K-report
 

Archiv do 03.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » TREŽ Trenčianská Teplá - Trenčianské Teplice » Archiv do 03.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 20:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A čo na tom že je tam neprehladná križovatka. Turisti jazdia dialnicou a miestny dobre vedia aj kedy elktríčky chodí.

Vždycky když ten vlak byl teprve u té lípy, tak jsem ještě přejít stihl, pravil muž, který přijel do Pardubic na nárazníku...
A co až nějaký turista nepojede dialnicou?!
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 07:29:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím si že tie modernizované súpravy sú zrovna historické. Rokom výroby však určite sú. Keď to zobere slovenský súkromník a za prvý rok nezarobí milión tak sa prestane na dráhe jazdiť. Hlavne primátory oboch miest by mali začať konať.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 10:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na TA3 ve "správach" od 10:00 hod. - TREŽ bude prý dále jezdit.(asi 10:18 hod. 1,5 - 2 min).
Kdo nemá TA3 v televizi, na http://www.ta3.com/sk/live jde vysílání živě asi s 20sek. zpožděním. Předpokládám opakování ve "správach" ve 13.00.(Záznam z archivu ala ČT jsem na webu TA3 nenašel)
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 11:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to tu: http://www.ta3.com/sk/reportaze/809_elektricka-bude-premavat-nadalej
Kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.178.239
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:25:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobra oficialni zprava:
Vážený pán Sildberger,

na základe nových informácií, ktoré nám boli momentálne doručené Vám chem oznámiť, že avizované
zastavenie osobnej dopravy na TREŽ (Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice) od 1.oktobra 2006 bolo dnešným dňom zrušené.

Doprava na tejto trati bude zabezpečovaná v rozsahu platného cestovného poriadku.

S pozdravom a želaním príjemného dňa,



Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.

Čorňaková Katarína

Kontaktné centrum

Tel. č.: 18 188

info@slovakrail.sk

www.slovakrail.sk

S pozdravem Kwasi
E-mail: kwasi@seznam.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3522
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je fajn. Myslím, že zapracovaly média, hlavně TA3. Kdyby neudělali reportáž, tak nevím. Navíc si o tom začali vykládat i obyvatelé TT a TT, což taky přispělo k tomu, aby tutlání zrušení dopravy do Trenčianských Teplic vyšlo najevo. Naštěstí zrušení dopravy prozatím ZSSK nevyšlo.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 09:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já slyšel že spíše šlo o hru - ZSSK platit ztrátu samozřejmě nechce a proto se pokouší pochopitelně vyrazit z obcí příspěvky.
Jinak během páteční navštěvy od 8 do 16 h maximální počet cestujících v električke byl 15 !
Električku především drtí autobusy, které zajišťují spojení s hlavními centry regionu Trenčínem a Dubnicí bez přestupu a s intervalem cca 30 minut ve špičce. Železnička slouží maximálně k dopravě cestujících na nádraží k dálkovým rychlíkům, případně pro babičku Kropáčkovou při cestě z Teplé do Teplic za vnoučaty.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 21:23:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Električce by pomohly nízkopodlažní vozidla. Potom by měla konkurenční výhodu a snadněji by se zdůvodňovala i nutnost její další existence. Jen kde taková vozidla vzít ? Tedy přesněji - kdo by do toho investoval ?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 22:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nízkopodlažní vozidla
Já bych řekl, že i otázka "kde taková vozidla vzít ?" je na místě. Atypický rozchod, atypické napětí, potřebná velikost (kapacita) tak asi třetinová proti všemu, co se po Evropě vyrábí.

A ani ta NP vozidla neodstraní železniční nevýhodu z pohledu místních, kterou popisuje M_k = přestup.
AHA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 09:26:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arj:
Co je na 600 Vss atypického?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2744
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 10:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Električce by pomohly nízkopodlažní vozidla. Potom by měla konkurenční výhodu a snadněji by se zdůvodňovala i nutnost její další existence.

???
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 11:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže situace nakonec stejná jako před dvěma? roky ve středních Čechách - ČD pohrozily, že zavřou asi 7 tratí, mezi 5 absolutně zbytečných zamíchaly 2 relativně významné, občané se vzbouřili a kraj náhle peníze našel na provozování všech 7. A spokojeni jsou všichni - kraj, že má plus do voleb, lidi že maj vlak a že je někdo poslouchá, dráhy že maj jistý a zaplacený výkony a odbory, že je práce.
(a schodek státního rozpočtu vesele roste - to kdybyste se divili, kde se bere a kdo tak špatně hospodaří - Sobotka ani Tlustý to nejsou) - sorry za zobecňující závěr, který se zdá být off topic.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 11:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je na 600 Vss atypického?
Presne tak. Jakykoliv vyrobce tramvaji by vhodna vozidla vyrobil. Ale problem je kdo to zaplati. Musel by existovat zajem ze strany kraje/okresu/T.Teplic o zkvalitneni provozu. Nikdo jiny do toho investovat nebude.

Potom by měla konkurenční výhodu a snadněji by se zdůvodňovala i nutnost její další existence.
NP autobus prijde na 8 milionu, nejaka LE verze na 4 miliony. A kdyz mesto bude chtit, tak muze jezdit kazdych 1/2 hodiny az do Trencina.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 15:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chicht, on je problém, aby někdo zaplatil jen to ježdění. O údržbě nebo inovacích řeč není vůbec. atypických 600V bude asi v tom, že sousední návazné nádraží má 25kV, a rozchod 1435, že.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 16:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po pravdě řečeno, jak se koukám na problém ze všech stran, vychází mi že dopravní význam úzkorozchodné električky bude i v budoucnu minimální.
Více živit může električku jen v lázeňské sezóně doprava hostů z nádraží v Teplé do lázní, ale to není spásné řešení. Trochu o něčem jiném by bylo, kdyby dráha měla normální rozchod a šlo by řešit přechod vozidla lokálky na hlavní trať. Dostavět atypickou nevýkonnou úzkokolejku do Trenčína - dopravní řešení poněkud z říše snů a nesmyslů.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 17:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jste asi všichni sotouši upadli na hlavu. Jistě to nějaké řešení má, jen vy chcete zabíjet další veřejnou dopravu.
Jen se divím, že vám to sem ještě nepsal Káemův vševědoucí kolega TM.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2746
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 20:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznamy: No, pane kolego, berme tento příspěvko ironii.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 20:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrická dráha byla vystavěna hlavně kvůli dopravě do lázní.

Pokud jste zákazník lázní třeba z Košic, asi pojedete vlakem. A už vám je jedno, jestli přestoupíte na autobus nebo vlak, vžycky přestoupíte. Ale v tomto případě vyjde levnější jet na jednu jízdenku vlakem až do Teplic.
Místní ji využívají, pokud jedou někam poblíž trati. Pro dopravu do Trenčína a spol. ji využívali naposledy v době, kdy neexistovaly (nebo nebyly moderní) autobusy.

Ta električka má smysl, ale pro místní je výhodnější bus.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2747
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 21:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale v tomto případě vyjde levnější jet na jednu jízdenku vlakem až do Teplic.

Další modrogumní dogma.
Jistěže lze nabídnout takovou službu, kdy zákazník na jednu jízdenku a za výhodnou cenu přijede z Košic do Teplé a autobusem bude pokračovat do Teplic.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 07:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bkp: taky by určitě šly dávat příspěvky na benzín aby přijel host z košic autem.

Ono kdyby se lázenští hosté nechali zlákat nějakou historickou jízdou určitě by to šlo. V líšni hnije pro tento atypický rozchod 760mm a 600V docela dost vozidel (včetně původního sedanu, který po rekonstrukcí stále v TREŽ jezdí). Stačilo by si půjčit třeba jen přes léto (nevim zda by se půjčení vyplatilo) nějaké vozítko a vozit lázeňské hosty za hezký peníz. Nebo jen opravit někde nějakou páru a hned by bylo veseleji. Možným problémem je že v T.Tepléj alespoň co to znám nic není takže není důvod tam cestovat

OT (jak to funguje na trati Břeclav-Lednice, že jsem neslyšel nic o tom, že by se měla rušit, vždyť tam jezdí jen 4páry vlaků o víkendu a to ještě historické, letos jsem tam byl přes týden a není tam ani noha na nádraží)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 09:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jistě, na tom jsme se shodli - jako historický provoz to má šanci na přežití. Podobně jako Bystřička v Čechách nebo linka 91 v Praze, která je dokonce (spolu s lanovkou) zisková. Ale na každodenní dopravu do práce to už holt není.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 14:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad bkp: Já jsem předpokládal, že jízdenka ZSSK vyjde levněji, než dvě jízdenky. A tamní lázně nabízejí nějakou slevu na dopravu autobusem?

Pro normální občany to není(pokud nebydlí u trati), ale lázeňským hostům podle mě celkem slouží.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 15:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad bkp: Já jsem předpokládal, že jízdenka ZSSK vyjde levněji, než dvě jízdenky. A tamní lázně nabízejí nějakou slevu na dopravu autobusem?
Pri soucasnem tarifu, ktery ale nebude platit naveky. A jaky je ten rozdil kdyz bych si koupil 2 jizdenky misto jedne - 10 Sk na jizdence za 300 Sk?

Doporuji se podivat, jak je tarifikovan usek Strba - Strbske Pleso, ktery provozuje takzez ZSSK.

----------------
Trochu off topic v teto skupine:

Co se tyce tarifu. Uz jen ocekavam, kdy nektery z kraju vyhlasi "svuj tarif" a posle CD s tim jejich komplikovanym nepruhlednym systemem slev nekam. Jde o to, ze zpusob placeni a vysi jizdneho si urcuje ten, kdo dopravu dotuje, ne dopravce.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 15:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r: No to asi nepůjde, kraj kupuje dopravu od dopravce i s chlupama (tedy s tarifem), koho si vybere toho má. Může se samozřejmě pokusit dopravce změnit, ale jak se ukázalo, snadné to není zejména u dopravce (téměř) monopolního.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 16:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jednoduche to nebude, ale myslim, ze to casem prijde. Pokud mam vzit priklad ze zahranici, tak pro vsechny primestske vlaky v okoli Parize (do 80 km od Parize) plati tarif vyhlaseny mestem, a ne tarif SNCF (vcetne vicedennich sitovych jizdenek SNCF). A SNCF je snad jeste horsi organizace, nez CD.
Ostraváček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 16:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidávám stránku na které je tarif TEŽ a ozubnice Štrba-Štrbské Pleso: http://www.slovakrail.sk/docs/pdf/cennik2006_tatry.pdf .
Cenový rozdíl:Jednorázovka na 5km ( z T.T-T.Tepl.) na TREŽce 10 SK.Jednorázovka na Ozubnici 5km 30 SK !!!.
To co zaplatíte na TREŽce za 5km tedy jeden směr z T.T-T.Tepl. to zaplatíte na Ozubnici ze 2km!!!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 17:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r: Ale tak to je obdoba PIDu a dalších IDS, a pro dopravce to obvykle znamená zaručený příjem. Jistě takhle jo, ale i v případě PIDu to šlo s ČD hodně ztuha a furt se bránily. A to je Praha nějakej kšeft :-) a dodnes není pár tratí zaintegrovaných.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 11:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hele: :-)
Od konce letošního roku se bude cestovat autobusy a vlaky v Libereckém kraji na jednotný lístek. Cílem sjednocení jízdného je přitáhnout lidi z aut do veřejné dopravy. Informuje o tom regionální příloha Deníků Bohemia pro Českolipsko.
Koordinaci veřejné dopravy v kraji a spuštění jednotného tarifu IDOL má na starosti společnost Korid LK. Podle jejího specialisty Jaroslava Kadlece zaplatí cestující za dopravu z jednoho místa v kraji do druhého vždy stejnou cenu, bez ohledu na to, zda pojedou vlakem či autobusem. Nové jízdenky budou omezeny jak časově, tak zónami. "Možné budou i přestupy mezi spoji a dopravci," uvedl Kadlec.
Cestování se podle deníku zrychlí právě proto, že lidé budou moci měnit během cesty způsob dopravy. "Naším dalším cílem je do budoucna přiblížit k sobě co nejvíce autobusové a vlakové zastávky v jednotlivých městech a obcích, aby se zkrátila doba přestupu, a tím celé cesty," dodala vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu v Liberci Stanislava Jakešová.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 12:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Když se chce... Třeba budeme mít jednou místo IDOLu, PIDu, IDSJMK, IDSOKu a dalších jeden velký ČID
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2750
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 20:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Evidentně by bylo lepší, kdyby jste si přečetl, co jsem napsal.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 21:42:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... jako historický provoz to má šanci na přežití. ... Ale na každodenní dopravu do práce to už holt není."
Jenomže dnes je tam daleko nejvíc cestujících právě brzy ráno, když lidé jezdí do práce, zatímco přes den by místo vlaku někdy stačilo jedno osobní auto.
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 17:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jezdila 411.903
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.39
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 13:31:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále tu spomínate trenčín.
Nejak tu každý zabúda že aj v trenčianskej teplej existujú ešte fungujúce priemyselné podniky. (napríklad asi posledný cukrovar v prevádzke na Slovensku)
ad: mayq
V lišni fakt hnije M 24.003,C/u 301,V/u 4430, alebo si to myslel obrazne. Mali byť predsa zrekonštruované.
Takto by asi vyzerala moja vízia turistickej dráhy:
M 24.003 z osobným vozňom by premával na trase Teplice-Teplá. V Teplej by na turistov čakala skupina ľudových umelcov so svojimi stánkami(musia byť v krojoch). Po tom ako turisti nakúpia spústy predmetov zo značkou handmade nastúpia do historickej elektríčky a mažu naspäť na mazáže.
AHA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 15:59:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: mayq & libochlast
"V lišni fakt hnije M 24.003,C/u 301,V/u 4430..."

M 24.003 je pečlivě renovován včetně plyšových sedadel v oddíle 1. třídy. Chybí mu el. výzbroj, protože se nedochovala. Teoreticky jde něco do vozu poskládat, ale co je za rozumný peníz neřešitelné, to jsou tlapové trakční motory - volné TM zkrátka v CZ nebo SK nejsou a nebudou.

C/u 301 pečlivě renovován, ev. nutno doplnit brzdy.

V/u 4430 ve stavu jak dojezdil. Protože jezdil málo, maličko, tak ho stačí natřít.

Tato historická vozidla n e j s o u vhodná pro pravidelnou turistickou dopravu, protože jejich zprovoznění by si vyžádalo natolik velké kompromisy, že by se tím snížila jejich historická hodnota.
Řešením je výroba replik, které by měly více hodnotu estetickou, než památkovou. To je řešitelné i bezpečnější z provozního hlediska. Také lze učinit více ústupků při zprovoznění, aby odpovídaly současným nárokům.

Ostatně střešovické komerční tramvaje při návratu z KOSky jsou již také repliky s částečným použitím původních dílů. Původní díly jsou tak mosazné desky kontrolerů a skříně trakčáků, kola (nikoliv nápravy) a ložiskové domky. Vše ostatní je nové. Možná někdo ještě doplní tak cca 62 kg originálních dílů, což při hmotnosti tramvaje je prd. Tím nechci snižovat střešovické komerční tramvaje. Je to tak dobře. Spíš je otázka, zda se při výrobě replik musí ty původní vozy ničit. :-)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3750
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 16:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Teplej by na turistov čakala skupina ľudových umelcov so svojimi stánkami(musia byť v krojoch). Po tom ako turisti nakúpia spústy predmetov zo značkou handmade nastúpia do historickej elektríčky a mažu naspäť na mazáže.

No to by byla fakt nádhera...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5419
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 07:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jakej maj vjetnamci kroj?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AHA:Ty trakčáky bych neviděl tak černě o dvou
náhradních na 411 bych věděl.Mnohem vážnější
je otázka dobových nápisú které by se musely
přeložit do přijatelného jazyka.........
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.39
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:54:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nakoľko by vyšla replika M 24.003? (cena odhadom) Netreba zavolať primátorom menovaných obcí že sa tu bavíme aj o nich?
ad: Bobo Na slovensku je dosť ľudových umelcov, ktorý zachovávajú tradície remesiel. Je ich vidieť na rôznych jarmokoch a slávnostiach. Pre turistov je dôležitý suvenír, nie handra.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5434
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z turistů je potřeba vyždímat peníze - to je správná formulace
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:26:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Renovace tramvaje (v podstatě novostavba skříně, často i rošt spodku se děla často téměř znovu) se v KOS Krnov pohybuje řádově ve výši 4-5 mil. Kč. Ovšem je třeba mít alespoň nějaké nápravy, péra, mechanizmus brzd, motory, kontroléry, rozjezdové odpory, atd. Pokud by se tohle vše muselo vyrábět (což je prakticky nemožné), tak si cenu netroufnu ani odhadnout.
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 13:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové a neví někdo jak dopadly ty přívěšáky
z T.T. které jsou vidět na fotkách z Heřmanic?
Zaslechl jsem že snad někde ještě jsou....
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:39:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mých informací už dávno neexistují. Ale kdyby zafinancoval stavbu replik těch původních vozidel, mohly by na nich být tabulky a nápisy v interiéru i v současném úředním jazyku Slovenska.
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 13:56:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Psaní kvapné, málo platné. Příspěvek měl znít: ...kdyby zafinancoval stavbu replik těch původních vozidel velký Vlado (viz obrázek), mohly by... atd. Ale věřím, že čtenáři pochopili.
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.39
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 08:06:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Cogwheel
Škoda že to neurobil. Mal na to páky. Také už mať nikto nebude.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 01:31:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z těch původních přívěšáků ve Frýdlantu už zbylo velmi málo. Snad ještě existuje skříň čtyřokeňáku (Kopřivnice 1928) a možná zbytek skříně posledního z původních CF. V asi nejlepší kondici je původní zavřený nákladní (vlečňák), ale ten je turisticky nevyužitelný a pro muzeum neatraktivní. Před nějakou dobou proběhla zpráva, že v Lubochni se našly pozůstatky skříně po zbývajícím z teplických osobních vlečných vozů a teď by měly být v Pribylině.
AdamGold
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.212.5
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 08:40:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zmar: Existujú z Frýdlantu nejaké fotky vozov z TREŽky? Myslim zo sucasnosti, tych vrakov. V Pribyline som bol 25.8.2006 no nezaregistroval som tam ziadne pozostatky "tramvajoveho" vozu, jedine co ma zaujalo, je vlecny vozen upraveny z elektricky z Usti n.L. z roku 1913.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 22:05:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O fotkách ze současnosti nevím, ale v dohledné době se tam chci zajet podívat. Takže potom by něco mohlo být.

Vůz v Pribylině, přestavěný z ústecké tramvaje, je dnes už možné považovat téměř za novostavbu, protoze řada prvků (dokonce i typický tramvajácký profil bočnice skříně) se už původní tramvaji tolik nepodobá. Nicméně ještě jedna skříň takového vozu v údolí Čierného Váhu pořád stojí jako kůlna. Myslím, že by jí to ještě víc slušelo někde na tramvajových kolejích anebo aspoň v depozitáři některého spolku tramvajových fandů.

Když vidím, jak u si u sousedů v Žitavě nebo v Oybinu váží zachovaných skříní saských úzkých a vše cenné si shromažďují, aby to bylo možné opravit někdy později, až snad budou peníze - jen jim závidím.
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 23:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Pribylině je opravený služebák LŽLM a boční
stěny teplického čtyřokeňáku (Gyor)ve velmi
zlém stavu nalezené v Lub.dolině.Lubochòa  1978foto.J.Slavík
AdamGold
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.212.5
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:12:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zmar: čo sa týka ústeckého vozu,tak to by som ani netvrdil, prehliadol som si ho podrobne,mám aj fotky interiéru, plošín.Hrubá stavba skrine, strecha,oddielové priečky, rám vozu sú určite originál. Na zošikmené spodné časti bočnice sú nadstavené drevené kliny, aby bolo možné urobiť rovné oplechovanie bočníc. Fotky možem poslať mailom. Takže povodného je tam ešte dosť a vrátiť jej povodný vzhľad by bolo technicky možné (čo sa však nedá povedať o pojazde a el. výzbroji...)
AdamGold
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.212.5
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:25:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad TMB a Lubochlast: Výroba replík by bola reálna iba vtedy, ak by sa napríklad urobili ústupky tam,kde je to technický nutné a zo vzhľadového hľadiska nie až tak podstatné. Myslím hlavne zvarovaný rám, pojazd,ložiska atd z niečoho iného, elektrická výzbroj. Napr. použiť TM s nápravami a ložiskami zo 411, odporníky možu byť aj nové,resp. z nejakej lokomotívy (ako má Kométa na TEŽ), rozsohy,pružnice vyrobiť nové. Kontroléry použiť, ktoré sú dostupné (napr. z pražských vozov), na ČHŽ je originál kompletný kontrolér, ale iba jeden...Lýru vyrobiť novú,ak by sa žiadnu nepodarilo zohnať. Skriňa, interiér je v podstate vyrobiteľný podľa originálu. Na turistické účely by to stačilo. Letný vlek by bolo vyrobiť ešte jednoduchšie, kľudne aj dva Problém však je, kde na to vziať Ďalej by bolo možné prevádzkovať ostravský vozeň z TMB z roku 1954 (čo je vlastne to isté ako teplické vozy pred rekonštrukciou), no musel by sa opraviť, hlavne výzbroj, dať novú kabeláž, skriňa, lak...
Laer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 16:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom, že na Slovensku na PLŽ skončilo několik bývalých ústeckých tramvajových vleků, je celkem známo – existuje i několik fotografií. Mohu požádat o fotografie bývalého ústeckého vozu v Pribylině? Je známé původní ústecké ev.č. tohoto vozu? Je zde drobný detail - dle dochovaných materiálů žádná z bývalých ústeckých tramvají nepochází z roku 1913 – viz:
http://www.volny.cz/petr.jezek/vhtm/3.htm
Pomožte s identifikací vozu a místa vzniku poslední fotografie na této stránce:
http://tramvaje.cnds.com/28.htm
Že se jedná o Slovensko je jasné – ale kdy a kde je to foceno?
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 16:39:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad AdamGold: o těch klínech pro vyrovnání profilu bočnice jsem nevěděl. Připadlo mi škoda, že vůz už nemá typický tramvajácký profil bočnice. Jestli je to tak, tak svoje výtky beru zpět. Viděl jsem vůz, jak vypadal před rekonstrukcí (v Liptovském Hrádku) a tehdy jsem nevěřil, že by ještě někdy mohl být v pořádku.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 17:03:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tu píše o tramvajových vozech, co skončily na lesních železnicích - je známo, odkud se vzaly ty letní vozy, co z nich na PLŽ udělali čtyřosý letňák ? Mám na mysli ten letňák, co poté skončil na Vychylovce a za éry jednoho neblaze proslulého ředitele jeho tramvajové skříně zlikvidovali aby místo nich vyrobili jeden z dnes používaných vozů. Uvádí se, že snad pocházely z Veselí n.M., ale ze které tramvaje přišly tam ?
Laer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 17:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zmar: Pokud máš na mysli ten čtyřosák z bývalých ústeckých letních vleků - jak jsem již avízoval na uvedených stránkách jsou fotky a údaje o původu - německý Würzburg.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 23:53:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď si nejsem jistý, co mám na mysli :-). Jestli z toho Wurzburgu na PLŽ udělali zavřený osobní vůz (takovou ošklivou krabici), tak ten na mysli nemám. Mám na mysli ten, co z Hrádku přešel na Vychylovku ještě pořád jako letňák a dnes je (ovšem už s novou skříní bez jakékoli stopy po tramvajovém původu) provozován v běžné dopravě na Vychylovce. Myslím si, že ten asi neměl s Ústím nic společného. Kdesi se uvádělo, že skříně údajně měly pocházet z pražské koňky, ale byla to jen spekulace podle podobného vzhledu.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 23:55:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě pro upřesnění: ten správný měl příčné lavice, zatímco ten nesprávný měl podélné lavice.
AdamGold
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.212.5
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 06:50:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Laer: Tram v Pribyline pochádza v motorového vozu série ev.č. 35 až 39, rok výroby 1914, Graz, AEG. Fotky poslem na mail.
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 10:14:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zmar: Ten vyhlídkový letní vlečňák PLŽ, který se později dostal na Vychylovku a byl tam zbaven své památkové podstaty, byl opravdu postaven s použitím 2 skříní letních tramvajových vleků z Ústí nad Labem, kam se dostaly z Německa. Skříně byly odborně spasovány k sobě a posazeny na spodek z podvozkového plošiňáku LŽ. Je smutné, že se stále tradují nepravdivé hypotézy a mýty. Bohužel, dost k jejich šíření přispěla nekvalitní kniha D. Lichnera "Úzkokoľajky na Slovensku". Někde bych možná vyhrabal článek "Zahraniční tramvaje dojezdily na lesních železnicích", psaný kdysi pro "Tuláka" Klubu dráhařů, kde je uvedeno více.
Ve Veselí nad Moravou byla před rokem 1948 agrární úzkokolejka hraběte Choryňského, který také měl na své drážce osobní vozy, ovšem kryté. S použitím skříní těchto 3 vozů byl postaven jiný (uzavřený) osobní vůz PLŽ, který se v úplnosti nezachoval. Stopa po jedné skříni os. vozu hr. Choryňského (po zrušení PLŽ z vraku vagonu opět odříznutá Technickým muzeem Brno a posléze dále chátrající na volném prostranství v Brně-Líšni) směřuje do zahraničí, kam se dostala po roce 1989.
Laer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 16:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel: Je to tedy ten vyhlídkový vlek na onom obrázku? Existuje kromě této ještě nějaká fotka? Pozná někdo, kde je to foceno? Pokud někdo chce kvalitnější foto tohoto vozu, mohu poslat.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 16:55:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to viděl na Vychylovku.Ještě k té Pribilině-jsem v šoku,tam je ve skanzenu něco z lesních drah?Jezdím do Pribiliny každý rok,ale u vstupu do skanzenu o tom není ani zmínka.Vevnitř jsem byl jen jednou snad před 6 a více lety a tehdy tam byl k vidění 1 (SLOVY JEDEN) osamocený pražec!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace