K-report
 

Archiv do 25.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD platný » Archiv do 25.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 12:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: že by se v úseku Olomouc - Žilina měl odpouštět příplatek na IC/EC.

Ptákovina, prostudujte si TR10tku. Pokud jedete mezi dvěma státy, IC/EC příplatek neplatíte ...
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 13:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To já bych teda zastavování ve dvou ze čtyř následujících stanic: Vsetín, ValMez, Hranice a Zábřeh rozhodně zrušil! Je prostě nesmysl, aby mezinárodní vlak EC, který "spojuje významné evropské metropole" zastavoval každých 20 kilometrů. Tak ať z toho udělaj expres nebo rychlík (vozy by tomu odpovídaly) a zastavujou si třeba i v Lidečku nebo Ústí u Vsetína. Stejně mají ty vlaky takové časové polohy, že ke spojení Valašska s Prahou (třeba na jednodenní pracovní cesty) se moc využít nedají ...

Ohledně toho zastavování v dalších PPS: řekněte každý svůj názor, kde byste ho odstranili a kde naopak ponechali.

Já navrhuju projíždět: Mosty (to je jasný), Lideč, Kúty, Hohenau, Bad Schandau. Naopak ponechat: Břeclav, Děčín. Co se týče Čadce, to by asi neprošlo. A ještě bych zrušil buď Považskou Bystricu nebo Púchov (ať si Slováci vyberou).

Co vy ?

(Příspěvek byl editován uživatelem DavidVrt.)
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 14:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bych zrušil Tebe, nevím z čeho jsi tak nervózní...
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 14:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím odkdy si s Vámi tykám ??? Nějak si nevzpomínám ... No ale chápu, že v hospodě Vás slušnému chování naučit nemohli. Dejte si za mě ještě jedno, ať Vás tak nerozčiluju a uklidníte se:-))

Každý má právo na názor, pokud Vy nemáte žádný, je to Váš problém ...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 15:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Brr, Davidvrt: Já bych také viděl pro relaci Praha-Žilina-(Košice) spíše kategorii expres než EC. Přeci jen žádné významné evropské metropole to bohužel nespojuje (za metropole se dá považovat Praha, ostatní naše velká města typu Pardubice nebo Olomouc jsou v kontextu evropských metropolí větší vesnice, osídlení ČR už je takové).
Představoval bych si takový půlhodinový interval IC vlaků (ale bez příplatku, to je přežitek):
Praha hl.n.-Libeň-Kolín-Pce-ČT-Zábřeh-OL, které by pak pokračovaly střídavě ve směrech:
Hranice-Studénka-Suchdol-Ostrava-(ještě někam dál)
Hranice-Valmez-Vsetín-(popř. Žilina až Košice)
Přerov-Hulín-Otrokovice-Staré město - Luhačovice/Veselí n.M.
Přerov-Hulín-Otrokovice-Zlín
u půlhodinové linky by se dalo uvažovat i o zastávkách v Chocni a Ústí n.O.
Mezinárodní EC vlaky typu Praha-Warszawa by mohly jet buď jako pokračování některého tohoto IC nebo (pokud by se našlo dost zájemců) jako samostatný netaktový vlak s méně zastávkami.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 15:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jedete mezi dvěma státy Měl jsem na mysli i vnitrostátní jízdy.
mezinárodní vlak EC, který "spojuje významné evropské metropole" zastavoval každých 20 kilometrů. Pokud ty metropole negenerují dost cestujících (jako že metropole Košice, Žilina a Tatry asi ne), tak bych jako lepší viděl snížení standardu a tím přilákání nových cestujících než zrušení spoje (k čemuž asi dojde).
Tak ať z toho udělaj expres nebo rychlík Přesně tak, IC/EC mezi Prahou a Olomoucí a Žilinou a Košicemi a rychlík z Olomouce do Žiliny.
K těm projížděným PPS bych zařadil Kubici, Dvořiště a Petrovice.
Pavel21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 15:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Tak ať z toho udělaj expres nebo rychlík Přesně tak, IC/EC mezi Prahou a Olomoucí a Žilinou a Košicemi a rychlík z Olomouce do Žiliny.

3x lomená kategorie vlaku - nezbývá než blahopřát :o( Nejpitomější nápad chorého mozku, který jsem kdy slyšel. Tomu se nevyrovná ani celé O16 ... :o( Během jízdy 3x měnit nastavený standert se opravdu nevidí ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 18:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Schengen bych řešil asi tak:
Od GVD 08 zrušit zastavování oficiálně (případ třeba Lidče, v Mostech už to tak je odjakživa) a od 1.1. projíždět. Jízdní doby by šly naspat už jako projíždějící s tím, že by se ty 3 neděle případné 2-3 minutky nabraly jako zpoždění. V tu dobu stejně moc nejsou výluky, takže se dají v případě směru do Prahy stáhnout.
Osobáky pak buď řešit 1.změnou nebo taky zpožďováním v prvních třech nedělích.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 19:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Naprostý souhlas, měl jsem přesně takovou myšlenku, ty 3 týdny s malým zpožděním by se určitě daly vydržet ...
Ale podle toho, co sem uveřejnil na svých stránkách ohledně těch příprav nového GVD jsem trochu skeptik - stále tam píšou pobyt v H.Lidči (2 minuty) i v Kútech (3 minuty) a Čadci (2 minuty) ... Rád bych věřil, že to zruší od 1. změny, ale u mezinárodních spojů je to asi jen nesplnitelné přání.

Tak co ty PPS, jaké jsou další Vaše návrhy ?? Sem s nimi ...
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 19:44:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Představoval bych si takový půlhodinový interval IC vlaků (ale bez příplatku, to je přežitek):

Sníte tady hezky-ovšem kdo to zaplatí!
Já bych chtěl také jezdit novým mercedesem,ale mám jen 10 tisíc měsíčně.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 21:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davidvrt:
Myslím, že zatímní návrhy se mohou ještě dost změnit.
P.S. Čadcu bych nechal.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30587
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 14:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Os 8515: ČB 22:40 - Horní Dvořiště 23:46; 809:

České Budějovice - 17 lidí nástup
České Budějovice jižní zastávka - 0/0
Včelná - 1/0
Kamenný Újezd u Českých Budějovic zastávka - 2/0
Kamenný Újezd u Českých Budějovic - 0/0
Chlumec u Českých Budějovic - 0/0
Holkov - 1/0
Velešín městys - 7/0
Velešín - 0/0 + letmé křižování s asi NeX
Výheň - průjezd
Kaplice - 3/0
Omlenice - 1/0 (pár minut po příjezdu stanice krom pár světel u dopravy zhasla)

Dál pokračovali dva lidi + fíra s motorem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 22:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davidvrt: Pro připomenutí části tří příspěvků:

PROSIM VAS, TO BUDOU EC PRES LIDEC STAVET V HRANICICH, VALMEZU, VSETINE I HORNIM LIDCI ????? TO Z TOHO RADSI MELI UDELAT KATEGORII ZrOs !!! Doufam, ze to bude stavet i v Luzny u Vsetina a Praze-Klanovicich.

Prostě nechápu, jak ČD za tenhle hnus (Bmee, Bpee) můžou chtít příplatek - navíc když to staví Hranice, ValMez, Vsetín, Horní Lideč i Púchov, tj. na každý mezi (jako letos R Vsacan + Fatra).

No to zastavování v Lidči snad zrušej!! Průvodčí a strojvedoucí se snad budou moct vyměnit v Púchově, na tom snad neni nic tak strašnýho ... Dráhy se pořád vymlouvaly na to, že to v těchto stanicích musí stavět kvůli výstupu a nástupu pohraniční policie. Tak doufejme, že se podaří. To už by to stálo fakt v každý p----i.


Necítím potřebu vykat někomu, kdo se takto vyjadřuje, ale prosím.
Hospodský slovník bych hledal ve Vašem vyjadřování, mě z toho laskavě vynechte.

Asi Vám města jako Valašské Meziříčí, Rožnov pod Radhoštěm, Vsetín a Hranice leží v žaludku, ale s tím prostě nic nenaděláte. Jsou tady a vlaky je musí respektovat, protože tu jsou pro lidi, a ne pro zastavování až nad stanovený počet ujetých km.

Jediné s čím můžu souhlasit je to, že kategorie EC je minimálně u Fatry a Hradčan nadsazená a měla by být když už tak Ex. Ale to není vina lidí, co tady bydlí a taky chtějí a potřebují mít slušné spojení s okolním světem. Když už byli "odměněni" platbou EC připlatku, tak by měli být pak odměněni zrušením zastavování? Když chcete křičet, tak křičte za kategorii Ex, nikoliv za zhrošení už tak nevalného spojení s ohledem na možnosti infrastruktury.
Navíc těch pět ušetřených minut za dvě zastávky už nikoho nevytrhne. Mnohem větší ztráty byly dřív díky změně řazení a rošádami s lokomotivami. Tady bych naopak chválil.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 16:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Unipuls:
To je naprosto, ale naprosto vytržené z kontextu, pane kolego ... Je od Vás ale hezké, že si dáváte práci s takovýmto detailním rozborem mých názorů ... Asi Vám leží v žaludku někdo, kdo nepovažuje města typu Hranice (19 941 obyvatel), Vsetín (30 010 obyvatel), Valašské Meziříčí (27 960 obyvatel) nebo Rožnov pod Radhoštěm (17 800 obyvatel) za metropole Moravy :-)) Z Vaší reakce bych usuzoval, že bydlíte v Rožnově, protože to město hájíte a priori, aniž bych se o něm já kdykoliv zmínil ... Pokud vím, tak přes Rožnov žádné EC (zatím) nejezdí.

Znova opakuji snad jednoduchou věc: souhlasím s vedením některých vlaků vyšší kvality přes Púchov, jelikož se tím pro dálkové cestující zvýšil komfort (zkrácení trasy, jízdní doby, odstranění přepřahů v Bohumíně atd.). Ovšem pokud mají být tyto vlaky vedeny v kategorii EuroCity, pak by podle mého názoru měly zastavovat jen Olomouc, ValMez, HL (zatím, po případném zrušení zastávek by šlo vyměnit za Vsetín u těch vlaků, které by končily v Žilině), Púchov a Žilina. Vzdálenosti mezi zastávkami by byly následující: 79 km mezi OL a VM, 37 km mezi VM a HL, 28 km mezi HL a PU. I tak jsou ty zastávky docela časté, ale chápu, že projíždět všechno od Olomouce po státní hranici je nesmysl. Na druhou stranu snad každý uzná, že zastavovat každých 20 km na Valašsku je trochu moc.
Něco jiného byla doba, kdy se jezdilo přes Bohumín - Ostrava měla 323 177 obyvatel, Karviná 64 658 obyvatel a Český Těšín 26 566 obyvatel, navíc to tam stavělo kvůli celníkům. I to maloměsto Bohumín mělo 23 184 obyvatel!!

Jde o to udělat rozumný kompromis mezi požadavky místních obyvatel a nároky dálkových cestujících. Možná by to šlo vyřešit způsobem, že by se ze současných rychlíků Vsacan a Emil Zátopek udělaly expresy na trase Vsetín - Praha (jeden ráno ze Vsetína, druhý večer, podobně ve směru z Prahy) tak, aby byly využitelné pro služební cesty do Prahy atd. (příjezd do Prahy mezi devátou a desátou). Ty by mohly zastavovat všude - Vsetín, ValMez, Hranice, Olomouc, Zábřeh, ČT, Pce, Kolín, Praha. Tímto by byli místní uspokojení a 3 páry vlaků EC na této trase by už sloužily jen jako doplněk pro spojení Prahy a Valašska a mohly by zastavovat jen tak, jak jsem popsal (přípoje z ValMezu do Vsetína Os vlaky atd.). Tím by se zase příliš nesnižoval komfort pro dálkové cestující na vlacích EC.

Co vy na to ?
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je již někde k dostání změna JŘ? ČD se nějak bojej se s ní vytáhnout ne?
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já souhlasím plně s Unipulsem. Když od loňska zbytečně EC začaly zastavovat v Bohumíně, a to i 15 minut, tak to nikomu nevadilo. Přitom z Bohumín do Ostravy jede prakticky nějaký vlak každou chvíli, do Karvině každou hodinu, takže tam to zastavovalo jen díky syndromu velkého nádraží. Posilové vozy se mohly i nadále připojovat v Ostravě na hlavním nebo Svinově. Bohatě stačilo zastavovat v Karviné a pak v Ostravě. Vsetín je přitom větší jak Bohumín a tam moc té jiné alternativy není. Pokud se zruší Lideč, tak už by byla úplná blbost rušit i Vsetín. Po zrušení Lidče to už by byla slušná spádová oblast pro okresní město. Val.Meziříčí má též slušné zázemí (Rožnov, Frenštát, Bystřice p.H.), Hranice jsou diskutabilní, všechny by zde stát nemusely, ale některé určitě ano.
2801 vrať se Chybíš mi
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 20:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená : Konečně normální názor. Plně souhlasím.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 21:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: Nevím, ale stojí to prý za to.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 22:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davidvrt:
Pletete si příčinu a důsledek.
Napřed tu byly ty města a v nich lidi, až potom ČD a jejich kategorie vlaků. Zastavovat tady je třeba, a pokud se to někomu nezdá z hlediska četnosti, tak nechť se změní kategorie vlaků. To EC tady opravdu nutné není, znovu se opakuju, Ex by byl zcela na místě vzhledem k použitým vozům a charakteru obsluhovaného území. Jako EC by zcela postačoval Košičan. Ale ČD z něčeho žít chtějí, tak se prostě rozhodly, že to budou EC.

A ještě jinak, u EC jde zpravidla o celkový komfort a pohodlí, kromě rychlosti. Takže pokud při cca 10 hodinách cesty Praha - Košice se ztratí 5 minut při dvou zastávkách v menších městech, je to podle mne zanedbatelné. Pro cestující mnohem pscyhologicky nepříjemnější a více zdržující je zastavení na 10 - 20 minut, během kterého se nic neděje, jako výměna lokomotivy, změna řazení soupravy, hraniční kontrola. Takový průjezd EC Košičanem přes ostravsko, to byla opravdová lahůdka. Počínaje zastavováním po 10 km v ostravském trojboji, přes výměnu mašiny a šibování s vozy, přes vyhlídkovou jízdou po poddolovaném území a konče postáváním v PPS.

Takže shrnuto:
- snažil bych se min. dva vlaky ze tří dát do kategorie Ex
- i v případě kategorie EC bych ponechal stávající rozsah zastavení, protože místním to pomůže a relace do Žiliny i tak bude citelně rychlejší než přes Ostravu.

Zelená:
V případě Hranic jde zpravidla hlavně o přípoje - jede-li vlak na Ostravu, tak přípoje na Valašsko, jede-li vlak na Valašsko, pak na Ostravu. To je případ přestupu 121/104, 129/130, 127/741.
Jinak si myslím totéž.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4126
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včerejší (tj. sobotní) Os 3711 Česká Třebová - Přerov: 163 + 4×B(d)t
Nejvíc lidí jelo mezi Třebovou a Zábřehem (byl celkem problém najít volnou čtyřku ve vozech uprostřed vlaku, v krajních vozech sem nebyl). Ze Zábřehu do Olomouce o něco slabší frekvence, jednoznačně nejslabší mezi Olomoucí a Přerovem.
ICQ: 202 888 377
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4127
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex, Zapa:
Jj, prý je toho 69 stran ve formátu PDF...
ICQ: 202 888 377
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4128
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby IC/EC Praha - Slovensko jezdily přes Ostravsko a neměnili by v Bohumíně naprosto nesmyslně mašinu, tak při zastávkách Hranice, Svinov, hlavní, Karviná, Těšín, Čadca a Žilina by byla jízdní doba z Hranic do Žiliny byla 135 minut včetně všech zastavení a menší rezervy. Přes Havířov by ještě dalších pár minut ubylo.
Současná jízdní doba EC přes Valašsko v úseku Hranice - Žilina je průměrně 123 minut.

Jak už píše Unipuls, nějakých pár minut (v tomto případě 12) nehraje při dálkových cestách žádnou roli.
ICQ: 202 888 377
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohly by jít ČD s dobou a opravy udělat jako samopleky. Ty vystřihovací nalepovánky v roce 2007 jsou opravdu pakárna.
Když ty samolepky může mít i kdejaký supermarket na svůj bodový systém...
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:35:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi nejjednodušší by bylo vydat celý nový JŘ, určitě by to bylo levnější než 69 stran samolepek. A klidně bych si těch 60 Kč třikrát ročně zaplatil, vždyť to průměrný občan vydělá za 40 minut. Lepení určitě zabere mnohonásobně víc času.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4132
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já třeba změny jenom prohlídnu a někam založím.
ICQ: 202 888 377
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 11:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Šťastný člověk.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 12:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zelená:

Napřed tu byly ty města a v nich lidi, až potom ČD a jejich kategorie vlaků. Zastavovat tady je třeba, a pokud se to někomu nezdá z hlediska četnosti, tak nechť se změní kategorie vlaků. To EC tady opravdu nutné není ...
To je podle mě nesmysl. ČD a ZSSK se prostě na mezinárodní konferenci dohodly, že v letošním GVD povedou (z nějakých důvodů) vlaky Praha - Žilina přes Púchov. To je jejich rozhodnutí. A teprve potom přišla na řadu otázka druhů vlaků a počtu jejich zastavení. ČD + ZSSK se pro letošek dohodly, že to budou vlaky vedeny v kategorii EC a že budou zastavovat Hranice, ValMez, Vsetín i HL. To je opět jejich rozhodnutí na jejich podnikatelské riziko.
A podle mé informace od ZSSK došlo pravděpodobně k částečnému přehodnocení tohoto stavu s tím, že se na snížení počtu zastavení těchto EC na území ČR předběžně obě železnice dohodly (s platností od GVD 2007/2008). To považuji za rozumné, pokud budou spoje zachovány v kategorii EC. Pokud by byly některé z nich převedeny na kategorii Ex, tak nemám nic proti tomu, aby stavěly Vsetín, ValMez i Hranice.

A ještě jinak, u EC jde zpravidla o celkový komfort a pohodlí, kromě rychlosti To jste asi nemyslel vážně. Určitě jde o celkový komfort, ale včetně rychlosti.

Nejlepší bude, když to necháme na železnicích, ať se dohodnou. Vám z Valašska bych ale opravdu přál ranní Ex Vsetín - Praha s příjezdem do Prahy kolem deváté hodiny místo současného stavu, kdy se do Prahy dostanete s bídou na dvanáctou. Ten podle mě citelně chybí a pomohl by vám všem víc, než zastavování všech tří EC dohromady.
Balanta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 13:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD to asi přehnaly s množstvím EC a IC (na podnikatelské riziko), když chcou po státu dalších 500 mega.
Řešením bude převést většinu EC a IC na Ex (dostanou dotace) a EC s IC nechat jen pro ty vlaky, které opravdu snad vydělávají (SC Bimbadlo).
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 13:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davitvrt - omyl, nejsem z Valašska, ale z Ostravska. Ale to nic neměmí na tom, že za svým názorem stojím. Takže z egoistického hlediska by mi samozřejmě vyhovovaly všechny dálkové vlaky přes Ostravu. Ale musím uznat, že pro cestující z Prahy do Žiliny až Košic je to mnohem lepší (i levnější) přes Vsetín a také spojení Vlašska s Prahou vlaky všších kvalit není tak časté jak Ostravy s Prahou.

Unipuls . přesně tak jsem to měl na mysli, vlaky které mají přípoj z/do Ostravy do/z Vsetína, by v Hranicích měly zastavovat, ostatní ny nemsely. Samotné Hranice už těch možností díky spojení dvou směrů mají už více než samotné Valašsko.
2801 vrať se Chybíš mi
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To považuji za rozumné, I za cenu dalšího úbytku cestujících v těchto již dnes nijak skvěle vytížených vlacích?
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.18.94
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:01:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balanta: a jaký je rozdíl mezi dotováním vlaku EC a dotováním úplně stejného vlaku přeřazeného do kategorie Ex?
Zdeněk P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.7.177
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 18:26:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Davidvrt:

pokud bude zajištěna návaznost např. v Děčína na Os.vlaky do Děčína, tak by se Bad Schandau mohlo projíždět. Minulý GVD však byl v BSCH přepřah 371/101 (nyní logicky v Drázdanech, důvodem rekonstrukce nádraží DD-Hbf.).

Navíc ve směru na Vsetín - Horní Lideč by kategorie EC vedena být neměla, max. 1 pár vlaků. Event. by v Olomouci mohla přejít kategorie EC na Ex (větší četnost zastávek). Otázkou však je, co by na takovém vlaku jelo za soupravu...

Ani jedno z nádraží Púchov/Pov.Bystricka bych nerušil, jde o okresy a navíc by kalkulace na možné přestupy na Os.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 18:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach, to je zase debata...
Dovolil bych si jen několik poznámeček:
a) Oháníte se tu kategorií Ex, ale nevidím důvod, proč by se ČD měly dobrovolně vzdávat příplatku, když jim stát Ex dotovat nebude. To souvisí
b) Na Valašsko jezdí 4 páry R (+1 v noci), to je víc než bývalo, teď ještě 3 páry EC. Nevím, na co si Valaši stěžují. Čím jsou tak privilegovaní? Co takové UH+Veselí n.M.+UB nebo Otrokovice+Zlín ....?
c) Ranní Ex do Prahy tu v podstatě je. Pouze nejede celou trasu pod jedním označením. (Myslím 620/520.) Uvažte, že, zejména při současném stavu infrastruktury, se do Prahy ze všech směrů samostatným vlakem na devátou dostat nelze.

Unipuls:
S těmi pár minutkami pro dálkového cestujícího jste si docela naběhl. Viz Garfieldův přípsěvek č.4128.
Garfield:

Se samolepkami/novým JŘ plně souhlasím.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 21:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak se může zavést příplatek pro Ex vlaky, každá koruna dobrá.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2296
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 21:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubajz:
A jaký je v tom potom rozdíl?
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 08:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se příplatků týče, spíš bych je omezoval i u těch EC/IC a snažil bych se o motivaci náročnějších cestujících k využívání 1. třídy. Vlak má proti autobusu tu výhodu, že může najednou přepravit různé kategorie cestujících (kuřáky x nekuřáky, studenty počítající každou korunu x bohaté podnikatele)
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 16:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakou??? Je to úplně jednoduché. ČD budou mít prachy za příplatky a Vy nebudete remcat, že přes Valašsko nejezdí tak moc EC vlaků s tak příšernýma vozama.
bububu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.119.14
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 11:27:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. "proč by se ČD měly dobrovolně vzdávat příplatku"
"No tak se může zavést příplatek pro Ex vlaky, každá koruna dobrá"

A je jisté, že tržby z příplatků vyváží únik tržeb od cestujících odrazených příplatkem?
ENrico
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.160.38.15
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 11:36:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. Ak dovolíte, mal by som niekoľko poznámok k spojeniam Praha - Žilina a zareagoval by som aj na niektoré predchádzajúce príspevky.
- počet EC Praha - Žilina sa mi zdá zbytočne vysoký, a to sa ešte v budúcom GVD bude o niečo zvyšovať. Predovšetkým mi vadí, že vozne, čo sú radené na Hradčanoch a Fatre, pravidelne napr. aj Bmee, sa na EC vôbec nehodia - na Slovensku Bmee jazdia na vnutrostatnych rychlikoch a to je uz minimalne polovica R BA-ZA-KE radena z klimatizovaných vozňov Beer resp. Bpeer. Ked presadáte v Žiline z obyčajného rýchlika z Košíc na EC do Prahy, tak sa Vám kľudne môže stať, že presadnete z lepšieho (Beer, Bpeer) do horšieho (Bmee, o Bee a Bpee pomlčím, keďže sú aspoň reko). Je to trápne a degraduje sa tým značka EC.
- Košičan by som ponechal ako jediný EC - má na to vozne aj zastavenia (na Slovensku stojí v úseku ZA-KE ako IC + Spisska Nova Ves, co ma logiku s ohladom na turistov z CR cestujucich do Slovenského raja.) Aj v CR by mal mat minimum zastaveni a mohol by ísť cez Horní Lideč, kvoli skráteniu jazdnej doby, pričom by slúžil ako najrýchlejšie priame spojenie KE-Praha, ktoré rozhodne je potrebné.
- Súčasné vlaky Praha- Zilina by som nechal ako prípoje k vnútroštátnym BA-ZA-KE a prekategorizoval na Ex prip. R s tým, že by mohli ísť cez Čadcu a v ČR mať viac zastávok než EC.

To je z mojej strany všetko. Teším sa na Vaše reakcie.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 12:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ENrico - je to pěkný článek a v podstatě souhlasím. Máš plnou pravdu v tom, že obyčejný rychlík Blava - Košice má větší kulturu cestování než nějaký IC Žilina - Praha. Ale udělat R/Ex Praha - Žilina je asi nereálné, každý rok jich ubývá a mimo noční už kategorie R/Ex není ani mezi Prahou a Ostravou, tak je určitě nebudou dávat ani dále do Žiliny. A tak vznikly paskvily typu Budatín, Javorník, Kysuca, které jsou na 2 věci.
Také mi velice vadí, jak se z roku na rok zhoršuje spojení Praha - Košice. Téměř každý rok ubude nějaký vlak a různí autobusoví dopravci se tomu doslova radují. Dnes už prakticky z každého většího středočeského města je přímá autobusová linka do Tater nebo i dále na východ. A vlaků stále méně a méně a kultura stále horší a horší. Ty letadlové vozy z EC bych dal do nějakého nočního vlaku, aby se někteří nemohli jen 2 rozvalovat v kupé a jiné lidi tam nepustili a mohl by z toho vzniknout konečně nějaký EN třeba i s drobným příplatkem (aby to odradilo tu bandu)na trase Frant.Lázně - Plzeň - Praha - Ostrava/Vsetín - Žilina - Košice - Humenné. Všiml jsem si, že docela pěkné vozy má noční Cassovia, otázka je jak dlouho vydrží, než je noční sebranka zničí. Vlak hrůzy Laborec přejmenovali na Šíravu, neviděl jsem ho zatím, ale myslím, že je to stejný bordel. Excelsior další takový.
2801 vrať se Chybíš mi
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 13:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená, ENrico:

souhlas souhlas, spojení Praha-Žilina vlaky EC a Žilina - Košice pak třeba obyčejnými rychlíky: to je k pláči. Vlak EC o třídu horší než vnitro rychlík. Slováci jdou prostě opačnou cestou, na obyčejné rychlíky přidávají lepší vozy, u nás se naopak na vyšší kategorie vlaků dávají horší vozy ...

Taky se už dlouho přimlouvám za EN (Cheb-) Praha - Košice (podobně by snad při troše dobré vůle šel i Galileo Galilei, který bude od GVD 2008 jezdit z Budapešti do Berlína). Spojení autobusy z ČR na Slovensko každým rokem narůstá a vlaků naopak ubývá. Navíc tarifní politika ... Navrhoval bych nějaké "Sonderpreise" třeba Praha - Žilina akční cena od X EUR, Praha - Košice od Y EUR atd. Zase jen omezený počet jízdenek na konkrétní den ..

Mimo to je i znát i "kvalita" údržby a čištění vlaků. Já mám zkušenost takovou, že ve směru z Košic do Žiliny - Prahy/Blavy jsou vlaky dobře uklízené, dokonce to třeba na WC i vonělo. Což se v opačném směru z Prahy nemůže stát. Většinou pouze doplní toaletní papír a ručníky, toť vše. Žádná vůně, spíš smrad.

Zkrátka máme v tomto ohledu Slováky v čem dohánět ...
Balanta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: Ve financování. Pěkně to řekl Jirka Kraťas o jeden topic níže.
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 18:02:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EN rico nesúhlasím aby vlaky Žilina-Praha či už Ex alebo EC jazdili cez Ostravu pretože cez HL je to rýchlejšie a hlavne lacnejšie.Uplne chapem keď niekto z Čiech pretláča Ostravu,ale už to nechápem keď to niekto píše zo Slovenska,spochybňovať presmerovanie EC vlakov,ktoré prinieslo zrýchlenie a zlacnenie....
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 20:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ptám se i tady.
Odpoledne jsem při přelepování 1.změny JŘ zjistil, že na trati 171 mi někam zmizel vlak 9913, zato tam mám 2x vlak 9973. Před přelepením jsem na to nekoukal. Nemám ho ani u sebe, protože leží v práci, ale co si pamatuju, tak se ta přelepka měla dát od 5. volného sloupečku do 12. volného a končila vlakem 9911, čímž překryla původní 9913. Udělal jsem někde chybu já, nebo to takhle máte všichni, popř. že by ten vlak zrušili (to se mi fakt ale nezdá)?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 22:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že se ještě v dnešní době někdo patlá s opravama do jízdního (ne)řádu.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4163
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 23:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard:
Já sem myslel, že (někteří) zaměstnanci ČD musí
ICQ: 202 888 377
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 10:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není jednodušší si stanou PDF s novým JŘ a vytisknout si ho na laserovvce a nechat svázat? Kdyby se sehnaly ty tenké papíry a netiskly se ůvodní kecy, tak se dá dostat možná i na těch 60 Kč
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 13:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi sorry, nečtu to tu. Jedna otázečka? Už sou k dostání ty 1. změny?...Díky moc a eště jednou sorry
Šotouši sobě

810 271 - 7 4EVER

E - mail: ckd.zlin@seznam.cz
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 14:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsou...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 07:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zámčan - co se týká spojení Prahy (nebo Čec h všeobecně) se Slovenskem, je samozřejmě mnohem rychlejší i levnější cestování přes Vsetín. Ale zase je tady téměř miliónová ostravská aglomerace, a to také nejde ignorovat, je třeba najít nějaký kompromis. Dálková doprava přes Vsetín, ale mělo by se něco udělat s velice nyní už špatným sojením Ostravska se Slovenskem. Kdyby Budatín jel z/do Košic (jak vloni Excelsior), určitě by to bylo lepší. Současný Excelsior je pro obyvatele některých periférií svou polohou nedostupný. Kdyby Budatín pokračoval do Košic, tak rychlík z Bratislavy by se mohl zpět přesměřovat z/do Katowic, jak bývalý Goral, bylo by to lepší pro všechny. Mezi Bratislavou a Košicemi je hodně R i IC (dokonce v tuto dobu souběžných) a takouto nesmyslnou úravou se zrušilo spojení Ostravska s východním Slovenskem i Bratislay (Považí) s Polskem.
Ale prý odle návrhu se má Budatín zrušit, takže ty úvahy jsou asi bezpředmětné. Včera byl ale ráno v 7 hodin v Č.Těšíně využit tak min. na 80 procent. Škrtání od stolu, bez situace v terénu, to je to asi nejjednodušší.
Spojení Ostrava - Praha snad přesměrováním moc neutrpí, vlaků je dostatek, bohužel všechyn s příplatekm, v denní době žádný přímý R, ale to tak už je několik let. Snad vyjede někdy RT Expres, ten bude cenově přijatelný i dostatečně rychlý.
2801 vrať se Chybíš mi
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 09:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě že spojení Ova - Pha utrpělo.Když chcete jet ráno do Ovy a ujede Vám Perner,tak jste v háji.Na přímé spojení čekáte přes 3hodiny!! (pinďa v 9.26 ).Můžete ale zariskovat a zkusit Košičan + Sobieski (vyjde to? nevyjde to?) I tak ale čekáte 2hodiny. Pinďa v 7.26 prostě chybí.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 10:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: Řekněte to revizorovi....
Faktem je, že už se mezi nima našli i borci, kterým vadí, že to má člověk přelepené několik dní předem. Tak hledat se v tom asi moc nedá, ale v noci kdy se mění JŘ to asi nikdo dělat nebude, zvlášť v případě, že je to práce na 8 - 10 hodin. Od čeho jsou POPky (i když také nejsou na všechno). Minimálně levnější by to asi bylo, kdyby ty změny vydali po celých listech (kolik by jich asi bylo), protože by nemuseli platit strávený čas za opravy, tedy pokud to vůbec zaplatí.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 11:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co vymyslet jízdní řády do kroužkových desek, kde by se celé listy daly prostě vyměit? (viz JŘ MHD Zlín) Myslím, že by se to vyplatilo ...
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 13:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: To už sem navrhoval před 5ti lety

A jeden postřeh. Na trati 171 se bude konat soubažná jízda vlaků 9973 a 9973? Po přelepení jedné strany tam vlak 9973 zůstane, ale další strana se přelepuje jen proto aby se tam tenhleten vlak přidal. Takže je tam potom dvakrát. A jedna přelepka je naprosto k ničemu. Asi jen proto aby zaplácli místo
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 13:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: Pořád lepší se patlat se změnou jízdního řádu než kvůli neopravenému JŘ někde zůstat viset přes noc, že.
ICQ -> 21 65 33 068
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard:
Kdysi jsem to nelepil. Poté co měl jeden JŘ čtyři změny a já jízdu každého vlaku 4x ověřoval a trávil tím mládí jsem se na..al a začal lepit.

Zapa:
Myslím, že ten čas navíc zaměstnancům nikdo proplácet nebude.

Zámčan, Zelená:
Myslím, že 17 minut navrch přes Ostravu (121 vs. 107+141) není při takových vzdálenostech natolik podstatný rozdíl, aby se kvůli němu míjela taková aglomerace.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: No to je právě ten případ na který jsem se ptal 23.2., kdy evidentně chybou přelepky se zakreje vlak 9913 (ten se pak už nikde neobjeví) a vyleze tam 2x 9973.

Hroch: Ale platilo se.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:40:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch
Píšeš 17 min,ale rozdiel je 45 min.Možno by rozdiel naozaj mohol byť 17 min,čo by nebolo ozaj tak časovo rozdielne,ale ja som presvedčený že pri schopnostiach dopr.spoločností by to bolo najmenej 30 min bez preprahu v Bohumíne.
Avšak do buducnosti ak by ČD znova pretlačili cez Ostravu bolo by potrebné nejaké City star Praha-Žilina aby aj cenovo bolo spojenie Praha-Žilina cez Ostravu rovnako drahé ako cez HL.V GVD 2008 však EC budú jazdiť rovnako a cez Ostravu pribudnú na Slovensku 2 Ex vlaky Praha-Žilina cez Ostravu na ČD IC.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4170
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zámčan:
Blbost, Detvan jede úsek Hranice - Žilina o 17 minut déle než EC přes Valachy.

A tady je můj příspěvek z 18.2.:
Kdyby IC/EC Praha - Slovensko jezdily přes Ostravsko a neměnili by v Bohumíně naprosto nesmyslně mašinu, tak při zastávkách Hranice, Svinov, hlavní, Karviná, Těšín, Čadca a Žilina by byla jízdní doba z Hranic do Žiliny byla 135 minut včetně všech zastavení a menší rezervy. Přes Havířov by ještě dalších pár minut ubylo.
Současná jízdní doba EC přes Valašsko v úseku Hranice - Žilina je průměrně 123 minut.

Jak už píše Unipuls, nějakých pár minut (v tomto případě 12) nehraje při dálkových cestách žádnou roli.

ICQ: 202 888 377
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30849
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 20:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká zastavování v Horním Lidči, to asi zrušeno nebude, Schengen na to nemá žádný vliv - v Lidči se mění vlakové čety, strojvůdci a kdoví ce všechno, jedině snad pokud by četa ČD byla ochotna zajet až do Púchova.

Zrovna teď v sobotu jsme jeli Košičanem z ValMezu do Lidče. Ve ValMezu i Vsetíně výstup a nástup kolem 20 lidí. Před Lidčí ve vlaku sedělo ve vozech druhé třídy zhruba 245 cestujících, hospodu a jedničku jsem nepočítal. Jako obvykle byla kupé téměř plná, velkoprostory volnější.
Z osobáku pak vylezlo lidí velmi mnoho, zhruba tak 150, možná až 200 lidí. Nějakých 30 - 50 šlo do města, podobná část přestupovala na osobák na Slovensko a do vlaku na Bylnici. Nevím však, odkud ty lidi jeli, minimálně část asi ze zastávek.

S tím střídáním nevím, ale nevšimnul jsem si nějaké výměny čet.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace