K-report
 

Archiv do 27.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy na Kladně » Archiv do 27.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
03_82
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.246
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 18:36:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem to dneska taky viděl... odpoledne na lince 1. Potvrzuji, že se jedná o Citelis 18 m, v nátěru jako např. v Praze - tedy dole červený pruh, zbytek bílý. Logo dopravce jsem na něm neviděl. RZ je bílá se zelenými znaky, je na ní písmeno E a 4 čísla. Takře se téměř s jistotou jedná o předváděcí vůz. Co se týče orientací linky, tak v místech, kde bych čekal digitální panely, jsou papíry (asi A4 na šířku) pouze s číslem linky, na předním skle je na přísavkách cedulka s cílovou zastávkou. Bohužel se mi zatím nepovedlo se svézt, takže mám info pouze o exteriéru.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 19:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem zaznamenal. Docela mne to ráno probudilo, když jsem kolem ní projížděl, u Nám. J. Masaryka, v A24. Jinak to tedy potvrzuje mé informace uvedené v příspěvku 134 odkaz Tipoval bych, že jeho budoucím majitelem by mohl být DP Ústí nad Labem...
B952E = the best of KAROSA
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 19:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale je docela hezkej, ne? ? A jak dlouho tu bude na předváděčce, nevíte? ?
Karosa FOREVER - zejména C 954 !!!
03_82
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.246
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 19:19:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mám další info o kloubovém Citelisu. Podle informace poskytnuté jeho řidičem tu bude 4 dny... Snad se to dá chápat tak, že se s Kladnem rozloučí v neděli.
Jeho RZ je E 0234, dokonce to píšou i na jízdence.
Koukal jsem na zadní čelo. Kladenské Citelisy mají střední brzdové světlo, kloubový má jenom tu vodorovnou mezeru.
V interiéru jsou horní vodorovné tyče jenom v nízkopodlažní části, tedy od prvních dveří ke druhým a jsou na nich zavěšena poutka. Zaujala mě jedna věc na stropě v kloubu... tedy připevněná na hranu stropu přední části. Taková krabička s bílým sklíčkem, na kterém je azbukou černý nápis STOP. Předpokládám, že je uvnitř žárovka a rozsvěcí se to při stisknutí tlačítka na tyči. Že by nakonec šel tenhle kousek někam na východ?
Jinak uvnitř nade dveřmi je na světelné krabičce nápis STOP a vedle dveře s přeškrtnutým panáčkem, jak je u Karos už nějakou dobu běžné.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 19:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

03_82: Dnes jsem se také svezl. Docela sem kokal, že je na jízdence napsaná správná RZ. Když občas jezdí normálně zařazené a provozované vozy s jinou kasou (a tím i vypisuje kasa jinou RZ/SPZ)

Uspořádání tyčí za druhými dveřmi, je takovéto, již od Citybusů vyráběných v letech 2004/2005 a následně v Citelisech. (Bez ohledu na délkovou variantu).

Také by mne zajímalo, kam vůz půjde. V ČR jsem měl dva kandidáty. Ústí a Brno. Jenže po svezení bych řekl, že ani jeden z těchto dopravců jej nedostane. U Ústí nesedí interiér. U Brna piktogram invalidy, plastové kryty bočních buse, které by měly být děravé (kvůli "teploměrům" ) a hlavně provedení vozu: Euro 3. Brno očekávé Citelisy 18M v Euro 4 (Kde je mimojiné standardem zmiňované třetí brzdové světlo). Toho detailu v azbuce jsem si nevšiml... Zřejmě to tedy bude na ten východ...

Co mě osobně vadilo byla převodovka. která měla hódně dlouhou jedničku a motor neuvěřitelně vytáčela. Víc jak za tři autobus nezařadil.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukasek.)
B952E = the best of KAROSA
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 20:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten kloubovej Citelis má totožnej nátěr jako maj Citelisy 12m v Plzni. Ten tmavší červenej proužek nahoře nad okny. Ale tam teď koupili 3 kloubový Solarisy a pronajali si na osm let 10 15ti metrovejch Solarisů, takže pochybuju. Nátěr je ale ''Plzeňskej''. Jestli si v tomto nátěru objednal Citelis i někdo na východě, to netušim.
Ústí i Brno maj pouze červenej spodek, zbytek je bílej, bez toho tmavě červenýho proužku nad okny.
03_82
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.246
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 22:23:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slayer: Proužku nad okny jsem si nevšiml, myslel jsem, že je ten nátěr "pražskej". Příště budu koukat líp.

Lukasek: někdy na podzim jsem jel na lince 1 Karosou C734 BE 66-76 a na jízdence byla nějaká středočeská RZ.
Děda prý jel v pondělí s kloubovým Citelisem a na jízdence má RZ 4s38468. Číslo strojku je stejné jako na mé dnešní jízdence.

Možná by nebylo od věci najít nějaký výrobní štítek... C834 (exportní verze pro Rusko) má nad předními schody štítek s nápisy jako "Astarožno pri svarke", vše azbukou. Ostatní vozy tam mají "Opatrně při sváření", pak je tam vysvětleno, že je to kvůli plastovému potrubí...

A už jsem našel i fotky toho krasavce na www.citybus.cz :
http://www.citybus.cz/fotodatabaze/aktualni/upload/Citelis_E0234.jpg
http://www.citybus.cz/fotodatabaze/aktualni/upload/Citelis_E0234_a.jpg
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 00:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bude to asi nějaká rusky mluvící země.může to být i pobaltí Litva Lotyšsko a tak.
Vzadu sice to není tak dobře k rozlišení ale u nás na tý modrý cedulce je pusť mě a tady to vypadá také na azbuku.Kdyby jste ho někdo fotil zkuste udělat detail.A taky ta 70 evidentně není pro česko.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 00:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak omlouvám se ale na tom vašem je ta 70 stejně podivná.ale ta modrá značka platí
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 08:15:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na modré značce je psáno v Azbuce "pažalujsta otpusti menja" - prosím pusť mě.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 16:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo to může být rusky píšící země - Bulharsko, Srbsko.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 17:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsme testovaly už na Kladně kloubový Citelis tak by to chtělo aby sem na předváděčku půjčil třeba Evobus kloubové Citaro, aspoň by bylo co porovnávat.

Jinak včerá jsem jelkolem garáží ČSAD a u polotu je odstavený Citybus asi ten z roku 2004 a má pravděpodobně demontováno pohoné ustrojí. Aspoň záď vypadala v celku vybraně. V tu chvíli jsem to moc prohlížet nemohl řídíl jsem , tak snad někdo doplní...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 14:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Nebo by to také mohl být jeho o rok mladší kolega (2S8 9375), který někdy na začátku týdne stál neschopen jízdy v zastávce J. Kociána.

Kloubové citáro by nemuselo být špatné.

Dnes poprvé Citelis na A24.
B952E = the best of KAROSA
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 15:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: A proč "" ??
Karosa FOREVER - zejména C 954 !!!
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 16:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LC: Protože je to MĚSTSKÝ autobus.

Stačí se podívat na Citybus KLO 55-53, který A24 jezdil, až na pár vyjímek skoro dva roky. Když si ho porovnáš s jeho kolegou z dodávky (1S0 4007) , je to docela velký rozdíl. 4007 vypáda zachovale, kdežto 55-53 je snad nejhůře vypadají citybus na Kladně. A čím to asi bude...
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 18:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těma Citybusama a Citelisama to bude ještě těžké, když vezmu v potaz že ještě jezdí přes půlku okresu (viz linky A24 a 9). Další věcí je že proti vým francouzkým kolegům maji daleko větší akční rádius, jezdí po horších silnicích a také neni moc dobré že jezdí mnohdy napěchovaný až po strop.

Z krátka potrženo sečteno na příměstskou dopravu by to doopravdy chtělo jiné vozy než Citybusy a Citelisy, jsem zvědav co bude ten nový autobus od Irisbusu co má být představen v polovině roku. Má se jednat o částečně nízkopodlážní autobus vycházející z vozů Crossway, tak uvidíme.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 19:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dandy a není to spíše ve vedení ČSAD jaké nasadí busy?a hlavně jaké kupuje.Citybus a Citelis není vhodný bus,ale existuje jeho linková verze.a i když jede tak daleko tak asi někdo požaduje aby tam jel NP bus umím si představit lidi kteří to přivítají.ale tobě jde spíš o uspořádání vozu kde městský opravdu není vhodný.U vás jde ale veškerá odpovědnost na vedení ČSAD.
U nás se to vyřešilo koupily se 2 Tedomy line které pro nás vyrobily.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 19:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Nebudu se tu zastávat vedení kladenského ČSAD, ale nechtěl bych být v jejih kůži, na jednu stranu je tu majitel který chce co nejvíce vydělávat a na druhé straně samotné město Kladno které pomalu neví co od MHD má požadovat. To že jezdí městské Np vozy na meziměstě je spíš důsledek jednání které se lidově popisuje: vlk se nažral koza zůstala celá. Mam pocit že v tom jde i o dotace, protože veškeré garantované spoje jsou v rámci ZDO dotovány.

Co se týká výběru vozu no možná je na tom pozadí v rámci odpisů a investic, které neovlivňuje jen vedení, ale hlavně také majitel. Pokud vim tak městské vozy patřily k těm levnějším aspoň u řady 950E, takže je možné že je v tom i něco takového.

Ono těch podivností na Kladně je více, třeba jednotky pro placení elektronického mítného. Já bych čekal že bude těmato jednotkamy vybavena jen skupina vozů co jezdí pravidelně na zpoplatněných usecích. Jenže jednotky jsou téměr na všech vozech a to i na těch co se běžně na zpoplatněné úseky nedostanou. Například kloubové vozy nebo třeba jediný kladenský Midway...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 20:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Dandy ano pochopitelně majitel rozhoduje o investicích:Jinak mimochodem kdo jím vlastně je.?Předpokládám že je v představenstvu tudíž je ve vedení společnosti.Nevím jak velký je cenový rozdíl mezi citelisem a citelisem line,ale kdyby trošku někdo přemýšlel už ho dávno mohli koupit,vždyt letos jste koupily np vozy?nebo ty jezdí jen v KLadně na MHD?
Jinak vybavení mýtními jednotkami na všechny vozy je asi zbytečnost a vyhozené peníze (1500 kč)Počítá se s instalací mýta na silnice 1 třídy ale tady se ještě neví jaký systém bude.Bohužel toto svědčí o jisté nekompetentnosti toho kdo to má na starost.
u nás to mají pouze dálkové busy nebo ty které občas vyjedou na dálkovou linku.(posilové vozy)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: No majitelem je Přerovská firma Rega o jejích majitelích a kapitálu se lze dočíst tady. Jinak ta firma vlastní nebo má vliv nad společností gala Prostějov nebo ČSAD Kroměříž tedy dnešní Krodos.

Co se tak koukam na udaje o ČSAD Kladno tak v představenstvu a dozorčí radě jsou stejní lidé jako ve vedení,více jsem našel tady. Co se týká zastupců z řad majitele měl jsem tu čest se dvěma. První byl dnešní předseda dozorčí rady, jméno si najděte v odkazu, ale projevoval se v celku nafoukaně a arogantně prostě zbohatlik. Druhy byl jediný akcionář firmy Rega Přerov, postarší pán sice svím způsobem pedant, ale rozhodně bych se s nim domluvil spíše než s tim předchozím. Je škoda že když byla možnost tak že se ČSAD nepřevedlo na město a nebyl vytvořen klasický městský dopravní podnik.

Nízkopodlážních autobusů je na Kladně v současnosti deset ( 8x citybus, 2x Citelis) samozřejmě měly by jezdit po městě, ale není tomu tak. Linky A24 a 9 mají garantované pořadí pro bezbarierovou přepravu a tak se na ně nasazují právě NP vozy a to i přesto že obě mají meziměstský charakter. Na otázku proč tam jezdí stávající NP vozy jsem už také hledal odpověd. Nevim jestli jsem jí našel, ale je potřeba se trochu vrátit do minulosti.

Na přelomu osumdesátých a devadesátých let byly dodány na Kladno celkem tři Karosy C734 v upravě ZTP, se širšíma druhýma dveřmy a plošinou na vozíky. Jedna byla s lepším vybavením a využívala se na zájezdy invalidů a příležitostně i v pravidelné dopravě. Další dvě byly ve výbavě odpovídajícímu linkovému provedení, ale měly méně sedaček kvuli prostoru na přepravu invalidních vozíků. Jeden z těchto vozů byl používán na MHD na Kladně na zvláštní lince 33, druhý vůz byl brán nejspíše jako záloha a jezdil po různých linkách. Tato situace trvala až do roku 2000, kdy vůz jezdící na lince 33 byl nahrazen Citybusem.

Tehdy bylo už zřejmé že vozy C734-ZTP mají nejlepší za sebou a proto byla zakoupena v roce 2001 Karosa C934E - ZTP bohužel zůstala jediná. Vozy C734-ZTP tak skončily, i když né uplně, jeden z nich jezdí na Kladně dodneška bohužel již bez plošiny a bez možnosti přepravy invalidních vozíků. Mezi tim vznikla meziměstská linka Kladno - Praha zličín tedy dnešní lnka A24 na které byly již od začátku zřízeny garantované spoje pro invalidy. Na ně ješte ze začátku byla vypravovaná původní C734-ZTP která byla krátce na to nahrazena novím vozem C934E-ZTP. Jenže tento vůz má častečné vybavení které umožňuje zájezdovou dopravu s invalidy. Z počátku v době apsence ještě vypravována C734-ZTP, ale i ta brzo skončila a bylo potřeba najít adekvátní náhradu. Nejrychlejším řešením se tedy stalo nasazování Citybusů které nebyly na linkový provoz stavěny, ale umožňovali přepravu invalidních vozíků.

Zpočátku se jednalo jen o záskoky po dobu nepřítomnosti Karosy, ale osudový se nejspíše stal 25. prosinec roku 2004. Tehdy měla jediná kladenská karosa s plošinou na vozíky nehodu u kladenského zimního stadionu. Výsledkem čelní srážky s protijedoucím autobusem bylo delší odstavení vozu a okamžitá náhrada Citybusem. Ty na lince Kladno - Praha Zličín zůstaly i po převedení linky do SIDu a přeznačení na A24. I když byla na garantované spoje opětovně nasazena Karosa s plošinou Citybusy zůstali na lince A24 nadále a nyní je nasledůjí i Citelisy. Ta C934E-ZTP jezdí na lince A24 i nadále, ale neni už nasazena na garantovaném pořadí.

Nasazení Citybusu na linku A24 mělo však ještě jeden efekt. Protože se nějak udýchalo nasazení NP vozu na meziměstskou linku začali se oběvovat další žádosti o vypravování těchto vozů na další linky. A tak se lze s Citybusem setkat i na lince 9 jezdící z Kladna do Slaného. A to byly ještě další žádosti o zajištění garantovaných spojů,které zatim neprošly. Pak se má člověk divit že je málo NP vozů na MHD.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 23:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Dandy děkuji za přesné popsání situace a historie.Trošku jsem byl v domění že je oddělena MHD a linková doprava.Město patrně nepřispívá moc na vozy a nehledí si toho.Kdyby si toho hledělo a požadovalo po ČSAD garanci NP spojů tak by to dopravce nesvádělo k používání citybusů na linkách.škoda že nešli do citybusů line tím by to zlepšily.Asi je vhodné aby pár spojů bylo NP,ale ne zas všechny neb vzdálenost z kladna do Prahy je přeci jen nějaká a ten citybus na to není vhodný.Nevím jak je to s obnovou parku letos jsem vás tady sledoval ale může to být ovlivněno tím nákupem končící řady 900.Uvidíme zda letos bude nákup a hlavně kolik vozů.Bojím se že Karosa trošku zaspala s tím Le měla to mít s nasazením Arway - crossway.Snad náběh do výroby bude rychlejší.
Ještě jedna otázka mělo někdy ČSAD Sor.?nebo tam ta hračka nikdy nedorazila naštěstí?
A co by jste říkali Tedomu?,jako NP vůz.?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom pro doplnění:
1. Karosa C934E-ZTP je naprosto zoufalé vozidlo. V přední části vozu jsou tak malé rozteče mezi sedadly, že si tam vyšší člověk vůbec nesedne. Citybus je v tomto ohledu podle mého názoru pohodlnější.
2. Linka A24 projíždí celým Kladnem jako rychlíková a umožňuje i přepravu v rámci Kladna za tarif MHD.
3. ČSAD Kladno je jediný dopravce, který na linkách do Prahy nabízí cestujícím elektronickou peněženku se slevou na jízdném, večerní komerční spoje a rozumné víkendové pokrytí. V rámci SID byly zavedeny i každodenní noční spoje do a z Prahy.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Kladenské ČSAD autobusy od SORu nikdy nemělo a snad ani žádná předváděčka se nekonala. Samotné ČSAD resp.lidé z něj měly výhrady k zpracování vozů a celkovému provedení a spíše drželo při nabýtce Karosy. První vybočení byly až nákupy zájezdových Neoplánů v roce 2002 a 2004. Ukončení výroby řady 950E bude určitě znamenat změnu v obnově vozového parku. Ono už i předváděčky naznačují že nemusí jít o vozy od tradičního dodavatele.

Co se týká Tedomu já jsem si mohl tyto vozy prohlédnout na Autotecu v Brně a v celku se mě i zamlouvaly aspoń teda uspořádánim intelieru. V provozu jsem ještě tedomem nejel. Netušim co na tyto vozy řikájí lidé z ČSAD, ale určitě by stálo za to udělat nějaký zkušební provoz na Kladně.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 11:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: No on celkově Karosa C934E-ZTP je v celku pěkný "kříženec". Nebýt tam ty zájezdové sedačky ale dát tam klasické co jsou třeba v C934 nebo C954 mohlo být to sezení lepší. Jinak souhlasim s tim že i když Citybus je stavěn na město tak má lince A24, výhodu v nízké podlaze díky které nastupují rychleji nejen vozíčkáři, ale i ostatní cestující.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 18:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: jen doplním: C734-ztp jezdilyčtyři. Dvě zájezd a dvě linku(MHD). Dnes jak jsi již zmínil jezdí jen jeden vůz nicméně na papíry zbylích tří donedávna jezdily jiné standardní C734, jeden už pokud se nemýlím byl vyřazen.

Citybus z roku 2004 (3S8 5191) dnes jezdil. Takže ten u plotu bude zřejmě jiný.

Jinak dnes opět na A24 nejenom Citelis 6S2 4997 ale také Citybus 3S8 5191. Ráno jezdila i C934-ztp. Mimochodem ta také jezdí v době kdy není potřeba tolik vozů pro A24 na lince MHD č.6. (organizace vypravování A24 také není zrovna šťastná)

A co se týče palubních jednotek, tak to je opravdu na hlavu. Jezdí s nimi úplě všechny autobusy včetně těch největších vraků, nasazovaných pouze na MHD...

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukasek.)
B952E = the best of KAROSA
03_82
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.246
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 12:13:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před chvílí jsem jel Citelisem 6S2 4998 na lince 3 a chvilku po něm jel jeho bráška 6S2 4997 na lince A24. Nějaká C934 se širokými dveřmi, pravděpodobně ZTP, stála na obratišti Okrsek 4 a na digitálních panelech měla něco jako Manipulační jízda ČSAD Kladno.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 16:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

03_82: Já jel kolem célé této trojice A24kou Citybusem 3S8 5191. C934-ztp z Okrsku ´4´ po třetí hodině vyjíždí na linku 6.

Mimoto v tu chvíli byly na A24 potřeba dva vozy a oba byly nízkopodlažní! A nevidím žádný pořádný důvod proč tomu tak je. C934-ztp si vesele jezdí na MHD. C934ky (a C954ky) jezdí na linkách jako A26 poloprázdné a na A24 jezdí pro linku nevhodné (ona ta nevhodost je ostatně oboustranná) vozy City/Cite... To opravdu nedovede na ČSAD nikdo přemýšlet?
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 16:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaká C934 se širokými dveřmi, pravděpodobně ZTP

Tak tak toje ona tolikrát diskutovaný vůz, zadní dveře má širší kvuli plošině a nakládání invalidů na vozýkách. Stejné uspořádání měly i původní vozy C734-ZTP. Jinak na lince ČNE lze potkat Karosu řady 700 v linkovém provedení a se širokýma druhými dveřmi a zadním čelem z řady 900. V tomto případě se však nejedná o tovární provedení, ale o přestavbu B731/2 původem z DP Praha.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 22:51:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Csad_zastavka: v pondeli po poledni jsem zkusil jet A30 od gymnaziu k Tesco a jeste k tomu platit kartou . Jak se na mne ridic koukal tezko popsat. Takze kazat o tom, jak s regio linkami lze jezdit po Kladne zrychlene je hezke, ale praxe jina.
Jeste mam v pameti, jak ridic odmitl prepravit moji zenu z Zehrovice Haje do Zehrovice, ze to dojde pesky. A tez jsem kdysi zkousel jet A24 z hangaru F na Zlicin, tez neuspesne.

Mimocodem dnes maji ridici CSAD muj obdiv, Karlovarska od Hostivic po Jenec od 18 hod pokryta ledem.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 23:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk1: V tomhle případě si myslim že záleží na koho člověk zrovna narazí. Viděl jsem řidiče A24 který před cestujícímá na Sítné záměrně ujížděl, nadruhou stranu jsou zase tací kteří i lidi po městě vezmou. A několikrát jsem byl svědkem jak řidič vzal lidi na letišti a vezl je na Zličín.

Co mě se spíše osobně stalo byla spíš taková neznalost řidičů, když se rozširoval SID. Někteří nevěděli ani co je měsíční kupón a pomalu netušily jak se to na pokladně nastavuje. Naštestí to bylo za rok a půl dojíždění autobusem, jen pár případů a vždy se to vyřešilo.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
03_82
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.246
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 23:19:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Vím, že ty šírší dveře jsou kvůli plošině. Jenom jsem si nebyl jistý, jestli náhodou ČSAD nemá ještě jiný podobný vůz, ale bez plošiny. Proto ta opatrnost ve vyjadřování.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 23:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kazat o tom ... je hezke

Chyba je, jak správně říká Dandy, v řidiči - člověku. Další chyba je ve vedení ČSAD, které nedostatečně školí řidiče. Mají mezery v tarifu a v ovládání pokladny - někteří nedokáží vystornovat špatně zadanou jízdenku a rozdíl vrací v hotovosti, tj. ovšem ze svého. Při této příležitosti by jim mohlo být zároveň řečeno, že integrace je zde mj. proto, aby příměstské linky nevozily po městě vzduch. V Praze existují oblasti, kam už vůbec nejezdí městské linky a také to jde.

ridic odmitl prepravit moji zenu z Zehrovice Haje do Zehrovice

Stejná příčina. Zde je na místě písemná stížnost, pokud není uspokojivě vyřešena, tak další na Krajský úřad. O hulvátství toho burana se ani nemá cenu bavit.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 01:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAK pokud někoho nevezme a je tam přeprava povolena v tom úseku tak to má sokolík spočítaný.Stížnos a potrestání udělá své.vícekrát to už neudělá
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 11:04:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zkuste si stezovat, kdyz bydlite ve vsi s 300 obyvateli na ridice ktery tam bydli tez
stiznosti dle mne nejsou resenim, jak pise Dandy, je to o lidech a ty stiznost nepredela
jen bych prosil rozlisovat neznalost od neochoty
nejvetsi ouvej je, kdyz linku kde lezdi cely rok jeden ridic a da se dle toho ocekavat kdy pojede (at uz driv nebo pozdeji, ale stale stejne) dostane nekdo jiny
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 11:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zdeněk1 tak to už by si nedovolil vůbec být z jedné vesnice.
A stížnost že není řešení?s tím nesouhlasím .a nechat si s... na hlavu je v pořádku?
Znám jednoho řidiče který pravidelně jezdil o 5 minut dřív.dvakrát mi ujel potřetí jsem šel dřív,řekl jsem mu že jestli se to bude opakovat píšu stížnost.za týden mi ujel zas.byl jsem rozloben a už rozhodnut to napsat,když bus se vrátil z druhé strany s omluvou že zapoměl a tak se pro mě vrátil.od té doby už nikdy dřív nejel stačilo tím jen pohrozit.Upozornuji že řidič je téměř 2 metrovej 100kg chlap.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 14:10:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares: ja se do te vesnice pristehoval z Prahy (docela dobry zazitek nejen okolo dopravy)
me to kdysi vysvetloval jeden mistni ridic - dlouhy jizdni doby jsou od toho, aby jsme meli vic penez a mistni vedi ze jezdim o 10minut driv
jizdni doby jsou problem nejen na Kladne a dalsi problem jsou prestupy - podivejte se napr. na vazbu B82 na A35 v Zehrovicich po ranu
BTW netusite nekdo jakym smerem se bude ubirat rozvoj SID - PID a SID - Ceske drahy ?
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 16:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám zase problém s řidičem jezdícím na A24 s C934-ztp, který mi nechce dobíjet el. peněženku s odůvodněním, že jsem v prvním pásmu, nebo pokud si dobíjím na začátku týdne, že si mám dobíjet v pátek. To samé jsou reakce na cestující, kteří chtěji jet třeba od Energie po městě. Obvykle reaguje slovi "To jako nejezděj šestky, nebo co!". Ovšem to, že tito cestující většinou jedou na Sítnou, nebo k Tesku, kam linka č.6 nejezdí ho už asi moc nezajímá...

Zdeněk1: odkaz předpokládám, že v té tabulce dole znamená fráze "dokončení oblasti Kladenska, Kolínska" zaintegrování železnice. Jinak diskuse o PID a SID se rozvinula v diskusi Pražské autobusy tady a tady
B952E = the best of KAROSA
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 16:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to nevím pánové co to tam máte za trotli.Odmítnout dobití karty se mi nestalo nikdy.a pokud se k vám takto chovají to je síla.no jaké vedení firmy takový jsou zaměstnanci.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
cestující_z_Kladna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.77.66
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 19:39:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu dobíjení. Na stránkách ČSAD Kladno je v části O čipových kartách - dobíjení : "Dobíjí se na všech linkách mimo zastávky v zóně MHD Kladno (tj. pouze mimo město Kladno). Dobítí el. peněženky může být řidičem autobusu z provozních důvodů odmítnuto." To chápu, ve městě jsou informačky a např. "pražáci" si můžou dobít na druhé konečné. To že neberou po Kladně je horší, zvlášť pak, když dojíždí spoj do centra a už se neodbavuje a je autobus volnější. Aby brala nacpaná A42 v půl třetí lidi z autobusáku k nemocnici je asi blbost.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 00:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobíjení:
1) Linky SID nedobíjejí v městě Kladně. To před zavedením SID nebylo, příměstské linky dobíjely, akorát MHD nedobíjelo.
2) Informační střediska sice na Kladně jsou, ale dojíždějící do Prahy nemají moc šanci se do nich dostat. O víkendu je zavřeno s výjimkou jedné pobočky v sobotu dopoledne.

Aby brala nacpaná A42 v půl třetí lidi z autobusáku k nemocnici je asi blbost.
Pochybuji, že by někdo chtěl takto cestovat. Jde spíš o autobusy projíždějící celým Kladnem, zvlášť po trasách, o nichž píše Lukasek. Také jsem zkoušel jet třeba MHD krátké vzdálenosti, byl jsem bez problémů odbaven, neb řidič neví, kam chci jet, zato při výstupu sršel jedovatostmi...
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 15:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a co mi povíte k tomuto včera před 1 hodinou odpoledne zkončil autobus karosa C 934 (E) KLM 30-94 evidenční číslo 1381 ve škarpě před obcí Úhonice směr Unohošť a poté co vystoupili cestující se vůz údajně převrhl na bok.

jak to tedy bylo?
 
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 16:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fedos: No o tomhle sice nic nevim, ale neni to jediný případ. Na Bílích vrškách taky sjel do škarpy autobus, včerá ho tam měly vytahovat. A v celku velké problémy jsou na lince 7, hlavně v kopcích u Libušína a Svinářova. Dost lidí nadává že je silnice špatně protažena.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 16:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dandy no spíš kdyby se vysrali na to solení.Jak koukám podle snímku je komunikace v dobrém stavu.někdy za to může spíš neopatrné vyhýbání.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 17:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cestující_z_Kl.; ČSAD: To je hezký, já si v Kladně dobíjím už tři roky a neměl jsem s žádným řidičem problém, krom tohoto. Pokud by byl tak znalý všem pravidlům, pak by neměl pindy na lidi, cestující jen v prvním pásmu.
Druhá věc je to, že jsem si nevšiml ničeho, co by upozorňovalo cestují na nedobíjení čipových karet v autobusech v 1. pásmu...

Co se sněhu týče tak už se ani nedivim. Dnes hlásili, že mezi Újezdem a Unhoští zapadl do škarpy samotný sypač... Co pak má dělat chudák autobus
B952E = the best of KAROSA
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 17:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chudák C 934... , pokud se převrátila, už jí vyprostili?? Jo - na 12 jsou také problémy, nic se nepřevrátilo, ale už několikrát málem ( Ne při sněhu, ale při větru ).
Karosa FOREVER - zejména C 954 !!!
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LC 736 c 954:prý jí vytáhly za hodinu a půl od vytáhnutí ale tato zpráva i ta že se to převrátilo je od lidí kteří nejsou z oboru a ani nevědí co to je evidenční číslo takže mohli vydět třeba citybus a nebo 1389
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždut´ si to psal ty...: " vůz se údajně převrhl na bok ". Je to hned před tou fotkou.
Karosa FOREVER - zejména C 954 !!!
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lc 736 c 954:to já vím že jsem to psal já já to psal protože jsem to od nich slyšel
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo - AHA.
Karosa FOREVER - zejména C 954 !!!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 23:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek:
Mně dokonce jeden řidič říkal, že nabíjení je v tarifní zóně 1 (tj. MHD Kladno) blokované. Jestli je to pravda, netuším.

Jinak obchodní kancelář na Nádraží mění od 1. 2. 2007 otevírací dobu z 6 - 12 na 9 - 15 hodin. Provoz pouze Po - Pá zůstává. Patrně je potřeba obyvatelům sídliště Kročehlavy znepříjemnit život, co kdyby někdo náhodou cestou do práce si chtěl dobít kupón.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 10:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: Blokované není, dobíjel jsem si včera ráno. Bez jediného problému.

Holt se nechce někomu stávat... O důvod víc dobíjet si v autobuse a časem se možná toto, pro mne nepochopitelné nařízení, zruší. (Stejně v raxi není v drtivé většině dodržováno)
B952E = the best of KAROSA
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 15:31:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja bych jed dal pro dobijeni v BUS nejaky dolni limit. Dobijet 100Kc a pak koupit listek na 45 to nalade ridice neprida.
Me by zajimala jedna vec. Snese se cipova katra (respektive snimac) s platebni kartou. Nechce se mi cipovou kartu hledat v penezence (protoze to funguje i pres obal penezenky), ale mam tam i platebni kartu sporitelny a nerad bych aby zdechla.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 16:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já mám čipovou kartu v peněžence kde mám všechny ostatní věci a platební kartu už několik let a nikdy jsem neměl problém.
A čipovou kartu jsem viděl naposled před lety když jsem si měnil peněženku
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 20:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm čipovím kartám, ten systém využívám téměř od samotného začátku provozu v roce 2000. Tehdy s tím byly v celku dost velké problémy, hlavně v programovém vybavení terminálů a pokladen. Kladno mělo patřit mezi první města kde bylou tohoto systému využito více než jedno pásmo a podle toho byly také počáteční problemy. Já za dobu provozu měl dvě karty a to studentskou, kterou jsem později nahradil občanskou. Jedinýma problemy za tu dobu bylo doopravdy spíš neznalost řidičů, jinak si na tento odbavovací systém stěžovat.

Jinak včerá jsem v večer jel na Kladno a kromě soužití dopravy a sněhu jsem také matně sledoval jak jsou chodniky a komunikace uklizeny. Po dnešnim cestě ve dne přes město musím konstatovat že silnice jsou s opatrností sjízdné. Chodniky z větší části jdou, i když se najde dost míst kde jsou chodniky v neskutečném bordelu. Co je ovšem v největším bordelu jsou zastávky MHD, tam sníh udělal doslova bariery a prohráblý pruh o šířce sotva jednoho metru to je hnus. Každopádně je to ostuda města a nevim třeba jaby se řešila situace na garantovaných spojích když by chtěl jet invalida na vozíku. Pro názornost jsem dávám fotky ze zastávky u Kauflandu na Americké ulici.

 
 

A protože jsem jel večer do Prahy linkou A24 měl jsem tu možnost obhlédnout vnitřek nového Citelisu. Bohužel tato na mě zapůsobyla rozporuplně a musim přiznat že si začnu vážit více původních Citybusů/ Agor ve verzích Euro 2 a Euro 3. Co jsem prohlížel intelier tak zásadní změna je v rozšíření pološiny u prostředních dveřích, ubrání jedné dvojsedačky a odebrání podesty u levé bočnice. Tim se snížilo počet míst k sezení sice jen o jedno protože za levým předním podběhem jsou pro změnu dvě sedačky proti sobě, ale myslim si že původní uspořádání zas tak mizerné nebylo. Uplně asi největší ránou pro mé oči bylo místo na sezení u pravého zadního podběhu, tedy místo kde je nápust palivové nádrže. Dvojsedačka v těchto místech neni upevněna na klasických nohách, ale na podestě která kryje nápust. Díky tomu je méně místa na další dvojsedačce která je na podběhu, no dlouháni budou mít zajisté radost, pro ilustraci sem dávam i foto. Samotnou kapitolou je vrzání obložení což je spíše "tradice" navíc doplněné vibrujícíma okny, kde největší rámus dělá příčka mezi pevnou a výklopnou částí. No když to vezmu celkově, tak pokud stavající dva Citelisy zůstanou v MHD jedinýma vozy svého typu bude potěšení na mé straně.

 

A jen tak pro zajímavost dnes jel v Pardubicích trolejbusem 24Tr který je postaven na základě karoserie Citelisu. Co je zajímavé tak drnčení obložení je zhruba stejné jako u autobusu, co jsem však nezaznamenal je to šílené vibrování oken. Napadámě to jestli to není tim že spalovací motor může mít větší vibrace než elektrický pohon? Například u Citelisu/Citybusy nebo Karos řady 950 se obložení nebo okna nejvíce chvějí při voloběhu a to bývá při stání v zastávce nebo na světlech. Tuto vlastnost u trolejbusu však nenajdem, neboť elektromotor se při stání pochopitelně netočí a tim lépe i pro cestující a okolí.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 00:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk1:
ja bych jed dal pro dobijeni v BUS nejaky dolni limit
Už existuje, je to 200 Kč. V praxi se nedodržuje.

Ares1:
mám čipovou kartu v peněžence kde mám všechny ostatní věci
Problém by mohl nastat, pokud byste měl takovýchto karet více. Pokladna by nevěděla, s kterou z nich komunikovat.

Dandy:
Chodniky z větší části jdou
Akorát si člověk musí uvědomit, že těch chodníků podstatně ubylo. Jsou přikryté sněhem a nikdo se je ani uklízet nesnaží. Vaše fotografie ostatně hovoří za vše.

Cca v 0:15 jsem potkal autobus linky 5 právě ve fotografovaných místech, jel směr Aquapark, měl běžné orientace, v něm seděli cestující. To jsem nepochopil. Že by o téměř 2 hodiny opožděný poslední spoj?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 10:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Je možné že to byla smluvní jízda, na nich když jedou vozy s cedulovím označením linek tak velké cedule na čele řada řidičů nesundavá. Je tedy možné že vůz z posledního spoje linky 5 jel ještě smluvní spoj nebo to byl vůz co jezil na pětce kdykoliv přes den.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 11:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Ta podesta obsahuje krom nápusti obsahuje nádrž na AD Blue, nutné pro dosažení normy Euro 4. Mě se uspořádání u druhých dveří líbí, alespoň se trochu zkrátila úzká ulička, odkud nebylo při přeplněném autobuse úniku (nicméně vrámci modernizace mohlo dojít k úplnému posunutí druhých dveří, tak jako je to u Citelis Line).

Každopádně těch vad, je podle mne někajak moc. Ve středu jsem se, při došlápnutí na svažující se podlahu ke třetím dveřím, trochu zhoupl, tak sem zkusil trochu zatlačit a podlaha se opět prohla.

ČSAD: já jsem zase od jednoho řidiče slyšel, že se má dobíjet minimálně za 100 Kč.
B952E = the best of KAROSA
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 12:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: Jo s tou kratší uličkou to je pravda akorát mě napadá u toho posunutí dvěří, když by k tomu došlo vešla by se tam nádrž na palivo + nadrž na Adblue? Mam takový pocit že Citelis line v provedení Euro 4 neni a je z cela možné že ani nebude.

já jsem zase od jednoho řidiče slyšel, že se má dobíjet minimálně za 100 Kč

No tohle jsem také už slyšel...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 13:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Nádrž by se vejít měla, do nových Citelis 18M, které jsou nízkopodlážní v celé délce, se také určitě vejde. Prostor od druhých dveří dále by byl úplně stejný, jako prostor za třetími dveřmi u 18M.

Bohužel, jsem zatím neviděl žádné fotky Citelis 18M Euro 4 (a více)
B952E = the best of KAROSA
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 13:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD zastávka já tam mám i kartu Hradeckou a nikdy to neukázalo neplatná karta.ani v Hradci ani v linkovém busu(obě karty na em test.)
u nás je min.50kč max 999kčvíc ani mín řidič nedobije.(ale on taky nikdo jinou částku nechce)
z vlastního výzkumu nejčastěji 100,200,300,500 kč
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace