K-report
 

Archive through 19.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archive through 19.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 15:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza Šlehofer: Zajímavá tabulka. Nutno napsat, že podíl IAD na celkových emisích CO2 v roce 2004 je 49,3%.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 15:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo tady samozrejme netvrdi, ze IAD jsou cisticky vzduchu, to opravdu ne. Pouze jsem chtel dokumentovat, ze za posleni leta je v tomto oboru znatelny pokrok ke snizovani emisi. Podobne se velmi vyrazne snizila zatez ovzdusi SO2 po odsireni uhelnych elektraren.

Akumulace splodin: to je pravda do jiste miry. Kdyby to tak bylo, tak uz jsme davno uduseni. Cela atmosfera je dynamicky system, co se v mestskych ulicih vypusti, to se casem rozfouka, samorejme to neni hned, takze ve mestech je pochopitelne horsi kavlita vzduch nez na venkove. Ovsem ani v atmosfere jako celku nedochazi k absolutni akumulaci. NOx, SO2, CO2 se ze vzduchu prubezne odstranuji prostrednictvim srazek - kysele deste, zvysovani koncentrace CO2 v mori. SO2 a NOx z destu je v pude vyuzito - je to to same, jako kdyz se hnoji dusikatymi a sirnymi hnojivy. Zkratka, tohle vsechno je velmi slozite a na nejake reseni my tady asi nestacime...

CO2: to je kapitola sama pro sebe. Je to prirozena slozka atmosfery. Uz 200 let, od prumyslove revoluce, jeho koncentrace v ovzdusi roste, jak je to se sklenikovym efektem jeste uplne jasne neni, kazdopadne narust CO2 neni pozitivni, to je jasne vsem. Zvirata ho vydechuji, rostliny ve dne spotrebovavaji, clovek ho uvolnuje spalovanim fosilnich paliv. Jeho emise z IAD: 745 kg/obyv/rok. Hm. Jen tak pro zajimavost: prostym dychanim jeden clovek za rok vyprodukuje 1150 kg CO2. Samozrejme to nejsou cisla srovnatelna, protoze clovek zase neco ji, a paklize je to rostlinneho puvodu, tak zase nejaky CO2 spotrebuje.

Edit: podil odvetvi na produkci CO2 v Ceske republice, rok 2000: energetika 48.4 %, prumysl 29.1, doprava 8.9, domacnosti 7.9, obchod a sluzby 4.4, zemedelstvi 1.3.

Zdroj: http://www.chmi.cz/cc/cnir2000.pdf

(Příspěvek editován uživatelem kubrt únor 12, 2006)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 19:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já čumim jedna nenápadná provokace a je z toho hned diskuse na úrovni.Se tu dozvídam věci o kterých sem neměl potuchu.Takže je to vlastně takovej koloběh.S nadsázkou-co moje IGK vyprodukuje,to sežerou dědovo brambory a ty pak spapam já a mam to zas zpátky,ale jak to vrátim do auta to už nevim.
SO2 a NOx z destu je v pude vyuzito - je to to same, jako kdyz se hnoji dusikatymi a sirnymi hnojivy.
To mi nepřijde jako rozumný přirovnání ale spíš něco jako obsah filmu Ropáci.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 19:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100: ty si nechodil do skoly? Fotosynteza nic?
To, co vyprodukuje tvoje IGK je z dnesniho hlediska v atmosfere jaksi navic, protoze to prislo z ropy. Pochopitelne, kdybysme to vzali do dusledku, tak ta ropa kdysi taky vznikla z rostlin a zivocichu, ktery spotrebovavali vzdusne CO2.
To, co spotrebujou dedovo brambory, odpovida tomu, co ty vydychas.
Proto treba topeni dervem se povazuje za CO2 neutralni, protoze pri rustu stromu se spotrebovalo tolik CO2, kolik se pri spaleni uvolni. Zatimco pri spalovani uhli se uvazuje, ze do atmosfery se dostava extra CO2, co tu driv nebyl. Byl, jenze pred stovkami milionu let.

nepřijde jako rozumný přirovnání ale spíš něco jako obsah filmu Ropáci
Mozna ti to tak prijde, ale je to fakt. Sira a dusik prsi ve forme kyseliny sirove a dusicne/dusite, zatimco jako dusikata hnojiva se pouzivaji dusicnany a sirany. Nebo v superfosfatu je spousta siranu vapenateho. Takze je to to samy, at se to po poli rozhazi jako prasek nebo to naprsi.

Vsichni: tady nejde o to se hadat, co je lepsi, jestli IGK nebo VHD, ale o to ujasnit si pojmy, posoudit, co je z hlediska ekologie vice dulezite a co mene, jak vyrazne jsou jednotlive vlivy.
Kdyz to budte brat treba jen z jednoho uhlu pohledu - CO2 - tak to ani pro oblibenou hyperekologickou elektrickou trakci nevyjde nijak ruzove. Pritom nikdo nepochybuje, ze v ulicich mest, loklane, je elektricka trakce ekologicka. Ale je treba uvazovat komplexne, ze ta elektrina se nekde bere. Proste na vsechno se da pohlizet z ruznych uhlu, vse ma sve klady a zapory. O tom by mela byt diskuze, ne o fanatickem straneni tomu dopravnimu prostredku, ktery mam rad.

(Příspěvek editován uživatelem kubrt únor 12, 2006)
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1777
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 20:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypada s KT3 ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 20:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak tu nezaznělo to, co mělo ze všeho nejdříve: sice MHD užívat nemusíme (právo volby), ale přesto na ni všichni přispíváme prostřednictvím dotací, resp. daní... Takže máme právo (resp. povinnost), upozornit na nevhodné činy (slušně řečeno), které jsou páchány
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrte: Pohoda. Já jsem v podstatě souhlasil, jen mě přišlo, že to chce okomentovat dál

Atmosféra je dynamický systém, který se vyvíjí. Jenže splodiny se stále kumulují a systém už je nedokáže vstřebávat. Důvodů je hromada. Od kácení pralesů, hynoucí plankton kvůli rostoucí teplotě a potažmo salinitě moří.
Emise ale nejsou jen civilizační, ale i přirozené, přírodní. Sopky, požáry atd. atd.
Stejně tak se dřevem jako palivem. Ano, je to neutrální palivo, jenže koloběh se nesmí zastavit. Při neopatrném a nedůsledném hospodaření s ním (což se děje ve světě) je to cesta do "pekel".
Nemá smysl to rozebírat, to tady můžeme psát týdny Myslím, že účel to splnilo

Problémem civilizace není IAD, ale energeticky náročný život. Z toho se odvíjí všechno!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: ja jsem taky v pohode, vzdyt korektne diskutujeme, od toho tahle stranka je Dokonce me tohle vlakno zacalo zajimat, coz se v dobe reseni toho, ktere dvojce se rozpadlo a ktere bylo spojeno, rici nedalo
S tim energeticky narocnym zivotem mas pravdu. To se tyka nasi, "vyspele" pulky planety. Na te chudsi jsou to zase socialni problemy, nutnost se vubec nejak uzivit, pak jde vsechno jine stranou. Nekde jsem slysel, ze vetsi problem nez kaceni pralesu je stav oceanu, ty udajne zpracuji daleko vice CO2 na kyslik, nez pralesy, nebot v tech je zaroven velmi intenzivni "zivocisny zivot", zatimco bilance oceanu je na kyslik pozitivni.

Samozrejme drevo je treba i pestovat, nejen spalovat. Coz se treba u nas dari, drevni hmoty pribyva, ale celosvetove to tak zrejme neni, rostlinne hmoty ubyva.

V zeleznicni diskuzi se nedavno otevrelo oblibene tema alternativnich zdroju energie. Jen tak pro predstavu jsem si zkousel spocitat, jak velka plocha na pestovani topolu jako energeticke suroviny by byla treba na pokryti spotreby hnedeho uhli v Ceske republice (tedy v energetice, jina vyuziti jsou zanedbatelna). Kdyby to nekoho nahodou zajimalo, data jsou v diskuzi Energeticka narocnost a emise z dopravy. Tady napisu jen vysledek. Pro pouhou nahradu hnedeho uhli by bylo treba osazet topolovym porostem 75% rozlohy Ceske republiky. To jen pro predstavu, ze nahrada dnesnich energetickych zdroju nebude snadna a dnes zname alternativni zdroje nebudou asi stacit. Jeste to bude zajimave.

Tak jo, koncime, uvolneme prostor sledovacum dynamicky se meniciho pestreho sveta plzenkych tramvaji
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 23:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to i o zdrojích. Už životní úroveň ČR je vysoko nad možnostmi planety pro všechny její obyvatele (té planety).

Oceány jsou opravdu větší problém. Globální oteplování je velkou hrozbou. Plankton je důležitý a docela hyne. Výrazně mu vadí růst teploty oceánů, a tím pádem slanosti. On se tam i zastavuje koloběh atd.
Alternativní zdroje jsou lokální možnost, ale nic to neřeší. Já vidím šanci v termonukleární energetice. Jestli se to nepovede, bude to špatný.

Ještě s tím dřevem. U nás je to v pořádku, plochy lesů neubývá. Jen pralesy jsou špatný. Stačí porovnat snímky Amazonie s oběžné dráhy. Během posledních 10-15 let je velký rozdíl. Zase když tam ty lidi nemaj, co jíst a hodný "západní" společnosti jim za dřevo dávaj pár doláčů, aby draho jako překupníci prodali?!?!

Tím otevírám prostor plzeňským tramvajím
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19622
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 00:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračuji dotazem v energetické náročnosti.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 10:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli tu už ten obrázek K3 socka proběhl, tak se omlouvám:
http://www.parsnova.cz/index.php?article=290
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 10:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry za navázání na off-topic, ale nemůžu si pomoct. Vy jste mi ale chemici. V té první Kubrtově tabulce jde o CO, tedy carbon monooxide, kysličník:-) uhelnatý. Ten vzniká nedokonalým spalováním (neb sám ještě spalitelný je - viz svítiplyn), takže jeho emise s nástupem moderních technologií musí klesat. V tabulce od M_Z je to CO2, tedy carbon dioxide, kysličník uhličitý, vznikající spalováním dokonalým. Jeho produkce není závislá na technologiích, podle zákona o zachování hmoty a energie :-). Skleníkové plyny to jsou oba, CO dokonce víc. NOx klesá v závislosti na katalyzátorech, SO2 v závislosti na používání nafty bez síry.
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.142
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 12:54:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franto, žádné sprosté slovo jsem nenapsal, přečti si pozorně mé příspěvky. Tramvaj musí topit, když venkovní teplota poklesne pod 5 stupňů. Jestliže netopí, neměla by být připuštěna do provozu. Vzhledem k počtu netopících vozů a současném nedostatku tramvají obecně (modernizace, havárie) by asi tramvajový provoz zkolaboval při dodržení tohoto pravidla.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 13:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jenom rejpnu. Je tohle skutečně hezké moderní nízkopodlažní vozidlo, které tu bude jezdit dalších 15 let? (argument typu bude žluto šedá a to jí přidá na kráse neberu, protože je to pravda, ale není to jádro otázky)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 14:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jenom rejpnu

Hlavně, že víme do koho...

Je tohle skutečně hezké moderní nízkopodlažní vozidlo, které tu bude jezdit dalších 15 let

Musím připustit, že ta vizualizace je skutečně příšerná, ale počkejme si na skutečnost. Argument o žlutošedé je skutečně nadmíru platný. Ale vzhled jejího čela jsme tu už řešili (a nevyřešili)...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 14:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: Asi tak...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 15:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že pokud PMDP pošle tramvaje do Parsu pro tuto 'scepku', tak se snad vratí s novým čelem a dveřmi. A nebo taky NE
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 15:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě ne. Už se to tu řešilo, čela budou původní, dveře zřejmě nové plastové, ale klasické skládací.
Viz (speciélně pro psa )http://tramvaje.plzenskamhd.net/k3rnt_index.htm
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 16:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HŠ: Díky.
Snad se časem polepší. :-)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.28
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 17:33:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: nejsem chemik, ale fyzik, takže vím i něco o účinnosti. Zastaralý motor vyprodukuje víc CO2, prostě proto, že část paliva (tak kolem 70%:-) ) naprázdno protopí do vzduchu.
A ještě poznámku k alternativním zdrojům energie: Nikdo (doufám) netrvdí, že je momentálně třeba nahradit VEŠKEROU energetickou kapacitu CO2-neutrální produkcí. Jednoduchý příklad: Jestliže vyprodukuju 2 tuny na hlavu a v rostlinách "umořím" 1,8 tuny, tak mi stačí při výrobě energie nahradit 10% alternativním zdrojem a jsem tam, kde chci být ... a nepotřebuju osázet republiku topoly :-)))
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 9-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 18:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: ja mam na to, ze jsem chemik, i papir s kulatym razitkem A kdybych nekecal na k-reportu, mohl jsem mit uz dva. Ale jinak, myslim, nejsme ve pri. Sklenikovy "pripsvek" jednotlivych plynu neznam, ale tomu CO2 se dava nejvetsi vaha, protoze je ho nejvic, i kdyz treba vztazeno na jednotkove mnozstvi je mene dulezity. Podobne treba ruzne fluorovane uhlovodiky jsou velmi vyznamne sklenikove plyny. Ale tohle opravdu neni muj obor.

Wlasta: co je to za cisla, vyprodukuju 2 tuny a umorim v rostlinach 1.8?
Jde o bilanci uhliku. Jako u kazde bilance zalezi na tom, jak si nastavim hranice systemu. Pokud vezmu jako system nase zivotni prostredi, tedy biosferu, pedosferu, atmosferu a hydrosferu, tak uhlik z fosilnich paliv do nej vstupuje, ale nema kam vystoupit, takze se akumuluje v systemu. To, ze ho nejaky strom premeni na drevo, neni umoreni, ale jen docasna uschova do te doby, nez strom shnije nebo ho spalim, nebo snim a uhlik z nej vydycham.
Pokud si jako system urcim celou plantu, tak zadny problem s uhlikem neresim, protoze ho jen premistuju ze zeme do atmosfery.
Kouzlo CO2 neutralni produkce energie je, ze do systemu (biosfera, atmosfera, hydrosfera) uz zadny novy uhlik neprivadim, pouze recykluju ten, co tu uz je.
Ja nechci sazet topoly pres celou republiku, pouze jsem chtel ilustrovat potencial alternativnich zdroju energie v dnesnim chapani. A vyjadrit svuj nazor, ze az jednou dojdou dnesni energeticke zdroje typu uhli, ropa, zemni plyn, bude treba je nejak nahradit a adekvatni nahrada, vyjma jaderne energie, zatim neni k dispozici. Ja osobne s jadernou energii nemam problem, ale spousta lidi ano. Ono je to ale prejde, az to jinak nepujde.
Pripadnou dalsi diskuzi, uz ponekolikate, navrhuju presunout do prislusneho tematu, sem to opravdu nepatri.

Abych se trochu drzel tematu: ta vizualizace K 3R-NT na me pusobi dojmem nostalgickeho vozidla
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.197
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 18:57:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V poslední době se i v některých tramvajích objevují uvnitř ev.č.na menších žlutých samolepkách /např. u T3M 214/ jako např. v autobusech.
Happy_bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 19:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta vizualizace K 3R-NT na me pusobi dojmem nostalgickeho vozidla
Nostalgického?Špatný vtip
Ty čela nejspíš nemá cenu řešit.Stejně si je PMDP udělá po svém jako všechno.Ale vypadat to bude hrozně.Ještě sem nepochopil.Dveře tedy nebudou dvojkřídlé jako u Aster ale skládačky.Možná to je jasný,ale nějak neska blně chápu
Honil jsem tramvaj,hodil jsem tlamu
tramvaj mi ujela,já chytil se za hlavu
Přijela další tramvaj a elesáci naběhli
Holema mě přerazili a ještě mě předběhli


Důchodci=LS(elesáci) LS=lovci sedaček
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 19:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Breník: No to je proto, že někdo si je s oblibou bere domů... (nebo je prostě slepuje)

Happy Bus: To že budou mít výklopné dveře nikdo nečekal a to mi ani nevadí narozdíl od těch čel...

(Příspěvek editován uživatelem malý fotograf únor 13, 2006)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Happy_bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 19:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nás je víc.Slyšel sem že ti starší sou prej smíření,ale my si nezvyknem.Dyk už tady byly 2 varianty,jak předělat čela,aby to nebylo poznat a teď prd
Honil jsem tramvaj,hodil jsem tlamu
tramvaj mi ujela,já chytil se za hlavu
Přijela další tramvaj a elesáci naběhli
Holema mě přerazili a ještě mě předběhli


Důchodci=LS(elesáci) LS=lovci sedaček
Pan X
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.35.124
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 20:19:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen by mě zajímalo,ohledně plánované rekonstrukce Slovanské tř, zda dojde k přesunutí zastávky ve směru od centra od Sexshopu směrem k odbočení do Sladkovského? Ví to někdo? Dik za odpověď.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 20:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prej by to tak mělo být z důvodu přecházení studentů za tram místo využívání přechodu.A jediná možnost jak dosáhnout toho aby přechod využívali je přesunout stanici až za něj.
To říkal ing.Ohradský.(jmenuje se tak doufam-nerad bych tu jeho jméno komolil)
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 21:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malá oprava a doplnění:
Ing. Ondřej Vohradský - Člen Komise pro koncepci a rozvoj města. Pokud se nepletu ...
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - více než 500 fotografií v galerii
Aktuálně - Aktuální informace
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 21:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík na to moje paměť nestačila.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 08:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta , Kubrt: jenom jsem reagoval na to, že se tu někdo pozastavil nad tím, že v první tabulce emise nějakého oxidu uhlíku klesaly, zatímco v té druhé za stejné období stoupaly. Prostě v té první šlo o CO a v té druhé o CO2. A pokud se moje reakce někoho dotkla, tak se mu omlouvám.
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.28
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 10:14:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin, Kubrt: néé, nedotkla, nejsem urážecí :-)
Ale souhlasím s Kubrtem, že bysme tuhle diskusi měli přesunout jinam a rád se o tom pobavim.
Jenom mě nenapadá kam...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 9-2004
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 10:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Take nejsem dotceny, toho neciho podivu nad CO a CO2 jsem si ani nevsiml.

Navrhuji presun do Zeleznicni diskuze, tam je vlakno Energeticka narocnost a emise z dopravy.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 15:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

strom (...) snim a uhlik z nej vydycham.

Nejsem bobr...

Dveře tedy nebudou dvojkřídlé jako u Aster ale skládačky

To že budou mít výklopné dveře nikdo nečekal


Trochu si tady ujasněme pojmy. Astra nemá dveře výklopné, nýbrž přdesuvné. Jediné dvě tramvaje, které mají v Plzni výklopné dveře, jsou první T3M č.246 a 247 (ČKD 1985, Škoda DT 1995). Údajně se původně počítalo, že je budou mít všechny "emka", ale pak bylo z různých důvodů od tohoto upuštěno. To, že K3R.NT nebude mít tyto dveře, by mi až tak nevadilo - plastové u Progressů mají příjemně tichý chod. Akorát by chtěly pořádně utěsnit.

Martin_100, Pavel_ruzicka: Raději nejmenovat prosím... Mnohem vhodnější by bylo "zdroje blízké magistrátu".
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 13:24:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že těsnost dveří je velký problém i u trolejbusů, zvláště u rekonstruovaných z dílen. Tam také mají "šoupat o kartáč", ale místo toho je nad nima víc jak centimetrová fuka...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 13:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6346: Ano ale ony dveře u tramvají vlivem nekvalitní práce a vlivem berlolezců nedovírají, a škvíry jsou dole, nahoře i v bocích. Tak ať tam teda nedávají žádný dveře, nikdo tak blbej aby vypadnul snad neni
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 15:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proc zase nejmenovat sakra??!!! Jsme v totalite nebo co? Ano pan Vohradsky......a jemu sefuje pan Liška... a cele se to jmenuje SVSMP..co je na tom porad tajneho? Jsou to urednici ne pracovnici NBU....porad je tady nekdo usporanej...ale proc??
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 15:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

UPOSRANEJ...tam melo byt, pardon...!
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.197
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 18:38:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento týden se už opět v dopoledních hodinách objevuje kolejový brus č.100.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 06:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je v rámci ohleduplnosti pane kolego zejména s ohledem na lidi se kterými se setkáváme, máme s nima nějaké trochu korektní vztahy a nehodí se je tady jmenovitě propírat - zejména když dotyční by mohli mít někde průšvih kdyby se provalilo že se někde vykecávaj o pracovních záležitostech - a ještě navíc případně na internetu v prac. době. To je odpověď na tvou dřívější námitku, že se tu může bránit každý kdo má komp.
Jak by se tobě líbilo kdyby jsi zjistit že někde na diskuzním fóru slepicky.cz nějaká Maffy a Tiffy veřejně a anonymně probírá že dotyčný "Jan Soudný" je pěkný "k...t" , nic neumí, šlape na broučky atd.
P.S.: Jinak jmenovat samozřejmě je možné, korektně kritizovat rozhodnutí také je dobré, ale není férové tohle dělat stylem poloanonymního výkřiku - no jo, za to může ten "d..." XY jako se to tu občas objevuje.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 08:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k naprosty souhlas s tim, ze je treba rozlisovat kdy jemnovat a kdy vubec....na praci pana Vohradskeho vidim jen sama pozitiva. Nevidim, ze by neco nekde neudelal, ci udelal spatne..je to odbornik, navic velmi pracovity...nikdy, jsem zde nikomu konrektne nenadaval......takze to zase prrr M_k.......na druhou stranu se me hrube nelibi jak zde parta kolem Kalouse vede nase mesto od 10 k 5!! A tyhle kritizovat budu!! Adresne!
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 14:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechystá se v Plzni něco jako zlepšení dopravní dostupnosti Hlavního nádraží tramvajovou dopravou? Vždyť to je děsné, člověk napřed musí projít přes mrtvou oblast kolem parkoviště, pak pod mostem, pak podchodem a teprv se dostane na tramvajovou zastávku. To není zrovna preference MHD.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 14:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce: Tady nejde o žádnou "uposranost" ale o to, že člověk, který naprosto dobrovolně sděluje informace, které jsou víceméně interní si zaslouží určitou anonymitu. Příště už by totiž víc prozradit nemusel chtít...

A tyhle kritizovat budu!! Adresne!

Je snad rozdíl v kritice veřejně a do médií proneseného výroku nebo informací, o kterých jsem se zmínil na začátku...

Ojin: Předpokládá se posunutí tramvajové a trolejbusové zastávky pod severní viadukt. Přechod přes mrtvé parkoviště zůstane. Nicméně do tohoto prostoru jezdila počátkem 20. století tramvaj. Koleje byly zrušeny tuším v roce 1929.

(Příspěvek editován uživatelem Martin L únor 16, 2006)
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 16:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ojine, zkus se zeptat na magorstrate nebo v PMDP. uvidis co ti odpovi...

myslim to vazne, zeptej se a seznam nas s vysledkem, sami jsme zvedavi, jakou odpoved dostanes.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.197
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 18:55:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už opět jezdí souprava T3R.P 233+234,dnes např. na 6/1.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 08:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příčiny neznám, ale důsledky něčeho stály za to.
Dnes ze sadů směrem na Bory nejela mezi 7:45 a 8:05 jediná čtyřka a tak to podle toho vypadalo. Dost lidí šlo raději pěšky, když viděli plný ostrůvek v sadech a zjistili že čtyřky nejedou. Mezi nima i skupinka asi 15 dětí s učitelkou. Ono si vůbec moc nedovedu představit nějakou školní výpravu, že by najednou mohla do čtyřky v půl osmé nastoupit
A také u tramvajového přejezdu před CANem stál nabouraný jeden autobus asi s autem a za ním se táhla kolona busů, co chtěli odbočit na CAN. Také zajímavý pohled.

(Příspěvek editován uživatelem Honza_Šlehofer únor 17, 2006)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 09:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin I: Souhlas..
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 12:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ze sadů směrem na Bory nejela mezi 7:45 a 8:05 jediná čtyřka

Já jsem měl to štěstí, že jsem u Plzeňky chytil poslední soupravu, která z Košutky odjížděla, konkrétně T3M 211+212. Již od Severky (tj. následující stanice) byla souprava kompletně plná a na každé zastávce se několikrát spouštělo hlášení "příští zastávka...", protože zřídkakdy se podařilo dveře dovřít na méně než tři pokusy. Pod Záhorskem jsem shodou okolností ulovil místo k sezení. Podobná skupinka řičejících dětí nastoupila v Sadech Pětatřicátníků a usalašila se nedaleko středních dveří, jejich zvuk však byl zřetelně slyšet všude...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 13:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příčina byla, že se kously brzdy, protože zrovna přistála pod záhorskem když jsem jel do školy. A byl to pořádnej smrad, potom spolužáci říkali, že v PZ je fronta tramvají.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 15:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a aby to nebylo málo tak dnes po 10. hodině bourala souprava 196-198 s vozem Renault Megane. Osobní vůz byl docela slušně rozpáranej, na místě několik vozů hasičů, dvě záchranky ... Několik fotografií najdete ZDE Jako záloha vypravena T3 174-178.
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - více než 500 fotografií v galerii
Aktuálně - Aktuální informace
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zřejmě tramvaj ometli, dalí jí nové světlo a poslali už na odpolední šejdr. Jel jsem s ní totiž před chvílí na dvojce a po nehodě žádná stopa. V zadním voze si však někdo hrál se štípacíma strojkama. Jeden je až u stropu a jeden zase skoro dole.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 12:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes nezvykle na 4ce 3 tramvaje typu T3 a T3SU:200+179,205+195 a 231+232!Poslední dobou na 4 jezdily T3P,T3M,KT8D5 nebo 03T a T3,T3SU nebo T3(SU)CS tam byli vyjímkou.A dnes nejednou 3 vozy.Konečně výpravčí dostali rozum a začali vypravovat vozy nehledě na typ-snad to takhle půjde dál.

(Příspěvek editován uživatelem Plzák únor 18, 2006)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 13:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na čtyřce je z odporových vozů i 190+191 a obvyklá 284+284. Oproti tomu na dvojce dnes kralují T3M, T3P a jedna KT8D5. A na Astře 310je nová reklama. Bohužel fotogenické počasí bylo dnes pouze do deváté hodiny
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Happy_bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 13:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky sem jí potkal a hned dvakrát.Ta se jim hodně povedla
A co na to Jan Tleskač???

Honil jsem tramvaj,hodil jsem tlamu
tramvaj mi ujela,já chytil se za hlavu
Přijela další tramvaj a elesáci naběhli
Holema mě přerazili a ještě mě předběhli


Důchodci=LS(elesáci) LS=lovci sedaček
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 18:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obvyklá 284+284

To jsem netušil, že i tramvaje se dají klonovat...

A na Astře 310je nová reklama.

Znamená to tedy, že její předchůdkyně na 266 končí?

bourala souprava 196-198 s vozem Renault Megane

Následně skupina lidí s fotoaparáty zasypala kamením prodejnu místního dealera Renault.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 18:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobrá 284+285

Předchůdkyně 266 je již v Šumperku, takže již skončila.

Jinak jsem si vzpomněl na jednu příhodu co jsem viděl před pár dny v sadech:
Nějaký chlápek (cca 40 let) přecházel po přechodu v sadech Pětatřicátníků a krátce za ním se rozjela tramvaj směr Košutka. Začal nahlas nadávat, že on jde na zelenou. Náhodou zde stojící tramvaják čekající na střídání mu řekl, že na kolejích semafor pro chodce neplatí, pán prohodil něco nechápavého, tak tramvaják mu názorně rukou na sloupek ukázal na semafor a cedulky a odkud kam platí semafor pro chodce a že tedy přes koleje ne. Pán mu moc nevěřil, spíše mu nadával, že je taky tramvaják a že tedy hájí kolegu, co ho málem přejel a kterej xxxx to takhle navrhnul.
Bohužel to není ojedinělý případ, někteří chodci si neuvědomují, že semafory neplatí přes koleje. Naštěstí většinou tramvaje nejedou, když chodci jdou na zelenou. Vyjímkou je když přijíždí obloukem tramvaj ze Skvrňan do sadů. To je docela nebezpečné ...
Chápu sice, že díky těmto krátkým přechodům stačí krátké vyklizovací doby a lépe se řeší program pro světelnou signalizaci, ale divím se že se tu ještě nic nestalo. Možná by to chtělo ještě nějakou větší osvětu, nebo výraznější varování před tramvají.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4144
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 22:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V zemích na západ od nás se s podobným řešením setkáváme poměrně častěji a nikdo nikomu nenadává. Chyba bude asi spíš v lidech, jde jenom o zvyk.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.197
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 22:21:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes dopoledne jsem byl v Praze a chtěl se přesvědčit,zda už jezdí i o víkendech nízkopodlažní "kačeny" na pořadích 4 a 8 linky 24.Opravdu tam jely a svezl jsem se tou nejnovější č.9069 z Masarykova nádr. na Palmovku.Zpět jsem se vracel linkou 3,abych se podíval na přechodnou konečnou DVORCE /dále do Modřan je výluka a jezdí tam NAD/. Po chvíli čekání přijela zrovna 14T.Netušil jsem,že nakonec do Dvorců nedojedu,neboť na rovném úseku trati při rychlé jízdě mezi stanicemi Kublov a Dvorce (asi 400 m před přechodnou konečnou)se Porschetra střetla v 11.25 hod. s náhle vlevo odbočujícím osobním autem,takže jsme museli vystoupit.Auto mělo trochu pomačkaný předek a rozbitý reflektor, 14T pouze odřený stříbrný lak v dolní boční části čela před předními dveřmi.Asi po čtvrthodině pak s tramvají odjel dispečer DPP do smyčky Dvorce a odstavil ji na rovnou kolej /směrem od Modřan/. Vracel jsem se pak "kačenou" na nádraží,takže další osud nevím. Včera se např. v Plzni také dopoledne střetla souprava 196+198 na čtyřce s autem u LF,čekal jsem kvůli tomu přes deset minut /kolem 11.hod./ na nám. Míru na tramvaj.O té reklamě VIKTORIE PLZEŇ (na Astře 310) byla dokonce zmínka i v dnešním PD.
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 23:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JB: Zmínka o nehodě 196+198 byla psaná v pátek, 17.únor 2006 - 15:26 i s odkazem na fotografie.
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - již více než 100 fotografií ve všech rubrikách.
Aktuálně - Aktuální informace
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 23:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 310 je pjeeeekná,konečně reklama která nevypadá jako bubák (viz tmavomodrý spíš černý KT8D5)
HŠ Jo některý chodci sou holt jelita.Setkávam se s tim denně (jelikož jezdim po montážích hlavně po Plz).
Chtělo by to buď osvětu nebo na výstrahu všem objetovat babičku Kropáčkovou a přejet jí veřejně tramvají na přechodu. Alespoň by se pan tech.ředitel (K....ň) neměl na koho vymlouvat.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 13:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na výstrahu všem objetovat babičku Kropáčkovou a přejet jí veřejně tramvají na přechodu

No, já myslím, že se jednou nějaká taková babička najde, a ani nebude vědět, že je součástí obecně vzdělávacího programu...
Nicméně, je nesmysl, aby kvůli několika nechápavým (a podle příspěvku HŠ i bránícím se pochopení) jedincům měnil systém, který skutečně funguje. Zajímavé je, že na starších křižovatkách, kde je semafory pokryt vždy jeden jízdní pás + koleje, tak stejně nikdo na zelenou přes koleje nečeká...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace