K-report
 

Archiv do 27.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv do 27.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský

Přečti si pořádně jeho příspěvky a přijdeš na to, proč jsem to napsal.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nalim.)
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 11-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský

Můžou tu výhodu ale stávající trolejbusy (a co teprve až tu budou jen 25Tr) využít? – Jak 15Tr tak 25 Tr mají stejný výkon motorů – 240 kW a max. povolenou rychlost 65 km/h., zpravidla nastavenou omezovačem. Jediný úsek, kde by se mohla využít maximální povolená rychlost (65), je právě úsek mezi Nemanicemi a Borkem (kruháč). Jinak by to mělo být do 50 km/h. Praxe ale vypadá drobet jinak.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3048
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nalim: Nerad ruším diskuzi, ale dovoluji si oponovat.
Ve směru Nemanice - Borek 70ka není. Za značkou České Budějovice konec jiná značka není, tudíž podle předpisů je zde až před kruháč, kde je začátek Borku, 90ka.
Z opačného směru je to podobné, za kruháčem končí dle značky Borek, pak je 90 a cca 200m před značkou začátek České Budějovice je omezení na 70ku, kousek před tím druhým mostem.
Takže v prakticky celém tomto úseku je povolená 90ka. To však nemění nic na tom, že trolejbus zde prostě víc jak 70 nepojede.
Už nikdy nebudu věřit člověku, který sám o sobě všem tvrdí, že je dobrotivý. Už nikdy se nenechám od "dobráka" napálit. Už nikdy....
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 18:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r, Jpribil:

měli jste pravdu s tou 90 za Nemanicemi, je to přesně tak, jak to píše Jpribil.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2515
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 18:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nalim: tvé jméno se mezi řidiči trolejbusu nevyskytuje, tak si nevymýšlej!
Nic takového jsem nikde nepsal a navíc mám řidičáky na několik druhů vozidel, takže se tam snad můžu vyskytnout. S tou 90tkou jsi mě zvyklal, zas tak často tam nejezdím (naposled dnes - což je pouze náhoda). Navíc nevím, že bychom se znali... Ostatní věci okolo omezovače apod snad můžu vědět, ikdyž nejsem řidičem trolejbusu.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 19:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r:

Z tvého textu mně to tak vyznělo.

mám řidičáky na několik druhů vozidel, takže se tam snad můžu vyskytnout- tak to si ještě musíš udělat drážní zkoušky

Navíc nevím, že bychom se znali... - to ještě neznamená, že já tebe neznám.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to si ještě musíš udělat drážní zkoušky
Od kdy potřebuju na jízdu po silnici průkaz způsobilosti k řízení drážního vozidla ? Asi se nějak špatně chápem, no nebudem to řešit.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 21:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nalim: Věř tomu, že řidiči tr (alespoň velká většina) přesně vědí, kde jak mohou jet, aby nevypadli a sami mají zájem projíždět vyhybky a kříže co nejrychleji.
Tomu rád věřím, ale někteří zkrátka přes rychloprůjezdné výhybky jezdí stejně pomalu jako přes ty staré nerychloprůjezdné. Samozřejmě je i dost takových, kteří jezdí plynule a v rámci bezpečnosti svižně, a to i přes křížení a patří jim za to pochvala.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 21:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r:

Trolejbus je drážní vozidlo a průkaz skupiny D ti na to nestačí, abys mohl sednout za volant tr. Ale to jistotně víš.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2518
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 21:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nalim: Jistě že to vím, ale pořád nechápu, proč se na daném místě (silnice ČB - Borek) podle tebe jinak než trolejbusem nemůžu vyskytovat...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 21:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Souhlasím, že pořád nechápeš, že jsme se celou dobu bavili o trolejbusech. Samozřejmě se tam můžeš vyskytnout i jinak, např. na koloběžce.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 07:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak se traduje legenda, že když se trať na Borek dostavěla, tak zde probíhaly jízdní zkoušky 15Tr bez omezovače a prý to ve směru z Borku dolů jelo i 110 .

Dokonce to prej byl rábáč, to musel bejt řev.
Já tam kdysi zažil s nejmenovaným řidičem s trolejbusem č.42 taky velkou rychlost, cca 90 až 100km. To tam ještě nestál kruhový objezd.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věřím, že řidiči mají své zkušenosti a rychlost u výhybek podle nich volí. Nicméně většinou se mi bohužel stává, že se přes rychloprůjezdné výhybky jezdí pomalu. Taky musím pochválit tu menšinu, co zohledňuje každou výhybku i křížení a někde jezdí slušně. Ale stejně, kde jsou doby, kdy jsem s linkou 17 měl to štěstí jet například ve směru z Máje přes křižovatku s Opletalkou, jako by tam žádné výhybky ani kříže nebyly? To se mi už dnes nestane. Důvod dnes asi není v řidičích, ale možná v opotřebování výhybek a křížení, možná ve špatné konstrukci vedení buďto přímo ve výhybce nebo jejím okolí. Prostě potenciální vysoká rychlost, kvůli které se rychloprůjezdné výhybky instalují, není z různých důvodů možná. Jaký smysl má pak instalování (dražších) rychloprůjezdných výhybek, když by dejme tomu v polovině případů stačily klasické?

Nalim:
Při těchto kontrolách by měl řidič zavčasu vypnout strojky a pustit hlášení o výstupu předními dveřmi z důvodu revize jízdenek.
Musí při těchto kontrolách ven každý? Kontroluje se také ve voze? I kdyby byly strojky vypnuté a revizoři zůstali jen venku, má pořád černý pasažér šanci jet dál.

M__r:
Jenže pořádné výhybky a křížení tohoto typu dělají Švýcaři... Jejich armatury se dají i zkousnout (viz Salcburk).
No a o to mi jde. Za každou cenu nehanět podvěsný systém, dá se instalovat také esteticky a má (stejně jako tahový systém) také své nesporné výhody.

Martin_zlivský:
...na Borku, kde to ve vzduchu vypadá jak na nádraží...
Za rychlé trolejbusové tratě jsem jen rád a klidně bych přivítal další. Myslím si, že nad frekventovanými hlavními silnicemi je to ta nejlepší varianta, navíc nevyžaduje tolik sloupů (již jsi, Martine, tuším, uváděl). Pořád vidím lépe "nádraží" na Borku a v Nemanicích, než třeba "les stožárů" v Husovce kolem kasáren nebo na točně v Rožnově. Nehledě na to, nad hlavními silnicemi je už spousta jiných bran se značkami a směrovými tabulemi (a možná brzy i mýtem v případě realizace mikrovlnného systému), takže ta trolej to spíš doplňuje po celé délce silnice.

Macek:
...prý to ve směru z Borku dolů jelo i 110...
Pak by to měl být rekord v rychlosti trolejbusů na našem území, ne? Mám pocit, že zkušební trať do Jáchymova byla stavěna jinak a pokud se nepletu, takovéto podmínky nemůže nabídnout žádná jiná trať v republice.

(Příspěvek byl editován uživatelem vlada.)
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě u těch výhybek mi šlo o to, aby se postupovalo efektivně, tedy dle a) a b), nikoli dle c).
a) instalujme rychloprůjezdné výhybky jen do míst, kde je možné jezdit rychle; v případě omezujících podmínek na rychlost z hlediska nedokonalé tratě kolem výhybky přizpůsobme vyšší rychlosti i tuto část tratě;
b) v místech, kde není z jakýchkoli důvodů perspektivní jezdit rychle, neinstalujeme dražší rychloprůjezdné výhybky;
c) instalujme rychloprůjezdné výhybky automaticky všude a rychlou jízdu přes ně volme jen tam, kde je to možné.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada:

Musí při těchto kontrolách ven každý? Na konečné samozřejme, jinde se zkontrolují vystupující (přední dveře) a pak provede kontrola cestujících vně vozidla.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže ten, kdo chce jezdit načerno, řídí se pokyny:
1) Není-li revize při výstupu na předposlední zastávce, vystup.
2) Je-li revize při výstupu, zůstaň v klidu sedět.
Pokud by to šlo takto snadno, tak nemají takovéto revize význam, protože odhalí akorát nějaké chudáky, co nechtěně přehlídli skončení platnosti jízdenky nebo zapomněli průkazku doma. Zatímco "zkušení" pasažéři uniknou.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada:

.... jinde se zkontrolují vystupující (přední dveře) a pak provede kontrola cestujících ve vozidle.

Ach, ta moje čeština.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3050
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT: Ze zkušebky se před chvílí vrátil modernizovaný trolejbus č.31.
Barva bílá, sedáky klasik s potahem, IGBT, označení dle nového schématu (viz též č.16).

26ka na lince 3 dneska teda jezdí jednu z posledních šichet...
Už nikdy nebudu věřit člověku, který sám o sobě všem tvrdí, že je dobrotivý. Už nikdy se nenechám od "dobráka" napálit. Už nikdy....
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

označení dle nového schématu
Tím je myšleno umístění čísel vozu tak, aby bílá byla ještě bělejší?

sedáky klasik s potahem
Potažená koženka?

Nalim: Pokud kontrolují ve voze, pak je to samozřejmě v pořádku. Z toho, co se zde nabízelo na fotkách a následně psalo, to nebylo zřejmé.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 15:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za pražskou MHD lze platit esemeskou

http://www.novinky.cz/domaci/za-prazskou-mhd-lze-platit-esemeskou_127402_m2np8.html
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 15:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O elektronické jízdence jsem již slyšel. Předpokládám, že revizoři budou mít přístroje obdobné těm, které mají průvodčí. Aby podle kódu mohli ověřit platnost jízdenky. Pokud by stačilo deklarovat platnost pouze podle data a času v SMS, tak si to každý může v mobilu upravit dle potřeby a nikdo to nedokáže. Pěkné je vyjádření Jediná cesta je nabourat kód, a to bych rád viděl... to se vše uvidí. Každopádně pokud bude služba spolehlivá a do 2 minut po zadání dorazí ona elektronická jízdenka na mobil, jde o bezvadnou věc.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2519
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 18:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada: Potažená koženka?
Ne, klasické sedačky - viz nové vozy.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 19:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

klasické sedačky - viz nové vozy


ad výhybky: Neumím to posoudit, trolejbusy neřídím, ale myslím že skutečně větší vliv na průjezd rychloprůjezdné výhybky má řidič, kdyby tu existovala konstrukční omezení, tak by inkriminovaná místa projížděli všichni stejně pomalu a myslím že jsme se již zde shodli že se tak neděje. Možná na některých místech, to nevím, ale všude zajisté ne. Stále se tedy domnívám že menší "osvěta" mezi řidiči o výhodách nových aparatur by byla přínosná. A buďme rádi, že se u nás tyto výhybky montují, i na místech kde se nevyužije jejich potenciál úplně naplno přece minimalizují možnost vytrolejení, nebo to chápu špatně? Nicméně samozřejmě prioritně by se měly montovat na místa, kde by došlo k velmi výraznému zvýšení rychlosti oproti dnešnímu stavu.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna:

ad výhybky: Vyhybky mají své max. povolené rychlosti pro průjezd. Pojem vysokorychlostní je dost zavádějící, nevím, zda max. povolená rychlost 40 nebo 30 km/h (Elektroline) je vysoká. K tomu je zapotřebí připočíst opotřebení vyhybky (mechanické opotřebení, opálení el. obloukem…), což na rychlosti a spolehlivosti nepřidá. Dále pro řidiče je výhodněji projet vyhybku pomaleji a nemuset jít nahazovat sběrače, než zkoušet, zda to vydrží – nemluvě o tom, že v případě vypadnutí z trolejí hrozí nebezpečí poškození sběrače nebo trolejí. A myslím si, že pokud by řidič např. strhnul trolej a DP by zjistil, že nedodržel max. povolenou rychlost, tak nevím, možná by na něm vymáhal náhradu.
Samozřejmě je to i v řidičích, některý skutečně jezdí pomalu i tam, kde nemusejí. Naštěstí je jich podstatná menšina.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 21:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká výhybek, přemýšlel jsem, kde je chyba. Řidiči neví totiž přesně, kde si můžou dovolit kterou rychlost. A tak radši jezdí pomalu i tam, kde by se nemuselo. Výhybek i úseků je hodně a kdo si to má pamatovat, že. Ale možná by pomohly rychlostníky na trolejích - ať už u výhybek, tak i u traťových úseků. Bylo by to sice originální, ale kdyby se doprava měla zrychlit, tak proč ne. Premiéra v ČB by byla i na místě - máme jednu z nejpomalejších MHD. Potom lze rychloprůjezdné výhybky stavět prakticky všude. Snad vyjma pár speciálních případů, které nikdy nepochopím - třeba ta sjezdovka na konci Žižkovky před Nádražní - v těch místech se přes 20 km/h nepojede nikdy, tak proč nebyla použita klasická sjezdovka? Na druhou stranu zase ukazuje, že se vůbec nemusíme bát stavět rychloprůjezdky v oblouku, resp. v jeho bezprostřední blízkosti.

minimalizují možnost vytrolejení
K tomu dochází hlavně při vyšší rychlosti a v těch případech je lepší použít rychloprůjezdnou výhybku. Klidně stavme nové výhybky všude, když na to máme. Není to ale zbytečný luxus a neměla by se místo toho dát přednost třeba novým propojkám?

Ne, klasické sedačky - viz nové vozy
Taky jsem spokojen. Jen mě trochu z míry vyvedl výraz sedáky klasik s potahem, po posledních experimentech s plasty jsem čekal nějaký další experiment s potahováním původních sedaček.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 21:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nalim: Díky za osvětlení některých věcí kolem výhybek. Moc se v tom nevyznám, tak mám asi někdy hloupé nápady, ale cením si, když se tu něco nového dozvím.

Vlada: Potahování původních sedaček je snad největší myslitelný paskvil, to by je snad ani nenapadlo.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 21:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada:

Co se týká výhybek, přemýšlel jsem, kde je chyba. Řidiči neví totiž přesně, kde si můžou dovolit kterou rychlost. - Nesouhlasím, ty tři druhy vyhybek není problém rozpoznat a pokud tam někdo jezdí nějaký ten rok 8 hod. denně, tak to ví zpaměti včetně křížení a oblouků, které vyhazují atd.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 21:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a pokud např. řidič při rychlosti 35 km/h na vyhybce několikrát vypadne, tak to již zkoušet nebude a bude tam jezdit 30.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 23:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty tři druhy vyhybek není problém rozpoznat
To sice ne, ale kdo říká, že přes jeden druh výhybky je vhodná všude stejná rychlost? Příspěvek #35 to přesně dokládá. Někde je lepší jezdit 30, jinde třeba 35. A právě tyto rozdíly si ne každý pamatuje a často raději jede kolem dvaceti
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen taková poznámka k vytrolejení. Včera odpoledne strhnul trolejbus vedení u viaduktu. Prý mu nejak vyskočilo tykadlo a urval trolej, která pak visela 2 m nad zemí. Podle očitých svědků to tam docela "jiskřilo".
Z tohoto důvodu byla ze S. Vrbného zavedena autobusová kyvadlovka na nádraží, kde se přestupovalo na trolejbus.
KAROSA - Správný směr.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký má smysl odsunutá zvláštní zastávka pro noční trolejbus "U zelené ratolesti"?
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dopravní pivo v ČB
Setkáme se TUTO SOBOTU před Budvarkou, 19.15, kdyby bylo plno, půjdeme jinam.
Když přijdete později, prohlídněte Budvarku, jinak mi volejte,pište, prozvánějte na mobil. Mobil nenpíšu do diskuze, ale rád jej pošlu, když si o něj řeknete na mail mrfelix(zavináč)seznam-cz.

Všichni milí diskutéři jsou zváni, zejména Nalim, Martin z Mrkvanova ...a ti,kterým jsem napsal email)
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 21:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes se stala nehoda trolejbusu (evč.57) na křižovatce ulic Dvořákova a průmyslová nevím co přesně se stalo ale viděl sem že vůz má zničené celé čelo samozřejmě že stály všechny ostatní linky projíždějící průmyslovou ulicí
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 21:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek_masek: A zrovna to odnese jeden z našich nejcennějších kousků
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 22:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_k:lidi si stěžujou na hluk a že jim je ničena fasáda, proto je to před městským majetkem
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3056
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 22:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, je to něco v tom smyslu. Jen nechápu, proč se označník válí skoro furt v silnici a není přidělán napevno.
No ve dne to asi nevadí, v noci holt jeden trolejbus za hodinu je nesnesitelný...

Felix: Sice se mi to moc nehodí, příště by to chtělo avizovat o pár dní dříve, ale pokud by se začlo v těch 19:15, tak bych se cca na hoďku stavil...

ad nehoda: Pokud byla 57ka to, co jsem viděl za Tatrou, tak se poškození tvářilo celkem nepříjemně.
Doufejme, že to není nic vážnýho. Bejt to taková 02 (dneska tuším na lince 9), tak by to byl jistý konec rábáčů....
Mmch. zdá se mi, že nějakou nehodu měla i 16ka. Na zadním čele je vidět nový lak, který přechází i v bočnice. Nasvědčuje tomu i nové označení. Ale třeba to bude jen ještě pozůstatek po kontaktu s 10kou...
Už nikdy nebudu věřit člověku, který sám o sobě všem tvrdí, že je dobrotivý. Už nikdy se nenechám od "dobráka" napálit. Už nikdy....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37403
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 03:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix:
Již jsem reagoval v ČB, do těch Pbic bohužel nakonec na noc opravdu pojedu, což můj výskyt v ČB docela zásadním způsobem vylučuje.
Jen bych ještě pro příště (kdy snad už budu moci) byl rád, kdyby byl zohledněn fakt, že z Budějc se v sobotu nejde po deváté večerní dostat a málokdo je ochoten zůstat až do nedělního rána.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 17:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedno info k akci dopravní pivo v ČB:
Felix má na mysli Budvarku v Malým pivovaru. Já se minule s Nalimem domníval že jde o Buvarku v Budvaru a taky tam jsme byli.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 11:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nějak je tady mrtvo, asi po tom dopravním pivu.

Tak alespoň jeden obrázek z archívu, jak dopadlo předjíždění tr po stejné troleji.

 
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 12:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nalim: A to si ti řidiči neuvědomili, že jedou po stejném drátě?
web: www.trolejbus158.ic.cz
icq:348-506-861
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2528
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 12:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda_7_tr: Místo na snímku je totiž točna, čili levá stopa je předjízdná. Takže zapomenout může každý...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 12:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda_7_tr:

Stalo se to na konečné, 21tr stála a 15tr ho předjížděla. Řidič 15tr pravděpodobně předjížděl v domnění, že je na levé troleji.
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 12:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, tak to se může stát. Ona se někdy nepřehodí výhybka a malér je na světě.
web: www.trolejbus158.ic.cz
icq:348-506-861
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kosťa: Jel jsem kolem (stejně jako při tom stržení týden před tím) krátce poté: Jeden vůz zbidlovaný v Rudolfovské, druhý stál nabidlovaný před poštou, vedle něj převis, který ležel jedním koncem na zemi. Uprostřed křižovatky dirigovali dopravu dva, zřejmě, řidiči oních vozů. Jiskřili zejména řidiči IAD.
Kterýpak den se to tam strhne tento týden ?
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
kubajze
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.193.226
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 17:19:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže ve městě teď právě je dopravní kolaps, jízdní řád je ve stavu orientačním. Cesta 3 z kolejí na sever zabrala něco kolem 25minut (dál už jsem neměl odvahu jet), druhá strana stála úplně, řidič jel jak pos.anej, ani se mu nedivím, měl co dělat aby vozidlo udržel ve správném směru a ze zastávek nemohl ani odjet jak mu to klouzalo. To DP ČB ještě nepřezul na zimní pneumatiky?
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 17:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kubajze: Peníze na zimní pneu pro všechny vozy opravdu DP nemá, a pochybuju že je tomu někde v republice jinak. Někdo tu však psal že alespoň pro 25Tr zimní pneu jsou, což by bylo dobře, protože náhon pouze na spalovacím motorem nezatíženou zadní nápravu není do sněhu zrovna ideální. Ostatní vozy si musí nějak poradit s tím co je.

Jinak co se týče zpoždění spojů a rychlosti jízdy tak B941 na lince 11 se kterou jsem jel na tom není o nic lépe.
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 18:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a je to tu zas - to si fakt naivnje myslite, ze zimni gumy prostje vschechno vyresi??? dytj ten autobus / kamion tahne jen jedno kolo - premejslejte trochu!!!
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 18:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kubakze:

řidič jel jak pos.anej - ty bys to asi zvládnul lépe, že?
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 18:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý_petr:

1) V každém případě by více pomohly na lehkém zadku 25tr, než ty letní ojetiny, které tam jsou
2) Kamion i autobus mají zátěž na hnací nápravě na rozdíl od 25tr
3) Autobus ani kamion nemají elektrodynamickou brzdu, která v první fázi brždění působí pouze na zadní nápravu a kterou nejde vypnout (25tr)
4) U trolejbusu nejde brzdit motorem (u 25tr minimálně) a nemá retardér

- premejšlej trochu!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem Nalim.)
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 18:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nalime ty chytroline ja sem psal o zimnjich gumach, si to asponj precti!!!
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 19:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý_petr:

to si fakt naivnje myslite, ze zimni gumy prostje vschechno vyresi???

A ja ti tam píšu, z jakých důvodu by u 25tr zimní pneu mělo význam. Všechno nevyřeší, ale pomůže.
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 19:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a myslis ze driv nejaky zimni gumy existovaly (a taky se jezdilo)? bohate statchi poradnej vzorek; a udrzovany cesty

sme si pokecali a dem na pivo ne?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
kubajze
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.217.90
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 19:51:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nalim: ty bys to asi zvládnul lépe, že?
To nevim, asi nezvládl. Já jsem se tomu řidiči nevysmíval, ale jen jsem konstatoval fakt.

Bílý_petr: a je to tu zas - to si fakt naivnje myslite, ze zimni gumy prostje vschechno vyresi??? dytj ten autobus / kamion tahne jen jedno kolo - premejslejte trochu!!!
Tak kde je teda zakopanej pes? O příspěvek dál píšeš, že dřív se jezdilo v pohodě i bez zimáků. Takže to znamená, že
a)dříve byli lépe udržované cesty než dnes
b)MHD ČB má sjeté gumy (nemá pořádnej vzorek)
c)dříve jezdili zkušenější řidiči

Ten kolaps se táhnul až do večera, u zastávky Žižkova VŠERS směrem na nádraží byla kolem sedmé večer odstavena Tr25 zhasnutá, rozsvícené pouze linkové č.3. U polikliniky sever směrem na nádraží byli dráteníci a pilně pracovali.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2533
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 20:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane bože, co se divíte? Dneska chumelilo jak blázen, velmi rychle se tvořila tlustá vrstva uježděné břečky, která začala kolem šestý slušně namrzat. Problém zpoždění není přímo ve vozech MHD a jejich řidičích. Já ho vidím jinde - silnice přervaný auťákama a navíc má dneska řidičák kdejakej blb, kterej si myslí, že ho abs, či asr zachrání. Takévé případy jsem dnes viděl 4 a jistě jich bylo víc. Právě takové případy pak dopravu nejvíce zpomalí.
25Tr jsem dnes v té velké chumelenici jel a celkem to tak nějak normálně zvládala, přičemž ten kousek neměl zadní pneu s drapákem (ještě nejsou všude).
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 21:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslim si, ze M__r to rek presne, a vic se o tom nechci bavit - dobrou noc
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Kubajze
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.217.90
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 22:14:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrej přístup, prostě chumelilo, tak to nejezdilo, hotovo dvacet. Ale nahodit nějaké řešení....ono to není jen sněžení, pokaždé když je nadprůměrně deštivo, lidi zalezou do aut a město je ucpané a mhd se zaseká v kolonách. Občas je to tu děsný a nikdo s tím nic nedělá.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 22:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubajze:

Ale nahodit nějaké řešení.... – já ti poradím jedno řešení. Jdi na radnici a začni jim vysvětlovat, co je to preference MHD a donuť je, aby pro to udělali podstatně více, než udělali. Pak MHD nebudou trčet v kolonách – nebo alespoň méně.

Můžeš taky vyrazit za městskou i státní policii a přesvědčit je, aby si již začli všímat vozidla stojící v těch pár preferenčních pruzích a na zastávkách.

(Příspěvek byl editován uživatelem nalim.)
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 09:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes na 104 vozidlo 20(?4?)
Když má vozidlo na délku 17m proč všichni stojí u dveří a uprostřed je plno místa???
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2534
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 10:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrej přístup, prostě chumelilo, tak to nejezdilo, hotovo dvacet. Ale nahodit nějaké řešení....
A ta s tím snad něco uděláme? Ne! Takže nemá cenu to řešit. Titi představení města preferenci nezavedou - primátor je striktně proti, co vím...
Silesia: Vůz 20 tam být nemohl, to je trolejbus. 204 taky ne, ten nemá pokladnu. Jedině podle těch tvých indicií to mohla bý 284ka. Sóla tam nyní jezdit musí - kvůli sněhu. Včera odpoledne jela 2/104 klasicky 124, ale 1/104 jel City Bus 214.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 13:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten spoj jela klasická karosa 12m celá modrá skoro bych řek že to fakt bylo tak jak jsem napsal tedy 20x (tzn tří místné číslo od dvou set do dveou set devět).
nicméně jistotu nemám spíš mě zaujal ten krátký bus.
Jinak bude chvíli trvat, než si řidiči zase zvyknou na sníh, tak trocha tolerance by neškodila..dneska jsme třba taky jeli trojkou od JČU na poštu dvacet pět minut a samosebou zcel odcylně od JŘ.
Když má vozidlo na délku 17m proč všichni stojí u dveří a uprostřed je plno místa???

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace