K-report
 

Archiv do 29.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje se skříní VarCB3 » Archiv do 29.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 22:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při rozdílu přibližně 25% ceny je to spíš otázka vkusu než peněz.

To myslíš vážně ? Mít nebo nemít 2 mega je sakra rozdíl. Každá pátá je tak vlastně zadarmo...
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 23:38:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Přesně tak, Praha potřebuje nízkopodlažní tramvaje a sůl (na silnice).
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 00:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem přesvědčený, že kdyby někdo navrhnul skelet, na který se dají namontovat celky 14Tr, a bude částečně nízkopodlažní (třeba kolem posledních dveří) má na zisk zaděláno!

Navrhnul jsem ho v rychlosti pro menší odlehčení diskuse a pro zasmání -promiňte že je to už mírně mimo téma diskuse a opravdu hovadina:

 

Zajisté se tu však najde část lidí, kteří budou říkat, že to zase úplná hovadina není. Ano, technicky není, máte pravdu. Pro znízkopodlažnení konkrétně této 14Tr je potřeba "pouze" přemístit baterie (umazal jsem schránu za zadním kolem), nějak prolomit dva podélníky, co vedou až dozadu k nárazníku a dále přemístit pístový kompresor - ten je pod deklem v prostoru třetích dveří. Plus nějaké kosmetické hovadinky. Konečně, transparenty to má taky, nátěr je jistě vkusný a dá se očekávat, že hranatý design 14Tr se za 50 let vrátí!!!
Takže - ano, jistě by to šlo. Pozorně si to prohlédněte z několika důvodů:
- "Škoda 14TrPLF - jak se vám líbí?"
- jestli to tu uvidí někdo z Parsu, začnou to vyrábět, tak si zvykejte.
- v Bulharsku (nebo kde to bylo) už něco naprosto stejného udělali se ZIU9 a snad i v Ikarusu.
-koneckonců Sanos má taky poslední dveře pouze s jedním schodem
- blijte do připravených kyblíků

Omlouvám se ještě jednou za takovouhle blbou vložku do diskuse.
Bára!
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 08:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musí se nechat, že to má vzadu pěknou deformační zónu.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 08:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš mě napadá, jestli za tím designem pražské wany nebude něco jiného, než jakékoli požadavky DPP. Je logické, že pokud to musím kvůli profilu odlišit, dám tam čumák Pelikán a je hotovo. Odlišovat to nátěrem v době celovozových reklam je blbost. Odvolávat se pouze na cenu taky nejde. Jestli to nebude snahou zvýraznit jako jedinou novinku na kolejích 14T, zatímco tramvaj, poskytující těm potřebným stejnou službu, se v lepším případě schová za více méně pro cestujícícho nic neříkající odlišný nátěr, popřípadě se za velké prachy překopaná RT6 raději vůbec nevytáhne z vozovny, protože by se nedejbože mohla cestujícím díky interiéru i líbit.
A vymlouvat se, že je to na přechodné období pár let je taky dosti chatrné - wana je přece jen aspoň po elektrické stránce modernější než T6, to jako že by se modernější vozidla vyřadila dřív nebo mají být do 15 let všechny variace T3 i T6 vyřazeny?
Toť můj názor.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 09:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru: no to je samozřejmě nesmysl.Tenhle nátěr do města nepatří.Když tak už červený se stříbrnou a dozadu vlající šňůry Jinak radši bych, být tebou, uvážil než některé obrázky zveřejním.Když se podíváš na PvvSovu galerii zrůd, tak dobrá polovina už se dočkala realisace.Je jen otázkou času kdy do rumunska nebo na vyšší místa našich DP dorazí odkaz na tyhle stránky

Viz
  srovnej
 
nebo
  vs
 
nebo
  vs
 

Omlouvám se všem za čorky fotek.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 10:40:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou cenou to myslím vážně!!!Raději budu mít 4 nové tramvaje než 5 sice napůl nových,ale vypadajících jako ty ze 60s.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 11:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva - s tou RT6 to možná bude hřebíček uhozený na hlavičku. Taky mi není jasné, "co s tím je" zase tak strašně závažnýho neopravitelnýho, že ani po tak rozsáhlé (a drahé) úpravě to zase jen a jen stojí.
Leč od toho máme diskusi vedel, ňo.
George - taky už mě napadlo, jestli za to všechno nemůže PvvS, který vlastně všechny tyhle bastle nevědomky předpověděl...
Bára!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 11:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: opatrně s těma fotkama (3261) nebo se toho opravdu ještě někdo chytne...
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Sindy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.169.210
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 12:46:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco aktuálních fotografií....
 
 
 
 
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 12:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně, že v rámci "unifikace" dostal pražský běs díru (krásně olemovanou) na tágo i na zadní čelo...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 13:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton: ale nejdná se o stejný díl jako ta přední (je na druhé straně), takže to bude asi účelové (možná tak chce dpp nabídnout chuligánům možnost aby vzali vzadu tágo a roztrískali tu tramvaj :-) )
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
m.nickx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.88.130
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 14:07:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8251 je (na třetí fotce 22983) focená na Dlabačově, že? tak to se tam po X letech opět projela tramvaj (ikdyž ne v pravidelným provozu).

Jinak nemůžu si pomoct ale verze Vario vypadá mnohem líp (celková reko včetně skříně - "Norton" jí má v "avataru")
m.nick
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.88.130
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 14:09:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě dodám viz Ostrava http://mhd-ostrava.ic.cz/fotky/3035.JPG to je něco pro oko ;)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 14:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m.nick: To že verze OVA vypadá líp nikdo nepopírá, otázka zní jestli ten vnější vzhled za ty prachy stojí.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 14:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta plošina je výklopná manuál nebo výsuvná elektrická?
(omlouvám se zda jsem tuto informaci někde přehlédl)
Bára!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 14:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kryty jsou sice jedna věc, ale jak je to celkově vymyšleno pro případ manipulace s přahlem? Když ta potvora někde vzdechne a budu jí muset odtahnot či budu jí chtít spojit s něčim do soupravy, tak v ten moment musí kryty dolů. V opačném případě jdou ihned na šrot díky samotnému spřahlu. V celku se divim že při kompletaci nepoužily skládací spřahlo a kapotáž čel neudělaly jako u prototypového vozu T3G 8200. I když další věcí je fakt že podobně mají zakrytované spřahlo vozy KT8D5.RN2P.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 14:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Mechanika, jako na všem ostatním v Praze.

Dandy: Máš pravdu, ale s tím se počítá, kdyby náhodou něco, tak se prostě sundá plenta. Já mam na autě taky oko schovaný a přes díru krytku. S nějakým spřahováním se výhledově nepočítá. Skládací spřáhlo je dražší, tak proto...

(Příspěvek byl editován uživatelem demon3.)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 14:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3 - díky. A to jsem žil v domnění, že na tramvaje se nic jinýho než výsuvná v elektrice nedělá. No, opět by se dalo polemizovat, co je vlastně lepší. Když uvážím, že v Brně se snad každej druhej den objeví nějaká ta zaseknutá plošina (především u těch sedmi původních ČKĎckých KT8D5N) a díky tomu zdržení dopravy, tak se do polemiky tentokrát radši pouštět nebudu . Jediným životaschopným argumentem je pro elektrickou plošinu asi jen pohodlí řidiče a související věci.
Bára!
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 15:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mně se líbí! Dělejte si s tím co chcete, můj názor stejně nezměníte.
Verusha: Ano, v Praze jsou po negativních zkušenostech s elektrickými plošinami všechny mechanické. I na Poršeti. Proběhla ohledně toho před nedávnem, no diskuze není to správné slovo, výměna názorů, ne nepodobná tomuhle flamu o wanách. Nerad bych to opakoval :-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 16:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sindy:dík za zvěčnění mé maličkosti na prvním obrázku.....

(Příspěvek byl editován uživatelem George.)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: elektricky ovládaným plošinám rozhodně ano! Samozřejmě, je potřeba je vyladit, to mi netvrďte, že je to neřešitená záležitost. Přece nejde tímto argumentem operovat donekonečna. Některá proti proti mechanickým plošinám jsou časová náročnost takové operace, malá operativnost, rizika spojená s opuštěním stanoviště řidičem,, atd...a nehledě k tomu, že celé to vypadá poněkud divně - řidič se vynoří z kabiny s hákem, odklopí plošinu, pak ji zaklopí....v 21. století . Ono to "pohodlí" řidiče zas tak k zahození není.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: no a stačí, když trochu nasněží a někdo to posolí a je na problémy zaděláno. Nebo když v zimě/po zimě je po chodnících struska a ta se dostane do toho mechanismu (velice jednoduše) a také s el. plošinou nic nenaděláš...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 19:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, tohle chápu. To znamená, že bordeluvzdornej mechanismus elektricky vysouvané plošiny vyvinout nejde?
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 19:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...možná trotlfest mechanismus někde vyvinut je, ale ne ve zdejších končinách. Tak se používá raději "výsuvná" plošina o jedné lidské síle
(kdysi se to hodně probíralo na OV vláknu, ale je to tak 1,5 roku zpět)
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 23:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel v včera napsal: kždy to bude na úkor smysluplnosti a funkčnosti interiéru. člověče, jel jste někdy takovou tramvají? Vám připadá interiér ULFu nesmysluplný, nebo nefunkční? Krom užšího průchodu v kloubech jsem nepozoroval vůbec žádné omezení. U autobusů to tak snadné není, uznávám.
Já měl na mysly především autobusy a trolejbusy. Ale budiž, vztahoval jsem to i na tramvaje.
Musím říct, ULFem jsem nejel. Třeba má opravdu interiér dokonalý. Jenže jaká je cena? ČR není Rakousko, v předchozím příspěvku jsem to popisoval, a ani celé Rakousko není Vídeň. To je nutné brát v úvahu.
Navíc nemá ULF "pevné" podvozky? Nevím, ptám se, řekl bych, že ano. Koncepce přívětivější ke koncepci interiéru. U otočných je to složitější. Pevné podvozky vyžadují jiný stav tratí, jak z hlediska současnosti tak údržby. Pro ČR provozy nevhodné.

Verusha: S tou nízkopodlažní zadní částí u Tr14. Myslíš, že by to účel nesplnilo? Já myslím, že splnilo. A když už některý provoz je na tom tak špatně, že místo nových vozů kupuje skelety na stávající, tak je snad lepší, když koupí skelet z části nízkopodlažní.
Já osobně se dost divím, že s tím ještě někdo nepřišel.
Ono na to chce koukat z managerského hlediska. Dopravci mají X peněz, ať už je vlastní kdokoliv, a víc utratit nemůžou a musí situaci řešit. Města také nemají nafukovací rozpočty a víc DP nedají. A při dlouhodobě sochodkových rozpočtech země (ať opět na to každý může koukat jinak, teorií na to je hromada) města víc peněz mít v nejbližší budoucnosti nebudou. Když dají DP prachy na nové vozy, uberou na opravě silnici, školkách atd. atd.
Koukejte na to takhle. Pak wana má smysl, je to řešení a své si to splní a ještě zbyde na to ostatní.

Mno, tak pražská wana je zvláštní. Ale jestli jsem dobře pochopil, tak wany budou jezdit sólo. Takže to může mít v celku něco do sebe.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 00:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sólo wana podle mě nemá v Brně nebo Praze skutečný význam, na to má moc malou kapacitu. "Dobře" je to v Brně vidět na přeplněnosti sólo T3 na d-4.

Když už to v Brně máme, tak by se to podle mě mělo pospřahovat s T3R.EV - by vznikly 4 dvojčata s rozumnou kapacitou a NP částí, která se dají dobře využít třeba na d-1, d-13 nebo jako posila na d-5 nebo d-9...

K tomu mě napadá: pracovalo se někdy na řízení, které by umělo ovládat dva vozy s různou TV?
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 10:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: ULF nemá pevné podvozky. Nevím, jak přesně je to vyřešeno, ale mám pocit, že pod každým kloubem je jedna náprava s nějakým mechanismem, který ji řídí v součinnosti s polohou ostatních náprav. Řešení to opravdu není nejdostupnější, myslím ale, že o poznání levnější Combino také nemá nějak zvlášť nepohodlný interiér. Ten jsem ale zatím neměl možnost vyzkoušet. CHtěl jsem jen říct, že 100% NP tramvaje nemusí trpět takovými neduhy, jako silniční vozidla a je proto smysluplné směřovat vývoj tímto směrem.
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 13:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ULF: http://www.frt.cz/tramvaje/vozidla/100nt/ULF/popis1.html
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 14:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu mě napadá: pracovalo se někdy na řízení, které by umělo ovládat dva vozy s různou TV?
Vyzbroje pouzivane v CZ, to neumi. Ale technicky to samozrejme lze. Jen se s tim musi pocitat pri konstrukci elektriny. Daleko jednodussi je to u pocitacove rizenych vyzbroji. Tam se jedna "jen" o doplneni spolecne datove sbernice a vytvoreni vhodneho ridiciho programu pro obe vyzbroje.

Co nekdo tady pred nejakou dobou psal, tak treba vozy Videnske U6 maji ruzne vyzbroje, a jezdi bez problemu dohromady v soupravach, nebot moznost sprahovani byl jeden z pozadaveku dopravce pro dodavky novych vozu.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 16:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tv8 si umi povidat se zrychlem..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 20:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tv8 si umi povidat se zrychlem..
Otázkou je, jestli má takový "moderní" dialog smysl. Abysme nakonec nedospěli zpátky do stádia, kdy si budou povídat germaniové diody s elektronkama namontovanýma na azbestovým podkladě.
Bára!
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má ta pražská wana podvozky KOMFORT?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: Komfort? V pražské tramvaji? Neznám ten pojem :-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On ten název je stejně jenom tak jako... Složité to je jak žebř a na vzduchové vypružení to stejně nemá. Jednou budeme vzpomínat na americké podvozky ze 40. let, které se mírně upravené vyráběly v Tatře skoro 40 let.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 14:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen ta rudá hvězda tam pořád chybí.....
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 17:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když zaplatíš, tak bude i s kladivem
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
jj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.230.122
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 22:12:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz:při pohledu do stredu - kde je místo pro inv vozejk?
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 23:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj: Konečně smysluplný příspěvek v této diskuzi!!! (čest výjimkám)

Když se dívám na rozložení sedaček, tak je to bída, ale snad se tam vejde.

Mě na tom uspořádání zase trknul malý počet sedaček, resp. uspořádání konfiguraci 1+1. Proč ne třeba 1+2, nebo na jedné plošině 1+1 a na druhé 2+2?

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
jj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.230.122
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 15:59:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsouce liberečák - můj názor - pro městský provoz jako je Pha se 2+1 moc nehodí:zmenší se obsaditelnost. Kdos cestoval na meziměstě (LIB-JAB) ve špičce ten nejspíš potvrdí;někdo jistě namítne - vic lidí sedí ale těm stojícím jaksi uberou prostor .
Já spíš kvůli místu na vozík-na městě je prkno "proti" dveřím ale stěží tam strčím ten rukotlač. Oproti tomu tisícovky ho mají u dveří a už značně zvětšený. No a možná sem slepej ale na foto sou jen ty malí chlívky...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 18:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj: Místo pro invalidní vozík je přesně tam, co stojí na té druhé fotce to štokrdle, na sloupku nad ním máš piktogram.
Počet sedaček je tušim o 2 menší než u klasických T3 a uspořádání 2+1 natož 2+2 se pro Prahu podle mě skutečně nehodí, stačí se podívat na KT8 nebo některé T6, které tohle uspořádání mají.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 20:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych to upřesnil. Nemyslel jsem 2+2 všude, ale kombinaci 1+1 na jedné a 2+2 na druhé plošině. Osobně mi přijde uspořádání 2+1 do Prahy jako ideální. Nemám ze svého častého cestování po Praze pocit, že by to nějak omezovalo. Rekonstruované KT jsou také 2+1, poslední T6A5 taktéž. 14T mají stejný, nebo ještě menší podíl místa k stání.

Kdysi jsem na K-rep četl, že snad magistrát vydal nějaký pamflet ve stylu "Nová dopravní politika hl.m. Prahy", kde se počítalo s postupným navyšováním počtu míst k sezení v rámci zvýšení kultury cestování. (toto však bez záruky)

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2940
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten nátěr na 8251 vypadá dost netradičně. Nějak moc se mi to nelíbí. Zajímavá je ta hliníková lišta na nárazníku .....
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 11:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má 8251 TV Progress nebo TV Europulse?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 11:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze se už TV Europulse na ničem nepoužívá.
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 11:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: A na čem se v praze používal Europulse?
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 11:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sajtr: asi jen na tomto , docela ftipná mi příjde ta věta o pištění výzbroje :-)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 12:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, Europulse měla jen 6554
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 12:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě že se Ostrava rozrůstá o pištící tramvaje. Když přijedou pražáci a ukážuji jim jaký odpich má brzdu má Euro, tak akorát valí bulvy. Nejpěknější je to Wan, které nemají omezovač výkonu.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3952
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 12:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No teď už jsou spíše syčící.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...

Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.230.122
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 15:29:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odpuste ale... citace:Proto byla akceptována nabídka firmy Alstom na vyzkoušení nové výzbroje s IGBT tranzistory, nazvané TV-PROGRESS. Pro její zabudování byl vybrán vůz T3 s ev.č. 6554.... no a Progres a Europulse je trošku "rozdíl"
PROGRES je stejnosměrná výzb.
EUROPULSE je střída
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 15:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki - to můžeme říct příkladně i o 22Tr (nebo všeobecně o každém dvoumotorovém kloubáku) která je akceleračně a brzdně rovněž mimořádná, leč v praktickém provozu jsou obě vlastnosti neslučitelné s bezpečností cestujících. Ocenit lze spíše "dynamiku", kdy v kopci šlápneš ve dvaceti na pedál a i tehdy pociťuješ tu dravou sílu vozu, takže se mnohdy nemusíš loudat a čekat, "až se to rozjede". A u tramvají je pak nutno zvážit, zda ten výkon, kterým to elektricky disponuje, je vůbec vlastně adhezně přenostitelný na koleje.
Bára!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 15:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já já jenom já: ono to možná chce si ten článek přečíst CELÝ.
Bára!
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.108.7
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 19:50:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Verusha: A vo tom to je - zatímco tažná síla sériového stejnosměrného motoru s rychlostí dost podstatně klesá, u asynchronního motoru ji lze v podstatě "naprogramovat" stejně velkou v celém rozsahu otáček. O adhezi bych se také nebál, dostat asynchron do skluzu snad ani nejde.
Myslím, že jednomotorová 25Tr je ještě větší žihadlo, než dvoumotorová 22Tr.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 20:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB: "dostat asynchron do skluzu snad ani nejde" Obávám se, že v tomhle se asynchron od ss motoru lišit nebude, fyzikální zákony platí i pro Europulse. Možná že má asynchron skutečně větší odpich, taky má dvojnásobný výkon než ss motor, ale využitelnost toho odpichu a výkonu v praxi je silně omezená.

já: A pokud by se ti náhodou nechtělo zmíněný článek dočíst do konce, tak postačí přečíst tohle: "Do vozu byla nainstalována asynchronní výzbroj TV Europulse a vůz byl opatřen novými podvozky opatřenými asynchronními trakčními motory"
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.108.7
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 20:41:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže sériový a asynchronní motor se otáčejí každý na základě trochu jiného principu. Co jako laik vím, tak kotvu asynchronního motoru roztáčí rotující magnetické pole vytvářené pulzním střídačem a vše je to elektronicky řízeno. Pokud by kotva dostala větší otáčky, než je v daném okamžiku zadáno, tak moment motoru bude záporný.
V Brně máme jak vozy s Progresem, tak s Europulsem. První jsem ve skluzu zažil často, druhé nikdy.
Go_go
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 22:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad skluzy: - fyzika platí pro všechny, tedy i pro pohony s AS motory = "kloužou" taky. Jeden rozdíl tu je - díky uspořádání pojezdu se na stejnosměných pohonech vyskytuje spíše skluz rozdílový (jedna náprava v podvozku začne klouzat více), na střídavých pak spíše skluz synchronní (obě nápravy podvozku "ujedou" současně). Jiná věc je, že protiskluzová/protismyková regulace se na pohonech s číslicovou regulací dělá lépe (a to je případ střídavých pohonů).
A pak je třeba si trochu promyslet dva pojmy - výkon a moment - na známé charakteristice je osa X rychlost, na ose Y je vynášen moment a výkonová křivka pak vymezuje trakční charakteristiku (ta síla - odpich - je dána momentem a ten mají motory ss. a asm stejné kubatury přibližně shodné; zatímco výkon u as. motoru je v dané kubatuře přibližně dvojnásobný).
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 23:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to už je na mě moc inteligentní debata . Prakticky si tedy řekněme, že pokud mi lidi popadají, je jedno jestli mám asynchron nebo DCčko. S tou 25Tr - jak píše TMB - já měl možnost srovnat prototyp (na zkušební jízdě samosebou, kde se to většinou trochu potrápí), tak si pamatuji, že odpich nás skutečně velice překvapil a je lepší než 22Tr nebo 15Tr (jiná věc je, co na to říká hnací náprava). Záleží ovšem na nastavení, 22Tr by šla jistě také přepsat na lepší odpich, ale bylo by to za cenu mrvení motorů. Takto to představuje kompromis, kdy po dupnutí na jízdu v kterékoliv rychlosti je vůz "živý", současně ale nedochází k přetěžování motorů a nápravy si zatím nestěžují. Je otázka, jestli ten opravdu rázný odpich 25Tr lze využít v praktickém provozu, kdy je vůz plný lidí. V tomto je jedno, jestli je to tram nebo trolejbus, oboje jsou to elektrický vozidla, v dnešní moderní době většinou "táhnou velice slušně odspodu", šalina holt občas uklouzne, ale využití v provozu je řekl bych sporné. Takový KT8D5N (aspoň teda těch 7 originálních v Brně) taky táhnou velice solidně, ale řekl bych, že je to spíš celkovou adhezí tramvaje v kombinaci s relativně moderní, byť DC výzbrojí.
Čili výhodu asynchronního pohonu bych hledal jinde - třeba v tom, že na motory není třeba skoro hrabat a nemusí se člověk děsit, kdy mu z komutátoru začnou lítat jiskry, kdy se uklepe kabel k brejli nebo kdy někdo zapomene vyměnit uhlíky a sjede se to až na dracouny a motor je v čudu. Z hlediska výzbroje namám možnost srovnání - snad jedině jako běžný cestující zvukového, kdy teda ten Europulse je opravdu poměrně nepříjemný - ostatně prý tramvaje dělíme nyní na písklavé a třítónové . Ani jedno mi teda moc nelahodí, i když někomu zase třeba může vadit ukňýkaný IGCT v dvadváce.

(tak mě napadá, jezdí nám vůbec po republice něco jiného s IGCT tyristory? Mám ten pocit že to je taková výzbroj, která vyšla z módy tak rychle, jako do ní přišla...)
Bára!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 00:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli nebyly co do zvuku výzbroje nejvíc uchu lahodící trolejbusy 9Tr a starší 14Tr. To byl přímo koncert, když se to rozjelo
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 00:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: mam takovy pocit ze silovy blok s IGCT prvky je opravdu brneska rarita (ostatne jako cokoliv jineho:-))...napr. ustecke 22Tr a posledni 2 jihlavske 21Tr jsou provedenim shodne jako nase 3040-3 a 3601-8 ale obsahuji klasicky silovy blok s GTO tyristory...myslim ze je to podobne jako s RCT prvky ktere byly jen v nekterych vozech s TV8 ktera pak byla preznacena na TV10 ci TV12...kazdopadne to bylo kvantum vozu ktere by slo spocitat na prstech jedne ruky...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace