K-report
 

Archiv do 18.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 18.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5820
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 15:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Město Říčany si v roce 2005 nechalo vypracovat Strategický plán rozvoje, Dopravní studii atd. Z nich pravděpodobně vzešly některé nové požadavky. Přípravná dokumentace k této stavbě , vzhledem k jejím několikaletému odkládání vznikla již s velkým předstihem, tak se není čemu divit, že dochází ke změnám. Změnily se předpisy, např. všude musí být bezbariérový přístup atd.
Předpokládala se rozsáhlá výstavba v jihovýchodní a východní části města, protože byla navržena zastávka Říčany-Jih, nakonec se sice v Říčanech výrazně staví, ale především v západní a jihozápadní části a v přidružených obcích, takže zastávka není potřebná (zatím).
Řekl bych, že většina měst ani obcí nějaký strategický plán (a dost často i územní plán) zatím nemá. Od revoluce zde probíhá velmi překotný a mnohdy zmatený vývoj pod různými tlaky (politickými, ekonomickými, demografickými). To je pak těžké něco prosazovat z předstihem.
Ještě musím doplnit, že si Říčany nechávají zpracovat (nevím, jaký je aktuální stav) Integrovanou studii pěší a cyklistické dopravy, takže z té ještě vyplynou (či vyplynuly) také nějaké požadavky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 15:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cílem stavby je zlepšit železniční dopravu, a to i příměstskou.
spíš bych to viděl na zajištění takové propustnosti a jízdních dob, aby se tam vešlo vše, co se od tranzitního koridoru očekává.. o žádném vylepšování přístupu k vlakům to velmi pravděpodobně nebylo (bylo by to o jiných penězích) + je to nadstandard, který se bere jako samozřejmost.. stavba jako koridor se nestaví primárně pro dojíždění z Říčan, i když tak bude využívána..

ad. ostatní: nechme toho a věnujme se konkrétních věcí se stavbou.. pokud to chcete řešit, můžeme mailem..
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5821
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 16:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: to jsi měl slyšet ve Strančicích ty nadávky od AŽD a EŽ vůči projektantům, kteří naprojektovali jednu místnost v technologické budově o půl metru užší než byl požadavek. Přišlo se na to totiž, až když tam chtěli montovat vybavení. Ale drobný problém tam už s tím měli Viamonti, když dělali vývod z kabelovodu. A těch dalších chyb a blbostí, co projektanti spáchali, se dá počítat na desítky.

Vhd_sl = zarytý obhájce projektantů promine, ale je to prostě pravda. Těch příčin je mnoho, někdy jsou na vině špatné mapové podklady, špatný či žádný terénní průzkum, špatná koordinace jednotlivých částí projektu a někdy prostě asi nedbalost či lajdáctví. Někdy je vina větší, někdy menší. Nechci všechny případy házet do jednoho pytle.

P.S. a už také končím, nechci tu vyvolávat další flame, protože na tohle téma jsme tu víceméně beze shody už před časem diskutovali.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 17:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z jiného soudku: rychlík se srazil s nákladním vlakem
Víc fotek je tady>>

(Příspěvek byl editován uživatelem Plešoun.)
IV.koridor-2.etapa aktualizace 8.2.2007
Fišer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.96.4
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 10:08:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oblouk před nádražím Říčany - vlevo léto 2006 a vpravo sobota 10.2.2007
 
 
Fišer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.96.4
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 10:17:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říčany - vlevo jaro 2006 a vpravo sobota 10.2.2006 - stavění el. sloupů.
 
 
Fišer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.96.4
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 10:32:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sobota 10.2.2007 / stavění el. sloupů a používají jeřáb a plošinu v jednom :o)
 
 
 
Fišer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.96.4
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 10:39:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.....další fotky ze soboty.
 
 
Fišer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.96.4
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 17:14:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Most v Říčanech, ul. 5 května - vlevo dříve a vpravo dnes.
 
 
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 20:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Čerčanech pokračuje stavba nového skladiště:
 
 
KuK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.27.195.193
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 07:17:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té informační tabuli ve Strančicích.
Neměla by být nějaká také na lávce? Pravidelní cestující to sice již znají a vědí ze kterého nástupiště kterým směrem vlaky odjíždějí, ale nemusí to být pravidlem, a příležitostní cestující a příchozí od Všestar nemají informaci žádnou. Budou někde viditelně umístěny také hodiny?
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 08:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Mám také dotaz ke Strančicím. Na perónu je taková bíle natřená rámová konstrukce. Co v ní bude? Nějaké informační tabule? Původně jsem myslel, že to bude sloužit k označení stanice svítícím nápisem "Strančice", ale ten se objevil na střeše nástupiště.
http://rail2005.euweb.cz
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 10:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo jestli se v rámci koridorizace bude opravovat výše focený most v Říčanech? Vypadá, že by nějakou opravu snesl. Té vykácené části před Říčanama sem si take všimnul. Proč toho vykáceli tolik? To se bude posouvat kolejiště?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5831
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 11:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manech: mosty přes trať se v rámci koridoru neopravují (pokud nezasahují do profilu apod.) Ani nevím, kdo je majitelem toho mostu, jestli město nebo kraj.
Ano, na uhříněvském zhlaví dojde k posunu kolejiště, přibližně tak, že bude vytaženo směrem ku Praze a že 4.kolej povede až za stavědlem č.2. Stejně tak strančické zhlaví bude posunuto kousek do stanice (vyjma těch kolejových spojek)

Rail2005: jo, v těch stojanech mají být informační tabule, jsou tam vidět už od počátku vyvedené dráty.

KuK: co se týká informačního systému, tak ho zatím příliš nechápu, uvidí se až bude dokončen. Např. když cestující bude stát na jedné půlce nástupiště (té primární ve směru jízdy), tak neuvidí na informační tabuli, která je pouze na té druhé části, čili doufám, že něco také pověsí pod zastřešení. Do budoucna se uvažuje o tom, že by autobusové linky 490 a 494 měly konečnou u lávky na všestarské straně, takže by se tam informační tabule hodila. Důvodem je, že se všechny autobusy na stávající stranu nevejdou a blokují ulice, mnohdy jich tam i stojí pět najednou.

Mimochodem, umísťovat na lávku jakékoliv zařízení (byť informační), které je v dosahu lidských paží mi připadá jako vyhazování peněz, protože ho někdo rozbije nebo ukradne. A pokud, tak by to nutně chtělo kamerový systém. Např. z podlahy se už začalo ztrácet osvětlení.

Dále, už by to chtělo, aby alespoň zapojili ty reproduktory na nástupištích, protože z toho jediného u dopravní kanceláře je v mnoha v případech slyšet kulové, např. právě když stojíte nahoře na lávce nebo vzadu na nástupišti a čekáte kam vlak přijede, tak hlášení není rozumět.
K výtahům, v sobotu všechny fungovaly.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5832
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 12:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak už tu byl odkaz, na letošek byl zcela upraven harmonogram výluk stavby Optimalizace trati Strančice - Praha Hostivař. Došlo k výraznému zkrácení, každá etapa byla zkrácena o týden až dva a zpřeházeno pořadí etap. Výsledkem je, že práce v kolejišti začnou až 26.3. a skončí 30.11. 2007. V roce 2008 tedy již další dlouhodobé výluky nebudou.

26.3.-16.5.2007: 1. kolej (Strančice -) Svojšovice - Říčany
17.5.-15.7.2007: sudá skupina žst. Říčany + 2. kolej Říčany - Kolovraty (- Uhříněves)
16.7.-23.9.2007: lichá skupina žst. Říčany + 1. kolej Říčany - Kolovraty (- Uhříněves)
24.9.-16.10.2007: 2. kolej (Strančice -) Svojšovice (- Říčany), dokončení přeložky
24.9.-30.11.2007: 2. kolej na strančickém zhlaví žst. Říčany, čili sudá skupina nebude od Strančic kolejově napojena

Přikládám grafickou podobu: harmonogram-2007(PNG, 757 kB)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3264
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 16:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

24.9.-30.11.2007: 2. kolej na strančickém zhlaví žst. Říčany, čili sudá skupina nebude od Strančic kolejově napojena

To je ta výluka, co se původně měla dělat až příští jaro?

V roce 2008 tedy již další dlouhodobé výluky nebudou.

Tak mě napadá, neuvažuje se tedy pro příští rok se zavedením intervalu osobních vlaků (sólo 4.1) Praha - Strančice 15 minut? (Já vím, navýšení vlkm...)
Život je kabaret
Fišer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.96.4
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:08:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádraží Říčany-sobota 10.2.2007
 
 
 
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5833
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: ROPID je o zavedení 15 minutového intervalu rozhodnut už dlouho, ale zásadní podmínkou je zprovoznění autobloku v celém úseku Hostivař - Strančice. Protože stavba měla skončit až na jaře 2008, tak se obávali, že autoblok bude až někdy v létě 2008 čili kvůli tomu se bude muset odložit zavedení toho taktu z GVD 2008 na GVD 2009. Ale jak to bude teď, netuším. Možná by ten autoblok stihli zapojit už přes zimu 2007/2008, takže by se takt mohl podařit už v GVD 2008. Na ten vložený takt do Strančic plánuje ROPID nasadit ešusy, jezdily by sólo, tím pádem by jich nebyla taková potřeba - nazbyt jich není.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
MP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.37.253
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 08:29:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych se zeptal k mostu v Kolovratech, kdo bude zhotovitelem díla, jak demolice starého tak i výstavba nového mostu??? předem děkuji za odpověď
GrimReaper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.76.144
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 17:42:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v Senohrabech demolovali "skladiště?". Budka z části zděná, z části dřevěná na opačné straně kolejiště než je budova nádraží.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 19:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděli jste toto?
http://www.youtube.com/watch?v=OQ-gZkAaHkM

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Omar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 20:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy -> Co dodat...Holt lidi sou fakt jen ovce na porážku...
Tento člověk je do železnice uplný blázen...

Přijďte si poslechnout bezva rádio!! (moje rádio :-)
Hraji každý všední den ve večerních hodinách...(po 20 hodině) a o víkendu podle toho jak sem doma..:-)
www.RadioStation.cz/Johnys-Radio/
Nereus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.136.166
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 21:57:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lze jenom doufat, že to tam nevypadá tak jako zde:

http://www.youtube.com/watch?v=7v0R_3bxPeM

No i když - dosaďte si do Měcholup třeba Ex100
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 01:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja myslim.že ty Měcholupy nejsou ještě tak nebezpečný,ten vlak je dlouho dopředu vidět. Tim teda nechci říct že bych s tim kočárem souhlasil,sám jsem tam měl nedávno o kus dál na prvních vexlích pokec s esem na rychlíku .....
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GrimReaper: je to bývalý útulek TD, rozebírání dřevěné části proběhlo už někdy v prosinci či lednu.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 8.2.2007
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty schody na koncích nástupišť neměli dělat, jedině to asi provokuje přecházet přes koleje...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Benešově se před staniční budovou objevily oranžové "husí krky" pro kabely, v Senohrabech se bourá boudička za 3. kolejí. Před Říčany a Kolovraty se celý týden maká na základech pro PHS, v Uhříněvsi práce na zabzař, stála tam i jedna muvka s návěstidlem.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5842
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 19:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondělí 19.2. začne v Říčanech stavba podchodu v prostoru budoucího 2. nástupiště. Nejdříve bude sneseno asi 60 metrů 6. koleje nad podchodem, dále bude snesen zbytek kolej č.8, včetně výhybek N10, N11 a N12 - bude nahrazena kolejovým polem, takže poslední vlečková kolej (č.105) zůstane směrem ke staniční budově bez napojení.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 02:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jamessn:
A když tam budeš třeba ty,budeš třeba fotit (nevim jesli fotíš .....) a budeš chtít na druhý nástupiště,budeš to snad obcházet přes ten most ??
Jesli jo,tak OKa děláš samozřejmně dobře a nic proti,ale já se klidně přiznám že tam polezu i kdyby tam bylo 10 zákazů a mysli že věčina taky ..... jen muj názor,neber to jako nejakou prudu .....
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5846
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 02:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkejte, až tam budou někdy vlaky valit 160 km/h, to budou jatka. Kolikrát už jsem tam viděl, že musela sólo mašina (velmi tichá) před lidma dokonce přibrzdit, protože se nerozhlédnou ani doleva ani doprava.

Když vynechám mentální postižení těch lidí, tak problém je v bezbariérovém přechodu přes kolejiště. Most má jeden přístup u 2.koleje a další je až daleko za silnicí, uprostřed mezi silnicí a tratí chybí zcela. Čili bezbariérový přístup k autobusové zastávce je prakticky nemožný. Myslím si, že by šel udělat poměrně jednoduchý a levný sjezd z mostu směrem k Hostivaři (opačně, než jsou schody), ale ideální by to bylo směrem k zastávce. Taky by to chtělo nějaké značení (pokud by tedy přežilo místní vandaly).
Horší je, že ten přelez kolejištěm bezbariérový není a lidem to vůbec nevadí. Např. o důchodkyně plazící se po kolenou není nouze. Cyklisty už nechápu vůbec, proč na tom kole vůbec jezdí?
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 08:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděl jsem i přecházet nějaké dítě na kolečkových bruslích(v daném úseku 120km/h...), tomu to šlapalo přes koleje hodně blbě a málem padal...

Jnd: myslím že když fotím stačí jít od kolejí do svahu a pak na nástupiště, ty schody jsou jen menší luxus ...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 09:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co tam kdy bude jezdit 160? Že by se gorily podívaly i do Budějovic?
Přecházení přes koleje v Měcholupech je fakt o život. Hlavně bych zrušil ty schůdky na konci nástupiště, naopak bych tam dal pořádné zábradlí. Bezbariérový přístup k nástupišti u 2. koleje bude vždycky prodlužovat cestu na sídliště, s tím se asi nedá nic dělat. Pro normální lidi by bylo dobré postavit schodiště od peronu přímo na na most, ale víc se tam asi neudělá.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 09:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor - zapomínáte na jednu podstatnou věc a to na hromadu zaměstnanců areálů Průmstav, SDM a další, kteří každé ráno přijíždějí vlaky v 6:06 a 6:36 z centra a račte se přesvědčit, že jich je poměrně dost. I když zrušíte schůdky a přidáte zábradlí, tak stejně budou koleje přelejzat (já jsem jeden z nich). Nikdo se Vám ráno nebude trmátet 300 m na most a zpátky. Pro tyto cestující (tím i pro mě) je situace neřešitelná.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 11:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že by v místě zastávky neškodil vložit dostatečně vysoký plot mezi koleje s dostatečným přesahem mimo zastávku. Tím by se totiž vše vyřešilo.

A proti rezistentnějším jedincům by mohl třeba sloužit jako vodič 220V
http://rail2005.euweb.cz
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 11:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to je asi pozdě - nebyla by na to potřeba větší vzdálenost mezi kolejemi?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 11:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A rada pro pracující ve zmíněných areálech? Ba dokonce jezdící do práce vlakem?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 12:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:
1) respektovat zákony této země v rovině pohybu osob v kolejišti (pokud nevlastníte povolení, nemáte tam co dělat..) + nechat si tam čas od času, v zájmu vašeho zdraví, postavit výběrčího pokut, který skásne nepřizpůsobivé..

2) umluvit někoho, kdo disponuje prostředky a pozemky (město, zaměstnavatel,...), aby i na druhé straně nástupiště nechal postavit lávku + ovlivňovat veřejné mínění ve směru, že je to společenská nutnost (argumentace počty mrtvých atp.).. v případě, že by to udělal investor této stavby, mohl by být za to popotahován NKÚ za špatné hospodaření..
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5847
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 13:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V těch H.Měcholupech bych to z praktických důvodů rozdělil na dvě skupiny, zaměstnanci přilehlých podniků, kteří denně už mnoho let přecházejí koleje na uhříněvské straně a jsou zvyklí na místní provoz - ty bych tak moc z hlediska bezpečnosti provozu neřešil. A pak víceméně nepravidelné či nahodilé cestující přelézající pod mostem na hostivařské straně, u těch vidím hlavní problém, jsou dost často špatně pohyblivé osoby, rodiče s dětmi (a kočárky), naprosto nepozorné ženské (to je zvláštní a asi vůbec nejnebezpečnější kategorie), mnohdy je to celý dav takových lidí tlačících se přes sebe. To je ta problémová skupina mající most prakticky nad hlavou.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 13:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: všechny ale spojuje to, že na vlastní riziko lezou do prostoru obdobného uzavřenému přejezdu.. pokud by se tam měl dělat přechod pro pěší, bude spouštěn od benického přejezdu a z obdobné vzdálenosti i z druhé strany = není řešením, protože se změní jen to, že tam bude výstraha + řekněme rovnější plocha + bude to stát cca 5 mil.Kč => hazardovat pro zkrácení cesty se bude stejně i zavřeným přechodem.. obávám se, že obdobně by dopadla i lávka..

jinak než apelem na zákaz vstupu do kolejiště (a pár odstrašujícími případy, které se hodně hlasitě zveřejní s dovětkem, že to byl jejich dobrovolný hazard..) se to za současných podmínek nedá..

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 15:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Poborskii: praktické důvody v tomto případě neexistují. Jak by se Vám líbil titulek v novinách "Z praktického důvodu byl přejet vlakem"?
Ty lidi tam nemají co dělat!!!!
Kdo se pak má dívat na ty zbytky, co z nich zůstanou různě pověšený na podvozku!!!

Shodou okolností jsem včera četl nový výtisk ČD pro Vás 2/2007 a kromě titulní strany s "naší" milou Janičkou, je tam taky ještě jedna hezčí, str.11
 
ČD pro Vás
Jinak přeji krásný den.
P.S.vím, že zvyk je železná košile,ale...
Gatto nero
www.pendolino.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík:
IV.koridor-2.etapa aktualizace 8.2.2007
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2280
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 18:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče nadjezdu u hornoměcholupské zastávky, ono by možná stačilo v prostoru mezi Hornoměcholupskou ulicí a 1.kolejí udělat z něj i bebariérový slez (nejen schody) a trochu zkulturnit přístupovou cestu od nástupiště u 2.koleje na něj. On ten chodníček vede jen k té cestě opodál a pak se obzvláště v tomto období jen plácáte v bahně . Nedejbože aby zrovna zabočil títmo směrem nějaký kamión (jakože tam občas nějaký zajíždí). Potom máte možnost mu uhnout leda splynutím s křovím.
S plotem a 220 V bych potom i souhlasil.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 18:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzik: Dobře udělaný, snad to apsoň na pár jedinců zabere, u zbytku se ale obávám, že na ně nezabere nic :-(

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 02:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to nedělal, ale zapůsobilo to na mě. Ale ten odkaz od tebe na video na youtube víc
Gatto nero
www.pendolino.cz
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 03:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doneslo se mi, že se prý má rušit pokladna Mirošovice. Protože to je pro mě víc, než "občanská" záležitost, jestli o tom něco víte, dejte mi prosím vědět (třeba na e-mail). Díky moc.
Hela
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.16.122.4
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 07:00:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktivace ESY ve Strančicích se o týden odkládá. Dle nového harmonogramu se bude aktivovat v termínu 5.3.-12.3.2007. Důvodem je nasazení nového SW, které musí odborná komise vyzkoušet. ESA Uhříněves by se následně měla aktivovat v termínu 11.4.-24.4.2007
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 07:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani 5.3. neni jisty termin diky dopisu od VUZ.

(Příspěvek byl editován uživatelem steamer.)
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 08:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to MP: zhotovitelem mostu v Kolo by měly být SSŽ... nějaké informace jsou zde http://www.kolovraty.cz/doprava/most
zrovna připravujeme nějaké dotazy pro stavbyvedoucího, takže pokud bys chtěl vědět něco přímo od zdroje, napiš...
naposledy jsem s nimi mluvil v pondělí, a to ještě nikdo z kompetentních ani nevěděl, který den most bude uzavřen :-)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5848
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 11:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hela: já slyšel, že opakované odklady jsou kvůli problémům se softwarem pro KOA-1 a také kvůli nedostatkům v projektu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5849
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 11:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MP: v rozkazu o výluce zhotovitel není psán, ale mezi použitou mechanizací je uveden silniční jeřáb Hanyš.
Cituji "Rozsah prováděných prací:
V první fázi ve dvou nočních tříhodinových výlukách bude provedena instalace závěsů do klenby mostu. Dále bude následovat zavěšení železobetonové klenby mostu na pomocné ocelové konstrukce, její rozdělení příčným řezem a uvolnění klenby ve vetknutí nad opěrami, její posun nad opěry a konečné rozpojení klenby na přepravitelné části a její transport. Po odstranění opěr bude provedeno zajištění stavební jámy pro nové založení mostu ražením pažících stěn (dvě desetihodinové noční výluky). Položení nosníků mostovky bude probíhat při krátkodobých napěťových výlukách obou traťových kolejí."

Jsou tam psané noční výluky obou kolejí 01:00-04:00, výluky vždy jedné koleje 19:00-05:00 a dopolední napěťovky obou kolejí 8:55-11:00 (vlaky 9118,636,9120 a 633,9121,9123 s přípřeží). Vše bez konkrétních datumů.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 13:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Je to kvuli neschvalenemu SW stavedla, ktery jeste nebyl nikde nasazen.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 14:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A bude to ESA11EIP?
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 14:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

několik fotek z dnešního bourání... u obou stran stojí hlídky a sbírají z kolejí spadlé kusy - viz. druhá fotka...
 
 
 
 
 
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 16:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: tak nějak to je, nebudem to pitvat
IV.koridor-2.etapa aktualizace 8.2.2007
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 16:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte že tam ten most ještě v pondělí bude ??
Zeytra bych raději pohrotil nejakou 749 na pacifiku....
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 16:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo most v pondělí ještě stopro bude, ještě zítra se téměř nic dít nebude, hlavní práce se rozjedou teprve v pondělí...
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 18:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík ......
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 18:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová železniční zastáva Tábor Čápův dvůr

Správa železniční dopravní cesty s.o., Stavební správa Praha jako investor stavby koridoru „Modernizace trati Veselí nad Lužnicí – Tábor, I.část, úsek Doubí u Tábora – Tábor“ oznámila městu Tábor, že na základě pokynu ministerstva dopravy zařadí výstavbu nové železniční zastávky Čápův dvůr do stavby IV.železničního koridoru. Zastávka bude realizována spolu s výše uvedeným úsekem trati s pravděpodobným dokončením v druhé polovině roku 2009.

Završena tak byla několikaletá snaha města a Jihočeského kraje o zlepšení dopravní obslužnosti uvnitř táborské aglomerace. Umístění zastávky vychází z územního plánu aglomerace Tábor, Sezimovo Ústí, Planá nad Lužnicí. Počítá s ní také projekt rozvoje dopravní obslužnosti Jihočeského kraje. Zastávka bude součástí Integrovaného dopravního systému Tábor, Sezimovo Ústí, Planá nad Lužnicí, který s účastí Českých drah a.s. a dopravní firmy COMETT PLUS, spol. s r.o. funguje od roku 2003. V budoucnosti bude začleněna také do integrovaného systému kraje.

Nová zastávka bude obsluhovat přilehlou obchodní zónu na jižním okraji Tábora a nedaleké sídliště Nad Lužnicí.


www.tabor.cz
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 10:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pár fotek z Kolovrat z dnešního rána
 
 
 
 
 
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 18:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Benešov 18.2.2006 - měl jsem cestu, tak jsem zmonitoroval současnou situaci, než nám "starý" Benešov zbourají.

 
 
 
 
 

=======================================================
Jinak v Praze-Vršovicích už stojí lešení a začíná se něco dělat s přístřeškem výpravní budovy u nástupiště.
http://rail2005.euweb.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace