K-report
 

Archive through 17.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Plzni » Staré archivy » Archive through 17.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 15:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem jel odpoledne 294 a zaujala mě ta dolní černá polovina dveří, té jsem si minule nevšiml. Trochu mi to připomnělo Ukrajinu, kde se (nejen) ve dveřích objevují místo skel plechy. Tady jsou ta okna podobně zalepená černou samolepkou - zvenčí s obrázkem mobilu.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 15:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jednokolejce se právě sjely dvě tramvaje
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - více než 500 fotografií v galerii
Aktuálně - Aktuální informace
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 20:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak...ta souprava 260+261 snad vůbec netopí...nebo nechce topit řidič???
To snad není možné, aby tam byla taková zima.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 23:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navrhuji instalaci kamen typu PETRY a pokud chtějí cestující mít teplo,nechť si přinesou uhlí a zatopí si.
Máme demokracii a cestující má právo se rozhodnout jestli chce teplo nebo zimu.
Ale už to není jako v socialismu aby se lidem vše cpalo pod nos,dnes se cestující musí o svůj komfort trochu přičinit.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 23:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

petra treba i ve vice exemplarich te muze zahrivat v posteli, ale v mhd bych byl radsi pro to, aby fungovalo topeni a řidiči-netopíři (to je spravne to mekky ííí) jezdili pouze v lete :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3943
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 00:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je parné červencové odpoledne. Do centra jednoho nejmenovaného města přijíždí přeplněný trolejbus. Otevírají se dveře, z nich vypadávají polomrtví cestující. Předními dveřmi nastupuje řidičův kolega, ukazuje prstem do vozu a ptá se, co se to tam proboha děje. "Ále, nas*ali mě - a tak jim topím.

...jsem si tak na to vzpomněl po přečtení předchozí diskuze.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.105
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:01:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Já se vůbec nezlobím, ale platy na 24 násobek nestouply. V tom případě by byl průměrný plat 48 000 Kč, což není. Možná že to je irelevantní příměr, nicméně se zdražuje a služby spíš zhoršují. Za socialismu byly daleko větší mrazy než teď. Do školky jsem běžně chodil při mrazu 25 stupňů pod nulou. A přesto tramvaje topily líp než teď při 5 pod nulou. Holt jsme v české kotlině: v zimě v tramvajích mrzne, v létě padáme polomrtví z 50 stupňového vedra.
Včera jsem odpoledne jel kačenou 296, kupodivu topila velmi dobře. Dnes jela 226 po VP na zkušební jízdě.
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 12:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond :
Takovéhle trojčlenky jsou trochu mimo mísu, protože ceny zboží a služeb za ta léta vzrostly dosti nerovnoměrně případ od případu. To bychom tu mohli také porovnávat ceny banánů, kiwi, nábytku, elektrospotřebičů a možná by nám vyšlo, že by naše platy měly být stejné nebo trochu menší než před dvaceti roky. Nehledě na to, že cena jízdenek je odvozena až sekundárně od ceny energii, prioritní je množství peněz, které DP dostane na svůj provoz od města.

Jinak absolutně nechápu, odkud pramení váš pocit, že se celkově kvalita služeb MHD zhoršila.
Nejsem z Plzně, takže nemohu hodnotit konfort a služby zdejšího dopravního podniku, ale celkově si myslím, že se až na určité problémy (např. topení v zimě) kvalita služeb zlepšuje (exteriér a interiér vozidel, informovatelnost cestujících, zastávky, zázemí DPO atd.)
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.105
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 12:46:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: Ale za to tramvaje často bourají, dopravní podnik i při vlastní vině potvrzené soudem odškodní lidi spíš symbolicky, leckdy výpadky až půl hodiny, náhradní busy se nenasadí (linka 1), nadměrná poruchovost vozů, kloubové trolejbusy se rozpadají, vozy se myjí tak dvakrát za rok,zfušované VP a modernizace (místo polopantografu pantograf, místo plastových dveří plechové, původní sedačky), prodloužené intervaly nočních linek,které nepobírají...no to je teda úroveň
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 12:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jamesi je to všechno pěkný co tu povídáš, ale uvědom si jak se dělali VP dřív. Holt jsme si během posledních 2 let u T3 zvykli na příliš velkej luxus. VP není GO kamaráde to je úplně něco jinýho, ale boužel dnes si to asi většina lidí myslí. To ostatní o čem jsi napsal je taky o tom jestli na magorstrátě napíšou do jedný kolonky dotaci 200 milionů, nebo 200 miliard. Jinak nevím v jakém městě kupují na VP T3 polopantograf za 200 tisíc. U 282+283 mě původní dveře zarazili, ale kdyby nezůstali jí tak asi zůstanou nějaké T3M viz. 215+216
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 14:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

služby spíš zhoršují

??????

místo polopantografu pantograf

To je snad cestujícímu jedno, ne?
Zveme opět všechny na náš den otevřených dveří 26.ledna.

www.spsstav.cz
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.45.98
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 16:08:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad James Bond: Jste důkazem toho, jak lidé rychle zapomínají. Tramvaje rozhodně nebourají více než dříve. Všechno je to o informovanosti. Když dneska dojde v Plzní k havárii tramvaje, tak to máte druhý den na titulní stránce novin, každou hodinu to hlásí rádio. Když dříve došlo k vážné nehodě tramvaje, tak na titulní stránce Pravdy byl bez ohledu na to velký článek o překročených dodávkách mléka.
Vím o tom, že někdy v sedmdesátých letech se cestující propadla prorezlou podlahou tramvaje a málem vykrvácela. Nikde o tom nebyla ani zmínka. A pochybuji o tom, že ta paní se dočkala nějakého odškodnění.
A že vozy T2 dojížděly své poslední kilometry jako vraky, je také fakt. A těch věcí je víc.
Takže méně zapomínat, pane kolego.
PS: a skutečně nepracuji jako PR manažer Pmdp. Jenom chci být objektivní.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 16:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bonde, nevim nakolik si to pamatujes, ale nezapomen, ze za komancu jezdily vsechny starsi dopravni prostredky mhd napadne otriskany.

SM 11 byly rezavy, ze bylo videt skrz podlahu na silnici, trolejbusum 9 Tr chybely narazniky, zadni sedacky, vozy staly na ulici, nejen cikani je rozkradali (tuhle se odnesla lista, tamhle svetlo). mam pokracovat?
jo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.192.16
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 16:53:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo pokračuj
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 02:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SM 11 byly rezavy, ze bylo videt skrz podlahu na silnici, trolejbusum 9 Tr chybely narazniky, zadni sedacky, vozy staly na ulici, nejen cikani je rozkradali (tuhle se odnesla lista, tamhle svetlo). mam pokracovat?

No, co mám tu čest z linky 55, tak taky není problém skrz rez koukat ven, za jízdy lehkým tlakem otevřít dveře, chybějící sedačka taktéž, o špinavosti - otřískanosti se snad ani nezmiňuji... Když už jede lepší bus, tak je třeba zase prase řidič, z Vejprnic odjede -3 minuty, po Plzni 85, na autobusáku o 8 minut dřív... Ale čipomaty svítí do tmy, jo, to dříve nebývalo...:-)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 15:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na autobusáku o 8 minut dřív...

No tak na co si stěžujete? Ale, že by v autobuse chyběla sedačka, tak s tím jsem se ještě nesetkal...
Zveme opět všechny na náš den otevřených dveří 26.ledna.

www.spsstav.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 16:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, v jedný karose jeden čas, docela dlouho, ale ten větší prostor se spíš hodil.:-) Stěžuju si na to, že mi podobný borec před časem o víkendu ujel, to jsem si ještě myslel, že stát na zastávce o 3 minuty dřív stačí. Pokecal jsem si s dispečerem, ale domů jsem dorazil o 4 hodiny později tak jako tak. Tenhle vůl už mi byl ukradenej, já to stihnul, řešit by to měla spíš policie, za ten styl jízdy...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3958
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 16:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu chybějící sedačku si představujete asi takhle?


A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 17:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na téhle tvé fotce jsou trochu patrné ty umělohmotná poutka na držení s reklamami. Jsou sice úplně na nic, ale když jsme to ve Lvově viděli, dělali jsme si z toho srandu, jak to, že na něco takového nepřišla ještě naše Pohyblivá reklamní


(Příspěvek editován uživatelem Honza_Šlehofer leden 14, 2006)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 20:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ona ta poutka se používala v některých pon(r)orkách nebo jak se tomu říkalo. Prostě k vidění v pražské Střešovické vozovně.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 09:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza Šlehofer:na ty držáky s těma reklamami už Pohyblivá reklamní přišla!Je to k vidění u některých CITY BUSů.
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Během soboty a neděle byl na linku číslo 1 nasazen nezvykle sólo vůz T3 266

PS: Ty držáky s reklamou jsou k vidění minimálně už tři týdny, možná i déle. Například s reklamou BOSH.

(Příspěvek editován uživatelem pavel_ruzicka leden 15, 2006)
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - více než 500 fotografií v galerii
Aktuálně - Aktuální informace
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 17:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_K:
... Když už jede lepší bus, tak je třeba zase prase řidič, z Vejprnic odjede -3 minuty, po Plzni 85, na autobusáku o 8 minut dřív... Ale čipomaty svítí do tmy, jo, to dříve nebývalo...




Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 19:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak mám psáno na stránkách souprava 266+267 již s největší pravděpodobností nevyjede, 266 sólo snad má být ještě několik týdnů.

Držáčky s reklamami ... No vida že jste to nikdo nikam nenapsal ...
No v době kdy jsme to viděli na UA a divili se že to k nám do Plzně nedorazilo, tak to tu ale nebylo. Tak by mě zajímalo, zda ta inspirace pochází skutečně z této diskuze, protože jsme tu o tom už někdo psali (spíš jsme si z toho dělali srandu) po návratu v červnu, ale spíš je to náhoda, že to tu začal u nás zrovna někdo vyrábět ...
Praktický přínos kromě tržby za reklamu asi moc ale nebude, spíš se o to lidi budou bouchat.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 19:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo pátek 13 bylo to osudný. Jinak co se vlastně chystá letos v obnově vozového parku tramvají PMDP? Mě by se líbila 2 obousměrná TKT kvatra!
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf-Cože by se ti to líbilo???
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jedna modernizace za použití nových skříní. Jednosměrný prototyp má být představen na czech raildays. Více na diskuzi MHD v Ostravě.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TKT Kvatro
Leč tento web výrobce je údajně již dost neaktuální a letos se bude v Ostravě vyrábět novější typ VarioLF3 tzv. "trojwana". Má snad být představen už na Czech Raildays.
Co se Plzně týká, asi budeme letos rádi za K3R-NT.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm hezký ale uvědomujete si že tuto už nemá s T3 nic moc společnýho?
Ještě klasický "VARky" 196+198 ctí tradici ale tuto nebo Kotasovský překopaniny?
Neřikam že se mi to nelíbí ale klasika tim z našich kolejí bude mizet rychleji.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle kvatro je neaktuální. Trojwana "aquapark" respektive její spekulační, ale docela dost se přibližující se realitě obrázkek kreslil tuším norton na ostravské diskuzi. A jestli letos v Plzni budou pouze K3R-NT a žádné další T3R.P tak je to docela bídný .
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 22:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine on toho VAR moc s T3 společnýho taky nemá. Ty kardausovo čela jsou jenom takovej pomníček staré dobré T3. Čas ukáže jestli bylo skutečně progresivní cpát na novou tramvaj starej čumák. Já myslím, že by jsme se měli projednou zbavit toho oidipovskýho vázání na T3. O to krásnější budou naše vzpomínky až se za 10 let projedeme historickou T3 mezi jejími nepoznatelnými modifikacemi.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 22:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady máte modifikaci trojwany pro Plzeň
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 22:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Rychlej chlapec, rychlej Ještě to překresli na obousměrnou verzi a zvaž vynechání posledních dveří.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 00:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

h_k dodej cislo vozu prosim, kde chybela ta sedacka.

ja ti proste neverim, protoze jsem v poslednich letech v PM nic takovyho nepotkal. ze maji karosy tisic ruznejch zavad od nesedicich dveri pres netopici topeni po skripajici brzdy zpusobeny udajne stylem jizdy jsem si vsiml, ale chybejici sedacky nikoliv.

na to prase-ridice sis doufam stezoval. seznamis nas s vysledkem?
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 07:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý fotograf:letos má být 1 progress.Má jít na modernizaci do Ostravy.Prý to bude souprava 250+251.Takže z ní bude digitální progress.Jinak nevíte jakou budou mít el.výzbroj ty K3RN-T?
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souprava T3 č.272+273 je již v Parsu na modernizaci K3. souprava T3 č.266+267 by tam měla za nedlouho odejít také.
Kdo není blbej tak mě pochopí !!!
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.105
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:59:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče trolejbusu, žlutý prostor nad dveřmi v Plzni sem ještě neviděl, trolejbus asi bude z Ukrajiny nebo Moldávie. Co se týče toho autobusu co jel z Vejprnic po Plzni rychlostí 85 km/h, dokáže se tak rychle rozjet? Ikdyž možné je všechno, dost plné dubajské Volvo se k mému údivu na městské čtyřproudce rozjelo 120 km/h a předjíždělo bavoráky i po krajnici.
V pátek jel vrak č. 102 na Vinice. Autobusy jsou v dost příšerném stavu, například i starším nízkopodlažákům když jsou narvané se dveře chtějí otevírat.
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že autobus pokud je poloprázdný zvládne i větší rychlost. Sám sem jel již několikrát autobusem po Karlovarské třídě 75km/h, stoupání směr severní předměstí zvládal zcela hravě . Příjemné a rychlé svezení není na škodu !

Předčasné odjezdy ze zastávek snad ani nemá cenu rozebírat , neustálí nešvar řidičů PMDP všech trakcí! Poslední dobou to sleduji častěji a -2 až -3 minuty je zcela běžná praxe průměrně u 4 spojů z 10. Pochopit se to z části dá třeba u tramvajových linek v běžný pracovní týden, ale jistě ne u spojů, které jedou třeba jednou za 30 minut, např. o sobotách a nedělích linka číslo 41 prodloužena na Borská pole. Absolutní rekord jsem zaznamenal někdy před cca dvěma měsíci (v neděli večer), kdy jsem přijel na BP a 13 minut dříve o proti jizdnímu řádu. Nač jsou dispečeři? Na h.... a maximálně na řízení dopravy u Jána .
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - více než 500 fotografií v galerii
Aktuálně - Aktuální informace
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pavel Růžička:
Máš velice bujnou fantazii!Prober se a začni tu psát objektivně,prosím.
na B.pole o 13 min.dříve?A to měl asi raketoplán,co?Nebo jsi byl podvlivenej alkoholem.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 12:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že by jsme se měli projednou zbavit toho oidipovskýho vázání na T3

Pokud se něco tváří jako modernizace T3, všichni tvrdí, že je to modernizace T3 a dokonce je to schváleno jako modernizace T3 (přestože všichni ví, že to je prakticky nový vůz), tak by to mělo i vypadat jako modernizace T3! Mimochodem, už jsem zaslechl hlasy, které tvrdí, že současný design Astry je po 10 letech zastaralý. Zajímavé je, že design T3 není ani po 40 letech zastaralý... Uvidíme, za jak dlouho se okoukají kotasovské T3R, T3S, K2R... a podobné výkřiky jako VarioLF. Zkrátka Kardaus forever!
Zveme opět všechny na náš den otevřených dveří 26.ledna.

www.spsstav.cz
Pavel_ruzicka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 12:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor hh: Probranej jsem, psal jsem o tom už v nedávné minulosti na jedné z diskuzí, zveřejnil jsem tam i odpověď na moji stížnost z PMDP. Nastupoval jsem ve stanici Slupská (1. stanice od konečné směr BP, kde už ten dotyčný spoj byl o tři minuty dříve, ...! V neděli večer po 18h kdy je prázdné město, ...

NĚKOLIK ČLÁNKŮ Z NEDÁVNÝCH DNŮ O KTERÝCH SE TU NIKDO NEZMÍNIL.

Plzeňskou kartou budeme platit v obchodech
Dopravní podniky získaly od státu 17 milionů
Plzeň chce prosadit dotace na tramvaje

(Příspěvek editován uživatelem PAVEL_RUZICKA leden 16, 2006)
Tramvaje v Plzni - Informace o tramvajové dopravě v Plzni
Galerie Tramvajové dopravy v Plzni - více než 500 fotografií v galerii
Aktuálně - Aktuální informace
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 13:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: To uz je asi pul roku, cislo nevim, je mi uprimne ukradeny.:-) Navic, v te lince 55 je to opravdu spis prijemny bonus. Chybela v leve rade uprostred, jak jsou sedacky jen po jedne, neslo to prehlednout. Nejaka vysokopodlazni karosa, jak uz to ma ten trochu kulatej zadek, neco takoveho to myslim bylo. Minimalne dva tydny, mesic....

Na prase jsem si nestezoval, to uz jsem psal - stezoval jsem si na prase predchozi a stejne to nemelo vysledek, taxi mi disp. nezavolal, takze jsem prijel domu o 4 hodiny pozdeji, rade dalsich cestujicich ujel asi taky, jenom mi rekl, ze si s tim ridicem popovida - co ja vim, jestli se jim odjezdy nekde eviduji nebo ne, kdyz info system maji beztak porad vypnuty...
Never, jestli je ti lip v nejaky virtualni realite, tvoje vec.
Jinak se omlouvam, ze mi tady nejde ceska klavesnice...

Jeste k te rychlosti - kdyz tu jezdily Solarisy, zvladaly mimo mesto v pohode kilo.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3967
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 14:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: Trefa! Sice je to původně český trolejbus, ale foceno na Ukrajině.

H-K: Nejaka vysokopodlazni karosa, jak uz to ma ten trochu kulatej zadek,

Karosa B931, těch je tu 10.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
6346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.181.197
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 14:43:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna "chybějící" sedačka je myslím v Karose č. 374 naproti prostředním dveřím. Jenže s tou to vypadá tak, že ji z neznámých důvodů ve Zlineru při modernizaci osadili těsně proti sedačkám pro invalidy (ty co jsou proti směru jízdy za kabinou řidiče) a za takto posunutou sedačkou vznikl nápadně velký prostor, kam by se možná vešla ještě jedna další. Tak to bude asi ono
T-B-C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 14:48:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Využívám tohoto prostoru, abych připomněl, že už ve čtvrtek 19. ledna }2006 se koná schůzka Tram-Bus-Clubu od 17 hodin v Cukrovarské ulici. Hlavním bodem programu železniční tunel u Chlumu. }
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine L: Nechci se hádat, ale design T3 byl nadčasový. Ale nadčasový díky provedení se zakulacenými skly. DP berou tu údajnou modernizaci jako novej vůz, kterej tu dalších 10-15 let bude sloužit takže by to mělo tak vypadat! Tramvaje jsou reprezentací města a to jestli tam nahoře je výřez pro BUSE, nebo ne nikoho nezajímá! On ti ten design brzy zastará až budeš potkávat T3 mezi samejma novotama! Ano kardaus je na svojí dobu super design, ale v modifikaci s polopantografem úplně ztrácí smysl. A nedivil bych se kdyby někdo po tom až uvidí tu dlouhou tramvaj změní názor. Doufám, že jí alespoň dají plenty přes podvozek. Jinak s tou astrou ti to řekne pár lidí, ale stejnech pár a troufám si tvrdit, že víc než pár ti řekne, že T3 je přežitek doby. Pokud jste slyšeli na TBC tak vedení požadovalo nová čela kotas/pelikán, ale vozovna to smetla ze stolu. Ano důvody pro kotase vidím, ale pro pelikána ne.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je roubování čehosi na předek a zadek T3 bastl.
Gdyž si já nebo mě podobnej škodovkář dá na 120tku nárazník z něčeho jinýho,případně vyrobenej na zakázku z laminátu ,tak je to podle většiny místního osazenstva ten největší ku**itel a prasič aut.Ovšem když si někdo dá na T3 nějakej humus, kterej je sice desingově na výši ale na 40 let starou tramvaj se nehodí, tak se tu někteří rozplývají blahem.
Pánové probuďte se z bigbítu uznejte že pokud chceme mít vozidla s novým desingem tak to cestou překopávek nejde...na to je jediný řešení-NOVÉ TRAMVAJE.

Tím neprezntuju jedinou špatnou myšlenku proti T3.
S té trojkou na věčný časy!

(Příspěvek editován uživatelem martin_100 leden 16, 2006)
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nemluvím o dávání novýho čumáku na klasik T3, ani na wanu, která se T3 ještě trochu podobá. Já tady povídám o tom, že je humáč dát čumák z T3 na novou kloubovou tramvaj, která je modernizací T3 pouze papírově. To je taky ukrutní ku*ení nový tramvaje, která mohla novým designem reprezentovat město (tu původní T3 v tom nikdo laickej nepozná za to vám ručím) Taky je zajímavý proč jste se nikdo neozval, že citelisy měli bejt buď nový autobusy, nebo měli počkat ještě rok na verzi s novým interiérem!
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.45.98
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:22:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uznávám, že design T3 byl skvělý, ale dneska jsme dál. Ono je to také dáno tím, že jsme skoro nic jiného než "té trojku" nepoznali.
Kdyby se Tatra 603 vyráběla do dnešních dnů, tak bychom to také vnímali jinak. Ale u aut a autobusů či trolejbusů se za čtyřicet let design několikrát změnil. Akorát tramvaje T3 tu straší pořád více či méně ve stejné podobě.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ačkoliv jinak jsem možná znám svou nechutí k Astrám, tak co se designu týká, tak osobně neznám ani nikde v zahraničí žádné hezčí nízkopodlažní tramvaje. Snad Vektra je ještě hezčí, ale také dělá hodně to, že má schované spřáhlo, narozdíl od Aster. Ale může to být hodně subjektivní.
Co se nových čel na K3R-NT týká, tak já se Štěpánem nesouhalsím. Myslím, že v tom ta původní Tétrojka bude vidět až příliš a to nové čelo by tam asi příliš nezapadlo. A bylo by to asi nepraktické i pro údržbu. Takhle budou náhradní díly shodné s T3 (nebude se na nic čekat), v případě nehody si s tím v celku dobře poradí a ne jako když nabourá Astra. Krom toho i z Pelikánova čela je údajně o trošku horší výhled, než z klasické T3, o Kotasově čele nemluvě.
Netvrdím, že T3 je ideální a nikdy jinak. Na nových vozech samozřejmě ano, ale v případě K3R-NT - což považuji jen za modernizaci, mi přijde původní čelo vhodnější.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já teda nevim jak dlouho jsme čekali na opravu čela T3P 280. K opravách aster si dovolím říct, že se na ně kašlalo, protože jinak si nedovedu vysvětlit co ve škodovce tak dlouho dělali. Náhradní díly jsou argument, ale kvůli nim si budeme dávat na každej novej stroj starý čelo? Možná blinkr, ale čelo? Původní T3 tam bude dle mého názoru vidět pro tebe jakožto odborníka na tramvaje, ale babička Kropáčková si při pohledu na K3 spíš poví jééé oni koupili novou tramvaj. Že bych se toho dožila? Inteligentní bylo Kotasovo řešení nového designu za použití světel z tuším škody felicie. Viz některé brněnské a bratislavské K2P. Takže pokud se někomu chce vyhazovat many za novej design tak prosím

Jinak tohle je určitě krása!

(Příspěvek editován uživatelem malý fotograf leden 16, 2006)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza Šlehofer :
Zapomněl jsi v soutěži Miss tram na Inekon Trio 2001

Mám T3 a modernizace typu Progress rád, ale pokud modernizace spočívá zároveň ve znízkopodlažnění vložením středního článku, přece jenom by si tramvaj zasluhovala trochu modernějí vypadající vzhled čela. Proboha, když už si Sarajevo nebo ukrajinci dovolí nové typy čel, tak snad bychom se taky po 40 letech mohli v tomto směru posunout o trochu kupředu.

(Příspěvek editován uživatelem Martins leden 16, 2006)
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 22:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inteligentní bylo Kotasovo řešení nového designu za použití světel... to si děláš kozy
Nevím co je na kotasovině inteligentního...to i moje babi (absolutní tramneodbornice) o tom řekla že to vypadá strašně.To bych radši viděl ty Pelikány ty aspoň z tramvaje nedělají obrněnou pevnost.

A ty světla nebyly z Feldy ale z dodávky Peugeot Boxer/Citoën Jumper/Fiat Ducato.

(Příspěvek editován uživatelem martin_100 leden 16, 2006)
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 10:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se že nejdůležitější je výhled z vozu který je nejlepší z Kardause(dalších dvě čela mají silné sloupky v rozích které brání v rozhledu),a dále odvětrávání kabiny řidiče.Ten člověk když to navrhoval tak asi věděl proč to navrhl právě tak.Pokud tam dáte jiné čelo je nutná klima, jinak se tam řidič v létě upeče .
No tak zkuste nakreslit jiné čelo z těchto komponentů:2xsvětla,2xblinkr,Buse,přední okno, velikostně do průjezdního profilu, tvar asi obdélník na stojato.Moc variant vymyslet nelze.

Ad Martin 100 16.1.18:00-Tesat tato slova.

(Příspěvek editován uživatelem George leden 17, 2006)

(Příspěvek editován uživatelem George leden 17, 2006)
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.103
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 10:45:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvítal bych, kdyby při další modernizaci kačen byl do nich vložen střední nízkopodlažní článek, ty schody v kačeně jsou snad ještě vyšší než v T3. A co se týče T3, na svou dobu byly opravdu moderním vozidlem. A to T1,2 i 3 byly pokračovatelem legendárních amerických PCC tramvají z 30. a 40.let. Ale ani v trolejbusech jsme se nemuseli za co stydět: vzpomínáte, jak trolejbus v Marseille z Francouzské spojky se nápadně podobá našim tehdejším 9 Tr ? (hodnotím design a ne údržbu). Nicméně ani za demokracie údržba nebyla vždy ideální, vzpomínáte v jak odpudivém zrezlém stavu byly 109+110, 206+207 nebo taková 183 kolem roku 2001?
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100: to byla narážka na věčný argument náhradní díly. Světla do nějakýho rozšířenýho auta seženeš poměrně snadno, proč by je nešlo použít i na designu tramvaje? Mě se ty kotasova čela nelíbí v tom, že pravý sloupek je děsně úzký!
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o Kotase tak tramvajím se měl vyhnout na sto honů.Kdyby se držel trolejbusů udělal by líp.14/15 TrM je (jestli se nepletu) taky jeho výtvor a vypadá to docela xvětu.Ale to cosi na T3 byl fakt omyl.Řidič co s tim musí jezdit prej docela nadávají.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když už si Sarajevo nebo ukrajinci dovolí nové typy čel, tak snad bychom se taky po 40 letech mohli v tomto směru posunout o trochu kupředu

No to je přesně ono! Udělat něco nové jen proto, aby to bylo nové! Ve smyslu této teze byl postaven kupříkladu Dům kultury - hlavně ať to vypadá nově, nesmí to vypadat jako buržoazní přežitek typu Měšťanská beseda... Jak to dopadlo víme všichni.

za použití světel z tuším škody felicie

Zadní světla z felicie používá košická T3Mod.

On ti ten design brzy zastará až budeš potkávat T3 mezi samejma novotama

Až do počátku sedmdesátých let v Praze jezdily staré Ringhoffery s Kotěrovým designem mezi novými T3 a nikomu to nepřišlo divné.
Zveme opět všechny na náš den otevřených dveří 26.ledna.

www.spsstav.cz
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotas mohl těžko dělat 14, 15Tr, když má kolem 40 let. Ale dělal 21Tr (a podobnost s RT6 je zcela zřejmá), je také mimo jiné autorem terminálu MHD a vozovny v Liberci či splolupracoval na designu Pendolina, viděl jsem i jeho návrhy pendolinovské kastle, ze kterých bohužel na (ne)jezdících soupravách zůstalo je barevné schema. A Barrandov je snad taky pro tramvaje. Takže posuzovat (a odsuzovat) ho kvůli ne zrovna povedenému čumáku T3 (a to byl vlastně první pokus o změnu klasiky)? Mimochodem, pracuje i na projektu živé nádraží".
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dvojce jezdí KáTéčko č. 294 (asi ;-) s novou reklamou Eurotel resp. na maxdealera...
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace