K-report
 

Archiv do 15.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 15.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Copak, objednatel dopravy, obec Starý Plzenec, si od nového roku hodlá objednat v ceně služby jiný tarif? No, když chce, je to jeho věc, třeba chce větší výběr jízdného a tím nižší kompenzační cenu...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v ČR se dělá jedna velká chyba a to je to, že se zapomíná na S-bahn. I Plzeň by si takovýto projekt zasloužila, ale Praha především...

M_k: Ty ale nechápeš co já myslím! Pokud přijede cestujícím na zastávku autobus a bude vypadat jako ČSAD tak Plzeňák autobus ČSAD městskou narozdíl od Plzenečáka neoznačí, pro toho to bude ČSAD a znejistí jestli s tímhle autobusem vůbec může jet, což má na svědomí to, že v Plzni vlastně žádný IDS není, ale je tu taková smlouva o vzájemném uznávání jízdenek... Jestli to pořád nepobereš tak mi napiš mail já ti to vysvětlim jak to myslim...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6915
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem pak jsme měli problém vyhnat z busu čekající důchodce na běžný spoj: "Jééé a vy nejedete do Červeného Poříčí? Vždyť v tuhle dobu tam vžycky autobus jezdí...."

Co bys nechtěl.... Florenc, nástupiště 27, bílá karosa, za předním sklem obrovská cedulka "PLZEŇ", na boku autobusu barvou vyvedené nápisy "PRAHA" "PLZEŇ" "KLATOVY".

Přijde paní: "Dobrý den, jedete do Tábora?" "Ne, do Plzně." Přijde druhá paní: "Jede to na Písek?" "Ne, na naftu." Přijde třetí paní: "Dobrý den, jednou Litvínov!"

P.S.: Kdybyste se nudili, mrkněte na http://www.trolejbus.cz/js/soubor.zip, nutný je i zvuk.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6916
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Ty ale nechápeš co já myslím! Pokud přijede cestujícím na zastávku autobus a bude vypadat jako ČSAD tak Plzeňák autobus ČSAD městskou narozdíl od Plzenečáka neoznačí, pro toho to bude ČSAD a znejistí jestli s tímhle autobusem vůbec může jet,

A tohle je vážná připomínka, zažil jsem u Olympie, že lidé okukovali zastávkové označníky, jakýsi mladý muž se šel podívat na označník, u kterého zastavuje Olympiabus a jeho slečna na něj houkla: "Na to nekoukej, to je nějaký ČSAD."

A ještě k té příhodě ze Švihova jsem si vzpomněl: Jeli jsme kdysi z Budějovic do Tábora s autobusem (atmosférák, majitelé Venca B. + Honza P.) v historické trase nějaké dávno zrušené linky. Bylo to v sobotu ráno, takže v době, kdy skoro žádné autobusy ČSAD nejezdí. Přijeli jsme na autobusák do Týna nad Vltavou, zastavili u označníku, přišel nějaký Vietnamec a "Jedete do Tábora?" Podívali jsme se po sobě a řekli jsme: "No, jedeme, ale my nejsme linka, tohle je soukromý autobus, ale klidně vás svezeme." Vietnamec tedy přišel ke mě s penězi. "Kolik?", podíval jsem se bezradně na zbytek posádky autobusu. "Dvacku," usnesli se ostatní. Vietnamec: "Stojí to třicet šest!" Vzal jsem si tedy 36 korun, na Setrightu jsem mu vytočil lístek v patřičné hodnotě, Vietnamec se usadil a my pokračovali dál v cestě do Tábora.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 15:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MF. Já tě chápu, ale myslím, že spíše občan tohle nebude řešit. Jak už jsem uvedl, přijede bus s č.51 a 90% obyvatel Plzně (rsp. St. Plzence) do něj vleze, ať to bude Klusoň Karosa či Huclbus a přemýšlet začnou až vnutry.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 15:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to tam bude teda slušnej nával...:-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 15:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě teď napadá, nechtějí ČSAD autobusy Plzeň na ty rostoucí počty městských linek vzít nějaké autobusy od dceřiné společnosti z Varů. Ve Varské MHD se prý vyřazují běžně karosy B730 s BUSE, novejma židlema, motorově zdravé,... Je trochu zvláštní, že např. v Klatovech ty MHD busy moc vábně nevypadaj... Jak je to může se to takhle levně převést?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6917
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 16:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mf: Karlovarskou MHD provozuje DP Karlovy Vary a tahle firma má s ČSAD Karlovy Vary společný tak akorát plot Takže s touhle myšlenkou se zase rozluč.

(Abychom byli přesní, uvedu, že DPKV byl původně jedním ze závodů ČSAD Plzeň, tuším 310, a ten vznikl tak, že se oddělil ze závodu 303 Karlovy Vary.)

A co se ti nezdá na klatovských autobusech? Mě přijdou oba dva OK, asi před půl rokem byly na generálce.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 17:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Mnou zmiňovaní dopravci též.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 17:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nevíte někdo jak to bude teda s Koterovem? Tam zůstane 51,(22) normálně PMDP nebo se musí přizpůsobit Plzenci? A nebo to bude vypadat podobně jako např. k Tescu, tj. téměř ve stejný čas pojede PMDP do Koterova a ČSAD do Plzence? A nebo budou ČSAD jezdit jako teď jen přes Hůrku?
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 18:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak 462 dnes ráno opět venku.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 18:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jestli někdo chcete šotnout další várku solarisů 18 tak si jděte k vozovně, pokud tu nejsou už teď tak dneska přijedou :-) Dle informací z jiné diskuzní skupiny jsou dva, ale já myslím, že se někdo přepočítal, nám na DOD povídali, že 3x solaris a v září 6x citelis.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 19:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele ještě k hypermarketlajnám.
Psalo se tu jak je to jejich image s tim přístupem a dopravou.

Jenže tomu obchoďáku může bejt absolutně fuk jakej autobus tam jezdí. Kdyby nejezdil žádnej tak se taky nic neděje.
Když bych znal přesnej poměr v tom kolik nakupujících přijede autem a kolik busem tak to tipuju že ten autobus bude jen malý procento.
Všude ve světě sou ty NC koncipovaný na IAD a tak se nemůžete divit že doprava autobusama je jen popelkou.

A taky kolik v průměru utratí zákazník co přijede sockou a odveze si cca 2 igelitky nákupu (víc nepobere) a kolik motorista kterej tam udělá nákup na celej tejden a kdoví co ještě.

Takže pláč jak je doprava do obchoďáků špatná nejsou namístě.

Vedení hypermarketů to vidí asi tak:
Chceš nakoupit? Přijeď autem.
Parkování máme zdarma a ještě to je pohodlný.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 19:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano Martine svým způsobem máš pravdu a svým způsobem myslíš svým způsobem doprava.

Pláč je na místě, protože když si chci levně nakoupit třeba i zajímavé věci, které díky centralizaci neseženu v centru tak mi nezbývá než do obchodního centra prostě zajít.

Zrovna nedávno jsem uvažoval o tom, že NC jsou vlastně pouze pro autíčkáře a že to není fér. Ty dvě tři igelitky jsou opravdu znát a rodina, která nemá auto tím pádem vynaloží na nákupy o dost více času než rodina s autičkem, která si nakoupí zásoby na celý týden dopředu. To že je fuk jestli tam autobus jezdí moc pravda není, protože zrovna největší inteligentí zaměstnance nedělají a tak nemusí mít peníze na auto když nechtěj nereprezentativní zkorodovanou škodověnku. To že jsou tak všude ve světě NC koncipovány je jenom porevoluční myšlení, kdy slovo ve světě znamená na západě a na východě znamená u zaostalců, nebo se to radši nevyslovuje. Takže tady začal boom a ten byl mírně bez hlavy, protože ta úroveň pro kterou byly NC koncipovány stále neni. Takže se musel západní model trochu aklimatizovat východnímu podnebí.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Dolda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 20:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já velké obchoďáky nemám rád, tak je mi to jedno, ale když jedu, tak se svezu jiným vozidlem, než jsou u MHD (např Karosa 934).

M_f: Nevíš kam by mohli dát ty kloubáky? Na 41 stačí ty 3 a zbytek by se mohl dát na 33. Ta je potřebuje jako sůl!
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 21:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Plzenec: myslím, že na tom PLzenec může nakonec nejen ušetřit, ale i získat. Má totiž dvě možnosti: buď si zaplatit dopravu z Milady řekněme v hodinovém intervalu jako dosud, levnější, ale horším busem a méně příjemným tarifem nebo...

Než budu pokračovat, chci předeslat, že je mi jasný, že jsou lidi, kterým se při slově PŘESTUP ježí i chlupy na zadku a radši budou čekat hodinu na přímý spoj než by zvedli pozadí. Na druhou stranu, dorá informační kampaň zas tolik nestojí a pokud je podpořena anketou s dobře popsanými výhodami...

Druhá možnost je totiž návazná doprava z Koterova.
Jízdní doba Plzenec - Koterov je 10 minut, takže by se tam stíhal pohodlně točit 1 vůz v půlhodinovém intervalu. Zahuštění intervalu by umožnilo nasadit třeba městskou SORku (B10.5 nebo 9.5), což je další úspora a navíc má docela luxusní plošinu na kočárek. A pak už by bylo jen na dohodě jestli třeba prokládat po půlhodině trasu Koterov - VIlová čtvrť a Koterov - Sedlec, případně mimo špičku Plzenec - Černice (a nemuset platit za a-32 = další úspora). Povinnou přestávku řidiče by šlo ošetřit pomocí spoje "šťáhlavské" linky (tuším 450170).
Když to shrnu: výhody:
- lepší pokrytí Plzence
- častější interval
- nižší bus s velkou plošinou
- možnost pokrytí spojů k Olympii
- úspory na několika stranách
nevýhody:
- nutná informační kampaň mezi občany SP, nejlépe s distribucí jízdních řádů a vyznačených návazností
- nutnost přestupu
- nutnost koordinace odjezdů a příjezdů, zajištění návaznosti v Koterově, vyznačení návaznosti v JŘ
Výhody jsou většinou věcného charakteru, zatímco nevýhody organizačního
Ale možná na to jdu úplně blbě, nevim...
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 21:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby nejezdil žádnej tak se taky nic neděje.
Zase něco z dílny čuk a gek to už si snad děláš ty si myslíš že kdyby se to tomu obchoďáku nerentovalo že by se vůbec namáhal?měl si někdy něco ve škole jako základy ekonomie?byl si někdy v plzni na Rokycanský?asi těžko jinak by si co půl hodiny viděl ten dav lidi od zastávky T a linku 11 tu radši nepočítám.Samozřejmě že podstatná část lidí tam jezdí busem a je tak podstatná že z ní má tesco nebo jakej koliv jinej řetězec co jí platí zisk jinak by to nedělal!nebo si mýslíš že to snad je milodar od kapitalistického řetězce aby si i méně movitý mohli nakoupit
Takže se musel západní model trochu aklimatizovat východnímu podnebí
samozřejmě dnes si každej obchoďák tu dopravu rád zajistí samozřemě že co nejlevnějc a je jedno jestli tam jezdí atmos Céčko nebo novej citybus pokuď už to nehrozí s ohrožením cestujících jako v praze na zličíně v režii řezníčka ke globusu kterej jezdil na ušlim tupláku a zatobusu odpadávaly věci za jízdy.
AV 15-30
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 21:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak jinak.
Berme jeden úsek mezi intervalem busu.
Busem mi do krámu přijede 100 lidí a ty udělaj každej nákup za cca 300. To máme 30 tisíc.
Proti 100 uatíčkářům co udělaj tržbu za cca 1000. Což máme 100 tisíc.
Nehledě na to že si autíčkář třeba při příležitosti nákupu natankuje a zas má obchoďák další kačky.

Já neříkam že by busy neměly jezdit ale myslim si že ta tržba je prostě vyšší u IAD než kaštanů.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 21:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a tržba je prostě vyšší u IAD než kaštanů
o to já se ale s tebou nepřu já ti řikám akorát to že i ta autobusová doprava je pro ně velice zisková jinak by to nedělali.A nemužeš se na to dívat jen z pohledu že lidi s autem poberou víc tašek tak autobus zrušíme takhle ekonom neuvažuje.Ten jde za ziskem a je jedno že lidi kteří přijedou autem udělaj několikanasobně větší tržby ale náklady nesmějí převišovat zisk a věř tomu že ten zisk z té autobusové dobravy je hodně velkej.
AV 15-30
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 22:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to neříkam že neni ale neni to jejich hlavní příjem.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Pan X
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.254
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 23:34:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doldo: Už si někdy jel Karosou na 41?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3164
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 00:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska odpoledne o5 vyjela cedulová 14 Tr #423, konkrétně na 12ku, včera jezdila na hřbitov.

jak to dopadne s lajnou 51 bude ještě možná zajímavý, necháme se přeqapit. i ty teorie co tu rozvíjíte jsou možný, ale něčeho převratnýho typu přestup v Koterově bych se asi neobával

MJ píše docela pěkný historky z natáčení/z AN/zastávek, docela jsem se pobavil
...vietnam si sám řekne kolik chce zaplatit a je mu putna jestli pojede (obrazně řečeno) traktorem
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3165
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 01:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě otázečka:
co se stalo karose #404? ona byla zbořená na předek? a ty hranatý světla pocházejí ze stovkových busů? víte někdo? viz foto...
 
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 07:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin_100: Tvé úvahy o dopravě k OC mají mouchy.
1. Podle jisté zahraniční studie sice motorista nakoupí za víc, ovšem chodec, cyklista a uživatel MHD přijede nakoupit vícekrát. Co by taky s penězi dělal že? Navíc, když ušetří za náklady na IAD, může si koupit více:-) Takže motorismus vlastně snižuje obchoďákům kšefty:-) Faktem je, že většina našich plzeňských OC je dělaná převážně pro motoristy - neb nejsem magor, abych jel nakoupit do Olympie rohlíky. Interspar mám rád, ale ta děsivá procházka od trolejbusu....mi většinou od nákupu zde odradí...

2. Kdysi jsem viděl výsledky dopravního průzkumu, který si dělal Carrefoure. Z něj vyplývalo (i k překvapení jejich manažerů), že podíl zákazníků přijedoucích MHD byl v řádu několika desítek procent (přesně si to už nepamatuji). Ono to zase takové překvapení není. Autobus či trolejbus přiveze naráz cca 100 lidí, ovšem 100 zákazníků přijedoucích IAD, spolehlivě opticky zaberou velkou část parkovací kapacity před OC. Takže domněnka, že podíl zákazníků z MHD je vůči těm co přijedou IAD minimální, bývá často klamným zdáním.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 07:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ke vztahu ČSAD Plzeň a ČSAD Karlovy Vary. Tyhle dvě firmy mají společného majitele - Zemkovo impérium. Což ovšem neznamená, že by mělo dojít k nějakému předávání vozidel mezi nimi. To se myslím skutečně nestane.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 09:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc AKV má vozidel spíš nedostatek, po tom, co získalo zakázky v Ústeckém kraji, potom, co se skutečně prokázalo, že dosavadní dominantní dopravce není nenahraditelný.:-)

Jinak teda znam dost lidí, co jede do Tesca busem a utratí 2 - 3 tisíce za hadry, nebo v Olympii u toho ještě vezmou kino... Nebo takový Interspar v KV, jeho butiky by mohly vyprávět o "plenících" návštěvách arabských lázeňských hostů... Samozřejmě busem...:-)
Dolda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 12:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doldo: Už si někdy jel Karosou na 41?
Pan X: Karosou na 41 jsem jel, ale 41 má menší intervaly než 33. Na trase 33 je nemocnice, kaufland, centrum města, škola a nové podniky v Křimicích takže o důchodce není nouze. Proto by se hodily Solarisy, protože mají víc místa k seďení/stání, jsou 100% nízkopodlažní, tak se určitě hodí na 33.
Zkus si jet někdy 33 z konečné na konečnou, jako já, když takto jezdím denně.

Pavel2: Karosa 404 dostala nový čelo po nehodě na Doubrvce s trolejbusem.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 14:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dolda: Taková 33/6 by Solaris 15m potřebovala jako sůl, mimo jiné poslední kolo zajíždí až do Touškova a je to vždy narvaný až děs /Košutka-MT 17:15-18:03, MT-Mrakodrap 18:16-18:40/ a ty spoje kolem 13-15 hodiny jsou narvaný taky.
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 14:59:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno odstaven bus 367 u Mrakodrapu, na BUSE nápis "ŠKOLNÍ SPOJ"
Dolda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 15:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: Všechny spoje mířící do/z Města Touškova jsou narvané, takže by se na to hodily velkokapacitní autobusy
duch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.143
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 15:47:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 6346: To je v pořádku, autobus je vypravován jako školní spoj s nástupem dětí v 9.30 h z Resslovy ulice...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 16:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blbej dotaz.
Na co sou školní spoje po 8. hodině? Vždyť vyučování začíná v 8:00 takže další spoje už pak nějak pozbývají smyslu.
Vyzná se v tom někdo?
Díky
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6922
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 18:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady v Pcích jsme třeba vozili děti ze školy na zimní stadion na bruselní a zpět. Podle rozvrhu hodin byly odjezdy v devět, v deset, .... Pak se třeba taky dají vozit děti na plavání.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 18:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ve školce nás na plavání vozila skříňová avie a na základce Ludva Leb s 388 která měla modrej přední nárazník.
Ale odjez byl podle potřeby a nebylo to ani jako školní spoj značený.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 19:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v Cukrovarský připravovali dnes opravdu zatim jen 2 SU č.514 a 515.
Jinak u zimáku dnes klekla na t-13 508 a za pět minut ji nahradili trejsinou myslim 483.
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 19:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem zahlídl v ohradě už i 383, která při DOD byla ještě v depu, tak počítal jsem s tim, že tam bude i 381 a 367, ale když ta 367 je na živu, ale myslim si, že tam taky pujde brzo, protože 3 za 3.
PROSÍM POZOR, jsem velice všímavej šotouš a jsem alergickej na rejpavý lidi!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 19:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3 za 3? 3 x 18 = 54 metrů (3 kloubáci)
54 / 12 = 4,5 krátkého autobusu.

:-)
Pan X
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.254
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 21:18:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dolda: chápu význam u nemocnice atd., ale zároveň musím podotknout, že jinak než 41 se na Vinice nedostanu.Co se týče intervalu 12 minut přes dopoledne je na kloub zralý taky. Kloub jsem na 41 přes dopoledne nikdy neviděl, jezdí jinde? Co se týká předsudků ohledně složení obyvatelstva, se mi zdá, že hnědočechů už tu tolik není a sídliště se rozrůstá a autobusů nebo nedej bože tramvají nepřibývá. Myslím že adekvátní by byl přes poledne 10 minutový interval namísto 12 a spoje zajištěný kloubem.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 21:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sídliště se sice rozrůstá ale koukni se jak.
To je povětšinou obyvatelstvo IAD takže se od města jen tak něčeho vinice nedočkaj.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 23:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: takže se bude půlit? Přineste mi flexu :-D
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 07:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad školní spoje:
Chodil jsem na 34. ZŠ v Gerské ulici a tehdy byl problém s její přetížeností. A tak jsme jedno pololetí jezdili školním spojem na Chodské náměstí do tamější základky. Ta příležitostná zastávka v Kaznějovský dosud existuje, snad tam školní spoje zastavují dosud, ovšem pro rozvoz paňárů na plavání.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 08:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dolda: Tak spoje ráno z Touškova jsou taky narvané, to je fakt. Akorát spoj v 18:35 z Košutky do Touškova, což jezdí 22/2, bývá celkem volnější. Tady jde o to, co si zaplatí obce jako v případě Vejprnic a Tlučné. Jenže je ten rozdíl, že tam jezdí ty busy pouze na té trase, přičemž většina pořadí 33 jezdí pouze Košutka-Křímice a tak jedno kolo do Touškova. Takže by muselo i město, resp. PMDP souhlasit s tím, aby ty Solárka na některých pořadích jezdily.
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: ale tady je problém, že vedení bere vůz jako vůz a ne kapacitně. S tímto jsou problémy jak u tramvají, tak u trolejbusů a i autobusů.
PROSÍM POZOR, jsem velice všímavej šotouš a jsem alergickej na rejpavý lidi!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se mi právě na 41 nezdá, myslím, že jízdní řád kloubáky zohledňuje, stejně tak na 30 15 metrové busy. Ostatně, jak bude kloubáků 6, očekávám změnu dopoledního intervalu na 41... Na 15 minut, pokud budem hodný... Na 18, když ne...:-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 13:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na 20 když vezmeme v úvahu, že v Plzni je možné všechno a babička kropáčková si líp pamatuje taktový jízdní řád.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 14:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já nechtěl poskytovat inspiraci, já ne...:-) 20 minut by byl vhodný interval pro Astry...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 14:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škodováci dodají Rumunům trolejbusy za půl miliardy

Plzeň - Plzeňská Škoda Electric dodá do rumunského Temešváru padesát trolejbusů za více než půl miliardy korun. Městskému dopravnímu podniku odešle první nízkopodlažní vozy 24 Tr už letos. „V tomto roce jde o druhý významný exportní úspěch našeho podniku, jednoho ze tří největších evropských výrobců trolejbusů. V únoru jsme zvítězili v Rize, kam dodáme 150 vozů,“ uvedl ředitel firmy Jaromír Šilhánek.

Evropského tendru se zúčastnily také rumunský výrobce trolejbusů Astrabus a polský Solaris. „Výběrové řízení bylo důležité pro všechny zúčastněné firmy, protože se jednalo o první soutěž na asynchronní trolejbusy v Rumunsku,“ připomněl Jaromír Šilhánek.

Dvanáctimetrové nízkopodlažní trolejbusy budou vybaveny přídavným dieselagregátem, klimatizací a kamerovým systémem.

Kontrakt v Temešváru, jednom z největších rumunských měst, je pro Škodovku prvním v oboru dopravního strojírenství na tamním trhu. Kromě tramvají a trolejbusů je pro Škodovku perspektiva v oboru energetiky. Škoda Power už dodala do teplárny v Bukurešti turbosoustrojí 60 MW. Výroba trolejbusů má tvořit přes čtyřicet procent letošních tržeb Škody Electric.

Podnik s 560 lidmi chce letos prodat zboží za 2,2 miliardy korun.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj





Takže nízkopodlažní trolejbusy ze Škodovky mají za 10 - 11 milionů v ceně klimatizaci a kamerový systém... Super... Kolik že stojí 24Tr pro PMDP?
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 15:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vůz jako vůz: nejhorší je, že když jsou klouby, tak se můžou prodložit intervaly,ušetří se nějaký ten autobus, ale po nějaké době se na již prodloužené intervaly dostanou klasické 12m autobusy. Nebo se na kloubová pořadí dávají 15m solarisy.
Ne a ne a radit nebudu, na světě mi není rovno, a co za to mam,...
Jako jsem já miloval vás,tak se i vy milujte navzájem (znalí pochopí,neznalí ignorují...)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 15:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se v Plzni děje?
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.12.123
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 16:21:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže Riga i Timisoara mají na klimatizované trolejbusy (přestože to jsou chudší města než Plzeň, zatímco "bohatá" Plzeň na klimatizaci nemá. V Rize stojí lístek na MHD v přepočtu 8 Kč, plat je 6 - 8 tisíc Kč, tudíž i na daních se vybere míň. Něco tady dělá PMDP špatně, neumí hospodařit s penězi daňových poplatníků.
Linka 51: Až do Plzence pojede obstarožní karosa, tak si maminka s kočárkem radši vezme favorita a potomka v něm převeze. A na MHD se už radši ani nekoukne.
Včera na spoji ve 22.30 do Losiné a dále do Plánice karosa s modrými pruhy na pohled v nevalném stavu - s čím to ta ČSAD jezdí...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 17:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k, č.501: Už v době, kdy jsem na téže škole (34.ZŠ) navštěvoval první stupeň, tak se na plavání chodilo pěšky do 1.ZŠ v Západní. Předpokládám, že je tomu tak dodnes. Ještě v polovině devadesátých let musela škola kvůli kapacitě hlavní budovy využívat upravené prostory sousední MŠ a dřevěné montované školy v ulici U Jam, ale už se nikam nevozilo. Kolem roku 1997 po odchodu silných ročníků se sitauce stabilizovala. V zastávce v Kaznějovské staví léta už jen Z (dnes 71).
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 17:44:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě nezaujal ani tak ten školní spoj, jako dosud jezdící Vrakosa 367. Jinak dnes spatřena i 381, někdy dopoledne zatahovala po Klatovské z linky 24. Má na pravém boku i novou reklamu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6925
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 18:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na spoji ve 22.30 do Losiné a dále do Plánice karosa s modrými pruhy na pohled v nevalném stavu - s čím to ta ČSAD jezdí...

Neměl bys SPZ? Karosu s modrým pruhem jsem už dva tři roky nepotkal...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 07:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ten Temešvár je zajímavej - ale když si budu trolíky kupovat po kusech jako Plzeň, budou podle toho drahé. Sériová dodávka 50 kusů je zase o něčem jiném, zejména v případě, že se na montáži bude podílet i rumunská strana (a to v tom článku určitě chybí zmíněno). Divil bych se, kdyby tomu tak nebylo. Takže se realtivně příznivé ceně za kus zas tak nedivím.

No a klimoška - nebude to spíše důsledek velkopožadavku nejrůznějších eurofondů, které za financováním tohoto kontraktu stojí??
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 08:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Montáž v Rumunsku? Čeho? Kastle jsou z Karosy, elektrika z Doudlevec, proč by se do toho něco bastlilo v Rumunsku? Při blbých 50 kusech? Přes 10 mega cena, 50 ks série - to je reálný pro výrobu tady.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6926
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 08:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omyl, kastle jsou z Francie. A krom toho, v Rumunsku už nějaké ty trolejbusy s kastlí Citybusu jezdí, viz třeba zde:

http://www.saerp.ro/RO/Referinte/agora.htm
http://www.railfaneurope.net/pix/ro/trolleybus/Cluj-Napoca/pix.html
http://www.railfaneurope.net/pix/ro/trolleybus/Bucuresti/ASTRA-Irisbus/pix.html
http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=2047

Cituji: ... a v karosérii City Bus a Citelis jsou montovány i trolejbusy Astra Bus v Rumunsku.

Stránky výrobce: http://astrabus.com/en/agora_trolei.htm
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 09:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To my mě zajímalo, jak to mají Rumuni vyřešené s topením...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 09:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No kastle jsou z Francie, trakční výzbroj bude ze Škody Elektric, pár prvních trolíků se tam smontuje taky a zbytek bude bastlen včetně interiéru někde v Rumunsku. Toť má doměnka.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 09:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslim, že to sbastlí tady, pro 50 ks se ti nevyplatí školit Rumuny, jak to maj dělat. Desira byly něco jinýho, těch si Rumuni brali asi 200 a jedno stojí 80 mega...

Kastle jsou z Francie? Já měl pocit, že z Francie jsou kastle jenom pro kloubáky, páč těch se kupuje málo, tak se nevyplatí je dělat tady. První 25Tr prý přijela do Škodovky jako kloubovej bus.:-) Pravda - povídali ve Škodovce, bůh ví, jak to je.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 13:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O těch autobusových prototypech 24 a 25tr se to psalo i v nějakém tisku, takže to asi nebude moc velkej tlach...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace