K-report
 

Archiv do 16.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » TREŽ Trenčianská Teplá - Trenčianské Teplice » Archiv do 16.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 23:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud to nebude ze skodovky, tak je ta sance mala :-) a pri reko se da snadno dodelat trojuhelnik
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 21:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lenže... To všetko vyššie uvedené bude musieť byť iba s podmienkou (aspoň)metrového rozchodu.A ten sa nekoná, lebo už je neskoro. Rekonštrukcia trate je už hotová. Škoda, že sa na to nemyslelo vtedy. Ja tvrdím, že práve tento rozchod (760mm) je momentálne brzdou ďalšieho vývoja na TREŽ.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 23:48:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že dnes už rozchod nehraje roli. Dřív se ČKD nebavilo se zákazníkem, který nemá některý z jejich klasických rozchodů. Ale dnes je výrobce ochotný kvůli zákazníkovi dokonce i upravit svůj výrobek. Mám dojem, že úprava podvozku z rozchodu 1000 na 760 by nemusela být nemožná.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 09:56:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tu debatuje o takových fantasmagoriích, jako o modernizaci vozidlového parku, ke které stejně nikdy nedojde (to spíše bude za pár let trať zrušena), dovolím si nadhodit, co mi na této trati chybí: SALONNÍ VŮZ PRO VLADIMÍRA MEČIARA!
Přitom v depozitáři TM v Brně-Líšni se nachází původní el. vůz z této dráhy řady EMU 24.0 (pravda, většinou bez el. výzbroje) a opravený letní vlečňák. Ještě za federativního Československa, před zhruba 25 lety, byly vraky těchto vozidel, dojezdivší na elektrifikované LŽ Ľubochňa, péčí TM Brno zachráněny a zrenovovány. Nyní ale v Brně-Líšni stojí bez užitku. Co kdyby je velký Vladko koupil nechal zprovoznit a pak používal k potěše své i P.T. šotoušstva. Prachy na to určitě má.
P.S.: Pokud se tento příspěvek někoho dotkl, předem se omlouvám za svou zálibu v politických morbidnostech.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 11:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně EMU 24 + vlek jsem slyšel takovouto historku :
Ze slovenské strany byl - skrze nějakého sponzora - zájem vozidla převzít, doplnit výzbroj a provozovat v muzejním režimu. Jenže tentýž záměr předpokládal odstranění (draze vyrobených anebo ručně malovaných) původních tabulek a nápisů, které jsou - světe div se - v jazyce maďarském a německém, slovenština tam není vůbec. Toto se zase nelíbilo (zcela pochopitelně) TMB i slovenským muzejníkům (protože mělo jít o nějakou výměnu předmětů v památkovém režimu mezi oběma státy), takže to šlo celé do kopru.
Za pravdivost neručím, je to JPP, ale zní mi to celkem pravděpodobně...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 12:38:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona i (silně teoretická) představa jejich občasného provozu na muzejní 760 mm trati na Ostravsku také není k zahození. Líbila bi se mi krátká předváděcí 760 mm trať od stanice budoucí () 1435 mm tram. trati do Hlučína - od zastávky Petřkovice - celnice (u hlavní silnice) k muzejnímu dolu Anselm (pod Landekem). Ale to by chtělo, aby se do z Brna do Ostravy vrátily i ostatní 760 mm vozidla z Ostravska.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 12:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle představa je krásná, ale má tu drobnou vadu, že by celá trasa ležela pod hranicí 100leté vody...

Pokud se někdy v Ostravě dočkáme Muzea tramvají (jako že plány existují, byly magistrátem akceptovány a "jsou v pořadí") tak zcela určitě alespoň jedna kolej bude i s rozchodem 760mm. Jestli se toho dožijeme je věc jiná, a zda bude TMB (potažmo ministerstvo kultury) ochotno zapůjčit některé exponáty je ještě jiná věc.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 13:07:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prý se na rozchod 760 mm z hrozného vraku rekonstruuje nějaká opavská tramvaj (uvítám upřesnění). Měla by časem sloužit externímu dopravci na Osoblažce, pochopitelně jako vozidlo tažené.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 13:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Cogwheel: Tedy nejsem si jisty o existenci jakékoliv opavské tramvaje, jediné místo kde by mohla být je Líšeň a nepovedlo se mi wywebit jestli tam nějaká je a knížku mám doma.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 14:29:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten tramvajový vůz z Opavy by momentálně měl být v OLPASu v Krnově.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 15:52:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním, že v Líšni nikdy nebyl. Spíš u někoho na zahradě.
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Ano, mohu potvrdit, psalo se to alespoň v příloze Železtniční muzea a zajímavosti dvojmagazínu EXPRES a ČD pro Vás. Je tam, že to má sloužit po rekonstrukci v OLPASu jako vlečné vozidlo na dráze Třemešná ve Slezku - Osoblaha. Doufám, že jsem pomohl.
Kresteš Jan
___________
http://www.22.wz.cz - NAVŠTIVTE
S T3 na věčné časy a nikdy jinak!
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 08:13:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačí si důkladně přečíst knihu "100 let MHD v Opavě", (knížku lze zasílat i na dobírku) která vyšla vloni a dočtete se, že 3 karoserie z 9 opavských tramvají z r. 1905 byly v rozličném stádiu rozkladu k vidění na zahrádkách na opavsku. 1 vůz majitel zlikvidoval, protože byl o kastli zájem, další majitel daroval za odvoz a poslední majitel prodal za symbolický peníz. Z těch dvou vraků opravdu něco vzniká, nechte se překvapit. Kdo chce sondovat na osoblažce už dříve (než vyjede exopavský vůz) tak vězte, že letošní parní provoz začíná v sobotu 24. 6.
VJKM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.194.88.26
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 12:01:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co takhle třeba ještě Osoblažku zadrátovat ?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 12:41:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a provozovat ta dochovaná historická 760 mm vozidla ex SZD, MEDB, MDOK a DPMO tam?
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 12:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně to DPMO které se musí přerozchodovat z 1000 na 760mm
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 13:08:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Co to zase píšeš za nesmysly, vždyť Dopravní podnik města Ostravy byl posledním provozovatelem těch 760 mm vozidel a tratí, původně založených soukromými společnostmi (SZD = Slezské zemské dráhy, MEDB = Městská el. dráha v Bohumíně, MDOK = Místní dráha Ostrava - Karviná), aby bylo jasno. DPMO rovněž (před více než 50 lety) obdržel nemjodernější elektrické vozy pro 760 mm tratě v Česku. Shodná vozidla (motoráky + vlečňáky) byla v té době dodána i na trať Trenčianská Teplá - Trenč. Teplice. Tato vozidla TREŽ ale byla zhruba před 15 lety modernizována. První z nich, jako vzor, právě v ústř. dílnách Dopravního podniku v Ostravě.
Ještě doplním, že poslední zbytek 760 mm (interurbánní) tramvajové sítě na Severní Moravě zanikl 1973.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 13:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Cogwheel: omlouvám se, pořád mám v hlavě tu opavskou tramvaj tak mi nedošlo že tím DPMO myslíš Ostravu (což mě neomlouvá protože DPMO je stejně Olomouc). Zbytek všechno vím jen nejsem zvyklý slýchývat DPMO
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 13:46:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se taky omlouvám, že jsem tak vyjel. Když DPMO je nyní Olomouc, jaké vlastně jsou správné současné zkratky Dopravního podniku v Ostravě a Dopravního podniku v Opavě?
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 13:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MDPO Městský dopravní podnik Opava
DPO Dopravní podnik Ostrava
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 20:35:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice to sem nepatří, ale zajímalo by mne, kde je k sehnání kniha o opavské tramvaji ?

Kdysi dávno vyšla někde zpráva o tom, že existuje zahradní bouda alias opavský tramvajový vlečňák a byla snaha ho dostat do Brna. Jak to s ním tehdy dopadlo ?
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 13:07:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zmar: dotaz i odpověď by patřily do opavské diskuse, ale odpovídám tam, kde byla položena otázka. Ostatním se omlouvám.
Opavský tramvajový vlečňák alias linecká koňka byla úspěšně zlikvidivána jejími majiteli v 90. letech 20. století - jednalo se o byť přestavěnou, ale karoserii více jak stoletého vozidla. Tehdy to bylo bez dájmu opavského DP i bez faktického zájmu TMB. Privátní sektor ještě nebyl natolik silný, aby úspěšně zvládnul záchranu této kastle. Záchrana kastle opavského motoráku je možná, protože existuje zájem opavského DP a protože tu je i privátní firma, v tomto případě Olpas Krnov, který snahu a zájem projevil. Dlužno podotknout, že bez prvotní informace z TMB, kde byl zájem ale ne možnosti, by i tato akce skončila opékáním špekáčků na ohníčku z dobře vyschého dřeva.
Knihu o opavské tramvaji - 100 let MHD v Opavě - lze zakoupit v předprodeji jízdenek v Opavě nebo objednat na dobírku na mirek.redakce(zavináč)centrum.cz
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 21:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,měl bych dotaz-nemáte někdo JŘ této trati..na netu píší že doprava jek zastavena.Tak nevím no:-(Chystám se tam podívat,tak abych věděl...ídky
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 22:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Šari: omlovám se za svou pozdní odpověď ale nebyl jsm v tomto časovém pásmu. Mám zde dva odkazy ale bohužel si od druheho nepamatuju kde jsem to stáhl takže aktuálnější informace nemohu najít. Tyto informace jsou platné k dubnu 2006 takže pokud se od té doby nezměnili jízdní řády tak by měli být platné i nyní.
odkaz 1 a odkaz 2
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Zabij bobra, zachraň strom
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 192.18.45.134
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 23:15:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Které místo na planetě má oproti SELČ rozdíl 49 hodin? ;)))) Kdepak, časovým pásmem to nebude.
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 15. července 2006 - 12:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mayg:Díky ti moc:-)
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 08:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šari :
http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=827
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 23:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

30.9.2006 ukončíme provoz na naší TREŽce.
Ekonomické ukazatele zahnali trať do slepé
uličky a tak neváhejte a foťte.....

S pozdravem autobus je rychlejší.....
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 11:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S najvacsou pravdepodobnostou je to tak. Vysoke prevadzkove naklady a nezaujem VUC spsobili zastavenie prevadzky.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 12:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CO???
To je myšlené vážně?
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrdil mi to kamarat, ktory robi v ZSSK vo veducej funkcii.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3421
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 17:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to jsem rád, že jsem ji byl 1.8.2006 navštívit. Viz http://mhd-ostrava.ic.cz/trez.htm
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 21:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co bude potom? Autogenizace nebo konzervace třeba formou muzeální železničky?
Všichni lidi jsou blbci. Naštěstí ne všichni ve stejnou dobu. (Dilbert)
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 11:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Este nie je znama podoba, v akej to bude dalej. Vozidla pravdepodobne zostanu v depe. Mozna je rekreacna prevadzka, vsetko je este otvorene.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2281
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 10:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je to nějak potvrzené? Na stránkách zssk, kraje ani obcí o tom nemůžu najít ani písmenko, ten odkaz na vlaky.net nefunguje a nemůžu tam taky nic najít...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7245
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 13:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zajímavá otázka, neboť jsem též nic nenašel. Na druhou stranu ale slovenské poměry bývají někdy dost svérázné.
A třeba už trať skutečně nikoho nezajímá, a tak ani není potřeba nic zveřejňovat...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kamarat, ktory mi to povedal, ma v kompetenciii o.i. aj spravu budov, teda aj budov patriach ku prevadzke TREZ. Oficialne to este nie je, nejake to percento je este sanca. Ale pre spominany nezaujem zainteresovanych ludi z VUC to mozno povazovat za iste. No este pozistujem.
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 16:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bolo by lepšie s tým počkať aspoň do komunálnych volieb, mohla by byť nejaká nádej. Ono tých zaručených zrušení bolo zrejme už viac, dúfam, že aj toto sa podobne skončí.
Ale v stredu budem mať voľno, pôjdem sa tam mrknúť, keby predsalen, náhodou, naposledy...
AHA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 22:55:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastavení provozu je nyní velmi reálné, zatím je to únik informací - teprve se to bude schvalovat a má to přijít "jako blesk z čistého nebe". Tak to všichni rozmazávejte, jak dovedete. Třeba se ještě neco povede zkorigovat.
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 10:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co tak vyvinut nejaky tlak napr. cez media na VUC? Alebo priamo oslovit kompetentych v Urade?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 14:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nodes: Tlak přes média: Zkus napsat nějakému (pokud možno známému) redaktorovi v novinách, co je za problém, tedy jak se ZSSK snaží ututlat zastavení provozu na električce v TT. Pak mu taky musíš dohodit někoho v ZSSK, kdo je ochotný mu to potvrdit (dotyčný by se neměl bát, novináři zdroje neuvádí a ZSSK snad není mafiánská organizace) a pokud možno také někoho, kdo na takovou zprávu o zastavení provozu bude reagovat bagatelizováním a vytáčkami. A pak je taky důležité se ptát lidí v TT, co vědí o zastavení provozu, pokud možno těch, co zrovna čekají na električku. A aférka může být na světě.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 14:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: Na tvé radě je jediná dobrá ta předposlední věta, všechno ostatní je nejlepší cesta , jak zahubit někde nějakou jinou železnici, možná potřebnější podle zásady deset spojů musíme někde ušetřit a těch deset spojů bude třeba 50% této ale 100% jiné železničky. Vzhledem k poloze, délce a významu této atrakce by měli především místní občané rozhodnout, zdali jí chtějí nebo ne a pokud ne tak příslušné památkové úřady , je-li muzeálně zachování hodná a pokud ani to ne, pak mohou nastoupit šotouši. Tvá rada tě staví do pozice Jihočeských matek financovaných z Lince, sídlících v Praze a hovořících do elektrárny v Temelíně.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 14:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no tak, já to myslel dobře. Taky je mi úplně jedno, jestli se tohle zruší nebo ne, ale vadí mi ta snaha ZSSK to co nejvíc ututlat. Můžou si snad takhle sami občané rozhodnout jestli električku chtějí nebo ne? Když budou postaveni před hotovou věc?

Kromě toho byla celá trať v létě roku 2000 rekonstruovaná...

(Příspěvek byl editován uživatelem syverin.)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 18:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pak je taky důležité se ptát lidí v TT, co vědí o zastavení provozu, pokud možno těch, co zrovna čekají na električku.

Mám nepříjemný pocit, že lidé čekající na električku TT - TP ti odpoví akorát něco ve smyslu "kým sa pán gróf rozhodol, čo my dole zrobíme? Taký už je náš ťažký život tu pri Váhu".
Největším nepřáteli železniční dopravy jsou její samozvaní tzv. příznivci. Většinou s IQ < 90 a neschopní vyplodit jedinou srozumitelnou českou větu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 20:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš odpoví - A čo, kola gumová lebo železná, hlavně že nás do piči odvezú, no nie?
No a když je jim to jedno... co jim cpát električku.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 21:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:-)
Ale on ještě nikdo neví, jak odpoví, nikdo se jich na to totiž nezeptal. A tipoval bych, že se na to nikdo nezeptal ani radnice v Trenčianských Teplicích....
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 22:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pan primátor v T.T. má konec volebního období a
je mu jedno zda TREŽka padne.
Vše to končí na financování,potrebné milióniky
nedá ani Teplá ani Teplice ani VUC Trenčín a už
vúbec ne Zssk.Snad ještě navštívit vilku
Elektrulu......
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 23:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já hlavně nerozumím tomu, proč by lidé měli být zděšeni z toho, že jim místo padesátiletého šrotu začne jezdit něco o poznání modernějšího.
Substrát nemá šotosklony, jemu na materiálu kol nezáleží.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 00:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Pražák často nechápe, ale pro většinu civilizovaného světa je kolejová doprava "něco víc" než (hromadná) gumokolní. I mezi nešotoušskými částmi obyvatelstva.

Je asi pravda, že ta dráha nemá šanci jako obyčejný dopravní prostředek. Ale jako památka a turistická atrakce klidně může...
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 10:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beztak už hlavní zátěž převzaly busy. Které jezdí přímo /a levněj/ do Trenčína.
No já bych to spíš viděl jako, že se z toho udělá jenom sezónní atrakce. 4 spoje denně. Ale spíš je to moje /šoto/ přání...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
AHA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 11:44:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hrabě:
Směr Elektra jsme signálek vyslali, uvidíme. Zatím bych aktivity nepřeceňoval. Ale čiňme, co kdo dovede!
Ad Bkp
Místo padesátileté před dvaceti lety trošku folklórně modernizované električky pojedou lidičky (stejně jako nyní již jezdí souběžným busem) asi 15 let starou Karosou, která byla modernizovaná natažením térové lepenky na střechu, aby do busu neteklo.
Krasavec jako krasavec...
Budoucnost je buď v kovošrotu nebo v turistické dráze.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 12:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Turistická dráha je , řekl bych, přijatelné řešení. Pořád lepší, než kdyby busy nahradily hned návaznou trať 123
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2583
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když nevíme, co s nerentabilní dráhou, uděláme z ní turistickou atrakci...
A kolik takovýchto turistických atrakcí se vůbec v ČR + SR může uživit? Navíc tato je velmi zvláštní: úzký rozchod a elektrická trakce, tedy faktory ztěžující (rozuměj prodražující) běžný provoz. Úzký rozchod řekněme může být pro bězné turisty zajímavý, ale elektrická trakce?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Pražák často nechápe, ale pro většinu civilizovaného světa je kolejová doprava "něco víc" než (hromadná) gumokolní. I mezi nešotoušskými částmi obyvatelstva.

Jo, to je mi celkem jasný.
Když ti bude někdo tam bydlící popisovat dopravu, tak řekne, že tam mají něco extra - úzkorozchodnou meziměstskou tramvaj, ale na otázku, jak se s ní jezdí odpoví, že nic moc, že kdo na to má, tak jezdí autem, kdo ne, tak autobusem a jen zřídkakdy vlakem, tím např. on jel naposledy před pěti roky...
A to "něco víc" znamená vlastně co? Že třeba lidé z Prahy do Brna jezdí autobusem, zatímco na "něco víc" kašlou?
Ale máš pravdu, i já jezdím raději tramvají, než autobusem.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 21:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda že sedadla jsou trochu balkánská ale ráno je v šalině příjemné teplo,poklábosí s Vámi ochotný personál a pokud chcete po cestě fotit
rádi prodlouží pobyt na zastávkách.
Jízdné je menší než autobusem a to že některé spoje nenavazují je zaviněno tvúrcem grafikonu.
Malá úprava zastávky T.T. obec tj. její posunutí na trojúhelník ke křižovatce by také přinesl nové
cestující - dnes a denně to poslouchám ale chceme něco zlepšit nebo zrušit??!!!
AHA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:57:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kruh se uzavírá, nejen u této dráhy. Řada lokálek vznikla jako LOKÁLKY, tedy pro lokální potřeby. Jejich pohlcení centrálním molochem (ČSD, ČD, ŽSR atd.) přináší pohled před centrální šablony, kde i nějaké posunutí zastávky nebo místní marketing, nemluvě o historických vozidlech, chlastacím vagónu či většímu propojení na lázně lačné po atrakcích, je zcela pod rozlišovací schopnost centra.
Dráha asi ztěží může být výdělečná i jako atrakce, ale jinak už může přispět kraj (či lázně) na atrakci, než na jeden z paralalních dopravních prostředků.
Dráha má smysl pouze jako místní atrakce sloužící lokálním zájmům. A zda její věhlas přesáhne hranice kraje už záleží jenom na šikovnosti provozovatele a marketingu. Ale tohle nechtějte po státních železnicích
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 23:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Docela bych ocenil, kdyby sis konečně odpustil příspěvky typu "Já hlavně nerozumím tomu, proč by lidé měli být zděšeni z toho, že jim místo padesátiletého šrotu začne jezdit něco o poznání modernějšího. "
Skoro bych řekl, že jsi tam nikdy nebyl.
"A kolik takovýchto turistických atrakcí se vůbec v ČR + SR může uživit?"
Uživí se jich tolik, kolik jich budeš správně propagovat.
Ne, fakt s tebou se nedá normálně diskutovat...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3489
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 10:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: No já jsem taky pro električku. Je to chyba kraje, který dotuje autobusovou dopravu na úkor "železniční". Bohužel má bkp s tím modernějším pravdu. SAD Trenčín totiž kompletně obměňuje park. Samé C954E.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 12:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela bych ocenil, kdyby sis konečně odpustil příspěvky typu "Já hlavně nerozumím tomu, proč by lidé měli být zděšeni z toho, že jim místo padesátiletého šrotu začne jezdit něco o poznání modernějšího."

Proč!? To je ta odpověď natolik jasná, ale pouze já jsem takový idiot, který nevidí a nechápe něco, co je nad slunce jasné?

Uživí se jich tolik, kolik jich budeš správně propagovat.

Ne. To by totiž znamenalo, že úspěšnost nabídky je úměrná její propagaci, což je pochopitelně nesmysl. Ne že by to spolu nesouviselo, ale takto to opravdu není.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 16:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, o modernizaci parku SAD Trenčín vím, ale do té modernizace (která je stejně jen částečná) jezdily běžně na linkách dvacetileté vraky a před pár lety tam ještě jezdily obstarožní Ikarusy. A jak jsem se přesvědčil jinde po SK, modernizace parku rozhodně neznamená zlepšení chování řidičů a vůbec celých SAD. Na TREŽ se mi rozhodně nestane, že by jel vlak o 15 minut dříve, že by nejel, že by odjížděl odjinud, že v neděli nic nepojede, že se ke mně bude řidič chovat jako k obtížnému hmyzu...a ještě si naúčtuje 10Sk za zavazadlo.
Problém je opravdu v organizaci. Sladit autobusovou dopravu s železniční (ZDO snad na Slovensku pořád platí ministerstvo), vytvořit okamžité návaznosti atd. Ono ani já se nedivím, že to chtějí zavřít, bylo to jen otázka času, ale zatím NIKDO NIC neudělal pro zlepšení poměrů, takže teď mohou být Bkp a jemu podobní spokojeni.
Pro neznalé poměrů (např. Bkp) připomínám, že TREŽ je využívána pořád lázeňskými hosty a v určité doby i místními.
Bkp: Jak mi teda vysvětlíš, že kupříkladu v Maďarsku mají takový úspěch úzkorozchodné železnice vedoucí z roští A do roští B? Proč myslíš, že tam jede v jednom vlaku třeba 200 lidí? Proč i u nás v Praze někdy vyjíždí i 6 souprav starých tramvají ze Střešovic, aby provezly po městě 600 "kongresových turistů"? Chce to jen chtít a leccos může být. Bohužel minulá vláda na Slovensku cestovní ruch podporovala zcela minimálně, takže podle toho to tak vypadá i na jiných místech.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace