K-report
 

Archive through 31.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archive through 31.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 08:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Malý Fotograf: Mnohem méně úsměvné je pokoušet se zastupitelům nejmenovaného malého českého městečka vysvětlit, že když teď začnou vyvíjet aktivitu k výstavbě lehkého kolejového spojení tak za 30 let budou vysmátý. Bo za 20 let bude ve velkym městě, ke kterymu přísluší tenhle satelit, už dost možná zpoplatněné stání a lepší preference MHD a ti kravaťáci fakt budou jezdit tramvají a parkovat na P+R právě v našem městečku a utrácet tam každej den svejch kravaťáckejch tou dobou už asi 70 kč za koblihy a noviny.... holt 30 let je víc než dohledný počet volebních období.
Alkohol je dobrý sluha, ale špatný pán
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 11:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100:

Nedivte se zde prosím jakémukoliv upřednostňování MHD před individuální automobilovou dopravou. Tyto diskuze jsou na MHD zaměřeny, a tak je pochopitelné, že většina zde přispívajících má k MHD pozitivní vztah.

Dále bych Vám rád uvedl některé, jistě již po několíkáté omílané názory na MHD a IAD:
1) Do vozidel MHD se vejde více lidí než do vozidel IAD. Z toho nutně vyplývá, že pokud bude více lidí jezdit po městě MHD a méně auty, bude provoz na silnici bezpečnější a celkově bude vozidel jezdit méně.
2) I kdyby mělo dotyčné auto lepší emise než vozidlo MHD, množstevní poměr auta/mhd vždy zajistí, že i mhd provozovaná pouze autobusy bude do ovzduší vnášet méně emisí.
3) Pokud je MHD elektrifikována, přináší do města méně hluku než IAD.
4) Pokud je MHD jakákoliv, přináší do města méně nečistot než IAD.
Atd atd...

IAD má jistě ve městě svůj význam. Měly by to být ovšem pouze urgentní záležitosti - např. záchranný systém a dále doprava na místa kam MHD nevede (to neznamená, že je zastávka od tohoto místa např. 300m!). Dále má IAD sloužit hlavně imobilním a starším občanům se shoršenými pohybovými schopnostmi, kterým by činilo problém se na příslušnou zastávku MHD vůbec dostat. Pro ostatní je dle mého názoru cestování po městě autem zbytečným luxusem. Mnoho řidičů se vymlouvá na spěch apod., což bývají bohužel jenom výmysly, které plynou z jejich špatné časové organizace. Zkuste si např. naplánovat jeden den po městě bez auta a uvidíte, jak budete muset slevit ze svých požadavků. Takový den je ovšem standartní pro ty, kteří auto nevlastní. Uspěchaní řidiči IAD, kterých je asi 90%, zapříčiňují akorát dopravní nehody a ohrožují chodce.

V dnešní době se chtíč po cestování autem kdykoliv a kamkoliv po městě stává pro mnohé jistým "naplněním vytoužené svobody". Tito lidé mají dobrý pocit z toho, že se nemusejí vázat na jízdní řády, ohánějí se nesvobodami minulého režimu a hodlají z dnešního kapitalistického světa vyždímat pro sebe co nejvíc svobody co se dá. Přitom ovšem netuší, že s pojmem svobody je pevně svázán i pojem zodpovědnosti.

Cestování autem mimo město je trošku obtížnější problematika. Obecně by se měla využívat síť veřejné dopravy. Je ale nutné poznamenat, že existují v ČR místa (bohužel), kam se jinak než autem dostat nedá.

Co se týče pojmů "šotouš" apod., může se zde již delší dobu téměř kdokoliv vyžívat v urážení lidí těmito pojmy... ale jen ať si užívá. Jistě by se toto pojmenování dobře hodilo i pro mou osobu...
Vít Javůrek
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 13:12:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Vít Javůrek: Nemůžu se zbavit dojmu, že z Vašho příspěvku čiší docela solidní socialimus. Zkrátka se snažíte lidem diktovat co mají dělat, čím mají jezdit a když tak činit nebudou, tak je obviníte ze neohleduplnosti.
Zapomínáte na to, že lidé, kteří využívají auto, mají život zcela jinak zorganizovaný.
A pochopte jednu věc, že já např. nejezdím do centra města z nějakého potěšení, ale z docela obyčejné nutnosti. A pokud to jde, tak se snažím chodit pěšky.
Obecně vztah chodec vs. motorista je zase složitější. Není to tak, že jsou jenom zlí automobilisté a "hodní" chodci, kteří před těmi motoristy uhýbají.
Zažívám denně spoustu situací, kdy chodci velice neohleduplně a nebezpečně porušují dopravní předpisy nebo je dokonce zcela ignorují.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 13:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Socialismus je věc na prd, stejně tak jako bezmezná demokracie. Obojí skončí velkým bordelem. Takže to bude chtít nějaký rozumný kompromis.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 13:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vlastimil Leška:
Ono je možná jedno jaký směr z mého příspěvku čiší... O té organizaci času - je to takový začarovaný kruh. Když auto nemáte tak víte, co si můžete dovolit stihnout. Když ho začnete používat, najednou si uvědomíte, že toho stihnete mnohem víc. Ale poté se toho snažíte stihnout ještě víc... a výsledek? Telefonování za jízdy, nedodržování povolené rychlosti, neustále nadávání. Buďte si jist, že aut, které nedodržují předpisy je mnohem více než neukázněných chodců. A o těch nutnostech - já taky nechodím do školy z nějakého potěšení, přesto však použiju tramvaj a nikoliv auto. Ono si to ovšem poté žádá např. vstát o půl hodiny dřive atd., pokud nepojedu autem. Samozřejmě nic ve zlém.
Vít Javůrek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4416
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 13:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu byste si na to nechtěli založit vlastní diskuzi? Lid versus V. Leška & Martin 100
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3149
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 14:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, opět klasická diskuse... Ortodoxní příznivci MHD se skutečně nikdy neoprostí od černobílé představy MHD = dobro, používání auta = zlo, vlastník auta = zločinec a další stereotypy... Doba je prostě dnes někde jinde a skutečně nemůžete lidem násilím zakazovat používání auta. A skutečně nevím, proč bych měl vstávat o půl hodiny dříve, když právě proto jedu autem, abych si mohl třeba tu půlhodinu přispat, že. No, nic ve zlém...
Otto Bismarck rytíř síly
pilně kráčí k svému cíli
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 14:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Quex. No dovolím si mírné popíchnutí - já tedy vidím na našich silnicích 80% zločinců, tj. lidí kteří nedodržují zákony a pravidla. V MHD je toto procento bych řekl výrazně nižší:-)) Ale to jen tak v rámci škádlení našich takměř ortodoxních motoristů - k mému výše psanému to nemá žádný vztah.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 16:20:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vít Javůrek: To jsme ale v té diskuzi spíše už u dodržování zákonů a slušnosti každého člověka. Jezdím autem osm let, nikdy jsem neplatil pokutu za rychlou jízdu, za volantem netelefonuji, protože vím, že se na tu jízdu pořádně nesoustředím atd. Ono to porušování předpisů chodci je totiž daleko méně stíhané a také daleko méně vidět. A teď to nemyslí ve zlém vůči chodcům. Hodně by se toho dalo napsat také o cyklistech atd.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 16:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pár ditací a odpovím na ně:
(upozorňuju že mimořádně nereju, jsou to mý názory)
Vladass---Srovnání se zpoplatněním chodníků. Jestli to myslíš vážně, tak asi nemá cenu dál něco psát!
To sem myslel dost nadsazeně.
pokud jezdíš střepem typu Škoda 100, 120 apod., tak nejen že ohrožuješ sebe, ale také okolí těmito vraky, které na silnicích už dávno nemají co dělat.
Oba tyto vozy sem měl a vlastně ještě mám! Nepovažuji je za "střepy" ani "vraky" ale nejezdím s nima.
š 100L kamarádka zbořila a š 125L připravuji k odprodeji. Pokud tě to zajímá jezdím s Felicií kombi 1,3
Mpi s katalyzátorem.
Vít_javůrek--- Tito lidé mají dobrý pocit z toho, že se nemusejí vázat na jízdní řády
Ano pokud mam jet přes celý město tak mi to autem trvá pár minut ale použitím MHD s několika přestupy se dostávam někam k hodině.
Co se týče pojmů "šotouš" apod., může se zde již delší dobu téměř kdokoliv vyžívat v urážení lidí těmito pojmy...
Neberu tento pojem jako urážlivý pouze tak jedním slovem nahrazuji-Ortodoxní příznivec MHD
Martin_j--- Lid versus V. Leška & Martin 100
Nemělo by to cenu teď to tu sice vře ale časem se to uklidní a nový dialog by byl prázdný.
Quex--- naprostej souhlas s obsahem tvýho příspěvku. Děkuju ti za podporu v "boji" se stádem rozuřených oponentů (též taky "šotoušů"-nechci urážet)
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4420
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 16:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nový dialog by byl prázdný

Ty jsi na K-R poměrně krátce, takže nevíš, že diskuze Lid versus V. Leška se zde s železnou pravidelností opakují.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 17:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě osobně je naprosto ukradený, čím si kdo jezdí. Já jako jedinec to neovlivním. MHD použiji max. desetkrát měsíčně. Autem jezdím cca ob den.

Stále se mluví o omezování někoho, že nemůže jezdit. Vynucování a zakazování.
Ale to je přece směšné. Zákony a ostatní právní normy nám zakazují hromadu věcí, na první pohled naprosto samozřejmých. Musíme jezdit vpravo, chodit oblečení, základní životní potřebu jídla si nesmíme uspokojit krádeží apod. Přečtěte si ústavu a všechny zákony a zjistíte, že vlastně nemůžeme téměr nic (nadsázka).

Quexi, Martine 100, V. Leško. Nikdo vám nic nezakazuje, já tím autem také jezdím, jen říkám, že vjedz do centra velkých měst by měl být zpoplatněn. Aby společnost měla něco z toho, že jste pohodlní a spíte o hodinu víc. Nikdo vám tímto nebude nic zakazovat ani přikazovat!! Jen si prostě za větší pohodlí připlatíte, jako za lepší zubní výplň nebo kvalitnější oblečení!

Znovu říkám, je to o výchově společnosti a úctě k určitým hodnotám. Já opravdu nejsem zvědavý na přeplněná centra měst auty a sídliště jako jedno velké parkoviště!

A s tím socialismem? To je směšné. U nás si spousta lidí plete pojem demokracie s absolutní svobodou. U nás není moderní něco dodržovat a respektovat. Naše společnost je banda chudáčků, kteří si myslí, jak jsou dobří!
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.146
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 17:29:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příští týden bude cesta ze Světovaru a Slovan do centra k Poště časově o dost delší. Důvodem je uzavření mostu U Jána i pro tramvaje, cesta bude s dvojím přestupováním. U Nádraží bude kaliforňan, tramvaje v této části asi budou pouze kačeny nebo sóla zadkem k sobě (ale to snad ne, bylo by to narvané). A stále nikde nevidím výlukové JŘ, ani upozornění, že X pojedou do vozovny ne přes Slovany ale přes Světovar (s vyjímkou příštího týdnu celý duben). Nechci vidět, jak bude vypadat zbytek tramvají po týdnu stání na konečných a manipulačních kolejích.
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 17:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vlastimil Leška:
No musím uznat, že máte bohužel v lecčem pravdu. Nu kdyby řidičů, kteří dodržují předpisy bylo víc...
Vít Javůrek
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.28
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 17:45:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: obávám se, že výlukové jízdní řády ani neuvidíš ... t ose v plzni jaxi nenosí, asi to dá moc práce :-(
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 18:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si ještě zareagovat na vaše četné příspěvky (tzv. přiložit pod kotel :-)):

"proč bych měl vstávat o půl hodiny dříve, když právě proto jedu autem, abych si mohl třeba tu půlhodinu přispat"
No např. proto, že čistší a klidnější město si určitě od každého z nás žádá určitou oběť.

"Ano pokud mam jet přes celý město tak mi to autem trvá pár minut ale použitím MHD s několika přestupy se dostávam někam k hodině"
To je bohužel pravda. Jsou ale i místa kde je tomu právě naopak. Tam pojedete mhd, nebo rovněž nikoliv?

"nemůžete lidem násilím zakazovat používání auta"
A kdopak tady chce lidem násilím zakazovat auta? Vtip je v tom - to, že jezdit MHD po městě městu zpětně pozitivně přispívá (a tím i jeho obyvatelům), měl uvědomit každý sám. Leckdo bohužel preferuje raději svoje pohodlí.

"jedním slovem šotouš nahrazuji-Ortodoxní příznivec MHD"
Možná by bylo lépe napsat pouze "ortodoxní příznivec" (např. aut) :-)

"To jsme ale v té diskuzi spíše už u dodržování zákonů a slušnosti každého člověka"
Souhlas, ale vezměme procentuálně. Kolik % řidičů aut je slušnými řidiči? Resp. kolik % ještě provoz nevychoval k neslušnosti?

"já tedy vidím na našich silnicích 80% zločinců"
Bohužel statistická pravda.

"Lid versus V. Leška & Martin 100"
Zajímavý název nové diskuze :-)

"je to o výchově společnosti a úctě k určitým hodnotám"
Naprostý souhlas.
Vít Javůrek
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 18:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: "Neberu tento pojem jako urážlivý pouze tak jedním slovem nahrazuji-Ortodoxní příznivec MHD"
To tě naučil Quex . Nevidím tady ale žádného příznivce, na kterého by sedl Quexův popis.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 19:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám že už nepřileju olel do ohně...
"proč bych měl vstávat o půl hodiny dříve, když právě proto jedu autem, abych si mohl třeba tu půlhodinu přispat"
No např. proto, že čistší a klidnější město si určitě od každého z nás žádá určitou oběť.

Zareaguju buransky a neurvale: Město je mi ukradený bydlim skoro na kraji a pracuju na druhym.Pro mě město taky nic nedělá.
A nechci se dočíst že když bydlim na skoro okraji jak se mam dobře...prd jedna z hlavních tepen na Borský pole klidu nepřidá.

Jsou ale i místa kde je tomu právě naopak. Tam pojedete mhd, nebo rovněž nikoliv?
Pokud se tam nedá ve slušnym čase dojít pěšky tak pojedu autem...odmítam krmit "polehouny" z DP pokud to není nezbytně nutný (MHD používam cca 2x-3x do měsíce,někdy míň)

Kolik % řidičů aut je slušnými řidiči? Resp. kolik % ještě provoz nevychoval k neslušnosti?
Jak už sem asi napsal-po městě jezdim denně pracovně. Neslušných řidičů moc nevídam ale spíše se setkávam s nevyježděnými,nezkušenými a zmatkujícími řidiči.

To tě naučil Quex
Nene s tím pojmem sem se setkal na jedný dop. akci.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 22:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100: Podstata demokracie je v tom, že město ti může být ukradené, nikdo ti nezakazuje jezdit autem. Ale za to, že si budeš vozit pohodlněji zadek v autě i v centru, si budeš muset připlatit. Nikdo ti jezdit autem ale nezakazuje! Stejně tak je to s tím druhým odstavcem.
Quex je podobnej případ. Ať si chrápe jak chce, ale když nevyužije MHD a pojede autem (pořád se bavíme o centrech a širších centrech velkých měst), tak prostě připlatí!

Řidiči jezdí jak prasata téměř všichni. Když jsem byl poprvé v Plzni taky jsem zmatkoval. Dodržovat předpisy je jaksi pro mnoho lidí out!

Já jsem milovník aut a vášnivý řidič. Bydlet v centru asi bych i auto používal. Ale nemám problém s placením vjezdu za to auto. V klidu zaplatím a s dobrým pocitem pojedu. Nevyžene to všechny auta. Pokud to bude 1/4 - 1/3 bude to vleký úspěch. Ale vyberou se penízky, které se můžou použít na spoustu věcí.
Žijeme v kapitalismu a za vše se platí. Za něco méně za něco navíc mnohem více.

Právě jde o ty hodnoty. Navíc, když všichni budou chtít jezdit autem, nikam nikdo nedojede a nikam se nevejdem.
Všichni chtějí mít pohodlí, auto a krásné město a okolí. Jenže to nejde!! A u nás v zemi to jen tak nepůjde, protože Češi jsme banda buranů, která si pořád musí honit své ego a něco si dokazovat!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 00:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to jak rika vladass, uz 2x uhodil hrebicek na hlavicku. rec je pouze o toleranci (na tu bych v dnesni cesky spolecnosti nevsadil ani onu povestnou zlamanou gresli) a otazce priorit prevedeny do reci penez.

jinymi slovy kdo se chce/musi v centru pohybovat na 4 kolech, mel by si to zaplatit (kdyz je to tak nutny nebo si rad pospi). nebo mu to plati firma, kdyz holt musi dojet s rohlikama na namesti nebo tam dovezt novej nabytek do nove budovany prodejny zakaznika.

pokud budu mluvit jen za sebe, me vozi po meste mhd, protoze jednak jede na 95% mist ve meste kam se potrebuju dostat a druhak na auto nemam (mozna nechci mit a penize radsi vyhodim za novej komp, hospodu, vylety, vybaveni bytu a podobny ptakoviny - klasicka otazka priorit).

na jedny strane je tu mhd:
1. jede jen nekam
2. jede jen v urcity chvile, v noci treba nejede skoro vubec (problem jizdni rad)
3. nemam moznost zatopit si jak chci a pustit si muziku jakou chci
4. zadny vozidlo mhd nevlastnim, nemusim se starat o jeho provoz
5. musim sdilet prostor vozu mhd s ostatnima cestujicima
6. stavi na kazdym rohu, takze je zakonite delsi jizdni doba (ve srovnani s autem, coz se ale v ucpanym centru smazava)
7. nezabira tolik m2 na hlavu
8. muze byt uplne bez smradu (tbus, tram)

na druhy strane mame IAD (proste auto):
1. musim mit auto
2. musim ho mit v takovym stavu, aby me bylo schopny bezpecne a spolehlive dovezt (benzin, gumy, udrzba...)
3. jedu kdy chci a kudy chci
4. musim hledat misto k zaparkovani
5. nemusim se o prostor v aute delit s ozralym smradlavym houmlessem (i to se v mhd cas od casu vyskytuje)
6. musim se o auto obavat, aby ho nekdo neukradl/neposkodil/neodtahnul
7. kdyz stejne jako ja pojede behem hodiny do centra dalsich 1.000 lidi, nehneme se ani jeden
8. produkuje skodlivy exhalace

zaver: auto je samozrejme pohodlnejsi, ale drazsi a ve vysledku je premira aut pro mesto skodliva az vrazedna a to at uz se auta pohybujou ci nikoli.

reseni? funkcni mhd a regulace/zpoplatneni vjezdu IAD do centra. pricemz poplatky za vjezd aut muzou zpetne spolufinancovat mhd.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3152
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 08:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: No provoz IGK je určitě dražší, než ježdění MHD, o tom nemůže být sporu (i když ne zas tak výrazně, jak si možná myslíš). Nicméně např. pro mě je tato skutečnost bohatě vyvážená tím, co jsi sám uvedl - v autě si sedím pohodlně sám v teple a v suchu, hraje mi rádio, nemusím nikam chodit např. v dešti stovky metrů na zastávku - prostě před svým domem nasednu a v cíli zase vysednu. Přitom časově zvládnu daleko více, než kdybych všechno objížděl MHD s přestupy a intervaly.
Ale abych to nehnal do extrému, MHD používám taky, a to v těchto případech: pokud jedu večer někam na pivo nebo pokud jedu ve všední den něco ze zaměstnání zařídit přímo do centra Prahy (tím myslím bezprostřední okolí Václavského nám., jako Můstek, Příkopy apod.) - konkrétně zde je dopravní situace skutečně zoufalá a vyplatí se sem přijet metrem a zase odjet zpět. Pak taky ještě v případě, kdy mám třeba v pátek odpoledne trochu víc času, potřebuji zařídit postupně několik věcí, víceméně na vyhovující trase MHD - pak se nemusím zase vracet k IGK a mohu jet rovnou domů.
Nicméně v ostatních případech se mně osobně prostě vyplatí jezdit IGK, ale nikomu to nevnucuji.
Otto Bismarck rytíř síly
pilně kráčí k svému cíli
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 09:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že vás tahle nikam nevedoucí diskuze nepřestala bavit ... Nicméně zajímavé čtení, zajímavá zdůvodnění, prozrazující docela dost o charakteru pisatelů.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 09:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neříkám, že chodci jsou svatí, ale jak jinak se dá někde přejít silnice, když zde porušují dopravní předpisy řidiči, než tím, že holt musím taky "spáchat" přestupek. A to mě pak ještě může vyhmátnout debilní plzeňský městský policajt a že mu tam jezdí hafo aut, které třeba v zimním období nesvítily ho už nezajímá. Ono ani na přechodech na světelných křižovatkách v centru si člověk moc nepomůže a hlavně teď je většina řidičů jak pitomých, když jsou tu ty rekonstrukce. Ono nejen k chodci se řidiči chovají neohleduplně, ale také k vozidlům VHD.
Prostě jezdi si do centra města autem, ale plať si za to, jako si třeba platím v ceně jízdenky ČSAD a jiných dopravců cenu za pronájem stání na Florenci. Ostatně, když k tomuto kroku přistoupil např. Londýn a pomohlo to, tak proč by nemohla Plzeň nebo Praha. Kapitalismus je přece o tom, kdo kolik a co má, tak podle toho si žije.
Jako z hlediska efektivity nejde nasadit více tramvají na ranní špičku na linku 4, tak až se Plzeň zahltí autama uplně, tak potom ještě budou ortodoxní autíčkáři sledovat kolemprojíždějíci tramvaj, ovšem pokud nějaký idiot nebude stát v kolejišti.
Neříkám, že systém MHD v Plzni je nějak moc dobrý, ale kdyby se investovaly peníze do systému a parkovišť typu P+R na okraji města, místo do garáží pro pár závisláků, které nemají kam zaparkovat svého plechového miláčka, bylo by to mnohem prospěšnější a to nejen pro Plzeňany.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 09:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IAD MHD:
No třeba takový příspěvek Antonína Macháčka z 26. březen 2006 - 08:23:40 bych někam zarámoval.

Ad James Bond: A stále nikde nevidím výlukové JŘ, ani upozornění
Na internetu upozornění je a věřím že v ulicích se o týdenní výluce brzy objeví, vždyť je teprve středa a pokud by bylo příliš brzo, mnohé by to mohl spíše máct.
Co se týká Xek, tak se se docela divím, že vůbec bude náhradní busová posila 1X po Slovanské. Jinak se objeví ve vozech další hlášení o výlukách a to i na lince č. 4 , kde bude cestujícím doporučováno po dobu výluky U Jána využívat pro cestu k nádraží i trolejbusové linky.
Nechci vidět, jak bude vypadat zbytek tramvají po týdnu stání na konečných a manipulačních kolejích No uvidíme, jinak to bohužel vyřešit nejde.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4831
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 10:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak je to s cvakámím lístku při výlukách? v 1. tr cvaknu normálně a ve 2. cvaknu z opačného konce?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.28
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 10:37:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká aut ve městech, všichni lidé se v autech do širšího centra prostě nevejdou.
Upozorňuji (pro zaryté motoristy) - píšu VŠICHNI, nikoliv NIKDO.
Principiálně je možné:
1) zvětšit prostor pro auta
2) zmenšit počet aut

A řešení:
ad 1) v centrech budovat stále další a další slnice, parkoviště, atd. To bohužel povede k tomu, že už to nebude centrum, ale jedno velké parkoviště město jako takové tím zabijete

ad 2) nějakým způsobem omezit počet aut, která do centra jedou. A to jde
a) tak, že se budu spoléhat, že to lidi pochopí a přestanou tam jezdit sami od sebe. Vzhledem k současnému srovnání komfortu auto x MHD to není reálné
b) direktivně určit kdo může a kdo ne. Tohle řešení doufám u nás odkráčelo do minulosti společně se všemočnými partajními průkazkami a dalšími vymoženostmi komunismu
c) znepříjemnit motoristům cetování takovými obstrukcemi, že jim to za to nebude stát. Tohle nasírací řešení je jednak politicky neprůchodné a jednak principiálně špatné - proč si dělat vzájemně naschvály
d) vyselektovat ty, kteří tam opravdu potřebují, finančně - zkrátka zpoplatnit vjezd. Ten kdo tam OPRAVDU potřebuje a ušetří mu to tolik času, tak se mu také vyplatí nějakou částku investovat. A ty ostatní to odradí. Výší poplatku zároveň mohu jednoduše regulovat počet aut na únosnou míru.
Zároveň ale MUSÍM nabídnout plnohodnotnou alternativu v podobě rychlé, funkční a pohodlné MHD (nebo ještě lépe IDS).

Tohle řešení s sebou přináší výhody pro VŠECHNY strany - finanční prostředky na rozvoj MHD, město nezacpané auty a v neposlední řadě i rychlejší pohyb po městě a pohodlnější parkování pro ty motoristy, kteří si to zaplatí...

Upozorňuji, že nemluvím o zákazech, určování, co kdo smí a kdo ne, ale o řešení pro všechny.
Pokud znáte někdo lepší řešení, tak sem s ním!
A pokud ne, tak se bavme o tramvajích. Co vy NATO?
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.145
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 11:03:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza Šlehofer: Právě že upozornění je jen na internetu a internet spousta lidí nemá, já ho taky doma nemám, jen ve škole. Kdo nečetl včerejší vydání Plzeňských novin, bude překvapen, že X jede přes Světovar (už asi zítra...).
Co se týče posilových autobusů 1A, tak když pojede X v 16, 18 či 20 hodin, spoje netřeba, počkáme si na další jednotku. Ale nějak si z jednotky budu potřebovat přestoupit, třeba z takového spoje ve 23.45 či 0.10 nebo poslední z Košutky v 0.45(čas ze Sadů), protože pojede přes Světovar a ne Slovany. Totéž u ranních spojů kolem 4.20 hod, vše na trať pojede přes Světovar, první tramvaje ze Slovan pojedou kolem 5.00 ráno, proto pojedou ty autobusy.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 11:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že by stálo za to, odbavovat cestující tramvají po dobu výluky na zastávce autobusů 22 a 51 na Slovanské aleji u vozovny. Byl by to pro ně jistě přínos, mnohým lidem by to pomohlo. Ale tuším, že by se asi jednalo o ooobrovský legislativní problém.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
VLP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 11:19:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: Cenné informace o výlukách v MHD otiskl Plzeňský deník dokonce už v pondělním vydání. Jak ale znám mentalitu lidí, článek si i přečtou, možná umastí, určitě zahodí. A ve čtvrtek ráno, případně v pondělí ráno se začnou divit a rozčilovat na tramvajáky, autobusáky... Další začnou spílat pánům K.,K., možná až K. Pak se nedivme, že se na zastávkách objeví zase staré, trapné, ale osvědčené cedule...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 11:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No oni to asi berou jako že X není linka, ale jen zátah do vozovny, který bere cestující. Ale cedule by být měly ...
Proto se divím těm posilovým autobusům. Jde o to jak to bude, což nevíme jistě. Z toho co je napsáno to vyznělo jako autobusová posila, ne náhrada některých spojů.
Pokud bude stávající jízdní řád jedničky dodržen tramvajemi, což předpokládám (první jedničky mají totiž vyjíždět dříve, aby stihly podle jízdního řádu ze Slovan normálně jet na čas), zdají se mi posilové autobusy jako zbytečný nadstandard. Pokud ale některé tramvajové spoje mají nahrazovat, třeba ty večerní (?) , možná ...
Nechtěl jsem ty autobusy kritizovat, spíše mně to překvapilo
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 13:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kritika Já spíš hledám někoho z ředitelství PMDP kdo by semnou denně jezdil do školy... Protože čtyři přestupy cestou do školy nemá ani Karel ze Stodskýho prasečáku... (obrazně řečeno) Fakt chci vidět jak se do vrakosy, která z šetrných důvodů bude mít jistě pětiminutový interval narvu. A pokud půjdu na trolejbus (což jsou 3 přestupy) tak se ze mne též stane masokostní moučka. My víme, že to tam vy nahoře již od nás víte, ale víme taky, že se spíš vozíte něčim jinym na co většina z nás (studenti) nemůžou myslet :-).

pochvala: Dnes jsem v narvané čtyřce cestou do školy potkal revizorku (fakt bych jí tam nečekal) a i přes to, že jsem jí přikládal kartu na čtečku 3x protože jsem díky stavu kolejí lítal ze strany na stranu jsem tímto hrdinským činem překvapen a velice potěšen.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 13:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufam že už poslední věc k IAD x MHD
Malý shrnutí:
Zpoplatnit vjezd do centra by v plzni znamenalo zpoplatnit areál o velikosti cca 500x750m což je pravý centrum Plz a to se nikom nevyplatí.
Pokud se to ujme tak vjezdný budeme platit Vladassovi (určí si způsob:převodem/složenkou/na ruku)
Pokud má někdo IGK a aktivně ho využívá budeme po něm metat shnilou zeleninu a ovoce, přičemž ho budeme zvát prasetem a dobytkem.
A pokud někoho v centru potkáme jak jede autem, tak ho zastavíme, z vozu vytáhnem a nacpeme ho násilím do tramvaje. Po té jeho vůz zapálíme a budeme za bujarého oslavného tance prozpěvovat nějakou šotouší hymnu (bude zvolena 31.února 07)
Aneb pro méně chápavé...ZPÁTKY NA STROMY. a šmitec

TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 14:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby ses nakonec nedivil. I stát brzy přijde na to, že si díky výběru poplatků za užití silnic, přijde na pěkné peníze. Myslím že není daleko doba, kdy nějaký GPS vysílač bude povinnou výbavou i osobních vozů a stát příp. město bude mít zájem i technické možnosti si ohlídat kde v tu chvíli vozidlo je. Nedělám si velké iluze, že to v důsledcích povede k nějakému výraznému používání MHD, ale mohlo by to vést k lepšímu pořádku při parkování a provozu vozidel. Sice to připomíná způsoby velkého bratra, ale pokrok je pokrok....
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 14:46:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin 100:
Já bych dost často s chutí po mnohých řidičích shnilou zleninu a ovoce metal:

a) když, jako obvykle, zaparkuje na přechodu pro chodce (u nás v sídlišti stojí klidně i dvě auta na chodníku kolmo k přechodu, případně u kraje silnice podélně je souvislá řada s mezerami tak 30 - 50 cm) a tudíž s kočárkem prostě neprojedu

b) když zaparkuje 1 m před / za zastávkou, takže autobus nemuže zajet k obrubníku (opět s kočárkem je to při nastupování prima)

c) když zaparkuje v průjezdném profilu tramvaje (běžně je řada aut snad ty 3m od koleje a další dobrák s rozsvícenými varovnými světly klidně zaparkuje vedle), případně sice stojí u chodníku, ale před křižovatkou, takže fronta u semaforu jej obtéká přes tramvajové koleje

d) když při odbočování vlevo si udělá z tramvajových kolejí "odbočovací" pruh, takže tramvaj jedoucí rovno nebo vpravo má typickou smůlu (a klidně řidiči tramvaje řekne, ža tam nebude čekat jak pi..)

e) když bezohledně projede kolem tramvaje, která právě v zastávce otevře dveře, případně stejnou tramvaj s klidem předjede vlevo

To vše, alespoň v Brně, jsou zcela běžné věci, dějící se dnes a denně. Takže postoji některých "šotoušů" se opravdu nedivím.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 15:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_k>> pak uz zbyva jen cipovat lidi hned pri narozeni. policejni stat je nadosah :-((

z5 k autum: kamiony jezdici (nejen) po nemeckych dalnicich uz jsou dnes (nepovinne) takovou zakuklenou gps vybaveny...

TMB>> 100pro souhlas. a kdyz se k tyhle bezohlednosti pripocte mestska policie co ma vsechno totalne na salamu, doprava ve meste funguje jedna radost a vsichni se pritom tvari, ze oni za nic nemuzou nebo jeste navic ze je vsechno v nejlepsim poradku. to je plzenska realita.

martin_100>> centrem nemusi byt mysleno jen namesti. kdyz meststi radni a zastupitele zešílí, muze byt centrem cokoli co lezi za cedulí PLZEŇ, tedy napr. i olympia v cernicich.
realne by asi bylo centrum plzne ohraniceno americkou, nabrezim, klatovskou/s35, rychtarkou.
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 19:41:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výlukové JŘ: beru zpět své zdejší žbrblání a veliká pochvala pro PMDP: na webu je výlukový JŘ!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 19:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

realne by asi bylo centrum plzne ohraniceno americkou, nabrezim, klatovskou/s35, rychtarkou.
Tak nějak sem to myslel...možná sem odhad blbě tu velikost v metrech A byl bych pro.Je tam odevšud dobrá docháztková vzdálenost...možná bych i byl pro v tutom prostoru zrobit pěší zony.
Ale pokud by bylo centrum myšlený jako prostor mezi Sirkovkou-Rondelem-CAN a Borskou tak sem zásadně proti
M_k-moc koukáš v TV na sci-fi Ještě by se mohlo po vzoru filmu "Demolition mam" zrobit nějaký automatický pokutovací zařízení pro lidi, který bylo na každym kroku nainstalovaný
nebo asi u mě vyhraje
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
ekolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.186.2
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 21:55:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzkaz pro šotouše: přivstaňte si ještě další hodinu a choďte pěšky, uděláte pro společnost a ekologii ještě více
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 22:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měli bychom si to shrnout a vyjádřit to nejdůležítější. NIKDO nikomu nic nezakazuje. Celá tato diskuse je o NUTNÉ regulace IAD!
Prostě všichni nemůžou jezdit autem, důvodů je několik. Doporučuji nastudovat, přečíst studie apod.
I kdyby existovalo auto naprosto ekologicky čisté z recykovaných materiálů a mělo prostě všechno nej, tak je tu problém prostoru! Dostaneme se do patové situace, kdy sice budem všichni jezdit autem, ale u našich cílů cesty nezaparkujeme, protože tolik místa není. Nabízí se otázka nadzemních či podzemních parkovišť. Jenže ty jsou jednak drahé a také surovinově náročné. Stání bude drahé a nakonec mnoho řidičů stejně zaparkuje někde jinde v klidnějším místě, které ale není jejich cílem, a musejí se na svůj cíl nějak dostat. Tedy pěšky, na kole, MHD atd. Proto se mluví o regulaci, a nejen u nás v ČR.

Martin 100: Ty raději nikoho šotoušem nenazývej, ty jsem zase typický autofil nerespektující základní fakta o zdrojích, přírodě, toleranci a soužití atd.

M_k: Máš naprostou pravdu. Až se dokončí evropská satelitní síť, konkurent GPS, dá se očekávat přechod ve zpoplatnění dálnic na družicový jednotný systém v celé EU. Následovat budou významné silnice a nakonec všechny silnice a každé použití IAD. O tom nemusíme pochybovat, to přijde! Samozřejmě určitá kilometrová sazba bude diferencovaná podle druhu vozu, typu komunikace, velikosti sídla atd. Parametnů můžou být desítky. Dá se to spojit s placením například povinného ručení, které pak bude placeno jen v případě jízdy. Stejně tak ostatního pojištění, pokud bude vůz v zabezpečeném stání.
Tímto se postupně určitá skupina lidí vytlačí z IAD na VHD, která díky výběrům za IAD bude rychlá, kvalitní... EU a i jiní vědí, že emise (nejen emise) z dopravy jsou velkým problémem. A řešit se to musí!
Já si tady nevymýšlím pseudoargumenty na svoje tvrzení. Tohle jsou jasná fakta a tato nastolená řešení nejsou zdaleka moje. Rozhodně se tím nezabývá jen banda ekologů, která toho moc neovlivní.
A já osobně očekávám, že brzy přijde určitý poplatek každé fyzické osobě za automobil. Stačí 1000 Kč/rok a to přibyde penízků. Zatím je u nás pořád používání IAD levné, ale to nebude trvat věčně.

Čipování lidí. Je to taky zajímavé téma. Trochu to odlehčím. Je to určitě budoucnost. Jistě, určitě minimálně střednědobá Nebál bych se toho. Zneužívání (i když vždy se to dá nějak obejít, prolomit atd.) bych se nebál. Ve městech už je tolik kamer, že se dá lehce zjistit, kdy kdo kde byl Pokud by to bylo napojeno na služby on-line, on-line zdravotnictví a záchranou službu. Mělo by to něco do sebe
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3155
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 09:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tímto se postupně určitá skupina lidí vytlačí z IAD na VHD, která díky výběrům za IAD bude rychlá, kvalitní...

To je další typická mylná představa - jakmile někdo jezdí autem, rozhodně ho neodradí nějaký poplatek navíc - vím, o čem mluvím... To dokazuje i růst cen PHM, který nemá na intenzitu provozu žádný vliv (pro srovnání - loni v lednu jsem tankoval benzín za 23,90 Kč/l, v září za 32,90 Kč/l, dnes za 27,90 Kč/l). I přes skokové nárusty cen je intenzita provozu naprosto stejná.
Jediná věc, kterou lze omezit ježdění IGK do centra, je to, že sami řidiči IGK pochopí, že to prostě nemá cenu a radši pojedou metrem - mluvím z vlastní zkušenosti, zkuste někdy ve dne jet do skutečného centra Prahy, např. v okolí Václaváku, Národní třídy nebo Uhelného trhu - jen samotný průjezd je o nervy, zaparkování vyloučeno. Pak samozřejmě do těchto míst jedu metrem, protože to jinak nemá smysl. Ale jedu tak proto, že jsem to sám pochopil, ne že mě někdo direktivně něco nařizuje. Kromě toho je tato diskuse o "zpoplatňování" naprosto nesmyslná, protože za vjezd (resp. parkování) do centra Prahy (pravý břeh Vltavy) se již dávno fakticky platí - "modrá zóna" je vyhrazena pro rezidenty, tam stejně zaparkovat nesmíte pod hrozbou odtahu, můžete parkovat jen v "zelené" nebo "oranžové" zóně (pokud najdete místo) za 20 Kč/h, příp. v některých podzemních garážích za 40-50Kč/h - takže je to fakt zadarmo...
Ona se v těchto diskusích taky ukazuje odtrženost některých šotoušů od reality, protože ani neví, jaký je vůbec stav.
Otto Bismarck rytíř síly
pilně kráčí k svému cíli
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 09:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím souhlasit s Quexem v tom, že cena nákladů na provoz auta se nějak výrazně do snížení IAD nepromítne. To by to zdražení muselo být opravdu skokové a to není reálné. Spíše budou dvakrát dražší housky, než by se dnešní společnost přeorientovala ve větší míře na energeticky výhodnější MHD a železnici. Tady je však možnost díky nějaké přiměřené fyzické a finanční regulaci dosáhnout lepší situace v parkování, provozua nepřímo i financování nákladů na MHD a slušnej urbanismus uličního prostoru.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 12:54:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Quex: Naprostý souhlas. V Praze bych nikdy nejel autem na Václavské náměstí. Systém P+R, kdy auto nechám na Zličíně a pak na Václavák dojedu v pohodě metrem je naprosto ideální.
A proč to tak dělám? Protože to je zkrátka výhodnější. A tak je to se vším. Lidé budou více používat veřejnou dopravu, když to pro ně bude výhodnější.
Ad poplatky z IAD. Motoristé platí asi největší daně ze všech. Když si uvědomím, že mi auto před třemi lety stálo kolem 300 tis. Kč, stát z toho dostal 19 % DPH. Přispěl jsem na živobytí výrobci automobilu, jeho prodejci a každý měsíc dám určitou částku leasingové společnosti. Nehledě už na to, kolik tvoří DPH a spotřební daň z benzínu.
Rád budu za auto platit více, ale ty peníze se musí motoristům vracet. Poté, co jsem před chvílí s autem vymetl zase další výmol na silnici se mi moc platit nechce.....
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 13:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, Vlasto s autem je to jako s chlastem. Dokud lidi chlastaj, stát je bude odírat co to půjde. A že by se ty peníze do zdravotnictví vracely....
A skuhrat na neúměrné peníze za dopravu plzeňskou MHD můžou i její uživatelé, to není jenom specialita IAD. I v systému veřejné dopravy je zaměstnáno velké množství lidí....a počkej kolik přibude pracovních míst, až bude zavedeno to parkování v halových garážích.....
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 13:11:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden vrátný s podprůměrnou mzdou?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 13:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby jsi znal Vlasto statistiky, tak by jsi věděl že v automobilovém průmyslu jsou platy nadprůměrné.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 16:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... vrátný ... - to mi připomněl nové úžasné hlášení v tramvajích na Chodském náměstí. Místo "výstup k vojenské nemocnici" se tam hlásí "výstup k dolní vrátnici fakultní nemocnice". Když jsem to včera slyšel, nebyl jsem sám kdo se tomu smál, ale zvykneme si.
Jo a taky už se objevují v tramvajích ty plastové reklamní poutka
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3157
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 16:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ona byla přece nedávno Vojenská nemocnice Plzeň zákonem sloučena s Fakultní nemocnicí Plzeň, takže se to jen projevuje v praxi...
Otto Bismarck rytíř síly
pilně kráčí k svému cíli
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 17:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hlavne to neni legislativni problem
hlaseni to je debilni, ale jinak se to odlisit asi neda...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20903
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 17:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, když to tu vidím, nedá mi to nerýpnout si na adresu ohleduplných řidičů a jejich pohybu po centru města (a také velmi „schopné pardubické policie - toho by ale bylo víc ”):


Proč si dělat starosti s parkováním, když zjevně nikomu nevadí, když to prostě někam flákneme. Chodci to obejdou, cyklisti objedou, tráva v městě nemá co dělat - a když začne hořet, že se někam nedostanou hasiči? No to přece vůbec ale není můj problém... Nebo snad ano?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1825
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 18:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz: Důsledek neregulace vjezdu IAD kamkoliv a neschopnost vynutitelnosti práva!

Quexi: Naprosto milná představa možná tvoje. Zvýšení nákladů na provoz IAD jak obecně, tak v některých lokalitách je základem regulace jejich počtů v daných lokalitách.
Parkovné je pěkné, ale jaksi to moc neřeší. Ale pořád nechápete princip. V určitém první kroku (pravděpodobně také posledním) není účel vyhnat všechna auta. Nevyženeme řidiče z aut za staticíce a miliony (pravděpodobně). Jde o to, nabídnout měné majetným řidičům jinou alternativu. To je běh na dlouhou cestu, který musí být podpořen masivní kamapaní atd.
S jakýmsi GPS se dá kombinovat platba povinného ručení + poplatků za komunikace (který přijde). Zavedení diferencované platby za kilometr apod.
Podstatou je i výběr peněz, co si budem namlouvat, které se dají použít na cokoliv. Na kampaň, výchovu, podporu VHD dopravy. Pak se může stát, že opravdu bude velmi výhodné (samozřejmě není to všespásné) nechat auto na okraji nebo rovnou doma.
Jak ale říkám, není to všespásné a auta to jen omezí. Samozřejmě, že jich spousta v centrech zůstane.

Srovnání s benzínem je zcestné. Při spotřebě 8l/100 Km se při zdražení paliva o čtyři koruny se zdraží provoz o 32 Kč, tedy 0,32 Kč na Km.
V případě plateb kilometrovného, vjezdného apod. se částka za Km bude pohybovat v rámci několika korun, až desítek korun za citlivá místa (nejužší centrum apod.).

Máte pravdu, provoz auta není levný. Nákup není snadný. Spotřební daň za paliva zaplatíme u auta i u autobusu. Samozřejmě, že při dnešních platbách pojistného, ručení (kdy se platí, zda auto jede nebo stojí) jsou jakékoliv návrhy nereálné.

Quexi: Odtržení od reality určitě nebylo myšleno na mě, že?
Já naopak vím, že současný stav a růst IAD a jejich najetých kilometrů je nereálný a z hlediska udržitelného rozvoje nemožný!
Já bych také rád všude, levně jezdil svým autem. Je to pohodlnější a rychlejší. Nepopírám! Jenže to v budoucnu prostě nejde. Taky z toho nemám radost!!

Jinak souhlas s Quexem a M_k s tím, že se to musí vyplatit, aby se IAD někam nebo obecně nepoužívaly! O to celou dobu jde, o nic jiného!
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.146
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 18:58:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem si kupodivu koupil Plzeňský deník a nestačil se divit: 1)Pro 7 náměstků ředitele bylo koupeno 8 octávií za 8 milionů Kč.
Hlavně že nikdy nevyjely ze dvora na Denisově nábřeží. 1 auto za 1 milion Kč nebo za 800 000 Kč (pokud jsou pravdivé dřívější informace že octávek bylo 10). V USA koupíte nového Chryslera Voyagera za 500 000 Kč (u nás za dvojnásobek). Tomu se říká kauf!
2) Ředitel našich dopravních podniků dostal dotaci 250 000 Kč na své dovzdělávání. Primátor mu ji schválil.
Za 250 000 Kč si klidně koupím rok staré BMW z Německa (teda můžu koupit, ale na to nemám).
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 19:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No už by těch dohadů bylo dost, zpět na téma tramvaje!
Dnes odpoledne další střet dvou tramvají Účastníky dnešní nehody byl vůz KT8D5 288 a souprava T3GM 274-275. Pro zájemce, podrobnější info a foto ZDE
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - již více než 1000 fotografií ve všech rubrikách.
Aktuálně - Aktuální informace
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20907
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 20:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass, P_r:
Já jen, aby bylo vidět, že nějaká „uvědomělost” se čekat nedá (proč taky...), když bez dostatečné represe není dodržována ani norma . Dost často se člověk snad i stydí za dodržování pravidel (nemělo by tomu být spíše naopak ?).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 00:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ>> 100pro souhlas, na naky moralni zasady a pravidla slusnyho chovani se dnes muze odvolavat pouze idealista jako ja nebo ty...

007>> srovnavat ceny aut v USA a v CZ mi prijde zcestny. uvedom si, ze ekonomiky obou jmenovanych statu se dost zasadne lisi.

ze oktavky stojej na nadvori hydra neverim. napis nam sem spz a my si to ohlidame :-)

reditel dp dostal dotaci na svoji hlavu, protoze je primatoruv kamos. oba kamosi jsou cleny strany modryho operence. uz vsichni vite koho budete volit?
tady nam ptaci chripka bohuzel nepomuze...
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 09:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý tatínku. Všichni mí kolegové z lékařské fakulty jezdí do školy autobusem. Pošli mi peníze, ať si taky jeden můžu koupit... Tvůj Hadží Muhammad Ali
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 09:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tolik jeden možná již předrevoluční vtip.
Já musím v téhle diskuzi souhlasit s Quexem. Lidi sami musí pochopit, co je výhodné. A protože to pochopí z letáků marketů a zároveň se po dvacátéosmé nechají napálit, jde to ztěžka...
Co tu asi nezaznělo, je že lidé při svém uvažování počítají pouze provozní náklady. Tj. Cesta do Prahy je 2x 90km, auto mi po dálnici bere 7ltr/100km benzínu, to máme při ceně .... a už do toho nepočítají fixní náklady, jako pořízení auta, servis, pojištění ...
Proto je třeba při oslovování lidí útočit na jejich pohodlí nebo naopak nepohodlí.
Úplně super je příklad s tím Václavákem. Každý ví, že je tam nelidské se dostat, natož zaparkovat. A já říkám, jen houšť a větší kapky. Otravme IGK život tam, kam nepatří, oni se umlátí sami a najdou si jiný způsob.
Já ač podnikatel taky nejradši jezdím po městě MHD. Protože když máte stihnout během dvou hodin kolečko, které zabírá Hamburk, katastr, obchodní rejstřík, notářku, Plzeňský kraj ... tak to se autem prostě moc nedá, už jen proto, že mezi katastrem a rejstříkem jsou koleje klatovské ...
Taky jezdím autem, protože něco se prostě bez něj stihnout nedá (zkuste si vlakmo naplánovat cestu Plzeň - Tachov s tím, že byste ten den chtěli ještě něco v Plzni stihnout...a vemte si, že po dálnici tam jste za 50 min. slušné jízdy...), ale do takové Prahy nebo Kolína je to rychlejší vlakem... a lidi si prostě volí to co je proně zkousnutelnější. A wo tom to je
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 10:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten vtip bude asi takhle:
Syn arabského naftoveho magnáta přijel studovat do Čech. Po několika dnech pobytu píše otci dopis:
"Milý otče, představ si to: Všichni moji spolužáci jezdí do školy autobusem, jen já jako jediný autem."
Otec mu vzápětí odpoví:
"Milý synu, posilám ti deset miliónu korun. Nedělej naší rodině ostudu a kup si také autobus."

Jinak souhlas. Někteří motoristé (neříkám že všichni) mají také možná předsudky vůči používání MHD či železnice.

Jinak také něco k tramvajím: dnes ráno traťováci čistili nepoužívané oblouky v sadech, které se při výluce budou používat (některé vozy z linky č. 4 budou zatahovat do Malesické).
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4436
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 10:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co je špatného na tom, když někdo jezdí do školy autobusem? Tenhle vtip nějak nechápu



(Modří už vědí, že, Bobo?)
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 16:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel Reiser: Souhlas. O to asi celou dobu šlo
Honza Šlehofer: Také pravda.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.150
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:49:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak teď tramvaje bourají jako o život. Takže 288, 298, 274+275 a čertvíjaké soupravy mimo provoz. Jen tak dál a za chvíli nebudeme mít čím jezdit, moc tramvají nezbyde. Ve středu jela další kačena přes most U Jána velice svižně, div že jsme nevykolejili, připomínalo to jízdu Emmersona Fittipaldiho v 80. letech.
Takže pro příští týden zbývá 10 kačen, které budou pendlovat od Nádraží na Slovany a Skvrňany, 5 kačen na každou linku. Kačeny bych do pondělka nechal ve vozovně, abysme vůbec měli čím jezdit.
Ceny aut u nás a v USA: Není to tak zcestné, když jsem srovnával ten samý typ ve stejném čase. V USA ten typ je o půlku levnější. Uznávám, že u nás po zaplacení cla se rozdíl smrskne, ale stále se jeho dovoz (Chrysleru Voyager) vyplatí i s cestou a lodními poplatky.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace