K-report
 

Archiv do 17.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 17.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1729
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 15:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč dělat něco jednoduše, když to jde složitě! Občasným návštěvníkům tedy nezbývá, než riskovat nepříliš spolehlivý automat (už ani nepočítám, kolikrát mi různé automaty nebraly mince v nejnevhodnější chvíli či mi naopak jízdenka buď nevypadla, nebo jsem dostal jen cár papíru), nebo zbytečně utrácet za Plzeňskou jízdenku (mmch. mě osobně se sice vyplatí, v Plzni se objevuji častěji a na MHD většinou přestupuji v Božkově, kde je pouze inkriminovaný automat, ale to je jiné téma).
Ještě by třeba mohli zrušit zbývající předprodeje a nechat cestující si dobíjet karty nebo kupovat časové jízdné také přes úžasný značkový automat echt originál Cole MP102 či jak se ten bazmeg jmenuje..

no co dodat.. zlatá Merona na Mokrouších..
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 15:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kritik: nejen zaměstnanci z Orlíku, ale i obyvatelé tohoto konce Třemošné. Na výhodě přestupu na 30tku se tím samozřejmě nic nemění, stejně jako na tom, že naučit se název zastávky zvládne i průměrně inteligentní orangutan...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3391
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 22:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

h_k:
já se divím, že tě na tom ještě něco přeqapuje :-)
jako kdybys to neznal... prostě Przeň.
aneb pokud je to nelogický, komplikovaný, drahý (a nejlépe všechno najednou), zavedem to
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.180.187
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 16:10:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu zelenobílou CVR na internet Volný.cz má i 21Tr č. 481.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 17:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Tak to je paráda, to už nikdy nepojedu na jednodenní šotouší návštěvu do Plzně
A ty stříbrný automaty na jednorázový jízdenky mi sežraly asi dvacet korun a to sem chtěl jenom jednu jízdenku...nakonec sem jel načerno

P.S. Mohli byste poslat nějaký dopis na DPMO? Nechci, abychom měli v Olomouci podobný čípový "vymoženosti" jako u vás. A náš DP chytá nápady, že je asi málo moderní.

(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:17:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se v PD objevila potěšující zpráva,že od ledna příštího roku začne jezdit autobusová linka č.40 Kotíkovskou ulicí kolem domova důchodců a soukromé nemocnice PRIVAMED /vč.LDN/,dále kolem nového "skautského" sídliště Pod Sylvánem na Košutku.Zhruba před rokem jsem si to tam byl prohlédnout /to se ještě rekonstruovala Kotíkovská ulice/.Šel jsem ze zastávky linky č.4 Sokolovská ,za jezírkem s hotelem Panorama až k tomu sídlišti a silničkou do Studentské /výpadovka na Karlovy Vary/.Před novým sídlištěm už byly vybudovány zálivy pro případné zastávky MHD.Tehdy jsem o tom říkal na schůzce T-B-C Ing.Klusoňovi,zda tam bude zavedena nějaká autobusová linka.Ono je to do některých ulic v současnosti opravdu přes 1 kilometr docházkové vzdálenosti od současných zastávek MHD,přitom se opravdu uvažuje,že by neměla být vzdálenost větší jak 400 metrů.Zatím je opravdu nejproblematičtější nájezd do Kotíkovské z ulice Na Chmelnicích a napojení k výpadovce Studentská,což se má vyřešit do konce roku.Ono se muselo zatím do PRIVAMEDU a DD docházet ze zastávky ulice B.Němcové a pro starší lidi to představovalo někdy dost velkou námahu /velké stoupání a klesání/.Sám jsem se o tom přesvědčil,když jsem se v roce 2003 doléčoval v LDN z prodělaných operací a začínal se učit jezdit na vozíku po té Kotíkovské,byla to opravdu dřina.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to nějaká kachna? Je mi známo, že se nějaká linka tímto směrem připravuje, ale příští rok se snad teprve mají dělat nějaké stavební úpravy, aby bylo možné případný autobus zavést. Jde o stavby zastávek a úpravy vjezdu dole od Karlovarské/Na Chmelnicích.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 07:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá stránka.
nemá někde něco podobného PMDP????
http://www.dpo.cz/hlasenka.html
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 07:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tohle by taky stálo za to zkusit:
Odměny za dopadení vandalů v MHD
viz:
http://www.dpo.cz/aktuality/aktual.htm#01
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 20:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není po nějaké opravě 467? Přišlo mi, že má vypucované sedačky, vyměněné sedáky (které byly už opravdu odporné) a ani ten hluk nebyl to, co býval. Anebo se projevilo dvouměsíční dojíždění vlakem do Plzně míst MHD po Plzni. :-)
Lojza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 20:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes Tedom na 41!:-)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3397
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 03:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

peta303:
těžko říct, jel jsem včera s 15 TrM #467 a za kloubem jsem si nevšiml čehokoli zvláštního. tlumiče jsou v stále.

nebo je řeč o autobusu? :-)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 07:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O 15 Tr. Já s ním právě taky včera jel, tak jsem se ptal, zda se mi to jen nezdálo. Ale je pravda, že ty sedačky jsou oproti stavu před létem vypucované. Ten vlek lítal, ale nevibroval a nelítal tolik, jako předtím, je ale pravda, že to neznamená, že by neměl vymlácené tlumiče. :-)
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 08:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedom dnes na a-32
Borista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.15.147
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 12:51:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k
Některý zastávky jsou pro mimoplzeňské naprosto matoucí. Ta Okounová, no budiž, ale proč existuje dodnes zastávka "Stavební stroje" fakt nechápu. Původní areál byl srovnán se zemí v roce 2003 při výstavbě Intersparu. Nebo donedávna Carrefour,U Letiště.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 13:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borista: Ta Okounová, no budiž, ale proč existuje dodnes zastávka "Stavební stroje" fakt nechápu

Ze zvyku. Je jednodušší udržovat zažitý a třeba i fakticky vyšumělý název, než složitě lidem vysvětlovat proč se právě toto přejmenovalo. Značnou roli zde hraje faktor Kropáčková. To by v Praze mohli přejmenovávat třeba Špejchar nebo Vápenku, v Liberci jsem taky žádnej Rybníček v centru neviděl...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 13:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo Mrakodrap v Plzni... Navrhuju přejmenovat na "U kachňáku, Americká - BUS". :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7322
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 15:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč existuje dodnes zastávka "Stavební stroje"

Ono je toho víc. Pokud vím, tak u nákupních středisek Plzeňka, Severka, Družba a Gera už se to snad taky nijak oficiálně nepoužívá, tam se z toho stal spíš místní název místa či oblasti. Takže já když řeknu, že bydlím v ulici té a té, málokdo z vás bude vědět. Ale když řeknu, že bydlím u Plzeňky, jste v obraze úplně všichni.

V Brně to vyřešili tak, že někdy v 90. letech přejmenovali všechny zastávky nazvané po firmách na nějaké neutrální názvy. Ostatně, kdo z vás ví, kde dřív v Plzni mělo ČSAD zastávku "Plzeň, závod Strojoplast"? Odpovím, přibližně v těch místech, kde je dnes Olympia.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 17:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Nebo Mrakodrap v Plzni...

Mrakodrap je vůbec zvláštní záležitost. Většina mladší generace místo u tohoto domu nazývá podle přilehlých restaurací rychlého občerstvení a za "skutečný" mrakodrap považují Business center Bohemia na Anglickém nábřeží.

Pojmenovávání podle přilehlých firem a podniků je ošidné pro jejich pomíjivost. To se například projevilo na Borských polích (Folmavská, Carrefour - NC, Folmavská). Nicméně názvy jako Stavební stroje nebo U Práce už natolik zlidověly, že jsou z nich regulérní geografické termíny.

Martin_j: Ale když řeknu, že bydlím u Plzeňky, jste v obraze úplně všichni

Tradiční Plzeňku k mé nelibosti vytlačuje Hypernova. Jak je to krátkozraké uvidíme zanedlouho, až se všechny Hypernovy změní v Alberty...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 23:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se musím přidat, ona ta Gera, Družba, Severka, Plzeňka, v tom obyvatelé opačného konce města trochu tápou, ale Stavební stroje zná fakt každý. Ale jsem zastánce všech těchhle názvů, protože je to všechno zažité víc, než když se teď ty superhypermarkety přejmenovávají každých pár let
A Mrakodrap pořád stojí, a jen to, že někde jinde stojí budova o x metrů vyšší, přece není důvod pro jeho přejmenování.
Je fakt, že já občas úmyslně používám i názvy Prior a Carrefour, i když jsou to dneska všechno Tesca, protože když řeknu Tesco, tak pak musím upřesňovat které
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 23:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že Prior asi používá každý a to i já, ikdyž v Plzni se pohybuju jen dva roky. Taky bych nechal ty zažitý názvy. Ona i Moskevská sem tam někomu ujede. A co U Práce, taky možná by bylo lepší U Památníku. Ale je to vžitý a každý pochopí, kde to je.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 23:43:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož jsem byl v srpnu v Plzni jen málo dní,teprve dnes jsem poprvé viděl ten plynový žlutý TEDOM /na lince č.32/ a měl možnost se s ním svézt.Jízda mně připomínala (včetně zvuku motoru) spíše Solaris.Vnější karoserie však byla dosti zaprášená,vůz by měli častěji mýt.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7323
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 00:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, ono je tohle všechno dost sporné a diskutabilní, jde o problém, který nemá žádné "správné" řešení. Já jsem rodilý Plzeňák, v době velkého přejmenování ulic v roce 89/90 mi bylo tak 8-9 let, ale pořád nemám problém s tím, když někdo z rodiny mluví o Moskevské, Leninově nebo Leningradské třídě, případně o kině Moskva. Stejně tak vím, co si mám představit třeba pod pojmem "U sudů". Ale kdo to nezažil, ten teď netuší, o čem je řeč a hledá v šuplíku 20 let starou mapu, aby si to ujasnil. Vždyť třeba i Pietas už je dnes jen název místa, resp. křižovatky.


Ovšem můžu vás ujistit, že používání starých nebo slangových názvů je docela matoucí pro lidi, kteří už netuší, kde se ten název vzal. Jen pár příkladů, občas někdo říká "u Ramovky" a myslí tím "u Parama", zaslechl jsem něco o křižovatce u Veselky - stejnojmenný hotel už tam nějaký ten pátek nestojí. Cestující se taky občas ptají, jestli to zastavuje u záchodků a myslí tím domeček, který stojí na třídě Míru a slouží (sloužil?) mimo jiné k výše uvedenému účelu.
Asi nejlepší zážitek byla důchodkyně, která nastoupila u nádraží a ptala se, jestli jedu kolem Unichemu. Samozřejmě jsem netušíl, co je to Unichem a než abych se dohadoval, odpověděl jsem, že jedu Palackého, přes Masarykovo nám., Sukovou, nám. Republiky a Husovou ulicí na Hůrku a do Sezemic. Paní poděkovala a říká: "Tak to já pojedu s vámi. Víte, já se bála, abyste náhodou nejel Stalinovou třídou."
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 6-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 07:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám vekslák a majitel heren Petr Štrunc oznámil další skvělou "výhru":
http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/tramvajenka_mhd_doprava_200709.html

Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 09:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin_j: Strojoplast
Jo, tak tenhle název zastávky pamatuju, pak to byl myslím název Plzeň, Černice,Forward. Dnes již tato zastávka neexistuje a nahradila ji u KFC stojící zastávka Plzeň, Černice,rozc.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 10:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicneříkající, ale vydrží věky.

Jinak ať počítám jak počítám, změna DPH by jednotlivý jízdenky zdražila na 12,50 a měsíční na 364 korun, ze 350, tož by mě zajímalo, jestli byla zase tak vysoká inflace nebo co, že se k těm 4% přihodí dalších 7,5...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2156
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 12:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: No třeba to, že aby se nezdražovali jednotlivé jízdenky, musí se to zadotovat z měsíčních.

A když se to vezme kolem a kolem, čtyřicet korun jsou méně než čtyři jízdy. Za 350 korun je cca 30 jízd (průměrný občan jezdí do práce a z práce, tedy 15 dní ježdění) a s 390 to bude cca 33 jízd, takže méně než 17 dní.
No a když k tomu uvážím, že většina lidí jezdí ještě jinam nebo přestupuje, myslím si, že to tak radikální zdražení není.
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 12:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, to neni, ale stejně se mi nelíbí, jak se to prezentuje. Kdyby rovnou napsali, že kvůli DPH, inflaci a zachování ceny jednorázových zdraží časové o 11%, bylo by jasno hned. Nijak strašný to neni, lepší než jednou za 5 let zdražení jak kráva, jak už taky DP předvedl.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1941
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 13:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nejhorší kombina ce je U Družby x Ulice Družby. Přitom U Družby by se klidně mohlo jmenovat Střední školy. (poblíž SPŠ Dopravní, a SOŠ Zdravotní) U tramvají a trolejbusů (v centru) je podle mne přejmenování zastávek nesmyslné. Např Okounová... debilárna největšího kalibu, včetně toho jakože terminálu pro dva autobusy denně s přestupem přes dvě silnice a sto metrů daleko.

Jirka Š: Tam se píše, že letos chtěli PMDP úhradu ztráty. Pokud mě paměť neklame tak ředitel PMDP dostal miliónový plat, protože dopravní podnik zkončil v zisku. Tak jak to teda je? Nebo míchám to co k sobě nepatří? Jinak zdražení legitek je sporné, H_k má pěkný výpočet takže zvednout to na 370,- ale né 400,-! Za tuhle cenu si snad ještě pamatuju čtvrtletní...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 13:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin_j : drobná oprava továrna i zastávka se jmenovala nejdříve Plastimat a poté Strojplast (o bylo navíc), teď je to tuším Forward.
Ad Malý fotograf : U Družby a Ul. Družby mě dycky mate, když hledám spojení wapem, mám to tak na 2-3 pokusy než se trefím...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7330
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 18:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Družby je vžitý název a upřímně, já hrozně dlouho ani netušil, že tam nějaké střední školy jsou.

Tam se píše, že letos chtěli PMDP úhradu ztráty. Pokud mě paměť neklame tak ředitel PMDP dostal miliónový plat, protože dopravní podnik zkončil v zisku. Tak jak to teda je?

Městská doprave nemůže být zisková, musí dostávat dotace. Tak je to nejen v Plzni, ale i jinde. No a to, že DP dokázal za daných podmínek (tržby + dotace) ušetřit a peníze mu zbyly, se považuje za plus.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 22:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že to zdražení měsíčního předplatného je docela nešikovné, pro hodně lidí je totiž ten cca 30násobek jednotlivé jízdenky hranice, kdy má cenu si předplatné pořizovat. Protože někdy třeba jedou něco koupit, tak vezmou auto, nebo je někdo sveze, občas jsou nějaké svátky, dovolená, co když zamarodí ... Tak budou radši jezdit na jednotlivé jízdné, jenže to pak zase když mají platit pokaždé, tak radši častějš vezmou auto ... Myslím, že měsíční předplatné 390 Kč při jednotlivé jízdě 12 Kč je už moc.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 23:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veverka - přesně + bylo by to pak ještě nevýhodnější z pohledu mimoplzeňského, který je tu "jen" přes týden. (a děsím se 26. narozenin za rok, teď to ještě jde)

Navíc se ráno kolem osmé zrušila nejvýhodnější Xka na 4ce a přestupy 4-12, takže si teď na dřív patnáctiminutovou cestu i s přestupem beru dalších 15 jako rezervu a do práce je to jen tak tak. Kdyby bylo na koleji kam dát pořádně kolo...
T-B-C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.143
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 13:23:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věrní fandové vědí, zapomnětlivým a váhajícím připomínáme, novým zájemcům vřele doporučujeme další setkání plzeňského Tram-Bus-Clubu již ve čtvrtek 13. září 2007 od 17 hodin v autoškole PMDP v Cukrovarské ulici. Do tašek přibalte zážitky z letních toulek za MHD...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 22:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máme v plzni novou stanici autobusů.
Je to zcela revoluční řešení.
Již nemusí jezdit autobusy k zastávce ale nyní zastávka dopluje k autobusům...nebo spíš parníkům?

 
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 09:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na objednané jízdě 434 (směr Černice)
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 12:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
poslední dobou jsem si všiml u Solarisů toho, že v kabině řidiče u levého sloupku mají něco, jako tvarem podobné PDA s digitálním jednobarevným display. Nevíte někdo, co to je a k čemu to slouží???
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3418
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 15:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na lince 10 je dnes novej vůz 24 Tr #512.
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a tak před 2 měsíci jsem viděl nějakoh novou plzeňskou 24TrBT na zkušebce bez ev. čísla, nebyla ta náhodou 511? Tu 512 už jsem viděl v neděli. Jo a co je s SU18 516?? Tenkrát na T-B-C nám pan Klusoň řekl, že mají přijít 3 18ky a když jsem se 2. den ve vozovně ptal, tak mi bylo řečeno, že opravdu 3 nové 18ky přišly, ale zatim vyjeli jen 2!! Nevíte kam se poděla ta 3.???
PROSÍM POZOR, jsem velice všímavej šotouš a jsem alergickej na rejpavý lidi!
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 11:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se bavíte o Plaské/Okounové, tak musím kriticky prohlásit, že ty stavební úpravy nic moc a světelná signalizace hrůza!
Doufám, že ještě nějak upraví algoritmus, preference a podobně, protože za stávající situace zastavují u křižovatky snad všichni ze všech směrů. Preference (pokud nějaká je) tramvají nefunguje. Tlačítka pro chodce jsou tam asi taky jenom aby bylo co mačkat. Navíc vždy v jednom směru nelze v reálném čase (já to nezvládnu ani rychlejší chůzí) přejít na zelenou obě dvě poloviny na ráz!!! Čekací doby při výjezdu ze Západní i Okounové neuvěřitelné dlouhé. Takže když do shrnu. Tramvaje to výrazně zpomalilo, třicítkám ve směru z Doubravky nepomohlo, ve směru z Košutky občas přibrzdí, chodům moc nepomohlo, časově to totiž vyjde ještě možná horší, než když dřív bojácnější jedinci čekali až nic nepojede. A IAD to neúměrně zdržuje ve všech směrech...
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 12:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprosto stejná tragédie je to u hlavního nádraží, tam to opravdu dokopali... Před představbou křižovatka uměla vynechávat volno pro směr, kde nečekalo žádný auto - teď - člověk si tam přes minutu postojí i v deset večer... O nepreferenci tramvají ani nemluvím...

Nicméně, třeba na Dobrovského to bylo podobné, a cca po půl roce se tam zavedla a rozumně funguje. Asi aby měla singalizační firma kšeft...
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.15.147
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 13:13:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zkušebkách dnes další modernizovaná bílá 14Tr pro Pardubice.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 13:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem - bude jedna z posledních. Další externí kšefty už se dělat nemají....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3423
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 13:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na SVSmP už ty nevhodně řízený křižovatky někdo z vás reportoval?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 14:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že DP okamžitě, když mu to zbytečně brzdí stroje a tím navyšuje faktury za trakční energii.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 14:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přejít se rozumně nedá ani Klatovská u divadla (dlouho se čeká, než pro chodce naskočí zelená, přestože z Husovky už svítí stůj a pak se rychlejší chůzí dojde tak do půlky (a to už se pomalu rozjíždí čekající auta na Klatovské - zelená pro chodce v tom cyklu naskočí na samý konec).

Nepreference je i u jižního předměstí, kde musí 16 zpomalit kvůli výhybce - naposledy byla zelená cca 15s, naskočila v okamiku, kdy jsme byli u zálivu směrem k Tylovce, jakmile řidič projel výhybkou, musel už zastavit (na oranžovou by to nestihl).

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 15:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tam se v první řadě pálí zbytečně elektrika za to, že tam nejsou rychloprůjezdný výhybky, to je u nový stavby v takovým místě ostuda. No a chybějící preference to už jenom dorazí. Prý se má tedy někdy začít dělat po celém městě, nějak systémově, je ovšem otázka, kdy to bude. A "pomaloprůjezdný:-)" výhybky a křížení bude dál záležitost sama pro sebe. Naprosto zbytečný zvyšování provozních nákladů trolejbusů. (Podobně tedy i u tramvají na (ne)zabezpečených výhybkách)

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3424
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 18:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

h_k:
já jsem zase slyšel, že i přes rychloprůjezdný výhybky je nařízeno jezdit v_max=15 km/h. což trochu nechápu...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 19:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To může být tím, že právě nejsou zabezpečeny proti přestavení pod vlakem, v drážním slova smyslu - tedy zámek, KO / počítač náprav, návěstidlo. Stojí to peníze, ale šetří to peníze. A čas, samozřejmě.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7349
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 20:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem - bude jedna z posledních. Další externí kšefty už se dělat nemají....

Divné, tady už jsou vytipované další vozy, které by šly na modernizaci v příštím roce.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 20:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je máte v Pardubicích už nasmlouvané, tak to zřejmě půjde, protože ten pokyn si vykládám jako neuzavírat nové smlouvy a ne vypovědět okamžitě stávající. Pokud ale teprve uvažujete o nějaké další smlouvě na příští rok, tak už se jí nejspíš nedočkáte.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7351
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 20:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono byla uzavřena smlouva na X vozů s opcí na dalších Y během tří let. X + Y = 10, zatím prošly omlazovací kúrou (nebo kůrou? Sakra, to jsem si naběhnul...) vozy 346, dále pak 341+345, 342, 347 a teď naposledy 348, dokončuje se 343, další půjde 340 a pak se mluvilo o dvou vozech z trojice 305-306-356.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3428
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 03:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ:
trolejbusy určitě prošly (...) kúrou s čárkou. kůru s kroužkem mají akorát stromy a třeba takovej chleba má zas kůrku :-)

vaše jazyková poradna;-))
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 09:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak tímto zdravím borce, co musí v 7 ráno vyrazit s osobákem z areálu vozovny a nedívat se nalevo napravo... Kdyby vyjel o něco pozdějš, mohl sejmout dvě děti se psama, takhle měl málem jenom jeden zářez na světelný křižovatce, pan spěchající borec...
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.156
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 12:16:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska dopoledne fronta před Pietasem ve směru do centra kvůli barvení přechodu pro chodce. Řidiči neznají princip zipu, takže i trolejbus měl problémy s vyjetím ze zastávky. V koloně byla spousta zájezdových autobusů a též ukrajinský autobus jedoucí ze Zoločivu (to by člověk ani nevěřil kam se lze z Plzně dostat). Před 14 dny byla zážitkem jízda za prehistorickým mercedesem na lince do Kolomyje... z toho smradu popadala půlka osazenstva v trolejbuse, neb za ukrajinským autobusem se táhl bílý kouř a jeho motor zněl traktorově.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3430
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 17:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

007:
viděls fialovou karosu primu se kterou úkáčka taky přijíždějí? stává u čsad v doubravce a krom toho, že je to docela exotickej bus ji drží pohromadě snad jen vrstvy barvy na totálně sežraných ocelových částech.

jinak dnes firma ekolevel opravovala vydlážděný zálivy v šumavský směr doubravka a na americký před tescem směr klatovská měli u kanálu taky ohrádku se jménem firmy. u toho tesca to docela brzdilo dopravu. proč to tam dali s předstihem, když tam nikdo nepracoval je mi záhadou
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 18:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bond,Pavel 2:
http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=3659 a vevnitr to urcite smrdí jak kdyby se tam denne mrouskaly kocky!
AV 15-30
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.152
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 12:01:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel 2: ano, tento stroj jsem viděl. Ukrajinci ještě taky jezdí starým bílým patrovým neoplanem, na kterém alespoň na první pohled nejsou patrné známky koroze. Vůbec s ukrajinskými busy je sranda, v roce 1999 se jim na Doubravce přímo v křižovatce Masarykova - Mohylová rozsypal Ikarus, jehož řidič vztekle kladivem bušil do motoru, přičemž jeho část měl vymontovanou na vozovce.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 13:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v ulicích další Riga. A já si nevzal na oběd foťák.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 16:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honza Šlehofer: Já si jednou nevzal na oběd příbor a to bylo horší.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace