K-report
 

Archiv do 15.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 15.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 21:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zřejmě to bude zastávka linky 49 Doubravka - U Tesca - Doubravka. To je v Mohylové, že.
Moje stránky o trolejbusech:
http://www.trolejbusy1936.ic.cz
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 22:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obraťme list, nevíte někdo něco o TOMHLE?
Asi speciální zastávka pro pavouky z penzionu,aby si neušoupaly nožičky,až pojedou do tesca nakoupit.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 22:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Abrum: dneska dopoledne na podvalníku fy APB viděna 15Tr e.č.469,kam ji asi vezli?
ZLÍN
http://spvd.cz/skoda-bus/
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 22:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor_hh: Co máš proti Zlínu?
Vyjma toho, že jejich generálky jsou každý pes jiná ves :-O
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 22:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

snad naposled

samozřejmě, že když mam drobný, tak je dám. dobrá "výchova" je vracení ve dvackách.

Bohužel nelze ze zákona, viz to co jsem tam psala, to pako totiž může dvacku platit dvoulitrem, ale zato má právo to kilo dvacek nazpátky odmítnout, tudíž se můžeme dostat do patové situace i v případě, že řidič sice bude mít nazpátky, ale jen ty drobný
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 22:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak: v Mohylové to je, ale ta 49 tam nestaví... tedy aspoň to nemá v JŘ a před měsícem jsem tam jel naposled a končila normálně v zastávce Doubravka,Na dlouhých
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 08:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Veverka:
totiž může dvacku platit dvoulitrem, ale zato má právo to kilo dvacek nazpátky odmítnout, tudíž se můžeme dostat do patové situace

To snad ani není možné!!!

ad Trollino 15:
Co máš proti Zlínu?
Já? Proti městu nic, v hokeji je to pro mě Gottwaldov ,akorát jsou to v generálkách fušeři, teď jsem viděl autobus 5 let po GO ve zlineru odstrojený a chtělo se mi plakat,prostě za hodně peněz málo muziky.
http://spvd.cz/skoda-bus/
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.141
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:01:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle se v Prešově vypořádali s černými pasažéry v noci. Možná bysme se mohli poučit:
Dovoľte mi oboznámiť vás, ako to bolo s nočákmi a revízormi a tarifou v Prešove. Dlhé roky to bolo tak, že v noci platila dvojnásobná tarifa (pri jednorazových cestovných lístkoch), pričom mesačníky samozrejme na nočné spoje platili. A revízori v nočných spojoch neexistovali. Tento stav trval a trval, až raz v roku 2004 sa namontovali elektronické označovače a náhle bola zistená disproporcia medzi okamžitou hmotnosťou vozidla (veľa cestujúcich) a počtom označených lístkov (skoro nič). Bolo teda jasne, že cestujúci neplatia za nočnú dopravu. Riešenia boli dve: buď zrušiť nočné spoje, alebo zaviesť rovnaké podmienky ako cez deň, vrátane revízorov. Našťastie sa realizovala druhá možnosť. Zvláštne ceny za nočné spoje boli zrušené, takže teraz platí tá istá tarifa, ako cez deň. Plus boli nasadení revízori, v prvých mesiacoch dosť často. Sám som zažil revízorov na linke N3 asi o tretej v noci. A za trolejbusom pomaly išlo auto s mestskými policajtmi, keby niekto utekal. Výsledok? Pomer hmotnosti a počtu označených lístkov sa dostal na takú istú hladinu, ako je cez deň. Prečo ale vy musíte vymýšľať také somariny ako „doplatok k električenke na nočný spoj“ (!!!) a 40-korunové jednorazové cestovné? Zvlášť, keď v Bratislave sú najlacnejšie taxíky v strednej Európe? Potrebujete, aby sa nočné spoje vyprázdnili a potom mohli byť s poukázaním na nevyužívanosť zrušené? Lebo tak mi to pripadá. (Papyr)
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.145
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 15:48:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodatek: Papyr reaguje na zdražení nočky v Bratislavě na 44 Sk (dvojnásobek denního tarifu). Jen tak pro zajímavost - taxík tam má stát 15 Sk/km. Nicméně zde máme návod, jak zvýšit tržby v nočkách.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 16:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: Papyr reaguje na zdražení nočky v Bratislavě na 44 Sk (dvojnásobek denního tarifu). Jen tak pro zajímavost - taxík tam má stát 15 Sk/km. Nicméně zde máme návod, jak zvýšit tržby v nočkách

Z Papyrova příspěvku jsem nabyl dojmu, že onen "návod" považuje za nesmyslný a na příkladu Prešova to zdůvodňuje.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 16:44:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem konečně po dlouhé době spatřil na lince č.16 zdálky 14Trm č.434 po SP s tou hranatou klimatizační bednou na střeše.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 17:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ta vaše 469 byla mnou dnes spatřena ve vozovně.
Libor hh: Tak Zliner je Zliner, nekteré přestavby a GO od Zlineru jsou ale docela v pohodce (zrovna včera jsem jednou překopanou 700 jel a pohoda). DSZO má celkem dobrou pověst v oblasti GO (proč jinak by Váš DP nebo Prešov, Jihlava, Bratislava a Ternopol k nám posílali trolejbusy na GO???). Generálkovaly se tady tušim v roce 2003 ex prešováky z roku 1988 a jezdí u nás dodnes...
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST
RegioNova 814 + 914 = Cetkááá - Tretkááá!!!
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 18:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V jedné ze zdejších diskuzí je odkaz na článek z reflexu, který kritizuje pražské škodovácké tramvaje 14T. V diskuzi pod článkem jsem narazil na zajímavý příspěvek jedné plzeňské cestující, tak si přečtěte také názor obyčejného cestujícího:
Plzeňské dopravní podniky
Autor: Dana J. | přidáno: 13:40, 04. 10. 2007
Jsem z Plzně a mám stejnou zkušenost. Dokonce jsem psala na dopravní podniky, co to kupují za tramvaje a trolejbusy a asi i autobusy - říkají jim vzletně moderní nízkopodlažní, ale jezdit se v tom nedá. Jak jsou dvojsedadla na obou stranách, už mezi nikdo neprojde, na sedadlech se nedá sedět, kolena máte pod bradou a to nemluvím o tom, že mají tu šikmou plochu a stupínek pod sedadlem! Já jsem ještě mladá a pohyblivá, ale ty starý babky a dědkové, když nesou jednu tašku, tak se mezi ostatními s batohy na zádech neproderou. O otvorech na bocích, kterým se říkává okna - snad netřeba hovořit. Kyslíku vpustí jen minimum. O klimatizaci nemluvě, tu prý mají řidiči. Ještě ty tramvaje jsou o ždibec lepší než nové trolejbusy. Odpověděli mi něco ve smyslu, že proběhlo řádné výběrové řízení (na to jsem se neptala, ale ptala jsem se, jestli jim něco říká egronomie a jestli v tom dotyčný konstruktér jezdí.....) a že jsou moderní a skvělé! Takže asi šance na zlepšení není, protože bojkotovat nové moderní prostředky lze těžko, když je používáte denně. Ledaže bychom sepsali petici v každém městě a předali jí magistrátům, kteří DP spravují.

Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 19:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč jinak by Váš DP nebo Prešov, Jihlava, Bratislava a Ternopol k nám posílali trolejbusy na GO???
To je jednoduché...bo byla DSZO nejlevnější :-O

Generálkovaly se tady tušim v roce 2003 ex prešováky z roku 1988 a jezdí u nás dodnes...
Ale taky v jaké jsou stavu. 470 (ať se držíme místní diskuze) hadra
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3484
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 00:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že něco jezdí i 4 roky po GO bych považoval za samořejmost a né za úžasnou věc...

imho by ty generálky měly vydržet v provozu aspoň 10 let, jinak se nedá mluvit o dobře odvedený práci.
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 09:21:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozsah prací, které budou v rámci GO provedeny, byl určitě předem nasmlouván a tomu musí odpovídat i cena, která bude za opravu zaplacena. Pokud bych to měl hodnotit jako zcela nestranný člověk, myslím, že DSZO mají s GO vozů 15Tr asi nejvíce zkušeností v rámci celé ČR, včetně mnoha externích zakázek. Jejich opravy jsou velice precizní, možná i o trochu lepší než plzeňské, nehledě na to, že v Plzni se patnáctky nikdy moc neopravovaly a teď na to není ani kapacita. Proto bych považoval Zlín momentálně za nejlepší řešení. V létě jsem jel v Jihlavě se 14Tr č. 37 po GO ve Zlíně a i zevnitř vypadala velmi slušně. Snad jen až na ty příšerné sirény, co měla jako výstrahu u dveří pro cestující! Chudák řidič, tohle poslouchat celou šichtu ...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 15:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem ráno zažil, že cca 5 cestujících najednou v Š21 tvrdilo, že zmáčkli, nicméně řidič tvrdil, že nikdo nezmáčk. Zastavil, ale dělal herečku, že příště nezastaví a nepustí a kdesicosi. Je fakt, že v Š21 těm tlačítkům věřim nejmíň, a neni tam takový to světlo "zastavíme", takže člověk nemá zpětnou vazbu, že to fachá.
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 22:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K:
Viděl jsem že lidi mačkají tlačítka "poptávkového otvírání dveří" a pak se diví a rozčilují že řidič v zastávce na znamení nezastavil.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 12:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to nadávali oprávněně, pač by se tedy měli ty tlačítka sjednotit. Že poptávka funguje zároveň jako "NZ".
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 13:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kritik: To je možný, já ale pochybuju, že by stejnou chybu udělalo 5 lidí najednou. Na druhou stranu teď z hlavy nevím, jak jsou tyhle tlačítka rozmístěný u Š21. Měly by je propojit, aby poptávka na dveře taky hlásila signál k zastavení, je to myslím i logický. A tu poptávku dveří taky rozchodit, když už je tam z výroby a 8 let se jezdí bez toho...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 17:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad tlačítka:
Jednotná tlačítka by byly opravdu patrně lepší, avšak již 10 let se pořizují do Plzně vozy s oddělenými tlačítky neb se problémem poptávkového otevírání dveří a zastávek na znamení dosud nikdo systematicky nezabýval. A předělávat teď kabeláž ve všech vozech se nikomu nechce, neb by to bylo dost nákladné. Do budoucna však postupný přechod na jednotné tlačítko vyloučit nelze.

ad. generálky 15Tr:
Podle vyjádření ředitele PMDP jsou 15Tr ve Zlíně především proto, že místní technici nesvedou dobře opravit kloubové spojení článků vozu.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 17:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předělávat kabeláž by se kvůli tomu nemusela. Stačí tlačítka propojit a dolovat z nich pouze jeden výstup. Zbytečnej kabel páčit ven nemusíš. :-) Aspoň teda u těch Š21, kde jsou často obě tlačítka těsně u sebe.

Jinak třeba ve vlacích Desiro jsou myslím dvoje, jenže tlačítka na dveře jsou přímo na dveřích a samozřejmě fungují. Holt někteří bus cestující v Plzni si myslí, že konečně objevili smysl těch tlačítek u dveří - a bohužel.:-)

Mě je to fuk, mě pruzení cestujících kompenzační cenu za službu nezvyšuje, mě ne.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7412
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 14:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si tak zpětně čtu, co se tu probíralo za poslední týden a půl a nestačím žasnout. Nevím, co furt hledáte za problémy v doplňkovém prodeji u řidiče, tady na východě to funguje celkem bez problémů, nijak výrazně to nezdržuje a pokud je cena za lístek u řidiče takhle vysoká, každý si to rozmyslí, jestli pro něj není lepší koupit si lístek v předprodeji. Pro zajímavost, když byly jízdenky za 8 v předprodeji a za 10 u řidiče, prodalo se jich za rok asi 200 tisíc. To máme cca. 550 lístků za den při 100 vozidlech v provozu, opravdu vám to přijde tak strašné? No a když se další rok zdražilo z 8/10 na 10/15, spadl počet jízdenek prodaných u řidiče na 100 tisíc.

V KV jsem za posledních 5 let neviděl nikoho platit za lístek litrem, to by musela být plzeňská specialita.

Ke mě kdysi někdo přišel s dvoutisícovkou, pak jsem měl pár lidí s pětistovkou - tvářili se zajímavě, když jsem jim vrátil 485 korun v mincích hodnoty 5 až 20 korun. A zrovna včera se stalo, že nastoupily revizorky, vzápětí se jeden kluk zvednul a ještě před odjezdem ze zastávky si šel ke mě pro lístek. S dvoustovkou. Takže napřed jsem odpočítal koruny, pak dvoukoruny, pětikoruny, desetikoruny a navrch ještě dvě dvacky. Neprotestoval.

Když si vzpomenu, s čím lidi chodili do autobusu z Prahy do Plzně, kde ta cena v zásadě o moc vyšší není.

Tam je ještě jedna zábavná věc. Lístek Plzeň - Praha stojí 60/70/80 nebo 45/52,50/60 korun. Všichni chodí se stovkama a řidič pak na konečné obíhá ostatní autobusy z vesnických linek a škemrá o dvacetikoruny.

A pokud jde o vracení - tady je to všechno o tom, že běžný člověk je prostě pitomý a neví, co si může dovolit. Já se třeba snažím mít v peněžence vždycky nějaké drobné a když už si chci rozměnit velkou bankovku, tak se zdvořile zeptám, jestli to nevadí nebo jestli to mám spíš zaplatit přesně. A zkuste si o tomhle popovídat s kýmkoliv, kdo v práci také zachází s penězi, řekne vám to samé. Když známý prodává v Globusu a za den má tržbu až ke sto tisícům, není problém vrátit na cokoliv. A i kdyby přišel někdo s pětitisícovkou po začátku směny, stačí zavolat na informace a doběhne slečna kolegyně s bankovkami na rozměnění. Když ale někdo prodává v malém krámku kdesi v malém městečku na náměstí a ráno má v kase jen tisícovku v drobných, tam už to problém je. To samé u autobusů, třeba tržba na lince Praha - Klatovy je 8-10 tisíc za den, na vesnické lince Horní - Dolní tak dva tisíce a já mám v MHD tržbu obvykle tak kolem stovky, ale nikdy ne víc jak pětistovku, na nočních pak od dvou stovek do tisícovky (a 31.12./1.1. to bylo 2220 Kč).

Dlužní úpisy jsou ale taky dobrý nápad, něco podobného třeba funguje v Německu ve Zwickau, tady v Čechách jsem ale o ničem podobném neslyšel.

Nakonec možná věděl, že není vlastně na co si na řidiče stěžovat, tak prý žádná stížnost nepřišla,

Nevím, jakou s tím máte kdo zkušenost, ale ve chvíli, kdy na mě někdo začne řvát, že si bude stěžovat, jsem úplně klidný. Takový člověk se vykřičí, vychladne a psát nějakou stížnost ho ani nenapadne. Pokud kdy na mě přišla nějaká stížnost, oprávněná i neoprávněná, bylo to vždy od člověka, o kterém jsem ani nevěděl, že jsem ho vezl.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.103
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:36:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek po Rokycanské ve směru z Doubravky na Prahu jela karosa v původním modrobílem nátěru, s novou pražskou RZ. Vůz čmoudil jak trabant a navíc se mu druhé dveře za jízdy samočinně otevíraly a zavíraly, naštěstí byl autobus bez cestujících.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J:

To máš jako s kloubákama, dlouho tady kloubový autobusy nemohly bejt, protože se prostě nevejdou do vozovny, to věděl každý hned. Co na tom, že dva kloubáci zaberou stejný místo jako 3 normální a ještě šetříš jednu mezeru mezi vozama. :-)

Jinak ještě jak si psal, že si nejsi jistý, jestli by nočky při nástupu předem stíhaly obrat - stíhaly, vzpomeň, že poslední změna jízdních řádů byla změna intervalů z 40 - 45 na 50 - 60, tedy dala se k obratům ještě nějaká vata. A na N1 na Novou Hospodu je bus navíc, pravda, sice je dost zbytečný, no... Na Zátiší si lidi stejně berou taxíka, než jet hodinu nočkou, Nová Hospoda z toho vychází s tim kličkováním ještě hůř... To už místo busu navíc může být přímý trolejbus navíc... No nic...

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 12:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele lidi potkal sem na rondelu jakous takous červenou malou potvoru něco na způsob toho Transporteru pro chromý a mělo to polepy DP nevíte o tom někdo něco popř fotka?
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 13:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem jí někde viděl... Asi nový vozidlo na linku 31. :-)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v Plzni parádní kolaps... Už kolem jedné moc nejezdily tramvaje (tedy jezdily, ale některé nezastavovaly a poprvé jsem na transparentu viděl písmeno "M"). Po druhé hodině kvůli nehodě na Americké stála během několika minut kolona trolejbusů od Alfy až k mrakodrapu, problém byl i s výstupem (řidiči nakonec pouštěli lidi i mimo zastávku - nedivím se jim, že neradi). Neviděl jsem, co se stalo, v pravém pruhu stálo nepoškozené stříbrné Mondeo, v levém policie, hasiči a záchranka, někoho měli záchranáři na nosítkách. Všude plno "diváků".

Škoda, že nikoho nenapadlo odklonit trolejbusy z Americké do Prokopovy a po trati 14 a 16 se vrátit do Tylovky a obráceně.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303
No a před chvílí jela 221+222 mimo provoz a 24Tr 499 stála chcíplá před Prácí!
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 24Tr (linka 10) tam stála i v době, kdy byla Americká ucpaná... Nevím, jak se tam dostala, ani zda s tím souvisela.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 15:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100, H k
Červená potvora je testovací vůz od spol. MAVE a jezdí na lince 71/72.
 
 
 
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3499
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 16:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha. 499 stála cca v 15:30 před prácí v pravým pruhu, za ní nehodovka, stříbrný kombíkový mondeo a tmavě zelená dipečerská fabkombi.

mondeo mělo bouli v levým předním blatníku a hlavně dveřích. co se stalo nevím. trolejbus vypadal nepoškozenej, ale neviděl jsem ho z pravý strany.

štosovala se i klatovská, zvlášť když řidiči hojně kašlou na ustanovení, že nemají vjíždět do křižovatky pokud si nejsou jistí, že ji budou schopni taky opustit.

jinak dnes jezdila modrobílá riga 24 Tr.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vektra - Dík máš u mě velký bezvýznamný plus.
Ale je to teda obludnost zlatej transporter.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
RV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 19:12:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SU 18 ev.č. 514 jezdí od 8.10. na linkách PID u Martina Uhra. Fotografie jsou zde.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3501
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 22:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RV:
na 317 jezdí dlouhý 15m citaro? nešlo by tam třeba zkrátit interval?;-)

martin_100 + vektra:
designově to obluda je, ale interiér je na tak malý auto obrovskej a nízkopodlažní. a ti brňáci co to vyrábí si oblíbili fiata ducato. akorát že z jeho xichtu nezůstalo téměř nic
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 00:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No takové dvě nebo tři potvory mají jezdit v Ostravě. Kdo to tady zná, tak dvě blechy půjdou na zálohu

RV: Jak dlouho tam bude

PS: Co ty Vaše nové kloubáky...už se něco děje?
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino: prý jen týden
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z webu PMDP: Prosloužení vybraných spojů linky S do České Břízy

S platností od 13.10.2007 bude změněna trasa linky S. Vybrané spoje linky budou prodlouženy dále do Třemošné a přes Českou Břízu, zbylé spoje pojedou po stávající trase. Spoje od Intersparu v 10, 12, 15 a 17 hodin pojedou po nové trase, tedy dále do Třemošné a přes Českou Břízu (jedná se o každý lichý spoj) a spoje v 11, 13:30 a 16 hodin od Intersparu pojedou po stávající trase z Třemošné přímo do Zruče-Sence.

Na nové trase budou spoje obsluhovat zastávky „Třemošná, ZŠ I.“; „Česká Bříza, u mlýna“; „Česká Bříza“ a „Česká Bříza, kult. dům“.


BTW, neznáte náhodou někdo číslo licence linky S?
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 16:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Firma MAVE není z Brna, ale z Liptálu u Vsetína. Jinak mě se tohle vozítko taky docela líbí. Sice takovýhle "dodávkobusy" moc nemusím, ale tady z toho Ducata opravdu moc nezbylo a je to takový víc autobusovější. Už to předváděli ve více městech, ale pokud vím, tak to asi ještě nikdo nekoupil
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3502
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 16:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

r_b:
no dobrá, z Liptálu u Vsetína :-)

dost možná si PMDP zkouší, čím nahradí toho VW T4 Kutsenits (nebojaxejmenuje), páč už má taky pár let a zřejmě i km za sebou a začíná vypadat nepěkně.

co ty minibusy co jezdily po brněnským výstavišti v předchozích letech? ty taky nikdo nekoupil? (třeba ten stříbrnej s reklamou BVV.) kolik takový vozítko cca stojí?

ono výrobců podobných vozidel v cz ani ve střední evropě nebude zrovna přehršel...
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 17:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Táboře se taky o dvou takových vozítcích uvažovalo/uvažuje. Byl tady kdysi na předvádění ten stříbrný a slyšel jsem něco o ceně až 2,5 mil. (berte to jako hodně JPP). Každopádně se ta cena zdála radním moc vysoká a celé je to hlavně asi kvůli tomu na mrtvém bodě.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2277
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 17:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: Jak jsem psal...koupila to Ostrava ve třech kusech
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 21:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele tak to by toho transportera mohli za cenu lidovýho charakteru prodat...bych si uděla sakra luxusní obytňák
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 08:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na a-30 SU č.508 s novou CVR BRUSH
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vektra...SU 508 s CVR BRUSH jsem viděl již včera odpoledne na 30/14.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 13:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, tak nahlédnutím do dnešního tisku můžeme zjistit, že:

ŠE posílá do Rigy 150 trolejbusů, za 1,54 miliardy korun. 24 Tr s plnou klimatizací.


Takže:


PMDP nakupuje trolejbusy po 4 kusech ročně a jeden stojí 12 milionů. Klima pouze pro řidiče, pro substrát malinký okýnka.

Pokud by se třeba 3 český města domluvily na společném odběru 150 ks trolejbusů (ve světě běžná forma spolupráce odběratelů), naprosto stejně rozprostřené do 3 - 4 let, tak -

- to bude cca 15 trolejbusů ročně pro každé město, tedy žádná strašná nárazovka, celkem 50 ks.

- jeden vyjde na 10,26 milionu korun. Tedy bude o zhruba 1.740.000 Kč levnější, ale za to s plnou klimatizací. Tedy sleva cca 15%, 87 milionů celkem.

- krom toho by se zakázka dělala v Plzni, tedy chechtáky pro místní firmu, práce pro místní.

Úspora na vozokm touto formou nákupu činí 1,50 - 2,00 Kč / km, podle toho, jaká se do kalkulace počítá životnost a proběh.




No jo, no...........................
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 14:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Tvá úvaha se mi moc líbí! Kdyby někdo měl námitky, že by vozy musely být svým způsobem unifikovány tak sice má pravdu, ale lze objednat vozy v neutrálním zbarvení a třeba bez sedadel. Jenže mám pocit, že kdo chce víc vozů tak už je má objednané, takže tenhle nápad přišel pozdě...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pozdě vůbec ne. Jde o to, aby se někdo takhle vůbec domluvil, a příprava takový akce taky trochu trvá, tak se prostě rok - dva nic nekoupí běžným drahým způsobem a pak se vezme takhle série.

Jinak takhle v sérii třeba nakoupili něměčtí železniční dopravci motorové jednotky Desiro, dokonce se dokázali domluvit státní DB a menší soukromí dopravci, a profitovali z toho společně.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad H_K: A jseš si jistej, že v tom případě Škodovka sleze na celé zakázce výrazně s cenou?? Proč by to vlastně dělala když ví, že si města ty trolíky budou muset objednat stejně. Možná sundají nějakou korunu, ale spíše jen symbolicky.
Něco jiného je vysoutěžená velká dlouhodobá zakázka do zahraničí, něco jiného zakázka pro domácí města, kde je si je Škodovka jistá v kranflecích.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že pokud by zakázka byla za jiný ceník než je to do ciziny tak je to soudně napadnutelné ne?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MF: Nějak nechápu proč? Dodávky trolejbusů nejsou dodávky rohlíků. Co smlouva to originál.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3518
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

h_k:
úvaha zajímavá a logická, ale obávám se, že v praxi naprosto nerealizovatelná a ještě s rizikem viz m_k #643...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, samozřejmě předpokládám, že i dodávku 150 ks trolejbusů pro české odběratele by si škodovka musela vysoutěžit.:-)

Ale kdyby to jinak nešlo, dalo by se to třeba přes Litvu překoupit.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: V praxi nerealizovatelná kde? Proč? U nás? Jde to v USA, jde to v Německu, jde to v pobaltí, neumí to češi? Já bych to neviděl tak dramaticky, spíš je to tu zakořeněný zvyk, kupovat po pár kusech, ale draho, bez klimy, kdyby to šlo tak i bez topení... :-) Na druhou stranu, před dvěma lety byl nepředstavitelný pronájem autobusů, kloubový autobusy... Kdo ví, co bude běžný za další dva roky.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3520
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 18:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nepředstavitelný mi hlavně připadá aby se domluvily byť jen 3 dp a nakupovaly společně...

btw dělají to tak všechny řetězce hypermarketů a výrobci jsou z toho pak nešťastní, takže by nebylo úplně od věci takhle zatlačit i na dodavatele jinýho zboží.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 21:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Trollino je taky pěknej trolejbus a myslím, že by si škodovka sakra rozmyslela, jestli chce prodat 150 kousků nebo žádnej...
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 21:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes byla u nás ve Zlíně ve vozovně k vidění plzeňská 469. Ukořistil jsem nějaké fotky.
 
 
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST
RegioNova 814 + 914 = Cetkááá - Tretkááá!!!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3527
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 01:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

migoš:
vypadá jak po prvním nájezdu cikánů...
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 13:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: Tak ve vašich podmínkách možná, u nás ve Zlíně se to bere jenom jako po nájezdu mechaniků. První nájez cikánů = měď fuč, kola fuč, elektronika fuč, plechy fuč a fuč mnoho dalších cenných věcí... Ikdyž když se mechanici pustí do nějakého vyřazeného trolejbusu, tak to stojí zato, s tím rozdílem, že díly neskončí ve šrotu, ale na jíných vozech.
Sorry, za OT.
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST
RegioNova 814 + 914 = Cetkááá - Tretkááá!!!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6640
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 11:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hk- myšlenka hezká, ale nerealizovatelná. má to totiž jednu hodně zásadní vadu: co město, to jiný provedení. každý DP si naporoučí dveře po svém, tlačítka po svém, jiný rychloměr, hlásič a tak. - zkušenosti z ostrova, kdy ani 2 dodávky po roce nebyly úplně stejný.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace