K-report
 

Archiv do 03.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 03.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 00:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: jo to já nevim, z jaké skupiny si ho dělala, ale tipoval bych z "b", protože když začínal jezdit byla to katastrofa, no za ty dva roky už má nějakou praxi, ale stejně je to jen pořád dokola trasa CAN-Americká-Rokycanská-Tesco- a zpět.Nevím zda se dostala i na jinou linku, ale vím, že ze začátku měla nějaké 2 nehody.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 06:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pepa 103: Prosímtě, mlč.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 10:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin I:Cekal jsem kdy se konkretne ty ozves. Nezklamal jsi. S tebou konkretńe nema smysl vubec debatovat. p. Kutaka znam z kontrolnich dnu a kde bydli vim zcela presne.

A o te Klatovske..... jakbysmet, staci cos napsal.

Jsi zelenej mozek.


Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2007


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohli byste se prosím držet témata "Tykadláci v Plzni" Myslím si, že by to chtělo založit novou diskusi na téma autobusy v Plzni
Moje stránky o trolejbusech:
http://www.trolejbusy1936.ic.cz
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 14:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak14: Založit novou diskuzi je největší BLBOST, já bych spíš podporoval sloučení dvou diskuzí do jedné aby byl přehled o kompletním dění na jednom místě. (nebo to udělat jako to maj ostraváci)

Je již dlouho zažité, že na Tykadlácích se řeší vozidla vyjíždějící z cukrovarské a na Tramvajích vozidla ze Slovan. Poslední dobou se také stává častější, že Tykadláci jsou diskuzí na odbornější témata a Tramvaje jsou takové pokleslejší...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 15:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Soudce výše napsal:

aha, takze kdyz se zacne kritizovat a jde se trosku hloubeji do probelmu, tak uz musim mit opravneni to napsat do DF? Nebud smesnej. Ma kritika je opravnena. Diky tomu, ze muzu lecos "slyset", rad se o to podelim, protoze se nechci divat co se zde (ne)deje a nelibi se mi to.

Nemůžu si pomoci, když pročítám tvé příspěvky o několik týdnů dozadu, tak o zajímavé věci ses tu zatím nepodělil. Akorát prskáš, na konkrétní dotazy neodpovídáš - a když tak zase jen prskáním - ty uraženej mozku.
Konec OT.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 16:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Tebe jsem mel za fajn cloveka, ale vidim, ze zrejme s Martinem I jezdis na čundry, co?
No nic.....tak se do me zase pustte at ma urazenej mozek co chtel...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 16:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Soudce:
To jako když někdo se kamarádí s M.Leškou, tak už není fajn člověk?
S urážením a agresivními příspěvky jsi tu začal příteli ty, takže se nediv když odpovědi na tebe mohou být podobného ražení. Dotaz - podobně hovoříš o dotyčných věcech i před dotyčnými osobami, které tu anonymně valchuješ??

Apropó, kde bydlí pan Kuťák už také vím - takže by mě pak zajímalo, kde p. Kuťák bydlí podle vás dvou? (M.L. a Soudce)

Ale hlavně nechápu, proč se mu vytýká stavba protihlukové zdi podél přivaděče se silným provozem? To jsi dosud nevysvětlil.

Nevysvětlil jsi také, proč vytýkáš panu V. stavební úpravy Klatovské. Zadání ze strany vedení města bylo jasné - zklidnit a zvýšit bezpečnost Klatovské po tom maléru s vožralou za volantem. A to se myslím v rámci možností povedlo - nedávno jsem viděl přehled nehodovosti v tomto úseku teď a ve srovnání se situací před několika lety.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 17:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce, č.757, 760: Čekal jsem alespoň racionální a věcné argumenty. Na toto nebudu reagovat.

M_k: kde p. Kuťák bydlí

Ing. Kuťák bydlí skutečně nedaleko nové přeložky I/20 na Čechurově, nicméně úsek s novou protihlukovou zdí leží o kus dál a tato zeď tak nemůže mít vliv na kvalitu jeho bydlení. Jeho přesnou adresu znám, ale nechci ji tu zveřejňovat. Jednak je to nevhodné a jednak jde o určitou formu profesního tajemství.

To jako když někdo se kamarádí s M.Leškou, tak už není fajn člověk?

Bohužel, někteří naši spoluobčané stále pracují se zcestnou myšlenkou, že člověk, který má odlišné názory je méněcenný. Snad se jednou naučíme posuzovat člověka podle jeho osobnosti a ne podle názorů...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 17:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a jednak není problém se podívat do telefonního seznamu...:-)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7542
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_103: Docela by mě zajímalo, proč ženská nepatří za volant autobusu?

Asi tak. K nám do DP zrovna zítra nastupují dvě nové řidičky. Řidiček je u nás skoro 10 % a nevím o tom, že by si na nějakou z nich někdo stěžoval (krom běžných stížností typu mobil za jízdy a bavení za jízdy, což ale u nás dělají běžně i řidiči).
V téhle souvislosti bych zmínil jednu kolegyni, věk asi třicet, pohledná dlouhovlasá blondýna, ovšem - nevím, kdo za to mohl, přišlo mi, že má občas sebevědomí kdesi na bodu mrazu, jako by měla pocit, že na ní všichni koukají skrz prsty. Byl jsem u toho, když jí někde na křižovatce nedal přednost favorit, i když to byla jasně jeho vina, tak řidič se tvářil jako mistr světa ("Může za to ona, protože je to ženská a blondýna k tomu."), zatímco ona se klepala strachy, jako by čekala, že jí za to zítra ráno v pět postaví ke zdi vozovny a trojice řidičů z ranní zálohy jí pod velením směnového dispečera zastřelí. Teprve až policie jí vrátila ztracené sebevědomí a jemu srazila hřebínek.
Zato máme v DP člověka, o kterém je všeobecně známo, že jezdí jako prase, stěžuje si na něj snad každý, kdo s ním jede, teď v sobotu se to řešilo i na školení řidičů a odpovědné osoby ho nazývaly nepříliš vybíravými slovy z kategorie žalovatelných výroků. Dotyčný má za sebou za jeden rok tři zaviněné nehody s dvěma poškozenými a dvěma zcela zničenými a následně vyřazenými autobusy - protože ale ani jeden ten vůz nepatřil DP, ví o tom jen pár "zasvěcených". To ať radši DP přijme dvacet řidiček s řp. B->D, než dalšího takového.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mimochodem vůz B931 ev.č.435 je na GO ve Zlineru.
Lojza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes okolo 14. hodiny jsem zahlédl odbočovat na Bolevec nějáký plynový autobus s ev. č. 302 byl na lince 33.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 23:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT
Pepa_103: A je to takový zvláštní vidět ženskou v kamionu nebo autobusu.
Z toho si nic nedělej, my exoti jsme zvyklí Když jsem v práci byla pár týdnů, tak jsme museli narychlo sestavit jeden panel. Chodili se na mě dívat jak v cirkusu - ženská s pájkou v ruce! Vystřídalo se tam snad 20 lidí Já to teda znala už ze školy, tak mě to tolik nepřekvapovalo Po pár měsících, když se vztahy ustálily, mi začali říkat, že jsem stejně chlap Asi aby neměli mindráky z toho, že se jim nějaká ženská dokáže vyrovnat
/OT
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 23:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veverka:tak to víš, ono si myslím, že za pár desítek let už to bude zcela běžná věc vídat ženský v chlapských povoláních, doba se mění no.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 23:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad řidičky: ono stačí vyjet přes hranice na západ, na sever (a překočit Polsko) nebo na jih a řidiček tam potkáte mraky. V srpnu jsem se dal do řeči (díky mojí němčině částečně posunkové) s jakousi babčou, která organizovala u nádražíčka kdesi v západním Bavorsku překládku kufrů z vlaku do výlukového autobusu, a jaké bylo moje překvapení, když si pak babča místo do kanclu sedla za volant patnáctimetrový Setry a bravurně s námi brázdila zdejší silničky a kruhové objezdy...
Ono to "mužské povolání" je dáno spíš tím, že před pár desítkami let nebyly posilovače, takže volant, pedály a řadící páka vyžadovaly chlapa jako hora, aby s tím vůbec pohnul. Jenomže dneska otočit volantem u busu dá míň práce než zamíchat polívku v kastrolu (Veverka se doufám neurazí :-) ), takže "mužská profese" je přežitek a je nejvyšší čas se ho zbavit.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 23:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... Ostatně statistiky nehodovosti hovoří za mnohé.
Myslím, že mezi profíky jde najít dobrý řidiče, špatný řidiče a dobrý řidiČKY. Špatnejch řidiček moc není, protože potenciální špatný řidičky se toho bojí a za volant nevlezou, na rozdíl od některejch namachrovanejch pánů.
Omlouvám se pánům, že šiju do vlastních řad, a místopřísežně prohlašuju, že jsem nemyslel nikoho ze zde diskutujících :-P
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 00:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_103: za pár desítek let už to bude zcela běžná věc vídat ženský v chlapských povoláních

Stejně jako je dnes běžné vídat ženský v kalhotách, což bylo ještě před osmdesáti lety absolutně nemyslitelné. Silniční šovinismus není na místě, o tom ostatně pojednavá i jeden pořad cyklu STOP (ČT/Besip).
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Zdeněk_sláma
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 07:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono nejde o to jestli volantem kroutí ženská nebo chlap je to jedno. Jen se mi moc nelíbí zaměření kampaně, jde o to aby někdo kdo seděl maximálně v osobáku se nehnal do busu. Jde spíš o návyky jak se chovat na silnici s dlouhým vozem atd.

Zlobte se na mě nebo ne na to autoškola prostě nestačí.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 08:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Z-Sláma: Jenže ty návyky se naučí až v praxi...
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 09:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: srovnavam stavbu PHS na Brucne, kde prvni obydli je cca 300m s Lidickou, kde jsou obytne domy cca 30m od silnice...
Jdi se podivat jak to ted vypada s Klatovskou. To, ze jsou na 3 prechodech chraneni chodci - samozrejme , to je prinos a je to tak spravne, ale na ukor ceho a koho? Na ukor dopravy. V tech kolonach se denne dusi stovky lidi v autech, na zastavkach a v prilehlych domech.....to nikomu nevadi....pokud neni alternativni objizdna trasa, tak nemuzu tu jedinou tepnu ucpat tim, ze prakticky z cele delky udelam 1 pruh. Jak je videt, zde to jde. Dalsi kruhovy objezd v castkovce. To je rarita. Jediny kruhak, na kterym je semafor. Ano chapu, je to kvuli preferenci tramvaje, a to je dobre. Ale z principu je to takove unikum. Jedu jedu a najednou na kruhaci semafor. To je paradox. Ale to me osobne nevadi.
Divam se na to optikou i druhe strany, ne jen chodcu, misto cteni do statistik taky vyjdu ven a koukam. Jak od volantu, tak z kola, tak z chodniku
Kazdej to asi vidime jinak.

Jestli nekomu nevonim, je jeho vec. Urcite se nebudu sklanet a ohybat jak to maji nejaci lide ve zvyku.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3610
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 10:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_k:
nojo, ale získávat tu praxi s padesáti+ hlavým davem za zády asi není úplně ideální... ale to není věc čsad, nýbrž těch volů na MDČR a v parlamentě, kteří takový možnosti povolili/nezakázali a schválili.

to už se o tuhletu práci můžu zajímat i já nebo třeba kolega jirka_š, autoškolu bude mít co nevidět za sebou
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1869
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 10:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce - jsi fakt cvok. U Práce se stejně z levýho pruhu odbočovalo doleva a čekalo, až proti nic nepojede - maximálně první 2 - 3 auta projely, zbytek čekal a rovně chtějící v rychlým pruhu přejížděli do pomalejšího v oblasti křižovatky, případně naopak se přejíždělo do rychlýho, protože v pomalým byly trvale odstavený 2 - 3 zásobovací auta - to bylo fakt super, jo, to chceme všichni zpátky.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 10:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Soudce: To ale pak poněkud srovnáváš nesrovnatelné ne? Nemůžeš srovnávat novostavbu s komunikací budovanou dle zásad let sedmdesátých.

Navíc si nedokáži dobře představit technické provedení protihlukové zdi na Lidické, když tam lidé mají vjezdy do garáží.

Klatovská - pokud si dobře pamatuji, i před úpravami byla z Klatovské místy jednoproudovka již tehdy - např. u Práce a pak díky parkujícím autům i jinde. Nevšimnul jsem si, že by ty stavební úpravy měly nějaký zásadní dopad na kapacitní propustnost této komunikace. Počet nehod a střetů s chodci se tam snížil - tudíž je nižší pravděpodobnost ucpání komunikace. Zlepšily se podmínky pro zásobování a pro cestující MHD. Městská komunikace není dálnice, todíž "pohodlí" motoristů je tedy zcela správně na posledním místě. Když ti záleží na lidech podél Klatovské - předpokládám, že používáš jako palivo zemní plyn??
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 11:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Nemluvim o krizovatce u prace ale o cele klatovske jako celku. To je katastrofa.

M_k: Chapu, ze nelze cpat na Lidickou ve stavajici podobe PHS, ale co treba lidem vymenit okna?
Nechat tam 50km/h aby tam nelitaly traky 70km a clovek nemel pocit, ze stoji pobliz zavodni drahy?

Vidim to jinak.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 12:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce
A to by ta tramvaj na Slovanech podle tebe měla ten kruhák taky objiždět?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 12:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Soudce: Vidím to jinak v případě Klatovské.

Okna na Lidické - samozřejmě ano. To souhlas, ale kvůli nim tam patrně bohužel zatím nikdo nekřičí. Kupodivu.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 12:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Propustnost Klatovské U Práce se skutečně nesnížila. Ještě před úpravou v pravém pruhu většinou stála auta, takže projíždějící automobily stejně musely přejet do druhého pruhu. Jediný problém v tomto místě nastává v případě dopravní nehody. Pak auta jezdí po kolejích. To je ale velmi řídký případ a schopný policista, který dopravu začne řídit to většinou zvládne.
PS: A tohle píšu jako poměrně radikální motorista, který jakkékoliv omezování aut nevidí moc rád.
Borista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.15.147
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 12:29:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4Pavel Raiser: Propojení Plaská-Rokycanská. V územním plánu se s něčím podobným počítá. Jenom nevím, jestli druhá silnice podél žatecké trati okolo Boleváku není jenom mrháním peněz. Spíš bych propojil komunikace, které k tomu při pohledu na mapu přímo vybízejí, a to "Alej Svobody - Chrástecká". Tímhle by vzniklo přímé spojení Doubravky a Lochotína bez zdlouhavého objíždění Boleveckého rybníka a zadní Roudné.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 12:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nečtete výše psané. Přeložka státní komunikace I/20 (nebo 27 - teď nevím) v úseku Lidická - most u ČOV je namalována, pozemky by měly být vykoupeny a ŘSD by mělo stavbu zahájit někdy kolem roku 2009 - 2010, pokud je mi známo. Komunikace zde naváže na nový most vedle mostu T.G. Masaryka. Další pokračování prostorem za dnešním seřadištěm je zatím v nedohlednu kvůli nevyjasněnému trasování, výkupu pozemků a celkové finanční náročnosti. Místo toho se bude upravovat - mírně rozšiřovat zbytek Jateční podél ČOV od nového mostu.

P.S. Ta přeložka Studentská- ČOV vůbec není laciná a jednoduchá - technicky a finančně náročné napojení nové komunikace do stávajícího prostoru - křižovatky u vlakové zastávky.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3611
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 12:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

borista:
propojení I/20, I/26 a I/27 se plánuje, ale nečekám že to bude dřív než 2020. i nějaký to pdf s podrobnostma bych doma snad vyhrabal. je to trochu složitější klubko problémů.

nemám tušení, jak bys chtěl přeskočit nádraží. estakádou nebo snad krtkem? obojí není za pětikorunu ani za rok zrealizovatelný.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 13:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vektra: jasne, ze ne, ale je to zvlastnost, nikde jinde to nevidis, vem si treba kulatak v praze u evropsky...a jaky je tam provoz a tam tram mit barvu nemusi jako tady. Na druhou stranu tuto lahudku chapu jako krok vpred ( preference HGK).

na Lidicke lidi rvou, jenze to nikdo neresi. Magistrat to hodi na RSD a tam reknou, ze by radi, ale nejsou na to penize.( okna)...bzz
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 13:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulaťák na Evropský není dobrým příkladem. Také si na to pražští tramvajáci stěžují, před časem byl článek někde na OSPEe. Dobrým příkladem by byl kruháč v Ostravě Dubině, uprostřed kterého se nachází úplný trojúhelník (tedy stýkají se zde 3 dvojkolejné tratě) a tramvaj zde má oproti vozidlům jedoucím po kruháči přednost všude, což je upraveno dopravními značkami.
Klidně na Slovanech světla být nemusely stačilo dát ke kolejím značky dej přednost vjízdě a bylo by. Každopádně nějakou prefernci to tam chtělo jako sůl, takže buďme rádi za semafory.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3613
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 16:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pakliže se nemýlím, na kruháku mají dnes přednost auta jedoucí po něm, tudíž i tramvaj pak musí počkat. protože na slovanech zřejmě panujou obavy, že by tramvaj taky nemusela projet, daly se tam ty semafory.

jak to vypadalo na pražským kulaťáku včera okolo šestý večer jsem se přesvědčil na vlastní kůži. šílenej provoz, všude auta, v křižovatkách, na přechodech, všude. jak je tam upravená přednost tramvají jsem ale nezkoumal, do bimbajky jsem naskočil až na zastávce za kruhákem.

ve srovnání s tím je nám. gen. Píky rajskou zahradou
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 16:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, mam podobnou zkušenost z minulého týdne. Vítězné náměstí je děs běs a hrůza a měli by sme si vážit preference na Koterovské!
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.103
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 17:22:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Když ještě jezdily Škody 8 Tr z Lobez do zrušené točky U Jána v sedmdesátých letech, tak řidiči na konečné leckdy museli pomáhat s volantem kroutit cestující, zvláště když byl trolejbus narvaný až na konečnou (a to byl, protože se přestupovalo na jednotku a dvojku a dost lidí šlo na směnu do pivovaru.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 18:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kulaťák: Na Náměstí-co-se-každou-chvíli-jmenuje-jinak (Vítězné / Platz der Wehrmacht / Vítězné / Edvarda Beneše / Říjnové revoluce / Vítězné) tramvaj přednost nemá. Nicméně řekl bych, že to vypadá dramatičtěji, než jaké to je.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 20:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na webu PMDP je už info o výluce na t-14. Zaráží mě na tom dvě věci - jednak, že PMDP nevyšetří jeden trolejbus s dieslem a musí posílat autobus, kterej bude jezdit většinu trasy pod drátama.
A pak poznámka v jízdním řádu: V autobusech linky č. 14 nebude zajištěn prodej jízdenek u řidiče.
Nevíte někdo proč?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 00:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na téma tramvaj napříč kruhovou křižovatkou
Vážení, na pražském Vítězném náměstí se pohybuji denně a vím tedy naprosto přesně, jaká je tam situace. Kapacita této křižovatky je sama o sobě zcela vyčerpána (a překračována) a fakt, že tramvaj musí dvakrát křížit dvouproudou komunikaci jen dokresluje tristní situaci.

Nicméně řekl bych, že to vypadá dramatičtěji, než jaké to je

Samozřejmě, že určitou logickou formou vystupování z pozice většího a spoléháním na stále ještě úplně nevymizelou solidaritu řidičů IAD se každé tramvaji nakonec podaří přes Vítězné náměstí přejet. Nicméně preference v podobě semaforů by jistě celému uzlu prospěla. Proto nechápu reakce některých diskutujících (někdy až fanaticky požadujících preferenci MHD), kteří zde vyjadřují podiv nad tím, že se nějaké opatření, které tramvajovou dopravu zrychluje, zefektivňuje a zlevňuje (odpadají zbytečné rozjezdy) v Plzni učinilo.

na téma Klatovská
Používat primitivní rovnici dva pruhy jsou méně než jeden je pro Klatovskou třídu demagogické a populistické. Každému musí být jasné, že minimálně v úseku Divadlo J. K. Tyla - Belánka (ale spíše až Náměstí Míru) se v "jednom" pruhu jezdilo už dávno před rekonstrukcemi zastávek. U Práce je to myslím jasné, polovina pruhů směřovala vždy na Americkou. Až na Masarykovo náměstí (a u cukrárny před nám. Míru) je prostor u chodníku blokován vozidly zásobování. Na křižovatkách na Belánce a s Dobrovského byl zase levý pruh obsazován odbočujícími a tudíž pro přímý průjezd rovněž nepoužitelný. Úpravy ostrůvků tak jednoduše odebírají autům plochy asfaltu, které stejně nemohla využít a nechává je chodcům. V místech, kde by snížení počtu pruhů vedlo ke snížení kapacity komunikace k tomuto kroku nedošlo (nám. Míru, směr centrum). Zastávky na Chodském a Masarykově náměstí by si nesporně zasloužily řešení v podobném duchu. Tímto považuji diskuzi na toto téma uzavřenou.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 00:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicméně u Práce by na užším ostrůvku neškodilo zábradlí (nebo aspoň fackovat některé teenagery, důchodce a předdůchodce, kteří vás tlačí pod auta, když se hrnou do tramvaje, dostat se ven a nezahučet pod něco je občas kumšt).
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 06:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Wlasta : V autobusech linky č. 14 nebude zajištěn prodej jízdenek u řidiče.
Nevíte někdo proč?
Na NAD 14 budou jezdit řidiči trolejbusů.
Tzn. jiné středisko. Řidiči trolejbusů pokud vím jízdenky zatím neprodávají. Tak nemají důvod je prodávat, protože je nemají k dispozici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3668
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 08:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na Vítězném náměstí se pohybuji také dnes a denně a kupodivu tady tramvaj nečeká déle jak pár vteřin. Prostě zrovna na Kulaťáku tramvaje pouští skoro každý.

Martin I:
Nicméně preference v podobě semaforů by jistě celému uzlu prospěla
Tak s tím zásadně nesouhlasím. Kulaťák je obrovská křižovatka, kterou denně projede desetitisíce aut a kolony se tady vesměs netvoří. Že je to tu divoký? No a? Ale nečeká se tady. Stejně tak tu ani tramvaje nemají větší problém projet díky toleranci řidičů, která tady kupodivu funguje lépe, než kdekoliv jinde v Praze.
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 09:38:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezkusil už si někdo koupit včera lístek v autobusu? Mně jen zarazilo, že např. 449, který mě včera vezl jako 30/17, neměl ani na předních dveřích ani na kabině tu žlutou nálepku o doplňkovém prodeji, přitom už bylo prvního
ucho
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.3
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 11:00:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo náhodou, kdy začaly jezdit trolejbusy na agregáty do Letkova? Byly to jen 21Tr nebo už i 24Tr? Díky
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 11:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: a jeste tema Lidicka prosim.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 11:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad James Bond: Tak tu o hodných cestujících v 8Tr jsme už slyšeli a před spaním bych si dal tu o Šípkové Růžence.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Lidické mám jen drobnou poznámku. V krátkém horizontu asi nelze počítat s tím, že odsud zmizí silnice I. třídy, proto by měl vlastník komunikace (tedy stát) učinit protihluková opatření, v tomto případě komplexní zvukovou izolaci přilehlých nemovitostí. Zároveň by projekt rekonstrukce měl sledovat snížení rychlosti projíždějících vozidel (např. zúžením pruhů či jinými vhodnými opatřeními aplikovanými na průtazích obcemi).

Martin, č.3668: Kolony se tvoří hlavně na vjezdu od Evropské, a to ve značném rozsahu. Nehodovost celé křižovatky svědčí o tom, že nefunguje jak má (tedy je přetížená, protože kruháky mají už ze své podstaty nižší nehodovost než průsečné křižovatky). Jeden z nejběžnějších druhů nehody je najetí zezadu plynoucí z nedodržení bezpečné vzdálenosti. K tomu dochází například v případě, že řidič zastaví před kolejemi, aby pustil tramvaj, řidič jedoucí za ním to ale včas nezaregistruje. Pokud by křížení kolejí bylo přehrazeno semaforem, bude k těmto situacím docházet méně často, protože signál pro zastavení bude dobře viditelný i pro řidiče vzadu a ten tak bude schopen lépe odhadnout, zda-li vozidlo před ním hodlá zastavit či ne.

H_Š: Dobrým příkladem by byl kruháč v Ostravě Dubině, uprostřed kterého se nachází úplný trojúhelník (tedy stýkají se zde 3 dvojkolejné tratě) a tramvaj zde má oproti vozidlům jedoucím po kruháči přednost všude, což je upraveno dopravními značkami.

Tak něco podobného bych rozhodně nešířil a zrušil. Řidič je zvyklý, že vozidlo jedoucí po okruhu má vždy přednost a nepředpokládá, že by to něco mohlo narušit. Jde o atypické a nebezpečné řešení.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Da se dostat k eventul. projektu Lidicke na SVSMP?
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Wlasta:A pak poznámka v jízdním řádu: V autobusech linky č. 14 nebude zajištěn prodej jízdenek u řidiče.
Nevíte někdo proč?


Naše chytré plzeňské noviny všeobecně napsali, že od 1.11 je zahájen prodej jízdenek u řidičů MHD.
1 - kokot ten, kdo tu informaci napsal a neupřesnil
2 - kokot ten, kdo tu informaci pustil do étéru a neupřesnil......že..........
od 1.11 07 se začali prodávat jízdenky pouze u řidičů autobusů, nikoliv trolejbusů, tramvaje nevím.

A jelikož systém podání zpráv je velice nešťastný, tak teď bude veselo - tupouní budou chtít po řidičích trolejbusu jízdenku, on jim zatím žádnou neprodá, protože jí nemá.

Takže linka 14 je trolejbusová linka s řidičem trolejbusákem, ale bude jezdit s autobusem, tudíž tě nic nemůže prodat.
http://spvd.cz/skoda-bus/
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Soudce: Teoreticky ano. Samotného mi zajímají podrobnosti už jenom z důvodu úprav a vylepšení tramvajových zastávek, se kterými jsem v uplynulých letech dost zatěžoval pány radní na UMO1. Že by se zde realizovaly nějaká opatření pro zúžení jízdních pruhů však nečekám.

Jinak ještě k té Lidické - včera jsem ji procházel a značná část těch domků má nová okna.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Nova okna placena ze sveho. Doufam, ze tam maji aspon 5ti komorova a 3sklo
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3616
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

libor_hh:
Takže linka 14 je trolejbusová linka s řidičem trolejbusákem, ale bude jezdit s autobusem, tudíž tě nic nemůže prodat.

to je úžasný. cestující by měl na každý zastávce školit dispečer, aby věděli jakej jízdní doklad, kde a za co si můžou koupit, jak ho případně označit a jak na něj jezdit.

informace sice DP zveřejňuje, ale i ústy svýho mluvčího nepřesný, neúplný až zavádějící. je to normální nebo se hodlá PMDP přejmenovat na DP Kocourkov, a.s.?
vod čeho je ten barák na Denisovo nábřeží 12? aby požíral magistrátní peníze a kulový z toho?

ještě provozní otázečka: to se doopravdy nenajde jedna až dvě volný 24 Tr, který by jezdily linku 14?

obávám se, že dementní nedoslýchavá brejlatá bába Kropáčková tůdleto nepochopí ani po 10minutovým vysvětlování...
kdyby na to ještě fyzicky měla, tak doběhne na ředitelství a začne škrtit přítomný zaměstnance od ženských dole na přepážkách až nahoru ke generálnímu řediteli, bez ohledu na to kdo a do jaký míry je za co odpovědnej.

závěr z toho všeho plyne takovej, že náš malý milý widlácký DP stále více podceňuje nutnost důkladnýho a přesnýho informování veřejnosti.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pavel2: Nepřeháněj - kolika lidu bude řešit nákup jízdenky ve vozidle užasně frekventované linky č.14??
Kde jsi vzal, že PMDP v oblasti prodeje jízdenek u řidičů špatně informuje?? Řeč je přeci o informaci vyprodukované našim bulvárním tiskem.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3678
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 17:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin I:
Kolony se tvoří hlavně na vjezdu od Evropské
Není to tak vážný. Jen málokdy tyto kolony dosahují k výlezům z metra, a to nepovažuji za značný rozsah. Kulaťák je mým druhým domovem již 20 let, proto mi situaci nemusíš popisovat. Netvrdím, že situace na Vítězném náměstí je bez komplikací, ale v porovnání s tím, jak kolabuje celá Praha, je na tom Kulaťák ještě velmi dobře. Světla by situaci ještě zhoršila a to výrzaně. Řešil se tu problém preference tramvají. Já tvrdím, že tramvaj tady nepotřebuje legislativní přednost, protože jí dostane skoro vždy od řidičů, a to ihned. Za celý život se mi nestalo, aby na Kulaťáku tramvaj čekala déle jak 30 vteřin.
zelena luza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 20:08:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, to takovym odbornikum typu martina l a jemu podobnych psat nemusis. Ty si stejne budou mlejt svou. Kdyz se argumentuje tim, ze zkurvili klatovskou tak budou do krve tvrdit, ze je vse lepsi,pac ochrana lidi stojicich na ostruvkach apod. a skutecnost: bez se podivat jak to denne na klatovske vypada. ...stojici had aut od sadu ke konecne tram 4. Ale mistri sveta budou tvrdit, ze je vse ok. A kdyz tady rekne soudce, ze je to paradox, tak maj zase protiargumenty.
Martine l : To cos napsal o lidicke, je demagogie nejhrubsiho zrna. Čiší z tebe teorie,ale praxe a zkusenost ti nic nerika. Jsi slaby a spolu s tebou ostatni prdelnici typu m_k a podobnych.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 20:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lůzo: argumentujte tedy, čím zkurvili Klatovskou, na místo urážení, těch co tu argumentují (Martin L).
Tím že U práce rozšířili ostrůvek? Před křižovatkou vždy byl jen jeden pruh rovně jeden odbočující, rovně se tedy jezdilo vždy jen jedním pruhem. Rozšířil se nástupní ostrůvek a jeden průjezdný pruh v jeho délce místo dvou nic nezhoršuje. Auta zásobování nyní parkují na chodníku, tenkrát jich byla dopoledne řada v tom druhém pruhu a netvrďte mi že ne.
Kde dál je zkurvená Klatovská, že jsou díky tomu větší kolony? To že jsou nyní větší nesouvisí s úpravami ostrůvků. Pokud kolony rostou, je to tím že přibývají auta, ale ne tím, že někdo zkurvil Klatovskou.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
zeleny luza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 21:02:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proc porad mluvite o krizovatce U Prace? Plynulost provozu je v soucasne dobe zpomalena diky, tomu, ze ve vetsine je levy pruh prikazany smer jizdy vlevo. tudiz vetsina vemen stoji porad v pravym v podstate od prace az na Mirak. Uzasna vec.Jiste, ze roste pocet aut, ale protirekace je takova, ze na zysujici se pocet aut kontruju tim, ze jim nahazim do cesty co nejvic klacku, obrazne receno. Fajn taktika. A Argumentuje se tim, ze se zvysi bezpecnost chodcu, na coz kazdy dneska slysi, ale to ja beru taky, ale musi to byt adekvatni a ne za cenu , kterou vidame dnes a denne. Stojici klatovska a v ni dusici se stovky lidi, jak v autech tak v okoli. Bezva.
Rekonstrukce Lidicke bude v podobe noveho koberce a souvisejicich uprav. Zadne kompenzace ve forme odlehceni soucasne provozni zateze pro obyvatele zijici podel tohoto tahu nejsou soucasti projeku.
Pouze tady blebtate to co jste slyseli nebo si precetli.
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2007


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 22:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neviděl jste někdo nebo nevíte jestli v průběhu tohoto týdne nebo snad ještě teď o víkendu budou na 11 nasazeny 15Tr(M)? Já viděl pouze 27.10. v sobotu 471 mezi Pietasem a Hřbitovní.
Moje stránky o trolejbusech:
http://www.trolejbusy1936.ic.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 22:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane lůzo: Plynulost provozu je v soucasne dobe zpomalena diky, tomu, ze ve vetsine je levy pruh prikazany smer jizdy vlevo

Ano a v době, kdy se levým pruhem dalo jezdit i rovně byl tento stejně zatarasen několika auty, která chtěla odbočovat vlevo a rovně se tak stejně projet dalo jen pravým pruhem. Při úpravě, kdy je pro odbočení vlevo určen samostatný pruh a semafor tak má mnohem více aut možnost projet na zelenou, než v době, kdy musela čekat, až v protisměru padne červená, nehledě k tomu, že nestojí na kolejích a neblokují provoz tramvají. Nakonec srovnejte si současné odbočení na Belánce a na Chodském, kde je to bezpečnější a plynulejší...

Argumentuje se tim, ze se zvysi bezpecnost chodcu, na coz kazdy dneska slysi, ale to ja beru taky, ale musi to byt adekvatni a ne za cenu , kterou vidame dnes a denne

Kdyby všechny provedené úpravy měly zachránit život jen jednoho jediného chodce, tak stálo za to je udělat. Ostatně, dokázal byste větu o adekvátnosti říct do očí příbuzným lidí, které na tramvajovém ostrůvku smetl Adolf Pech, vy anonyme?
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7558
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 01:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to už se o tuhletu práci můžu zajímat i já nebo třeba kolega jirka_š, autoškolu bude mít co nevidět za sebou

Myslím, že zůstala podmínka, že než půjdeš dělat řp. D., musíš aspoň dva roky vlastnit řp. B. Ovšem to, zda jej užíváš, je věc druhá.

Neví někdo náhodou, kdy začaly jezdit trolejbusy na agregáty do Letkova? Byly to jen 21Tr nebo už i 24Tr? Díky

V létě 2005 tam prokazatelně jezdil autobus, v prosinci 2005 tam už jezdil trolejbus. Tak že by září 05? A 21 Tr tam nemůže, protože by to nevyjela. Do Letkova jezdí pořadí 12/2, které je garantováno jen pro 24 Tr.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace