K-report
 

Archiv do 31.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 31.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud nemáte na sobotu program,pojeďte na sraz busů do Lešan.
application/msword
Skoda Bus Klub Plzen_pozvanka na Lesany 2007.doc (32.3 k)

http://spvd.cz/skoda-bus/
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 23:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ze stránek Škodovky...

S novinkami přišel na setkání i Pavel Rödl. Primátor seznámil generálního ředitele Škodovky s plány rozvoje dopravy ve městě - například s uvažovanou tramvajovou tratí na Borská pole a záměrem obnovovat trolejbusový park plzeňských dopravních podniků. Právě modernizace vozidel je dobrou zprávou pro výrobce trolejbusů, společnost ŠKODA ELECTRIC. Primátor dále informoval o dlouho plánovaném záměru přestěhovat vozovnu Slovany a sestěhovat další provozy a vznesl dotaz, zda by v areálu Škoda nebyly vhodné objekty pro tento účel. "Škoda se dotazem bude zabývat a v následujících týdnech bude primátora písemně informovat, co může pro tento účel nabídnout." uvedla mluvčí Škodovky.

Ona se má stěhovat i tramvajová vozovna?

odkaz na celý článek
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze... http://jihlavskymhd.ic.cz/11
...30.5.2007 -> 10 let od ukončení pravidelného provozu vozů 9 Tr
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 01:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MalFo:
1) JPP, pač VŘ ještě ani nebylo vypsáno (díky, Jardo :-))
2)Obecně akorát platí, že DAF je o cosi hlučnější jak MAN (vaše SU15). Porucha samozřejmě možná... :-)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6824
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 01:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince "T",kterou obhospodařuje ČSAD,jezdí nový "Teskobus"...EKOBUS na zemní plyn SOR 2BN.

Můžu se zeptat na poznávací značku?

Velice mě např. zaujal kloubový SOR NB 18 představený na DOD v Pardubicích.

Mě ten SOR spíš vyděsil - na to, že šlo o nový vůz s cca. osmi tisíci kilometry na tachometru, mě překvapilo, že šel volant hrozně ztuha. Dál, ve srovnání s běžnými vozy bylo docela problém donutit jej, aby jen rovně. No a poslední věc, mizerné řemeslné zpracování, přišlo mi, že celá kabina i s přilehlým okolím má tendenci rozpadat se. Utajen mi zůstal i význam pět centimetrů široké škvíry mezi čelem vozu a palubní deskou, asi je tam proto, aby měl řidič kam poztrácet jízdní řád, desky s výkazem a další zbytečné a nepotřebné předměty.
Ale berme to tak, že je to jen prototyp, výrobní číslo 1, má právo mít nějaké ty vady na kráse.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 6-2003


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 04:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eugen: Jenom zopakuju a shrnu, co už tu kdysi proběhlo: Někdy cca 2002 byla na hlavní radnici prezentace tématu "Rekonstrukce technického zázemí MHD", kterou tehdy přednášeli lidé, tuším, z ÚKRu a SVSMP. Celý ten projekt byl v průběhu let nejprve z finančních důvodů odložen a pak několikrát přepracováván. V první verzi se předpokládalo rozšíření vozovny Slovany směrem dozadu ke Světovaru. Tento záměr, pokud vím, není v současné době ještě úplně opuštěn, i když by tam podle jistých informací mohl být problém s výkupy pozemků. Někdy v roce 2006 (možná už dříve) se v souvislosti s "rozparcelováním" Škodovky objevila možnost umístit vozovnu tam. Jednalo by se o prostor u VIII. brány poblíž Škody Transportation, kam by mělo být kolejové propojení. Do vozovny by pochopitelně vedla trať z plánované konečné u bývalého Carrefouru. Dále existuje studie na propojení na Skvrňany přemostěním Slovanského údolí. Detaily neznám, ale určitě by se jednalo o technický (a tedy i finanční) oříšek (výškové rozdíly, křížení s žel. tratí...) Pro lidi bydlící na Škvrňanech by to bylo ovšem kvalitní rychlé spojení s největším komplexem pracovišť a obchodů ve městě - dnes velmi špatné, pomalé (jedna z častých připomínek Škvrňanských v nedávné anketě o dopravě). Jenže, papír toho snese a vraťme se zpět do reality, tenhle problém, jak by řekl politik, není na pořadu dne.

Dovolte "malou" úvahu, jak to s veřejnou dopravou v Plzni vypadá. Snažím se opatřovat si informace z více zdrojů a od více lidí a momentálně to vidím asi takhle:

Peníze na stavby tratí, zázemí a čehokoliv jsou všechno velké prostředky investiční, které nemají s DP vlastně nic společného. Ve sdělovacích prostředcích se stále dozvídáme, co by mohla zaplatit EU. Jenže ani EU není věčná neomezená "dojná kráva" a o každou dotaci se musí řádně požádat. A závisí pouze na prioritách politického vedení města, o co se požádá a kdy. Pokud se tedy rozhodne, že např. na Lochotíně bude přepychová multifunkční hala pro 100 sportovně nadaných dětí majetných rodičů, již třeba nezbyde na prodloužení tramvajové trati pro desítky tisíc cestujících (kdybych byl extra rýpal, řeknu, že to budou děti právě těch politiků - i když proti sportování nic nemám :-)) Pokud se tedy Plzeňákům nelíbí, za co se tady v příštích letech bude utrácet, nezbývá, než do hlavního zastupitelstva volit někoho jiného, než dosud. Ještě poznámka - z vlastní zkušenosti jsem poznal, že komunální politika je víc o lidech než o stranách, s postupy lidí na "hlavním" magistrátě mohu nesouhlasit, ale naopak politika lidí z "mého" obvodu mi může celkem vyhovovat, ačkoli se jedná o stejnou ve volbách zvítězivší stranu.

Když se ještě vrátím k nedávné kauze "4 miliony pro ředitele PMDP." Podívejme se, co je to vlastně generální ředitel. Ačkoli samotný název může u laiků vyvolávat představu neomezeného vládce, realita je značně jiná. Ředitel má sice nemalé pravomoci, ale je zároveň "vydán na milost" Představenstvu podniku - to rozhoduje o jeho odměně. A zde vyslovuji řečnickou otázku - jak by se v této situaci projevil laskavý čtenář těchto řádek? Ozýval by se snad, že má moc peněz? Stavěl by se do rozporu s názory "chlebodárců"? Potom je jasné, kdo dělá doopravdy v dopravním podniku strategická rozhodnutí, což si ale mnoho lidí neuvědomuje. Pokud tedy slyším na ulici výkřiky, že "všechno je šlendrián a ředitel za to ještě bere 4 mega," beru je trochu s rezervou. Existuje však i druhý pohled.

Od čeho se odvíjí výše platu manažera? Od hospodářského výsledku firmy. U firmy, jakou je dopravní podnik - tedy jehož hlavní činností není vytvářet zisk - dosáhne manažer lepšího výsledku jedině úsporami, které je ovšem třeba hledat velmi rozumně. Pokud se úspor dosahuje velkým ořezáním peněz do úseku provozu, údržby, a nutností propustit zaměstnance v technických profesích (v situaci, kdy dílny pracují i na zakázkách pro jiné DP na základě vyhraných výběrových řízeních), je něco zatraceně špatně. A právě se dostáváme k ředitelům úseků (dříve náměstci), kterých se ořezání financí týká. I oni si ve vztahu k představenstvu zřejmě uvědomují, že jsou vyměnitelní, a tak se často nelze divit, že se snaží nestavět se do opozice. (Připouštím, že tady je spousta faktorů, do kterých nevidím, včetně povahy daného člověka, ale mě se to takhle jeví). Často však přijdou na představenstvo s podstatnými připomínkami, přednesou na poradě problém s nutností řešení, ale reakce se nedostaví. Jsem zvědav, jak dlouho bude například trvat, než si nejvyšší vedení uvědomí, že pokud bude pokračovat současný trend v údržbě tramvají, nebude příští rok touhle dobou po městě s čím jezdit...

Celkovému obrazu podniku neprospívá ani pesimistický postoj zaměstnanců, který se v poslední době projevuje stále víc. Nedivím se tomu, zde několik příkladů: nový mladý zaměstnanec přichází do firmy (např. technicko-administrativní pracovník), dostane úkol a vypracuje ho a s jistými ideály se dívá na výsledek své práce. Přichází ale studená realita, úsporná opatření nebo třeba nadřízený vedoucí úseku, který na sebe z nějakého důvodu nechce měněním zaběhnutých pořádků upozornit zase svého nadřízeného. Mladý zaměstnanec se tedy po čase tvorby "do šuplíku" nemůže zbavit dojmu boje s větrnými mlýny nebo pocitu plavčíka, který utírá palubu na potápějící se lodi :-(

Jiný starší kolega, který má 5-7 let do důchodu, pracuje v podniku přes 20 let. Když nastupoval, pracoval s ním tehdy mladý ambiciózní kolega, který se postupem let vypracoval až na šéfa úseku. A tenhle šéf úseku mu nyní sdělil, že zítra už chodit nemusí. Vedoucí dostal totiž na vybranou - buď propustí podle tabulek XY zaměstnanců, nebo sebe...

A nedivím se pak ani nechápavému kroucení hlav dalších zaměstnanců, když se v celém podniku, údajně v rámci "úspor", vyřadí funkční inkoustové tiskárny a nahradí multifunkčními zařízeními v ceně pár set tisíc/kus (za které by se nemuselo stydět slušné DTP studio) v hojném počtu do všech možných koutů. Budou si chlapi na dílně opravdu vázat diplomky?

A k tomu se po podniku polohlasně šeptá, že koruna z každého knedlíku, který si zaměstnanec dává v kantýně k obědu a desetikoruna z každé pokuty, kterou vyberou revizoři najaté soukromé firmy, jde přes prostředníky a obchodní partnery do kapsy předsedy představenstva...

Omluvte dlooouhý příspěvek, berte to jako materiál k zamyšlení. Můžete se mnou o tom dále polemizovat na mailu pod jménem, pokud se mýlím, budu rád, když mě vyvedete z omylu. Tak už snad zpět k cedulákům a necedulákům...
Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 07:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Š.:
pěkně napsané
No jo, plzeňští modrý ptáci a jejich mafiie. a k tomu tupý obyvatelstvo
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 09:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

komunální politika je víc o lidech než o stranách
S tím naprosto souhlasím.
Jde spíše o to, že valná většina lidí volí jak na "radnici" tak do obvodů stejnou stranu, v Plzni tím pádem "modré ptactvo" a minimum jich využívá dalších kombinačních možností na kandidátce, které komunální volby narozdíl třeba od parlamentních nabízejí.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 10:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čili se o5 potvrzuje, že jakej národ/obyvatelstvo města, taková vláda.

vedení plzně pod taktovkou modrýho opeřence je banda vychcaných jedinců, kteří přinesli do rozhodování města klientelismus, hry já na bráchu a docela zjevný, ale velice těžko prokazatelný úplatkářství neboli bezdůvodné obohacování několika lidí s rozhodovacíma pravomocema. těm ostatním pak občas odhodí nějakou tu kost, aby nekecali a sami se přesvědčili, že je to i pro ně výhodný...

kamenem úrazu v plzni je, že dokud si to lidi neuvědomí a budou dál volit Občasnou Demagogickou Stranu, nic se nezmění, naopak půjde to stále od desíti k pěti.

zdá se, že pan knedlíkář dneska hrabe prachy pluhem za traktor, ale na každýho jednou dojde...

btw neměli by pustit Kájínka?
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.105
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 14:13:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych Kajínka pustil. Co se týče revizorstva a pokut, v Praze 5 musí starosta Jančík vysvětlovat, proč na vybrání určitého statku jde 40 procent do chřtánu té firmy, co to místo města vybírá (dneska v Dobrém ránu s ČT). To by se v Praze divili, že u nás jde 100 procent z pokut do chřtánu firmy, co převzala revizory. Dříve alespoň se mohly vybrané pokuty použít na provoz a opravy vozidel, teď se použijí na plat modroptáčnické firmy. Když z nich DP nevidí ani korunu, tak může rovnou pokuty zrušit, efekt bude stejný.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 14:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad lidi v pristich volbach trosku procitnou...
Trefne napsane, ale to uz tady snad vsichni vime -))

Vzdykcy se v duchu smeju, kdyz jedu ted v tomhle vedru okolo " vodni soustavy s vodotryskem a posranych neudrzovanych zaodpadkovanych travnicích" nad 31.ZS, kde se placa hejno deti, protoze jak zname deti vodu maji radi a 100m pod nima zeje prazdnotou ICEPARK .-))))))...klasicky pripad:-). Vemte si, ze spousta lidi voli politiku ODS jako takovou a uz nevidi pod komunalni sukýnku, kde se o kost pretahuje sněďoch, pingloň a vekslík:-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 14:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JirkaŠ: A nejsou ti náměstci také náměstci dvou typů? Ti kteří lezou doprdele a převlíkaj kabát a ti kteří dělají výše popsané? A také si myslím, že kdyby ředitel nebyl kamárád támhlentěch tak by takový prachy neměl... Jinák nevim jestli chce pan ředitel udělat z PMDP mega podnik, ale řekl bych, že z podniku provozujícího MHD to zas až tak snadno nepůjde.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pmdp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 14:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska jela 404 C-skolni spoj jo a za ridicem ma pekne rozbitou informacni desku
Karosa B732 Ev.č.416 je nejlepší v PMDP
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 20:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u té kritiky rád bych zde probral téma Dům Hrůzy, chceteli Invest. Jeho bourání je prý již nějakou hodinu odklepnuto! Na dotaz co bude místo toho mi bylo odpovězeno, že se zbourá i Prior a kdoví jestli nepůjdou i lázně aby celej ten blok byl jeden velkej Hypermarket! Kde se proboha tihle obchodníci uživí? To ať si rovnou PMDP udělaj z Carrefouru vozovnu, protože tam jednou lidi jezdit přestanou . Když si vezmu, že v Plzni je 6 hypermarketů a staví se Hornbach + ještě něco by mělo bejt na Náměstí Gen. Píky tak to je hustota hustot. A když si uvědomím, že bude v centru něco tak odporného jako je v Liberci Babylon tak jsou to hned dvě hustoty... tyjo nemáte někdo ředidlo... Potřeboval bych taky trošku rozředit svůj mozeček aby mi tyhle věci byli u zadku...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3086
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 20:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lázně jen tak nezbourají neb jsou památkově chráněný. taky by mě zajímaly detaily o tom kulturáku a prioru, mám nějaký info a zajímá mě víc. kde se to dozvím?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 20:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lázně jen tak nezbourají neb jsou památkově chráněný.

Hahahahahahahahaha.......
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 21:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pmdp: Ta 404 to už měla rozbité v úterý.

Já se jen nechci dožít toho, až se začne bourat katedrála a Morový sloup s odůvodněním, že kolem je mnoho nevyužité lukrativní plochy /myšleno Náměstí Republiky/ a tyhle stavby jaksi překáží vybudování víceúčelového nákupně-zábavního a jánevímještějakého komplexu, který přinese užitek všem Plzeňanům a nejen těm.
Kritik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.7.22
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 15:37:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prý na nových solarisech co jezdí na 30tce nefugují klimatizace pro řidiče? Nevíte o tom někdo něco? Na nové vozy není žádná záruka?
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 15:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopoledne trolejbusy 441 a 424 na cvičných jízdách.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 17:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já sem pro aby se zbouirala celá plzeň a postavil se jeden velikej market...největší na světě

Zas na druhou stranu je mi milejší "cokoli" než ten obludnej barák u řeky.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s tou demolicí města by se mohlo pokračovat jako kdesi na východě (asi Bukurešť).Tam zbourali celé centrum města a postavili neco jako dům kultury o rozloze asi 1 km2.
nebo zbourat celé centrum a postavit panelákové sídliště (přece musí někdy substrát bydlet)
Hrubá síla zvítězila nad lží a nenávistí.
Jako jsem já miloval vás,tak se i vy milujte navzájem (znalí pochopí,neznalí ignorují...)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 21:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaujalo mě v tisku:

V chilské metropoli Santiagu de Chile byl ve čtvrtek vyhlášen smogový poplach. Úřady zastavily provoz ve 414 zvlášť ekologicky závadných továrnách a 320 tisícům automobilů zakázaly vyjet do ulic.
25.5. 2007 11:05

SANTIAGO DE CHILE - Několikaměsíční problémy se znečištěním ovzduší v 5,5miliónovém městě se v posledních dnech dále prohloubily pro nedostatek deště a kvůli přechodu některých továren na topný olej jako palivo v souvislosti s prudkým snížením dodávek zemního plynu ze sousední Argentiny.

Množství škodlivin v ovzduší se neustále zvyšuje. Minulý týden byl překročen dosavadní rekord z roku 1999. Podle chilských úřadů jsou hlavním zdrojem znečištění v metropoli auta, průmyslové závody a rozsáhlé užívání neekologických vytápěcích systémů domácností.

Úřady doporučily všem školám pozastavit hodiny tělocviku, lidem s dýchacími potížemi se nedoporučuje vůbec vycházet z domova.

The Santiago Times, Novinky, ČTK, CNN


Budiž, Plzeň je 40x menší... Ale vývoj jde podobným směrem...

(dodávám, že životní úroveň v Chile je zhruba stejná jako u nás)
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.154
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 11:04:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Santiagu by to chtělo kromě metra zavést i trolejbusy. V nedalekém Valparaisu jezdí staré švýcarské trolejbusy ze Schaffhausenu (r. v. 1975) a staré americké trolejbusy z roku 1948. Kupodivu vypadají lépe než naše daleko mladší 15 TrM 470 a její sestry.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3096
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 17:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes krátce po 15. hodině v centru nejely trolejbusy, doprava by se ale štosovala i kdyby všechny trolejbusy frčely. 21 Tr s přehledem pendlovaly na agragát, žádnou 24 Tr jsem neviděl. rozjelo se to asi po 10 minutách. důvod - nešel proud
řidič u práce tvrdil že neví proč byl výpadek a co se stalo.
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 22:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pavel 2:
dnes krátce po 15. hodině v centru nejely trolejbusy

Ty ani netušíš,že asi budou trolejbusy v Pilsen brzy minulostí.Zkus se zeptat fundovaných odborníků,co tě řeknou..............
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3100
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 01:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tr24:
jo, takže už preventivně vypínají proud aby si lidi zvykli...

no ono je tady možný všechno, stačí když přijde ňáká ZČP/RWE a začne tvrdit, že plynobusy jsou provozně levnější, že zaplatí plničku na plyn a že pomůže financovat projekt z 50%+ z evropských dotací...
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 6-2003


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 02:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nerad bych maloval na zeď, ale i já jsem slyšel říkat různé zaměstnance PMDP - doufám, že to bylo jen v nějaké momentální depresi - parafrázi na známý filmový výrok "Dávám trolejbusům jedno volební období, maximálně dvě..."

Dnes jsem se dozvěděl další skvělou zprávu. Šel jsem si dobít Plzeňskou kartu na Nábřeží a zjistil jsem, že zde bude od 1. 6. 2007 v rámci "racionalizace" omezen provoz pouze na dvě přepážky, ostatní zaměstnankyně budou propuštěny. Přitom v hale jsou v současnosti trvale v provozu nejméně tři prodejní a jedna informační s prodejem j.ř. Tyto přepážky mají stálý dostatek zákazníků, který se však ještě mnohokrát zvýší po "chytrém" úsporném zrušení prodejen v Pražské, v areálu ZČU , na Borech a na Košutce!
 
Když většinu prodejen zruším, je omezení služeb i ve zbývajících proti zdravému rozumu. Člověk by dál řekl, že když už se postavilo za drahé peníze nové centrální infocentrum PMDP, že bude maximálně sloužit účelu - má možnost využití až 7 přepážek, ale budou sloužit dvě. Všechno mají vyřešit bájné bankovní terminály na dobíjení P-karet. Když pominu fakt, že stejně jako každá nová elektronická věc bude mít i tohle své mouchy, které se snad podaří vychytat, je tu i faktor lidské komunikace. Alespoň podle mých zkušeností se v končících prodejnách v posledních letech držely služby na vysoké úrovni, zaměstnankyně za přepážkami se snažily podávat kvalitní informace. S terminálem si asi těžko pokecáte. A mimo to by mě zajímalo, proč mám platit bankovní poplatek za každé nabití karty, když jinak jsem si např. vybral z bankomatu 3000,- za což by bylo dobytí několikrát? Nejde o to, že tu bude rozdíl v něolika (deseti)korunách za rok, jde tu (ač tuhle formulaci jinak nepoužívam) o princip.

Kopírování zastávkových j. ř. (hojně využíváno cestujícími) mělo být na příkaz představenstva PMDP jako zbytečné hýčkání klientů rovněž zrušeno bez náhrady - zatím nemám informace, jak se to vyvinulo, ale pozná se to brzy. Vždyť si to přece babička Kropáčková z "Tlučné, konečné" může stáhnout z netu ne?

Já tyto změny vnímám jako jednoznačné zhoršení služeb. Ale ve sdělovacích prostředcích už proběhly a jistě ještě proběhnou senzační zprávy o tom, jak uvádíme nové, moderní technologie a efektivnější způsoby práce do praxe. A plzeňáci to zase a budou chválit, jak to ti dobří představitelé pěkně vymysleli. Co mi to připomíná?
"Ukázalo se, že se dokonce konaly manifestace, kde se děkovalo Velkému bratrovi za zvýšení přídělu čokolády na dvacet gramů týdně. A to teprve včera, uvažoval, bylo oznámeno, že se příděl snižuje na dvacet gramů týdně. Je možné, že to zbaštili, dřív než uplanulo čtyřiadvacet hodin? Ano, zbaštili."
George Orwell, 1984


Dodám už jen pozdrav (pro znalé): Knödelwechselmannům - Velkým bratrům zdar!
Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jsou to hovada. Zbývá doufat, že se to při příštích volbách zase otočí. Omezením služeb snížím jak náklady, tak tržby, tržby většinou víc, takže mi ve výsledku kompenzační cena vzroste a ještě vozím míň lidí... Fakt chytrý... Na druhou stranu, mám pocit, že se DP proti tady tomu neumí moc bránit, nebo se chovat jinak...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3101
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JŠ:
nojo, o poplatcích bank za použití bankomatu-samoobslužnýho terminálu je celou dobu ticho po pěšině. vzhledem k tomu, že mám obyč (=nepředražený) konto, platím za každej výběr z bankomatu vlastního ústavu pětikorunu, z jinýho stroje je to už 25 Kč. samoobslužná zóna evidentně žádný bance patřit nebude, takže zbývá otázka kolik si za převod peněz jednotlivý banky od svých klientů vyberou. za děkuju to asi nebude... (stroji se blbě děkuje )

vsadím se, že když teďka zavolám na infolinku svý banky, budou o nějakých terminálech PMDP vědět kulový.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevim, ale když si kupuju předplatný a platim kartou, tak neplatim poplatek za platbu kartou žádnej. Nechápu, proč bych měl, když zmizí ta baba za okýnkem a místo toho si to navolím sám...

Samozřejmě, pomíjím, že u různých ČSAD mi čipovku umí dobít řidič...
Pampelišák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.155.178
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:43:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 90% bude nabití v automatu kartou bez poplatků. To by byla fakt kravina, aby se v Plzni platilo, když v Londýně sem za koupení jízdenky kartou v automatu nic neplatil...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6218
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by byla fakt kravina, aby se v Plzni platilo - ale tady jsi v plzni :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

svojí banku jsem oslovil, taxem zvědavej. na centrální infolajně mi bylo doporučeno optat se na regionální pobočce.

platit za dobití by kravina pochopitelně byla, ale nezapomínejte, že nejsme na západě, ale v malý český banánový republice, kde je možný úplně všechno. takže v tomhle případě se rád budu mýlit.

co jsem se díval do sazebníku banky, za výběr z cizího bakomatu platím ne 25, ale už plných 30 Kč.

edit: jak vidím, bobo mě předešel

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6219
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co bys taky chtěl od našeho poplatkového bankovnictví na ničem jiném se tady nevydělává
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JŠ: Moc pěkně napsaný, bankovní poplatky jsou opravdu krásná věc. Páni co to vymysleli zapoměli na českou mentalitu, která říká když to maj levněji o tři kačky i přes celý město tak tam jeď. Což znamená, že nějaké terminály nás front na Denisovo nezbaví. Jojo jsme v Plzni a na nás nikdo nekouká, tak se tu děje všechno možný...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož to by zdejsí lid musel volit taky někoho jiného než modré straky.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2373
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 16:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemyslím, že by se za zahrádkářů (jak oranžových, tak červených) dělo něco jinýho...
SÁM JSI JEN CIHLA VE ZDI, NIC VÍC. (Roger Waters)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, já zase z principu* ne-e oranžové (spíš rudé) růže ani třešinky.

*) ČSSD se výrazně negativně podepsala na tachovsku (zavření nemocnice v Plané ministryní Součkovou v r. 2002, Rathův naštěstí snad zmařený hokuspokus s nemocnicemi, které "smí" mít smlouvu s VZP, čímž by se ještě víc oddálila lékařská péče), prodej ČS, Telecomu, Paroubek, Sobotka, Součková, Emmerová, Srba, Kavan, Škromach, Falbr, Štěch, Fencl, Rathovy další hazardní experimenty (mj. i lití větších částek do VZP místo ucpání děr, kde se mělo začít), atd.

Politika se dá uhlídat na malé komunální úrovni (tak do 7500 obyvatel, tady je to o lidech, pak už je to o korytech a na státní úrovni bohužel pat. Osobně si myslím, že i kdyby kandidáti ČSSD v Plzni byli jací chtějí (i když teda např. exministryně Emmerová nevím nevím), člověk může volit i na základě zkušenosti se státní politikou. A to možná byl hlavní motiv.

P.S.: omlouvám se, pokud by byl můj příspěvek proti pravidlům, ale není o nic více, než "modrá straka". Tolik pohled z druhé strany.

100% souhlas s Petr_K

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si nemyslim,že by zrovna "zahrádkáři" byli přínosem!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když o DP napíšu že to je banda zmrdů tak mě tu utlučete.
Ale myslet si to budu stále.
Jsem se službama PMDP spokojen protože je nemusím využívat.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 18:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na t-16 dnes odpoledne opět tři "krátké" vozy za sebou na pořadích 3, 19 a 16. Ach jo...
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 19:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond a nejen on: O vzorném trolejbusovém provozu v chilském Valparaísu je něco tady
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 19:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No bankomat ten terminal asi nebude, takze pada poplatek za vyber v cizim bankomatu, nejspis to bude platebni terminal funkcne stejnej jako je u kazdyho obchodnika, takze to bude zadarmo, dokud si samozrejme banka nevymysli i zpoplatneni placeni kartou.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 22:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petr_k a Peta303:
nemyslím, že by se za zahrádkářů (jak oranžových, tak červených) dělo něco jinýho...

červená a oranžová = zmrdi
modrá,zelená a pánbíčkářská = ultrazmrdi

Tak koho mají lidi volit?
Copak nevidíte,co ultrazmrdi dělají v Plzni s dopravou? Garantuji Vám,že všem ještě vylezou oči z důlků,co se bude dít s dopravou v Plzni do konce roku a nějakej poplatek z bankomatu? pche,tomu se budete smát a budeme všichni vzpomínat na staré časy,nebudu zde psát podrobnosti,ale co se chystá,to by vás nenapadlo ani ve snu. Teprve časem si lidi uvědomí,že,na to,na co se furt nadávalo bylo vlastně dobré...........
http://spvd.cz/skoda-bus/
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 22:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin 100:
No když o DP napíšu že to je banda zmrdů tak mě tu utlučete.

Teď už jo,včera propustili posledního člověka od DP,který dopravě rozuměl a měl zájem,aby to trochu fungovalo. Bohužel. Štrunc a spol. už mají volné ruce k likvidaci DP.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 23:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor_hh - právě, koho...ono pořádně není koho. Pro mě modří jsou menší zlo, než červení a oranžoví (tzn. bych jen přehodil označení, jinak souhlasím), ale hlavně pro to, co napáchali u nás - teď uvažuju státní úroveň. Proto to v Plzni může být klidně jinak. Nejsem sice (zatím) plzeňák, ale usídlení tady mě čeká. Nicméně zatím je to na vás. Vždycky je to o lidech, ale plakáty před volbami byly v souladu s předvolebními líbivými populistickými hesly od Paroubka - a už to mě osobně dost odpuzovalo.

ad změny: radši nestraš, ale možná jsi mě přesvědčil, abych si přeci jen v září přivezl kolo.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6848
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 01:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303: Řeknu ti to asi takhle - v komunální politice volím konkrétní lidi, kteří jsou ve stranách, kterým bych ve volbách do parlamenu nedal hlas ani v případě, kdy by jediným protikandidátem byla NSDAP.

Kolo doporučuji, taky to tak dělám. Další varianta - obstarej si vlastní autobus, s ním můžeš svézt i kamarády.

Teď už jo,včera propustili posledního člověka od DP,který dopravě rozuměl a měl zájem,aby to trochu fungovalo.


Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 09:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, někteří by si měli sundat růžové brýle. To co si dovoluji modré straky teď, se nedělo ani za dob největší slávy p. Kalouse. Jak tady trefně poznamenávají někteří diskutéři, sledujeme v přímem přenosu likvidaci PMDP v také podobě, jak jej známe.
A dávat sem za příklad Tachovsko, jeden z nejchudších regionů vubec v kraji, no nevim nevim. Jezdil jsem 30 let do Mýta, tak to tam dobře znám a vím, že tachovsko na tom bylo vždy hůř než ostatni, takže mě nepřijde, že by za to mohli socani.
A pak ještě něco, někdo tady psal, lepší modří než růžový....jak to můžete vědět, když zde od revoluce vládnou modří??
Stotožňuji se s názorem Libora_hh. Peta 303 - modří, že napáchali meší zlo?? Nevím, ale radši své politické názory moc nezveřejňuj, aby ses před někým, kdo přehled má neztrapnil.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 09:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel, v komunální politice se zejména ve městech nevolí až na výjimky podle osobností. To už mi vyvracelo několik "spřátelených modrých ptáků". To možná na vsi, ale tam to zase silně ovlivňuje klasické vesnické kamarádčovství.
Ve městech typu Plzeň se volí především podle peněženky....Když je dobře, volím toho kdo dosud u kormidla byl. Když ne, koukám kdo mi to slíbí.

Mimochodem - plzeňáci už mají co chtěli.
1. Už ve volebním programu ODS slibovala restrukturalizaci a osekání výdajů na PMDP.
2. Ještě před komunálními volbami několik výrazných osobností ODS (včetně hejtmana Zimmermana) otevřeně naznačovalo, že se v plzeňské ODS dostala menším šméčkem k moci skupina lidí - především podnikatelů s drsnějším způsobem "manažerského" řízení, se kterými není radno si moc zahrávat.

To že na to obyvatelstvo nereagovalo a dalo ODS 40% hlasů je klasickým dokladem nepřemýšlení lidského davu.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, až ten dav ovcí procitne, tak už bude pozdě. Vemte si, největší řvouni jsou uklizeni v Praze ( Kalous, ten tlustoprd s fajfkou ..) nebo na Hejtmanství...a tady ted mají prééé!!
Tak chlapci, jen do toho, hrabeme, hrabeme az se tema prachama a mocí zalkneme. Jak tohle tady dopadne.....
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda, obdivuju, že je DP schopnej vydat změnu jízdního řádu na přidání jednoho / dvou nízkopodlažních spojů na lince 30. Že na VŠ je zkouškový, a mohlo by jezdit míň spojů linky 24, propálit míň nafty, ušetřit na řidičích - to nikoho nebere... Ale přelepovat jízdní řády na celý lince 30, aby tam přibyl vozíček, ještě k tomu někdy ráno ve špičce, to jo...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6221
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m-j - přišel ti mejl?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6850
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 20:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mail? Za poslední dva dny asi šedesát. Spam nepočítám.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3107
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 22:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera jsem/jsme tady nakousli problematiku dobíjení plzeňských peachových karet pomocí nových terminálů, který budou v provozu cca od poloviny září 2007.

můj finanční ústav, ČSOB pobočka Plzeň mě potěšil:
Dobíjení je z transakčního pohledu bezhotovostní transakce, proto nepodléhá žádným poplatkům a ČSOB zavedení žádných poplatků v této chvíli nepřipravuje. Nejsme však oprávněni hovořit za poskytovatele služby.

PMDP snad za dobití nic účtovat nebude

ono jde totiž o to, že platbu kartou v obchodě neplatím já jako zákazník, ale cáluje za mě obchodník, třeba nějakým procentem z utracený částky. za výběr z bankomatu taky platím. za elektronickou transakci jakbysmet. tudíž jsem pojal podezření, aby někdo nechtěl desátek za poskytnutou službu.

jak říkám - někdy se mýlím rád :-)

co se týče budoucnosti plzeňský MHD, místní bluebirds to s tichým souhlasem všech koaličních partnerů i opozice dokonale vytunelujou a dovedou do

paxi rádi vzpomeneme jak jsme se v roce 2007 vozili trolejbusama v pětiminutovým intervalu.

zatím se zdá, že rychlost úpadku mhd stále narůstá...
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 22:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pavel 2:
zatím se zdá, že rychlost úpadku mhd stále narůstá...


tak,tak....a b c
http://spvd.cz/skoda-bus/
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 09:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Defenestraci??
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6225
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, když platíš v krámě kartou, tak kartovací poplatek cáluje krám. a už se v nějakým hotelu na celý poplatky nasrali, a tak pro ty, co tam kartujou, zvedli ceny. ČOIka řekla, že je to OK.
Důležitý je, že se banka nažere né?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V některých firmách z tohoto důvodu nelze kartou platit, neboť polatky bance 1-3% už mohu být znát např. u výpočetní techniky, kde jsou marže mnohdy malé.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 6-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manažer dopraváků končí. Tvrdí, že dobrovolně
Mladá fronta Dnes, Kraj Plzeňský, 31.5.2007, str. 1

Plzeň - Provozní ředitel plzeňských dopravních podniků Jiří Klusoň dnes končí ve funkci. Oficiálně odchází na vlastní žádost. Informovaní lidé z firmy, kteří kvůli obavám z postihu nechtějí zveřejnit jméno, tvrdí, že Klusoň byl k ochodu donucen. Klusoň je považován za experta na veřejnou dopravu. Potvrdil to například bývalý člen představenstva firmy zastupitel Miroslav Zábranský. "Vždy byl pro mě odborník. Jeho odchod je velká ztráta pro dopravní podniky. Je to v současné době i velká ztráta pro město. Domnívám se, že se Plzeň nyní potácí bez koncepce veřejné dopravy.
Obávámse, že odchod pana Klusoně může krizi jen prohloubit," prohlásil Miroslav Zábranský.
Za odchodem Klusoně má stát i skutečnost, že se mu nelíbily některé kroky představenstva, v jehož čele je vlivný člen ODS a zastupitel Petr Štrunc. Klusoňovi se prý nezamlouval například převod revizorů pod soukromou firmu, propouštění podřízených a omezování dopravy ve městě.
A jak Klusoňův odchod vysvětluje Petr Štrunc? "Podal rezignaci," oznámil stručně Štrunc.
Nenavrhl ji ale předtím někdo? "Ne, ne. On cítil, že jsou změny ve firmě. Někde jsem se zmínil, že dopravní podniky mají moc ředitelů. Že by ideální stav byl generální ředitel plus tři ředitelé. "Pokud mají mít podniky úspory, nemůžeme propouštět jen administrativní pracovníky. Musíme sáhnout i do vedení," sdělil Štrunc.
Možnost, že by rezignace ředitele souvisela s rozpory, které mezi sebou měli, Štrunc omítl. "Ne. Pan Klusoň byl velmi dobrý zaměstnanec. Velmi schopný ředitel. Vždyť tam dělal třicet dva let." uvedl Petr Štrunc.
Pokračování na straně C2

Pokračování ze strany C1
A jak vidí situaci samotný Jiří Klusoň? "Je to složité... Odcházím na vlastní žádost," prohlásil Klusoň a odmítl věc dál komentovat.
Ředitel nicméně připustil, že se jeho názory občas rozcházely s názory předsedy představenstva Petra Štrunce.
Někteří zaměstnanci dopravních podniků tvrdí, že představenstvo společnosti vedené Štruncem nasadilo dost drsnou linii. V poslední době proto měly odejít už desítky pracovníků.
"Lidé kolem Klusoně se o jeho odchodu dozvěděli v pondělí a on sám zřejmě taky," uvedl jeden ze zaměstnanců. V dopravních podnicích se podle neoficiálních informací propouštějí například lidé z údržby, ačkoli jich je málo. "Klusoňovi se nelíbilo vyhazování lidí, kteří se starali o kvalitu dopravy. On je hájil. Propouštění pokračuje dál. Na nástěnky se pořád věší zprávy o úsporných opatřeních," řekl další dopravák.

Autor: (ned)

Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.12.123
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 17:24:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lotyšská Riga nakoupí 150 kusů trolejbusů 24 Tr. Kupodivu budou mít celovozovou klimatizaci včetně salonu cestujících. Zato plzenští cestující budou potem smrdět jak tchoři při 50 stupňovém vedru uvnitř vozů s 5 centimetrovými ventilačkami.
V Bratislavě za jízdy shořel plynový solaris, vedení města zakázalo provoz solarisů do odvolání, nahradili je vším co jezdí včetně Ikarusů. Plameny podporoval plyn, který stále vnikal do motoru, neboť v žádném z 22 bratislavských solarisů nefunguje pojistný ventil, co měl přívod plynu zavřít. Ještěže naše solarisy na plyn nejezdí.
Co se týče předplatného přes terminál, já to budu dobíjet hotově, pančto kreditní kartu nevlastním, nemám ani bankovní účet z prostého důvodu: nevyplatil by se mi. Bankovní poplatky jsou vyšší než úroky z uložených penež, které by mi banka vyplatila. A 15 000 Kč měsíčně nemám, takže bych poplatky musel platit.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 21:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, s tim plynem to bude veselý ve Varech. Jinak, zdejší "znalci" už by se měli bouřit, že celoklimatizace na elektrické trakci vůbec nejde, že je to moc složité, drahé, zbytečné a vůbec, cestující by to akorát zneužívali...

Jinak, stejně myslím, že z těch terminálů stejně nepůjde dobíjet studentské jízdné.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace