K-report
 

Archiv do 29.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejové vedení, jeho fotky, výrobci... » Archiv do 29.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9Tr - tak například v Brně nemáme zrcátka dvojitá, máme na obou stranách pouze jedno, vyjímkou je snad jenom vůz 21Tr 3039, který má na straně řidiče právě jedno zrcátko směrem ke sběračům (z tohoto důvodu je posunuto el. zrcátko dolů). Toto přídavné zrcátko si přivezl vůz z Moskvy, kdy byl tehdy na předváděčce. Jinak tuto vymoženost nemáme, a upřímně řečeno třeba ve vozovně se s tou 3039 jezdí pěkně blbě, protože doleva přes ty špígle není vidět nic moc. Luxusně je na sběrače vidět u 22Tr, tam snad jedině když jedeš zcela rovně a máš dráty přímo v ose vozu, tak na ně nevidíš. Jinak skoro vždy.
Bára!
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 07:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9_tr: Stejně jako píše Verusha, ani my na žádným voze nemáme zdvojený zrcátka. Ono stejně zas až tak moc na ty sběrače potřeba koukat není, sleduju maximálně při průjezdu vyhybek. U krátkých Tr 14 a 21 jsou vidět jenom v levém zrcátku, pravé je nastaveno tak aby byly vidět dobře dveře, takže sběrače v nich jsou vidět až po naklonění se
Už jsem to tu asi psal, na tohle jsou nejlepší Tr 15, tak shovat sběrače mimo výhled zrcátek už není jen tak
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Brně na ulici Tábor se můžete setkat s trolejovým vedením velmi blízko sebe, aby nepřekáželo bagrům a jiným pracovním strojům.
Foto zde
Další foto zde
A zde byste možná ani nepoznali, že se jedná o trolejové vedení. :-)
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 22:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuba: To je trolejová splítka nebo dvě takhle úzký stopy vedle sebe?
ICQ: 246-442-983
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 12:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak tohle není možné trolejbusem projet. Na první foto ano, ale už na druhé ne.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 13:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prd, to je pouze "odsunutí" troleje v místě stavebních prací na mimoúrovňové křižovatce Hlinky v Pisárkách. Bagrům takto nezavazí dráty a současně se nemusely sundávat úplně, no nedejbože to nahrazovat novýma, kam bysme přišli
Bára!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 15:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo, ale ty fotky jsou z Tábora. Na Hlinkách trolejivo vypadá poněkud neuspořádaně a tak chaoticky odsunuto, že bych to spíš viděl fungl novou drátizaci.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 17:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, to je fuk, i kdyby to bylo kde chce, není to projížditelné ani technicky, ani úředně.
Bára!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 18:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dráty uklizené na stranu v roce 1998 v Pardubicích - http://www.trolejbus.cz/b/b-76-most.jpg.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 21:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V HK je posunuly na stranu když prasklo (nejspíš) vodovodní potrubí a dělali tam kvůli tomu výkop. Trolejbusy díky tomu posunutí mohly překážku v pohodě objet. Když to opravili, tak dráty už nikdo zpátky nedal
U Tesca v tom esíčku.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 21:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem máme v Pa od soboty zase o dvě výhybky víc - info a odkazy na plánky tady:
http://www.trolejbus.cz/archiv/1171227060-zmeny-ve-vozovne-a-neco-k-24tr.html
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 23:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našlo jsem na netu:
http://transportbucuresti.trei.ro/troleibuze/Tr_retea.htm

Jenom doufám že se z těchto armatur a provedení naši drátaři nepoučí....
Bára!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6263
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 00:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych hledal inspiraci v Plovdivu:

 
 
 
 
 

Na vaše dotazy typu "A po tomhle se jako dá jezdit, jo?" odpovídám "Ne, nedá se po tom jezdit, ale jezdí se po tom. No, jezdí, ehm... Spíš plazí."
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 03:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Asi přestanu mít připomínky k tomu, jak jsou dráty natahaný v českých městěch, tohle je docela odstrašující příklad toho, jak by to taky mohlo vypadat
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6265
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 10:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak. Kamarád, jinak velký příznivec trolejbusů, po jedné jízdě trolejbusem po městě prohlásil, že tohle považuje za mučení nevinných trolejbusů a pokud někde ve světě existuje organizace bojující za práva trolejbusů, měla by zasáhnout. On sám by pak v případném referendu s klidným svědomím podpořil myšlenku zrušení trolejbusů v tomhle městě, je to prý mrhání lidským i technickým potenciálem. Mimochodem, naše tříčlenná česká skupinka měla ve voze nad domorodci po celou dobu jízdy jasnou početní převahu (a to mezi domorodce počítám i řidiče). Všichni radši pojedou nějakým tím vyřazeným nízkopodlažním MANem ex DP Berlín.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Ani bych se nedivil, kdyby ty trolejbusy tam udržovali při životě jenom díky tomu, že díky nim dostávají nějaký dotace.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j:jak sa přepínají ty výhybky???Pokud sa teda přepínají.
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6273
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty jsou proudové. Takže jízda setrvačností = jeden směr, jízda s odběrem proudu = druhý směr.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 19:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízda s malým odběrem proudu (stačí nechat zapnutý topení) = jeden klacek jedním směrem, druhý klacek druhým směrem
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 21:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akorát že oni to mají poměrně fikané, jak vidíte - je to sice proudovej veksl, ale cívka je zapojena jen na jednu trolej a levá strana se háže díky táhlům z toho prvního.
Bára!
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 03:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta fikanost pramení možná z toho, že není dost cívek, takže jako zlepšovák udělali táhlo.

Jinak si myslím, že staré proudové vexle byly taky spřažené, ale civka byla na obou (80.léta minulého století). Kdyžtak mne dráteníci vyveďte z omylu.

Paměť je sviňa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30533
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 01:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozkročený klacky jsem zatím nejvíckrát zažil na eskách... Na proudovce spíš už, kdy to nevyšlo, pořádná řacha a klacky dole (a patka kdesi pryč).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 06:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyly spřažené. Byly každá samostatně.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6292
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 10:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip:

 

Fotil jsem to v srpnu 05 na Krymu, takže topení s velkou pravděpodobností zapnuté nebylo
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:37:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proudové výhybky československé provenience (ČKD, Kremnica ...) opravdu neměly spřažené jazyky. Seřizovaly se zpravidla tak, aby při nižším odběru proudu nedošlo ke zkřížení sběračů, ale k jejich rozjetí, což bylo méně nebezpečné. Toho se dalo dosáhnout buď regulací přítlaku rolničky, která držela jazyk v koncové poloze (to byly ty starší výhybky bez vratných pružin), nebo regulací vratné pružiny, která držela výhybku v základní poloze. Předkontakt se vkládal do pravé nebo levé troleje a cívky pracovaly zapojeny v sérii. Když jedna cívka shořela, nefungoval ani jeden jazyk. Takže se vlastně tak trochu jednalo o elektrické spřažení jazyků. To však bylo poněkud nebezpečné, protože vždy jedno výhybkové těleso mělo pod kloboukem přítomno napětí opačné polarity. Sem tam nějaký ten montér dostal ránu, sem tam nějaká ta výhybka vyhořela. Někde proto dávali k výhybkám kontakty dva, pro kažkou polaritu zvlášť (např.Jihlava, později i Pardubice).
V Praze pak existovalo poměrně mnoho trolejbusových výhybek ovládaných ručně pomocí lanka a táhla ve skříňce. Podle vyprávění jedné průvodčí to při zatahování do garáží vypadalo na Bělocerkevské asi takto: Já jsem vystoupila, otevřela skříňku, podržela parťákovi špičky, on popojel, já to pustila, zavřela, nastoupila a jelo se na Bohdalec.
Velké množství ručně ovládaných výhybek měla (nebo snad ještě má?) v jedné vozovně i Bratislava.
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 17:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Já jsem to uvedl jako jednu z možných příčin, kolikrát stačí přes vyhybku brzdit el. brzdou a už je jeden vedle
Máme tu i pár strojů, co pár vyhybek budícím tlačítkem nenabudí dostatečně a musí se jet pod jízdou, jinak se klacky taky rozjedou
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 21:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno tady psal Verusha o luxusní smyčce v Brně - Kohoutovice hájenka. Přikládám foto.
 
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 03:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hmm, to bych si taky nechal líbit. To dřív popadají cestují než klacky. A pak že to nejde, stačí jenom chtít
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 21:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel sem zajedou trolejbusy jednou za uherskej rok a to ještě přestupnej....
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 15:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Tak to je škoda. U nás na jedné velmi frekventované trati jsou tak blbý obloučky v zatáčce, že některým trolejbusům tam padají klacky už při 25 km/h. A ta zatáčka je velmi, opravdu velmi mírná, tak si asi dokážeš představit, jaký dojem to budí u řidičů aut co jedou za tebou, když se tam plazíš 20 km/h
A pak je jeden nedávno dělaný úsek, dlouhá táhlá zatáčka a s přehledem se tam nechá jet 60 km/h i víc. Borci s ACčkama tam lítaj prý i 70 km/h
Šumachr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 17:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip: Kde myslíš tam u "nás"? Nemyslíš H.K.? Tak tam skutečně poblíž muzea je to opravdu špatně udělaný.
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 18:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šumachr: Přesně tam myslím.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 20:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se v Brně bohužel děje taky, hlavně ostré oblouky na fungl nových trasách. Jako odstrašující příklad bych uvedl část bystrcké linky 30 v úseku Slovanské náměstí - Královo Pole, nádraží otevřené v roce 2000. Oblouky do devadesáti stupňů v křižovatkách Husitská x Palackého a u Semilasa jsou zvláště nepovedené a jako stvořené pro pomalou jízdu. Což má právě v případě vjezdu t-busu na Palackého při překřížení tramvaje mnohdy fatální důsledky

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 9-2003
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 16:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem jel opět po roce a něco Jáchymovem.

Podle mého pohledu se z městečka, které vypadalo jako městečko, hlavně díky drátům a svítícím směrníkům na výhybkách stala obyčejná vesnice. Pan starosta slavně zvítězil nad trolejbusy, přitom stačilo kousek protáhnout do Ostrova. Ale nechci otevírat uzavřenou kapitolu, jen jsem si povzdechl.
Patrice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 22:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná se to tu už někdy řešilo ,ale jaký odběr má trolejové vedení na 1km bez zatížení (bez trolejbusu) na 600V???
Plně podporuji ŠOTOUŠE
ICQ: 233-016-608
http://www.youtube.com/profile?user=Eviator
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 23:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

patrice - řekl bych, že neměřitelný, nebo spíš zanedbatelný. V podstatě tam hraje roli pouze odpor izolace závěsů vedení. Vzhledem k tomu, že izolace je dimenzována na několikanásobek svého nominálního napětí, bude to opravdu velmi zanedbatelné.
1997 - 2007 Trolejbusová VOZOVNA KOMÍN 10 LET
(Bára!)
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 09:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaký odběr proudu je, jako příklad uvedu Banskou Bystrici kde trolejbusy momentálně nejezdí ale trolejové vedení je stále pod proudem, a spotřeba celé sítě je srovnatelná s vytápěním jednoho rodinného domu na elektriku.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 14:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejvíc sežere přechodový odpor mezi jednotlivými vodiči.
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 20:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: tam se spíše jedná o vlastní spotřebu transformátorů a usměrňovačů. Jak je z fyziky známo při chodu trafa naprázdno vznikají ztráty v železe jádra TR.
Měření spotřeby je totiž umístěno na VN přívodu do měnírny, tudíž zohledňuje veškerou spotřebu.
Vlastní vedení má opravdu hodně vysoký izolační stav i v BB aby tvořilo takovou spotřebu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Šulu.)
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 20:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A napětí je ponechané z důvodu "ochrany proti sběračům kovů" předpokládám... Kdyby to vypli, tak mám dojem, že by tam troleje dlouho nezůstaly.
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 20:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přesně tak...přeci jen je tam poněkud vysoká koncentrace šrotolovných indiánů.
Když se v Ostravě budovala přeložka trol. trati kvůli výstavbě dálnice, tak ještě nedostavěná trať byla vždy na konci směny montážníků uvedena pod napětí...prochází totiž územím kde se stmívá hodně brzy...
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 14:52:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malé teoretické fyzikální okénko:
Kdyby byl izolační stav trolejového vedení opravdu mizerný a ve výsledku celé měnírny činil pouze 0,1 MOhm mezi pluse a mínusem, bude nám při nočním zvýšeném napětí 720 V utíkat trvalý proud asi tak 72 mA. Ve skutečnosti jsou izolační stavy mezi póly o jeden až dva řády vyšší.
Malé praktické fyzikální okénko:
I v noci bez provozu pokrývá měnírna některé trvalé spotřeby - výkony traf naprázdno, elektroinstalace budovy a technologie, měniče výhybek apod. I když jsou tyto odběry poměrně významné, většinou se stále ještě nacházejí pod rozlišovací schopností měřících transformátorů primárního fakturačního měření. Takže zase nula nebo skoro nula!
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 14:24:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale sorry, chybička se vloudila a desetinná čárečka vypadla. Samozřejmě 7,2 mA! Ta chřipka mi dala.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 20:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.youtube.com/watch?v=SYIxwvwvUhA
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
České nezávislé dopravní sdružení
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 15:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem to psal do diskuse Autobusová nádraží, zastávky; technické zázemí, tak jestli někdo neví, zdali se ještě někde jinde v ČR nachází místo, kde je převěs nebo výložník pro troleje od trolejbusu zavěšen o sloup TV pro vlaky?
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 12:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opaváček - v Brně určitě ne a myslím, že ani jinde v ČR. Možná jedině trolejbusová trať na Borek v Českých Budějovicích, kde je užito TV sloupů, které známe z elektrifikovaných tratí ČD. Ale Ty myslíš společný TV sloup pro trakci el. vlak a trolejbus, že?
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Přesně tak, protože to teďkom máme v Opavě i když je to jenom jeden převěs.
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 00:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem našel fotku, kde to jde dobře vidět:
 
24.8.1952 - 55 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V OPAVĚ
Linka č. 1: Stadion - Dolní náměstí - Divadlo - Nemocnice - Englišova - Divadlo - Hrnčířská - Stadion


PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 13:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé. Skutečně ale nevím o jiném podobném místě .
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Gunster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 17:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pridávam pár pikošiek z PREŠOVA:

 
 
 
 

P.S.: fotené z mobilu
Ak hľadáte papierové modely MHDčky v Prešove, tak navštívte stránku www.gunster.wbs.cz alebo www.gunsterfoto.wbs.cz, kde si ich môžete zadarmo stiahnuť... Ak poznáte stránku s papierovými modelmi či vystihovačkami trolej/autobusov napíšte mi mail na jakub.orinak@post.sk alebo jakub.orinak@centrum.sk...Ďakujem
ICQ: 446-399-816
SKYPE: jakubko112
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 19:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prave, na vetsine fotek toho nic moc neni videt. Radsi bych skusil i nejakej bazarovej 3mpx digital s optickym zoomem.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 09:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To u nás v Mariánkách, sem se přijeďte podívat, tady je vedení snad nejhorší na světě, ani Ukrajina na nás snad nemá :-)
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
---> Hanz.Honzik@centrum.cz <--- toť e-mail můj
335-854-963 toť ICQ moje
\honzik496 toť Skype můj
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor C10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
\(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 19:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzahonzik-tak jistej bych si nebyl. To že tam jsou 30 let staré armatury ještě nevypovídá nic o jejich funkčnosti. Myslím, že mnohem lepší, než co je na východ od Košíc.
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 23:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9_tr: No ale nejhorší vedení v čechách tu máme, tak jsme alespoň v něčem prvni...
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
---> Hanz.Honzik@centrum.cz <--- toť e-mail můj
335-854-963 toť ICQ moje
\honzik496 toť Skype můj
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor C10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
\(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 16:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to zas tak nezatracoval. Dokáže to i zvýšit turistický ruch. :-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Není asi neznámá věc, že troleje v ML potřebují zásadní rekonstrukci. V nejbližší době se však plánuje jen stavba nové měnírny, kruháku na Úšovické a nová tahová výhybka Esko. Tak to by stačilo...
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 22:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A přes tohle se dá i jezdit?
Bára!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 00:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekněme, že při 5 km/h si s tím botka nějak poradí, oblouky tak 10 - 15 km/h, protože většina, která není napevno je udělána pouze jednosvorkovým obloukem, ať je ten oblouk třeba 89° (dobře je to vidět na poslední fotce při výjezdu z vozovny). S novými trolejbusy rovněž přišly laminátová bidla, což je jedna z mála věcí, kterou si oproti 14 Tr na 24 Tr řidiči pochvalují. Dokáží totiž lépe zredukovat rozkmitání bidel a tak to v obloukách tolik nepadá. Jenže jeden řidič řekne, že 24 Tr jsou hrozný a druhej, že už s 14 Tr skoro neumí... Je fakt, že na poruchovost nových tr si stěžovali dost.
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7101
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 18:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ani Ukrajina na nás snad nemá

Tys asi ještě nebyl na Ukrajině, že tohle říkáš, co?

 
 
 
 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 20:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a to tam mají i 3 cestné křížení
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7107
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 21:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem neviděl. Zato jsem viděl trojcestnou výhybku u tramvají:
- rovně
- do odbočky
- a ti, kdo vykolejili
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace