K-report
 

Archiv do 12.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční akce, srazy, zvláštní jízdy a pod. » Archiv do 12.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 21:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem spíš projížděč, než fotič, takže mě osobně by spíš vyhovoval motorák. Ale kdyby byl hektor, tak bych stejně asi jel taky.
Náklady na samotný motorák nejsou tak závislé na konkrétní řadě, jak by se mohlo zdát. Rozdíl mezi 810 a něčím větším se ztratí ve všelijakých jiných poplatcích. Pokud by někde byl prostoj, tak to vyjde v každém případě levněji než brát extra 810. Když jsme jeli v zimě a na jaře do Tovačova, tak kvatro tím, že mělo prostoj, vyšlo mnohem levněji, než vypravovat cokoliv jiného. Jen tak pro informaci, za 810 je taxa zhruba 1350 za hodinu i se strojvedoucím. Ale je třeba zaplatit minimálně teď přesně nevím kolik hodin výkonu strojvedoucího, tuším že 4 nebo 5. Za přívěšák se to pohybuje kolem 7 Kč za kilometr, všechno bez DPH.
Do té Polné s 843 to ztroskotalo v podstatě na tom, že jen málo strojvedoucích tam má poznání. Takže bylo třeba najít někoho, kdo tam má poznání a zároveň má papíry na 843, což byl problém. Takže by tam museli jet dva a pak už to šlo tak nějak do ztracena. Tu 810 předpokládám z HB, tam asi taky nebudou mít fíři poznání do Polné .
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 11:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

22.6. by měl být den otevřených dveří v Poldi Hutte (bližší info zatím není k dispozici, zdroj poldi.cz)
Jak jste to jeli ????
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 20:38:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to bylo v sobotu 9.6. za akci se čtyřkolákem 434.2186? Vracel jsem se z Peček a předjížděli jsme ho v Úvalech. Tak jsem v Kyjích vystoupil (i když hrozilo, že to třeba pojede přes Malešice), průjezd se konal v 17:53, jen škoda, že první Rybák za mašinou byl "ozdoben" sgrafiti.
KPL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.164
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 22:45:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muzejní železnice Č. Kamenice - K. Šenov slaví 10 let provozu! O víkendu 23.6. a 24.6. vyjedou vlaky s lok.423.0145, jako bonus fotovlaky vedené M 262.045 a M 131.1441, které pojedou:
v sobotu 23.6.07 v trase Č.Kamenice - K.Šenov
v neděli 24.6. v trase K.Šenov - Č.Kamenice a Rumburk - Panský - D. Poustevna.
V sobotu motorový rychlík Praha Holešovice - Kamenický Šenov!!!
Bližší informace na www.kpl.cz
Motoluban
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 11:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KPL:Kdy pojede 423 do Děčína?Respektive bude si vyzvedávat v Č.Lípě přívěs Blm, včera zde zanechaný MBŽS?
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 12:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu 9.6. v Pečkách
 
 
 
Firazrako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 13:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránky www.kphv.cz byly přidány fotografie z akce Den dětí v Železničním muzeu Lužná.
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 15:28:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovoluji si Vás upozornit, že redakce časopisu K-report zahájila uplatňování zásad pro inzerci zveřejněných na www.k-report.eu/inzerce.htm. Zde se mimo jiné uvádí, že jakákoli svévolná inzerce (i smluvně neprojednaná), bude zpoplatněna částkou 10 Kč za jedno nahlédnutí na obrázek či příspěvek.
Byl jsem proto velmi překvapen, když se na mě, jako na bývalého předsedu redakční rady K-reprotu (stává se mi občas i po těch sedmi letech, že se na mě tu tam někdo obrací jako na K-report, ale opravdu již s ním nemám nic společného) obrátil zástupce společnosti KŽC s dotazem, jak je možné, že mu dorazila faktura na cca 10 tisíc korun za inzerci na stránkách K-reprotu, kterou si neobjednával. V této diskuzi totiž byly anonymně vloženy letáčky propagující jízdy KŽC a tyto byly vyhodnoceny redakcí jako inzerce. To v praxi znamenalo jejich zpoplatnění částkou 10 Kč na jedno nahlédnutí. Faktura však nebyla samozřejmě zaslána neregistrovanému autorovi zprávy, nýbrž organizátorovi akce a dopravci.
Proto jsem kontaktoval (bývalé) kolegy z redakce a bylo mi zhruba řečeno toto: zaprvé že je čistě věcí redakce a KŽC (budiž, proti tomu není co namítat), dále redakce nechápe, proč by měla zdarma propagovat komerční aktivity "nějakého eseročka" (citoval jsem) a konečně že ceny za inzerci jsou smluvní a o zpoplatnění rozhoduje provozovatel serveru. Protože jsem tady nedávno v jiné diskuzi odsuzoval chování některých fandů železnice, nedá mi to, abych nevaroval přispívající před důsledky jejich činů.
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 15:29:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to znamená v praxi? Podle právního pojetí redakce K-reportu si velmi dobře rozmýšlejte, než sem něco napíšete, popř. vložíte. Může se stát, že příspěvek bude vyhodnocen jako inzerce a pořadateli akce e faktura na několik tisíc. Možná by se tím účinně dala likvidovat konkurence v oboru nostalgických jízd (však již existuje). Vrhneme leták konkurence na K-report a ten jim pošle zmetkům jedněm fakturu. Zároveň je zřejmé, že se zdejší čtenáři o některých jízdách nedovědí. Je jen na vůli K-reportu, koho vyhodnotí jako prosperujícího (podle slov K-reportu je KŽC prosperující firma, což jejich vedení jistě může těšit ... tím to ale asi tak končí, kdo zná aspoň trošku reálný stav, ten ví že všechno je trošku jinak) a pošle mu příslušně mastnou fakturu. Možná již i někdo další byl vyhodnocen jako prosperující a faktura je na cestě. Neboli dle K-reportu, čím lépe se spolku povede, tím více bude zpoplatněn za "inzerci". Naopak ten kdo neprosperuje, ten bude propagován. Přístup sice trošku socialistický....
Upozorněte prosím všechny přispivatele (uvidíme jak dlouho bude trvat, než se tento příspěvek stane redakci nepohodlným a zcenzuruje jej, čímž se usvědčí z nemorálnosti svého jednání), aby před napsáním informace zvážili zda pořadatel jízdy je dostatečná socka. V opačném případě mu může totiž od K-repu přijít dosti mastná faktura, která bude muset být promítnuta do nákladů akce a jízdného (ne každý má k dispozici právníky jako např. KŽC). K-report se zkrátka též chce stát prosperující firmou, což mu nelze zazlívat. On ten prostor na disku opravdu také něco stojí. Škoda jen že si pánové z redakce neuvědomují, že bez těch informací jejich server absolutně nikoho zajímat nebude....
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 15:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je hustý..Jak by se asi zpoplatnovala textová reklama, když třeba napíšu, že pojedu tehdy a tehdy od někud někam s tím a tím..
Jak jste to jeli ????
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 15:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ÁÁÁÁááá....to já taky budu asi nepohodlný...

Se svým jménem taky teda můžu očekávat fakturu za připravovanou akci s M 262.0...a to jsem bláhově myslel, že se to sem bude moci dát...



Takže od teď utajování akcí pro ještě víc...???
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - nejbližší otevření muzea je v neděli 8. července 2007
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 16:02:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhlí: Podmínky jsou jasné. Pokud budete vyhodnocen jako prosperující, bude to 10 Kč za jedno nahlédnutí na příspěvek. Jen musíte zveřejnit, kdo je pořadatel, aby se vědělo kam poslat fakturu
Saxiradim: Ty se svou image, to máš jasný. Tvoje prosperita je neměřitelná. Rychlý gumokol tuzemské výroby, několik šrotů lokomotiv, pár funkčních hasičských stříkaček a ještě pronajaté depo, že Ty by ses nestyděl právě tady propagovat svou šotojízdu!
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 16:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikoli - normálně uvažující a přispívající uživatel se samozřejmě ničeho obávat nemusí. Pokud ale nafláká někdo bezhlavě bannery všude možně, tak to už je něco jiného.

Pevně věřím, že čtenáři na K-reportu nehledají jen letáčky KŽC.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 16:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm a zhe yb se nekdo obtezoval aspon upozornit na vlastni podminky ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
H. Ml.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 17:37:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud tady nebudou informace o nostalgických akcích, tak tohle diskusní téma (a taky téma o spolkách) nemá smysl. Protože K-report žádnou nostalgickou akci nikdy neuspořádal a asi neuspořádá a informace o nostalgických akcích chce zpoplatnit...
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 17:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No toto snad není ani možné, ne že bych se nějak chtěl KŽC zastávat, ale toto nemá opravdu obdoby. Účtovat by se to snad mělo "zadavateli reklamy". A je jen Váš problém jestli si ho zjistíte, nebo to povolíte jen registrovaným uživatelům, na které budete mít kontakt... A platit 10,-Kč za nahlédnutí (otevření)? Stačí si objednat člověka, který to bude x-krát za den otevírat, aby naskakovala platba.
Je mi z toho opravdu zle, pánové jen tak dál...
Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Český_pivo_1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 19:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To má být jako začátek konce K-reportu...????že potřebuje drbat, kde se dá...


Nechťíc se přesuneme asi jinam na DF, když nás tu nebudou chtít

Jsem uživatel-čtenář, moc nepíši, ale tohle mě docela dostalo - právě pro tyto různé info sem chodím, když ejsou inde

Zúfalci, en tak idál!!!!!!!
Ondra_málek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 19:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa-:
Můžu otázku? Když někdo bude pořádat akci a já sem dám k tomu informace nebo pozvánku tak za to potom pořadatel bude platit????

Asi sem méně chápající
TrainWeb - železniční fotogalerie
http://trainweb.cz
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 20:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bych řekl, že to je hloupost a nějak se mi tomu nechce věřit. Vždyť bez nějaké smlouvy nemůžu jen tak mýrnyx týrnyx komukoliv poslat fakturu s částkou vycucanou z prstu. To je stejný, jako kdybych si na batoh nalepil samolepku třeba AZ Rádia, dělal si čárku za každýho, kdo se na batoh podíval a pak do AZ Rádia poslal fakturu, že chci tolik a tolik za reklamu. -aa-, chci důkaz místo slibů.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4201
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 21:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: no - když víš komu, tak ji poslat můžeš, ale sám asi tušíš, kam tě nejspíš dotyčný pošle. Nakolik je ale tato záležitost právně v pořádku bych nechal na posouzení jiným..

Já ale myslím, že tu nejde (pokud to je pravda) o to "stíhat" nějakou informaci o zajímavé jízdě. Když tu třeba Ty nebo já napíšu, že příští týden bude pouť v Horní Dolní a bude tam jezdit šrokr s wapkama, je jakékoli zpoplatnění této info prostě nemožné. Může být smazána, ale nikdo nemůže chtít po nádraží v Horní Dolní nějaké peníze za to, že o té jízde někdo někde napsal...

Tady jde ale podle mne o něco jiného. O činnost, která holt už poplatkům podléhá. I tu na NEtu. O reklamu. Pokud někdo si někdo myslí, že bude donekonečna neomezeně využívat ke svým obchodním záležitostem něco dosud volně přístupného, nemůže se divit, že se majitel dotyčných domén začne bránit. On sám za ty domény, diskový prostor atd. totiž něco jistě platí. A protože je zřejmé, že dotyčná informace nezazněla z nějaké dobrosrdečnosti, ale zejména pro zisk inzerenta, tak z toho logicky taky bude chtít nějaký podíl. Protože ať mi nikdo netrvdí, že KŽC pořádá všelijaké ty jízdy pro blaho šotolidu a ne pro zisk. Z něčeho ty motory atd. prostě zaplatit musí. Jako každé s.r.o. byla i tato firma založena za účelem podnikání. A v podnikání to už tak holt chodí, že se platí. I za položky jako reklama, propagace. Ano - nějaký ten letáček jistě někoho nezabije, když vyvěsíš na nějaký kandelábr nabídku, že někomu za nějaký bakšiš vyvenčíš psa, stane se asi prd. Ale když to vyvěsíš po celém městě na každý druhý sloup, bude se asi vlastník těch sloupů (město, TS) rychle zajímat o to, kdo to byl a chtít odstranění či nějaký podíl.

Jen by mě zajímalo, jak by bylo pohlíženo na informace, že se plánuje nějaká fotojízda (něco jako pořádáme třeba my) a v podstatě se shánějí lidi jen proto, aby se vůbec mohlo jet...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 22:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, tak nějak bych s Tebou, s tím, cos napsal, souhlasil. Jen tak mít Tvé vyjadřovací schopnosti . Ještě bych něco připsal, jako co se zneužívání webprostoru týče a tak, ale raději se nebudu pouštět do dalších akcí.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 22:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale přece mi nemůže jen tak někdo poslat fakturu za něco, co jsem nechtěl a neobjednal. Pokud budou stanovené podmínky třeba tak, že inzerce bude hned smazána a za její ponechání bude účtován poplatek, na který třeba předem uzavřeme smlouvu, tak je to něco jiného. A když někdo tu fakturu nezaplatí tak co? Poženou ho k soudu? Ovávám se, že nemají v ruce nic, čím podpoří své právo na vymáhání, když jsem nic neuzavřel a někdo sem dal letáček na mnou pořádanou akci.
No a v nejhorším to tu za nějaký čas umře .
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.108.248
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 23:57:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JENA: Jsem dalek se zastávat KŽC, ale s.r.o. je jedna z možností,jak na historická vozidla shánět peníze - třeba i tím, že s nimi podnikám. Jde o dost odvážnou věc, do které by se asi žádný "normální" podnikatel v naší zemi nepustil. A tak rozlišovat organizace a jejich záměry do budoucna jen podle obchodní formy mi nepřipadá zcela košér. Konec konců každá akce se pořádá za účelem, aby se jelo, aby se jízda zaplatila a aby pokud možno zbyly "nějaké" peníze na údržbu a opravy vozidel. Jinak to prostě nejde.... Něco jiného je reklama na netu i jinde, ale i tam by měly platit jasně dané podmínky. Pokud se jedná o akci, kterou lidé z K-reportu považují za důležitou, prospěšnou a pod. mohou jí zasponzorovat zdarma uveřejněnou reklamou - ale těžko si představit, že sami zaříznou jednu z důležitých věcí, kvůli které K-report navštěvujeme...
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 00:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ať je to tak nebo tak - bejt prostě na místě pořadatele a přijít mi faktura od někoho, od koho jsem si nic neobjednal, tak jí hážu okamžitě do koše a polib si šos...
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Ivan_horník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 01:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, doufám že víte kolik kapříků a kilo jablek proteklo oboucestně mezi ROPIDem a KŽC při legalizaci jistých "historických motorrrrráčků" do PIDu.
A vy tady řešíte takovou prrrrrrrkotinu.
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 01:41:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě podle jakého matematického klíče se posuzuje komu se faktura za informaci zde zveřejněnou o zvláštní jízdě pošle? Podle toho co tu čtu, tak každý co to bude dělat pod hlavičkou s.r.o. , nebo a.s. tak se může těšit na fakturu. To aby se ČD připravilo na pořádně tučnou fakturu za akce o kterých zde bylo napsáno, že se budou konat, nebo se zde hraje ruleta toho oškubem a toho né?
Dvavašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 04:37:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé.Bohužel,na těchto stránkách byl krásný přehled těchto akcí.Tím jsou ojedinělé.Takže aby pořádajícím nevznikaly zbytečné výdaje,radši sem nic neumístí ke škodě všech včetně reportu.Ten ztratí částečně význam a jeho návštěvnost poklesne podobně jako je tomu u novin které píšou blbosti.ČD mají své stránky a plno schopných spolků rovněž.Takže místo aby jste hledali tady "dvě minutky",tak budete muset šmejdit celý půl den na různých a prárůzných mnohdy již řadu let neaktualizovaných stránkách.
Když sem případně někdo plakáteček dá,tak se může krásně pomstít zvýšným nákladem třebas za nedodanou jízdenku,řeknu-li to obrazně.Vede tudy cesta?
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 06:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naštěstí už K-report není jediný železniční server, kde je možnost se o připravovaných akcí dovědět.
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 07:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petře, máš pravdu, ale je to zde nejpřehledněji udělané a nejnavštěvovanější - teda prozatím...

Jak už tu několik jiných diskutujicích vlastním názorem napsalo nebudou-li tu tyto a jiné podobné informace, proč by sem vlastně chodily...

Je přeci škoda, aby se to tu a musel jsi buď hledat na všech ostatních stránkách (o času nemluvě) a nebo budeš chodit zas po několika DF, která dle mého zas tak nejsou propracována jako tento systém, co užívá K-report...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - nejbližší otevření muzea je v neděli 8. července 2007
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4327
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 08:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, v žádném případě není důvod k panice a rozhořčení, žádné změny se v tomto směru totiž nekonají. Nadále se zde samozřejmě budou zveřejňovat pozvánky a informace o různých akcích, a to samozřejmě zdarma, v tomto směru se opravdu nic nemění. Jak už ale zmínil Jena (který pochopil, o co jde), není možné nadále trpět (po několikerém předchozím varování) zaspamování fóra reklamou podnikatelského subjektu, který se ani neobtěžoval nás kontaktovat pro takovou věc. Přitom tento subjekt je založen za účelem podnikání, a tedy i zisku. V tom je celý "háček". K výrokům pana -aa- se vyjadřovat nebudeme, jeho pohnutky proč zde tyto nepravdivé informace zveřejňuje, jsou úplně jiné, než starost o blaho zde diskutujících, ale to sem opravdu nepatří.
Tak znovu opakuji - v žádném případě se nic nemění, i nadále tento server v nezměněném rozsahu zveřejňuje informace o různých jízdách a akcích, což je ostatně i jeho cílem.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 08:59:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nejdříve pro nevěřící Tomáše: Faktura existuje, mám k dispozici.

Ondra_málek: Jak vidno, za určitých okolností se tak může stát.

Jena: Já s tím souhlasím, pouze nechápu to diferencování. Čí jízda je výdělečná a čí ne? KŽC skutečně podniká pro zisk, avšak jak správně uvádíte, spíš musí nejdřív splatit ty motoráky. Stejně tak Vy, když uspořádáte jízdu, naúčtuje si Vám vlastník vozidel částku na opravy totožných vozidel. Představte si tuto situaci: Rozhodnete se uskutečnit šotojízdu s vozidlem KŽC. Budete mít prostě touhu tu jízdu udělat třeba zrovna s jejich 851.008 a s ničím jiným. Vyhodí Vám nějakou cenu a začnete tedy tady shánět lidi, aby se to vůbec uskutečnilo. Aby se Vám to povedlo, tak sháníte lidi, kde to jde, takže informaci dáte třeba i do dalších skupin, kde čekáte zájemce. Taková inzerce by tedy byla v pořádku, protože jste nevýdělečný subjekt, proto můžete dělat reklamu na K-reportu zdarma. Kdyby ovšem stejnou jízdu pořádalo přímo KŽC, jsou to vydřiduši, kteří vydělávají a jenom parazitují na K-reportu a šup ... zpoplatníme.

Pokud existuje nesouhlas s "reklamou" ze strany správce webu, proč proboha tyto informace hned nesmaže? To prostě nechápu. Vždyť se tady maže kdeco, i tramvaj v nesprávném místě. Tak proč posílají fakturu, proč nemažou?
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:00:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Druhá věc také je, že v tomto případě je to s poskytováním webu pro informace poněkud sporné. Vezměte si, že K-report platí sice prostor na webu, na druhou stranu však sám na svůj web žádné informace nevkládá. Takže když půjdeme do důsledků, tak spolupráce na tvorbě webu je vzájemná. Jeden poskytuje prostor, druhý informace. Jeden bez druhého by existovat nemohli, protože na prázdný web by se nikdo nedíval, bez webu by nebylo informace kam umístit. Takže jestli tedy mají téct finance od "autora informace" k "správci prostoru", nechť také tečou peníze od "správce prostoru" k "autorovi informace". Taková praxe je v médiích běžná, říká se tomu autorský honorář. Můj návrh je, že by tato částka mohla být stanovena na 10 Kč za jedno nahlédnutí na obrázek nebo příspěvek. Myslím že by ubylo hodně papírování
Jinak též jsem trošku dalek zastávat se KŽC, ačkoli to tak nevypadá. Jen mě trošku naštval různý přístup k jednotlivým subjektům. Úplně stejně bych reagoval pokud by něco podobného bylo uplatněno vůči někomu jinému, samozřejmě pokud bych se o tom dozvěděl.

Ivan Horník: Jasně, protekly desítky a stovky kil a příští rok by to mohly být tuny! A přesně takhle vznikají fámy o šílené prosperitě jistého s.r.o.

Quex: Na zaspamování zpravidla existuje nějaký antispamový program. Fakt by mě zajímalo, jak chcete KŽC donutit k zaplacení. Jsem fakt zvědavej, jestli jsi tak dostatečně skvělý právník, abys ty peníze vysoudil. Smlouva na to není, oni to k Vám nevyvěsili, jsem opravdu na ten mechanismus zvědavej. A co se týká účelu s.r.o. - tím chcěš říct, že jakékoli jiné jízdy dělá někdo, kdo nebyl založen za účelem podnikání? Nebo si minimálně jízdy u takových subjektů neobjednává? Pokud je mi známo, tak po našich kolejích můžou jezdit pouze licencovaní dopravci. Asi mi nějak uniká, který z nich nebyl založen za účelem podnikání.
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:01:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: A jinak by mě opravdu zajímaly ty moje pohnutky. Třeba se konečně dozvím, proč to dělám. Ale jo, protože jsem blbec, který si stále ještě myslí, že šotouši se zcela nezbláznili a nedělají všechno jen pro peníze. A ještě k tomu jsem tak aktivní, že se v tom rejpu. Takže moje pohnutka nejspíš je, že jsem naivní.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:22:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: ať hledám jak hledám nikde zde nevidím, že by člověk co sem chce vložit informaci o jízdě zvláštního vlaku měl kontaktovat nejdříve administrátora. Nic takového tu v podmínkách není!!! A čemu se říká zaspamování, tomu že se vloží informace do diskuních skupin kterých se to týká jako je např. trať na které se bude konat jízda, kolonka k dané lokomotivní řadě a kolonka o zvláštních vlacích?
Koukám, že zde má někdo problém s tím pokud akci dělá s.r.o. To si myslíte že na zláštní jízdě si někdo narejžuje velké peníze a je jedno jestli to dělá Tonda nebo Pavel. Vše co se vybere padne do údržby a nutných investic a to se nebavím, že na tom dřou lidi od rána do večera a dělájí to bez nároku na odměnu.
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:32:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP: Vida, jeden z "viníků" se objevil. Já osobně uvažuju podobně. Nevidím problém, proč by se informace o jízdě neměla objevit ve více fórech. Nemusíme chodit daleko, takhle jsem se dostal pozdě k informacím o jízdě s řadou 180 na východě Čech. Protože pořadatel ji avizoval jen v šestikolech, což je zrovna fórum, které pravidelně nesleduju. Holt někdo jako Quex tu má asi dost času, aby procházel všechny diskuze, existují však i lidé, kteří tento čas nemají. I když chápu, že ty všečteče to obtěžuje.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:35:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jináč pokud se zde budou praktikovat takovéto věci s posíláním faktůr za zveřejněnou informaci o jízdě zvláštního vlaku, tak se může stát, že sem opravdu už nikdo nic nevloží. Toto není jediný informační zdroj o jízdách zvláštních vlaků. Existuje například kalendář zvláštních akcí u želpage, kde se dá najít také dost akcí. odkaz
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:35:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý_petr: Ještě mi tu unikla jedna reakce. Fakturu do koše hodit nemůžete, to by Vás potom mohli skutečně oprávněně hnát k soudu. Vy ji musíte nikoli vyhodit, ale vrátit odesilateli. Hozením do koše s ní souhlasíte a stáváte se neplatičem.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Haasi, proč všem neřeknete na rovinu o Vašem propojení s KŽC díky Vašemu zaměstnání u ROPIDu? To se to pak snadno prosazují "historické" jízdy do systému PID, Vy škodný taky nejste a všichni jsou spokojeni. Až najednou si někdo dovolil tuto idylickou "spolupráci" narušit a ohradil se proti bezplatné komerční prezentaci na svém serveru. To je ale nehoráznost, že?
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:41:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP: A jéje. Neklikejte na odkaz! Želpage by třeba taky mohla přijít faktura. 10 Kč za kliknutí. Taky je to společnost, která chce být výdělečná. A ještě tu sám uvádíte, že je to v podstatě konkurence K-reportu.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jděte se všichni bodnout, názory obou stran zazněly, tak už by to stačilo
Jak jste to jeli ????
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:51:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový muž: Ano, toto propojení existuje. Klidně tomu tak říkejte. Ovšem jste si jistý, že jsem s KŽC zas až takový kamarád? Akorát mi není jasná ta formulace o tom, že nejsem škodný. Mohl byste to nějak podrobněji rozvést? Že bych se něco zajímavého dozvěděl.
Sakra, podle této logiky jsem propojen i s ČD a dalšími neželezničními dopravci. Jsem propojen i s dalšími železničními dopravci, s nimiž jsem kdy jednal. Jsem propojen se Želpage, s nimiž jsem taky jednal, tentokrát soukromě na fotofleku. A úplně nejvíc jsem propojenej s K-reportem. A ze všeho toho určitě nejsem škodný! Sakra, začínám trpět nějakou rozpolceností, bejt propojenej s oběma stranami sporu, to holenku není žádná
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:52:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhlí: A co bude dál?
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 09:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějakou fakturu do koše hodit můžete. A v pohodě. Důležitá je existence smluvního vztahu založeného buď smlouvou nebo zákonem. Pokud mi pošle nějaký Jouda nebo Stoupa fakturu na nějakou blbost jako je třeba ekologická daň, nějakého Poradce atp. tak to hážu do odpadu rovnou a skoro bez čtení. Pokud na to někdo reaguje, není to nic proti ničemu, jen škoda času a peněz. Pokud to někdo i zaplatí a pak brečí v Občasném joudovi, tak je to pro Chocholouška :o)

Ad podmínky "inzerce" :
Chybí jasná a konkrétní pravidla :
- co je inzerce
- co je a co není zpoplatněno
- jak se přišlo na sumu 10 Kč a co mi za ni kdo garantuje
- jak identifikovat osobu, co to vložila
- a možná ještě další.

Bez toho není diskuze ani faktura mnoho smyslupná. Howgh :o)
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 10:14:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa- Pokud je mi známo, tak po našich kolejích můžou jezdit pouze licencovaní dopravci. Asi mi nějak uniká, který z nich nebyl založen za účelem podnikání.
A pokud mně je známo, tak těch licencovaných dopravců (zabývajích že železniční nostalgií), kteří nejsou zřízeni za účelem podnikání, je stále převaha.}}
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 10:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem jste si jistý, že jsem s KŽC zas až takový kamarád? Akorát mi není jasná ta formulace o tom, že nejsem škodný.

Vy dobře víte, o čem mluvím. A netýká se to samozřejmě jen KŽC, to je jen důvod Vašich výlevů přímo zde.

A úplně nejvíc jsem propojenej s K-reportem.

Pokud vím, s K-reportem nijak propojený nejste. Ale taky vím, že jste dříve byl předsedou redakční rady tohoto periodika (ještě v papírové podobě), takže nechápu, proč se neobrátíte přímo na své bývalé kolegy z redakce a nevyříkáte si to s nimi přímo a musíte z.....t toto fórum problémy, o nichž tu nikdo nic neví a nikoho ani nezajímají (mě tedy určitě ne).
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 10:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hugoune, proč jsi dřív, než jsi tu začal šířit tyhle bláboly a polopravdy, nezašel za svou starou partou (víš kde se schází) a nezjistil si souvislosti? Ono je jednodušší psát žvásty ze židle, než si zjistit souvislosti. Ono by to pak taky třeba mohlo být trochu jinak, než tu prezentuješ, že. Netvrdím, že forma, jakou byla tato akce provedena, se mi nějak moc líbí, ale pod tlakem souvislostí jsem pochopil o co de... Nevím, jestli to děláš proto, že máš pifku, že k-report funguje i bez Tebe, ale je to škoda... Jestli se dobře pamatuju, pustil jsi ho k vodě sám a dobrovolně, a následně s ním i partu, která Ti dřív byla dobrá...

PS: Toto stanovisko není oficiálním stanoviskem k-repu - píšu ho za sebe, jako za Vašuta
Zamávejte autobusu ... možná Vám zastaví ..., a to i na zastávce, kde běžně nastupuje 10 cestujících. DP a ROPID pro nás...
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 10:52:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přednosta: Pokud se účelem podnikání myslí obnova historických vozidel, pak jsou takto zřízeni všichni nostalgičtí.
Rtuťový muž: Tak to teda opravdu nevím. Netrpíte nějakou paranoiou?
Jinak vidím, že toho o mně moc nevíte. Pokud to nechcete číst, doporučuji Vám těch asi 150 dalších zdejších DF, kde najdete jistě pro Vás mnohem více zajímavé problémy. Nikdo Vás nenutí to zde číst, natož na to reagovat. Já tedy rozhodně ne. Pro Váš klid, na kolegy jsem se obrátil, jejich reakce mě však neuspokojila, ba částečně přímo vyděsila. Jinak bych si Rtuťového muže nedovolil "obtěžovat". Ale neodvádějme řeč od pravého problému někam jinam. Jestli máte ještě potřebu se mnou něco řešit, obraťte se na můj mail hugo.aa@seznam.cz, ať tu zbytečně nez....me toto fórum, problémy, které jej už opravdu nezajímají.
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 10:56:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašute, ty jsi můj mail nečetl? Že jsi na něj třeba neodpověděl. Čekal jsem téměř týden. A máš příležitost dosud - mailem či zde. Holt jsem se zatím musel zařídit podle odpovědi McBaina.
Co se týká té pifky na K-report, sorry, ale žádnou nemám. Pustil jsem ho sám a dobrovolně a rozhodně nemíním znova začínat, prostě čas nebyl. Zbytek už nemíním zde komentovat.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mi to nějak připomíná Mladějovskou diskuzi blahé paměti, kde se taky hádali různě znesváření jedinci..
Jak jste to jeli ????
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci narušovat vaši důležitou diskusi, ale teď jsem zaslechl, že prý jízdy Harrachov - Sklářská Poreba nebudou. Může to prosím někdo potvrdit nebo vyvrátit? Díky.
ICQ -> 21 65 33 068
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa- viz mail

Zamávejte autobusu ... možná Vám zastaví ..., a to i na zastávce, kde běžně nastupuje 10 cestujících. DP a ROPID pro nás...
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:25:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa-Pokud se účelem podnikání myslí obnova historických vozidel, pak jsou takto zřízeni všichni nostalgičtí.
To je omyl! Není důležité co kdo dělá, ale jakou právní formu konání zvolil - a sdružení občanů ze zákona není zřízeno za účelem podnikání. A já myslel, že je tohle už všem jasné...
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:54:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak dlouho si myslíte že nějaké o.s. si udrží licenci na provozování drážní dopravy. Obávám se, že tak do konce roku, než budou vydány nové osvedčení dopravcům a obávám se , že o.s. to osvědčení asi nedostanou.
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:59:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhli: Možná připomíná, ale není to tak. Já to beru jako čistě odborný spor a nemám problém s tím, jít s K-reportem na pivo, pokud se podaří najít vhodný termín.
přednosta: Pardon, nejsem právník, nejsem ani podnikatel, ale troufnu si tvrdit, že tady se to myslelo trošku jinak.
Jinak abych přestal zas...at zdejší diskuzi, v tomto okamžiku bych další reakce pozastavil, počkám zase pár dní, zda maily dorazí nějaké další konkrétní informace z obou stran (dotazy byly vzneseny jak na K-report, tak na KŽC) a potom si dovolím zdejší obecenstvo s vývojem této nezajímavé kauzy seznámit.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 12:02:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přednosta: a co takové KHKD s.r.o. a JHMD a.s., to podle vás budou také pořádni lumpové, když to nedělají jako o.s. Koukám to KŽC vám hodně leží v žaludku.
-aa-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 12:18:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Aktuálně nevím, ale když jsem na konci dubna náhodou v Kořenově potkal jednoho z hlavních tanvaldských nadšenců, tak mi již tehdy avizoval, že s Poláky je složité jednání, neprojevují žádnou aktivitu a že to na jízdy do Polska při oslavách moc nevidí.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 12:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa-: Na Jrtrainu se taky píše Jízda do Szklarske Poreby není bohužel možná.
, takže to asi skutečně nebude. Škoda, pěšky jsem to šel dvakrát, vlakem ani jednou.
ICQ -> 21 65 33 068
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 13:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já na běžkách loni
Jak jste to jeli ????
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 13:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad HP : nevím proč mimo mísu podsouváš přednostovi KHKD a JHMD ? Zvlášť když nic takového netvrdí. Přijde mi, že si nepochopil smysl jeho příspěvku : jsou dopravci a dopravci. Jedni mají činnost dopravce jako stěžejní podnikatelskou činnost a ti druzí (zde lze myslím paušalizovat, že to jsou - ) nostalgici, kteří mají licenci v zásadě jen proto, aby mohli se svými kolejovými miláčky drandit dle libosti aniž by se museli někoho doprošovat (ČD, jiných dopravců) a ještě mu za to (někdy i nehorázně) platit, ale převaha jejich činnosti je činnost nezisková. A to jestli získají nebo nezískají osvědčení je kapitola naprosto jiná, protože to závisí na sdruženích zda proto splní podmínky dané zákonem o drahách a příslušnými vyhláškami.
A nevím, proč se ti nelíbí, že jsou JHMD, KHKD a KŽC označováni za podnikající subjekty ? Oni snad nepodnikají ? To není na jednu stranu nic hanlivého, na druhou stranu je to způsob řešení dané problematiky. A zdá se že patrně efektivní. Ale ne každému nadšenci se bude chtít pracovat pro nějaké s.r.o., to už prostě (odpusťte mi ten termín) prostě moc smrdí prachama (vím, že ten názor zavání českou malostí a bez seznámení se s konkrétní problematikou je to ulítlé, ale taková představa prostě je...neříkám, že moje, ale je). Občanské sdružení je naproti tomu taková větší rodina, nebo banda kamarádů.... Každý volí dle svých představ.

Omlouvám se za off topic toho, co si myslím, že většina tak nějak ví a chápe....
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 13:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa-
zda maily dorazí nějaké další konkrétní informace z obou stran a potom si dovolím zdejší obecenstvo s vývojem této nezajímavé kauzy seznámit.

Nevím z jakého důvodu se pan -aa- rozhodl, že na základě nějakých pravděpodobně neúplných informací o tomto "obchodním sporu" bude infromavat obecenstvo. Asi se domnívá, že jedině on má ten správný pohled na věc a jednině jím přežvýkané informace jsou objektivní.

Na základě mých informací a toho co zde čtu mi ovšem připadá, že pan -aa- není ve sporu nezúčastněná třetí osoba, za kterou se snaží zde vydávat, ale spíše zástupce KŽC, jehož pohled zde prezentuje a v jehož prospěch se snaží ovlivnit veřejné mínění.
Tudíž si nemyslím, že informování o kauze prostřednictvím pana -aa- by kromě KŽC bylo pro někoho přínosné.
Ceterum autem censeo ČD a.s. esse delandam

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace