K-report
 

Archive through 12.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archive through 12.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 18:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci bejt jedovatej ale nějaký neškodný vykolejeníčko bez úrazů by pro šotouše nebylo špatný
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.197
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:44:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se objevila na pořadí 13/4 KT8D5 č.295 po několikaměsíční pauze,má osoustružené některé nákolky.Na čtyřce jsem viděl pouze dvě "kačeny",zato na linkách 1 a 2 jich jelo více.Teď v mrazech se tramvaje asi téměř nemyjí,jsou dosti zaprášené.Ta souprava T3R.P 243+244 je zvláště špinavá,na dveřích jsou velké fleky mastné špíny!
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím zda mohu mluvit nezaujatě, ale co se týče mytí vozidel, tak zde je vidět velký rozdíl mezi PMDP a ČSAD. Tak pokud je mráz (a tím pádem nejde myčka, ale i jindy) tak řidič si vezmou kyblík a koště a myjí autubusy ručně. A minulý týden, když se oteplilo přes den nad nulu, tak se zapnula myčka a garážmistři tam navozili snad všechno co mohli ;-)
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 09:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hupi souhlas....zda se mi, ze PMDP je banda linych moulů, zamrzlych nekde v 80tych letech....dnes uz jsem se rozcili na ridicku na 4...jela jak s hnojem...rozjezd na plno, ze lidi skoro padali, to same zastaveni....kdyz jsem ji to sel rict, tak koukala jak sůva a nerekla ani slovo....jezis to jsou PAKA ZA TIM KNIPLEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.141
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:10:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera pod Rondelem jsem koukal, jak 223+224 chvilku stála, asi to bylo kvůli těm prasklým kolejím.Tramvaje mají hodně špinavé podlahy, hlavně T3P i T3M s červenou podlahou, ani na půdě nemám takovou vrstvu prachu a zažrané špíny, klidně by z toho astmatici mohli dostat záchvat. Občas vytřít podlahu mopem by neškodilo, člověk se přece s nástroji naučil tušímže v době kamenné.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vetsina z nich to jsou neporadny a liny LůZY!! Bohuzel kazi cest tem v mensine= poradnym, cilevedomym a pracovitym.
Jenze takhle to je skoro vsude. Myslim tu "skladbu" zamestnancu....kaslu na ne, normalne zacinam prudit!
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslite si, ze to tady nekdo cte z vedeni DPMP? ASi tezko....a kdyz uz ano, tak si preci nebudou delat " hlavu" z pripominek skupinky cca 10 lidi, ne?!
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 12:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce (+ostatní): tak napište článek na http://dopravni.net/ a necháme k němu vyjádřit přímo vedení PMDP.
Případné další informace na webmaster@dopravni.net
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 13:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_m, v poradku klidne to tam napisi, ale k cemu to je? Web pekny, bez namitek, ale tam to vedeni PMDP cte a vyjadruje se k tomu? poslat to na server dopravni.net a kopii na PMDP? A ocekavat obligatni odpoved " omlouvame se, delame co muzeme, ale to vite, lidi..." a tim to hasne? Na jednu stranu chapu, ze s takovejma dařbujanama je tezke neco delat, ale to me jako stranu cestujiciho vubec nezajima...ja taky platim 12 kc/jizdu a ne 9kc s tim, ze nemam zrovna drobne, sakra!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 13:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vedení PMDP občas tuto diskuzi čte, ovšem obávám se že vzhledem k formě jakou jsou stížnosti zde podávány tomu nevěnuje zvláštní pozornost. Doporučuji se obrátit s konkrétními podněty buď na představitele veřejné správy a nebo je také možné využít adresy - info@spvd.cz
Představitelé sdružení se s vedením PMDP i města nad jednotlivými otázkami provozu setkává a tedy vaše otázky je možné tlumočit.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 13:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce: Ano, vedení nejen PMDP dopravní web čte a dokonce se k jednotlivým otázkám redakci vyjadřuje. Právě web je tvořen zejména s ohledem na komunikaci mezi uživateli dopravy, provozovateli dopravy a zástupci měst v širokém spektru, bez jakékoli politické polívčičky či guláše. Bude jen na nás, jestli si dokážeme vybudovat autoritu seriozním otevřeným způsobem.
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 15:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce Odesláno Úterý, 07.únor 2006 - 09:10 Takový tramvajačky mám fakt rád...A to si prosim ještě vem v úvahu, že u PMDP je jedna nejmenovaná, která mám exekuci na plat, je závislá na automatech. S tou je skutečně jízda zážitek do teď nepřišla na to jak se hlásí zastávky a jak se správně našlapuje v T3...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 15:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...Dobre T_m,ovsem nezapominejme na to, ze obrazek plzenske dopravy je zrcadlem vedeni mesta. To vedeni ridi Krause v čele PMDP...a kdyz vidim jak to Kalous a spol. v Plzni vedou...tak to je na osobni odstřel.
Docela me pobavila dnesni reklama v Plzenskem deniku...PMDP oznamuje, ze nabizi kvalitni vyuku ridicskych prukazu na mot. vozidla vsech skupin:-))....hehehe, meli by si zamest pred vlastnim prahem.....to je sila..
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 16:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce, souhlas, proto jim je to třeba připomínat
Ovšem s tou reklamou, jsi to pochopil špatně. To má znamenat: "Uděláme maximum proto, abyste s náma nejezdili"
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 00:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale ne, tady neni rec o vyuce individualnich gumokolistu , pmdp prece musi nabizet sluzby na komercni bazi a tudiz vydelavat finance na ztratovej provoz mhd, ne? :-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 06:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem byl cestou do práce celý nesvůj - až teď mi došlo proč. Progress přijel vytopený - teplem.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.197
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 18:37:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se na lince č.1 objevila přechodně sestavená souprava T3M 241+216 !
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.105
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:21:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U 216 by neškodilo, kdyby kolem oken byla tmavošedá barva a ne bílá. Bílá není dobrá pro oči, zvláště když ty oči mají zánět spojivek, jen to do nich bije. A ty koberce na přední stěně...Až je někdo počmárá, strhnou se a půjdou do pračky a vůz bude mimo provoz.
Jirka_kohout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netopící-topící tramvaje: Vylíčil jsem svoji osobní zkušenost představitelům PMDP:

Vazeny pane generalni rediteli,

po dnesnim svezeni s PmDP uz nemohu dale mlcet. Celou zimu sleduji, ze
zejmena tramvaje T3 modernizovane v poslednich letech (ty s el. vyzbroji
Progres) maji problemy s topenim - je v nich zima.

Dnes po devate hodine dopoledne jsem jel jednou z nich (myslim c. 283).
Okna mela namrazu zevnitr(!), v salonu bylo jen o malo vice stupnu nez
venku, odhaduji -5 st. C. Lidem sla od ust para, sezeni na sedacce bylo
.riskovani zanetu ledvin, cestujici nemeli daleko k nadavkam. Neco
takoveho jsem nezazil za celou dobu, co v Plzni ziju. Upozornuji, ze
podobna zima je problemem vice nove modernizovanych tramvaji.

Domnivam se, ze obdobne tramvaje maji byt stazeny z provozu a oznaceny
jako neprovozuschopne. V opacnem pripade porusujete predpisy chranici
Vase zakazniky.

S duverou ve Vas, ze problem budete neprodlene resit,

Jiri Kohout
SPVD
Jirka_kohout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tady máme dnešní odpověď - krom poznámky, že poptávkové otevírání dveří prosazujeme již od roku 2002 nechávám bez komentářů k posouzení publiku:


Vážený pane Kohoute,
Děkujeme Vám za Vaše upozornění ohledně vytápění tramvajových vozů.
S problematikou vytápění vozidel se potkávají i ostatní dopravní podniky
v rámci celé ČR a není to fenomén pouze Plzně. Zvláště s přihlédnutím na
velice špatné klimatické podmínky, které panovaly v inkriminovaném
období v Plzni je otázka zajištění tepelné pohody ve voze značně
složitá.

Při modernizaci vozů z typu T3 na T3R.P byly využity boční topné kanály.
U vozů T3 motorgenerátor vháněl teplý vzduch do těchto kanálů. U T3R.P
jsou v těchto topných kanálech jen topné spirály. To znamená, že vzduch
neproudí, ale jen sálá. Teplota nesmí při dotyku krycího plechu
přesahovat 60 stupňů C. Navíc v typech T3 topí podstavec sedačky. U
modernizovaných vozů se kvůli komfortu cestujících osadily nové sedačky
které mají kotvení do boku vozu, tudíž netopí.
V současných dlouhodobých mínusových teplotách, kdy vozy jsou v provozu
od cca 4,00 hod do cca 24,00 hod., ve vozovně odstaveny ve venkovních
prostorách a i v hale není nijak přetopeno není se čemu divit že jsou
studené. Navíc při intervalech zastávek okolo 300m, není možnost vyhřátí
vozu. Další modernizované vozy jsou již vybavovány horkovzdušnými
topnými agregáty s ventilátorem, jejichž účinnost je mnohonásobně vyšší.
Tak , jak budou vozy procházet modernizací bude pochopitelně jako
standard vůz vybaven výše zmíněnými horkovzdušnými agregáty.

Vozy , které jsou nasazeny do provozu jsou pouze temperovány a ne
vytápěny, což prakticky vzhledem k četnosti zastávek a otevírání dveří
není možné zajistit. Po dohodě s dopravně provozním úsekem byla přijata
opatření, aby vozidlo nebylo vypraveno v případě, že bude uvnitř námraza
, tak jak popisujete. Pátrali jsme i po normě nebo předpisu, který by
implicitně stanovil minimální teplotu v tramvajovém voze. Bohužel se nám
nepodařilo žádný předpis objevit.

Jakékoli další podněty, jak by bylo možné tuto situaci dále řešit
samozřejmě přivítáme.

S pozdravem


Ing.Luboš Pašek
výrobně technický ředitel
Denisovo nábřeží 12, Plzeň
tel.+420 378 037 528
Fax. +420 377 320 493
e-mail: pasekl@pmdp.cz
Společnost pro veřejnou dopravu (občanské sdružení)
info@spvd.cz
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 12:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zajímavé, že v Praze je zima jen v středních článcích KT8D5.RN2 a v některých zrychlovačích. V progressech problém není, jezdím denně.

Takže pan výrobně-technický ředitel v úvodu své odpovědi kecá.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 14:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ta T3M 241+216 vyjela už v úterý, 07.02.2006 na linku 1, 9. pořadí, další den byla na 4. pořadí. Foto z prvního dne provozu ZDE

Jinak PMDP za překročení maximální spotřeby KWh tento měsíc opět strhával v řádu stokorun jednotlivým řidičům z výplat
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - více než 500 fotografií v galerii
Aktuálně - Aktuální informace
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.197
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 19:00:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se provoz na lince 4 podobal bývalému,jelo sedm vozů KT8D5,na lince č.1 také tři "kačeny" a na dvojce jsem nezahlédl žádnou. Jela už též ASTRA č.305.Také jsem spatřil více umytých vozů /hlavně nemodernizované soupravy T3/.Jak píše Absolut o teplých tramvajích v Praze - ono je to možné,neboť tam jsou modernizace prováděny trochu odlišně než v Plzni. Jak jsem poznal,tak v Praze topí opravdu T3R.P i kačeny /včetně KT8D5RN2/ slušně a T6A5 dokonce až hodně.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 20:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pražských tramvajích jsem si pochvaloval teplíčko. Pokud chce Pan Pašek radu tak ať si letos nekupujou zase nová služební autíčka a ať nakopou do prdele údržbáře, protože dle slov pár řidičů, které znám je k ničemu jim něco psát o poruchách do výkazů když to opraví pouze slovně. Já bych dával u vozů (kromě plzeňských T3P) vinu údržbě 80% a 20% řidičům. Ti se naučili dokonce u nádraží zavírat dveře zacož chválím! No a hlavně bych řekl, že ta odpověď byla tak rychlá, protože jí posílá každému kdo mu takhle vynadá!
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19440
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 22:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirko, to je přesná kopie?
(Jde mi o chybějící čárky a přebývající mezery .)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 00:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neco mi rika, ze pan vyrobne technicky reditel si zrejme nevidi do ust...
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 06:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý fotograf + několik dalších (soudce, james bond, a další drzouni) co ví o provozování měststké dopravy kulový: Nakopat do zadní části těla by měli Tebe. Tyhle výrazy si používej doma, jestli to Vašim nevadí, mě teda jo. Měli by jste se už všichni konečně nad sebou zamyslet co právě píšete. Jeden tady nadává druhýmu za hrubky a že tady drze používají někteří vulgární výrazy to nikdo ani nepípne. Nikdo tady z Vás není tak malej, aby se nemohl ovládat. Už Vám bylo 15náct, tak by jste se proboha mohly trochu vzpamatovat a uvažovat hlavou-rozumem. Chápu, že Vás našvte ledacos a že plzeňské MHD není zrovna ukázková, ale aby jste tu používali takový výrazy.
Myslel jsem, že se zde budu dovídat, kde se co děje, co kde jezdí a zatím se zde nakopávaj lidi do zadku a uráží se kde kdo.

K předešlému dopisu tech.ředitele: Pochybuju, že tohle celý 100% napsal tech.ředitel. Ale buď mu to přáno.

A k zavírání dveří u Hl.nádraží : myslím, že je to cca jeden měsíc už nařízený.

PS: jsem teď zvědavej na lavinu vulgárních odpovědí - protože tady je to na denním pořádku.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 06:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s Frantou. Pánové - žvanit napůl anonymně a vulgárně na téma lidí, kteří se tu nemohou bránit - tím pádem velmi silně znehodnocujete snahu, aby vaše oprávněné námitky a připomínky byly brány vážně. Spíše jste zařazeni do kategorie pivních kecalů....
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4615
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 07:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nějaká norma na topení v mhd určitě je. min. musí být zajištěno, aby na podlaze nebyla námraza a slyšel jesm něco o podmínce teploty nad 0.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 09:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Franta: Na tebe jsme tady cekali...nova tvar? Nevidim ve tvem prispiveku ani trosku naznaku odpovedi na nase prispevky?? Ze reagujes zrovna na kritiku stylu jizdy ridicu...ze by jeden z nich?? Cekal jsem podobnou odpoved....tak helejte se, nejdriv napisu slusnou stiznost na PMDP a pote napisi svym slovem hodonoceni sem...pokud chces zvedat uroven zde na DF tak nevim......?? M_k: Od toho jsou diskuzni fora aby se zde zvanilo...a pod anonymem tady zvani vetsina vcetne tebe. A kdo se nemuze branit? Co to plkas? Branit se zde muze kazdy. Pokud ridici umi trosicku zachazet s PC, tak muzou, ve volnem case jako ja, si zde cist a psat...sve nazory....tak tady nerikej, ze se nikdo nemuze branit... silne si protirecis proboha!!
Franto....znas to o te potrefene huse?? Heheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 09:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce: Pod anonymem tu kecáš akorát ty a pár tvejch stejně uvažujících vrstevníků. Obvykle většinu lidí znám. A nejsem žádnej nováček. Jen jsem tak často nepřispívám jako Ty. A k řidičům, ty určitě mají čas tady plkat s nějakým Soudcem.
NA to máš čas akorát ty.
Už se těším odpoledne až nasednu do tramvaje a doufám že ji budeš řídit Ty, rád Ti taky zkritizuji jízdu. Protože to je jediný co TY dokážeš. Kecat a kritizovat. Ale kdyby si si raději ověřil co je prvada a co lěž. Chápu, že ne každej jezdí s tramvají světově, ale někdy je to dáno podmínkou a danou situací,...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 09:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Franta zrovna není potrefená husa ... jen se mu už zkrátka nelíbilo, že se zde jen nadává, ale při tom se "zde pláče na špatném hrobě".

MF: odpověď nebyla úplně rychlá (10 dní), jen sem dal Jirka oba dopisy najednou.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 10:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste neco Frantiku?? Zase jenom mlhave kecas a konkretne nic.....podle tebe kecam a kritizuji bez toho, abych si overoval co je pravda a lez?? Heh, to, ze nekdo jede s tramvaji jako hovado, na to si opravdu nepotrebuji overovat, zda tomu verim nebo ne....ja tez chapu, ze nekdo nejezdi s tram svetove, to po nem ani nikdo nechce, ale co je moc , to je moc. a Co to podle tebe je, kdyz je to dano podminkou a situaci?? Ty me bavis......narozdil od tramvajaku, lezu na masinu.....a jezdit tak jako jezdi ty IDIOTI ( ne vsichni, at nehazim vsechny do jednoho pytle, ze Frantiku)...tak by me hnali....pic
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 10:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a Honzo: Kolikrat mam psat, ze kdyz se mi neco nelibi s klidem to napisi na PMDM, navic mezi osoby mě zname patri i p. Kraus...a pak to napisu sem...takze jakej , sakra, spatnej hrob...od ceho je zde DF tramvaje???? Aby se tady probiralo jake cislo kde jelo?....jaka tramvaj ma kde reklamu?? ...No tak..
Jirka_kohout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 11:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raději zpátky k problému - vytápění. Musím uznat, že normu na minimální teplotu ve vozidlech jsem nenašel. O podobném předpisu jsem četl v zahraničí, ale bohužel jsem zapomněl, že my jsme v ČR. U nás se předpisy jedn. dopravců vztahují na to, kdy je třeba který stupeň topení zapnout (při jaké venkovní teplotě).

Ovšem jeden předpis zcela určitě porušili - když jsem jel v Progresu s namrzlými okny, nebylo vidět z tramvaje ven. A podle vyjádření mého známého z Drážního úřadu dopravce musí zajistit, aby bylo okny vidět

A k odpovědi PMDP: Myslím, že odpověď by mohla být prostá - zadavatel zadal špatné požadavky na temperování vozů nebo je zpracovatel špatně zrealizoval. Jednoduše řečeno - topení je navrženo blbě. Jsem proto rád, že to budou řešit. Další opatření, které je nutné, tak to jsou instalace "smetáků" a gum u dveří, aby od nich netáhlo. V Progresech jsou až dvoucentimetrové fuky (nade dveřmi). Zřejmě se pánové z PMDP ještě nesvezli Progresem v zimě. Hned by je to napadlo, když by dostali zánět dutin od průvanu. No a nakonec - KONEČNĚ ZAVÉST POPTÁVKOVÉ OTEVÍRÁNÍ DVEŘÍ!!! SPVD to navrhuje od roku 2002 a když se teď pan Pašek vymlouvá na to, že tramvaje pořád větrají na zastávkách, tak to vyznívá docela trapně...
Společnost pro veřejnou dopravu (občanské sdružení)
info@spvd.cz
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 12:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Jirko, problem poptavkoveho otv. dveri....jak na nej 3 roky reaguji? Mlcenim? Nebo konstatovanim typu, nikdy se to tak nedelalo a lide nevi jak na to?.-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 12:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiná věc- determální skla. V létě chladí, v zimě tolik netáhnou.... Taky věc která by se mohla v rekonstrukcích používat, ovšem copak na to vandalové??
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 12:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo dík honzo za upozornění, mě to bylo divný a proto jsem to v rozhořčení napsal. Nehodlám se hádat i když mám ze všech vynadaných k patnáctce nejblíž . To co jsem napsal bylo, protože vím, že všichni pláčou na špatnym hrobě a protože mi pěkně štve, že se tu něco řeší měsíc pak přijde někdo novej a řeší se to znovu, potom přijde TBC kde se to dá ujasnit s Panem Klusoňem a tam se řeší zase tam úplně něco jinýho. Omlouvám se za to, že jsem byl v předchozím příspěvku tvrdší, ale už jsem se neovládl když vidím v mailech pořát stejný argumenty... Jinak mi Franto neříkej, že vim o tom co se kde děje kulový! To jsi zase trošku přehnal ty, protože já mám svoje informace JPP taky trochu odjinud a u MHD platí "na každém šprochu pravdy trochu" trojnásob! Dál nic nepíšu abych někomu nepřihodil průsery, nebo jiný nenaštval.

Jirka Kohout: Souhlas dveře tramvají netěsní a kdo zato může kromě důchodců a vandalů... Astry díky lepeným sklům jsou i po výjezdu z vozovny krásně vytopené, ale protože vím něco o provozování téhle MHD tak říkám, že většinou jsou odstaveny v hale.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 15:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CO NÁS ČEKÁ ZA ZAJÍMAVÉ REKONSTRUKCE V ROCE 2007?

Největší akcí bude rekonstrukce tramvajové trati od vozovny Slovany na náměstí Milady Horákové.

Další akce bude od brány Mikulášského hřbitova ke křižovatce do Sladkovského.

Asi poslední velkou akcí pro letošní rok bude rekonstrukce křižovatky Gerská - Studentská (přestupní uzel)
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - více než 500 fotografií v galerii
Aktuálně - Aktuální informace
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 15:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda lidi já se nestačim divit když tak čtu tu dopolední přestřelku...
Co vám vadí na zmrzlých tramvajích???
Mě třeba vůbec nic.Vim že to stojí za ..... a tak to nevyužívam do doby než se oteplí a fertig.Panstvo z PMDP nejspíš sdílí můj názor že kdo nechce tak MHD využívat nemusí.A vy si tu stěžujete jako kdyby vás nějcí surovci schválně hnali do ledové tramvaje.
Obecně pokud mi služby nějaké firmy nevyhovují tak je prostě přestanu využívat a najdu si někoho jiného kdo mi nabídne pro mě optimální služby.
Využívání MHD je věc čistě dobrovolná a záleží na kazdým co si vybere...

TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 16:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel: no mluvilo se o tom už na TBC, mělo by to být letos (uváděný rok 2007 je zřejmě překlep). Ono vůbec budou rozkopané celé Slovany ...
Ad Martin 100: od tebe to lze brát jako provokaci ... , ale snaha nejen DP, ale i města by měla být cestující hýčkat a snažit se je v MHD udržet a ne je vypudit. Viz. současné smogové situace na severu Čech, za které dnes již mohou zejména automobily, či přeplněná města auty, která není kde zaparkovat.
Ale raději bych zde psal zase o tramvajích ...
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 16:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: nemusíš pořád v každém druhém příspěvku zdůrazňovat, že jezdíš skvělým autíčkem bla bla bla. Nikdo ti tvoje auto nebere, ale tohle je diskuze o veřejné dopravě...
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 16:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza: Jojo máš pravdu, díky za upozornění! Myslel jsem rok 2006. Před několika dny jsem to četl v tisku.
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - více než 500 fotografií v galerii
Aktuálně - Aktuální informace
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 16:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hupi-neprezentuju tu svoje autíčko ale svojí formu protestu proti chování PMDP k zákazníkům.
A jelikož bydlím cca 15 min chůze od centra tak po práci chodím do města pěšky a nemusím využívat

Ono je blbost jezdit do centra autem páč se tam nedá zaparkovat.A když je v tram zima tak se radši zahřeju chůzí.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 16:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hupi. On se nějaký policajt na něj vyspí a sebere mu papíry - jakpak bude potom žehrat že "žlutej buřt" netopí.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 17:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> o veřejné dopravě

...která je pro veřejnost nezajímavá nebo dokonce zdravotně nebezpečná?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 23:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin_100>> ja bydlim od centra 20 - 25 minut pesky, ale radsi se nechavam vozit trolejbusem, kterej stejnou vzdalenost urazi za 5 - 8 minut dle hustoty provozu na silnici.

jo ale kdyz na to nekdo ma, holt si vozi zadnici ve vlastní káře, že, pane kolego?

btw s tim pěškobusem mi to budes muset nekdy predvest
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 17:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi poslední velkou akcí pro letošní rok bude rekonstrukce křižovatky Gerská - Studentská (přestupní uzel)

Nevíš, jestli nejsou někde k dispozici výkresy na tuto akci? Dost by mě to zajímalo.

od tebe to lze brát jako provokaci

Od něj lze brát jako provokaci téměř vše. Nicméně zde musím s Martinem_100 souhlasit: PMDP možná trochu zapomíná, co jsou to zákony neviditelné ruky trhu. Nebo vy byste si šli koupit salám k řezníkovi, po jehož tovaru jste posledně dostali salmonelózu? Zkrátka, pokud někdo není schopen poskytovat kvalitní služby, tak ať zanikne.

Viz. současné smogové situace na severu Čech, za které dnes již mohou zejména automobily, či přeplněná města auty, která není kde zaparkovat.

No tak to je opět (záměrná?) dezinformace. Zajímavé je, že čistota ovzduší se od roku 1990 několikanásobně zlepšila, zatímco se za stejné období několikanásobně zvýšil počet aut na českých silnicích. Za současné zhoršení kvality ovzduší může zejména nárůst cen zemního plynu a jím způsobený návrat k pevným palivům a (co je horší) k pálení "všeho, co dům dal", tedy i plastových odpadků. Zajímavé totiž je, že leckterá malá (nejen severočeská) vesnička má vyšší koncentrace různých oxidů, než je třeba v centru Ostravy.A nikdo se snad nebude hádat, kde je větší intenzita dopravy...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 19:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaká dezinformace, v něčem s tebou i souhlasím ...
Stav ovzduší se zlepšuje (velcí znečisťovatelé ubývají), ale právě proto je dnes největším znečišťovtatel ve městech individuální automobilová doprava a tato skutečnost se občas objevovala i ve zpravodajství v souvislosti s nedávným inverzním počasím. S tím nevhodným topením v malých vesnicích ale souhlasím.
Když se zde už zase neřeší tramvaje, přidám ještě odkaz na jeden zajímavý televizní pořad, který s tím trochu tematicky souvisí, tak pokud jste ho ještě neviděli: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/prog18871.html?porad=1095913550
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.45.98
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 21:01:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honza Šlehofer:že zrovna Tebe trápí nedostatek parkovacích míst.
Jinak to, že se životní prostředí zlepšuje je fakt. Emise aut jdou stále dolů. A výrazněji, než si mnozí myslíte.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19546
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 21:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Emise aut jdou stále dolů. A výrazněji, než si mnozí myslíte.

V relativních, či absolutních číslech?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 21:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský-nevím jestli relativě nebo v číslech ale berme v ůvahu že se razantně zvyšuje počet aut s katalyzátorem což nemalou měrou snižuje emise škodlivin.
Pardon to je už OT jak prase.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 9-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 22:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, tady se zase argumentuje emocemi misto cisly. A pritom dneska se da temer vsechno najit...

Absolutni emise ruznych druhu dopravy, srovnani 1995 a 2004, v tunach:
CO
IAD 270 500 - 125 700
Autobusy linkove 7 500 - 12 200
Nakladni auta 52 700 - 75 600
Autobusy MHD 5 200 - 8 600
Motorova trakce na draze 8 800 - 4 500
Letadla 2 600 - 2 600

NOx
IAD 43 800 - 25 700
Autobusy linkove 8 100 - 10 500
Nakladaky 29 700 - 47 300
Autobusy MHD 6 000 - 8 500
Motorova trakce na draze 10 300 - 7 800
Letadla 7 200 - 10 200

VOC (volatile organic compounds)
IAD 51 800 - 22 900
Autobusy linkove 1 700 - 3 100
Nakladaky 12 100 - 18 400
Autobusy MHD 1 200 - 2 100
Motorova trakce na draze 2 000 - 1 100
Letadla 600 - 700

SO2
IAD 1 959 - 853
Autobusy linkove 189 - 191
Nakladaky 820 - 1 005
Autobusy MHD 138 - 152
Motorova trakce na draze 242 - 160
Letadla 356 - 620

Pevne castice
IAD 94 - 405
Autobusy linkove 513 - 678
Nakladaky 1 847 - 3 514
Autobusy MHD 380 - 523
Motorova trakce na draze 667 - 604

Zdroj: http://www.cdv.cz/rocenka2004/

Co z toho vyplyva: pokrok v konstrukci osobnich aut hrave staci na pokles emisi, i kdyz provoz je silnejsi. U nakladnich aut vzrust emisi prakticky odpovida vzrustu prepravniho vykonu za dane obdobi (31 268 a 46 010 mil tkm). Vliv zlepsovani parametru motoru se nejak neprojevuje.
Prekvapilo me zhorseni u linkove autobusove dopravy, kde klesaji vykony, ale emise rostou i pres zavadeni novych motoru. To si moc vysvetlit neumim. U motorove trakce na zeleznici je pokles treba pripsat poklesu vykonu v nakladni doprave celkem a navic prevodu nakladni dopravy pod draty. Jak znamo, za uplynule desetileti k zadne prevratne zmene v technicke urovni zeleznicnich vozidel nedoslo

Co rici zaverem: IAD za smog ve mestech fakt nemuze, zamerte se v honu na carodejnice na nakladni auta. A na neschopnost zeleznice jim trochu lepe konkurovat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19554
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 23:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.45.98
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:17:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na počátku devadesátých let osobní auta s katalyzátorem u nás prakticky nebyla. Vozový park se skládal převážně ze starých škodovek s karburátorem. Troufnu si tvrdit, že většina těchto vozů byla díky "domácí" údržbě neseřízená. Katalyzátory jsou u nás u nových vozů povinné od roku 1993. A ten vývoje u aut jde dál. Felicie splňovaly na konci výroby normu Euro 2. Dnešní fabie splňují již Euro 4. A když se kouknete na auta, která dnes jezdí ve velkých městech,tak
jsou většinou novějšího data výroby. Navíc dnešní auta mají docela vyspělou palubní diagnostiku, která hlídá mimo jiné i emise.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19577
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, bohužel někteří (a teď nemyslím zde) podávají zavádějící informace, takže hlavně proto jsem se ptal.
Prašnost a hluk ale nové technologie bohužel moc neřeší a že to je věc, která mi ve městech vadí snad nejvíc, protože hluk je narozdíl od CO2 „cítit hned na první pohled”.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz. současné smogové situace na severu Čech

Bejvávalo tak před 15 lety
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 15:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IAD za smog ve mestech fakt nemuze, zamerte se v honu na carodejnice na nakladni auta

Ještě poslední poznámka na adresu pseudoekologických iniciativ: Zajímavé je, že se všemožně snaží zabránit stavbám všech dálnic a rychlostnic v republice, přitom i jim musí být jasné, že kamion jedoucí po dálnici má daleko menší emise a vliv na okolní prostředí, než ten, který projíždí po silnici, která co 5 kilometrů, to nějaká vesnice. Nehledě na bezpečnost (asi byste kamion ve světnici nechtěli) v obcích.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 15:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Většinou s tebou souhlasím. Tabulka a výčet je pravdivý. Poklesy tam jsou. Jenže.
Není zde kalkulováno s tím, že v prvním roce se nezačalo od emisí 0, tedy znečištění ovzduší už bylo znatelné a přes poklesy emisí IAD, se ovzduší nemůže výrazně zlepšit. Emise se prostě kumulují. Jediný pozitivní fakt je ten, že už se nekumulují a nepřibývají díky IAD tak rychle!

Další věcí, která z tabulek není jasná, je výrazně větší kumulace IAD ve velkých městech. Tam IAD má za následek smog, a to nejen smog Londýnského typu v zimě, ale i Los Angeleského typu v létě.

Nicméně, IAD můžou a mají výrazný podíl na znečišťování ovzduší. Poklesy a zlepšení konstrukce je fajn, ale stačí se podívat jak velké podíly má IAD v měřených látkách.
Pravdou ale také je, že se nákladní silniční doprava stává také velkým problémem.
Přitom řešit by se to dalo, a tak složité by to nebylo.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 15:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt díky za objasnění. Ale co tahle tabulka s oxidem uhličutým? http://www.cdv.cz/rocenka2004/rocenka/htm_cz/kap731.htm
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace