K-report
 

Archiv do 06.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 06.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 09:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad x1: Jestli myslíš to, jak u těch obchodů s keramikou nebo čím chtěla vyjíždět Oktávka z vedlejší na Křimickou a řidič 33 jedoucí směrem na Křimice probliknul dálkovýma světlama a při tom stále zvyšoval rychlost, tak toho jsem si taky všiml. Chápu, že se chce řidič podívat, zda-li má "čistou" cestu, ale z tohoto mohou vznikat docela vážné nehody.

Jinak neví někdo, který bus to odnesl o víkendu u toho Prazdroje a který bus a tbus včera u IV.
polikliniky?

Třeba by mě zajímalo, kdo navrhl rekonstrukci Francouzské třídy. Na každé straně je cyklostezka, přitom by stačila jen na jedné. Vozovka má šíři nějaké okresky, zastávkové zálivy jaksi nejsou asi už v modě. By mě zajímalo, jaké budou na jaře a v létě ty nekonečné proudy cyklistů jedoucí od nikam do nikam.
Nebo v Kozolupech nedavno rekonstruovaná část II/605 taky není pro busy a náklaďáky nic moc.

Taky jsem slyšel něco o tom, že PMDP žádá po městě navýšení dotací o asi 100 mil. Kč, jinak že by došlo k omezování spojů hlavně do okrajových částí města. Někde taky vyzněl návrh, aby to okrajových částí města zajížděly na méně vytížených spojích mikrobusy, což se mě nezdá jako špatný nápad. Hlavně by to případně chtělo udělat kvalitní dopravní průzkum, řešení návazností apod.
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:12:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbus byl 475, a-bus nevím. Jen bych řekl, že vzhledem k současnému nadbytku vozů se a-bus možná ani opravovat nebude a zůstane rovnou v kopřivách.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6163
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K nehodě na Doubravce: Nemělo by náhodou platit, že v takových případech ten kdo pouští, toho druhého problikne světly?

Buď bliknutí světly nebo bliknutí mlhovkami a nebo nějaké gesto rukou, v případě toho trolejbusáka mávnutí zleva doprava.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 11:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono se taky muze lehce zamenit problikunti dalkovejma s nechtenim zapnutím pri blikani, resp. pokud je nekdo nešika, muze se stat, ze pri zapnuti blinkru na chvilku zapne i dalkovou houkačku. A to muze zmast ostatni. Tak na to bacha.Jak rika Martin, je 100% nejake gesto....
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6169
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 12:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně, a v Karosách nebo 14/15Tr se to může stát mnohem snáz, než třeba v Citybusech, stačí, když je ta páčka trošku volnější.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 18:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud je nekdo nešika, muze se stat, ze pri zapnuti blinkru na chvilku zapne i dalkovou houkačku
Na to nemusí bejt člověk nešika stačí při tom úkonu přidat plyn a taky blikneš. je to ošemetný a chcce to blikat při pouštění dlouze a víckrát a tou ploutví taky mávnout.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 19:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha, takže se konečně dostáváme k meritu věci... (že ti to ale trvalo )

Já jsem tě jenom chtěl trochu vycukat.

samozřejmě cílem není, abysme po městě mohli jezdit 80 km/h i s velkým autobusem nebo s kamiónem, ale aby se i ty velký auta na cesty bez problémů vešly

Ale ony se tam přece vejdou. Já neznám příklad, že by kamion vjel na kruhový objezd, načež v něm zůstal viset a hasiči ho museli na místě rozebrat... A co se týče ohoblovaných gum: Tam jsou ještě určité rezervy, zejména ve výšce zvýšeného středového prstence. Je to ale také o přístupu řidičů. Přiznejme si, že takové množství kruháků je u nás stále ještě novum, narozdíl od západní Evropy. Někteří čeští řidiči se například bytostně štítí i vjetí na středový prstenec, přestože je navrhován právě proto, aby byl pojížděn vozidly s větším poloměrem otáčení.

A k Šumavské: Všude se dělají chyby. Netvrdím, že kdo do projektu obkreslí ČSN EN, musí být zákonitě vše v pořádku. Někdy je třeba nad věcí přemýšlet a vyvažovat mnohdy protichůdné požadavky různých skupin účastníků provozu. Někdy se ubere víc na jedné, jindy na druhé straně.

Třeba by mě zajímalo, kdo navrhl rekonstrukci Francouzské třídy. Na každé straně je cyklostezka, přitom by stačila jen na jedné

Cyklostezka je jen na jedné straně a zhruba v polovině komunikace je převedena na druhou stranu. Je široká dva metry, což je minimální šířka pro obousměrný provoz. Někdy se navrhují po každé straně jednosměrné metrové pruhy, což je podle mě horší řešení, neboť sami cyklisté tuto jednosměrnost ignorují.

Vozovka má šíři nějaké okresky

Vozovka má naprosto standartní šíři, předpokládám, že od obruby k obrubě (resp. parkovacímu místu) je 6,5 metru, což znamená jízdní pruh třímetrový. Jen pro ilustraci - takováto šíře vede psycholigicky řidiče autobusu k rychlosti 30 Km/h, pokud by jízdní pruh měl šířku tři a čtvrt metru, pak by autobusák jel podvědomě až osmdesát! A na doplnění: Rozdíl brzdné dráhy osobního auta v padesáti a šedesáti Km/h je 9 metrů, což je před přechodem hranice mezi životem a smrtí. U autobusu to bude samozřejmě ještě víc. Je to stále o tom, že dnes se komunikace ve městě navrhují tak, aby byly zejména bezpečné pro chodce. A jedním z těchto opatření je i zúžení jízdních pruhů.

zastávkové zálivy jaksi nejsou asi už v modě

Zastávka v jízdním pruhu se středovým pásem je dalším bezpečnostním prvkem, který umožňuje chodcům bezprostředně po vystoupení z autobusu přejít vozovku na druhou stranu (vozidla za autobusem stojí a je prokázáno, že v takovém případě zastavují i řidiči protijedoucích vozidel mnohem ochotněji), což je v místě polikliniky a obchodního centra vítané. Kromě toho, je to i prvek preference MHD, po kterých se i v této diskuzi vehementně volá.

By mě zajímalo, jaké budou na jaře a v létě ty nekonečné proudy cyklistů jedoucí od nikam do nikam

Pokud vím, tak na Slovanské aleji je, resp. bude cyklostezka, stejně tak na Koterovské a v Částkově, ze které se dokonce přes Chvojkovy lomy dá napojit na dálkovou cyklomagistrálu č.3 Praha - Plzeň - Regensburg. Mě se to jako odnikud nikam nejeví.

kdyz mam pred skolou podchod, tak nebudu stavet betonovou hruzu do cesty ridicium. Takovou nebezpecnou vec, notabene uz pul roku rozpadlou, muze obhajit jen diletant

Zajímalo by mě, kolik lidí v procentuálním podílu využívá podchod na zastávce Pod Záhorskem. Stejně tak halový podchod u hlavního nádraží. Podle vyšlapaných cestiček na povrchu asi příliš ne. Podchody jsou nejen zdržením, ale i potencionálním místem kriminality, o zápachu moči a grafitti ani nemluvě. Proto se od konce osmdesátých let prakticky nezřizují a někde se již přistupuje i k zakonzervování (Lékařská fakulta). Jak je vidět téměř ne všech sídlištích, kde se konečně místo vyšlapaných cest stavějí chodníky, nebudou lidé chodit tam, kde si to přejeme, ale musíme jim umožnit bezpečný průchod tam, kde očekáváme jejich proud, protože chodec jde vždy tou nejkratší cestou a nezastaví se téměř před ničím.

Takovou nebezpecnou vec

Nebezpečný je řidič, který se mezi to netrefí. Takový člověk nepatří na silnici

notabene uz pul roku rozpadlou

To je věc údržby. Je to samozřejmě provozorium a to by tam nemělo být donekonečna.

muze obhajit jen diletant

Nevím, s kým jste pásl krávy vy, ale lidé, kteří se dopravními stavbami zabývají na to třeba i studovali několik let. Nemám rád povýšenost a aroganci ve vztahu odborník - laik, ale ve vašem případě mi nezbývá než říct: Když tomu nerozumíte, tak do toho nekecejte!
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 19:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na tý Doubravce bourala s tim trolejbusem B731 č.404
Kdo není blbej tak mě pochopí !!!
T.478.4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 20:32:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin I: Sklapni podpatek a bud zase na zemi a nevykej. K tvejm kecum...obhajujes tady bezpecnost chodcu a zaroven zavrhujes podchody...dal nema cenu rozvadet....postavit do silnice betonove zatarasy je kravina z ktere daleko vetsi nasledky, nez kdyby tam nebyla....to, ze je nekdo studovanej inzenyr dopravak, nezname, ze je jeste dobry a schopny odbornik...blbu s diplomem uz jsem videl....zdar.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 21:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.T.478.4: Podle tvého vyjadřování a argumentace jsi jen blb bez diplomu.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 22:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T.478.4 Nick jak lokomotiva-myšlení jak lokomotiva.
Co dodat.

Nevím jam moc Martina_l znáš ale vzhledem k tomu že se ho tuto téma bezprostředně dotýká musim říct že má pravdu a jeho (jistě taky i vyčtený) názory se opírají o logický myšlení a selskej rozum
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2731
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 00:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin_l:
Já neznám příklad, že by kamion vjel na kruhový objezd, načež v něm zůstal viset a hasiči ho museli na místě rozebrat...

takovej příklad jistě nenajdem, řidič si vždycky poradí a velký auto přejede leccos, nicméně ty gumy velkýho auta/soupravy ničíš buď právě o středovej prstenec a/nebo o obrubníky na druhý straně, to je ostatně i důvod jejich častýho vyvrácení, propadnutí, rozlámání atd. atp.

já osobně se držím pravidla žij a nech žít, případně se snažím ostatním lidem vědomě nekomplikovat svojí přítomností život víc než je nezbytně nutný. bylo by záhodno, kdyby podobnej přístup vyznávali i ostatní, ale to jsem na naši společnost a kulturu co není zakázáno je dovoleno asi příliš náročnej
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 07:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad čtyřkovej brejlovec: Vy mi připomínáte jednoho známého - ten sice má sotva střední, ale páč má ty životní zkušenosti vždy přesně ví co a jak se má dělat, co je jaká blbost neb studovaní doktoři, inženýři jsou snůška exotů, blbů apod.
Není to možná tím, že se ten pán ještě pamatuje čínskou Maovu kulturní a hospodářskou revoluci.....????
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 08:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ale pekna slohovka Martine I Bravo.

Martin 100 : "Tuto tema se ho tyká, tak ma pravdu?" Ach taaak, uz chapu. Diky za osvětlení.
Ad T 478.4 - uznavam, ze ne kazdej kdo ma diplom je odbornik a schopny clovek.

Pavel2: Souhlasim s tebou.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 09:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to tluče u tech novejch Citibusu u predni napravy?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5888
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já neznám příklad, že by kamion vjel na kruhový objezd, načež v něm zůstal viset a hasiči ho museli na místě rozebrat... - já jo. chodov, jáchymov, stačí trochu sněhu a nazdar....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heh, co vydrzel kruhak u Štěnovic v dobe, kdyz nefungoval obchvat....
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 14:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MF Dnes:

Dopraváci pohřbili cestovku
Společnost West Bohemia Travel, kterou založily plzeňské dopravní podniky, skončila po půl roce
Plzeň - S velkou slávou vyhlašovali loni šéfové plzeňských dopravních podniků, že rozjíždějí cestovní kancelářWest Bohemia Travel. Firma však zhasla dřív, než začala pořádně fungovat. Společnost se měla zaměřit hlavně na dovoz návštěvníků do regionu. Plán zřejmě nevyšel a vedení dopravních podniků společnost koncem minulého roku celkem v tichosti pohřbilo.

Činnost cestovní agentury byla ukončena na základě rozhodnutí představenstva společnosti. „Na podzim roku 2006 byly přehodnoceny některé aktivity přímo nesouvisející s výkonem veřejné přepravy, mezi něž právě cestovní agentura patřila. Cestovní agentura byla z těchto důvodů po šesti měsících uzavřena. Původní záměr rozvíjet tyto aktivity společně s rozvojem zájezdové dopravy a Turistickou kartou tak byl revidován a aktivity jsou postupně opouštěny,“ uvedla mluvčí dopravních podniků Alena Suttrová.

Opozice v plzeňském zastupitelstvu pokládá zrušení firmy za důkaz nekoncepčního vedení dopravních podniků. „Kolem dopravních podniků se dlouhodobě vytvářejí problémy. Pořád čekám, že k tomu dozorčí rada zaujme nějaké stanovisko. Přitom náměstek primátora Vladimír Duchek je několik let předsedou dozorčí rady,“ uvedl šéf kontrolního výboru zastupitelů Milan Chovanec z ČSSD. Chovanec tvrdí, že by konečně měl někdo nastavit koncepci a říci, kam mají dopravní podniky směřovat. „Prvotně mají zabezpečovat dopravu pro občany města Plzně,“ zdůraznil Chovanec.

Předseda dozorčí rady dopravních podniků Vladimír Duchek potvrdil, že činnost agentury nebyla efektivní. „A tak se ruší. Já s tím souhlasím. Už dříve jsem se k tomu vyjadřoval skepticky,“ sdělil Duchek.

Firma by neměla provozovat ani informační středisko

Ten se dokonce domnívá, že by dopravní podniky neměly provozovat informační středisko, které loni převzaly. „Měly by se zabývat aktivní reklamou a provozováním veřejné dopravy. Všechno ostatní je hlavně ztráta času. Manažeři místo toho, aby se věnovali tomu, čemu se věnovat mají, zabývají se neefektivní činností,“ konstatoval Duchek.

Bývalý člen představenstva dopravních podniků a zastupitel města Miroslav Zábranský také zrušení cestovní agentury schvaluje. „Ve chvíli, kdy se ukázalo, jaká je ekonomika toho provozu, je to správné rozhodnutí. Dopravní podniky by se měly soustředit na to, k čemu tady jsou,“ prohlásil Miroslav Zábranský.

Autor: JAROSLAV NEDVĚD
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 16:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PMDP- Privatizaceeeeee )))
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 18:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 478.4: Podobné příspěvky přicházejí ve chvíli, kdy docházejí věcné argumenty. A k tykání: Ve slušné společnosti je běžné, se si dva lidé tykají po vzájemné dohodě. Já Soudce bohužel (bohudík?) neznám a proto mu nebudu tykat.

ty gumy velkýho auta/soupravy ničíš buď právě o středovej prstenec a/nebo o obrubníky na druhý straně

Ano, ve výšce středového prstence jsou mnohdy ještě rezervy, ale to do jisté míry plyne z určitého vývoje: V začátcích se tyto prstence navrhovaly ve stejné výšce jako asfaltový jízdní pás a byly odlišeny jen úpravou povrchu. To ale vedlo k tomu, že řidiči osobních vozidel jej používali ke zkrácení cesty a zvýšení rychlosti průjezdu, což eliminovalo bezpečnostní funkci okružní křižovatky. Proto se postupem času středové prstence začaly zvyšovat, což zase naráželo na druhou funkci, tedy usnadnit průjezd větším vozidlům. Ideální středový prstenec by měl mít výšku několika centimetrů a plynule stoupat směrem ke středu. Jako povrchová úprava je vhodná žulová dlažba.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 19:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopis pro PMDP. Bez komentáře.
Vážení,
v úterý 30.ledna po poledni revizor Vámi najaté společnosti FYZICKY zabránil mé manželce (v 7. měsíci těhotenství) vystoupit z trolebusu v zastávce Mrakodrap. Vyzval ji k předložení jízdenky ve chvíli, kdy vystupovala z vozidla (potud je vše v pořádku), poté jí ale bránil ve vystoupení z vozu i přes to, že ho upozorňovala, že jízdenku má a chce vystupovat. Nakonec musela zůstat ve vozidla a pokračovat s ním k nádraží.
I kdybych pominul, že takové chování je neslušné a vulgární, nemohu pominout že je patrně za hranicí omezování osobní svobody.
Důrazně Vás tímto upozorňuji, že pokud by se podobná situace měla opakovat, zvážíme vůči Vám příslušné právní kroky a také medializaci celého případu.
S pozdravem Vlastimil Šantora
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 21:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No co kopanec do koulí by ho umravnil...to sou ty vosli co maj funkci a sou důležitý

Ad tykání-
Ve slušný společnosti se tykání musí dohodnout to zajisté ale internet je dosti neformální záležitost. Já třeba jako CBčkář sem zvyklej tykat a tudíž na netu a hlavně v diskuzních forech všem tykám.
Není to z mojí strany nějaká neúcta ale je to takový srdečnější a přátelštější a pokud se mám s někým bavit o svých koníčcích a podobně tak mi k tomu TY sedí líp než VY.
Myslím si že tak se to všude všeobecně bere, akorát zde na K-rep sem narazil na bez urážky rádoby vybranou společnost kde se vyká a div že se netituluje
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 22:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak asi zní:VY VOLE!
Šotouši všech zemí,...
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 06:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin 100:
Myslím si že tak se to všude všeobecně bere, akorát zde na K-rep sem narazil na bez urážky rádoby vybranou společnost kde se vyká a div že se netituluje.....

Takže,vážený osle,odedneška si budeme vykat,berte to laskavě na vědomí...
http://spvd.cz/skoda-bus/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 07:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Wlasta:
Dopis pro PMDP. Bez komentáře.
Vážení,
v úterý 30.ledna po poledni revizor Vámi najaté společnosti FYZICKY zabránil mé manželce (v 7. měsíci těhotenství) vystoupit z trolebusu v zastávce Mrakodrap. Vyzval ji k předložení jízdenky ve chvíli, kdy vystupovala z vozidla (potud je vše v pořádku), poté jí ale bránil ve vystoupení z vozu i přes to, že ho upozorňovala, že jízdenku má a chce vystupovat. Nakonec musela zůstat ve vozidla a pokračovat s ním k nádraží.


Bez komentáře,revizoři no coment,cestující,no coment.

ad Martin_J: hele,dyť sem ti to povídal nedávno,silnice na reko tady v Plzni čmárají tupci a analfabenti,za tím si stojím,pokud mi chceš oponovat,tak tě vezmu za ruku,provedu tě Plzní a můžeme si pokecat na fundovaností projektantů. .
Poslední příklad,kterej mi rozpálil do běla je zastávka u plynárny,směr Černice,kdo jí vyprojektoval,či spíše vydojebal,by zasloužil pověsit na kandelábr za mužské choulostivé místo.
Tak za prvé je zast.záliv krátký,máš co dělat se tam vejít s normálním busem.
za druhé je zastávka do oblouku - levého,to je super
za třetí se podívej na výjezd ze zálivu,to je naprostá provokace,podívej se,jak se tam vyjíždí,zase jako v šumavský se neminou busy a náklaďáky a proč nenechal výjezd ze zálivu rovně,na co se dělá taková vopičárna??? A s normama,ať jdou do ,protože praxe je uplně jiná,nedávno jsem říkal kamarádovi,co pracuje s výpočetní technikou,že je to samé,jako kdybych nastoupil k nim do firmy a rozhodoval o tom, na jakých počítačích budou pracovat,tak mě asi rozbijou tlamu.Proč projektanti nedaj hlavy dohromady se všema odborníkama přes dopravu,nepřizvou řidiče a další zainteresované strany k posouzení projektu atd. Potom by nevznikaly takovéto čůrákoviny na našich komunikacích.
Á propo,může mi někdo vysvětlit zastávkovou vopičárnu u školky směr Černice? Já to nepochopil,zatím a nechápu smysl této stavby.
http://spvd.cz/skoda-bus/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 08:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, každopádně je ta zastávka pořádně dražší. A ČSAD pro jistotu staví tam, kde mělo být podle mého názoru parkovací stání, akorát na zastávku ČSAD někdo zapomněl... To nejsou normy, to je čistokrevná blbost. To je jako se ptát, proč se staví v západní evropě 3x levnější dálnice, stejně tak železniční koridory by vyšly podstatně levnějc od západních firem, což mimochodem i sám investor, SŽDC, ví a uznává...

Sranda je se dívat na stavbu obchodního domu u kruháče na Slovanech... Začátek února, vesele se betonuje (v osm večer), vedle rozkopané městské komunikace a tam samozřejmě ani noha... Holt cizí peníze se rozhazujou snadno...
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 09:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libore_hh - to nepsal Martin_j, ten je v pohode, ale Martin odkopaný_I :-))), ten ktery obhajuje praci dopravnich inzenyru - cyklistů :-)).Jinak mas naprostou pravdu Libore.

Nevidim duvod vykat nejake prezdivce apod., notabene zde, na velice nezavaznem a vysoce odbornem foru.

H_k-ano mestske penize se rozhazujou velice snadno a navic jeste pred vlastni radnici. Mimochodem, jediny pan starosta Slovan si vydupal 2 mistostarosty. Vsude jinde postaci na obvod 1 , ale Slovany musi mit 2. Vypráskat je tam odsud po tech letech!!!!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 10:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímě řečeno, nechápu ani jednoho místostarostu, když se koukám na výsledky jejich práce...
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 11:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo Slovany jsou ....narozdil treba od vedeni doubraveckeho uradu :-), tam dokonce nema zadnyho mistostarostu a dela to velmi dobre ( p. Brom).
Jeste k tem silnicim - velkou vahu ve schvalovani maji oplicejni inzenýři. On si clovek nevybere...SUS Kralovice navrhlo to betonove monstrum na Krimicke, policajti to schvali, nasledne to schvali i odbor dopravy a je hotovo. Nekoncepce.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Soudce: Martin_J nebo Martin_I??? To je sabotáž,to je provokace,ale já Vám všem ukážu,Vy se budete divit,Vy vůbec nevíte,kde já mám známé,já Vás zničím,zničím,vůbec netušíte,na koho jste narazili,Vy mě neznáte,ale,až mě poznáte,tak se budete divit...
http://spvd.cz/skoda-bus/
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Soudce: To bude mejlka, p. Brom místostarostu má - jednoho uvolněného - http://umo4.plzen-city.cz/article.asp?sec=690

a jednoho neuvolněného. Pokud je mi známo.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 13:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to mam jine info. Sorry.
Neuvolneny je jako kdyby tam nebyl.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 18:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J nebo Martin_I???

Ono je to celé ještě úplně jinak, ona iniciála není velké "I", ale malé "l". Tvoření přezdívek u tohoto fóra nepodporuje jiné velké písmeno než počáteční.

Libor_hh: Šumavská nebo U Plynárny: Jistě, všechno na tomto světě dělají lidé a ti se mohou mýlit a ony normy mají zejména zabránit tomu, aby se tito lidé mýlili natolik, že by to ohrožovalo zdraví a životy lidí.
Ulice U školky: Tam byla zjevná snaha usnadnit trolejbusům výjezd ze zálivu a tak tam byl zařazen jeden semafor navíc. Podle mého názoru je to celkem k ničemu, v opačném směru to chybí a třináctky tam nečekají o moc déle. Někdy je holt třeba určité věci vyzkoušet v praxi, protože takovou zkušenost nic nenahradí. Před lety byla zkušebně upravena zastávka Ke Špitálskému lesu. Protože se to osvědčilo, zřídilo se to v Malické a teď i Francouzské. Některé věci naopak nefungují - zdvojené semafory u Severky, kde červenou ignorují jak chodci, tak někteří řidiči.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 19:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor_hh: Šumavská nebo U Plynárny: Jistě, všechno na tomto světě dělají lidé a ti se mohou mýlit a ony normy mají zejména zabránit tomu, aby se tito lidé mýlili natolik, že by to ohrožovalo zdraví a životy lidí.
Ulice U školky: Tam byla zjevná snaha usnadnit trolejbusům výjezd ze zálivu a tak tam byl zařazen jeden semafor navíc.



Pomoc,pomoc,já asi vyskočím ze své kůže,ale novou ještě nemám,je brzo,nervová soustavo,braň se obrň se,protože to je na fyzické napadení,co jsi napsal,nezlob se na mne,u školky je to docela blbej ftip,nedej panebože,aby se takovéto zkurveniny typu budeme experimentovat,potom se uvidí,dále uváděly v život. Pokud by to mělo tak být,jak píšeš,z pozice ,,blbého´´ trolejbusáka bych projektanta zastřelil,vem si,že nám je to k hovnu,akorát to zdržuje a je otázkou času,kdy to do trolejbusu někdo práskne ze zadu,protože jsou tam dva semafory za s sebou a z dálky totiž splývají v jeden,takže ta první zelená se velice snadno přehlédne !!!!!!!!!!


Šumavská nebo U Plynárny: Jistě, všechno na tomto světě dělají lidé a ti se mohou mýlit a ony normy mají zejména zabránit tomu, aby se tito lidé mýlili natolik, že by to ohrožovalo zdraví a životy lidí.

Opět by jsme mohli dlouze diskutovat o odpovědnosti člověčí bytosti v práci. Ale pokud ze zkurvila Šumavská,proč se toto samé opakuje u plynárny?? Takže mi napadá myšlenka,že lidé projektanti se mohou mýlit furt,budou kurvit silnice dál a nic se jim nestane. pilot,strojvedoucí,řidič,policista,hasič a další profese,který zodpovídají za životy lidí se můžou splést prakticky jen jednou,protože potom většinou následuje kriminál. Bohužel.
A teď se zeptám,kde bych v Plzni našel ty slavné projektanty,co tyto hovadiny vymýšlí,já bych jim chtěl poblahopřát a hlavně se podívat,co je to za vemena,vemínka kravská,nedojená....
http://spvd.cz/skoda-bus/
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 20:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: vono se s tím břichem asi kope dost blbě, poslední dobou nekope ani mě :-D
PS: doufám, že to tu nečte :-D
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 20:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zálivy: Šumavská zdaleka není historicky první záliv, ze kterého se nedá vyjet, viz třeba Husův park (směr Košutka), Újezd,Hrádecká, atd.
A pak tu máme ještě jednu zastávku, která má záliv dostatečně dlouhý (plynule přechází do jízdního pruhu), ale autobusy přesto staví zadkem v průběžném pruhu a případný druhý vůz v křižovatce, protože označník je umístěný už léta tak, že se tam nevejdou.
A teď se Libore ukaž, jeslti uhodneš, jakou zastávku mám na mysli :-)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 08:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď ráno stál nabouraný Citybus linky č. 55 směrem Vejprnice (nějaký s reklamou CaC, nebo tak něco) zajímavě v křižovatce Vejprnická - Terezie Brzkové, tedy jak dvojka odbočuje do sídliště. Nevím co mu bylo, ale stál tam dost zajímavě, jako když chtěl odbočit do protisměru do Skvrňan, ale tramvajím nepřekážel. Patrně to strhnul, když mu tam někdo vjel.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.87
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 12:02:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Původní městské revizory nepotkávám, zato potkávám nové lidi asi najaté tou společností, dnes na jednotce dva mladíky kolem 25 let. V hospodaření PMDP je nekoncepčností a nesrovnalostí více, třeba souprava 256+257 obdržela nový vnější lak 4 měsíce předtím, než šla na předělávku na ostravský progress.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 18:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim, co jsem potkal revizory v poslednim tydnu (vzdy dlouho nic a pak se najednou vyroji, projdou vozidlo a jdou zas dal), chovali se VZDY mnohem lepe (a hlavne SLUSNE), nez treba pred rokem, kdy se ke mne zachoval jeden presne popisovanym zpusobem - mohl si me zkontrolovat jakou dobu a chytil me ve dverich (a taky zdrzoval dve stanice, coz pri presunu mezi budovami skoly bylo moooc prima).
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6180
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 23:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K zastávkám, nevím sice, co se udělalo U školky, ale tam u nás je teď moc pěkná věc. Zastávka, která není v zálivu, ale v jakémsi odbočovacím pruhu, odděleném ostrůvkem od silnice. Na jejím konci cca. metr-dva za označníkem je v asfaltu indukční smyčka. Ze zastávky se vyjíždí do křižovatky, kde se jede buď rovně nebo doleva, křižovatka je řízená semaforem. Pro výjezd ze zastávky je tam tramvajový semaforek.

Návod k použití: Když je na zastávce víc lidí, zastavím u označníku a po ukončení výstupu - nástupu si popojedu ten metr nad smyčku. Pokud lidi nejsou a nebo je jich málo, zastavím rovnou na smyčce. Semaforek reaguje celkem bleskově, já dostanu volno a celá křižovatka v tu chvíli stojí, abych mohl vyjet ze zastávky libovolným směrem.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 00:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže,vážený osle,odedneška si budeme vykat,berte to laskavě na vědomí...
Velectěný pane Hadičko já se dle vašich přání rád zařídím. A pokud se může troubovi vykat, rád tak ve vašem případěm učiním.
S úctou beru na vědomí váš oddaný vážený osel
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30143
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 00:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nechcete si tohle prosím vyříkat u piva?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 09:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Marin 100: íáíáíáíáíáíáíáíáíáíáíáíáíá
http://spvd.cz/skoda-bus/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 09:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J: Jo u školky je to samý,ale jaký to má smysl?????proč je to jen v jednom směru?? To hlava nebere,co to muselo stát peměz a přemejšlení inženýrskejch študovanejch hlav.

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)
http://spvd.cz/skoda-bus/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1415
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 11:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, fígl se semaforem a indukční smyčkou může být u každého zálivu, bez ostrůvku. A u tý školky se mě nelíbí, jak záliv, do kterýho se vešly dva autobusy/trolejbusy, zmenšili na jeden. Když jsem viděl dva kluky, jakej kus běželi z trolejbusu zpátky na bus - nevim, nevim, takhle si pokrok nepředstavuju, soudruzi projektanti.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30152
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 12:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor:
To platí pro oba. (Anebo se s tím aspoň odsuňte do vhodnějšího tématu.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 19:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nedej panebože,aby se takovéto zkurveniny typu budeme experimentovat,potom se uvidí,dále uváděly v život

V každé oblasti lidského činění se experimentuje. Dnes už víme, že pevné podvozky do tramvají ne, ale před nástupem Aster jsme to možná tušili, ale praktická zkušenost nám chyběla.

z pozice ,,blbého´´ trolejbusáka

Ale to jsem přece vůbec nechtěl říct! Já trolejbus řídit neumím a když do něj nastupuju, tak očekávám, že ten, kdo ho řídí to umět bude. A nenapadne mě ho v tom nějak poučovat. A stejně tak očekávám, že někdo nebude poučovat mě ve věcech, o kterých si myslím, že o nich něco vím. Už nežijeme v jeskyních a nemůžeme všichni rozumět všemu. Vězte, než jsem měl tu možnost nahlédnout do toho, jak se komunikace navrhují, taky jsem nechápal, proč se ulice zužují a nájezdy na kruháky dělají tak kolmé. Ale dnes už vím, že to má nějaký smysl, existují na to objektivní argumenty.

Pánové, nechcete si tohle prosím vyříkat u piva?

Právě, když už se Libor_hh jednou objevil v obvyklou dobu v obvyklém restauračním zařízení (plzeňští diskutující vědí), tak se Martin_100 záhadně náhle omluvil...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 22:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě, když už se Libor_hh jednou objevil v obvyklou dobu v obvyklém restauračním zařízení (plzeňští diskutující vědí), tak se Martin_100 záhadně náhle omluvil...
Ano ale to nebylo kvůli panu "Sssssss" (ani sem netušil že tam bude) ale kvůli mojí tehdejší přítelkyni která mě chtěla mít v postýlce....jo Chřipka se jmenovala

Ad já a pan Libor_hh ..... Se divim že sme si ještě držky nerozbili páč poslední dobou do sebe nějak moc šijeme
Žejo pane "Jámamembéčkokdojevíc" co Vy na to jako svazák


Omlouvám se všem za OT jako kráva ale tuto nešlo přejít mlčením.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2739
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 01:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin_100:
nic proti, jsem tu zas asi po třech dnech, ale až ty se naučíš nereagovat na *každou* peachovinu, uvidíš o kolik budeš mít jednodušší a bezstarostnější život
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 00:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin_I:Ale to jsem přece vůbec nechtěl říct! Já trolejbus řídit neumím a když do něj nastupuju, tak očekávám, že ten, kdo ho řídí to umět bude. A nenapadne mě ho v tom nějak poučovat. A stejně tak očekávám, že někdo nebude poučovat mě ve věcech, o kterých si myslím, že o nich něco vím. Už nežijeme v jeskyních a nemůžeme všichni rozumět všemu. Vězte, než jsem měl tu možnost nahlédnout do toho, jak se komunikace navrhují, taky jsem nechápal, proč se ulice zužují a nájezdy na kruháky dělají tak kolmé. Ale dnes už vím, že to má nějaký smysl, existují na to objektivní argumenty.


Jo,to je o tebe hezké,že čekáš,že ten kdo řídí,to umí,ale jak máme jezdit po neustále užších silnicích?? Tam mi laskavě řekni ty argumenty, objektivní na užší silnice a kolmé nájezdy? A co takhle používat zdravej selskej rozum + rozměry vozidel a asi by to chtělo nějakou praxi a ne jen sedět u počítače,kreslit,kurvit a potom se vymlouvat na to,že se experimentuje. Přál bych tě a zvu tě na schůzku s řidiči PMDP,co tě řeknou na danou situaci a věř tomu,že tě upadnou uši,co uslyšíš,souhlasíš??? Ano nebo ne??? Aby jsi viděl a slyšel,že nenadávám jen já,že asi se dělá něco špatně,ale soudruzi inženýři - alias projektanti si to nepřipustí,viď???
http://spvd.cz/skoda-bus/
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 10:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin I: Více takových teoretiků, kteří si myslí, že něco ví a měli možnost nahlédnout.....Ty Martine, čím se vlastně živíš?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5898
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 13:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zřejmě problémy dopravy se vyřeší jejím co největším spomalením. čím hůř to půjde projet, tim asi líp. nemáte ve znaku klokana? a spotřeba benzínu a nafty? a ekologie? pumpaři taky z něčeho musí žít ne?
nebo jsme to nepochopil?
(ve varech taky zkoušeli problém tranzitní dopravy vyřešit tim, že jí stavbníma úpravama zpomalili na rychlost 5km/h. něja to nepomohlo

(Příspěvek byl editován uživatelem bobo.)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 14:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velkou oblibou v Plzni poslední dobou je nacpat semafor, tedy pardon, světelnou signalizaci, na každé možné místo. Protože to je ochrana nás, chodců přeci! Máme rádi zplodiny a hluk. Obecně prospěšná zlepšení pro život v kotlině jsou v nedohlednu. Přijde mi, že si zde každý dělá co chce. Hlavně je dobré si hlídat ten svůj píseček. Ostatní, ať si trhnou nohou.
Někdo tady říkal, že si myslí, že je odborník a nahlíží pod pokličku, tak by mě zajímalo, například, jak pokračuje výstavba Západního okruhu, o kterém bychom neslyšeli ani slovo, nebýt stavby III. koridoru......jak pokračuje řešení průtahu městem, jak pokračuje obchvat Roudné, jak pokračuje kauza uzavřené propadlé silnice k Olympii...jak to bude s Americkou...jak to bude s MHD pred nadrazim CD a pod.... Řešení dopravní problematiky města aby se zde dalo dýchat a normalně žít...Ja vám to řeknu: N I C !! Čeká se.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 17:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si Martina v něčem podpořit, podle mého například stavební úpravy týkající se zklidnění a lepší plynulosti dopravy pomohly Klatovské. Ty ostatní témata jsou buď na delší diskuzi a nebo bližší seznání s problémem.
Samostatné semafory pro chodce - jak kde a jak kdy. Taky mi místy přijdou kontraproduktivní.

Betonové ochranné bloky - jak kde a v jaké souvislosti. Obecně ve městech, kde V max. je do 50 km/h nevidím v jejich používání větší problém. Raději trochu více pomuchlané auto, než zpřerážené kosti chodců.

ad Soudce: Co se týče stavebních úprav silnic, věřím že Martin_L. patří k těm, co alespoň obor studují a mají o něm nějaké povědomí. Že s ním nkteří občas nesouhlasí je možné, ne každá úprava se povede. Většinou se však jedná o zlepšení stavu. Městské ulice nejsou závodní dráha, trochu smradu navíc už zase není katastrofa.

O stádiu příprav staveb které zmiňuješ nemůže mít Martin většího povědomí, než většina z nás. Tento rýpavý dotaz na jeho adresu je trochu mimo mísu, Martin nepracuje na příslušných městských úřadech.

ad. Libor: Zajímalo by mě, jestli si taky s ostatnámi řidiči jednou za čas sednete, sepíšete, zfotíte a přeměříte vše co stojí v Plzni z vašeho pohledu na prd a takový dokument začnete protáčet na PMDP, SVSMP, u policajtů, u lidí od ČVUT atd. Děláte něco takového??
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 18:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_K:nevim jak Libor h ale většina řidiču je po práci ráda že má klid natož aby se zabejvala takovejma věcma užitečnejma ale pro výše popsané instituce zbytečnýma protože by vyšli naprosto bez odezvy.jedině snad hyperaktivní jedinci kteří si nedaj pokoj a žijou trochu mimo realitu to zkoušej klidně sami.
AV 15-30
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 19:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120 - Ano to je ono když se neozvou řidiči tak je pro příslušný ouřady vše v pořádku.
Takže to si každej musí vybrat jestli nadávat o piva nebo se obrátit na správný místa.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2743
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 00:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano, ftip spočívá v tom, že u piva každej umíme prohlásit, že ti projektanti jsou ****, ale sepsat, zdokumentovat a srozumitelně sestavit tyhle silniční nedostatky do formy pro jednání s ouřadama nesvede každej, hlavně proto, že je po práci rád, že může být třeba s rodinou a na pracovní starosti hodit bobek. nehledě na to, že je velice záhodno získat určitý znalosti v oboru silničních staveb.

kdyby měl každej řidič energie a času na 48hodinovej den, možná už by něco takovýho v plzni bylo na světě.

jde prostě o neustálej boj s větrnýma mlýnama, určitě je to fulltime job pro jednoho člověka. ideální by bylo, kdyby některej projektant nebo ouředník z města/kraje/SVS atp. dělal řidiče-brigádníka u pmdp :-)

čímž se dostáváme zas na začátek - je to utopie a řešení v nedohlednu. aspoň tak to vidím já.
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 06:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší je žít na samotě u lesa, pěstovat kedlubny a starat se o kytičky a srát na všechny čůráky. V životě jsem s už narozčiloval dost a změnilo se něco?
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 10:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlatá slova Karle:-).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace