K-report
 

Archiv do 05.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě kolem Brna » Archiv do 05.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3500
Registrován: 9-2002


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 18:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubíček:
Ted vem nějaké soudružské tykání čert, za to jsem schopnej se omluvit, pokud mam tu čest s někým výrazně starším, pokud ne, nevidím jediný důvod proč netykat!nicméně bavili sme se o hruškách a jabkách, je vidět že jsi ten příspěvěk absolutně nepochopil.Jsem člověk, který byl zvyklý na zastavování v Mal a ted to zrušili, kdežto ty v Pardubičkách si u vlaků EC asi nikdy zvyklý nebyl...nebo snad ano??

Faktnasranej co se neumí ani představit a bojí se o svojí identitu!!!něco pro tebe:
O autobusu vím že tam jedzí taky ho dost často užívám a jsem schopnej si za něho i těch blbých 8kč zaplatit, ale když je člověk zvyklej na něco jiné, tak se nediv moji reakci...a važ slova, ne nadarmo jsem věděl, proč nepřistoupit do ani jedné z povedených odborářských organizací...

A pro veškerý rádobykritiky:
Z Mal ze zastávky to do depa taky není zrovna nejblíž, ale aspon tam ta cesta netrvá 20-25min ale pouhých 10min...jen abyste si nemysleli že seskočim z vlaku rovnou na pracoviště...
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 20:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_ct:
typicky nádražácký styl uvažování: Vždycky se to tak dělalo... Vzpomínáte takhle s nostalgiíí třeba i na komunisty? Jen tak mimochodem, v kterém roce se podle Vás měl ukončit vývoj lidstva, aby to Vám nedělalo problémy? 2006, 1988, 1838, nebo kdy?
Z Židenic vám jezdí bus, tak si jako každý normální smrtelník kupte jízdenku a jeďte s ním a uvědomte si, že ČD je tu pro KORDIS, ne naopak.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 21:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr:...a uvědomte si, že ČD je tu pro KORDIS...

A KORDIS je tu pro lidi,což však podle mnoha přípojů není.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3516
Registrován: 9-2002


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 16:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr:
Taky uplně mimo....
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 19:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_ct: To je argument, jak má být. Všechna čest!
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 20:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevidím jediný důvod proč by některé osobáky nemohly zastavovat v Maloměřicích a zároveň na zast. Lesná. Jezdím každý den Brno hl.-Kuřim a z5 a je mi jedno jestli pojedu 24 minut ,nebo o minutu déle. Ta "frekvence" v tom Malo vždycky byla a věřím , že kdyby z toho ČD udělaly tarifní bod tak by to využívaly i "nerežijkáři".
Maťa
Milans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 21:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Krysolet: hodnotit frekvenci na zastávce 14 dní po jejím otevření je jaxi trochu mimo, žáno. Protože údaje o počtech lidí, nastupujících a vystupujících v Malo mám k dispozici, počkal bych s těmito soudy tak půl roku-rok, pak se uvidí. Ale už dnes je to fifty-fifty.
ad Maťa: legalizovat zastávku na St.3 nešlo, protože přístup ke koleji T2a je pro civilní cestující nelegalizovatelný, to dobře víš sám. A co se týče jízdních dob, Tobě (a mně a možná i dalším cestošům) to třeba jedno je, ale pokud vezmeme jako neměnné polohy vlaků obou směrů v Brně hl.n. a zastavili bychom i na Lesné i v Malo (nárůst 2 min v každém směru), tak:
1. nevyjdou obraty panťáků v Tišnově a bude nutno do systému investovat další jednotku (naprosto nereálné)
2. významná bus linka 312 IDS JMK přijde o jakoukoli časovou rezervu a bude působit problémy při sebemenším zpoždění přípojných vlaků
3. nevyjde následný mezidobí sudý Os-R ve Žďáru
4. mám pokračovat???

Ještě co se týká linky 64, která byla natažena až do nové smyčky u židenické zastávky hlavně qůli zaměstnancům ČD, její četnost i nasazení kloubových busů vychází z počtu lidí, kteří dříve jezdili na St.3. vlakem. A protože ty busy jezdí veskrze (polo-)prázdné a kloubáky se odtud budou stahovat, potvrzuje se mi moje domněnka, že jádro pudla spočívá skutečně v těch osmi korunách, které teď musí zdejší trubkaři platit a nikoli v tom, že by se někdo nedostal do práce...
MS
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 21:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milans : SOUHLASÍM. Nemám námitek.
Maťa
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 01:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_ct: Nejvíc tu asi lidi popuzuje, že ta zastávka byla neveřejná, tedy že byla jen pro vyvolené zaměstnance dopravce. Určitě by se hodila i lidem bydlícím či pracujícím v okolí (kterých ve srovnání s Lesnou bude asi tak o řád míň, ale existují). Podobné návozy pracujících si firmy, které nejsou dobře dostupné veřejnou dopravou, obvykle organizují za své, v tom bude jádro pudla.

Jenže pokud platí těch pár bodů, které vyjmenoval Milans (a které působí docela věrohodně), tak to je pak těžké něco vymyslet...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 09:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš bych si dokázal představit zastávku Obřany na/u nadjezdu nad Fryčajovou, ale kvůli oblouku je to asi nereálné.
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 10:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázkou je, zda by šlo umožnit přístup k maloměřické zastávce ve směru do Tišnova tím, že by se postavilo schodiště k lávce, obdobně jako je to o kus dál, kde z lávky vede schodiště do nádraží. Problém by byl, že by to neřešilo vozíčkáře (což snad požaduje norma) a zda má zastávka v tomto místě vůbec smysl.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2004
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 14:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubíček: Já bych taky chtěl, aby mi EC při příjezdu do Pardubic zastavilo v Pardubicích-Pardubičkách a já se pak v dešti nemusel plácat přes celý město domů. A strašně mě se.e, že tam nestaví. P.S. Nejezdím vlakem zadarmo.

Zkuste si to po sobě přečíst a znovu se zamyslet - stavěly snad v Mal EC kvůli jednotlivcům? Stanice + depo Maloměřice je poměrně významným zaměstnavatelem, tedy jezdí tam hodně lidí do/z práce. Proto tam ty vlaky zastavovaly, nikoliv proto, že nějaký líný Kubíček měl kopr dopravovat se z Hbf něčím podřadnějším - mimochodem, možnost přestupu na os v Pcích hlavním máte. Tedy vaše přirovnání jezdí na kriplkáře a ještě má slepeckou hůl.

Jnr: typicky nádražácký styl uvažování: Vždycky se to tak dělalo... Vzpomínáte takhle s nostalgiíí třeba i na komunisty? Jen tak mimochodem, v kterém roce se podle Vás měl ukončit vývoj lidstva, aby to Vám nedělalo problémy? 2006, 1988, 1838, nebo kdy?
Z Židenic vám jezdí bus, tak si jako každý normální smrtelník kupte jízdenku a jeďte s ním a uvědomte si, že ČD je tu pro KORDIS, ne naopak.


Pardon, ale to je taky qalitní blábol. Několika stovkám lidí se zkomplikovalo dojíždění do zaměstnání. Čekáte snad, že dotyční budou hýkat blahem? Když zavedete přestup třeba zaměstnancům Zetoru a tito začnou nespokojeně kafrat, tak je obviníte z typického traktoráckého stylu uvažování a uděláte z nich div ne bolševiky?

Milans: děkuji, konečně rozumný příspěvek k tématu.
Ještě co se týká linky 64, která byla natažena až do nové smyčky u židenické zastávky hlavně qůli zaměstnancům ČD, její četnost i nasazení kloubových busů vychází z počtu lidí, kteří dříve jezdili na St.3. vlakem. A protože ty busy jezdí veskrze (polo-)prázdné a kloubáky se odtud budou stahovat, potvrzuje se mi moje domněnka, že jádro pudla spočívá skutečně v těch osmi korunách, které teď musí zdejší trubkaři platit a nikoli v tom, že by se někdo nedostal do práce...

Mám dojem, že vlak někdy okolo šesté ráno v Mal zastavuje, takže většina denních zaměstnanců jezdí zřejmě tímto spojem. Zvlášť pro zaměstnance stanice je asi výhodnější jezdit šalinó čtyřkó na Proškovo nám. Z hlavního do depa to vyjde časově asi takto: vlak+pěškobus z Židenic - asi 25 min, vlak+bus 64 + pěškobus: odj. hl. n. xx:57, příj. zastávka Depo ČD xx:17, do depa dalších asi 5 min (jen zanedbatelný počet zaměstnanců dělá na vrátnici a areál depa je značně rozlehlý), součet opět 25 minut. Když to vemu podle sebe, tak radši půjdu po svých, což je vždycky jistější než přestup na bus (statný stodvacetikilový železničář v předdůchodovém věku to ale asi bude vidět jinak).
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 15:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: A není možné k vybraným vlakům udělat přípoj motoráčkem ze Židenic (1. nástupiště) přímo do depa? Před lety jsem vídával takové motoráky odjíždět z hlavního (jezdí ještě?). V Židenicích by aspoň tolik nezavazely ostatnímu provozu. Pak by mohli být všichni spokojeni.
Kubíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.81.179
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 15:31:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, možná mé přirovnání nebyl nejšťastnější, ale proč by měl platící cestující doplácet na to, že si nádražáci zastavují někde v Maloměřicích? A teď budou muset chudáci platit za cestu do práce jako "běžný substrát", kdo to kde viděl, že???
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 16:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: sotva. Jednak by to nikdo nezaplatil a jednak v Maloměřicích žádný motorový vůz není. Jeden zaměstnanecký vlak jezdí, a to v sestavě 754+050. Vůz se dostane do depa spolu s kvatrem od vlaku 1724, které jezdí do depa zbrojit (má to v oběhu) a jak lokomotiva, tak přípojný vůz po odvezení služebního vlaku pokračují v další práci, nejedou tedy na výlet z depa na hlavní jen kvůli zaměstnancům (to jen na vysvětlenou, aby zase někteří "daňový poplatníci" nedostávali škytavku). Ještě se jezdí některé vlaky do Maloměřic "otáčet", přitom z hlavního nebo z Židenic jedou jako sv. Jejich použití je ale zakazováno kvůli tomu, že nejedou k nástupišti s přístupovou cestou.

Kubíček: účelem hromadné dopravy je, aby se cestující dostali k cíli své cesty, v tomto případě do zaměstnání. Ideálním případem je, když spoj vyhovuje jak dopravci (nebo KORDISu), tak cestujícím a pro cestu na nádraží je kupodivu nejvýhodnějším dopravním prostředkem vlak. Když někomu vylepším cestu do práce přestupem vlak/bus navíc a zároveň se celková doba cesty prodlouží zhruba na dvojnásobek (pokud beru jako výchozí stanici hlavní nádr.), nemůžu čekat, že budou postižení trvat na mém blahořečení. Ovšem když si přečtu "...ale proč by měl platící cestující doplácet na to, že si nádražáci zastavují někde v Maloměřicích? A teď budou muset chudáci platit za cestu do práce jako "běžný substrát", kdo to kde viděl, že???", musím chtíč-nechtíč nabýt dojmu, že vám dělá obzvlášť dobře pohled na ajznboňáka utrácejícího svůj horentní plat za jízdenku MHD a o nic jiného vám ani nejde. Šmankote, můžete mi sdělit, jak platící substrát doplácel na zastavování v Majlontě? Zkuste se na věc podívat trochu jinak - depo +stanice je zaměstnavatel a chcetet tam dostat zaměstnance. Doteď bylo nejvhodnějším řešením zastavování vybraných vlaků v Maloměřicích, což od letoška nejde z důvodů vypsaných panem Sáblíkem. Ale vy vidíte přínos pouze v tom, že konečně budou ti ajznboňáci platit jako ostatní. Nepřijde vám takové uvažování poněkud přízemní?
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 18:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Krysolet: Tato situace je dosti blbá. Já sám vím co to je , když se cesta do hokny prodlouží na téměř dvojnásobek a ještě k tomu částečně pěškobusem.
Před pár lety nám z iniciativy ředitele závodu zrušili autobus ,který stavěl přímo u brány fabriky a navíc v dobu 20 min. před začátkem směny a po jejím skončení. Jak ideální ! za 8 min. jsem byl na hlavním nádr. Za toto spojení firma platila DpmB nějakou částku ročně asi v řádu několika tisíc korun. Leč přišel nějaký rok 1998 a pan šéf prohlásil : "naši lidi mají takový platy , že budou jezdit taxíkem".
Od té doby autobus zastavuje asi 250m od fabriky , ale já než bych to objel přes Černovice z Úzké tak je časově rychlejší od vlaku nasadit pěškobus , kterým to trvá cca 25 min. A to mě ze Židenic vede vlečka , až do fabriky...
Maťa
Milans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 22:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Krysolet: plně souhlasím, co se týče ranního přesunu dělného lidu do Malo, očití svědkové tvrdí, že z Os 4620 vystupuje v Malo kolem stovky lidí. I v tom ostatním máte pravdu - spojení čtyřkou via Tomkovo náměstí a přestup na 26 nebo 44 je pro lidi ze západní půlky Brna určitě rychlejší než se plácat přes Osadu.

Ještě ad 1714: to zastavení vlaku Os 4610 v Malo na Silvestra neuniklo nejen Vám, ale ani kolegům z KORDISu - odtud ke mně dorazil dotaz, co to jako mělo znamenat. Bylo z toho celkem haló, taky jsem nejdřív podezíral místní výpravčíky - bylo to ale jinak - břeclavský strojvedoucí jel rg střídat NEx směr Slovensko a toto bylo v danou chvíli nejrychlejší řešení. Proto nevylučuji zastavení vlaku i někdy příště, počet zastavení by však neměl překročit snesitelnou mez (tak 1 vlak denně)
MS
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 23:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milans: ...to zastavení vlaku Os 4610 v Malo na Silvestra neuniklo nejen Vám, ale ani kolegům z KORDISu ...

KORDISákům by hlavně neměli unikat ty blbosti,co vymýšlí při tvorbě jízdních řádů.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 08:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: děkuji za rozumný příspěvek od druhé strany. Myslím, že Milan Sáblík to vysvětlit dost srozumitelně, takže bych v tom nic jiného skutečně neviděl.
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.12.2006
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 10:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: A argument "Vždycky se to tak dělalo" nepovažujete za blábol?
Milans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 15:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mallard: pokud nechcete, abych Váš příspěvek zařadil do kategorie "kejhání potrefené husy", prosil bych o konkretizování uniklých blbostí při tvorbě jízdních řádů ze strany KORDISu...
MS
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 15:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Milans: Kategorie "kejhání potrefené husy" se mne netýká (na zastavování vlaků v Majlontě mně osobně nezáleží),ale asi se týká vás,protože se tak vehementně ohrazujete.Jinak projděte si obraty souprav v koncových stanicích vlaků do Bohutic a Oslavan.Znalý člověk u hodně vlaků označí časy za nesmyslné,neznalý bude mluvit o kejhání potrefené husy.
Milans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 17:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mallard: takže konkrétního nic, ale všechno je špatně, přesně jak jsem čekal - mmch. Vy si fakt myslíte, že KORDIS zodpovídá za ostré časy vlaků v prostoru oslavansko-bránicko-bohutickém? V tom případě jste ale fest mimo, KORDIS je organizace, jejímž prostřednictvím kraj formuluje u dopravce ČD rozsah a podobu objednávky regionální dopravy, toť vše. Pak ty krajem objednané vlaky obchodníci zadají ke konstrukci, konstruktéři natáhnou a na depu je, aby řeklo, hoši toto je blbost, to prostě nejde. A pokud to depo v tomto konkrétním případě neudělalo, pak je to vina čí??? KORDISu???

(Příspěvek byl editován uživatelem MilanS.)
MS
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 18:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Milans: Takovou odpověď jsem čekal.
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 19:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MilanS : teda Milane vidím , že Ty zdůvodníš všechno. Vtip je v tom , že některým šotoušům se ta pravda těžko vstřebává do těla.
Maťa
Milans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 20:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Maťa: všechno fakt zdůvodnit neumím - občas něco musí zdůvodnit někdo jinej...jako třeba zatajený zastavení Os v Maloměřicích
MS
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 23:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milans: kuš furt
Brejlovci na trati 251
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2756
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 09:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KORDIS zodpovídá za ostré časy vlaků v prostoru oslavansko-bránicko-bohutickém

Takt je postaven na řídící vozy a těch je teď málo, to je ovšem problém ČD nikoliv Kordisu
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.12.2006
Pivrnec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 12:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže podle pana S.za všechno může depo.Ke zpožďování dochází především kvůli pobytum v dopravnách teď je všude 0,5min nebo dokonce černý trojuhelník a to se opravdu stíhat nedá.Perlička je u posledního vlaku do Bohutic pobyt 0,5min v Rakšicích a to si tam za tu dobu stroj.sám vyvěsí vozy.Hlavně že to na papíře vychází.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3529
Registrován: 9-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 17:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr:
Ano jsem zapřísáhlý ajznbonák, který s nostalgií vzpomíná na komunisty, to jste trefil uplně přesně...srovnávat někoho komu se jen nelíbí, že je zrušené zastavování ve velmi vhodné lokalitě pomalu s bolševikem je opravdu argument jak má být...a to jsem doted vyloženě neodsoudil zastávku Lesná, jen jsem naznačil, že na úkor ní přišlo zkrátka spousta ajznboňáků o nejlépe dostupnou variantu-to znamená zdarma a rychle

Ale chápu že jsou lidé co nepřejí a mnou si ruce nad tím, že konečně ty k.rvy nádražácký musej chodit pěšky nebo platit za bus...tomuto všechna čest!!!

Milans:
Taktéž děkuji za výborné zdůvodnění, nicméně kejhat jak potrefená husa budu nadále než si zvyknu na jiný způsob dopravy do zaměstnání - holt to není co bejvalo... (pane Jnr...já jsem fakt asi bolševik...)

(Příspěvek byl editován uživatelem luboš_ct.)
Milans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pivrnec: netřeba komentovat, pan Hájek současný stav okomentoval stručně a jasně. Mně ale víc než chybějící vozy vadí trubkaři, kteří stále mají pocit "já jsem federant kdo je víc" a tak se jdou vyvěsit služebním krokem (= dva kilometry za tři dny), na šedesátkové trati jedou maximálně padesát aby něco nepros.ali, atd. Pak když na ně pošlu já nebo někdo jiný hlášení, tak jsou velice dotčení a vymlouvají se na zvýšenou frekvenci, listí na kolejích a podobně (sqělá nová výmluva některých fírů jezdících na S3 je teď stahovačka na Lesné, se kterou ovšem dynamický výpočet jízdních dob pochopitelně počítá...). Naštěstí už ale převažují Ti, kteří si uvědomují o co jim (nám) jde a když je potřeba, tak pohnou zadkem, nemusí běžet a přitom stihnou obrátit panťák v Tišnově i za pět-šest minut, atd atd.

ad Luboš_ct:

že na úkor ní přišlo zkrátka spousta ajznboňáků o nejlépe dostupnou variantu-to znamená zdarma a rychle

...tohle konstatování beru a rovněž beru Vaše kejhání, sedět v Maloměřicích, nejspíš bych kejhal taky...
MS
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 23:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milans:Uvědom jsi jednu věc.Nikdo není placený za to,aby po nádraží sprintoval s rukama na bradavkách.Dle tvého vyjádření patříš k sortě červenočepičářů,kteří píší vlaky s +5 načas (netýká se to všech) a ostatní ať se starají,protože se ti nechce zvednout ze židle.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 9-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 01:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby zde nedošlo k rozporu mezi odborovými organizacemi...
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 04:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pekna diskuze, chvalim Vas vsecky ))), je to zajimave pocteni s velmi zajimavym a clenitym dojmem. jen tak dal .)
<br><br>
MilanS muzu se zeptat jaka je tva pracovni napln nebo tvoje povolani ? diky )

(Příspěvek byl editován uživatelem trainster.)
Michalcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 06:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nerad ruším tuto výživnou diskuzi, ale z jiného soudku.
Nevíte jestli se něco nepřipravuje na jaře k výroči 110 let (16.5.1897) tratě 255 Zaječí - Hodonín?
Výročí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.81.179
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 08:51:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.zelpage.cz/kalendar_jizda.php?id=98

Jinak jízdní řád se dá kompletně najít v IDOSu;-).
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 09:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad stahovačky na Lesné: ve směru na Tišnov jezdí vlaky načas. Ve směru na Brno je myslím stejně nějaká rezerva na Hl.n. a v Židenicích návaznost není na nic. Takže bych problém ve stahovačkách neviděl.

Imho: Lesná leží na vrchu stoupání?
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.12.2006
Milans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 326: no právě že ve směru do Tišnova jezdí vlaky všelijak: podle toho, jak se podaří z hl.n., což je někdy (většinou) do půl minuty, někdy minuta i dvě... Ve směru do Brna není problém, liché vlaky jezdí dobře. Jinak Lesná je opravdu přesně na vrcholu kopce, od KrPole myslím 11 promile, od Malo 13 promile.

Mallard, Trainster: tykáme si, proč ne. Jsem dle Tvého slovníku bývalý červenočepičář, už pár let spočívá moje činnost mj. v tvorbě jízdních řádů regionální dopravy na Brněnsku.

Nikdo není placený za to,aby po nádraží sprintoval s rukama na bradavkách

O žádný běh taky nejde, to jsem nakonec už psal. Jde jen o to, udělat NĚCO navíc. Já jsem třeba při výlukách po péroně běhával a nepřišlo mně že by mně za to měl přednosta osobně poděkovat. Když se podařilo protáhnout vlaky a nezadrbat je, tak mně to ke štěstí obvykle stačilo...
MS
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 19:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MS : Já to furt nějak nechápu !!! Vždyť se píše rok 2007 !!! Neříkej mě , že na dráze ještě dělají nějací shniloši. To není možný ! Já kdybych šéfovi zdůvodňoval proč něco nejde tak by mě /clipart kopanec do/. A to u nás probíhají velice nepopulární změny. Přál bych to některým lidem zažít aby si víc vážili hokny i , když je to často pakárna.
Maťa
Pivrnec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 08:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

uzavřel bych to takto-tlak IDS i cestujicích je na zkracovaní jízdní doby,což je pochopitelné.Jenže ČD by se mnělo snažit o zvyšování tr.rychlostí-jezdit do Vančic 30 km/h v 21.století mluví za vše.To by ovšem bylo složité tak se zkrátí pobyty a jízdní doby mezi zastávkami a stanicemi,ale to už se dá dodržet pouze jízdou 100% výkonu-rychlobrzda.
/Y
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.20.197
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 08:38:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať nepatří ČD a majitele zajímají jenom koridory a na místní tratě kašle.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2762
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 10:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

majitele zajímají jenom koridory a na místní tratě kašle.

Nésó love a néni snaha je splašit
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.12.2006
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29277
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 13:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není ani dostatečný tlak. Když si kraj (či někdo jinej vlivnej) kvákne, či přímo neustále votravuje, dostane klidně i dráty do (Velenic - to není nic proti Velenicům, aby si to někdo nevysvětlil špatně).
Brno (a JmKraj též?) chce odsunovat Brno, tak bude mít odsunutý Brno.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 13:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motto: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody."

Přidám se k potrefeným husám, které tu smutně kejhají nad drastickým omezením zastavování vlaků v Maloměřicích. MilanS nám tu zdůvodnil, "proč to nejde", a člověk bez podrobné znalosti problematiky mu asi nedokáže kvalifikovaně oponovat. Jeho argumenty pro poučeného laika, jako sem já, navíc znějí celkem věrohodně.

Osobně si myslím, že by pro KORDIS mohla být zajímavá úvaha o legalizaci zastávky Brno-Maloměřice pro veřejnost. Aby byla splněna podmínka bezbariérového přístupu, bylo by asi třeba vybudovat z přechodové lávky ke koleji T2A podobné šikmé rampy, jako vedou k nástupišti u T1A. Navíc by bylo třeba obě nástupiště prodloužit na standardní délku pro soupravu 6 Bdmtee. Maloměřice nejsou tak lidnatou aglomerací jako Lesná, ale pro dojíždění do zaměstnání (kromě ČD je v lokalitě více velkých zaměstnavatelů, např. OHL ŽS, AZ Servis, Brněnské vodovody a kanalizace, různé firmy v bývalé cementárně...) by zastávka v Maloměřicích možná byla celkem perspektivní. Přitom si myslím, že investice do těchto úprav, by nemusela být zdaleka tak veliká, jako u novostavby na Lesné.

Přestože mi není líto investovat do výletu busem č. 64 celých 8,-Kč (to pro případné pochybovače, kteří v mém kejhání uvidí hlavně snahu ušetřit), musím uznat, že když vlaky stály v Maloměřicích, bývalo dojíždění jaksi pohodlnější a hlavně RYCHLEJŠÍ. Chápu důvody, které znemožňují zastavení taktových vlaků IDS. Proč ale nemohou v Maloměřicích stavět vyloženě "technologické" vlaky, jako Os4146, Sp1646, případně Sv4197, Sv4199, tedy vlaky, které jedou v časech zajímavých pro maloměřický personál a jeichž čas není tak striktně vázán na rychlý obrat, to mi opravdu není jasné.

MilaneS, jestli si to přečteš, rád bych, kdybys mi na tuto otázku dal (nejlépe sem na k-report) fundovanou odpověď. Předem díky.
Rendben Üzemelt !
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 15:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

od kdy jezdí na Zaječici 742+010??
Jinak všem doporučuju procházku po Ždánce je to příjemně strávených 6hodin je tam hromada míst které ze silnice nejsou ani na dohled fakt fajn.
Ty vytrhané koleje byly od nadjezdu před Uhřicama směr Ždánice asi 200 m.
Milans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 21:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 842: Souhlasím s názorem, že pokud by se někdo rozhodl, že ze St.3 udělá regulérní zastávku Brno-Maloměřice a neměl by hluboko do kapsy, technické řešení by se jistě našlo. Avšak vzhledem k počtu potenciálních zákazníků Malo:Lesná třeba 1:5 a faktu, že Lesná čekala na svoji zastávku přes čtyřicet let, až se posléze dočkala realizace jen díky aktivitě místní radnice (a nedávno zesnulé paní starostky), je to v příštích X letech pouhá chiméra.

Jeho argumenty ... ...znějí celkem věrohodně.

Sorry Martine, ale o své "domovské" štrece bych snad něco vědět měl...

K zastavování netaktových vlaků se Ti tady rozepisovat nebudu, nevím kdo všechno to čte. Ale jestli jseš zítra v práci, ozvi se a já Ti k tomu řeknu svoje!
MS
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 12:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842 : 4146 zastavovat nee, jednak za ním valí osobák na Tišnov, a jednak jím spěchám já do hokny
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem si koupil nového Železničáře a tam píšou, že zastávka Brno-Lesná už "premáva".
Michalcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý kraťas, dobrý, jméno ti fakt sekne.
(Nerozumíš-li mrkni výše...)
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, jsem tady nový.
Michalcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pohodě, neber to osobně, jenom mě to fakt rozesmálo.

Jen jsem si vzpomněl na Hrdobce...
"Vždyť se tady o tom už dobrou hodinu bavíme"
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 08:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je v pohodě. A ten film si pamatuji velice dobře. Prostě klasika...
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:10:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to tady čtu, mallardovi příspěvky byly opravdu k něčemu - za vše může kordis a konstruktéři+výpravčí (konkrétně neuvedeno nic),já jsem fíra,co může být víc,že ano...

Jinak Lesná byl podle mě dobrý tah, obrovské sídliště může zajistit slušný nástup cestujících,což se už teď potvrzuje...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2826
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 08:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to tady čtu, mallardovi příspěvky byly opravdu k něčemu - za vše může kordis a konstruktéři+výpravčí (konkrétně neuvedeno nic),já jsem fíra,co může být víc,že ano...

Bohužel, pozůstatek socialistického myšlení u ČD...
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.1.2007
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 13:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R. : Každému trochu inteligentnímu člověku stačí podívat se do jízdního řádu a porovnat čas příjezdu a odjezdu.Pokud máš možnost nahlédnoui do SJŘ, tak to udělej.Budeš se divit, jaké časy jsou v některých stanicích na rozvěšení soupravy.Hloupě kritizovat dokáže každý,hlavně zastánce paskvilu ve který se postupně mění jízdní řád.
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 11:33:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, ted jsi me dostal, divam se a nic. A co treba konkretne? Ty tady akorat furs meles, a konkretniho naprosto nic! Myslis treba Letovice?Tam je na obrat hodina...
Pokud je to dáno předpisem a senou (o čemž pochybuju,že víš,co to je), a funguje to i jinde než kolem brna... jestli ti dela problem pohnout prdeli po dojezdu do stanice a misto rozveseni si musis dat kafe a šponu,tak je to problem tvuj a ne jizdniho radu...
Ses proste typickej fira-komunista-odboraz, jestlize nedokazes pochopit,ze se to dela pro lidi a vubec se divim, jak dokaz nazvat JŘ paskvilem...Jaka je tva představa o JŘ?Mě by to docela zajimalo, jakej je nazor od jine profese !
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 19:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R. : Člověk trochu znalý železniční provozu ví,že neexistuje jenom SJŘ 326,ale i jiné a vlaky nejezdí jenom do Letovic.Takže,až se naučíš rozpoznávat i něco jiného než je SJŘ 326,tak se můžeš zapojit do diskuze.Protože jinak u tebe bude platit:Blahoslavení duchem...
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 22:29:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opet jsem se nedozvedel nic,takze jsem se trochu koukal do JŘ a skutecne ostre obraty jsem nasel akorat u osobaku v tisnove, jinak nic. Muzete me napsat jeste nejake dalsi?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 08:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ostre obraty jsem nasel akorat u osobaku v tisnove

vetsinou to tam vychazi na pantak.

Ale skutecne ostre obraty jsou udajne na 244 v Ivancicich a Oslavanech
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.1.2007
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 10:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo 3 minuty na objetí soupravy v Rakšicích před sunutím do Bohutic - v ranní špičce... tuším Sv 4494
Ono se sice řekne - zastavení na půl minuty, ale včetně rozjezdu a zastavení je to cca 2 minuty (odhad) ztráta. Ve směru z Brna by se možná to zastavení v Maloměřicích dalo stíhat, ale je to daleko od míst, kde je podle mě většina lidí v Maloměřicích. Ze 64 je to dostupnější (zast. Kulkova - St. 6(???), zast. Depo ČD nebo Železniční stavitelství - depo). Interval 64 je ve špičce cca 8 minut.
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace