány fotografie z oslav 130 let trati Nové Sedlo-Loket a 125 let Chodov-Nová Role, které se uskutečnily o uplynulém víkendu.
Firazrako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 18:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde se můžete podívat na akci chystanou dne 2. června. Jen doplním, že na postrku pojede historická motorová lokomotiva T466.0286, což bude i její veřejná premiéra po opravě.
 
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomaličku jdeme do finiše - http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie motorová myš
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 15:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To so pěkný fotečky,at sa vám ta řepařka podaří!
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 19:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, těší nás, že se drážka líbí...Jen bychom potřebovali alespoň do otevření tak alespoň dalších pět lidí na víkendový výpomoce , ten čas nějak moc zrychluje... motorová myš
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 20:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to nebylo tak daleko,tak bych aji přijel.......
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 20:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad motoráček - rozhodující je šířka paty kolejnice, ta je 95mm, tolik by měl mít i žlábek v podkladnici.
Firazrako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor změna - na připravované akci Den dětí v Lužné dojde k zásadní změně!!! Vlak z/do Loun včetně návozů pojede přes Žatec z důvodu nepřetržité výluky mezi Rak. a Louny...
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 00:01:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvláštní vlak na Pečskou pouť
V sobotu 9.6. vyjede na trať zvláštní spěšný vlak v trase Lysá nad Labem - Praha hl.n. - Praha Vršovice - Úvaly - Český Brod - Poříčany - Pečky - Plaňany - Kouřim a zpět. Podrobné informace o programu odkaz
 
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 11:09:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení pánové a dámy!
Dovoluji si připomenout, že v sobotu 9.6.2007 bude akce:
Jede, jede mašinka aneb dětská pouť v Pečkách!!
Z toho železničního:
Zvláštní parní a motorové vlaky na tratích 012 a 013
Zvláštní vlak do Kolína a na Velimský okruh
HV: 213.902, T 435.0509, M 262.045
vozy: Zlb, Be, Balm, Blm, BDlm atd.
Výstava lokomotiv v Pečkách
Posily vlaků KŽC a vlak KŽC z Lysé/L a Prahy
Parní válec v provozu v Pečkách
Výstava modelů a kolejišť v provozu atd...
více informací včetně nabídky pátečního focení (ZDARMA) naleznete na
www.posazavsky-pacifik.cz
KPL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.164
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 16:46:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klub přátel lokálky Česká Kamenice - Kamenický Šenov připravil v rámci oslav 10 let provozu na muzejní železnici na dny 23. a 24. června bohatý program, z něhož vyjímáme:
- jízdy parních vlaků s lokomotivou 423.0145
- "Šenovský expres" , M 262.045 v trase Praha Holešovice - Děčín - K. Šenov
- fotovlaky na tratích 901, 083 a 084
- bojové ukázky v K.Šenově

Bližší informace na www.kpl.cz
Firazrako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 13:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránky www.kphv.cz byly přidány fotografie z akce Den dětí v Železničním muzeu Lužná.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 12:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pročpak pojedou 498 112 a 556 0298 z Lužný do Loun? Děkuju za odpověď
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4199
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 13:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: asi tam jen zabírají místo vzhlednějším exponátům...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 15:40:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: Máte také zastaralé informace. Ty vraky z Lužné (498.112 + 556.0298) v Lounech již aspoň měsíc jsou.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 22:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Prohlizel jsem ty stranky kphv a tak nevim jak to bylo aktualni a nikde jsem nenasel o tom zadny info
Brutuss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 06:31:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páč je přece nevhodné, aby ty vraky nebohých parních lokomotiv kazily skvělé image muzejního depa, kde se asi bude smět už jen vystavovat, ale ne opravovat. V muzejním depu je to přece "nenormální" činnost, no ne ?...
"Moc výhybek, málo houpaček..." (autentická slova již zesnulého rádobymuzejníka a vrchního přednosty depa UDH)
blecha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.22.94
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:36:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brutuss: Jestli tím UDH myslíte to co já, tak si vás dovoluji upozornit, že pod vedením tohoto "rádobymuzejníka" zažilo muzeum v Lužné největší investice jak do vozidel, tak do samotného areálu! Např. zprovoznění 354.195, oprava sociálního zařízení jak pro běžné návštěvníky tak pro zaměstnance a nás příznivce! To jen tak na okraj. Ale co dokázalo nynější nadřízené depo v Lužné do dnešních dnů? Jmenujte prosím. Ani jedna zprovozněná pára, ani jeden vagon (když pominu pivák)... Co tedy dokázali? Nezlobte se na mě, ale zrovna tyhle dva stroje se (pokud někdy vůbec) dostanou na opravu v horizontu řekněme 20 let, tak proč by v tomto stavu v Lužné zabíraly místo? Něco jiného už je situace kolem M240.0 (obou) a poštovního Balmu a pár dalších vozidel. Ale ten štokr a Albík, to je opravdu asi oprávněné!!!
Dvavašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:08:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

blecha:Správně.Za UDH to depo makalo daleko více.Ostatně i povídání dotyčných že co potřebovali vše dostali za tím stojí.Stojí za tím skutky a to je hlavní.Vezměte si,že se tam dodělávala expozice zab.zař.Není to tam jen o mašinkách-to je pro veřejnost širokoučkou.Na své si zde přijdou i odborníci.Lužná je Lužná.Bohužel to tam teď kazí přemíra dieslů,hlavně těch novodobých.O poštovní Balmě asi toliko.Zřejmě byla shnilá,proto by měl někdo urychleně sehnat nějakou z DKV Břeclav,kde jezdí s původním interiérem coby kolovozy.Jak se do toho úzkými dveřmi kola nakládají,to nemusí asi nikdo komentovat.Takže hurá pro ni,ať je zachráněna a jezdí třebas s M262.0090 nebo singrovkou.Jednou jsem již psal,že by nebylo od věci zavést motorák do Chomutova k prohlédnutí tamní expozice.Opět-M 262.0090+Balm post coby bufet a otevření v určité dny jakožto i zavedení tohoto muzejního expresu.Kapacitně by to jistě stačilo.Více lidí by se asi v chomutovské topírně "postrácelo".
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 19:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na našich stránkách konečně aktualizace http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie . Račte se podívat na finiš řepáků motorová myš
DOLO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.26.206
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 18:31:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blecha : dvaašedesátka. Ono je jedno jestli ty mašiny hnijou v lounech, nebo Lužny. Odevřený parní dómy, parní stroje,ložiska. Štokra ve Vrškách rozhrabali, pak to jeden "kazišuk" zarazil a vidíte ty konce. Libeňský bezpečák s. Tichota, se angažoval okolo Albíka, kecú hafo. Fčíl se asi někdo začal ptát, tak fofr,vysáčkovat via Louny. To by jeden tiše blinkal.
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 12:19:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provoz zahradní ZŽZ 300mm bude v tuto neděli 17.6.
Při této příležitosti bude jezdit po trati 013 M262.045 pro návoz návštěvníků ZŽZ.
Více najdete na stránkách PP
 
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 14:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak o řepařce a zahájení provozu píše i dnešní Express
Jak jste to jeli ????
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 21:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plakát na jízdy M 131.1 pořádané Lokálkou Group při akci v Lužné 23. a 24.6.2007. Pro svezení i šocení
Jízda do Chrášťan (po obou tratích zároveň), jízda do Bochova.
http://lokalkagroup.cz/
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 07:41:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad DOLO: a to 498.112 a 556.0298 opravdu v Lounech hnijí venku? To nejsou pod střechou? Je fakt, že 498.112 je totální vrak, ale nedávno provozní 556.0298 je škoda.
DOLO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.22.47
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 22:07:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: No jasně,když na ní byly nachystaný prachy tak jak jí štandopére ve Vrškách odstrojili a připravili pro Velenice, pak se ty prachy zašméčkovaly na řiditelství a stála pak v Lu. pod střechou aby nebyla naočích, stojí fčíl za odměnu v Lounech bez parních dómů,dost oškubaná, nekonzervovaná venku, pod zdí. Ptáci na ní s...u a nejenom ty a chčí do ní.No a díly z ní už slouží na úplně jinačím stroji,proto musela pryč chuděrka, takže konečná. Ta už ne! Čest její památce. No a albík, toho taky soudruh Tichota poslal do ř..i! Má už nyčko jiný zájmy. Toho čeká stejný konec, ten je ještě více zpustošený.To bylo mazut, opláštění,jinej tendr, hafo keci a nyčko kulový!! A brzy to bude podobný s Klatovákem,uvidíte. Jak se to (NĚKOMU) ideologicky nehodí, tak huš!! Dráze je celá nostalgije u ... Vždyť nato nejsou zřízené, maj dělat něco jiného.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 17:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejhorší pro zachované parní lokomotivy bylo vždy to, když je někdo pod záminkou přípravy na opravu rozmontoval. Byl to vždy ten nejlepší způsob, jak zajistit, aby se poztrácelo co nejvíce dílů ( a to nejen drobných, ale třeba i náprav ). Lokomotiva se má rozložit tam, kde bude opravována. Ne tam, kde momentálně je uschovaná.
Případů těchto bylo více než mnoho a proto je nutné, když někdo s takovým nápadem přijde, ho řádně klepnout přes prsty.
Firazrako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 13:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Ale taková naše 354.195 když se v Ústí n.L. sundala z pomníku, ta byla rozebrána našimi členy (někteří již bohužel nejsou mezi námi) přímo v Ústí, i když se s opravou počítalo samozřejmě v ČV. Každý díl (i ten nejmenší) měl svojí cedulku, vše bylo pečlivě uloženo, a odvezlo se do ČV na dvou vozech. Tam z toho tenkrát byli vedle, že to nikdo nemůže dát dohromady, ale když viděli ten systém, uznali že se to opravdu povedlo. A dneska ta mašina je zprovozněná (i když tři roky provozu a některé další faktory) se na ní dosti podepsaly, ale myslím že na to v jakých podmínkách fungujeme tak je relativně dobrá a zatím nás téměř nikdy (kromě Mělníka 2006) nezklamala...
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 08:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám nic společného s KŽC a ani nikoho tam neznám. Jen se chci zeptat diskutujicích. Kolik jste uvedli do provozu historických vozidel vy? Pokud vím tak všichni jen chodili do Dubnice chodit kolem motoráků a bědovat nad jejich osudem! Ale pro jejich záchranu neudělal asi nikdo nic. Navíc, pokud vím, tak provoz řad 850 a 851 není žádná levná záležitost.
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 10:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RR: a představ si, že k tomu ještě většina z nás ani neházela zamlada výhybky v Tanvaldě
Zamávejte autobusu ... možná Vám zastaví ..., a to i na zastávce, kde běžně nastupuje 10 cestujících. DP a ROPID pro nás...
GŘČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.98
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 16:16:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DOLO: Dráze je celá nostalgije u ... Vždyť nato nejsou zřízené, maj dělat něco jiného.

Važte svá slova pečlivě. Není pravda, že je dráze nostalgie u . ČD je zastáncem nostalgie i v běžném provozu. Dokladem toho jsou výkonné a úsporné stroje pův. řady E499.1 v příměstské dopravě u Prahy, či, pro značný zájem osvědčené stroje EM475.1, známé z tratí Praha-Benešov, -Kolín, -Roudnice, -Beroun apod.
Stejně tak je třeba vyzdvihnout neotřelé nasazení lokomotiv T478.1, či doposud využívaní vozů řad M262.0 a M262.1 v tzv. bezúdržbovém režimu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace