K-report
 

Archiv do 27.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 27.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 19:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_L: Jo, děkuju. Takže argument neřekneš žádnej, ale tvrdíš mi, že já se nechci nechat přesvědčit. Dobrej přístup.

Eugenn: Jj, teoreticky jo, to je možná situace, kdy to může k něčemu být. Taky mě to napadlo. Jenže. ZNZ jsou stejně v pustině, ne v centru, tedy pravděpodobnost takový situace je o to menší. Počet ZNZ je možná 5% ze všech. Cca 50% spojů je projede, řekněme, zhruba. A packování má zabránit situaci, která by nastala dejme tomu jednou za 5 zastavení, když to přeženu. Takže v 0,5% případů by "opatření" k čemu bylo. Jenže dalším interním nařízením se "opatření" rovnou ruší... Nic proti, ale tohle mi prostě hlava nebere.



Každopádně - já nebudu důchodce, co si bude stěžovat, řvát na řidiče, psát do novin. Já bych byl radši, kdyby taková situace nemusela vzniknout. Zkusil jsem aspoň varovat DP touhle a ještě jinou cestou, dokud JE čas na jedno škrtnutí. Jestli si chcete počkat na zbytečně naštvaný zákazníky/substrát (nehodící škrtněte dle vlastního uvážení), stačí si počkat, a pardón, že čeřím vody diskuzí a požadavem na věcné argumenty.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 20:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: No dnes jsou ZNZ v pustině, zítra možná bude ve městě. Tak ať se lidi cvičí.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 21:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_K:Martin_L: Jo, děkuju. Takže argument neřekneš žádnej, ale tvrdíš mi, že já se nechci nechat přesvědčit. Dobrej přístup.

Hlavní příčina zvedání paže je uživatel přezdívky H_K, protože je to magor, kterej chce zde srát lidi, kterým to nedělá problém pochopit. Tak a můžeš si zde stěžovat a nebo lépe na lampárně, tam mají pochopení pro všechno.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7392
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 21:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

445 jsem dneska potkal na Košutce, takže odpoledne to jezdilo jinou linku. Zaujalo mě, že ten autobus neměl přední mlhovky.

A jestli se vám můžu vmístit do diskuze na téma zastávky na znamení, pár postřehů od nás.

a) Máme zastávku uprostřed polí, slouží pro obyvatele jedné samoty. Rodiče ale nejspíš jezdí autem a občas s sebou vezmou i děti. Za čtyři roky, co jezdím u DP, na zastávce čekali dva lidé (školou povinní) a jedna srnka. Opravdu si myslíte, že je nutné zastavovat tam pokaždé? Tuhle zastávku ostatně všichni projíždějí a zastavují jen tehdy, když na zastávce někdo stojí. Zastavil jsem i té srnce - co kdyby to byl dispečer na kontrole v převleku? Srnka nenastoupila, pravděpodobně si přečetla, že autobus jede přes obec Srnojedy.
Podobná zastávka je třeba mezi Červeným Hrádkem a Kyšicemi, to jen, abyste měli představu.

b) Máme taky zastávku, kde lidé mezi 5:15 a 5:45 vystupují a mezi 14:05 a 14:20 nastupují. Po zbytek dne ani noha. Zastávka je na dobře osvětlené ulici, není tam čekárna, za kterou by se mohl cestující schovat, a pokud na tomhle místě někdo stojí, na 100 % čeká na MHD. Protože tam ale ve špičce staví víc linek, není jisté, že tam čeká právě na tu mojí.

c) Máme tu zastávku, která slouží obyvatelům opodál ležící vesnice, zahrádkářům, lidem jdoucím na vlak na přilehlou zastávku a studentům Chemicko technologické fakulty. Využití té zastávky je takové nějaké všelijaké, někdy ani noha, někdy dav. Problém je v noci, zastávka není osvětlená a je tam čekárna, ve které se může potencionální cestující schovat. Takže pokud chce někdo tuhle zastávku projíždět, musí být hlavně v noci opatrný, aby někoho nepřehlédl.

No a co z toho plyne? Každá zastávka je svým způsobem specifická. Pokud řidič i cestující použijí hlavu, neměly by potíže nastat, cestující ví, že musí být viděn a řidič ví, že musí jet kolem zastávky tak, aby viděl. Jenže část cestujících a část řidičů hlavu používat nebude, protože to prostě neumí. No a od toho je tu předpis, který jednoznačně definuje, jak se má řidič u zastávky na znamení chovat, aby z toho nebyly problémy. Předpis můžeme formulovat tak, že bude hájit cestující ("Když někdo stojí na zastávce, zastav mu.") a nebo řidiče ("Pokud nezamává, kašli na něj a jeď dál."). Žádný z těchhle postupů není špatný, záleží na tom, co odpovědné osoby zvolí.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 23:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U ČSAD a jeho pohrobků je silně zakořeněný dogma, že když někdo stojí v prostoru zastávky, zastavuje se, žádný mávání se nevyžaduje - přibrždění nebo i úplný zastavení nikomu neublíží, i když se nenastupuje. Takže nevidím problém, proč by to nemělo platit i u "komunálu".

U nás v Klemensdorfu dokonce je zvykem, že zastávkovej čekatel naznačuje pohybem ruky situaci, že není třeba zastavovat...
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 17:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad diskuze o ZNZ:http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/498137-zastavka-na-znameni
-myslím , že je to vysvětleno dost jasně
Pampelišák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.155.178
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 19:24:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že ZNZ i samoobslužné otevírání dveří jsou kroky dopředu. Zároveň se tyto změny zavádí etapově, což je také plus - alespoň v mých očích. Je jasný, že bude spoustu lidí nadávat, ale to je v pořádku. Co dnes trochu vrhá na ZNZ stín, je zrušení některých ZNZ v Praze po několikaměsíčním provozu. Jenomže kdo tenkrát v Praze ty nové ZNZ na jaře plánoval, ten to podle mně vybral náhodně z rejstříku zastávek. A teď se jednoduše část vrací zpátky.

Co je škoda, ale třeba se toho dočkáme, je to, že až se zavede samoobslužné otevírání dveří, bude cestující v ZNZ nucen mačkat obě tlačítka, což je trošku překombinovaný. Vzhledem k tomu, že tlačítka SOD budou všude (sem zvědavej, jestli je bude mít i TEDOM), tak by mohlo stačit jen stisknutí tlačítka dveří a zastávky na znamení by se mohly úplně zrušit - když to nikdo nezmáčkne, tak se pojede dál.

Nedá mi to, abych si nerejpl - na některých 732 a myslim, že už i na 931 jsou nově instalovaný tlačítka hned u dveří - každej ví, že u vyklápěček se to musí dávat dál od dveří (viz T3 v Plzni, nebo v Praze)... Dejte vědět, komu prvnímu to urazí ruku :-)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 19:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Abrum:
Z encyklopedie: H_K asi praskne vzteky...
Od cestujícího čekajícího na zastávce bývá požadováno stát včas na viditelném místě zastávky a dát řidiči včas znamení, zpravidla zvednutím paže. V železniční dopravě zvednutí paže není nezbytně požadováno, ale jen doporučeno.



V některých městech (například v Německu) je stanoveno, že v určeném časovém období (například v noci) se ve všech zastávkách zastavuje pouze na znamení.
To by bylo super, já bych to aplikoval po 22 hodině večerní do 5.00 ráno, to bylo žůžo.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 19:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 1. října 2007 má být zastavování jen na znamení zavedeno také na zastávkách 42 názvů (t. j. přes 80 zastávek) v Plzni (v červnu 2007 byly na znamení jen zastávky 8 názvů, t. j. cca 8 párů zastávek. O změně rozhodla rada města dne 27. června 2007. Dopravní podnik vyčíslil úsporu za rozjezd trolejbusu na 0,434 Kč a autobusu na 0,965 Kč, roční úsporu na 700 000 Kč, jako další přínosy uvedl v analýze snížení hluku a emisí do ovzduší, plynulejší jízdu a méně zbytečného větrání ve vozech v zimních měsících. Opatření obhajoval technický náměstek primátora Jiří Uhlík (ODS), nepříznivé dopady a nevýznamnost úspory zdůrazňoval opoziční Milan Chovanec (ČSSD).

Chovanec je magor, kterej je v opozici a pochopitelně mu všechno a všichni vadí,něco jako H_K, až se někdy dostane ke korejtku, tak se zněj stane klasickej politickej z..d
http://spvd.cz/skoda-bus/
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2733
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 20:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pampelišák - na některých 732 a myslim, že už i na 931 jsou nově instalovaný tlačítka hned u dveří - každej ví, že u vyklápěček se to musí dávat dál od dveří

Ukažte mi nejdřív ale vola, kterej bude čudl držet i v době, kdy se dveře otvíraj (případně bude ho hledat u dveří už otevřenejch ) - ačkoliv osobně vůči velký části p. t. publika nemám zrovna nejlepší mínění, takoví blbci se snad ale nikde nevyskytují .

Mmch. nejlepší je dávat čudly na dveře - u karosy to vyžaduje "jen" cca 3 metry káblu á dveře navíc.
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 21:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor_hh: spíš jsi z té encyklopedie měl citovat tohle :
Základní právní rámec dává v České republice vyhláška č. 175/2000 Sb., o přepravním řádu pro veřejnou drážní a silniční osobní dopravu:
§ 16, odst. 3: Jedná-li se o stanici, kde vozidlo zastavuje jen na znamení, musí cestující, který chce nastoupit, dát včas osobě řídící vozidlo znamení zvednutím paže; cestující, který chce vystoupit, musí včas použít příslušné signalizační zařízení nebo včas vyrozumět o svém úmyslu řidiče vozidla nebo doprovod vlaku.

Takže jestli někdo nechce zvedat ruku, nechť si jde stěžovat do parlamentu našim zákonodárcům ...

Na druhou stranu jako všude, nejlepší je používat selský rozum. Když bude zastávka na znamení, kde jezdí víc linek, pokud možno s podobným číslem linky a bude tam někdo stát, neměl by se šofér kolem prohnat plnou rychlostí. Copak důchodci, ti vidí blbě na jízdní řády , ale do dálky vidí většinou líp než leckdo mladej .

A co se týče té úspory 700 000, tam kde si vedení štědře cpe do kapes desítky milionů, to opravdu není moc To už jsou spíš přínosnější všechny ty ostatní důvody ...
Já jsem teda pro zastávky na znamení, na lokálce Chrást - Radnice jsou na znamení všechny (kromě Stupna, to bez zastavení projet nejde ) a nevím o tom, že by s tím měl někdo problém.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36098
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 23:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kromě Stupna, to bez zastavení projet nejde

Ale jde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 01:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abrum, č.54: Děkuju za užitečný odkaz. Citace z obecných zvyklostí a zejména z platné legislativy mě utvrdila v dojmu, že celá diskuze, resp. spor jednoho prskala s ostatními, bylo mlácení prázdné slámy...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7398
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 02:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás v Klemensdorfu dokonce je zvykem, že zastávkovej čekatel naznačuje pohybem ruky situaci, že není třeba zastavovat...

Též v Pardubicích. Týká se to především okrajových čtvrtí a zastávek, kde staví víc linek.

No a jinak, dneska jsem se byl svézt u známého v Praze na lince 140, po trase bylo i pár zastávek na znamení a lidé spořádaně zvedali ručičky, aby bylo patrné, že chtějí stopnout právě tenhle a ne jiný autobus. Ovšem, když jedna paní zapomněla, řidič jí sice zastavil, ale při té příležitosti jí dal gestem najevo, že na něco zapomněla.... Paní pochopila. (Tady ovšem nutno dodat, že to byla zastávka, ze které se jezdí jen a pouze na Palmovku, takže paní čekala na první autobus, který přijede, bez ohledu na linku.)
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 07:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad tlačítka na otvíraní dveří cestujícímí u Tedomu - to asi nebude takový problém, protože jeden Tedom to už má.
Tramvajak16
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 09:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo mohl poskytnou starší fotky 40 - 90. léta trolejbusů v Plzni pro stránky jim se věnující: http://www.trolejbusy1936.ic.cz
Prosím napište mi na uvedený e - mail. Moc děkuji
K Zastávkám na znamení, myslím si, že by se mohli přidat Doudlevce (14) a Malostranská (13),
u té Průmyslové je to sporné, nyní často využívám linku 14 směrem z Bor a někdy i zpět a na Průmyslové vždy někdo stojí, ať na trolejbus nebo autobus.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 14:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaják16, č.1: Autobus už Průmyslovou jezdit nebude.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Tramvajak16
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 16:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vždyť tam jezdí linka 30 a na http://www.pmdp.cz je uvedeno u linky 30, že Průmyslová se stane na znamení.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 20:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak16, č.2: Třicítka má být trvale odkloněna do souběžné Zborovské ulice a místo ve stanici Průmyslová bude zastavovat na nové stanici Mlýnské nábřeží. Obě zastávky (jedna v každém směru) jsou už stavebně hotové a osazené označníky, ovšem kdy dojde k přesměrování linky se neví...

V Průmyslové tak bude stavět jen čtrnáctka (bude to jediná zastávka na její trase, kterou nesdílí s jinou linkou, vyjma konečné Goethova) a vzhledem k hustotě jejích spojů je režim na znamení zcela adekvátní.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Tramvajak16
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 20:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, dík za vysvětlení, ale nebude to jediná zastávka, kterou nesdílí s jinou linkou, jsou to ještě Gigant a Doudlevce.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 22:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak16: ono je jich víc, co by se daly přidat, třeba Zábělá (52) nebo K prokopávce (30).

ad Autobus už Průmyslovou jezdit nebude.
Sláva, další rozumný opatření.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1672
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 23:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak16: nebude to jediná zastávka, kterou nesdílí s jinou linkou, jsou to ještě Gigant a Doudlevce

A jo, na ty dvě jsem pro jejich nevýznamnost úplně zapomněl... Gigant bude taktéž na znamení a Doudlevce by si to podle mě zasloužily taky.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 23:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by se našlo daleko víc zastávek které by měly být na znamení například tyhle 4 na lince 32:
Podhájí
Radobyčice, Podhájí
Podhájí
U Podhájí
a navíc vůbec nechápu jak je možné že na vzdálenosti 800 metrů jsou 4 zastávky a z toho dokonce tři cca 200 metrů o sebe?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 08:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Tramvaják16: A nechcete spíše pokračovat v tvorbě webu Plzeňská MHD? Co se týče trolejbusů, tak dřívější tvůrci na jeho rozvoj nemají už tolik času a proč mít dvoje stránky o tom samém?
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 13:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak vyřazené autobusy z Ostrova skončí v Maďarsku Szegedu - přestavba na trolejbusy, s tím Bulharskem to byla neověřená informace.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 14:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský:

kromě Stupna, to bez zastavení projet nejde

Ale jde.


Sadisto chudáčci motoráčci
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 15:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:M_k Ano to by bylo rozumné, kontaktujtte mě prosím na masek280.08@seznam.cz
Děkuji.
Jsem i Tramvajak 16, bohužel jsem udělal nějakou chybu při editaci profilu, proto prosím omluvte změnu mého nicku.
Moje stránky o trolejbusech:
<a href=http://www.trolejbusy1936.ic.cz>http://www.trolejbusy1936.ic.cz</a>
Anku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 17:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neco poznatku k ZNZ z nemecke metropole na Spreve.

Takze tady jsou na znameni kompletne vsechny zastvaky autobusu i tramvaji po cely den a to vcetne prestupnich velkych zastavek. Funguje to naprosto bezproblemove, lide ale ruku zvedat nemusi, ridic zastavi vzdycky pokud nekdo na zastvace stoji. Naopak pokud je nekdo sam na zastavce, kde jezdi vice linek a on do prijizdejciho busu nemusi, tak rukou naznaci ze nechce nastupovat. Uvnitr autobusu je strasne moc tlacitek (v standartnim Citaru asi 16 kusu), takze pokud sedite nebo stojite na jakemkoliv miste, tak na tlacitko vzdycky dosahnete. Tlacitka nejen ze daji znameni ridici, ale zaroven funguji jako poptavka na otvereni nejblizsich dveri. Dvere jsou zaroven vybaveny svetelnou zavorou a pokud v nich uz nikdo nestoji, tak se automaticky zaviraji. Ridic tak muze v klidu kontrolovat nastupujici cestujici vepredu a nemusi mit strach, ze vzadu nekoho skripne ve dverich.

Samozrejme netvrdim, ze to tak ma byt i vsude v cechach, ale po roce v Berline uz sem si na to perfektne zvyknul (o zastavku dal jsem jel snad jenom 1 :-) a nic bych nemel proti tomu to tak zavist i v cechach. A hlavni vyhodu vidim v tom, ze zbytecne nejsou otevrene dvere (hlavne v lete, kdy do klimatizovaneho busu zbytecne nejde horky vzduch z venku).
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 08:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, to je sympatický, tenhle systém bych sem klidně zkopíroval. Jinak se mi taky zdá, že němci dělaj nový dopravní prostředky (i vlaky) s tlačítkama tak, aby z každýho místa k sezení šlo na nějaký dosáhnout...

Jinak jsem koukal, že se v busech objevujou u dveří řidiče misky na drobný... A mechanický označovače... To by mě zajímalo, jestli si člověk koupí jízdenku, kterou si pak označí (fungovalo pár let v KV), nebo je to tam jen tak pro jistotu...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 13:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k, č.1812: Jízdenka zakoupená u řidiče bude muset být označena v mechanickém označovači, jinak bude neplatná.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 15:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, takže bude vypadat stejně jako normální, akorát za dvacku... V KV to bylo taky tak, cca před rokem dali do drtivě většiny busů em-test - je to trochu rychlejší a člověk už si jí nemusí označovat. A řidič asi nemusí vést evidenci jízdenek ručně a starat se, aby měl zásobu... Nicméně, za tu dvacku to bude asi hlavně zkušební provoz....

Pevně doufám, že shodně s tím se zavede nástup předem u noček. Nejlépe se sledováním tržeb před a po zavedení takového opatření. V KV se u noček zvedl počet označených jízdenek na dvojnásobek, když začal nástup předem.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to, že očistou sedaček prošla i 478, nánosy mastné špíny, které si pamatuju z doby před čtvrt rokem, zmizely.

Tak ještě vypucovat 469. ;-)
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.83
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 17:46:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doprava 30 na Borská pole je strašná. Včera jely odpoledne 2 autobusy za sebou, no bohužel ten třetí měl zpoždění a na Borech ten 200 členný dav nepobral, přestože to byl Solaris. Po 18 hodině přijel k Univerzitě ve směru na Bory zcela narvaný citelis, dovnitř se vešli 2 lidé a 150 jich zůstalo venku. PMDP, takhle si představuje přepravu lidí? Pak se nedivte, že jich jezdí dost načerno, když zkrouhnete intervaly a jaksi vám to nepobírá.
Avšak dnešek stál za to. Na náměstí Milady Horákové čekám na autobus směr Bory. Vůz jedoucí v 16.36 (kloubový solaris) jsem nestihl. Další autobus (solaris) jel až v 16.55. Spoje jedoucí v 16.42 a 16.48 (v JŘ jako vysokopodlažní) vůbec NEJELY. Může mi někdo vysvětlit kam se poděly ??? Propadly se do země, ztratily se v Bermudském trojúhelníku nebo je unesli mimozemšťané ???
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36132
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 19:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veverka:
No teda, tohle si o mně myslet. Prostě by motoráček projel celou stanicí až na konec koleje do šturcu, tam změnil směr a odjel na druhý směr.
Sice by fyzicky zastavil, ale cestující by měli smůlu, kolem nástupiště by projel.

A i kdyby, místo dvou 810 bychom měli dvě pěkné žluťoučké (no fuj :-O, radši žluto-zelené) 814.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 21:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad James Bond:
UFO, kamaráde, UFO, nic jiného to nemohlo být, odvezli zcela jistě 2 karosy na vzdálenou planetu na prozkoumání, čím to vlastně jezdíme, buď rád, že jsi v těch busech nebyl.......
http://spvd.cz/skoda-bus/
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 22:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James_Bond:
Ty intervaly neřeš Já jsem na PMDP psala před čtvrt rokem ještě ohledně něčeho jiného, tak jsem tam taky napsala, jak je po úpravě JŘ nepoužitelná linka 13 do Černic. Tady je hodně výrazné sedlo a špička, tak mi přijde trochu divné, aby v sedle byly intervaly 10 min a ve špičce 13 min, jezdí tu jen malé vozy a žádná jiná linka sem nevede. Takže to jak jsi popsal tu situaci na Borech, je tady naprosto normální. Odpověděli mi, že má výtka k organizaci provozu je oprávněná ale blablabla ... Hlavně, že mají dost peněz na luxusní výplaty velmi početného vedení , ale lidi ať choděj pěšky, nebo koneckonců vždyť můžou jezdit autem a ne překážet v trolejbusech.

Martin_zlivský:
Je to trochu komplikovaný, asi bylo při tvorbě JŘ jednodušší počítat s pravidelným zastavováním Navíc mám takový pocit, že i když jede jen jeden vůz, tak si fíra přechází na druhé stanoviště , třeba by to ty lidi mezitím stihli od nástupiště doběhnout Nebo by to mohl na konci koleje naopak pořádně rozjet a pak by mohl přijet do Břas z druhé strany po silnici to by bylo úplně bez zastavování, ale ... chudáčci motoráčci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7404
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 00:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pevně doufám, že shodně s tím se zavede nástup předem u noček. Nejlépe se sledováním tržeb před a po zavedení takového opatření. V KV se u noček zvedl počet označených jízdenek na dvojnásobek, když začal nástup předem.

Nástup předem sám o sobě nic neřeší. Protože:

a) ve voze je tma, takže řidič ne vždy pozná, co cestující do strojku strká
b) část řidičů odmítá spolupracovat se zdůvodněním, že oni jsou tam od toho, aby řídili a na nějaké jízdenky kašlou. (Tohle si ovšem říkají jen mezi sebou, nadřízenému to do očí neřekne nikdo.)
c) namontujeme-li stojek takovýmhle debilním způsobem, nemá řidič absolutně žádnou šanci cokoliv zkontrolovat.
d) A pak se divme, že cestující jezdí na takovéhle jízdenky.
e) Ať už je v přepravním řádu psáno cokoliv, skutečnost je taková, že pokud řidič odhalí u cestujícího neplatný lístek, může ho maximálně tak vyhodit z vozu. Pokud se tak stane na frekventované lince, není to žádný trest, cestující počká 10 minut na další spoj a zkusí to znovu.

"Tam na východě" se považovalo nařízení nástupu předními dveřmi za dostačující řešení. Nevím, jaké jsou tu souvislosti, ale je fakt, že stačilo, abysme s kolegy dávali cca. čtvrt roku na K-Report podobné fotky, jako ty dvě výše uvedené a k tomu komentáře typu "Dnes za dvě a půl hodiny pět černých pasažérů, jo, to se to chytalo, když jsem měl 21 Tr. V 14 nebo 24 Tr by to nešlo." - no a najednou se rozhodlo, že se udělá velká přepadová akce ve večerních spojích ve spolupráci s městskou policií. Akce proběhla asi před 14 dny - a výsledek? Šest dvojíc revizorů chytilo za čtyři hodiny 60-80 černých pasažérů. O takovémhle úlovku si mohou ve dne nechat jenom zdát.

A jak jsem přišel k výše zobrazené jízdence? Jednoduše. Kamarád měl odpolední s 24 Tr, já si sedl na tu sedačku vedle strojku, vzal jsem si něco na čtení a šel se na celý večer vozit. Po očku jsem pošilhával na to, co lidé strkají do strojku a tu a tam jsem hlasitě pronesl: "Petře, slečna bude vystupovat!" "Petře, pán bude vystupovat!" Než dotyční pochopili, o co jde, byl jim lístek zabaven, abysme měli důkazy pro případ, že by si šel někdo stěžovat.

No a dál. Není asi překvapením, že problémy s tarifní kázní mívá především mladší generace, ale kolega už takhle vyhodil jednu postarší osobu tmavší pleti, která ho za odměnu nazvala rasistou, dále pak důchodkyni, která zkoušela jet na projetý lístek a byla nemilosrdně vyhozena z vozu i přesto, že bylo půl dvanácté večer a další autobus jel až v pět ráno.

Ještě doplním, že cestující také s oblibou jezdí na poloviční jízdenky, protože to už řidič nemá šanci zkontrolovat vůbec, on na dálku vidí maximálntě tak to, že je jízdenka nepoužitá, cenu už ovšem nepřečte.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1815
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 00:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, zajímavé zkušenosti - ALE: :-)

ad a) - V KV si řidiči můžou u sebe přisvítit
ad b) - Stále je rozdíl mezi občas nespolupracujícím řidičem a komplet grátis linkami N1, N2 a N3, řada lidí si to v KV prostě štípe / kupuje automaticky, když už předem musí
ad c) - V KV nejsou strojky namontovány dementním způsobem, na lístek je vidět, poloviční a celý jde poznat i barvou, samozřejmě přínos je, že si cestující vůbec něco označí - oproti grátis linkám N1, N2, N3.
ad d) V Plzni půjdou děravé spíš poznat, ale hlavně celkově podvádí při nástupu předem podstatně menší procento cestujících.
ad e) Psal jsem o nástupu předem do noček, interval 10 minut asi ještě dlouho nehrozí. :-) Jakkoliv bych nebyl proti. :-)

No, a především nesouhlasím s Tvým výrokem, že nástup předem sám o sobě nic neřeší. V KV zdvojnásobil počet označených jízdenek. To není teoretický výpočet, to jsou tvrdá čísla z praxe - počty předtím, počty potom. Nástup předem sám o sobě zajistil.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 00:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem na PMDP psala před čtvrt rokem ještě ohledně něčeho jiného, tak jsem tam taky napsala, jak je po úpravě JŘ nepoužitelná linka 13 do Černic. Tady je hodně výrazné sedlo a špička, tak mi přijde trochu divné, aby v sedle byly intervaly 10 min a ve špičce 13 min

Objednávka na 20 minutový interval v sedle bude jistě promptně vyřízena.

a žádná jiná linka sem nevede.

32 nic? (Jenom se ptám... :-) )
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 10:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad James Bond: No jo, ale kdo má pořád ty davy cizinců na/z Borských polí odvážet?
Ať fabriky zaplatí PMDP a objednají si vyšší počet spojů a nebo ať si ty "zaměstnance" vozí vlastní dopravou. Stejně dělají často v busech bordel a kdo ví, kolik jich je tady ubytováno legálně a tudíž z nich město má aspoň nějakou korunu.
Třeba ve St. Plzenci mají /nebo aspoň nedavno měly/ nelegálně ubytováno cca 150 cizinců převážně z Polska, tudíž Plzenec z toho nemá ani korunu, ale problemy jo. Ale tam si je aspoň do/z fabriky vozí sami různými bastly a la Karosa.
Takhle na to zase doplácejí studenti ZČU a obyvatelé města, kteří jezdí 30tkou v ikriminovaných časech.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 10:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě něco...Tedom Kronos 123G už vídám jen na l.č. 32 /včera měl šejdr/. Docela by mě zajímalo, proč už se nepouští více do města. Zpočátku jezdil často na 33, 41 a párkrát taky na 30 a teď jsem ho viděl jen na té 32.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.103
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 13:40:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noční linky taky nejsou grátis, neboť si je platím ze svého předplatného. A že lidi jezdí načerno - je to nešvar, ale nešvarem je též, když kiksne doprava (třeba proto že je poddimenzovaná), zaměstnanec se na místo nemá jak dostat, a ušlou mzdu mu PMDP nezaplatí. Jestliže se nedostanete na směnu ve 14 hodin (autobus nepobírá), těžko si můžete 8 hodinovou směnu prodloužit, když poslední autobus jede krátce po 22 hodině.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 15:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

007:
No já bych to viděl já bych to viděl tak, že PMDP nabízí určitou službu, kterou ovlivňuje několik faktorů a ty ji můžeš, ale nemusíš využít. A pokud se ti to nelíbí můžeš využít jiný způsob dopravy,ale ani auto nebo třeba letadlo tě nezaručí že dorazíš včas!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36164
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 16:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemusí využívat, ale musí i tak platit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, cca 65% si platíme z daní tak jako tak všichni, tak ať to funguje a dá se to za ten doplatek, nazývaný jízdné, aspoň používat.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ad Libor: Nějak jsem tvoje výlevy přehlídnul - asi podvědomí. Nicméně, stejní blbci jako já jsou třeba v Berlíně - to je zajímavý...

Ad Martil_L, č. 1667: Jistě, předpis zvítězí nad logikou a zákaznickým přístupem. Už se to tu pár let zkoušelo...
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě stejně tak jako platíme například i dálnice, školy, lékařskou péči a taky to nemusí všichni využívat. A pokud 007 studuje,pak PMDP platit nemusí ani prostřednictvím daní!
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_K:
Jinak ad Libor: Nějak jsem tvoje výlevy přehlídnul - asi podvědomí. Nicméně, stejní blbci jako já jsou třeba v Berlíně - to je zajímavý...
Já jsem neřekl,že jsi blbec,to bych si nedovolil,jen jsem napsal Hlavní příčina zvedání paže je uživatel přezdívky H_K, a že jsi asi magor, když jsi nepochopil,proč asi zvednout ploutev na stanici na znamení...
http://spvd.cz/skoda-bus/
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 22:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
32 nic?

Jako vtip dobrý Ale linka, která jezdí dvakrát denně a to tak že ráno tam a odpoledne zpátky, to nevytrhne ... Ano, malou část inkriminovaného území obsluhuje linka 32 trochu častěji, ale cca 99% lidí, co se sem potřebují dostat, nejedou z Bor ... Takže linka 32 sem sice VEDE, ale v dané situaci je nám to platný jak mrtvýmu zimník.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1977
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 22:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím tak 20 minut už třináctka asi před rokem taky měla, ale na TBC byla hádka tak se to hodilo zpátky...

Veverka: Já linku 32 stále více preferuji. Linka 13 centrum pouze lízne a když se někdo chce dostat do školy tak většinou jezdí dvojkou, nebo čtyřkou, které třináctka v podstatě neprotíná, protože na nádraží se dostává velkou oklikou. Linka 32 je rozumné a relativně i rychlé spojení na tramvaj a to že není tolik známá je asi dáno tím, že autobusy mění svoje trasy častěji. Já v tom mám taky pěknej bordel a nevim jaké číslo mi jede do Litic... Navíc říct o lince 32 dvakrát denně je trochu ukvapený soud...
V podstatě to lze říct jednoduše. Linku 32 neumí cestující MHD využívat, podle mne by jinak tej třináctce a obzvlášť spojům k OC dokázala pomoci.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Fialka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.182.60
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 23:57:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čau kluci. Viděl jsem dnes v Koterově na nádražéí 4kusy Š21, které nakládali a chystali k expedici...Nevíte náhodou někdo o co se jedná?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 01:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fialka, víme
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.145
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:26:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vektra: Pracuju při studiu, takže daně platím. I to předplatné. Má otázka je stejná: co se stalo s těmi dvěma vysokopodlažními spoji (úterek odpoledne na třicítce z konečné jednotky na Bory), které NEJELY? Řidiči onemocněli a náhrada nebyla?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm 21Ab dotaz: Jak jsou na tom třeba s pevností střechy? Mají stejnou pevnost jako 21Tr?

Aby v tom maďarsku neskončili jako T11 u nás:-)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nechci se vám plést do debaty, ale daně platí každý, i kojenci. Prostřednictvím DPH.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6557
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

osobně tipuju, že 21 ab i tr je pevnostně stejná kastle. o zkouškách pevnosti kastle na ab nic nevim.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6563
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z brněnské diskuze:
dostala se ke mě zpráva (nemám ověřeno), že 25Tr letos vůbec nebudou! Fabrika ve Francii se prý někam stěhuje (?), takže nejsou kastle. Nevěděl by to někdo potvrdit, vyvrátit?


Aktuální informace ze včerejška: 25Tr jsou očekávány koncem listopadu.


ví něco zvědové v šádefabrik?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pokuď v Szegedu překopají 21ab na trolejbus pomocí komponentů od cegelecu/pragoimexu tak by mohly vzniknout i zajímavé vozy. Navíc dílenský v Szegedu se pustili i do přestavby jiných a celkem i složitějších vozů.
M1 - Maracaibo
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7405
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 16:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
a) To u nás taky, ale je tam to slovíčko "můžou". Já si třeba na lidi svítím, trošku to pomáhá, ale ne moc.
b) Souhlas bez výhrad.
c) KV neposoudím. Tady u nás jsme se pídili, proč není stojek umístěný tak, aby ho měl řidič víc na očích a dostali jsme odpověď ve smyslu "Takhle to mají jinde." A jízdenky - u nás jsou dva druhy dospělých, dva druhy polovičních a když to vyleze z automatu, vypadá to všechno stejně. Čehož lidé využívají.
d) To bych netvrdil. I na děravé se jezdit dá tak, že řidič nic nezjistí. Osobně vyzkoušeno v Hradci Králové.
e) Opět souhlas. Ovšem. Nástup předními dveřmi zdržuje, hádání se s nepřizpůsobivým substrátem taky, takže může nastat prodloužení jízdních dob a nejsem si jist, jestli pak všech šest autobusů dojede na konečnou a stihne se včas otočit a vrátit zpět. Dále bych rád upozornil, že při nástupu předem je tu větší závislost mezi počtem nastupujících cestujících a dobou stání v zastávce. Výsledek je ten, že se pak liší jízdní doba různých spojů téže linky a že je rozdíl mezi různými dny v týdnu. Tady u nás to má praktický důsledek ten, že chvíli jedu třicet - a nebo vyjedu z konečné později - a nebo stojím někde pět minut v zastávce a čtu si - a další část trasy zas chytám zpoždění, případně jedu způsobem, který by policie ohodnotila nejméně dvěma body.

No, a především nesouhlasím s Tvým výrokem, že nástup předem sám o sobě nic neřeší

Ano, nevhodně jsem formuloval myšlenku. Chtěl jsem tím říct, zejména v kombinaci s dalším textem, že nástup předem nelze považovat za spásu, za kompletní a důkladné a stoprocentní řešení... A tak dál. Dokod řidič neprodá každému cestujícímu jízdenku, jako u ČSAD, budou se lidi snažit podvádět. A proto by měly být kontroly, aspoń namátkové, i po večerech.

Ať fabriky zaplatí PMDP a objednají si vyšší počet spojů a nebo ať si ty "zaměstnance" vozí vlastní dopravou. Stejně dělají často v busech bordel

Nějaké zaměstnanecké linky už tam jsou, do Plzence, Dnešic, Přeštic, ..... A cestující dělají bordel tam. Už ani nevím, kdo mi to vyprávěl, ale jeden řidič od ČSAD ucítil ve voze smrad a zjistil, že jeden ze zahraničních dělníků se schovává za sedadlem a koná potřebu do igelitky.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.72
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 18:03:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Revizoři se před 3 lety zjevili i v N3 ve 2 v noci, chytli známého co jel načerno. Ty bastlbusy pro zahraniční dělníky sice vypadají technicky slušně, nicméně motor je vyběhaný, vřeští a smrdí jak vystresovaná fretka.
Jel jsem dnes devítistovkovým autobusem 440 - je sice hezký, ale šíleně vřeští. Jsem zvědav, kolik vydává decibelů a co by na to hygiena. Jet tím je utrpení, až zítra pojedu enkem, radši si dám vatu do uší.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace