K-report
 

Archiv do 26.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 26.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 15:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mají na klimatizované trolejbusy
No to sice mají, ale musíte si uvědomit, že Rumunsko je značně zaostalá země, čili nyní po jejím vstupu do EU se tam leje dost unijních peněz a vsadím se, že zrovna tento kontrakt bude víceméně celý hradit EU. Potom již není problém objednat vozy v odpovídající výbavě. Náš stát je příliš bohatý na to, aby dostával nějaké ohromné dotace, ale zase není dost bohatý na to, aby se zde normálně mohli kupovat kdejaký blbinky. Pokud jde o montáž v Rumunsku, tak o tom pochybuji, jistě se to vyrobí u nás.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 15:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak Rumuni ulejou prachy z EU? V Mariánkách to taky zvládli, a především cena strojů do Rumunska a do Plzně je prakticky stejná. Těm do Plzně "akorát" chybí klimatizace a kamerový systém.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 15:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Jak Rumuni ulejou prachy z EU?
Tak jako ostatní členové EU, oni možná snadněji, páč jsou totálně zaostalý a navíc jsou úplnými nováčky. Pokud jde o ty ceny, tak bych byl trochu zdrženlivý. Již několikrát jsem viděl prapodivně vyhlížející ceny. Např. naše 25Tr stojí 15 800 00 kus a to nemají žádnou extra výbavu. Několikrát jsem se dočetl, že např. Ústí má ty vozy ještě levnější. Čili jsem zdrženlivý, pokud jde o zveřejňované ceny...
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 17:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes mezi patnáctou a šestnáctou hodinou prakticky zkolabovala doprava po Americké třídě. Před křižovatkou na západním předpolí mostu císaře Františka Josefa I. upadlo bílé skříňové Avii kolo (!) a zablokovala tak pravý pruh pro jízdu ve směru k nádraží. Trolejbusy ji po určitou dobu objížděly odbočovacím pruhem, ten byl ale posléze zablokován vozidlem odtahové služby, který hydraulickým ramenem nadzdvihával Avii, aby na ni mohla být provedena provisorní oprava a natahnuta na odtahovku. Zhruba dvacet minut tak trolejbusy nejezdily vůbec a vytvořily tak fronty až k U Práci a mostu Milénia. Kolem 16:00 byla komunikace uvolněna.

Tento exces cosi vypovídá o úrovni českých STK...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 23:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi koly to u některých SORů není lepší..
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 03:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento exces cosi vypovídá o úrovni českých STK...
O5 je vidět že víš o konstrukci aut a STK leda za dalekého doslechu že.
Auto ti může projít STK a dva dny na to mu klidně může ulítnout kolo a nikdo za to nemůže.
V náboji kola může pomalinku vznikat nepatrná únavová trhlinka, na STK se všemi měřícími přístroji se zádná vůle ale vůbec nemusí zjistit a tudíž auto prodje bez ztráty květinky.
Pak projede americkou s jejím slavným krásným povrchem kde se těmi nadměrnými rázy trhlinka zvětšuje ještě k tomu když už je ten náboj staršího data výroby a lecos má ujeto.(existuje cosi jako únava materiálu-nemá to nic společného s optřebením)
No a pak veme poslední díru ve které se malá rostoucí trhlinka a rozrušení materiálu zvětší natolik že už to neunese hmotnost vozu a kolo si udělá malý výlet.
To se prostě stává a ani sebedůkladnější kontrola to nemusí odhalit včas.
Ledaže by se auta na stk dopravovala rozebraná do posledního šroubku a jednotlivé díly by se důkladně až laboratorně kontrolovali i za použití rentgenů.
To je jak jistě chápeš totální nesmysl.
Takže být tebou bych byl opatrný v podobných tvrzeních neboť se pohybuješ na tenkém ledě.
Tím nechci říct, že každá stk je tak jak má být.

A ještě malý dovětek:
Ševče drž se svého kopyta a nebo stavaři drž se svých dopravních staveb
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 09:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, co jsem já slyšel, tak výroba 24Tr probíhá takhle nějak:
V Ivecu se udělá rošt a nacpe se do kataforézy
Tento se pak odveze do Francie, kde udělají zbytek (a prý bez kataforézy, jenom s nějakým ochraným lakem)
Skorobus se doveze do Iveca, kde se dodělá
Skoro trbus se doveze do Plzně, kde mu dají výzbroj a motor.

Či je to pravda, nevím. Jak jsem dostal, tak dávám dál, ale lidem z TMB bych i věřil...
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 11:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale prd... Kastle se dělá u všech celá v Annonay, sem přijede a) jako PKD u sólo vozidel - v podstatě jenom oplechovaná kostra, beze střev, oken a plastů, nebo b) kompletně dokončená vč. motoru, náprav a stanoviště řidiče u kloubáku, tady se to dokončí a prodává.
Pro trolejbusy se do obojího logicky nenapchá (resp. vypchá) motor, dodělá interiér a hurá s tím do škodoffky.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 11:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a mé pokračování výroby 24Tr-ve Škodě zase hotovou kastli částečně rozeberou, po namontování nezbytných "hejblat atd."to opět dají dohromady a výsledkem je vrzající a podobné hrozné zvuky vydávající příšera
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 11:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abrum: Echm byls na dni otevřených dveří? Asi ne, protože já tam teda nic rozebraného neviděl. To že 24tr řve a vrže a praská asi bude tím, že motor je trošku hlučnější pohon než elektromotor. Jinak sedačky se tuším montují také v Plzni, protože 24tr může mít i jiné než Ster, ale Citelis asi ne...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 14:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100, č.1408: Za prvé: Loni jse náhodou viděl, jak si majitel nevzhledné ojetiny sám na ulici lepí červenou a zelenou známku TK/ME. Je veřejným tajemstvím, že se projití technickou dá koupit a auta, která by jí bezesporu neprošla tak i několik let ohrožují ostatní účastníky provozu. Je samozřejmě možné, že se kolo oné Avie stalo obětí neodhalitelné únavy materiálu, ale já ji viděl na vlastní oči a věř mi, že už od pohledu nevypadala nijak zvlášť v pořádku...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 16:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M_f: nebudu se přít, ale nevěřím tomu, že do škodovky příjde kompletně vybavená karoserie včetně kabeláže a ovládacích prvků používaných ve 24Tr.Takže asi dojde k rozebrání některých částí (kryty,přístrojovka, elektrárna a jiné -netuším jaké-součásti)a alespoň podle mé zkušenosti, pokud se v jakémkoliv vozidle smontovaném z prvovýroby něco rozebere nikdy to již není ono -až na vyjímky -a ty jsou i u 24Tr.Abych ještě upřesnil, šlo mi hlavně o pazvuky v okolí pracoviště řidiče.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 16:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abrum: V Karose se dělá vůz i s kabeláží a ovládacími prvky pro trolejbus. Osobně jsem minulý týden viděl v Karose kastli trolejbusu s tlačítky výhybek, nějaký display hlídače izolace a kdejakou blbinku. Dokonce kostra přijde již z Francie s tou podestou u posledních sedaček. Čili se ten vůz zas tak nerozebírá - to jsem ani ve Škodovce neviděl.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 12:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi v 11:15 v Křimicích na konečný (33) řidič cosi montoval v ábéčku 467.
Ne a ne a radit nebudu, na světě mi není rovno, a co za to mam,...
Jako jsem já miloval vás,tak se i vy milujte navzájem (znalí pochopí,neznalí ignorují...)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 12:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek spatřena 470 na zkušební jízdě, zřejmě s novými BUSE panely (vypadalo to tak). Do práce mě vezla 462 a buď tolik sešla, nebo byla 461 ta dobrá.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 13:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_l Hele já neříkam že sou na STK svatý
(ještě že tak, potřebuju STK na trabíka) ale prostě napsat při upadlym kole jedovatej dovětek na úroveň českých kontrol mi přijde dost hloupý.
Kdyby nedejbože tvůj pan bratr někde ve vejmolu urval kolo na zánovní fobii tak taky budeš psát že za to může STK?
(teda já mu to nepřeju)
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
prgas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 14:32:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin I, ty si fakt prechytrelej dulezitej ňouma a jeste s tim jdes na verejnost. Mene takovych odborniku.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 15:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prgas - Ale no tak
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 16:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pražský plyn. Nebo co jiného znamená zkratka "prgas". Myslím si, že osočovat někoho a sám být schován pod anonymní předzdívkou umí každý zbabělec. To že u auta upadne kolo samožřejmě nemusí být vina STK, ale to že se u nás dá získat "technická" za úplatek na téměř každé auto je jasné.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 16:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100, č.1411: Jenže my nemluvíme někde ve vejmolu, ale máme tu konkrétní vozidlo a konkrétní komunikaci. I při katastrofálním stavu Americké musí vozidlo, které prošlo technickou kontrolou, přežít průjezd po ní bez toho, aniž by z něj odpadávaly podvozkové součásti. Proto jsem "jedovatě" narážel na to, že asi v případě předmětné Avie nebude něco úplně v pořádku. Nic víc...

prgas: Výborně, kde jste nechal racionální argumenty?
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 17:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já nevím, ale každá firma si chrání svoje výrobky před očima jiných, nepovolaných osob. Při DOD, podobně jako v Ově, je podle mě všechno zakrytované a složené.

A stejně tak pochybuju, že pracovníci Škody jenom dosadí jednu bednu na střechu, jeden válec pod podlahu(případně druhý dozadu), spojí svorku A a B a trolejbus jede...Určitš to musí částečně rozložit a minimálně vše zkontrolovat a přeměřit, pač za to nesou zodpovědnost a bylo by celkem pošetilé vsadit všechno na to, že Karosa to zvládne (hlavně pokud ten trolejbus má v názvu slovo Škoda a je to "jejich" výrobek a reklama)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 07:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K trolejbusům pro Temešvár:
Na podzim se vyrobí letošních 11 kousků pro Rumuny. Snaha je naučit maďary v Ganzu kompletaci 24Tr, tak aby zvládly celou zakázku pro Rumuny a pak i něco dále. Nyní tu máme za zaučení jednoho maníka z Ganzu. Tak jsem zvědav jak to pak zvládnou. Jestli jim to nepůjde ( s čímž spíše počítam) tak se to bude muset skompletovat v Przni. Ještě podotýkám, že všechny komponenty budou vyrobeny v Przni a do Ganzu se to pošle ke komlataci a na odzkoušení.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.145
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 10:41:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin J: ta meziměstská karosa s modrými pruhy měla kupodivu zcela novou podlouhlou registračku, ale čísla ani písmenko nevím, viděl jsem jí z větší vzdálenosti.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 14:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyla to ta Karosa C734, co jezdí linku z Nepomuku do Kladrubců? To je snad jediná nepomucká 734 v klasickém modro-bílém laku a myslím, že nemá původní SPZ /RZ/.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 19:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslim,že je to ta co jezdila loni na jaře NAD ČD při výluce do Nepomuka. Tedy ta o který píše Milanm.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6935
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 11:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladrubce? Tohle? http://portal.idos.cz/Data/pdf/L450611_061210_56011.pdf Dík za tip!
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 12:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin_j: Jojo, tuhle linku myslím.
Co jsem byl minulý rok a letos na Nepomucku, tak jsem ji pokaždé viděl na téhle lince a jednou na NAD.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 18:59:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V posledních dnech už jezdí kloubáci č.466,467,469,471 a 475 - tak se situace na šestnátce stabilizovala.Vozy č.464 a 475 už jsou bez reklamy a též autobus č.465 už nemá CVR,je to však na něm vidět.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 20:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska se proháněl na 55 novej 18M Soláris 515! Něco jsem slyšel, že 18M solarisy budou jezdit i na 30 a 15M také na 41, co je pravdy nevím...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 12:41:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taktéž bus 421 je celý bílý bez reklamy na GEUS.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 14:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

18M solarisy budou jezdit i na 30 a 15M také na 41
Taky jsem to slyšel, když se o tom nedavno bavili dva řidiči na Vinicích.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 16:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý pozdrav z CAN
 
 
 
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 16:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vektra: Tys to vyvolal rychle
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 19:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo nevěří ať tam běží já mám trochu času a tak sem přidám pár fotek a zkušeností s novými kloubáky. Oba vozy mají špatně nahrané BUSE (viz foto) a cesta byla pro mne velikým překvapením. Nevěřil jsem vlastním uším když při rozjezdu zaburácel motor snad ještě více než tomu je u kloubů co přišli začátkem roku. Opravdu 515 by se mohla s vrakosama B730 v hlučnosti trumfovat! Děs hrůza běs!
 
Dále ještě jedna fotka možné evoluce linek 5#.
 
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6941
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 23:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane kolego, B962 v popisu fotky je do nebe volající blbost! To je B961! A ten SOR je CN12, řekl bych...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Borista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.15.147
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 10:58:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde bylo napsáno, že v Bolevci vznikla po rekonstrukci křižovatky nějaká nová točna pro autobusy. To jako, že pro MHD nebo ČSAD ?? Neplánuje se náhodou z úsporných důvodů rozdvojení linky 30? Napadá mně potom vznik linky 29 (Bolevec, Plaská - Borská pole)něco na způsob 33,40.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 12:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Momentálně se dokončuje rekonstrukce křižovatky Lidická/Plaská. Došlo rekonstrukci chodníků, vybudování semaforů a nových zastávkových zálivů. Tramvajové zastávky mají konečně slušné zábradlí a přístřešky se sedátky. Navíc jsou zkráceny na jednu soupravu (kratší docházkové vzdálenosti) a vybaveny přechody po obou stranách. Což mi v případě zastávky u hřbitova připadá zbytečný luxus. Pro městské či regionální autobusy nová úprava umožní obracení přes ulici u hřbitova.

Další dobrá zpráva je, že by jsme se možná už příští rok měly dočkat dalších zmodernizovaných tramvajových zastávek na lince č.1, v souvislosti s chystanou rekonstrukcí Lidické třídy – silnice I. třídy.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Pampelisak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.73.17
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 12:28:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vcera kolem 20hod. nejezdily na 16 (a asi i na dalsich linkach) v useku Hl.nadr. - Doudlevce trolejbusy, misto nich busy, v useku Hl.nadr. - Bory trolejbusy, ktery najizdely na linku od Mikulasskyho namesti. Prestup BUS-trBUS dispecersky rizen. Pry vyhorela lobezska menirna. Nema nekdo podrobnosti?
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 12:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: byly by nejake podrobnosti ohledne reko Lidicke?
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 14:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pampelisak: Nemyslíš úsek Hl. nádr. - Doubravka? Protože z toho jak to píšeš mě přijde, že jsi si spletl Doudlevce a Doubravku.
Pampelisak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.73.17
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 16:06:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: No jo kurna, pardon :-)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 21:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska zase jezdila kolem páté odpoledne zajímavě 12...

A také se venčila 478, kterou jsem dlouho neviděl (ne, že by mi chyběla).
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 12:22:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V ohradě v Deponě je odstavený bus 443 (což je první plzeňská Š 21Ab)připravený na odprodej. Při DOD byl zavřený v autodílně pod lakovnou se strhanými ev. č. a bez SPZ a částečně rozebraný. Že by skutečně následoval prodej do Maďarska a předělávka na trolejbus, jak tu někdo psal?
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2003
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 12:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prodej do Maďarska a předělávka na trolejbus,
Tak pokud to koupí Szeged, tak bych to viděl dost reálně.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 12:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, s ohledem na to jak je to shnilý....tak možná nějaký šílený bus dopravce z Ukrajiny.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2004
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 12:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Neznám stav vozu, ale v Szegedu jsou schopni čehokoliv .
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6287
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 14:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to mělo bejt tajný! prej teda.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 09:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/doubravka_doprava_plzen2007062.html
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 22:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobo:
to mělo bejt tajný! prej teda.....

prosím tě,už to ví celá Cukrovarská i s paní Kropáčkovou.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 22:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kritik:
Co takhle defenestrace? A jako první by mohlo být zastřelení Uhlíka! Myslím to naprosto vážně,pro výstrahu,aby si z lidí nedělali prdel.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 09:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na 10/2 byl cedulák 423!
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 12:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes druhý cedulák 422 taky na 10
Ne a ne a radit nebudu, na světě mi není rovno, a co za to mam,...
Jako jsem já miloval vás,tak se i vy milujte navzájem (znalí pochopí,neznalí ignorují...)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 00:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm:
 
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 18:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dnes 422 na 12.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 09:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera u pumpy na hradecký dálnici směr praha byl viděn zelenobílej citelis na traileru.Zřejmě dostanete dárek.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3176
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 10:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

george:
že by budoucí 511? uvidíme jak rychle ho škodovka zadrátuje, tipoval bych, že nejdřív na konci léta by mohl vyjet :-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 13:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:-) pánové zklamání pro vás, 511 dneska na možná vůbec první zkušebce Vyfotil jsem jí z jednoho stravovacího podniku na mobil :-) a vypadá to zase na nějakou vylepšenou verzi. Černej obdélník na boku změnil tvar, potom má jinej kryt agregátu a vzadu má pouze dvě díry místo tří (to je asi EURO 4 tuning) No každopádně vočekujte sami.
 

A pro sledovače ceduláků dneska jezdí 423 na lince 13.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3178
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 17:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hmmm, tak potom ta georgeovo kastle bude základ pro 512 nebo 513 :-)

třeba ta 511 bude mít agregát euro 4 nebo euro 5 a tudíž by nádrž na naftu měla malou ségru pro AdBlue a tím pádem by mohl být i jinej kryt víčka nádrže/í :-)

a schválně, co pak bude mít nižší emise, agregát euro 5 nebo elektrickej pohon?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 18:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrickej pohon, asi 3x nižší než Euro 4, v naší ES. :-)
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 19:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hmmm, tak potom ta georgeovo kastle bude základ pro 512 nebo 513
...a klouby pořád v nedohlednu
To nechci vidět jak si s těma 24Tr poradí na t-16 až se ty naše krásný 15Tr docela rozsypou

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace