K-report
 

Archiv do 09.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 09.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 09:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě pánové zda se při modernizaci nádražních areálů budou zachovávat nákladové rampy. Přecejenom pro ČD by to mohlo do budoucna být výhodné pro překládku zboží a tudíž i vítanému zdroji financí.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 14:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se kácely břízky u strančického zhlaví v Říčanech.

Myslím, že nákladní rampy jsou dnes pasé, a to už nejmíň 30 let. Mně naopak přijde jako nehorázné plýtvání, že se na koridoru obnovují kdejaké manipulační koleje (nejlépe na zhlaví napojené novými výhybkami na betonových pražcích), kam za celý rok pak nepáchne ani vagónek. A nemyslím, že by se situace měla nějak změnit. Bude se třeba obnovovat manipulační kolej (pátá?) v Říčanech? A když jsme u toho, funguje ještě vlečka do Prefy v Uhříněvsi a vlečka v Říčanech?
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 15:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím že vlečka v Říčanech už nějaký čas nefunguje,ale nevím to jistě.Podle toho jak jsou tam ojeté koleje bych řekl že už nějaký čas nefunguje.Kam vlastně ta vlečka vede?Bude se v Říčanech bourat skladiště?

(Příspěvek byl editován uživatelem Havrda.)
ICQ:252 160 498
Janty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 15:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Na vlečku v Říčanech se ještě občas přistaví cisterna (asi s nějakým topným olejem),naposledy sem ji tam viděl tento rok v lednu.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5793
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 16:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na vlečku Alfa v Říčanech se pravidelně vozí dvouosá cisterna s formaldehydem, vyjímečně i nějaké jiné vozy. Vlečka do Prefy v Uhříněvsi je zčásti zaasfaltovaná, takže po křížení se silnicí funguje jen jako odstavná kolej.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 18:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problematika (ne)existence ramp, vleček apod. nepochybně přesahuje trať 220/221. Např. v Německu došlo koncem 90. let ze strany DB k masivní likvidaci různých vleček, manipulačních kolejí apod., resp. často stačilo jen vybrat výhybku a nahradit ji kolejí. Od té doby neustává nářek různých soukromých dopravců, kteří tak ztratili možnost provádět obsluhu případných zájemců. Je nutné ujasnit si, co vlastně od železnice chceme: má být jen spojnicí mezi logistickými terminály anebo má kromě toho umožňovat odvézt občas pár vagonků dřeva, uhlí nebo čehokoli Frantovi do Horní Lhoty? Samozřejmě by měla (podle mě) umožňovat obojí. Dokud se najde Franta, kterému firma 123Doprava bude umět za výhodných podmínek dovézt vlakem kýžený materiál, neměli bychom se toho vzdávat. Jakmile tu výhybku jednou odstraníme, už ji nikdo nikdy nedá zpět. Myslím si, že v celkovém objemu nákladů na rekonstrukce koridoru jsou rozhodně diskutabilnější náklady např. na PHS.
Janty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 19:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprosto souhlasím z Dusanhem.Např. zrušili Krhanice jako dopravnu, a v létě by se jim zrovna tahle stanice hodila pro křižování mim. vlaků s kamením s vlaky osobní přepravy.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 19:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janty: ano, máš celkem pravdu, ovšem ty vlaky "s kamením" vozí soukromý dopravce, takže je to dráze asi šumafuk, kdy pojedou. Ale ušetřilo se na zaměstnancích a údržbě.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 1.2.2007
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 20:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to je právě jádro pudla. Co myslíš pojmem "dráha"? Mezi náma, vlečkové a manipulační koleje nemusí být ani zdaleka "modernizovány" natož "optimalizovány". Stačí, když na nich bude povolena potřebná přechodnost a rychlost stačí do 40km/h. To snad nejsou žádné přemrštěné požadavky. A co se týče přebytku zaměstnanců, kdo říká, že v takovémto případě (Krhanice) musí být přítomen nějaký vechtr? Mn vlak (ať už ČD nebo kohokoli jiného) bude mít svého (příklad) vlakvedoucího-posunovače-výhybkáře v jedné osobě. Ten může (ve spolupráci se samovraty, ovšem) pohodlně zajistit existenci takového křižování. Resp. zajistí, aby "jeho" vlak vjel na jinou kolej, než očekávaný (a plánovaný) vlak odnaproti. Tak dojde k (téměř) bezpracnému vykřižování. Mn vlak si provede obsluhu nákladiště (vlečky) a ve stanovený čas (po domluvě s dispečerem apod.) odjede stanoveným směrem.
K tomuto výkladu dodávám: nejsem výpravčí a D2 i D3 jsem viděl "z rychlíku". Z technického hlediska je to snad jasné, oblíbené argumenty "že se to tak nikdy nedělalo", "předpisy (kolektivní smlouva atd...) to neumožňují" apod. neberu v potaz.

Protože jsme ale odbočili (doslova) z koridoru, vrátíme se zpět. Když bude (příklad) v Říčanech k dispozici výhybka na manipulační kolej, vjede Mn vlak na tuto kolej (ať už cestou posunu nebo rovnou z trati). Když tam bude přestavník, tak mu to výpravčí přehodí na dálku z Uhříněvsi (odkudkoli) a je vyřešeno. Ostatní výhybky v manipulačním obvodu se můžou klidně házet ručně.

Celková potřeba staničního personálu pro tuto činnost = nula.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3183
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 22:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat Poborskiiiého, jak se vyvíjí kauza výměny oken, kterou zde před nějakou dobou zmiňoval. (V rámci IPO byla majitelům domu nabízena (či spíše "nabízena") okna v nejjednodušším provedení a nerespektující rozměry, ani vzhled původních.)
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5796
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 23:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc se nezměnilo. Po půlročním mlčení se v lednu opět zjevil zástupce dodavatelské firmy AQ Okna s tím, že mu zhotovitel (v případě IPO se jedná o Metrostav) - snad po dohodě s investorem(?) - nařídil toto: buď nám nainstalují bílá plastová okna (popř. za příplatek s barevnou fólií) nebo dřevěná okna, ale u těch budeme muset uhradit 75% z ceny. Té ceně příliš nerozumím, ještě musím kontaktovat AQ Okna, abych přesně věděl, jaký normálně je cenový rozdíl mezi dřevěným a bílým plastovým oknem při stejných rozměrech a typu (tzv. Eurookna). Investor ani zhotovitel nás nekontaktoval, přičemž to už sliboval na září, nechal to na AQ Okna, kteří jsou z toho docela nešťastní. Navíc o situaci byla informována jen asi polovina dotčených domů, ostatní se to dozvěděli od sousedů.
Nechápu, proč nás tedy před začátkem stavby obcházeli projektanti IPO s dotazníkem, kde se dotazovali, kdo chce jaká okna (dřevěná, plastová, barva, atd.), když nám všem nakonec chtějí vnutit ta nejjednodušší bílá plastová okna. Asi pro legraci. Navíc do dneška nevíme, kolik oken bude na jednotlivých domech vyměněno, každý (SUDOP, Metrostav, AQ okna) postupně tvrdil jiný počet, ale nakonec budou nejspíš vyměňovat všechna okna do obytných místností. Zatím to tak u všech již upravených domů bylo.
Ta bílá plastová okna skutečně nejsou pěkná a při představě, že by hyzdila celou ulici, nám tu není do zpěvu. Ve Strančicích jsem zatím napočítal asi šest domů s novými okny (vše bílá plastová), takže naprostá většina domů na okna teprve čeká.
PS. Vůbec netvrdím, že ta plastová okna jsou nekvalitní, co týká technických vlastností. Jde o tu vizuální stránku a o materiál (tzn. požadavek byl dřevo).

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
BRDO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.27.195.193
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 07:11:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Říčanské nádraží se zlepší
Když se má podle článku v březnu začít, existují plány na kruhovou halu s průchodem do Ruské ulice?
A to bude místo stávající haly ve staré budově?
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 07:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: právě ten na dálku přestavovaný přestavník je problém, protože tam pravděpodobně bude navíc ve spojce ještě jeden.. to už jsou dvě výhybkové jednotky, tzn. cca 5 mil.Kč (včetně vnitřní části) na zabezpečovacím zařízení + jejich údržba.. domnívám se, že za oněch 5 mil.Kč + provozní náklady by se toho dalo udělat poměrně dost jinde - je to polovina nákladů na zabzař v dvoukolejné dopravně.. je na zvážení, zda se to kvůli jednomu vozu vyplatí.. v případě, že by tam napojení vlečky nebo koleje mělo zůstat, preferoval bych zamčení do EZ (na koridorech se ale narozdíl od raiconalizací nedělá, pokud je manipulační kolej zatažená přímo do zhlaví - uvažovatelné je pouze z předjízdné koleje..), resp. do ústředního zámku s výsledným klíčem v EZ, pokud je takových případů ve stanici víc..

jinak vlečku nelze zrušit bez souhlasu vlastníka, který za napojení platí jen něco kolem 30 tis./rok, takže na racionalizacích je pak problém v tom, že se kvůli takové výhybce (kvůli stavu nebo neosaditelnosti elektromotorem) musí dát 2 mil. do oné výhybky + 2 mil. do každé výhybky, kterou bude potřeba vyměnit kvůli tomu, že je to nalepený a výhybka v původním typu a hlavně rozměru nesehnatelná..

takže je to problém.. ano, tam, kde to neznamená navyšování nákladů, je vhodné to napojení zachovat.. jinde můžem narazit na to, že celá racionalizace padne kvůli vlečkám (v ekonomickém hodnocení jde ta výměna výhybky samozřejmě proti úsporám lidí, které ušetří zabzař..), kam už nikdy nic nepojede..
http://praha14.vhd.cz
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 08:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co kdybychom tu manipulační kolej uvažovali zapojenou jen do předjízdné (příp. další "vedlejší" koleje), tzn. stačí 1 obyč. výhybka, nemusí mít přestavník, stačí zámek, přestavení provede obsluha Mn vlaku. Netvrdím, že na takové výhybce musí být dálkově ovládaný přestavník, to leda snad v případě, že by výhybka byla rovnou v matečné koleji (aspoň doufám, že se tak jmenuje).

Moje otázka tedy zní: nejsou ta pravidla pro posouzení úspory lidí vs. nahrazení tou či onou technikou příliš přísná? Jestliže je v předjízdné koleji Vmax 80km/h (a u 4. koridoru zatím spíš 60km/h), proč by tam nemohla být ručně ovládaná výhybka? Anebo - i třeba s přestavníkem, ale místně ovládaným ze stojanu? Samozřejmě - přívod elektriky, signalizace uzamčení (přilehnutí jazyků) apod., to jsou bez diskuse jistě náklady "navíc". Ale, stejně tak se můžu zeptat, co vlastně přinese taková svojšovická přeložka za ty náklady, které stála (bude stát)?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 08:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevolám po zachování každé manipulační koleje. Ale když už vede do nějakého využitelného areálu (Prefa, Alfa apod.), neměli bychom to rušit. Takový areál se asi těžko v blízké budoucnosti změní na park nebo obytnou zónu.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 09:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: o tom jsem psal, jen jsem se nerozepisoval o výkolejce, se kterou bude ve spojce v případě, že nejde o dvě výhybky = stále dvě výhybkové jednotky (výkolejka na motor je v.j. také)..

o zámcích jsem psal taky, problém je v tom, že se zabezpečuje stávající konfigurace a miliony do nového zapojení manipulační koleje nikdo povětšinou nedá... když to jde, preferuje se v praxi řešení se zámky.. dost to visí na požadavcích provozu (dopraváků) - v základu se navrhnou většinou zámky s EZ, motor se dává jen když to na poradě neprojde..

pravidla? nechápu o čem mluvíte.. pokud o kontrole polohy nezabezpečené výhybky (na ruku) fírou při 60, resp. 80 km/h namísto 40 km/h, pak přísná rozhodně nejsou.. místní ovládání ze stojanu? to jako pomocné stavědlo, které sice je v zařízení, ale jeho výhybky nemůže ovládat dispečer dálkově? proč, tam tušim není podstatný rozdíl v nákladech..

buď vyjde ekonomické hodnocení a stavba projde, nebo nevyjde a zůstane tam to, co tam je.. to je jediné pravidlo.. to, že se ekonomické hodnocení dá poměrně dobře zmanipulovat, je věc jiná.. každá nezabezpečená výhybka je z hlediska ekonomického hodnocení dobrá výhybka a to i za cenu snesení, pokud je to fakt nanic (šetří se provozní náklady - i když tam je návratnost snesení, proti provozu se zamčením, diskutabilní..) nebo to generuje další vynucené náklady jako na racionalizacích..

změna užití ploch je věcí vlastníka a územního plánu.. areál může být i obytnou zónou nebo parkovištěm P+R nebo autobusovou stanicí nebo čímkoliv jiným..
http://praha14.vhd.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5798
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 12:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Říčany - cituji úvodník Říčanského kurýra 02/07:

" Vážení spoluobčané,
v poslední době bylo hodně napsáno o přípravě výstavby nové školy, v popředí zájmu je i diskuse o výstavbě pražského okruhu nebo Tesca. Trochu se přitom zapomíná na akci, která nás v letošním i příštím roce nemine a přitom významným způsobem zasáhne do našeho života. Mám na mysli výstavbu traťového koridoru a rekonstrukci říčanského nádraží. Bohužel, rozložení našeho města je pro stavbu natolik nepříznivé, že se problémy dotknou nejen cestujících, ale pravděpodobně všech obyvatel.
Nejvýznamnější bude asi uzavření podjezdu z ulice Smiřických do Rýdlovy. Pro pěší se proto připravuje náhradní trasa přes Most 5. května, automobilová doprava bude vyloučena od poloviny března
prakticky do konce roku. Toto omezení však jistě vyváží dlouho požadovaný nový podjezd se dvěma jízdními pruhy a bezpečným chodníkem pro pěší.
Nejvíce změn dozná říčanské nádraží. O podchodu na nástupiště se už psalo, novinkou jsou obchodní prostory s nonstop provozem v podchodu a výstup na druhé straně. Ten se právě projektuje a postaví ho dodavatel rekonstrukce koridoru. Město bude muset propojit tento objekt se Zborovskou ulicí a v plánu máme i přístupovou komunikaci z ulice Smiřických, kudy dnes nedůstojně a přes zákaz přicházejí cestující na nádraží.
Na mnohé další podrobnosti už tato stránka prostor neposkytuje. Zkrátka, připravme se na přechodné nepohodlí, za které budeme po skončení stavebního ruchu odměněni. V příštích vydáních Kurýra Vás
budeme průběžně seznamovat nejen s nezbytnými omezeními, ale i s jednotlivými stavbami v našem úseku železničního koridoru.
Ing. Zdeněk Moudrý"
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3195
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O podchodu na nástupiště se už psalo, novinkou jsou obchodní prostory s nonstop provozem v podchodu

To jako nová herna?
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5805
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 00:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Benzínka to asi taky nebude. Jo, když vidím tu hernu na hlavním nádraží, tak má chuť dát šéfovi majetkového odboru ČD přes papuli.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 09:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předevčírem bylo vztyčeno nové návěstidlo - asi definitivní vjezd do Uhříněvsi u 1. koleje. Je u hr. Kolovraty rybník, je čtyřsvětlové.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 09:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pod pojmem "obchodní prostory s nonstop provozem" si taky nepředstavuju nic jiného než hernu. Přitom v těch Říčanech by stačilo rozšířit stávající podchod (ten propustek) a postavit z něj rampy na nástupiště a na ně instalovat automat a označovač na jízdenky.
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 11:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže proč to dělat jednoduše, když to jde složitě a navíc za státní peníze.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 12:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže proč to dělat jednoduše, když to jde složitě a navíc za státní peníze.

Manech: Máte nějaký problém se státními penězi? Nic není tak jednoduché jak se zdá (vše má své souvislosti) a každá varianta má své pro a proti. Investor, zastupující stát, po konzultacích se všemi, co mají mandát do toho něco vnést, zvolil řešení a není se o čem bavit.. obzvlášť bez hmatatelného podkladu o tom, že Vámi bez souvislostí vymyšlené řešení je skutečně tím jednoduchým, levným, blbovzdorným..

u těchto staveb jde vždy o kompromis mezi stovkami názorů těch, kteří Vás zastupují a projekt za Vás schvalují, a technicky reálným řešením.. pokud máte pocit, že Váš názor prosazovali špatně, volte své zastupitele příště jinak..
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5807
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 13:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je omyl, vůbec to tak jednoduché není, nejde jen o přístup na nástupiště. Si uvědomte, že podchodů pod říčanským nádražím, které leží přímo uprostřed města, je kriticky málo, reálně tam není žádný podchod. Ta temná dlouhá díra spojující ulice Zborovská a Scheinerova o profilu cca 2*1 metr ukončená schody se skutečně za podchod označit nedá. Navíc leží daleko od nástupišť.
Město je tak uprostřed pro pěší téměř neprodyšně uzavřeno. Nový podchod bude navazovat na mohutné schodiště, které na nádraží vede přímo z centra města (Cesta Svobody), bude protažen pod kolejištěm a tam na něj přímo naváže nová přístupová cesta do ulice Ruská a Táborská. Tím vznikne zcela nové bezbariérové propojení obou částí města, vč. přístupu na nástupiště. Navíc do tohoto podchodu bude přístup i od ulice 17.listopadu, kde by v prostoru býv. uhelných skladů mělo vzniknout autobusové stanoviště. Dále obě části ulice 17.listopadu budou propojeny znovuotevřeným podchodem. Tudy také velké množství lidí přechází přes koleje.
A na opačné straně, jak jsem pochopil, chce město vybudovat přístupovou cestu z ulice Smiřických (čili od podjezdu) k té myší díře ve Zborovské a dále k novému podchodu, to je ta trasa po vlečkové koleji za stavědlem č.1, kudy chodí desítky lidí kolejištěm.
Zatím je to přecházení kolejiště relativně málo nebezpečné, protože vlaky jezdí nádražím nejvýše 50 km/h, ale po rekonstrukci tam bude rychlost 105 km/h a to už bude příliš.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 13:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Poborskiii a nějaké plánky či vizualizace by náhodou nebyly???

Myslím, že nejenom mne by to zajímalo.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5808
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 14:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel k Říčanům nemám nicmoc k dispozici a i to další, co mám, nemohu poskytnout, neboť ta data mám uvězněna na rozbitém HDD. Jak už jsem psal, vlivem toho lednového orkánu a souběžných problémů s výpadky elektřiny se mi vážně poškodil počítač, včetně HDD, na kterém mám např. i část fotek z průběhu stavby (z období srpen 06 - leden 07), emaily, adresář atd. Zatím se mi opravu nepodařilo zajistit.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 17:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z obou stran u Říčan jsem zaznamenal opět několik nově vztyčených sloupů TV (u 1.TK), několik dalších je připraveno na vztyčení a objevilo se několik výkopů pro základy PHS

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 20:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

České Budějovice - SŽDC chce v rámci stavby IV. koridoru zbourat most v Českých Budějovicích. Jde o starou stavbu na okraji města, ale jedinou možnost jak se vyhnout frekventované silnici v centru města. Obyvatelé tvrdí, že by omezení dopravy pouze na jedno místo způsobilo dopravní kolaps. Z těchto důvodů nepovolila radnice investorovi mostní těleso zbourat.

Podle SŽDC je ale v plánu stavba nového, širšího mostu, který by nahradil stávající, přes 140 let starou a nevyhovující, stavbu. Proti tomu radnice Českých Budějovic argumentuje dočasným zhoršením dopravy ve městě. Radní poukazují na to, že stavba nového přemostění železniční trati bude trvat několik měsíců a v té době dopravní komplikace nastanou.
Mostů přes trať je nedostatek

Přes zde již zmíněnou železniční trať vedou jen dvě cesty. První po mostě, kteý chce SŽDC zbourat a druhá přes centrum města. Ta je ale v současné době přetížená. Lidé žijící v jejím okolí si stěžují na velké množství prachu a hluku z osobních automobilů, kamionů a jiných dopravních prostředků hojně využívajících tuto hlavní silnici.

Nevím kam to mám dát,tak snad sem to nebude vadit?!
ICQ:252 160 498
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 09:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha, to ani investor, ani radnice nikdy neslyšeli o mostních provizoriích?
Vedle bouraného/stavěného mostu se postaví na pár měsíců mostní provizorium a je po problému...
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 10:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Dusanh: Takže jediným problém zůstávají prachy navíc, které to provizorium bude stát.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 10:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Benešově stála muvka s několika světelnými návěstidly a základy pro návěstidla. Zdálo se mi, že už několik základů pro návěstidla už je zabudovaných. Patky jsou od Benešova až k budoucí výhybně Bedrč.
Dále práce ve strančickém zhlaví v Senohrabech.
V Říčanech se staví PHS u přejezdu, krom toho se opravovaly výhybky na strančickém zhlaví. U Svojšovic stála souprava EŽ, asi montáž výstroje na sloupy.

Kdyby se podařilo najít ten plánek Říčan, byl bych rád. Dík.
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 11:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na internetu jsem našel pouze plánek kolejiště,tak snad to bude stačit.?plánek kolejištì Øíèany
ICQ:252 160 498
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 14:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemuselo by to být až zas tolik peněz, jak to na první pohled vypadá. Mostní provizoria jsou ve skladech hmotných rezerv, domnívám se, že za určitých podmínek je lze pronajmout. Poslal jsem dotaz na SSHR. V takovém případě by byly zřejmě největší náklady na zemní práce (vytvoření a potom likvidaci nájezdů) a úpravu povrchu provizorní komunikace.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 15:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Návěstidla jsou pro odbočku Bedrč. Dnes už tam stojí ve 2.TK předvěst od Čerčan, pětisvětlový vjezd a odjezd.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 1.2.2007
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 16:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: bylo zvoleno řešení, nemá smysl o něm polemizovat v úrovni: "všichni jsou amatéři, já bych to udělal jinak, lépe.."

polemikou zbytečně urážíte všechny, kteří se různou formou podíleli na různých stupních přípravy dokumentace, protože bez přehledu o problematice (místní poměry, reálné technické řešení, projednávání...) tvrdíte, že znáte ekonomicky výhodnější řešení + obviňujete je z mrhání svěřenými prostředky za to, že jej nepoužili..

opakuji, chcete-li jiné řešení, volte jiné zástupce, kteří Vám je prosadí, nebo se staňte tím, kdo má mandát o této věci rozhodovat na nejvyšší úrovni..

PS: pročtěte ještě jednou příspěvek od Poborskiii ze Středa, 07. února 2007 - 13:01:03 , možná tam najdete onu širší souvislost..
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 17:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doufám,že tyto EOV budou zabudovány v tzv. dutých pražcích
Uhříněves, ještě bez zabudovaného ohřevu, zatím je pro ohřev provedena příprava (kabeláž, stojánky, snímače...)
 


IV.koridor-2.etapa aktualizace 8.2.2007
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 18:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu ohřevu: on vlastně není zabudovaný v tom "dutém pražci". To je jen kryt na přestavné tyče. Ohřev je přímo mezi jazykem a opornicí a na závěru. Jsou to takové plastové hadice, v nich je odporové tělísko. Měl jsem pár fotek, pokakala se mi karta, takže to někdy nafotím znovu.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 8.2.2007
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 18:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ehhh, pardon Vhd, ale nějak mi unikla souvislost. Já jsem s vámi polemizoval o vlečkových kolejích, ne o říčanském podchodu a snad jsem nikoho neurazil...
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 19:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: pardon ode mne, jsem to já kdo špatně čte.. omlouvám se, únava materiálu spojená s nevraživostí ke generálům po bitvě je špatná kombinace.. :-(
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 19:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VHD_SL: Tady neni nikdo general po bitve! Bez urazky, kdyby se pri priprave myslelo casteji trochu na samotné obyvatele obcí a cestující kterých se stavba dotkne, urcite by to nebylo na skodu. Nyslim, ze tech spatných prikladů bychom nasli více než dost.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30317
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 19:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Havrda, Slídil, Dušanh:
Mostní provizorium je myšlenka pěkná, ale kdybyste to tam znali, tak byste si asi nevěděli rady, kam s ním...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30318
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 19:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná cosi poznáte z tohoto:
www.mapy.cz

Jinak o tom již diskuse běží již delší dobu, vpravdě spíše už několik let, zde:
ČB a okolí
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 19:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manech: Bez urážky, kdyby do té přípravy kecalo o 200 lidí méně, z nichž každý má svůj názor a bohužel i své řešení (včetně těch, kteří jsou zákazníkem nebo jeho konzultanty), dalo by se ty špatné příklady eliminovat zkušenostmi, které jsou samozřejmě vnímány..

za současného stavu je to ale spíš o kompromisech, o tom nakolik se podaří dotyčného ukecat, které nedopadají nejlépe (zvlášť když to stojí víc).. nezlobte se, ale povídání o tom, že se něco dalo udělat levněji, z Vaší strany, je mimo mísu..
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se omlouvám, jestli některé moje příspěvky vypadají, jako že všemu rozumím. Přiznávám, není tomu tak

Nepochybně je příprava jakékoli větší stavby s dopadem na cestující i obyvatelstvo okolo věc, která je terčem zájmu různých skupin, a což teprve, když je to za peníze eráru. Pakliže je stížnost na to, že jsou někde k dispozici jen dvě komunikace, z nichž uzavírka jedné způsobí kolaps druhé, logicky se ptám, jak se bude řešit situace, až se ta jedna doopravdy uzavře, nechceme-li, aby ta druhá byla v permanentním kolapsu. Zároveň jsem si (od PC na služební cestě v Německu) dovolil od boku navrhnout alternativu. Jestliže se tam nevejde, což je nutno zjistit místním šetřením, tak je třeba hledat jinou alternativu. Uzavírku bez náhrady bych nechal jako poslední možnou variantu.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kouknul jsem na tu fotku, nevzdávaje se svého provizoria: nešlo by dát do míst cca 100m severněji, tj. proti současné "T" křižovatce ulic K.V. Raise a U Dráhy?
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 21:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VHD SL: bohuzel není mimo mísu. Melo by to byt na prvnim miste. Ale prave tim ze to jsou statni penize, tak se to az tak neresi. Pokud bych takto rozhodoval ja, jsem za chvili bez prace.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 21:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manech: jak jsem se Vám snažil vysvětlit mailem (prosím, neobtěžujme tím ostatní - je to jiné téma, i když souvisí..), věci se mají jinak a Vaši zástupci, které jste si zvolil, rovněž ovlivnili podobu projektu - minimálně razítky při územním řízení a při stavebním povolení + vyvěšením po stanovenou dobu, během kterého jste měl možnost vznést připomínky.. -, čímž jste s řešením podle zaběhlých postupů projevil souhlas..

v tuto chvíli již projekt neovlivníte a je dětinské bez znalosti souvislostí obviňovat proto, že to je jinak než byste si představoval..
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5814
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 21:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud to není postavené, tak se dá projekt ovlivnit vždy. Ale čím větší změna, tím větší musí být nátlak a to jednotlivec už nezvládne. Např. v těch Říčanech, přestože už je vydáno stavební povolení, tak se projekt na nátlak města ještě předělává.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 21:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: změna je obecně problém a musejí na ní být jak vůle investora, tak peníze pro dodavatele na vícepráce.. je škoda, že se město probudí až teď a ne ve chvíli, kdy to mají k dispozici a razítkují + přesně tohle je o nehospodárnosti a nesystematičnosti, protože se nátlakem vytáhne ze státu víc na vícenáklady.. na stole jim to za poslední roky leželo nejmíň dvakrát k vyjádření i ke schválení..

btw. Říčany nejsou samotné kdo si vzpomněl a v průběhu příprav nedal vědět... bude to časem pěkný haló, pokud se to neschová pod další stavbu.. :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5816
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 21:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je v tom, že v samosprávě se téměř každé čtyři roky mění politické vedení a tím pádem většinou i priority a dost často i vyjednávací a další schopnosti lidí na jednotlivých postech. Mnohdy nechce vedení města vůbec vyslyšet připomínky občanů ke stavbě, zatímco další vedení ano. A stejné je to na parlamentní i vládní úrovni.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Nereus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.128.10
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 22:12:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobný problém - byť trochu schovaný pod pokličkou - existuje v Uhříněvsi. Podchod vedoucí k nástupištím měl původně vést až do ulice Františka Diviše. Jenže investor věc shledal příliš nákladnou a proto to teď vypadá, tak jak to vypadá - rozdělená obec jako v Říčanech (stejně jako tam neberu jako alternativu mnoho set metrů vzdálený propustek). Starosta i zastupitelstvo se snaží o nápravu. Zatím trpělivě vyjednávají...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30338
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 22:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh:
Odpověď v ČB a okolí - BMBČ to tam zná o dost víc než já, takže řekne spíš.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 22:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.. kdo si chce ještě vyfotit kolovratský kamenný most přes trať tak si pospěšte... příští čtvrtek by mělo dojít k jeho uzavření... a pak....

vybírám ze stavebního povolení několik informací:
Stavba bude bourána ručně – postupným rozebíráním s vyloučením pádu odebíraného materiálu na pozemek ČD
Po snesení dosloužilého kamenného mostu bude postavena nová konstrukce o jednom poli o rozpětí 12,1 metrů. Nosná konstrukce bude uložena na železobetonových opěrách. Celková šířka mostu bude 12,1 m (2x jízdní pruh 3,75 m + oboustranné chodníky). Součástí stavby bude cca 80 m dlouhá železobetonová opěrná zeď proměnné výšky na jižní hraně koruny násypu ramp komunikací K Říčanům a Nad Dvorem.

A na závěr připomenutí, jak se to dělalo před 37 lety... snad to teď dopadne o něco lépe :-)
 
 
 
 
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 23:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolotomik: Nezavalilo to tehdy nějakého příslušníka žel. vojska, či tak něco?

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30344
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 23:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však je na třetí fotce vidět... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 07:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... ano zavalilo, byli to vojáci ze Slovenska, jeden zemřel na místě, druhý v nemocnici...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 10:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říčany nejsou samotné kdo si vzpomněl a v průběhu příprav nedal vědět To je tím, že si Říčanští zvolili zástupce, kteří v duchu vašeho příspěvku z 8.2. 21.18 prosadili řešení, které obyvatelům vyhovuje.
kdyby do té přípravy kecalo o 200 lidí méně tak se postaví to, co se projektantům nejlíp namaluje a stavitelům nejlíp postaví bez ohledu na cokoliv jiného. Zaplaťpánbůh za to, že do toho můžou kecat mj. i zastupitelé. Demokracie je prostě dražší než diktatura.
Polemika vedená slušným způsobem nikoho neuráží.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 13:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: já proti změně vstříc obyvatelům nic nemám, jen nevidím, o kolik to změnilo náklady a návratnost stavby jako celku, proto si myslím, že tahle změna měla proběhnout v rámci zpracování přípravné dokumentace = považuji to za selhání zastupitelů, které se může (ale také nemusí) pořádně prodražit věcmi, které nejsou hlavním cílem této stavby (IV.koridor)..

těmi 200 lidmi nemyslím zastupitele.. těm se většinou dá vyjít vstříc bez ohledu na to, že by trpělo řešení + většinou si ani moc nevymýšlí.. ;-)

pokud polemika přejde v náznaky obviňování z mrhání prostředky a amaterismu, které není podložené, přesouvá hodně daleko od slušného způsobu..
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 14:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě by to tak bylo lepší.
které nejsou hlavním cílem této stavby Cílem stavby je zlepšit železniční dopravu, a to i příměstskou. Do toho lze podle mě vylepšený přístup k vlakům zahrnout. Takže nemyslím, že by se to v tomto případě prodražilo něčím, co není cílem stavby.
těm se většinou dá vyjít vstříc bez ohledu na to, že by trpělo řešení A není to tak, že výsledkem může být lepší řešení než to, co bylo navrženo dříve? Třeba proto, že si ti "vymýšlející" vzpomenou i na věci, které projektant a investor opomněli, ať už nedopatřením nebo i záměrně? Sem bych řadil i podstatnou část požadavků na ochranu přírody.
Říct, že si myslím, že o užitečnosti nějaké stavby nejsem přesvědčen, není žádné obviňování. Například by podle mě v Říčanech stačily 2 perony se 4 kolejemi, mimoúrovňový bezbariérový přístup na perony, automat na jízdenky a co nejlepší přístup odevšad, ale novou nádražní halu a ty dvě kusé koleje považuju za zbytečnost. Nikoho tím urazit nechci, ale je to můj názor a na něj mám právo a mám právo ho i napsat. které není podložené Jak to má být podložené? V Německu to tak na obdobných nádražích 100% funguje, v Senohrabech bude koneckonců taky.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 14:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"vymýšlející" vzpomenou i na věci, které projektant a investor opomněli
samozřejmě, například slaboproudé rozvody, počítačové sítě... Vím, o čem mluvím, už v jedné nové budově je toto navrchu, v lištách a v další, která se staví, také bude v lištách. Protože někdo myslel a vymyslel.
Ani po urgencích ve stádiu, kdy se to ještě nechalo řešit, se nic nezměnilo. PROČ!!??
IV.koridor-2.etapa aktualizace 8.2.2007

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace