K-report
 

Archive through 24.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archive through 24.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 07:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A i kdyby ta doba stejná byla, nebylo by možné garantovat ten vzájemný přestup. Představte si, že by ty Astry na sebe musely čekat v sadech jako při nočním křižováním (jak jinak zajistit aby se dalo přestoupit zároveň ze Solní do sadů, ale i v opačném směru?) a to je přes den nemožné.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 09:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Představte si, že by ty Astry na sebe musely čekat v sadech jako při nočním křižováním (...) a to je přes den nemožné.

Je to možná trochu potrhlý nápad, ale co využít manipulační kolej v Palackého?
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 10:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve směru Slovany (1), Světovar (2), Bory (4) je to určitě dobrý nápad! Mohli by tam na sebe v pohodě čekat. Poznámka (stejně už jich je tam dost) že tento spoj/nízkopodlažní nejede přes sady 35, ale obsluhuje zastávku Palackého by to vyřešila.
Ale co opačný směr resp. přestupy z dvojky od Světovaru na čtyřku Bory atp. ?!?

Někdo by to mohl nakreslit/realizovat v Bahnu... ;-)
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 13:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by tomu sjezdu NP vozů pomohlo, kdyby se na linku 1 po opětovném vrácení sól nasadilo více aster. Cca. 4-5 Každodení provoz aster 6/11 je docela bída. Tím pádem by se ušetřila jedna rozpojená dvojice na jinou linku...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.87
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 15:43:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním, že tramvaje mají ze Sadů společný rozjezd ve 23.05 a 23.45. Křižování by mohlo být takhle: 1)Astra by klidně mohla na konečné chvíli čekat na vnitřní koleji.
2) V Sadech by na sebe čekali jenom, kdyby v nějaké nízkopodlažní byl vozíčkář, což by dal řidič vysílačkou vědět. Ale až budou při modernizaci všechny kačeny s nízkopodlažním středním článkem, bude NP vozů dost, intervaly garantovaným NP spojů se zkrátí a bude po problému.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 00:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz: co je s pracovním vozem 175? Už dlouho jsem ho nepotkal.
Dlouho nepotkal
Chlape 175 je furt rozpracovaná Pokud vím tak vyjela pouze 1 neoficiálně na vypůjčených podvozcích
(ale pššššššt).
To co už dlouho nepotkáváš je 100
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
http://www.liaz.cz/forum/
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nízkopodlažní spoje
Já myslím, že trvale udržitelné řešení je neustále zvyšovat počet nízkopodlažních spojů. V určitém časovém výhledu bych si to představoval takhle:
- na lince 1 uplatnit tzv. "liberecký model", tedy soupravy T3R.PLF + T3R.PV, o víkendech sólo vany
- Astry soustředit na dvojku
- na čtyřce by sloužilo 12 kačen s NP článkem a těch pár K3R.NT
- zbytek by pořadí by obsluhovaly progressy a emka
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ten sjezd s kroužením na Palackého by byl také nepraktický. Bylo by to velmi nepopulární pro ostatní cestující, když by tam pak třeba tvrdli a další spoj by je třeba předjel a babičky Kropáčkové by byly zmatené. Pokud by zase nízkopodlažní spoje na sebe čekaly jen v případě že by tam byl vozíčkář, nedaly by se jednoznačně udělat jízdní řády.
Počet nízkopodlah se ale bude zvyšovat a už nyní je řekl bych docela velká nabídka.
Martin l: Astry soustředit na dvojku.
No dvojka má zase nejvíce oblouků a tam se vozidla s pevnými podvozky hodí nejméně, ale bohužel je není kam je jinam dát. Na nejpřímnější linku, kam by se hodily nejvíce se zase nehodí kapacitně. Dokonce jsou vážné úvahy, že ze čtyřky zmizí a bude jich o to víc na jedničce. No uvidíme až dorazí ty K3R-NT.


(Příspěvek editován uživatelem Honza_Šlehofer březen 19, 2006)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nízkopodlažní vozy: Za předpokladu, že tramvají Astra je 11, tramvají K3R.N-T 4 kusy. Lze uvažovat o tomto rozvržení. Tramvaje K3R.N-T v plném počtu nasadit na linku 4 v případě poruchy nahradit vozem astra. Na linku jedna nasadit dle způsobu obsluhy. Ale více než dvě astry pouze za předpokladu sólo provozu. Na linku dvě nasadit cca.4 vozy astra. Aster bude vypraveno 6-8 z 11 kusů. V záloze lze ponechat na linku jeden vůz (potřeba 9-11 kusů) což je vysoký počet. Hezké by bylo se dohodnout na pronájmu vozu Vektra. Tramvaje KT8D5 bych vzhledem potřeby kapacitních vozů na linku 4 nemodernizoval. (nízkopodlažnost sníží obsazenost vozu)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.142
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 11:03:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska mě naštvali pracovníci na mostě U Jána. Pánové, snad vás na učňáku učili, že když se svařuje na veřejném místě (jako ty železné pruty 2 metry od kolejí)či místě kde by mohli být lidi svařováním oslněni, dává se tzv. ochrana. Ochranou se rozumí železné bednění vysoké jeden metr. Tím vaším lajdáctvím taky můžete někoho připravit o zrak, mě jste dneska v půl deváté oslnili. A to jsem v tramvaji stál a koukal dopředu, ne do stran. Ještě jednou, tak mi zaplatíte kapky do očí, ty prachy si mezi sebou vyberte jak chcete.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 13:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

007>> co prosim? to ma byt pokus o ftip?
asi bys mel kontaktovat inspektorat bezpecnosti prace, pokud tam dochazi k nakym problemum tohoto typu...

a uklidnim te, ti chlapi o tyhle diskuzi zarucene vubec nevi ani nemaji (imho) duvod sem chodit, takze se tady snazis zbytecne.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 13:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu svařování - toto je povinnost si zajistit přímo svařeče a firma má zase povinnost mu to umožnit. Otázkou je, zda v daném případě má tento případ cenu nějak více řešit. Z náhodného zablikání ze vzdálenosti několika metrů ještě nikdo neoslepl a kvůli pár heftům někde na nepřístupném místě řešit ochranu okolí nemá praktickou cenu, stejně jako zabývat se nějakou buzerací dělnictva. Pokud by se to mělo opakovat, zkus napsat na PMDP - ať si nejprve zkusí zjednat nápravu sami.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.141
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 13:57:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě to tak způsobí zánět spojivek (to se ještě dá přežít, jen ty kapky něco stojí), ale kámoše podobní borci skoro připravili o zrak, doma ho oko začalo bolet a měl ho 3 dny zafačované.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 14:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kámoš se však musel nějakou dobu kolem svařování ometat, aby chytil zánět spojivek (taky to znám). A proto taky vím, že zajistit řádnou ochranu všech, zejména někde na montáži, je věc z praktického hlediska dost problematická. To jenom aby jsme tu zbytečně nechytali velbloudy...
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 15:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: Pláčeš na špatném hrobě .

Dnešní dopoledne bylo celkem nabité událostmi.

Na Slovanské aleji za vozovnou směr Světovar se prováděla oprava kolejí, lépe řečeno svařování na fotkách najdete i clonu u svařeče o které mluvil James Bond.

Dnes jsem si ve vozovně mj. vyfotil i KT8D5 298, která bourala nedávno na konečné Bory s Astrou 300. Vůz má rozbité čelní okno a poškozené čelo. Obrázek není ideální, proto jsem ho ponechal v plném rozlišení.

Během dopoledne se na zkušebních jízdách objevovala T3M 219-220, odpoledne by měla jezdit už s cestujícími.

Dnes vandalové na lince číslo 4 měli opět svůj den. Jeden ze zadních vozů dnešní výpravy má rozkopaný celý strop. Ve voze byl rozsypanej i písek ze sypače. Samozřejmě nikdo nikoho neviděl.
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - již více než 1000 fotografií ve všech rubrikách.
Aktuálně - Aktuální informace
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 16:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAK TO JE DNESKA ASI ZLÍ SEN: AKTULNĚ: 16:30 27/2 ( T3P 281-280) stála u Zvonu na semaforu a partička zmetků právě vykopla okno od tramvaje, které vypadlo na projíždějící Avii. Řidič další soupravy na dispečink oznámil, že jde o jakého si Kubu a spol. Řidič poškozené tramvaje hlásil, že partička odchází směr náměstí republiky. Provoz zastaven, čeká se na příjezd Policie.

Jinak jsem v předchozím příspěvku neuvedl, že šlo o vůz T3P 236, škoda byla stanovena odhadem na 5 - 10 000 Kč.

(Příspěvek editován uživatelem pavel_ruzicka březen 20, 2006)
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - již více než 1000 fotografií ve všech rubrikách.
Aktuálně - Aktuální informace
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 19:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no chtěl jsem napsat "ZLÝ SEN" a ne "ZLÍ SEN"}
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - již více než 1000 fotografií ve všech rubrikách.
Aktuálně - Aktuální informace
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 20:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplnění: jdu si takhle z banky na náměstí (nehledejte v tom skrytou reklamu na Poštovní spořitelnu, poplatky mají taky drahý) a vidím kolonu autíček a tramvají směrem Zbrojnická (mimochodem dnes to město bylo celkově nějak zacpané, po 16té stála Klatovská U Práce v obou směrech). Prvotní myšlenka je, že se zase něco sjelo proti sobě na vyhybce, tak jsem tím směrem zamířil. Když jsem přicházel ke Zvonu vidím, jak se tramvaje dávají do pohybu a u kolejí je hromada skla a hlouček policistů s několika mladíky.

Hledám zdroj skla a vidím jak se u semaforu rozjíždí 281+280 které chybí na zadním voze první boční sklo.

Později jsem se dozvěděl, že snad v tom zadním voze měli nějací chuligáni kouřit a ostatním cestujícím se to nelíbilo a vznikla nějaká hádka, při které dotyční kuřáci vyndali i nůž a ohrožovali nějaké mladíky. Pak to nějak skončilo tím vysypaným sklem a prchajícmi vandaly. Zřejmě mělo jít o tu známou bandu, co již před lety ničila vozy a zneužívaly záchranné brzdy.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 20:34:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krásnej nápis na BUSE :-))
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 21:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahá takže ta zakouřená tramvaj co mi přijela nedávno k nádraží byla asi taky jejich dílem.

Jinak honzo co ta tramvaj za tím byla to 231+232? Nebo nějaká nová reklama ve stříbrném laku.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 07:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

231+232
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 12:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdar Plzeňáci, tenhle postřeh jsem napsal do pražských diskusí a dozvěděl jsem se jen, že takhle to tedy v Praze určitě dělat nebudeme. Proč to jde v Plzni?

"Včera jsem postával dvacet minut na Sadech pětatřicátníků. Přijela tramvaj , řidič vzal tašku, vylezl, vlezl jiný a odjel. Stanicování neprodloužil ani o minutu. Spolu s vylezlým řidičem jsme tam čuměli 15 minut (mezitím projelo několik jedniček a dvojek) pak přijela tramvaj jiné linky, než ze které ten řidič vylezl, řidič vstoupil do tramvaje, vystřídal kolegu a odjel s tramvají. JAK TO, ŽE TO V PLZNI JDE???"
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.28
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 12:09:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediný důvod, proč by to mělo NEJÍT je, že má každý řidič "svou" tramvaj. A to v Plzni nemá. Takže nevidím důvod, proč to nejde...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4365
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 12:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám tu jízdní řády a rozpisy služeb z jehoho DP v Německu - a nestačil jsem žasnout. Řidič během jedné služby vystřídá klidně tři vozy:

Vyjede, 2-3 hodiny jezdí, předá vůz kolegovi a jde do boudičky. Po svačině vyleze, vezme si jiný vůz od jiného kolegy a jde jezdit, klidně i úplně jinou linku. Po 2-3 hodinách zase střídání, pauza, střídání, 2-3 hodiny a konec. Celkové délky služeb se pohybují od 7,5 do 8,5 hodiny.

A takhle to praktikují na tramvajích i autobusech a ne jen v tomhle jednom městě.

===

To, co jsi viděl, bylo střídání svačin, jen to "tramvaj jiné linky, než ze které ten řidič vylezl" se mi nějak nezdá, měl jsem pocit, že svačinář střídá svačiny jen na jedné lince.

V Praze to na některých linkách taky bylo*/je* (nehodící se škrtnout), zkoušelo se to poměrně nedávno i na autobusech. V Hradci Králové je tohle zcela běžné, tam ale řidič-svačinář střídá různé linky. V Plzni to je odjakživa, co pamatuji, na tramvajích, mimo to to jeden čas bylo/je na trolejbusové lince 13.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 13:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechtel bych byt ridicem dopravniho podniku. jeden ridic neskutecny prase, druhej uzkostlivej cistotnej puntickar. to musi urcite podporovat pruduktivitu prace a spokojenost zamestnancu :-)
k tomu celej den v pr...

chapu, ze z hlediska vyuziti vozu je to asi optimalni stav, ale csad-system s pridelenyma vozidlama ma taky cosi do sebe.
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 14:22:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně si myslím, že je velký rozdíl v technickém stavu vozidel, která jsou přidělena, než u těch, která jdou z ruku do ruky.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2124
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 14:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záměna příčiny a následku. To, že přidělení vozidel řidičům zlepšuje jejich technický stav není cesta k lepšímu vozovému parku, ale důkaz o špatné péči o park stávající.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 14:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaem: To že jedna tramavaj projela tak mohl být šejdr ten totiž svačinář nestřídá. Jinak někdy má řidič i dvě pauzy za šichtu. Jinak u autobusů jsou vozy přidělené, ale i přes to s nimy mimo řidičů jezdí třeba brigádníci.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 14:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: souhlas
Pavel2: Cílem podniku není spokojenost zaměstnanců, ta může být jedním z podpůrných aspektů při plnění hlavní náplně činnosti (obecně tvořit zisk, uspokojovat potřeby atd.)
Někdy platí, že nejlepší výkon odvádějí stresovaní zaměstnanci.
Dík všem za objektivní vysvětlení bez emocí, které tento příspěvek provázely na konkurenčních serverech :-)))
Demon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 15:34:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Káem: S Jenkim musim nesouhlasit, stačí se podívat na technický stav služebních vozů na kterých se střídá víc řidičů a porovnat je s vozy které jezdí jen jeden řidič. Rozdíl poznáš na první pohled i přestože se údržba provádí na všech stejně. Cílem podniku sice není v první řadě spokojenost zaměstnanců, ale je dokázáno, že spokojení zaměstnanci s pocitem sounáležitosti k firmě podávají ve všech směrech lepší výkony. Tečka. (Bez emocí!)
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:54:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Demon: S tím budu souhlasit. Naše firma je toho důkazem
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.146
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 17:00:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani dnešek nebyl pro tramvaje dobrým dnem. Během pár minut se rozbily 2 čtyřky. Nejdřív před 13. hodinou jela do vozovny vadná 196+198. V opačném směru jela na trať 241+216. V Liliové řidič stáhl přední pantograf, dal tam mimo provoz a přes Sady jel zpět do vozovny. Vozu smrděla zablokovaná kola. 281+280 má ze včerejška rozbité sklo, jsem zvědav, co jelo náhradou za tyto vadné vozy. 298 a 300 stále mimo provoz. 271 (snad jsem se nespletl) má rozkopaný strop už delší dobu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4366
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 18:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechtel bych byt ridicem dopravniho podniku. jeden ridic neskutecny prase, druhej uzkostlivej cistotnej puntickar

Ono stačí taková nepřidělená karosa tam u nás - palubka zaprášená, že se bojíš sáhnout na ní, aby ses neušpinil, pod sedačkou hromada prázdných kalíšků od kafe, kolem čelního skla hromady chcíplých vos, když otevřeš skříňku, vypadne na tebe kromě linkových tabulek ještě pár krabiček od cigaret, podnikové noviny z roku 1998 a za nimi vypochoduje vlastní silou chleba se salámem, pravděpodobně loveckým (= krásně zelený).

Jeden "nejmenovaný" plzeňský řidič si mi zase stěžoval, že dostal trolejbus, kde je v kabině rozbitá sklenice od papriček "beraní rohy", papričky všude pod sedačkou, nálev úplně všude, šlápneš - a přilepíš se.

No a pak je docela sranda, když jdou k sobě do autobusu prase a puntičkář. Zrovna v neděli mi kolega vykládal, že byl v létě 14 dní na dovolené a když se vrátil, dokázal přesně říct, co měl parťák za ty dva týdny k jídlu.

No a další pěkná věc, vůz, který patří jedné až dvěma řidičkám. Čisto, uklizeno, všude hadříky, záclonky, umělé plastové kytky, všude plyšová zvířátka a nápis "tady vládne žena", .....

To, že přidělení vozidel řidičům zlepšuje jejich technický stav není cesta k lepšímu vozovému parku, ale důkaz o špatné péči o park stávající.

No..... Je fakt, že některé dílenské pracovníky přiměje k pracovní aktivitě pouze řidič, který je denně chodí otravovat, kdy že mu konečně ve voze seřídí to neskutečně pomalé zavírání dveří a který jim denně píše, že opravit topení neznamená odvodnit, protože za 20 minut po výjezdu už to zas netopí. Ale je taky fakt, že někteří řidiči jsou líní psát hlášení závad v cizích a nepřidělených vozech podle hesla "Moje to není, co bych se staral."

To že jedna tramavaj projela tak mohl být šejdr ten totiž svačinář nestřídá.

Jsou i výjimky...
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 18:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, sice je hezké psát rozbory a zdůvodnění, proč to či ono nejde a jak by bylo lepší kdyby ... Jenže co takhle místo stěžování si, že XY je prase, ten bordel po něm uklidím a pak si ho následně podám mezi 4 očima? Já vím, to se u nás nenosí, protože když někdo po někom něco chce, tak je to nekolegiální a nevím co ještě ... Halt ten komunismus v nás je zažranej žel i v těch, kteří jej v podstatě ani nezažili ...
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 19:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak dnes jsem jel vozem 280. A první okno vpravo tam bylo. Bohužel jsem neměl možnost se přiblížit. Každopádně pochvala pro vozovnu.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4371
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tisková oprava:

V mém příspěvku číslo 4366 ve větě "že opravit topení neznamená odvodnit," nahraďte slovo "odvodnit" slovem "odvzdušnit".


Proboha, takovej nesmysl jsem už dlouho nenapsal
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 23:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kaem>> ano, spokojenost zamestnancu je sice podpurnej aspekt, ale myslim, ze docela dost dulezitej...

ovsem ve chvili, kdy si prectes dlouhodoby zamery spolecnosti PMDP, a.s. a cosi o doprave samotny najdes az v patym bode ze sesti, asi to o necem svedci
dluzno podotknout, ze ctvrtej bod se zabyva zvysovanim kvalifikace zamestnancu.

tak hovori schvaleny dokument ISO 2001...

to, ze clovek podava nejlepsi vykon kdyz ho mackas jako citron muze platit napr. v reklame anebo ruznych managerskych cinnostech, ale pokud jde o dopravu, uprednostnil bych spis filozofii pohoda-jazz. podivej, kolik je na silnicich nehod.

MJ>> pochodujici salamy, uschly vosy za oknem a kelimky pod sedackou

dokazes si predstavit, ze bys neco takovyho potkal v kamionu solidni rodinny dopravni firmy? ja tedy ani omylem. v takovych spolecnostech byva zvykem, ze pri lezeni do kabiny se ridic vyzuje na schodech auta. kdyby si delal bordel v interieru, byl by sam proti sobe, zije v aute 5 dni v tydnu, mozna 20 hodin denne. a kdyby namichnul sefa, kterej by za nej pristi tyden v tom aute zaskakoval a musel 3 hodiny uklizet, asi by si mohl rovnou hledat novy misto.

trochu kultury by neskodilo ani v tý emhádě...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4376
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 23:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On je taky rozdíl mezi tím, když má řidič od ČSAD svůj autobus, se kterým od pondělí do pátku jezdí, zbylé dny ho parkuje před domem na ulici, zamyká si ho a s nikým se o něj nemusí dělit ani když je nemocný nebo na dovolené, kdy za něj jezdí řidič-střídač se svým vlastním vozem - a mezi situací v DP. Jak je to tam? Vůz má sice nějakou svojí posádku, ale ta ho nechává přes noc v DP, může do něj kdokoliv lézt a cokoliv tam (na)dělat. Když je jeden z posádky mimo, dispečer místo něj napíše někoho jiného a když ten ti tam udělá bordel, nic si na něm nevezmeš. Když má volno celá posádka, může dispečer ten vůz napsat jiné cizí posádce, která má svůj vůz nepojízdný - a jsme tam, kde jsme byli.

Někteří řidiči po sobě zametou, i když jsou v cizím voze, jiní se nestarají ani o ten svůj.

No a pak se ve vozech objevují takovéhle nápisy:



(trolejbus 346 - ten, co byl v Plzni na modernizaci, foceno 8.4.2005)



(trolejbus 381)

Podobné cedulky jsem viděl ještě v 368, 397 a nejspíš i jinde.

(Příspěvek editován uživatelem martin_j březen 21, 2006)
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 01:03:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera po 12.hodině jsem jel na Košutku tou soupravou 196+198 a na Karlovarské a Gerské řidič několikrát vypínal a zapínal řízení / pamatuji,že se to stávalo často po zařazení této soupravy do provozu v r.2004 /.Čekal jsem,že tato souprava zatáhne do vozovny pro poruchu.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4798
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 07:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no, když jsem kočíroval u pošty, tak tam byly š1203 přidělený a "letmo". pekáče to byly zhruba stejný, jenom ty přidělený byly uklizenější.
na áviích zas řešil dispečer problém typu tohle auto můžu půjčit tamtomu, ale támhletomu už ne, tohle nemůžu pujčit nikomu, neb by se z toho přidělenej řidič asi zcvoknul.........
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, přidělení vozu řidičovi spoustu věcí řešilo a řeší, ale dál to takhle nepůjde. Doba se mění a vůz jezdící 8 hodin denně je luxus. Vozidla stárnou rychleji než dřív a musí tedy i víc pracovat. Řešení je tam, kde to naznačují Jenki a T_m. Tedy ne pořádek ve vozidle, ale v celém podniku. Ale to už je o něčem jiném, než o čem jsem původně psal :-) Dík za reakce.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1767
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poradek v podniku? toho bohdá nebude...

uvazuje se o tom, ze se prijmou zamestnanci z SK a ukrajinci uz vozy vecer uklizej. protoze vedeni spolecnosti si preje snizovat naklady. a tihle vychodni pracovnici pracujici za minimalni mzdu puntickari nebudou.

ale vedeni spolecnosti jde s dobou a snazi se vytvaret zisk za kazdou cenu.
jaxe to rika? ze ryba smrdi od hlavy?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4806
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vytvářet zisk spřáteleným firmám. aneb 200 melounů za píčokartu, kterou stejně JÁ používat nemůžu.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.143
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 14:05:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke včerejšku na čtyřce: Jirko, taky že 196+198 asi za půl hodiny zatahovala pro poruchu do vozovny. 241+216 jedoucí na trať vydržela 3 stanice, než se stal přední vůz nepojízdný.
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 15:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BOBO: Cardmany byly a budou nutností, to poznáš za pár let i ty a ostatní remcalové. Doba štípání lístků je už dávno pryč. Musí se jít taky trochu z dobou a pokrokem. Jen tady zase nerozpoutejte dohady zda-li ano, nebo ne! Tebe to nestalo ani korunu - já vím ty tvoje daně, to bys ale musel nadávat na stav silnic, zdravotnictví, školství, ...

Dneska už T3P 280-281 jezdí i s oknem na lince 1, podle posledních informací šlo o partu romů, kteří od stanice Sady Pětatřicátníků kouřili ve voze. U Jána je napomenul cca 50 letý muž a poté se strhla strkanice a "vypadlo" okno!

T3P 235-236 dnes už taky jezdí, na lince číslo 4, bohužel netuším zda-li je už prokopaný strop opraven.
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - již více než 1000 fotografií ve všech rubrikách.
Aktuálně - Aktuální informace
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 16:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PR>> oportunisticti dopravni odbornici rikaji, ze moderni odbavovaci system nemusel stat 200 milionu.

btw by me zajimalo, kolik se z ty obalkovy metody postavilo rodinnych domu na okrajich mest

bylo by to k smichu, kdyby neslo i o nase dane a kdyby se za ty prachy nedala stavet treba tramvaj na borsky pole...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel Růžička: Jací "romové", kdo to je? Toto slovo neznám. Slovník češtinský jej také nezná. Ty máš asi na myslí cikány, že?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: nenapsal bych to ani lépe, ani decentněji

PR: 280+281 jezdila dnes na odpoledním šejdru linky č. 2, ale dopoledne jsem jí viděl ještě jako zkušební jízdu, tak možná jsi jí viděl jinde. Včera na dvojce ještě ve spojení 281+280.

Jinak o tom incidentu v tramvaji se píše tady: http://www.regionplzen.cz/zpravodajstvi/policie.asp?id=277223&jakted=dolu
Ale dost se mi nezdá, že by to okno vypadlo po strkanici.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V MF Dnes je dnes článek od Jirky Kohouta:

V honbě za ziskem nesmí zapomínat na dopravu
Plzeňské fórum
Plzeňské městské dopravní podniky nedávno rozšířily služby svého zákaznického centra o terminál Sazky. Jako zákazník v tom nevidím nic špatného - když tam chodím zaplatit předplatné, proč si v zákaznickém centru nedobít i kredit na mobil? Ušetřím čas a pokud z toho profituje městský dopravce, nevadí mi to.
Sázky? Prosím, ale hlavní cíl je jiný
Byl bych ale nerad, kdyby dopravní podniky v honbě za ziskem zapomněly na svůj hlavní cíl - provozovat veřejnou dopravu ve městě s cílem zvyšovat její podíl na přepravním trhu. To souvisí s budováním svého jména a přidružených dopravních aktivit.
Například by dopravní podniky mohly provozovat plzeňská parkoviště a nabízet službu ve stylu „Zaparkuj auto, zaplať parkovné a dostaneš celodenní jízdenku“.
V budoucnosti by se dopravní podniky mohly starat o parkovací domy a hlídaná záchytná parkoviště. Byla by to šance, jak si vydělat a především dostat nějaké nové cestující do tramvají. Ty by ovšem neměly jezdit tak špinavé a přeplněné jako dnes.
Plzeňské dopravní podniky určitě udělaly za posledních několik let velký kus práce na zlepšení svého jména. Jejich reklama působí pozitivně a přitažlivě, konečně rovněž provozují slušné internetové stránky.
Ale v jedné věci zaostávají za celou republikou. Město Plzeň se může pochlubit celou řadou pěkných festivalů a kulturních akcí, při nichž velmi často ožívají ulice v centru krajské metropole. Dopravní podniky však stále nedokážou využít těchto akcí ke své vlastní prezentaci - nemají historický autobus, kterým by vozily nejmenší například na Den dětí z náměstí do zoologické zahrady.
Historický vůz by pomohl propagaci
I menší česká města (se zhruba padesáti tisíci obyvateli) provozují pravidelné linky historických trolejbusů nebo tramvají. Plzeň nikoli, protože žádná vhodná historická vozidla nemá a dopravní podnik je dosud striktně odmítal. Křižíkovu osmnáctku a vůz T1 nemůžeme počítat, to jsou muzejní kousky, kterých je na takové akce škoda.
Proč se dopravní podnik nechce zviditelnit při atraktivních letních festivalech třeba pivní výletní tramvají nebo trolejbusem? Například v Německu je to zcela běžná součást prezentace dopravního podniku. A lze na to upravit za málo peněz i nepříliš starý a cenný vůz.
Proto bych místo zmíněné herny dopravních podniků uvítal jeho služby v propagaci sebe sama i našeho města. V tom je totiž stále pozadu.
O autorovi| Jiří Kohout Společnost pro veřejnou dopravu
Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj
Autor: Jiří Kohout
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 06:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale dost se mi nezdá, že by to okno vypadlo po strkanici. Takhle to bylo zveřejněno v rozhlasovém zpravodajství.
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - již více než 1000 fotografií ve všech rubrikách.
Aktuálně - Aktuální informace
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 07:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No oni to takto píšou i v tom článku (na který reaguji), ale když si to představím v praxi, tak se mi to nezdá. To by se na to okno museli hodně mačkat, nebo ho spíš vykopnout.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 09:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Studie revitalizace údolí plzeňských řek: http://info.plzen-city.cz/article.asp?itm=7356
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 10:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_k>> nevyuzity misto, postavime tam prutah
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 10:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo parkoviště! Myčku aut! Benzínku!:-)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 10:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jsem moc zvědav jak budou vyhánět zaparkovaná auta z trolejbusových zastávek Anglické nábřeží, až se tam vrátí trolejbusy. Ta ulice je nyní jedno velké parkoviště.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 14:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Městská Policie + pár botiček + pokuta a bude so 14 dní zase čisto.
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - již více než 1000 fotografií ve všech rubrikách.
Aktuálně - Aktuální informace
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 18:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ha to by se vám líbilo.....i prd pánové IGK se nezbavíte
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.146
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 18:46:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě též děsí, že nikdy nevyhání auta parkující na kolejích v obratišti U Jána. Sice tam nic nejezdí, nicméně se tam tramvaje můžou točit, když je nějaká nehoda mezi Náměstím Republiky a Poštou (anebo na kolejovém křížení v Sadech). Strážníky zajímá, zda-li nemá auto o 5 minut prošlý parkovací lístek, ale že koleje zatarasí 10 aut, to je jim šum a fuk.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.146
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 18:48:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, chtěl jsem napsat U Zvonu.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 09:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja se musim komentaru k plzensky mestsky policii zdrzet, protoze bych se doslova nasral a ne malo...

ti panove jsou tady na dve veci, vlastne na 3, taky pro paradu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace