K-report
 

Archive through 27.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archive through 27.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 10:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dneska článek v Plzeňským deníku, jak se budou na Severním předměstí stavět nová a nová parkoviště... na úkor volných ploch, v drtivé většině zeleně!!! To si snad dělají prdel ?!? A navíc tam ještě "pan" starosta schvaluje nelegální stání např. v autobusových zastávkách, v křižovatce atd.
Kdyby raději konečně postavili tedy nějaký parkovací dům a ne ještě víc zahušťovat prostor mezi paneláky plechovýma obludama. Fakt skvělé životní prostředí :-((((
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 10:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na co Hupi? Struncovo "chlapci" se vsimaji tak jako i chlapci z namesti jen sveho prospechu z veci... z ceho nekape, to se delat nebude! Proto se dela vic zbytecnosti, nez poradne veci pro plzenaky... Na UMO1 jezdi nekdo v Porsche Cayenne...cipak to asi bude?? Hehehe......
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 11:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, chtěl jsem napsat U Zvonu.

Ten příspěvek je irelevantní. Kolej pro obracení od náměstí Republiky je vždy volná, kolej pro obracení od Slovan/Světovaru nemá trolej a několik měsíců ani nemá sjezdovou výhybku!
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 11:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hupi. Na jedničce to je klasika, pan starosta mi sám říkal na mou kritiku že by měl vadně stojící auta nechat nekompromisně odtahovat, že je to citlivé politické téma - nenechá si prý nadávat od velkého množství lidí. Lidi za parkování platit nechtějí a obvod na halová parkoviště nemá peníze.
Parkoviště jsou prý navíc mezi lidmi oblíbená, na hřištích a trávnících řvou dětičky pod oknem, takhle je prý při parkovišti klid. A protože pan starosta toleruje stání na zakázaných místech, nic nedonutí lidi začít si chráněné halové parkoviště shánět. Navíc jak mi někteří "osvícení" kolegové politici z obvodní komise sdělili - oni nikam do halového parkoviště pro auto chodit nebudou - prý na to nemají jako podnikatelé čas.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 12:09:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase takový drobný komentář. Až budete tím autem denně jezdit a budete se každý den vracet večer domů, tak budete mluvit jinak. Osobně si myslím, že parkoviště je prospěšnější, než trávník. Sídliště jsou špatně vyprojektovaná a s dnešním počtem aut nikdo nepočítal. Dneska se jenom složitě napravuje dřívější pochybení projektantů.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 13:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až budete pane kolego jezdit unavenej z fyzické práce domů tramvají, poznáte že se těch 200 metrů od zastávky k baráku taky v pohodě ujdete. Tak proč ne od halové garáže?
Holt jenom ti skalní motoristi sotva dojdou od garáže domů...:-) Osobně si myslím, že až Leškojc budou za 10 let prodávat sídlištní byt a stěhovat se za Plzeň do baráčku, protože je v Plzni bordel, smrad a hnusně, tak jim za ten byt uprostřed asfaltu daj lidi akorát zlámanou grešli.
P.S. Vlastíku dával jsem ti tak 30 minut že se chytíš - a překonal jsi očekávání.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 14:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane kolego M-k byty sou dneska tak drahý až to hezký neni a nejde o nějakej kus trávníku, kterej je zadělanej od psů který si stále víc blbců na sídlištích pořizuje.
A pokud někdo opravdu musí využívat auto každej den a vrací se rovnou po montážích tak určitě nebude pobíhat po půlce města od nějakýho kravskýho parkovacího domu.
Parkoviště sou potřebný ale trávník potřebujou akorát bláznivý pejskaři!
A pro většinu místních šotoušů. Až budete mít práci kde bude auto vaše pracovní náčiní tak budete mluvit taky trochu jinak.
A puntik.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 14:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až budete mít práci kde bude auto vaše pracovní náčiní tak budete mluvit taky trochu jinak. Ano souhlas, ale nevím jestli má pracovní náčiní sloužit k jízdě z a do práce pokud to není nutné. Pokud jsem novinář tak se jistě přes ostatní sobečky, ketří tvoří kolony na Karlovarskej nedostanu a požár uhasí. Proč? (nechám na vás) Navrhuji MHD v domovském městě zdarma pro ty, kteří zajdou na úřad a tam se dokážou, že s autem nemají nic společného. (aby se z MHD nestala tak veliká socka)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 14:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Martinu 100 jsem dával 60 minut.....
Pane kolego, pokud je auto Váš pracovní nástroj, náklady na jeho inteligentní ubytování budou zlomkem celkových provozních nákladů vašeho pohybovadla. Doporučovaná vzdálenost parkovacího místa (domu) od bydliště je maximálně 300 - 500 metrů, což je pro normálního smrtelníka záležitostí ani ne 5 minut chůze. Což je jistě obrovská časová ztráta při sledování Vyvalených či popíjení v sokolovně.....
P.S.: ...budete mluvit trochu jinak. Doufám, že podobně budeš přistupovat na kritiku chodců a fandů tramvají, že ty autíčka v centru zase pěkně smrděj chudákům chodcům pod nosem:-))
P.P.S. Trávníky se mohou na Košutce likvidovat donekonečna, ovšem i sami úředníci ti nakonec řeknou, že se stejně do několika let bez většího množství parkovacích domů neobejdeme. Zatím je však jednodušší a populističtější likvidovat trávníky - třeba pak budou pejskové místo na trávníky ch..t na různé vraky na parkovištích.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 14:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlasta, Martin_100: tady ani tak nejde o MHD jako o příjemné bydlení. Mě fakt nebaví koukat na plochy asfaltu a hromady kovových krabic! A až si budete v létě stěžovat na horko a hledat nejbližší strom (hospodu asi těžko, když musíš řídit, že ;-) jako úkryt před sluncem a příjemnou teplotu, tak sem na Vás uprostřed těch asfaltových areálů zvědavej...
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 15:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A o to právě jde. My si tu pod tlakem motoristů a populismu vybetonujeme většinu sídliště, ovšem kdo v tom za pár let až trh s bydlením uvolní a nasytí, bude chtít bydlet - to dnes nikdo neřeší. A přitom zkušenosti ze zahraničí mluví jasně o velkých problémech a nákladech, spojených s existencí takových betonových, poloopuštěných ghett. Už několik let proto kritizuji tyto parkovištní přístavby jako poměrně nesystémové řešení. Uvedu příklad:
Schválovali jsme nedávno v komisi přístavbu parkoviště do ulice U jam - jak je ta slepá ulička u domu důchodců. První část projektu se týkala úpravy stávající parkovací plochy na kolmé - s tím nemám problém, druhá část projektu však hodlala zabrat částečně zalesněnou a zatravněnou plochu s hřištěm za těmi rodinnými domky. Mělo vzniknout dalších asi 25 parkovacích míst. Jedno z mála pěkných míst v celém sídlišti.
Jenže: kolik je v těch okolních panelácích bytů a obyvatel ? Když si to spočteš a vynásobíš počtem aut na občana v Německu, tak se dostaneš k poznání že to zdaleka stačit v blízské budoucnosti nebude. Zničíš jedno z posledních volných míst v okolí, ale situaci stejně nevyřešíš. A tohle mi vadí nejvíce. Kdyby to parkoviště bylo alespoň halové.... a parkovací místa u domů by byly vyhrazeny především invalidům apod.
A ještě jedovatý dovětek: Proč by město mělo stavět za své velké peníze nějaký parkovací objekt, aby tam zdarma parkoval nějaký podnikatel či zaměstnanec, jemuž provoz bohatě dotuje zaměstnavatel příp. ještě nepřímo stát ?

(Příspěvek editován uživatelem M_K březen 24, 2006)
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.86
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 16:43:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hupi, i v hospodě můžeš dostat nealkoholické nápoje. Co se týče toho obratiště, kolej tam je, a uvedení do provozuschopného stavu (trolej...) jistě nebude problémem.
Co se týče NP spojů, opravdu by na páteřních linkách (hlavně linky 4,16,30) měly jezdit těsně po jiném spoji, aby byly prázdnější a vešli se tam vozíčkáři, kočárky. Když tramvaj pojede narvaná a vozíčkář bude chtít nastoupit, pokud 20 lidí nevystoupí, bude mu ten spoj prd platný.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 17:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M-f:nevím jestli má pracovní náčiní sloužit k jízdě z a do práce pokud to není nutné
Pokud mám sídlo firmy v Božkově a jezdím po všech čertech tak mi už moc sil ani nálady na odvážení služebáku do práce a následný kodrcání se trolejbusem přes celý město na bory nezbejvá!

Hupi:A až si budete v létě stěžovat na horko a hledat nejbližší strom (hospodu asi těžko, když musíš řídit, že ;-) jako úkryt před sluncem a příjemnou teplotu,
Od toho mam v autě klimatizaci. (to je vtip)

M-k:Proč by město mělo stavět za své velké peníze nějaký parkovací objekt, aby tam zdarma parkoval nějaký podnikatel či zaměstnanec, jemuž provoz bohatě dotuje zaměstnavatel příp. ještě nepřímo stát ?
A proč by mělo město za velký prachy stavět další tramvajový a trolejbusový tratě??? Když skoro každej může chodit pěšky a nebo jezdit autem?

2 all-Všechny tyhle vaše námitky se mi zdají uhozený, protože (a konečně už to pochopte)
se aut ve městě nezbavíte
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Dantes
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.110
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 18:29:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se tu už nepovídá o tramvajích ?
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 21:53:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parkovací domy na Lochotíně stojí, že by byly plné k prasknutí o tom nevím. Spíše jsem slyšel o opaku. Dále nevím, jestli je lepší stavět nová parkovací místa nebo raději budovat parkovací domy, které rozhodně nepředstavují žádný architektonický zázrak.
Za další. Jak chcete lidi domutit, aby tam parkovali? Pokud budu mít parkovací dům půl kilometr od domu s cenou např. 1000 Kč měsíčně za parkovné a před domem parkoviště grátis, jak se pak rozhodnu?
Výsledek: prázdný parkovací dům a auta stojící na trávnících, v křižovatkách atd.
Že bych byl sobec tím, že jedu do práce autem si také nemyslím. Jako není sobec ten, kdo chodí do práce pěšky, jede tramvají, či poletí vrtulníkem.
Mimochodem nevšiml jsem si toho, že by díky novým parkovištím byly káceny vzrostlé stromy. Daleko více jich na sídlištích přijde pryč díky tomu, že byly nasázeny blízko sebe a dneska máme místo keřů prales.
Počet aut se u nás blíží množství aut na osobu v západní Evropě, takže velkého nárustu bych se neobával.
Poslední taková malá poznámka. Ještě teď sedím v práci. Domů pojedu tak kolem půlnoci. Mám snad jet s vybavením (jehož hodnotu tady nebudu vypisovat)MHD? Nebo snad zaparkovat v parkovacím domě a pak jít půl kilometru domů pěšky a ohlížet se, zdali za mnou nejde nějaký Fero s loupeživými úmysly.
To je ten samý důvod, proč, když se napiju jezdím domů taxíkem. Ne pro rozmařilost, ale proto, že mě zaveze až domů.
Proč by mělo město platit výstavbu parkovišť? Protože to je normální občanská vybavenost.
Ještě si dovolím malé zamyšlení. Proč tu proti parkovištím brojí ti, co autem téměř nejezdí?
Odpovězte si sami...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4384
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 22:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výsledek: prázdný parkovací dům a auta stojící na trávnících, v křižovatkách atd.

A proč s tím policie nic nedělá? Od toho tu přece je, ne? Zažil jsem, když se jednou pokoušeli dostat hasiči k domu Rabštejnská 8/10 a nějak to nešlo, auta všude, kam se podíváš.

P.S.: Nechcete založit diskuzi na téma "Individuální automobilová doprava v Plzni"? Uživila by se....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Vichr z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.182.5
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 23:33:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Že bych byl sobec tím, že jedu do práce autem si také nemyslím. Jako není sobec ten, kdo chodí do práce pěšky, jede tramvají, či poletí vrtulníkem.

A není trochu rozdíl kvůli vožení si prdele zabírat deset metrů čtverčních, pět metrů nebo jen čtvrt? Město není nafukovací...

>>> Proč tu proti parkovištím brojí ti, co autem téměř nejezdí?

Co třeba proto, že nemají chuť se neustále těmi zas***ými gumokoly brodit a radši by si sedli do chládku stromu?
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 23:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vichr z hor- Jsi krásnej případ maxi šotouše s názory ekologickýho super aktivisty s myšlením desetiletýho dítěte
Protože nebejt těch zas... gomokolů tak se ani nemáš z čeho nasnídat,do čeho se oblíct atd...
Máš stejnou možnost jako všichni ostatní si tu svou (jak sám píšeš) prdel vozit taky nikdo ti nebrání.
A pokud se ti nedej bože něco zlýho stane tak pro tebe nepřijede tramvajka ale opět gumokol!

M_j-neuživila páč by tam místní šotouši nechodili
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20755
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 03:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klid, pánové . Člověk by si myslel, že už vám zápalný špagát dávno uhořel
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 12:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Proboha, dokážeš ty vůbec někdy pochopit ,že tady nikdo není proti "gumokolům" obecně, např. různých služeb (zásobování, sanitky atd.), ale jde tady o zbytečné nadužívání individuální automobilové dopravy při cestách po městě !!

(Příspěvek editován uživatelem Slimman březen 25, 2006)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 13:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman- Chlape v klidu! Mě štve to neustálý řešení všeho okolo aut. Zbytečný nadužívání IGK je každýho věc soukromá. A furt se tu jen kritizujou parkoviště,zacpaný silnice a pod.
Já taky furt nekritizuju nadměrnej výskyt tramvají a trolejbusů.který na každym křížení skoro zastaví,sunou se neskutečně pomalu ulicema a každou chvíli si někde vynucujou přednodt při výjezdu ze stanic.
Jezdim pracovně denně po městě, tramvaje a zvlášť trolejbusy mě pekelně štvou.
Ovšem tady o tom furt nemelu,kdežto většina místního osazenstva se do problémů ohledně IAD naváží skoro každej tejden.
Akorát se naseru když se sem jdu kouknout co mi zase uniklo u MHD v Plzni, protože si tu akorát přečtu že "autíčka sou zlo".
Pomalu zjišťuju že mě čím dál tím víc přestávají tramvaje zajímat a je to jen díky tutý diskuzi. Dřív sem to měl jako hoby č.1 ale vaše až skoro fanatický názory mě náš společnej zájem silně zoškilvujou.
A dejme už pokoj a začněme se o5 věnovat tomu na co má tuta diskuze sloužit.

(Příspěvek editován uživatelem martin_100 březen 25, 2006)
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 13:36:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vichr z hor: Opět se tady spíše bavíme o toleranci. Nechcete se "brodit zas...gumokoly"...
Pochopte, že se lidská společnost dostala do nějakého stádia vývoje a s tím nic neuděláme. Někdo pro změnu nechce gumokoly, jinému vadí to, že někomu zazvoní v restauraci mobil. Taky by mě mohlo vadit střechy domů hyzdí antény, protože někdo chce mít doma zas...televizi. A můžeme pokračovat.
Ad Slimman: A co chcete s tím nadužíváním dělat? Vytvoříme nějaký zákon, kolik smím po městě s autem najezdit a kolik ne? Máte pocit, že když v pátek odpoledne musím něco zařídit, že se mi chce se s autem vydat do přeplněného města? Nechce, ale jinak to nejde.
Mimochodem výraz "gumokol" jsem neslyšel nikde jine, než u šotouších diskuzí.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 14:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice bych také preferoval už tramvajovou diskuzi, ale mnohé i tyto příspěvky jsou zajímavé, zejména MK (bohužel se objeví zase až v pondělí), ale z druhé strany i Vlastíka.
I když třeba v pátek odpoledne do přeplněného města by tou jet tramvají mohl. Jde to.
Výraz gumokol tu zavedl jeden z diskutujích (proto se s ním jinde nesetkáš) a řekl bych že je docela neutrální, neurážející (tramvaj má kovová kola a auta gumová) - daly by se používat horší výrazy.
Martin100: vím že mě máš za jednoho z oněch maxišotoušů, ale tvé některé příspěvky mi přijdou také až fanatické.
To že se zdejší osazenstvo (uživatelé MHD) trefuje do autíček, když autíčka občas brání pravidelnému provozu MHD (třeba parkováním v zastávkách), je logické. A věřím že na podobných "autofilních" diskuzích se najdou zase tací, co by nejdraději MHD zrušili. Ale když si přečteš třeba Mírovo (MK) příspěvky o parkovištích, řekl bych že jsou docela rozumné, hledající řešení (i když pro uživatele IAD nepopulární) a ne nějak fanatické. Na jednu stranu si lidí stěžují že nemají kde parkovat a že by místo zeleně chtěli parkoviště, na stranu druhou se pak někteří za zelení a přírodou zase stěhují ze sídliště pryč, viz články v páteční MF.

Mimochodem k tomu plazení, čímž se dostáváme trochu i zpět k tramvajím: Poslední dobou o víkendech velmi často jezdím s plazícími se řidiči tramvají. To sledování spotřeby začíná být na úkor komfortu, či plynulosti provozu. Když se tramvaj sotva rozjede a do další zastávky dojíždí zvolna krokem a řidič si tak šetří na prémie, asi bude někde chyba. Setkávám se s tím hlavně o víkendech, zřejmě proto že není takový provoz a vozy se nedojíždí.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 15:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V. Leška:
Ach jo. Někdo holt tím autem musí a já neříkám že vy ne. Jsem ale přesvěčen, že existuje dost lidí, kteří by mohli být tolerantnější (když už tu mluvíme o toleranci) a svou "nutnost" použít IAD uvážit. K tomu se ovšem musí dopomoct kvalitní VHD, která bude jak to bude možné rychlá , pohodlná. Jinak to nepůjde.
Zkrátka městská doprava zahrnuje jak MHD tak IAD, tak to bylo je a bude! Určitě nechci zabraňovat IAD nějakým zákonem, ale maximální snahou zlepšovat a preferovat MHD tak, aby byla výhodná pro co největší počet lidí.

Uff, tohle se tady roky omílá furt a koukám, že je to furt houby platný.
Končim,z5 k plzeňským tramvajím.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 18:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti, ale problém s parkováním na sídlištích - co použít prostou geometrii?:-) Pokud se postaví ve stávajících místech paneláky 50ti patrové, parkoviště bude končit možná u Třemošné. K 15ti patrovým asi taky normální parkoviště neuděláte. Jediné prostorově rozumné řešení jsou 2 - 4 patra podzemního parkování, občan pak domů spokojeně dojede výtahem. Okolo baráku bude dost zeleně, míst pro krátkodobé zastavení a dostanou se tam hasiči. Jak jednoduché. Jenom to celé zbourat a postavit znova. Jojo...:-):-)
T 478.4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 20:35:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Martin 100: Neboj, vekem pochopis...a jednou se budes nynejsim tvym nazorum jen smat..._))
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuhle dlouhou diskusi pročítat nebudu. Autem jezdím a MHD také. Někdy mi nic jiného než auto nezbývá. Mám rád MHD a mám rád auta, která rád jezdím.

S těmi domy a bydlením. Toto už jsem psal před více jak rokem. Kolem domů a sídlišť žádná auta, případně patrové garáže na okraji (nebo velká kapacitní parkoviště na okraji sídlišť). U domů povolené jen krátkodobé stání (nakládky, výstup spolucestujících).

Je to nyní nepředstavitelné, ale lidstvo si nedokázalo představit věcí, a teď jsou!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Martin 100: Neboj, vekem pochopis...a jednou se budes nynejsim tvym nazorum jen smat...
No nevím já se raděj pohybuju nezávisle na nějakym hromadnym prostředku už z toho důvodu že mě osobně linkový vedení po Plzni je většinou platný jak mrtvýmu tatranka. Radši jdu do centra města pěšky než bych šel 5min na tramvaj tam čekal dalších 5 a za 12kč bych jel 3 stanice. Pěšky jdu asi 10 až 15 min a zadarmo.

prostorově rozumné řešení jsou 2 - 4 patra podzemního parkování
Ano s tím souhlasím ve většině západních zemí to tak funguje. Parkovný neni vysoký a bývá součástí nájenmýho. Ale nesmyslnej parkovací dům kdesi na druhý straně sídliště a s nehorázně vysokym parkovnym bude furt zet prázdnotou.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 23:12:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v 11 hodin jsem viděl stát na nádraží Beroun pětivozovou soupravu odstrojených vozů metra,určených na modernizaci ve Škodě Transformation.Jeden z vozů měl původní ev.č. 2347. Jen tak pro zajímavost: Když jsme jako železniční fandové zakládali KŽC /Klub železničních cestovatelů/ v červnu 1985,tak náš slogan zněl:"Gumová kola bych zrušil".Neznamenalo to,že bychom neměli v oblibě ostatní drážní vozidla jako jsou tramvaje,lanovky,metro a též i trolejbusy!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20767
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 23:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbytečný nadužívání IGK je každýho věc soukromá.

Až do té chvíle, kdy tato jeho soukromá věc omezuje a obtěžuje ostatní. A to platí obecně - nebo snad někdo schvalujete, když někdo topí pneumatika, protože je to přeci jeho soukromá věc, jak si to teplo vyrobí?
Ano, je to o vzájemné toleranci. Ne však (jak si někteří představují) o diktátu (byť třeba čistě náhodou osvíceném).


se lidská společnost dostala do nějakého stádia vývoje a s tím nic neuděláme

Správně napsáno, nicméně opravdu je nutné stav přijmout, stát se založenýma rukama a čekat, jak se to vyvine? Třeba ano, třeba ne.
Osobně si myslím, že za neovlivněného stavu (fikce) by samovolný vývoj byl možný, ne však v situaci, kdy každý (překvapivě) sleduje své zájmy.

Ale možná by bylo lepší pokračovat jinde (pokud vůbec), v případě zájmu to můžu někam jinam aspoň zčásti přesunout.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 00:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

náš slogan zněl:"Gumová kola bych zrušil"
Ach jo
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Antonín Macháček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.7.50
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 08:23:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu zajímavá debata. Nedá mi to, abych nenapsal pár postřehů. Na úvod: nejsem zelený fanatik, auto užívám, MHD užívám, při spatření hromadného dopravního prostředku se netetelím blahem ale husí kůže mi také nenaskakuje.
1)Zahuštění automobilového provozu v centrech měst.
Tento problém nelze zcela vyřešit, ale se založenýma rukama také není nutné čekat na totální dopravní a ekologický kolaps. Individuální automobilovou dopravu v centrech měst je nutná regulovat z několika důvodů. Ten nejsnáze pochopitelný je, že do ve středověku založených center evropských měst se prostě všechna ta auta, která tam chtějí vjet a zaparkovat prostě nevejdou. Druhý hlavní důvod je pro některé lidi mentálně poněkud složitější. Města jsou přece primárně příbytkem lidí a ne místem pro uplatnění produkce automobilových koncernů. Člověk má právo (i zákonné) na zdravé životní prostředí. Jistě však má také právo na individuální automobilovou dopravu. Ano, má ho. Ale protože to právo první je vyššího druhu, musí strpět omezení toho svého práva druhého.
Řešení odlehčení center měst není v teoretické rovině nijak složité. Zato v té praktické...! Je nutné nastavit system tak, aby se člověku prostě vyplatilo jet do centra MHD. Žádný jiný stimul nebude fungovat! Jistě, ekologická výchova má veliký smysl, ale je to pro většinu lidí bohužel druhotný důvod.
A jaká jsou řešení?
Antonín Macháček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.7.50
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 08:25:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a) Dobře fungující system MHD a příměstské dopravy. Linky respektující přirozené přepravní proudy, propracovaný tarifní systém, cenová dostupnost (vždy je levnější vyřešit hromadnou dopravo, než neustále stavět nové hypernákladné dopravní stavby, které stejně principiálně nic neřeší), taktová doprava, návaznost linek, preference vozidel hromadné dopravy (vyhrazené pruhy, zalené vlny, zastávky bez parkujících aut, hromadná doprava vedená po samostatném tělese či vyhrazenými ulicemi), moderní pohodlná čistá a vytopená vozidla, zastávky umístěné v přijatelných docházkových vzdálenostech a dle potřeb cestujících a ne dle nahodilého stanovení projektantem. Mohl bych pokračovat ještě dlouho.
b)Opatření omezující individuální automobilovou dopravu. Pěší zóny, systemy jednosměrek, parkování jen s rezidentskou kartou, zvýhodnění zaměstnanců dojíždějících do zaměstnání hromadnou dopravou, zpoplatnění vjezdu do centra (v Londýně se velmi osvědčilo), P+R parkoviště na okrajích měst, obchvaty a objízdné okruhy namísto průtahů. Též by šlo dlouho pokračovat.
3)Výchova k ekologicky šetrnému jednání. Pokud například ve Švýcarsku nebudete třídit odpad, naprosto se společensky znemožníte.
Jen kombinace výše naznačeného může vést k uspokojivému výsledku.

A sídliště? Budování parkovišť na úkor zeleně je urbanistický zločin. Bez zlidštění prostředí se za krátký čas tyto lokality stanou nebezpečnými ghety sociálně vykořeněných lidí. Ale to je také obšírné téma a já už nechci otravovat.

P.S. Nezaložíme nové tema?
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 10:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, hlavním problémem Plzně je asi to, že většina tranzitní dopravy vede širším centrem. Za to můžeme, myslím si, poděkovat komunistům. Kombinace Tyršova, Náměstí Republiky, Americká, Klatovská a Sady Pětatřicátníků jsou místa ohrožujíci při delším než běžném pobytu lidské zdraví. Osobně si myslím, že Plzeňské náměstí a jeho okolí patří k nejhorším v republice a to nejen z dopravního hlediska.
Jenže Plzeň byla Pevnou hrází socialismu a tudíž celé záp. Čechy potenciálním bitevním polem, tak se tu taky na to pohlíželo.
Musíme taky vzít v úvahu, že Plzeň je docela bohaté město, tudíž si lidé mohou "zvýšit" komfort a budou "Hogo, fogo..." rodina. Ale že si ničí nervy v podobě parkování nebo dýchají smrady horší než ze Škodovky, to už jim jaksi nedojde. Pravdou také je, že ty sídliště nemají dostatek parkovacích ploch, ale rozhodně bych z toho mála zeleně nedělal asfaltové placky. A taky nevím, proč by to mělo platit celé město. Mě taky nikdo nezaplatí garáž na zahradě. Podle mě by se mělo aspoň do centra města...náměstí a ulice kolem...zavést něco jako mýtné, nakonec v Londýně si poté docela oddechli. Hlavně to taky chce mít funkční městskou policii a ne jen loutky v černém. Hlavně lidi musejí pochopit, že budoucnost není v autech...dojde ropa, zemní plyn apod., ale ve veřejné dopravě.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 12:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dodám-
H_Š:A věřím že na podobných "autofilních" diskuzích se najdou zase tací, co by nejdraději MHD zrušili.
Bohužel ti musim opnovat. Jsem členem na spoustě (jakt ty říkáš) autofilních forech a s nečim podobnym sem se nesetkal.
Zatím sem tento typ strefováníse do jinýho způsobu dopravy zažil akorát na "šotouších" diskuzích. Na autoforech se opravdu probírají pouze auta a věci okolo nich.
Můžeš se přesvědčit-
http://www.liaz.cz/forum/index.php
http://www.feliciaklub.cz/forum/
http://hundertgang.spc-net.cz/phpBB2/index.php
http://forum.3dtuning.net/index.php
http://www.skoda110r.cz/forum.php
Milanm:budoucnost není v autech...dojde ropa, zemní plyn apod.
Ano ropa dojde ale všimni si že se výrobci a vývojáři snaží najít alternativní druh pohonu. A daří se jim to na trhu už je několik hybridních vozidel. A nejsou to jen nějaký studie ale plnohodnotný vozy, který člověk nezajímajícíse o IGK ani nepozná že by se odlišovaly.
Nejsou zas tak nedostupný a časem jejich ceny taky klesnou a tudíž přeplněná města IAD budou pořád. Jen ty emise jaksi nebudou takový vysoký a škodlivý...ovšem ucpanost měst se nezmění.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 14:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin_100: No dobře, dejme tomu, že za nějakých 20-40 let budou produkovány běžně automobily na alternativní paliva jako se dnes vyrábí automobily na benzin a naftu. Nikdo mě však nenamluví, že auto dejmetomu na vodík bude stejný typ a výbava stát stejné peníze jako kdyby to samé auto mělo benzinový pohon.
Tohle všechno je otázkou doby...holt je IN auto a "socka" je tak dobrá k dostání se z pařby domů. Jenže jednou dojde ropa i zemní plyn a auta na alter. paliva opravdu nebudou za hubičku a frajer ve stříbrné Oktávce z bazaru bude muset použít veřejné dopravy. Proto si myslím, že je blbost stavět velká parkoviště uvnitř tak už šedých sídlišť na úkor zeleně a je třeba spíše propagovat a zlepšovat systém veřejné dopravy na všech úrovních. Ostatně opakuji už podruhé, že mě na garáž taky nikdo nedá a když už jedu autem do města, tak si taky musím koupit lístek!
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 18:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není náhodou na čase tuhle věc, která nikam stejně nevede ukončit? Bez aut a bez mhd se dnešní člověk ve městě prostě neobejde. Auto je nutnost dneška! A nadávat tady lidem, že používají auta je taky hloupost. Navíc ani nevěřím, že auto z řad odpůrců nikdo nepoužívá. Když to tady letmo čtu, tak mi připadá, že je to snad trestný čin vlastnit a provozovat auto!

Jinak dnes navečír, když jsem přijížděl od Prahy, na dálku jsem koukal, že na mostě U Jána začalo betonování.
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - již více než 1000 fotografií ve všech rubrikách.
Aktuálně - Aktuální informace
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 19:17:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavní problém je v tom, že většina sídlišť je naprosto špatně řešena. Myslím si, že čím je sídliště mladší, tím je horší. Plzeňské Slovany budované na přelomu padesátých a šedesátých mají problémy s parkováním nejmenší. Pak se můžeme kouknout na nejmladší Vinice z přelomu osmdesátých a devadesátých let, což je tragédie. Byty tam jsou spíše ubytovna. A netýká se to jenom parkování. Chybí školy, obchody atd. Nikdy nepochopím, proč jsou silnice na sídlištích tak úzké. A dalo by se pokračovat.
Např domy v zahraničí jsou stavěné tak, že mají parkoviště vlastně ve sklepě.
Nechci tady v žádném případě zpochybňovat význam veřejné dopravy. Ale výkřiky typu zrušit ohavné gumokoly nikam nevedou.
A když se vrátím ke své práci, tak jsem včera najezdil 120 a dneska rovnou stovku kilometrů po městě a okolních obcích. Bez auta bych to zvládnul těžko. To jen tak malý příklad pro ilustraci.
Ad Honza Šlehofer: Na automobilových diskuzích se veřejná doprava neřeší vůbec. Je spíše specialitou mnoha fandů dopravy veřejné, že nadávají na dopravu individuální.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 21:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pavel_ruzicka- Má pravdu předsedo.
ad Většina-Nechme už toho vzájemnýho nasírání.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4399
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 21:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když se vrátím ke své práci, tak jsem včera najezdil 120 a dneska rovnou stovku kilometrů po městě a okolních obcích. Bez auta bych to zvládnul těžko. To jen tak malý příklad pro ilustraci.

Mám pocit, že nikdo z těch, kdo tě znají, ti tu nevyčítal, když používáš auto pro služební účely. Jsou prostě okolnosti, kde je to auto tak či onak zapotřebí. Naši dispečeři taky používají auto, když jedou někam řešit nějakou nehodu, přepravní průzkum a nebo vyrazí kontrolovat do města, kdo z řidičů se chová tak, jako by nechtěl tenhle měsíc prémie. A nějak si neumím představit, že by dispečer dělal přepravní průzkum tak, že by si v Bohdanči sednul v pětistupňovém mraze na půl dne na lavičku na zastávku, stejně tak si neumím představit, že by objížděl místa nehod a různých dalších mimořádných událostí na kole, s vysílačkou na řídítkách.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 00:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na kole, s vysílačkou na řídítkách.
U DP Švabiny to tak funguje bez problémů
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 07:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já už jen na závěr že souhlasím s VL, že se názory společnosti časem mění. Takže když modří ptáci mají teď reklamní kampaň o tom, že je NORMALNI u doktora platit, třeba za 4 roky budou mít kampaň o tom že je NORMALNI za používání městského pozemku k neproduktivnímu stání gumokola PLATIT.
ad. Výtky o tom, že auta vyhánějí z měst tramvajoví šotouši - ono to od kozlů zahradníků nelze očekávat !
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Jirka_kohout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 10:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asfaltovanim travniku a promenou detskych hrist na parkoviste se ze sidlist definitivne stane zeme nikoho, ze ktere kazdy utece, co nejdriv to pujde. A ze sidlist se nasledne stanou slumy pro chudinu. To chcete? Jedinym koncepcnim resenim je vystavba parkovacich domu - na financovani se muze podilet mesto, majitele plechovych obludek a soukromi investori. Strejda v Praze ma auto v takove garazi a velmi rad si priplati - uz jen kvuli zabezpeceni auta pred vandaly a zlodeji.
Společnost pro veřejnou dopravu (občanské sdružení)
info@spvd.cz
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 10:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím že je dost práce i na systému podpory takto zodpovědného řidiče. Např. VLP musí mít zájem na tom, aby VL si auto do chráněné garáže dával, stejně tak jako pojišťovna. Nepřímo z těchto zdrojů by měly jít především náklady na ubytování aut rsp. výstavbu parkovacích domů.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Jirka_kohout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 10:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k placeni stani gumokola. Souhlasim, melo by se za nej platit stejne jako za pouziti verejne dopravy. A nejlepe stejnou pomernou casti z nakladu, ktere mesto musi vydavat na udrzbu/provoz. At jsou rovnejsi podminky.
Společnost pro veřejnou dopravu (občanské sdružení)
info@spvd.cz
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.145
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 14:08:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: Komunistům bych za to nenadával. Ano, mezinárodní silnice vedly centrem města (jako dnes, viz. průtah a Slovanská třída). Ale musí se říct i B) Provoz tehdy v 80. letech byl daleko menší než dnes, třeba na Slovanské jezdilo v pracovní dny kolem oběda míň aut, než dnes v noci pá/so
Ale zpět k MHD: Začnou nám pěkné rošády. Linka č. 30 pojede po Slovanské a pak po Částkovce (provizorní zastávka Rychtaříkova - u Telecomu), po několik týdnů tramvaje X nepojedou přes Slovanskou třídu ale přes Koterovskou (rozkopaná Slovanská alej) a konečně mezi 3 - 9. dubnem bude neprůjezdný most U Jána, tramvaje 1, 2 budou mít rozdělenou trasu, Mezi Nádražím a Náměstím Republiky bude pendlovat autobus. Více v dopravních aktualitách www.pmdp.cz
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 14:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Papírový model Astry od PMDP:
http://www.pmdp.cz/uploaded_documents/x1054x_tramvaj_Astra.pdf
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 15:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provoz tehdy v 80. letech byl daleko menší než dnes

To souhlasí. Je třeba ale vidět významný rozdíl mezi emisemi průměrného auta dnes a před 20 lety. A u náklaďáků je rozdíl mezi tehdejšími a současnými vozy ještě výraznější.
Tehdy ale lidi nebyli zvyklí si na něco stěžovat, protože věděli, že by jim to stejně nebylo nic platný.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20836
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 15:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asfaltovanim travniku

Hlavně si pak porovnejte mikroklima... Možná to někteří nevíte, ale snad nejlepší klimatizací je strom nebo jiná zeleň .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.28
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 15:53:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: a podle webu PMDP se asi výlukových jízdních řádů opět nedočkáme ...
Scénář je víc než jasný - bude se to řešit cedulemi, které někdo ukradne během první noci a po zbytek týdne budou cestující zmateně bloudit mezi zastávkami..
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 17:51:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ráno jsem viděl krajní článek KT8D5, jak si to uhání na podvalníku po mostě gen. Pattona směrem z města.
Teď mě asi někteří diskutující budou proklínat, ale na ev.číslo si nevzpomenu
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 18:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S největší pravděpodobností to byla 298.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 18:47:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v 8 hodin ráno projížděl trajler s prvním článkem havarované KT8D5 č.298 přes nám.Míru /přeprava z vozovny do Třemošné/.Za chvíli jsem nastupoval do Astry 306 a už ma Chodském nám.jsme trajler předjížděli,U Práce jsem vystupoval a ten trajler tam teprve přijížděl. Krátce po 13.hodině jsem spatřil na konečné v Bolevci,jak projíždí Plaskou též trajler i s prostředním článkem.Před 14.hodinou jela po Klatovské tř. KT8D5 č.295 označená jako SLUŽEBNÍ JÍZDA.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasim, melo by se za nej platit stejne jako za pouziti verejne dopravy. A nejlepe stejnou pomernou casti z nakladu, ktere mesto musi vydavat na udrzbu/provoz. At jsou rovnejsi podminky.
Já bych v tom případě nechal zavést mýtné na chodníky. Každý si vesele vykračuje zadarmo a město platí jejich údržbu. Třeba by si pak každý rozmyslel jestli pude pěšky nebo pojede MHD.
Pánové vedete tu debatu která hodně sklouzla do absurdna. Platit by se mohlo za užívání přechodů pro chodce,cyklostezek,podchodů a kdo ví čehi ještě.
Pokud tu z někoho mluví závit protože auto nemá tak ať si ho pořídí a mlčí...
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Ty pořád nechápeš o co tu jde. Mimochodem když jezdíš služebně po městě, tak by se ti určitě jezdilo líp, kdyby ubylo IAD a lidi (co nemusí) by využili MHD a silnice by byly volnější a město průjezdnější. Zacpanost měst auty problém je a měla by se řešit. Znovu ti opakuju, že nikdo tu neříká, že "auta sou zlo", ale jsou tu lidi, co jsou přesvědčeni, že MHD by při cestách po městě měla mít přednost, i když ne vždy to jde a někteří ji využít nemohou. Tečka .
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A až tramvaje budou mít před auty absolutní preferenci tak na ně na autíčkovejch diskuzích nadávat začnete... To co tím myslím jsou např ty okamžitý kuličku U Jána atp. Jinak samozřejmě je trošku úsměvné si představit kravaťáky jak jedou na jednání tramvají
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4412
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak samozřejmě je trošku úsměvné si představit kravaťáky jak jedou na jednání tramvají

Tak takovéhle kravaťáky já si představit umím, dokonce jsem je sám v autobuse vezl. Jenže to jsou Japonci z Foxconnu, ti jezdí do práce a z práce normálním městským autobusem společně se svými podřízenými.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad James Bond: Právě, že bych nadával komunistům a hlavně soudruhům z doby normalizace a 80. let. Příklad takové sídliště Slovany a straně druhé Košutka nebo Vinice. Proč na přelomu 50. a 60. let šlo udělat celkem lidské sídliště a o 20 až 30 let déle, kdy už byl jasný vzrůstající trend dopravy, se stavěli spíše jakási ghetta. A proč se hlavní průtahy, které se stavěly nebo rozšiřovaly v 70. a 80. letech cpaly do centra nebo jeho blízkosti. Někdo může namítnout, že intenzita dopravy byla mnohem menší. Ano, ale automobily nebyly na takové technické úrovni a tudíž produkovaly více emisí, než dnešní auto. Předpokládal se růst IAD a určitě byla lepší řešení než průtahy Sever-Jih a Východ-Západ.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_f- toho se nebojim páč navážet se do jinýho druhu dopravy je čistě šotouší neřest.

(Příspěvek editován uživatelem martin_100 březen 27, 2006)
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 23:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100: Ty seš demagog. Proboha, zpoplatnění vjezdu do velkých měst s kvalitním obchvatem a kvalitní MHD je normální a ve světě běžně používané. Že se to čechum, který mají plnou hubu demokracie (aniž by věděli, co to znamená) a omezování, nebude líbit, je něco jiného.
Srovnání se zpoplatněním chodníků. Jestli to myslíš vážně, tak asi nemá cenu dál něco psát!

Vůbec nechápeš souvislosti. Používání auta je navíc k alternativě používání MHD placené z našich daní (v rámci města s fungující MHD). Město je prostor pro žití, ne pro ježdění.
Já také jezdíme desetitisíce kilometrů autem ročně (nejsem z velkého města a nemám jinou alternativu), ale jsem jednoznačně pro zpoplatněný vjezdu do velkých měst, parkovací domy a zelená sídliště!

Navíc, pokud jezdíš střepem typu Škoda 100, 120 apod., tak nejen že ohrožuješ sebe, ale také okolí těmito vraky, které na silnicích už dávno nemají co dělat. O jejich splodinách nemluvě!

A ještě si uvědom jedno. Kdyby všichni jezdili autem, je skutečnost, že se nevejdem na silnice to nejmenší. Naše planeta má omezené zdroje a příroda omezenou absorbci.

Prostě to je o společnosti, o jejich prioritách. Já obětuju své pohodlí na úkor lepšího životního prostředí. Nemám problém s poplatněním vjezdu do měst, používáním kvalitní MHD atd. Ono stačí si spočítat, jak můžete o víkendu se svým autem pěkně jezdit, když ho přes týden necháte doma a jedete MHD.

Pravdou však je, že propagace, úroveň a vše kolem MHD má velké rezervy!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace