K-report
 

Archiv do 14.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy na Kladně » Archiv do 14.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 16:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cech1992: Ta C934E-ztp na A53 jezdí tento spoj pravidelně

Busmaniac, Vrbam: Mně se to zdá hodně. Citybusy jezdily s menší spotřebou. Zase na druhou stranu, motory nejsou zaběhnuté a s automatem se jezdí docela svižně, při větším sešlápnutí plynu hned podřazuje což jsem u city/cite zažil snad jen jednou. Celkově je automat mnohem živější než v Citelisu.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 19:04:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja mam pouze info ze 936 na zajezdech zere tak 24, takze mi to zas tak moc nepripada, (mestsky provoz, dalnice) ale nevim
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 19:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On automat je celkově živější, než manuál .
Karosa Crossway LE v ČSAD MHD Kladno = konečně kvalita na A24 -
PROSÍM, pusť mě.
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 23:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta spotřeba na MHD je dost velká. Já sem měl průměrnou spotřebu po městě s B932 taky téměř 38/100. Ono se nedá moc srovnávat provoz na zájezdech a po městě.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 05:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co navrhuješ Busmaniacu na znížení nákladů MHD?
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 11:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snížit náklady MHD není nijak jednoduché. Naopak náklady budou při cenách nafty stále stoupat. TAk jako úsporu nákladů vidim jedině alternativní paliva. Podle mého názoru je do města výhodnější automat hlavně z hlediska pohodlí pro řidiče a automat je při rozjezdech o poznání rychlejší. A to si myslim že jsem jezdil normálně (řadim hned jak to jde), u podniku jsou i případi, kteří řadí jen 2-3 a na 3 jedou třeba 70km/h a pak "šetřílkové" kteří dělaji různý zvěrstva jako vyřazování rychlosti za jízdy a podobně...
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 14:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lc: To sice ano, ale já srovnával automat Crosswaye LE s automatem Citelisu.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 19:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAk jako úsporu nákladů vidim jedině alternativní paliva.

Tim bych si nebyl tak jistej, zrovna kladno je ukázkový případ nehospodárného provozu kde by šly uspory realizovat i bez alternativních paliv. Před nedávnem jsme tu řešily změny linkového vedení, právě některé tyto změny by mohly i přinést usporu proti současnému stavu. Další věcí je prakticky neexistující koncepce dopravy na Kladně, ale to je i problem jiných měst. Přínosem pro MHD, linkovou dopravu by bylo zřízení vyhrazených jizdních pruhů pro autobusy a preference na křižovatkách, ale o tom si můžem jenom zatim zdát. Samotná MHD je záležitost ke které by se měla radnice stavět čelem, bohužel na Kladně tomu tak neni a občas mě přijde jakoby radní ani MHD vidět nechtěli.

Abych se vrátil k těm palivum tak CNG nebo bioethanol neni zrovna žádná výhra, obojí je dost politicky podporované a celkem bych řekl že zemní plyn je až nepřiměřeně vyzdvyhovanej. Jestliže stoupá cena ropy je pravděpodobné že bude stoupat i cena plynu, navíc dnešní naftové motory jsou po emisní stránce srovnatelné s CNG pohonem takže tady cestu nevidim. Jediná výhoda je zatim cena plynu proti ceně nafty, ale to se bude měnit a pokuď padne i politická podpora může se stát že obě paliva budou nastejno nebo se i situace otočí. Já jsem toho názoru že příliš ukvapené začít měnit druh paliva, rozumnější mě přijde hledat "mezery" ve stávajícím stavu a zdokonalit hospodaření se stávajícím palivem.

A pokuď na Kladně mělo jezdit nějaké vozidlo s alternativním pohonem, tak bych rád viděl vozidla jako je toto.
M1 - Maracaibo
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3484
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 20:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dandy cena plynu se se přímo vypočítává z ceny ropy(plyn nemá tedy vlastní cenu,jak se zdá na první pohled zdá)To jen na upřesnění toho co píšeš v čem máš v podstatě pravdu.
Jen dodám že alternativním pohonům brání ne peníze,či vývoj,ale především OPEC a jeho členové.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 22:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniacu a Dandy.Co se týká úspor tom vám nemůžu rozsoudit,ale nápad vyhrazeními pruhy pro MHD není spatný nápad,aby na radnici ho rovnou vyhodili z okna.Vedení linek MHD tak,aby nejezdil poloprázdné nebo narvané ze by udělal průzkum,z kterého by šlo zjistit následují:1.kde posílit
2.jaké vybrané spoje zkrátit
3.jaké vybrané zkrácené spoje prodloužit do celé trasy linky
4.kde interval prodloužit

Podle tyhle bodů průzkumu by šlo udělat nové vedení linek MHD.Doufám že čte diskuzi někdo z vedení ČSAD MHD Kladno a.s..
A jaký je vás názor?P.S.:průskum dělaní ze strojků v autobuse mi přijde trochu nevěrohodný,i z toho důvodu,když se kouknete na jízdenku tak se vám zdi ukáze zastávka od který jedete a řidič rovnou nastaví na strojku konečnou linky.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 12:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kde by šly uspory realizovat i bez alternativních paliv

Nejde jenom o úspory. Kdyby se konečně dotáhla integrace linek do Prahy A55 - A57, event. rozšířila i o další dopravce (to by byl průlom), tak by to znamenalo zvýšení příjmů za zónu 1 (Kladno). Dneska ty peníze končí v kapse dopravce. A taky by přibyla možnost tyto linky využívat s kupónem, což by se hodilo hlavně večer, kdy MHD už nejezdí.

řidič rovnou nastaví na strojku konečnou linky

To jedině vítám, protože pak můžu ještě operativně jet třeba o zastávku dál, než jsem původně zamýšlel.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:Ty asi nepoužíváš MHD?Protože tam je to zvykem a některý řidiči u SID nastaví poslední zastávku v zoně.


Noční linka 19:málo vytížená.Vznikla z důvodu,aby lidé dostali z/na A22 v nočních hodinách z/na Bresson,z/do Švermova a zbytku sídliště.Vyjde vám,že linka 19 je skoro k ničemu,akorát bere peníze města.Já bych prodloužil noční spoje A22 z Autobusového nádraží přes U nemocnice,Žel.zast.Město,Vítězná,U kostela,Severní,Bresson,A.Škváry,Ostrovec,Voj.Lanny,Na Kopci,Havlíčkovo nám.(dnešní část linky 19)

Linka 19 - nová podoba/stručně/:}Nám.Svobody-Gymnázium-Divadlo-Na Slovance-Praž.křiž.-Okrsek 0-Wednesbury-Zdravotní středisko-Tesco-Kaufland-J.Kociána-Sítná-Gymnásium-Nám.Svobody.

Pokud máte řešení ohledně noční dopravy na Kladně tak to piště sem do diskuze.

Linka MHD 11,A 57:Podle mě linka A57 by měla zrušit kapacita z těch 2 spojů šla přejíc na A24 nebo A22,stejně většina lidí z Okr.4,Okr.2 jezdí na Hradčanskou C.N.E.nebo A24 na Zličín.
Linka MHD 11 je podle slov Dandyho pozůstatek slávy Poldovky a Kablovky.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cech1992:
MHD?Protože tam je to zvykem
Vím, že to tak dělají a právě píšu, že jsem nanejvýš spokojen. Navíc řidiči nemusejí neustále hledat stanice a tím šetří čas.

linka 19 je skoro k ničemu,akorát bere peníze města.
Lidé jedoucí z města Kladna, kteří cestují A19 a přestupují na A22, zaplatí na jízdném více, než kdyby jim jela A22 přímo.

stejně většina lidí z Okr.4,Okr.2 jezdí na Hradčanskou C.N.E.nebo A24 na Zličín
Ano, jezdí C.N.E., ale naprostá většina právě na Dejvickou. Na Hradčanskou jezdí autobus z historických důvodů. S A24 jezdí lidé hlavně na letiště. Nikdy se mi nestalo, že by A57 jela nevytížená. Naopak. Spíš bych to viděl ráno na doplnění spoje, který ze 30min. taktu A24 vypadl - 7:24 od Kauflandu.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cech1992: Už úplně vidim jak lidé z rychlíku A57 budou jezdit vytíženou A24 přes Buštěhrad a na letišti přestoupí na linku 119 aby se dostali na Dejvickou. Linka CNE na Dejvické pokud vím nestaví a tvrzení, že většina jezdí na Hradčanskou a Zličín je docela legrační:


Za prvé: kdyby došlo k navýšení spojů na A57 věřím tomu, že by tyto spoje využití měly, každopádně i při nenavýšení spojů zde nevidím důvod pro zrušení, současné spoje rozhodně nevozí vzduch.

Za druhé: většina lidí z Kročehlav využívající A24 pracuje a vystupuje na letišti, na Zličín pokračuje ani né polovina všech cestujících lidé z Kročehlav z toho tvoří malou část.

Za třetí: A22 problém neřeší už vůbec, jelikož zastávky U Kauflandu, Růžové pole a Okrsek 4 neobsluhuje, nehledě na jízdní dobu a komfort.



S linkou MHD č.11 naprostý souhlas, zde opravdu postrádám jakýkoliv smysl.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano linka MHD č.11 je torzo které bych s klidným svědomím zrušil, to jsou doopravdy promrhané finance.

No ta výše diskutovaná linky A57 tam mam takovou doměnku že se jedná o "návoz" vozu na nějakou dálkovou linku, co tam jezdí vůbec za vozy? Je samozřejmé že pokuď ten autobus jezdí teď slušně vytížen tak své využití má, ale pokuď má v budoucnu vzniknout mezi Kladnem - Prahou řádný IDS tak v současném stavu nebude moct linka A57 zůstat.

Noční linka 19:málo vytížená.Vznikla z důvodu,aby lidé dostali z/na A22 v nočních hodinách z/na Bresson,z/do Švermova a zbytku sídliště.Vyjde vám,že linka 19 je skoro k ničemu,akorát bere peníze města.

No tuhle linku bych zrovna nezatracoval, protože na kladenské poměry je to takový "malý zázrak" že něco takového existuje. Předtim než tato linka začala jezdit tak se v noci dalo po kladně jezdit maximálně tak taxikem, možná nějakým spojem od prahy a to byl důvod jejího vzniku. Já linku č.19 beru jako určitou snahu jezdit i v noční obdobý, dalo by se to řešit jinýma způsoby než touhle "vyhlídkovou" jízdou, ale aspoň že to. Stačí vzít v uvahu že do tohoto víkendu neměl Liberec žádnou noční dopravu a třeba v Pardubicích mají noční dopravu řešenou dvěma okružníma linkama. Já osobně jsem toho názoru že ve městech velikosti kladna by noční provoz MHD měl existovat.
M1 - Maracaibo
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 18:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy tak tady je můj návrh vedení MHD + linky:Kladno - Praha a okolí.
Linky MHD:
Linka 1:
Okrsek 0 - Wednesbury - Praž.křiž. - Vodárenská - U Hvězdy - J.Kociána - Sítná - Gymnázium - Nám.Svobody - U nemocnice - Žel.zast.Město - Vítězná - U kostela - Rozdělov - Smečenská - Rozdělovský hřbitov
Linka 2:
Ronovka/Hnidousy - Havlíčkovo nám. - Na Kopci - U hřbitovů - Aut.nádraží - Divadlo - Gymnázium - Nám.Svobody - Nemocnice - Stadion Fr.Kloze - Aquapark - Sportovců - Doberská - U Zvonečku - Žel.zast.Rozdělov
Linka 3:
Dnešní 3 zkrácena o úsek Autobusové nádraží - Hřbitovy
Linka 4:
Dvorská - Kolonie - VHS - Učiliště - Sokolovna - Úřadovna - Pod Mostem - Na šestém - Kralupská - Ininova - Dřín - Lidická - Kročehlavská - Dělnická - U Bondyho - Divadlo - Gymnázium - Nám.Svobody
Linka 5:
Aquapark - Stadion Fr.Kloze - Nám.Svobody - Aut.nádraží - Divadlo - J.Hory - Dlouhá - U Meisnerů - Svépomoc - Na Kovárně - U Kauflandu - Holanská - Okrsek 2 - Praž.křiž./Okrsek 0 - Wednesbury - Pražská - Meta - Okrsek 4
Linka 6:
Dnešní linka 6
Linka 7:
Barré - Svojsíková/Jana Opletala - U Knotků - Kúbeck - Průmyslová - Poldi - Pod Zámkem - Aut.nádraží - Divadlo - Gymnázium - Nám.Svobody - Nemocnice - Zimní stadion - Vaníčkova - ČSAD - Na garázích - Nádraží - U Tesca - Celnice - Billundská - Showa - Dr.Oetker - Růžové pole - Okrsek 4
Linka 8:
Masokombinát - Billundská - Celnice - Dr.Oetker - Zdravotní středisko - Praž.křiž./Tržnice - Vodárenská - U Hvězdy - dále jako dnešní linka 10 - Tržnice - Nám.Svobody
Linka 9:Dřín - Lidická - Kovošrot - Na šestém - Pod Mostem - dnešní linka 13 - Okrsek 4
Linka 10:
Dřetovice - Stehelčeves - Kolonie - Cvrčovice - Brandýsek - Havlíčkovo nám. - Aut.nádraží - Divadlo - Gymnázium - Nám.Svobody - Nemocnice - Sítná - Nádraží - Průmyslová zona - Velké Přítočno - Malé Přítočno - Unhošť nám.

Linky:Kladno - Slaný a okolí
Linka 11:
Slaný -Hrdlív - Třebichovice - Vinařice - U Knotků - Aut.nádraží - Divadlo - Gymnázium - Nám.Svobody
Linka 12:
dnešní 12 /Kladno,Nám.Svobody - Pchery - Slaný
Linka 13:
dnešní 7 pouze na Kladno,Aut.nádraží do Švermova né!!!
Linka 14:
dnešní 17
Linka 15:
Dnešní noční linka 19

Linky Kladno - Praha
Linka 20:
Dnešní A22
Linka 21:
Kl.Autobusové nádraží - Kl.Zimní stadion - dnešní A57 - Praha,Dejvická
Linka 19:
dnešní A55
Linka 22:
dnešní A56
Linka 24 - 25:
beze změny

To je můj návrh tras a za okamžik přidám intervaly k návrhům.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:
Linka CNE na Dejvické pokud vím nestaví
Staví ve směru do Prahy, Hradčanské.

Dandy:
A57 ... co tam jezdí vůbec za vozy?
Takový mix jako na A55 a A56 - pamatuji i Neoplan, jinak Karosy 956, 954.

Jen tak mimochodem, A57 je jediná linka, na níž jedou do Prahy spoje ze zastávky Americká. V budoucím IDS by myslím mohla linka klidně zůstat, záleželo by na osudu linky Č.N.E., linka by mohla dostat číslo A57 a tyto spoje by na ní byly coby posilové.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Intervaly k navrhovaným linkám MHD a okolním linkám:

Linka 1
Pracovní dny špička:15 min.
Pracovní dny sedlo:20 min.
Sobota,neděle a st.sv.:20 min.

Linka 2
Pracovní dny špička:20 min.
Pracovní dny sedlo:30 min.
Sobota,neděle a st.sv.:30 - 60 min.

Linka 3
Celý týden:20 min.

Linka 4
Pracovní dny špička:20 min.
Pracovní dny sedlo:30 min.
Sobota,neděle a st.sv.:30 - 60 min.

Linka 5
Pracovní dny špička:20 min.
Pracovní dny sedlo,víkend a st.sv.:30 min.

Linka 6
Pracovní dny špička:15 min.
Pracovní dny,víkend a st.sv.:20 min.

linka 7
celý týden: dle potřeby návozů do průmyslové zony a mezi železničními spoji z/do Prahy,Rakovníka

linka 8
dle potřeby průmyslové zony

linka 9 - prodloužená dnešní linka 13
Pracovní dny:5 párů spojů
Sobota,neděle:1 pár spojů

Linka 10
Pracovní dny špička:60 min.
Pracovní dny sedlo,víkend,st.sv.:120 min.

Linka 11
Pracovní dny špička:20 min.
Pracovní dny sedlo:30 min.
Sobota,neděle a st.sv.:60 min.

Linka 12
Pracovní dny špička:30/60 min.
Pracovní dny sedlo:60/120 min.
Sobota,neděle a st.sv.:120 min.

Linka 13
Pracovní dny špička:20 min.
Pracovní dny sedlo:30 min.
Sobota,neděle a st.sv.:60 min.

Linka 14
Celý týden: dle potřeby

Provoz kloubových autobusů na linkách MHD Kladno:1,2,3,6

Garantované spoje na linkách MHD Kladno a linkách Kladno - Slaný:1,3,6,11,14}
0_251
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2007


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Nikdo, taky neřekl, že fyzicky existujuje( zbytky možná ano)
Karosa C734.00
0_251
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2007


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Nikdo taky neřekl, že fyzicky existujuje (zbytky možná ano)
Karosa C734.00
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cech1992: Když navrhuješ ty trasy Kladno - Praha a Kladno - Slaný je třeba se dívat na věc v širším rozsahu, máš tu různé druhy VHD, několik dopravců.

Když se podiváš na relaci Kladno - Praha tak současný stav je dán nevyhovujícím železničnim spojenim a ukončenim metra v dejvicích. Další věcí je problem s IDS, ale ten teď řešit nebudu. Pokuď dojde k prodloužení metra bude snaha prahy odsunout konečné příměstských autobusů z dejvic více na kraj města. Pokuď dojde k modernizaci železniční tratě Praha - Kladno také bude znamenat změnu, pokuď tedy bude snaha o udržení ZDO s rozumnýma náklady. Na uzemí prahy při prodloužení metra lze tedy očekávat ukončení autobusových linek v oblastech Veleslavína nebo Dlouhé míle, kde by měli vzniknout přestupní terminály. V případě modernizace tratě Kladno - Praha dojde také ke změnám, pokuď vlaky budou končit na Ostrovci bude žádoucí lidi z této oblasti směrovat právě na ně. V tom případě by veškeré autobusy na prahu musely končit na autobusovém nádraží aby modernizace železnice měla smysl. Samozřejmě vlak neobsloží celé uzemí a třeba pro oblast kročehlavských sídlišť, Buštehradu a okolních vesnic by musela být řešena autobusovou dopravou. v podstatě by vznikla "autobusová páteř" v trase (Kladno, centrum) - kročehlavy sídliště - Buštehrad a okolí - letiště - Dlouhá míle/ Veleslavín - (Zličín), v této pomyslné ose bych viděl linkové vedení takto:

A22 trasu zachovat stávající, změna by byla v souvislosti s prodlouženim metra linka by byla ukončena v oblasti Veleslavína případně Dlouhé míle.

A24 na uzemí Kladna by linka začínala na autobusovém nádraží, jinak by trasa zůstala stejná

A25 spoje této linky bych začlenil do linky A24 a ukončoval je na letišti, funkci návozu lidí do práce na letiště by to plnilo stejně jako ve stávajícim stavu, trasa po kladně by byla stejná jako linka A24

A55 podobně jako u linky A22 by došlo ke zkrácení na uzemí prahy, na kladně bych tuto linku ukončil na autobusovém nádraží.

A56 Podobně jako u linky A55 by došlo ke stejnému zkrácení na uzemí prahy a kladna.

A57 tuto linku bych trasoval jako posilovou v pracovní dny s trasou podstatně schodnou s dnešnim stavem. V praze by byla samozřejmě ukončena u prodlouženého metra a svým spůsobem by zajištovala obsluhu odlehlejší části kročehlavského sídliště.

Čsad_zastávka: No já jsem nikdy lince A57 nevěnoval pozornost, ty její dva spoje jsem snad nikdy neviděl. Mě osobně přijde že se jedná o převlečenou manipulační jízdu, ale nemusí to být na závadu když ten vůz něco i vydělá. Začlenění těchto spojů do jiné linky a provozovat je jako posilové by také nebylo od věci.
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 15:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:

To s tou železnicí si myslím přesně také. Záleží, jak rychlo- vlastně ta rychlodráha bude. Jednak jako trať (traťová rychlost 200 km/h?), jednak spoje (bezzastávkové vs. zastávkové, interval). V nějakém optimálním případě s intervalem 10 minut a zastávkovým jen třeba každým třetím spojem se linky typu A55 stanou nekonkurenceschopnými. Potom by asi mělo smysl:
A22 - jak uvádíte, v Praze podle metra buď Dlouhá míle, letiště nebo Dejvická
A24 - jak uvádíte, ponechat, ale zastavovat ve všech zastávkách na území města Kladna
A25 - tuto návozovou linku bych ponechal
A53 - prodloužena na letiště nebo Dlouhou míli, převést na ni spoje A56 a PID 312
A55 - zrušena, stejně by neměla moc šanci
A56 - zrušena, převedena na A53
A57 - posilové spoje pro A24

A samozřejmě udělat napaječe k vlaku na Kladně - na kročehlavském sídlišti, linku Nádraží - Sítná - Žel.zast.Město - Energie a obnovit zastávku U nádraží v poloze stávající zastávky U Kauflandu směr Okrsek 0.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 16:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: K linkám Kladno-Praha. Souhlasil bych s Čsad zastávkou na zrušení A55, ta by opravdu postrádala smysl. ve chvíli kdy by začala Kladno obsluhovat železnice je plýtvání udržet tyto dvě linky v provozu.

Co mne trochu zarazilo je, odříznutí Rozdělova od linek Kladno-Praha. Smysl A55 by sice padl, ale A24 rozhodně ne. Jak se rozdělovští dostanou na Zličín.

Jinak jak psal ČSAD zastávka na A57 většinou jezdí C935, Axer, nebo LC956. A věřil bych spíše přejezdu na A55/56.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 18:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:Kdyby něco tak se původně zastávka:U Kauflandu jmenovala U nádraží.
Co se týká té navrhované napájecí linky tak to nápad není špatní,ale z Rozdělova se tam dostanou lidé dnešní MHD(Žel.zast.Město).Na druhou stranu všechny místní vlakové spoje nejedou do Prahy.To špatní nápad nebil,ale kde veme ČSAD vozy,když má dopravní špičce pracovních dnů skoro všechny vozy na trasách.Takže bych to viděl pře trasováním dnešní linky 10 do následující podoby:
Tržnice - Praž.křižovatka - Pražská - Meta - Okrsek 4 - Růžové pole - Americká - Tesco - Nádraží - Jaroslava Kociána - Sítná - C.Boudy - Vrbenského - Divadlo - Autobusové nádraží - Nám.Starosty Pavla - Zádušní - Nám.Svobody - U nemocnice - Žel.st.město - Vítězná - Nám.Jana Masaryka.
Téhle podobě může obsloužit celé Kročehlavské sídliště s Hl.nádražím a nádraží s Rozdělovem.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: U rekonstrukce se oficiálně uvádí traťová rychlost po rekonstrukci pro usek Bubny - Ruzyně: 80 Km/h, pro usek Ruzyně - Kladno: 140 Km/h "městský" usek na Kladně bude nejspíše také těch 80 Km/h. Já osobně bych tam větší rychlost jak 140 Km/h neočekával, ale je otázkou v jakém pojetí ta rekonstrukce bude.

Lukasek: No pokuď dojde k modernizaci železniční tratě Kladno - Praha tak rozdělovské sídliště bude oblast spádová pro vlak. Pokuď by došlo k uzpůsobění MHD pro zajištění přípoje na vlak v zastávce Kladno - město dá se předpokládat že ty spoje budou pokračovat dál na naměstí svobody. Tam by šel i realizovat přestup na autobusy na Zličín, ale na druho stranu zachování linky A24 až do Rozdělova v hodinovém taktu by bylo snesitelné. Navíc zastávka autobusu na Zličíně je trošku jinde než zastávka vlaková, takže určitý smysl by to mělo.

Cech1992: Co se týká vlaků ze zastávky Kladno - město tak počítej v případě modernizace s dost razantnim navýšenim přímých vlaků na prahu a to jak zrychlenek, tak zastávkových. Podlemě díky modernizaci (elektrifikaci) vezme za své vozební rameno Praha - Kladno - Rakovnik a dojde k jeho rozdělení na Kladně. Zastávkové vlaky Kladno - Rakovnik budou prostě přípojové, hlavní vozební rameno bude Praha masarykovo nádraží - Kladno Ostrovec a to ještě časem přibude alternativní vlakový spoj v trase Kladno - Letiště - Praha. Prostě platí že pokuď v budoucnosti dojde ke změnám v železniční dopravě mezi Kladnem a Prahou, bude žádoucí aby kladenská MHD a linkové autobusy byli napaječem vlaku, případně vlak doplnili v místech kam nevedou koleje.
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 22:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
se oficiálně uvádí traťová rychlost ... Bubny - Ruzyně: 80 Km/h
Tak to je hodně slabé. I pro zrychlené vlaky určitě přibyde zastávka Dlouhá Míle. O kolik se může zkrátit jízdní doba do Prahy?

Lukasek:
odříznutí Rozdělova od linek Kladno-Praha
To je právě to, co si myslím, že záleží na rychlosti rychlodráhy. Když bude dostatečně vysoká, tak se cestujícím vyplatí přesedat v Žel. zast. Město z MHD na vlak, předpokládejme už přímý do Prahy. V opačném případě bych teda A24 ponechal v současné trase a možná nechal i tu A55, i když je otázkou, jestli by se dala v této podobě začlenit do IDS. Ale v IDS JMK také mají rychlíkovou autobusovou linku jedoucí shodně s vlakem, tak snad ano.

Cech1992:
Kdyby něco tak se původně zastávka:U Kauflandu jmenovala U nádraží
Ano, jenže zastávka ve směru do centra je mezi Lidlem a Kauflandem a já myslel polohu zastávky směrem do sídliště, tedy přímo u chodníku z nádraží.

Tu napájecí linku jsem právě zamýšlel částečně místo současných spojů. Z Nádraží by jezdili lidé na Sítnou a na nám. Svobody, na Žel. zast. Město by nastoupili lidé směr Rozdělov. Od vlaků směr Rakovník by jeli i do Rozdělova už od Nádraží. Řidiči by byli např. ze zrušené A55 a taky od dalších dopravců, jejich linky by se taky asi neuživily. Městské vozy by se snad našly, neposílaly by se na PID, A26 apod.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 07:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cech1992: Mne trochu zaráží, jak bys chtěl spojit Zádušní a Nám. Svobody. Ano, sice zde Dandy před časem zmínil, propojení Zádušní s Nám. Svobody, ale město s touto původně uvažovanou variantou jak se zdá nepočítá. Radši bych stavěl na reálném stavu uliční sítě.

Také by možná nebylo od věci navrhovat optimalizaci MHD a jiných linek bez ohledu na rychlodráhu. Přeci jen pořád není modernizace trati ve stádiu stavby a nikdo neví, kdy vůbec bude. Souhlasím s Dandym, ale správně řekl, jednou v budoucnu... Kdežto k optimalizaci, by mělo dojít co nejdříve. Samozřejmě by bylo dobré u návrhu počítat se snadným zapracováním dalších změn vzhledem k potřebám, budoucí trati Kladno-Praha a prodloužené části metra A. Nicméně to teď nepovažuji za tak důležité.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37671
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 12:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

se oficiálně uvádí traťová rychlost ... Bubny - Ruzyně: 80 Km/h
>>> Tak to je hodně slabé.


V hustší pražské zástavbě by bohužel nejspíš byla vyšší rychlost neprostupná... :-( (Na 80 bude i NS.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka, Martin_zlivský: Bohužel pokuď pražský usek bude kopírovat stávající trasu tak vyší rychlost jak 80 Km/h nelze očekávat, otázkou je co nakonec vzejde z požadavků Prahy 6. Ta právě požaduje zahloubení trasy do tunelů a pokuď by tyto přeložky měly dobré směrové podmínky tak by se tam i traťová rychlost 100 Km/h dala realizovat. Jinak pro spojení prahy a kladna budou žádoucí provozovat zrychlené vlaky zastavující jen v dejvicích a končící na Ostrovci. Co lze vyčíst ze záměrů tak stanice "Dlouhá míle" bude na letištní odbočce a pro kladenské vlaky by přicházela v uvahu až po vybudovábí spojky Jeneč - Letiště.

Lukasek: Ano spojení mezi Námestim svobody a ulicí Zádušní nebylo realizováno v plném rozsahu, jestli svoji roli sehráli finance nebo obava z nárustu provozu nedokážu posoudit. Z hlediska trasování MHD by to byl přínos a přispělo by to k přiblížení starého centra Kladna lidem pomocí MHD. Je otázkou jak by byl velký problem třeba linku č.10 přetrasovat v centru aby tvořila blokovou smyčku a klasickou konečnou měla jen u tržnice. Napadla mě totiž trasa: Tržnice - ... - Cyrila boudy - Gymnásium - nam. Svobody - zádušní - Nam. Starosty Pavla - Autobusové nadraží - Divadlo - Cyrila boudy - ... - Tržnice, v podstatě by vznikla polookružní linka.

Jinak optimalizace by byla potřeba a zároveň s ní zlepšení informačního systému, zavedení vyhrazených jízdních pruhů atd... Bohužel nelze tyto věci očekávat jenom od ČSAD MHD Kladno to je soukromá firma která plní jen své závazky, snažit by se měl i magistrát a samospráva.
M1 - Maracaibo
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37688
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, pod zemí (nebo nějakým poklopem :-)) by snad vyšší rychlost problém nebyla.
Spíš se bojím, aby po trati pak nejezdily samé couráky - podívejte se na jiné tratě, co vedou do Phy...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 23:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy, Martin_zlivský:

To je přesně to, čeho se obávám. Samé couráky, interval 60 minut, nízká traťová rychlost a beztak její nevyužití osobními vlaky - ve výsledku časová úspora několik minut. S ohledem na polohu nádraží a zastávek na Kladně je nezbytně nutné mít k vlakům autobusové napaječe - a to je konec pohádky o rychlodráze jako páteřním dopravním prostředku do Prahy, protože časově už vyjde výhodněji přímý autobus. Nebo auto. K tomu si přidejte možnost, že trať zůstane v "péči" ROPIDu a je to v háji i tarifně. A těšme se na soupravy elektrická mašinka + 010 + 010 + 010 + 010.

Tak abych to shrnul: asi má pravdu p. Lukasek, že optimalizaci autobusů ano a brát zřetel na rychlodráhu ne. Tak hned 2 návrhy: doplnit A24 o spoj ve 21:00 z Prahy a v zastávce Okrsek 4 neujíždět večerním spojům linkou A6 o minutu!
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 00:22:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bych to tak nezatracoval, prestupni uzel u nemocnice by se mohl chytnout a pri stalem zahustovani IAD bude jizdni doba kratsi
Tarifne by se to tez mohlo pohnout, do zdrazeni pri drzbe Prazske litacky bylo uplne fuk zda se jede na PIDi nebo CDi tarif

Vcera jsem jel zazrakem LE na 307 a
a/ vydava to pri rozjezdu z motoru zvlastni zvuky (shodne s vysokym na A32 pri nizkych otackach na 3?) a je zajimave ze z Anexiich tyto nelezou
b/ perovani na silnici z Cerveneho Ujezda do Svarova nic moc
c/ ty 2 schody v interieru se moc povedly

oproti auotomatu koupenem z MHD Beroun nevidim krom nizke podlahy zadny pokrok

je to muj osobni nazor a ted me bijte
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 16:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:-Ohledně návrhu linky 10.To by clo klidně hned,ale záleželo by co na to cestující a ČSAD.
A ty pruhy?Tak těch se dočkáme,až bude Olympiáda.Tým si říct,bud za několik let nebo nikdy.Jedině co by pomohlo,tak sehnat podpisy od všech ředitelů dopravců na Kladensku a poslat na radnici.Snad by to s radními hnulo?

Rychlodráha,MHD a SID:vaše názory jsou zajímavé.Podle mě by šlo udělat,aby MHD navazovala na vlak u těchto st.,žel.zast.:Kladno,Kladno-Město,Kladno Dubí(pokud by se doopravdy uskutečnila stavba rychlodráhy)Co píšete,že po stavbě rychlodráhy budou vlaky z Prahy ukončeny až na Kladno,Ostrovec .Podle odkazů co tady byly na stránky kraje je vizualizovaná st.Kladno-Ostrovec jako zastávka,než stanice.Pouze 2 traťové koleje nic víc.Takže zřejmé po dostavbě rychlodráhy budou konci vlaky od Prahy né na Ostrovci,ale v Dubí???
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cech1992: Klidně hned? Hned by to tedy rozhodně nešlo. Proč? Linka by musela, chtě nechtě, zasáhnout do pěší zóny! Dnes nelze předpokládat, ani to aby město vůbec uvažovalo o vyhrazených jízdních pruzích pro autobusy, natož aby autobusová linka zasahovala do pěší zóny (ta by zřejmě musela být v zrušena...). Na cestujících a ČSAD by záleželo až na druhém místě.

Samotné trasování pokud nebudeme brát zřetel na pěší zónu také není žádná legrace... Z Nám. Svobody do Zádušní bychom museli přes ulici Kleinerova. Odbočení do ulice TGM není možné - zákaz, odbočení do ulice Vašatova by již šlo, průjezd ulicí s přimhouřením oka také, ale jak dále? buď na pěší zónu (Poděbradská, TGM, Havířská), což by znamenalo tři obtížné zatáčky. Takže nejsnesitelnější je odbočení až do ulice Váňova, tu projet až na křižovatku s ulicí Osvobozených politických věznů a do této ulice zahnout, následně kousek projet po TGM a do ulice Havířská a následuje těžší zatáčka do Zádušní... Je tedy docela velký problém najít i reálně průjezdnou trasu.

 

pro názornost jsem vám načrtnul jednotlivé varianty:
Modrá - neměnná část trasy
Zelená - nejkratší možnost, avšak již zmíněná nemožnost odbočení
Červená - přes Vašatovu
Fialová - nejdelší, avšak relativně asi nejlépe průjezdná pro autobus, leč pěší zóna
Hnědá - Hranice právě zmíněné pěší zóny

K ukončení vlaků na Ostrovci: Pokud by byla před stanicí/zastávkou výhybna, nevidím důvod proč zde neotáčet vlaky.

P.S.: Neberte mne jako rejpala a toho co všechno zavrhne, ale zkouším si to představit reálně, né ideálně. Proto třeba nevěřim ve vyhrazené pruhy a spíše bych vsadil na preferenci autobusů na křižovatkách, atd.

(Příspěvek byl editován uživatelem lukasek.)
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:Kdyby něco,tak z ul.Pod Zámkem je propojena jednosměrně s Zádušní.Průjezdná je od Nám.Svobody,podle toho soudím,že nejsi místní a co je na Mapy.cz tak tomu je minimálně rok jinak.Jestli nevěříš tak vem si foto peníze na cestu,podívej se tam a vyfoť proti,kteří nejsou místní a nechtějí tomu věřit.Hned to by rozhodně šlo!!Nevěříte,věřte a foťte!U bývalé Čín.restaurace by mohla vzniknou zastávka,která by se jmenovala:Zádušní a ta dnešní by se jmenovala:U zámku.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37707
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka:
Intervalu bych se nebál, půlhodina snad na Kladno bude. A jízdní dobu ani tak moc neurychlí vyšší traťová rychlost jako dvojkolejnost, a tedy mj. minimalizace pobytů.

Se zrychlenkami bych to neviděl až tak moc černě - narozdíl od jinch směrů na Kladno jezdí zanedbatelné množství rychlíků. To sice z hlediska tratě na zrychlené vlaky tlačí méně, ale z hlediska přepravního by tam byla velmi chudá nabídka. Navíc taková zrychlenka (po Kladně staví a pak zase až v Praze) by na nádraží mohla přibrat i lidi od Rakovníka a tím jim též cestu výrazně urychlit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 20:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No o návrhu ROPIDu zavétst po rekonstrukci tratě Praha - Kladno samé "couráky" jsem už také slyšel a moc z toho nadšen nejsem. Celá ta rekonstrukce má smysl jen když na ní zůstanou přímé zrychlené vlaky na Ostrovec, byl bych i pro aby byly dva druhy zrychlenek. První mnou výše uvedený který by zastavoval jen v dejvicích a pak už jen na kladně. A druhá verze zrychlenek která by stavěla v hostivicích a navíce zastávkách v praze třeba v bubnech, veleslavíně, ruzyni. Když bych tyto dva druhy zrychlených vlaků proložil mezi sebou v taktu 30 min, mohl bych do mezi času vložit i zastávkové vlaky. Pak by výchozí interval na Kladně a v Praze byl mezi vlaky 15 min. co by už byla pro cestující solidní nabýtka. poku´d by na pražském useku tyto vlaky byly proloženy ještě spoji z letiště byl by i na některých přažských stanicích interval 7,5 min. a to je už horší interval metra. Co se týká ukončení příměstských vlaků na ostrovci, tak pokuď půjde o jednotky nebo vratné soupravy tak bych v tom problem neviděl, vyhybna s kolejovou spojkou na víc by mohla stačit.

Zdenek1: U Crossway LE je třeba brát v uvahu že ČSAD je jedním z prvních dopravců a má první vozy tohoto typu. Proto by mě nepřekvapovalo kdyby se řešily nějaké problemy ohledně použitých řešení v konstrukci tohoto vozu, inu dětské nemoci. Ten zvuk u pohoného ustrojí může i souviset s použitýmy komponenty, pokuď se nepletu tak Iveco nabýzí několik motorů a převodovek k zástavbě. U vypružení je třeba zase brát v ohled že přední část potažmo náprava je převzatá z Citelisu a ten má celkem tvrdé vypružení, zadní část je zase z normálního Crosswaey. Takže to možná bude důvod odlišného chování ttohoto druhu vozů proti klasickým vysokopodlážnim vozum či normálnim NP vozum. Osobně si myslím že čas a provoz ukáže jak správná byla volba v konstrukci těchto vozů.

Cech1992, Lukasek: Ta bloková smyčka kolem centra a svým způsobem z polookružnění linky č.10 by šlo realizovat i bez změn dopravního značení nebo jízdy v uzkých uličkách. Já sice navrhoval trasovat linku č.10 z ulice Cyrila boudy kolem Gymnásia na nam. Svobody, ale zastávku by měla společnou pro autobusy od prahy jedoucí na autobusové nádraží a od tuď by pokračovala po rampě dále do Zádušní ulice.
M1 - Maracaibo
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 16:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cech1992: No vidíš, tak na to jsem, ale úplně zapoměl! Tímto se tedy omlouvám.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 17:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukásek: Omluvu přijímám.Když se chce tak vše se vysvětlí!
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 18:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cech1992: Byl jsem si nájezd projet. Jediným problémem by mohly být nájezdové úhly Midwaye. Pokud by nevadily tak bych snad jen posunul příčný práh přímo z vrcholu stoupání. A mezi nájezdem a křižovatkou s Havířskou zakázat parkování po pravé straně a zřídil již tebou zmiňovanou zastávku. Nu bylo by to zajímavé...

Dnes v rádiu, bylo zmíňeno zdražení MHD od ledna 2008. Plné jízdné 14,- a poloviční 7,- O kupónech se nezmínili.
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 06:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský, Dandy:
Nesdílím Váš optimismus. Hlavně proto, že se ledacos mohlo zlepšit i na stávající trati. Třeba vložit Sp s odjezdem z Prahy ve 21:40. U ranních spojů se také dost dobře nedá cestovat do Prahy na 9:00.

Lukasek:
bylo zmíňeno zdražení MHD od ledna 2008
Takže je asi reálné uvažovat, že nejméně o stejnou částku se zvýší jízdné do Prahy.
Jenom pro doplnění - od ledna se ruší doplňkové kupóny ČD, na které šlo čtvrtletně dojíždět dráhou za 1260 Kč. Lze myslím očekávat, že řada lidí si kupón ČD+busy nekoupí a začne jezdit už tak plnými autobusy.

V linkách do Prahy nedochází od neděle k žádným velkým změnám, co jsem se díval, za zmínku stojí jenom úprava nočního provozu A22. Podle mě k horšímu, protože se prodlužuje noční interval a ráno se bude člověk celou cestu strachovat, aby klaplo spojení na EC 71 směr Brno, Vídeň (odj. Praha hl. n. 5:00), které teď bude dost nadoraz.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 11:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: S tou noční A22 to nevidím tak tragicky... 13 minut na přestup na Dejvické a 14 minut na hlavním nádraží je takhle brzy ráno zcela dostačující. Myslím si, že většina lidí při takhle časném vstávání uvítá každou minutu spánku navíc, takže to vnímám spíše jako pozitivní změnu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk:
S tou noční A22 to nevidím tak tragicky
Dosud byly 2 noční spoje (2:00, 4:00 z Divoké Šárky), přičemž na spoj ve 4:00 navazovaly už v Kladně denní linky MHD. Teď se polovina nočních spojů zruší. Spoj ve 4:35 z Dejvické neberu jako noční. Ve 4:27 jede vlak přímo z Masarykova nádraží přes Kladno-město, což je daleko výhodnější.

14 minut na hlavním nádraží je takhle brzy ráno zcela dostačující
A vy to risknete? Se zavazadlem těch 500 m přes Vrchlického sady, dalších 400 m k vlaku. K tomu nákup jízdních dokladů... Spousta lidí si raději půjde koupit jízdenky den předem, což je ztráta času a někdy i další finanční výdaj za cestu na nádraží.

Další podle mě nedomyšlenost, která zůstala, je po 20. hodině na letišti. V krátkém časovém sledu odjíždějí linky A22, A24 a A56. Další spoj z letiště jede za 2 hodiny.

Abych jenom nekritizoval. Konečně někoho napadlo se podívat na jízdní řád metra (nebo si někdo stěžoval) a všimnul si, že večer přijíždějí vlaky v xx:34, tudíž odjezd v xx:35 je hloupost.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Já jsem reagoval jen na směr do Prahy v souvislosti s tím přestupem na EC. Přesun od tramvaje na hl.n. se sám o sobě dá stihnout bez většího spěchu za nějakých 5 minut, takže rezerva na koupi jízdenky a případně i pomalejší přesun kvůli zavazadlům zde je. Pokud by náhodou u pokladny byla větší fronta, možnost nákupu jízdenky ve vlaku to jistí. Já jsem takhle ráno párkrát absolvoval přesun z noční tramvaje (zast. Jindřišská) na jeden z prvních vlaků a nikdy s tím nebyl problém, i když na přesun bylo třeba jen 7 minut. I když pravdou je, že jsem neměl velká zavazadla...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 01:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk:
Jenže v Praze máte možnost se rozhodnout, zda do Jindřišské přijedete 7 nebo 37 minut před odjezdem vlaku. Z Kladna máte možnost přijet 14 nebo 128 minut před odjezdem vlaku, což uznáte, je krapet rozdíl. Samozřejmě jsem rád, že vůbec něco jede, ale proč se musí měnit dobře vymyšlené spojení?

Ještě jedna věc ohledně posunu A22 na xx:40. V zastávce "Praha, K letišti" tím vzniká přípoj od linky PID 100 ze Zličína, na přestup jsou 2 minuty. Jsem zvědav, jestli to bude fungovat a bude-li ho někdo využívat.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 07:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:Myslím,že v tom prsti má kraj.Protože minimálně 2 noční spoje jezdili nevystižené.Má s tím skusebnosti,jel jsem do PHA,Terminál 2(Terminál Sever 2)úplně sám!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 07:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: U nočních spojů je možnost výběru už docela velkým luxusem... Nehodnotím intervaly nebo linku jako takovou, protože neznám její noční provoz (zejména to, jaká je poptávka atd.), ale jen tu konkrétní přestupní vazbu. A u té trvám na tom, že takovýto posun je zlepšením. Nutnost strávit nějaký čas navíc čekáním na pražském hlavním nádraží může být i důvodem odrazujícím od tohoto způsobu cesty...
Lospájos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu se zeptat, jestli zná někdo původ B732 1S3 5774? Jestli ano, prosím odpovězte.. Díky.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 13:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lospájos:já bych to viděl že to je původně čsad kladno po přečíslování ;-)
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lospájos: Je to vůz původem z DP Praha ev.č.5588 původní spz - AT 93-64. Dle www.citybus.cz byl zařazen ve stavu ještě k 1.lednu 2004 o rok později jej již DP neprovozoval. Takže na Kladno se dostal v průběhu roku 2004. Je to typ B732.40 z roku 1989, v roce 1997 prošel GO
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:ano je to pravda a za pochybnou informaci výše se omlouvám ono ve škole moc možností jak to ověřit není..
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 18:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Která to prosímvás je?
Karosa AXER
PROSÍM, pusť mě.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Citybusy měly údajně papat 27 až 28 litrů
http://vrbam.ic.cz/ web s modely pro MsTS a Trainz
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: Mohu potvrdit. Mám stejnou informaci
Míč!... Já nechal ve vlaku míč!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 19:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen takový dotaz po Kladně se nějak začínají rozmáhat zastávky ve kterých je rekonstruováno nástupiště a zároveň je použit "kasselský obrubnik" který má umožnit přiblížení vozidla k nástupní hraně, fotka v odkazu je ilustrační z plzně. Zatim jsem si všimnul že tyto obrubniky jsou minimálně použity v zastávkách "U hvězdy" a "Jaroslava Kociána" další by měla být v zastávce "Dlouhá" na lince č.5. Mě by zajímalo jestli této možnosti řidiči využívají nebo o ní vědi, vim že se psalo o tom že nelze u těchto obrubníku zajet blíže s vozidlem které má výklopné dveře tedy třeba karosy řad 700/800 nebo SOR.
M1 - Maracaibo
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 21:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek - jízdné:zdražení na 14 Kč potvrženo,už je to na webu dopravce www.csadkladno.cz .A u linek do Prahy z 32 Kč na 36 Kč.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 21:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je teda fakt k . Hurá do .

Jinak dneska jsem opět viděl City Bus na A24 .
Karosa AXER
PROSÍM, pusť mě.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo to dalo čekat že bude se zdražovat, kde jsou ty časy kdy se do Prahy jezdilo za 10 Kč. V podstatě pro ty co mají blízko na vlak a pokračují dál po pražskou MHD bude zachvíli výhodnější jezdit na tarif ROPID-u.
M1 - Maracaibo
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:14:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bacha na vec, ROPID jeste nevymyslel ceny na vnejsi pasma
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1: Jo to zdražování v PID-u mě také včerá při psaní příspěvku zarazilo, nicméně zdražení neni zas tak veliké. Šesti pásmová jizdenka s platností 150 min. od označení co do konce roku stojí 36 Kč bude od 1.1.2008 mít cenu 38Kč co je pořád ještě výhodné. Pokuď tedy jedu do prahy a chci pokračovat MHD dále je to výhodnější jet vlakem a na tuto jízdenku. V případě kombinace autobus + MHD se cena může pohybovat od 54Kč - 62Kč aspoň pokuď dobře koukam. Zatim mě přijde že v tom tarifu PID je pěkný "hokej"...
M1 - Maracaibo

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace